2015. 09. 26.
Lost Parasite (szept. 26-27.)
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Lost Parasite (szept. 26-27.)

 

 

 

 

 

 

SZOMBAT, SZEPTEMBER 26.:
LOVAGTORNA KÉT RÉSZBEN

0

Hangszerelem.

És tessék, megmondtam, csira Velvet átt baszott a világvégével, nem volt semmi 23-án, annyira nem hogy másnap a másnapon túl még egy tetemes italszámla is várt az asztalomon amikor magamhoz tértem.

Ismétlés, de érdemes:
William Wharton a nem sokat, de annál maradandóbbat alkotó írók közé tartozik, halhatatlan műve a Madárka amiből Alan Parker rendezett egy nagyszerű feldolgozást (Peter Gabriel zenéjével megtámogatva). Flashbackekben és aktuális jelenetekben ismerhetjük meg két különböző karakter szokatlan barátságát, a befordult, ornitofil (remélem így mondják) címszereplőét (Matthew Modine) és az őt szárnyai (LOL) alá vevő, macsó haverjáét (Nicolas Cage). Kettejük sorsát Vietnam vágja ketté: a harcterek borzalmai hatására Birdy az őrületbe menekül és az orvosok csak azért rángatják elő régi ismerősét hogy hátha ő majd visszahozza a földre szárnyas (és képzeletbeli) barátai közül. Bár kicsit öncélú (ahogy Parker egyik-másik műve is az), viszont itt még Nicolas Cage is jó, úgyhogy aki eddig kihagyta, a Cinemax 2-őn pótolja a lemaradást ma este nyolckor!
Duna TV, 21:10 – Terry Gilliamet a Gyaloggalopp óta kísérti a Szent Grál árnyékának a völgye, ’91-ben a Halászkirály legendájával indult újra a keresésére, ezúttal New Yorkban. Mivel ez is voltmár, ajánlottammár, most csak arra emlékeztetnék mindenkit hogy a Fisher King látszólag egyértelmű mágikus realizmusa mögött nagyonis komoly tartalmak húzódnak, például hogy egy-egy óvatlanul kimondott szó mekkora változásokat képes előidézni, itt egy bunkó rádiós (Jeff Bridges) teszi hozzá tudtán kívül a magáét egy mészárláshoz, majd süllyed depresszióba és az alkoholba. Az öngyilkosságtól és az utcai fosztogatóktól egy hajléktalan (Robin Williams) menti meg, aki viszont feleségét pont ama végzetes napon vesztette el. A lemezlovas lelki megnyugvása érdekében úgy dönt, segít a professzorból emberi ronccsá vált fickónak megtalálni a Grált és szerelmét is. Gilliam talán itt ötvözte a legjobban a tragédiát, a humort és a mindennapok varázslatát.

Talán érdemes:
Negyed kilenckor ismétélésgyanús romantikázás az HBO2-őn, nem csak nőknek, de zenebuziknak is, a Szerelemre hangszerelve angol címe (Begin Again) sokkal beszédesebben szól az újrakezdésekről, amit itt egy szerzőpáros női tagja kénytelen meglépni amikor befutó pasija a siker kapujában dobja – szerencsére a csajt nem olyan fából faragták hogy falra akassza a zenészkarriert, és pubturnéja során egy lemezkiadó is felfigyel rá – nem csak zenei szempontból...Keira Knightley miatt talán még én is belenézek. 21:40-kor egy fura rövidfilm a Cinemaxon egy régi élete és szerelme reményében Árnyékgyűjtő életmódot folytató elesett első világháborús katonáról, aki már majdnem összeszedte az új pályához szükséges tízezer PONTOT lelket amikor megtudja hogy imádottja már beletörődött a halálába, sőt, új életet is kezdett valaki mással. A háborúknál maradva, mintha minden rendezőnek lenne egy kötelező penzuma, még az olyan kevéssé befutottaknak is mint Renny Harlin. Amennyiben így van akkor egy darabig nyugodtan művészkedhet, a ma adott 2011-es alkotása ugyanis simán az amcsi propagandafilmek közé sorolható, a Nagy Gonosz ezúttal nem az arabok hanem a ruszkik de a felállás kb. ugyanaz mint az Afganisztánról-Irakról szóló patrióta marhaságok esetében, pedig a Grúzia és Oroszország közti konfliktus megérdemelt volna egy pártatlan feldolgozást, talán egyszer azt is leforgatják mondjuk maguk a grúzok, az 5 nap háború forgatókönyve jelenleg Ukrajnában ismétlődik (egyszercsak feltűnő orosz önkéntesek, stb.), szóval én egyik oldalt sem akarom mosdatni, de nem tudom nem észrevenni a célzott filmkészítést. Mindegy, legalább a retekklubb adja és még ott is jól eldugták (00:25-re).

Talán ismétlés, kiemelten kötelező:
Most hogy lassan újra időszerű lesz a Fortress Europe fogalma, ideje emlékeztetni mindenkit a régi szép időkre amikor még a RKE diktált és nem neki diktáltak. A kétrészes Keresztes lovagok pont megfelel erre 21:20-kor, senkit ne tévesszen meg hogy a Film+2 adja, az Igazi Értékek manapság csak a kiscsatornákon lelhetők fel – véletlen? Aligha! Lényeg a tartalom: egy kis hercegség mindennapjain keresztül láthatjuk a Szentföldre indulást övező viszálykodásokat, hogy aztán Szent MÁGIKUS Bertalan éjszakája után ne maradjon csak EGYETLEN EGY három induló...

0

RKE FOREVER!!!!

„Zene” és „film” rovat:
...különkiadással, mivel megint kaptunk egy Év filmjét ami mindenkinek tetszett, kivéve minket, birka nézőket. Januárban kezdődött:
Gryllus Dorka bugyiját is letépik: „Nézzük, mivel csábítják vissza a kiábrándult tömegeket a moziba. (...) Az a pletyka járja filmes berkekben, hogy sikerült egy igazán klassz izgi thrillert csinálni (...). A Víkend-ben Gryllus Dorka és a Megdönteni Hajnal Tímeát két szépfiúja (...) az erdélyi hegyekbe indulnak kikapcsolódni, és közben puskával menőzni. (...) Majdnem elfelejtettük! Kemény, bugyiletépős szexjelenet is van a filmben Gryllus Dorka részvételével.” – Hát ez már egy ok arra hogy kihagyjam, ugyanis:

Szent Eltvíz 2015-01-11 18:49:50
Egy bizonyos kor után, saccoljunk 16 évet- egy filmet nem letépett bugyingó miatt fogunk megtekinteni.

...nem is nagyon nézték, amint azt látni fogjuk, de a kritikusokat ez nem zavarta:
Mozi premier - Gryllus Dorka formája: „Itt az új magyar thriller, a Víkend, összeszedtük Dorka legjobb alakításait. Az új filmben sem lesz szentéletű, kokó, szex a hétvégén.” – Csak egyféle szerep létezik neki? Dugás, vetkőzés, gloryhole, édeshármas, kokó? ÉDES FASZOM! Hány évig kell még a meztelen testét kerülgetnünk a mozivásznon? Unokáink is látni fogják? Azt meg sem említem hogy a mozipremiert egybeírják, Index színvonal...na nem mintha az Origóé magasabb lenne:
Gryllus Dorkát Erdélyben is megdugják – Nem az a kérdés hogy hol, hanem hogy még hol nem dugták meg filmen. Sokat elmond, hogy már a kritikusok is kezdenek besokallni: „a prüdéria leghalványabb jele nélkül, ugyan hadd kérdezzem már meg: miért alapszabály Gryllus Dorkát meztelenül beleszuszakolni minden filmbe, amiben játszik?” – Talán mert máshoz nem nagyon ért? :D – „Feszes és nyomasztó, mégsem ütős Mátyássy Áron Víkendje. De jó országimázs Romániának.” – Ja, nagyon, főleg az erdélyi magyaroknak, akikre a Deliverance belterjes redneckjeinek szerepét osztották, még zenei párbaj is van.
aeon – A Víkend három hibája: „A főszereplők, a szöveg, és a befejezés. Csupán ennyi.” – Basszus, ez most nagyon ütött...:D Csak ennyi hibája van? Mik lehetnek akkor az erényei? :DDD
Beleszoktunk a genyózásba: „Hiába lett tisztességes thrillerpróbálkozás a Víkend, a nézők nem akarják megszeretni. Mátyássy Áron rendezővel beszélgettünk.” – Így igaz, a néző a hibás, mindig a néző... Karinthy is megírta: a közönség pedig nem ért, nem ért:
Magasról tettek a magyarok az erdélyi lövöldözésre: "Miért bukott meg olyan csúnyán Gryllus Dorkáék thrillere? Van pár tippünk." – Nekem is van egy: AZÉRT, MERT SZAR (igen, ha az Origó, egy "magyar" hírportál magyarozhat, akkor én is fogalmazhatok bunkón). Ok, ez így kevés, fejtsük ki bővebben: nem vagyok kíváncsi arra hogy emberevő vadembernek ábrázolják az erdélyieket, senkit nem érdekel hogy Gryllus Dorka ötvenévesen még mindig csak vetkőzni meg sekszelni tud, nem vagyok kíváncsi Árpára amint színésznek adja ki magát, de főleg: nem tudom felfogni miért fizetik a forgatókönyvest ha csak annyit csinál hogy letölti a netről a Deliverance szkriptjét és átülteti (LOL) magyarra, meg egyáltalán nem értem minek erőltetik a mai magyar filmeket. Mondom, tudok én is bunkón fogalmazni, ha akarok (meg ha nem akarok, akkor is). Ott van a Preservation, amcsi Zs-film, minimális pénzből készült, hasonló felállással (két férfi, egy nő, erdei gyilkolászás, bosszú), valahogy így kellett volna Magyarországon megcsinálni a Víkendet és senki egy büdös szót nem szólhatna (max. annyit hogy a Preservationt meg az El Rey Del La Montana-ról koppintották, de ebben az eredetiötlet-hiányos időkben még egy tisztességes lopást is jobban bírok mint egy kult-darab fantáziátlan egy az egyben újraforgatását).

 

VASÁRNAP, SZEPTEMBER 27.:
AZ IFJÚ TURNER SZENVELGÉSEI

0

La gúnár.

Talán érdemes:
Akinek van ideje, az nyolckor egy bizonyos Mr. Turner szó szerint festői világával kezdheti az estét a Cinemaxon, akiről azt illik tudni hogy a romantikus festészet legnagyobbja volt. Váratlan húzás volt Mike Leigh-től aki eddig a szigetország brutálisabb oldalát festette le nekünk, hogy pont ő nyúlt a festőóriás életéhez, ennél csak a hossza meglepőbb: 150 (!) perc. Szerintem a kevesebb több lett volna, a kritikusok nem így gondolták: díjesők, jelölések tömkelege hullott rá, tehát nagyon rossz nem lehet. Kilenckor a ritkán mellényúló Wes Anderson 2012-es remeke az m2 / Petőfi TV-n két nagyontini szerelméről és lázadásáról koruk és környezetük ellen. Jó esetben mindenki kacérkodott fiatalkorában a vadonba (de legalábbis a társadalomból kifele) vezető úttal, jó esetben volt hozzá egy lelkitársa is, a legrosszabb esetben meg is valósította a tervét. A hatvanas évek Amerikájában egy ilyen kivonulás különösen felkavarhatta az egyébként nyugodt kis közösség élet, főleg ha a fiatalok épp egy égiháború küszöbén kezdenek az önmegvalósításhoz. Bár korom (ötven felé) és környezetem (aktuális kocsma) is az ellen szól hogy elfogadjam a Holdfény királyság hőseinek ideáljait, mégsem tudok belekötni. Kínálná magát a párhuzam az én generációm Kék lagúnájával, de ez sokkal-sokkal jobb annál, minél többször nézzük, annál több apró részletet fogunk észrevenni. Bár a gyerekek viszik el, de a húzónevek azért továbbra is Frances McDormand, Harvey Keitel, Edward Norton, Bill Murray vagy akár  Bruce Willis. Utána ugyanitt 23:10-kor egy sakkos rövidfilm (En passant) egy tehetséges srácról aki abuzáló apja elől a királyok sportjában keres menedéket, és győzelmeit összeköti kívánságai teljesülésével, első helyen természetesen az apától való szabadulással. Hopp, most néztem a stáblistát, remélem Gryllus Dorkát legalább itt nem dugják meg, az már kész NEMZETHALÁL volna...:SSS Féléjfél után öt perccel viszont egy kiszámítható dráma a Duna TV-n egy nem is olyan Tiszta ügy képében, ami főleg arra jó állatorvosi ló hogy lássuk, a függetlennek induló rendezők (esetünkben Carl Franklin) hogyan állnak át a sötét (= mainstream pénzhajhász) oldalra, meg arra is hogy Ashley Judd nem először és nem utoljára játszik problémás pasikra bukó nőt. Itt egy sima bűntény kapcsán derül ki egy ügyvédnő férjének (Jim Caviezel) rejtegetett múltja, titkos katonai akciók, népirtások és más ilyen csúnyaságok, még rosszabb hogy tényleg ott volt, tényleg akkor, de valójában csak a körülmények áldozata, és a valódi gyilkosok vele akarják elvitetni a balhét. Bár elsőre (sőt, sokadjára is) tipikus vesztes ügynek tűnik a dolog, a nő mégis megnyer neki egy veterán hadügyi jogászt (Morgan Freeman). Ha az volt Carl Franklin célja hogy megmutassa, ehhez a műfajhoz is ért akkor teljes a siker, én az önálló hangot és ötleteket hiányolom kicsit belőle.

Talán ismétlés, talán érdemes:
A PRO4-en Stephen King álnéven (Richard Bachman) írt disztópiájának feldolgozása tízkor. A Menekülő ember az életre-halálra szóló valóságsó-akciózások egyik korai (1987-es) példánya, és ahogy szokás, itt is egy ártatlanul meghurcolt férfit dobnak az oroszlánok modernkori megfelelői közé. Innentől a meccs kimenetele egyértelmű – lenne, ha nem épp Arnold Schwarzeneggernek hívnák az illetőt. Mivel azóta számtalan felnőtteknek (Battle Royale) és kamaszoknak (Éhezők viadala) szóló filmmel próbálták a csürhét hozzászoktatni az effajta tévéműsorokhoz, csak idő kérdése hogy az eddigi szarevő-húgyivó túlélősók és ezek az élethalálharcok találkozzanak, remélhetőleg én azt már nem fogom megérni.

A seksz, a szipu rovat:
Egy görög falu, ahol ájulásig isszák magukat a turisták:
„Durva képek következnek a korfui éjszakából. Ön is volt már ilyen állapotban? Örülhet, hogy nem fotózták le.” – A helyzet nem ilyen egyszerű, gyerekek: voltam ilyen állapotban többször is, csak nem Korfun. Komolyan mondom, minek csak ezért nyaralni menni, hát berúgni itthon is be lehet!
18+ élet Autó vágta le a péniszét, felfújható falloszt kapott cserébe a világ mázlistája: „37 év elteltével igazságot szolgáltattak neki.” – Most, negyven év után már minek? Ennyi erővel egy strap ont is vehetett volna magának...
18+ Gyász: Bonnie Rotten otthagyja a pornót: "A hardcore pornós gyereket vár, vissza sem tér."MUHAHA, mind ezt mondja, Rocco is ezzel etette a médiát márciusban, oszt' kivel forgatta le a terhes pornóscsaj a búcsújelenetét? Hát persze hogy vele...
A sikertelenség megtörte, ezért kokainozott Kucsera – Nyilván így volt és nem fordítva, hogy a narkó miatt nem tudott már rendesen sportolni. – "A pályafutása múlott a versenyen, a terhet nem tudta elviselni." – Az semmi, de az átlag melóst bármikor kirúghatják és ezer teher van a nyakán, mégsem kokainozik, mondjuk pénze sincs rá.
Öt év alatt 19 magyar sportoló bukott meg kábítószerrel – Én úgy sajnálom őket, de tényleg. Legalizáljunk mindent hogy kevesebb lebukás legyen!444 négy
Sharon Stone 57 évesen mutatta meg, milyen pucéran – Mondom, ezek a seksz-bombák még az unokáinkat is boldogítani fogják a "szépségükkel"...:SSS
Salma Hayek félmeztelenül pózolt: „48 évesen is nagyszerűen néz ki, és ez többek közt annak köszönhető, hogy soha nem botoxolt.” – Na ő viszont akárhányszor mutogathatná magát :)))
Kevin Bacon több faszt akar: "Az amerikai filmekbe és tévésorozatokba." – Egyszerűbb volna coming outolnia neki is, és akkor a második mondatot megspórolhatták volna az ”””újságírók”””.
Kevin Bacon több meztelen férfit akar a filmekben látni: "Nem fair, hogy csak nők vetkőznek." - Dehogynem, mert a nők szépek (kivéve amelyik nem), Kevin Bacon meg még a melegeknek sem jön be. Nap kommentje:

szombuda 2015.08.06 11:53:09
Kosz de van egy csomó film már amiben meszelten palik is van. Pornónak hívják ezeket és Szalonna Úr is biztos megrángatta a majmát pár ilyenre.
Ha annyira hiányzik neki hogy a vén valagát mutogassa akkor menjen el egy castingra.

Pucér bulizót mentettek a tököli rendőrök: „Részegen a Dunába ugrott a 130 kilós férfi, de nem tudott kimászni, az iszapba ragadt a lába.”
Két részeg matróz betört egy bankba, az egyiküket meztelenül találták meg, és szar volt a padlón: „Ráadásul valószínűleg semmit sem loptak el a virginiai srácok.” – Tanuljunk a fenti két esetből és egyvalamit soha ne felejtsünk el:

0

VISZLÁT HÉTFŐN!

 

Kulcsszavak: nemzethalál

bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés