2015. 10. 05.
Poking the demon (okt. 5-6-7-8.)
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Poking the demon (okt. 5-6-7-8.)

 

 

 

 

 

 

HÉTFŐ, OKTÓBER 5.:
A PÁLMÁK TUDÓSA

0

HOL VAN MÁR A TAVALYI HOLDEN
Az üvegcipó eltörött

Most (egész pontosan tegnap) volt a MAL-katasztrófa ötödik évfordulója, egy perc néma csenddel emlékezzünk.

Ajánlott:
Jól kezdődik a hét a Cinemaxon, mivel negyed tizenegykor a kult-trash Náci zombik 2. részét adják. Aki látta az eredeti Dead Snow-t az úgyis megnézi, a többiek már a címből is sejthetik miről lesz szó, de azért kifejtem: az egyetlen túlélő újra akcióba kell lendüljön a címbeliek és félig önmaga ellen is, mivel levágott karját egy zombiéval pótolták, ergo viszonylag hamar önálló életre kel, hasonlóan a gonosz WERNER Herzog ezredeshez. Ami innentől következik az  Hullajóhoz mérhető agyament, komolyanvehetetlen horror, sok vérrel, abszurd humorral és totális politikai inkorrektséggel, mozis utalásokkal (az Evil Dead 1-2 hatása több mint nyilvánvaló). Bár én általában a felesleges erőszak ellen vagyok, de ahogy Peter Jackson első filmje, úgy ez is az az eset amikor a túlzás szinte értékbe megy át.

Talán érdemes:
Háromnegyed tizenegykor ugyancsak (és sajnos igen gyengécske) horror vár minket a Film Mánián egy víziszonyban (Hidrofóbia) szenvedő lányról akit haverjai sajátos eszközökkel próbálnak kilendíteni mélypontjáról, de ahogy sejthető, jobban felkavarják az állóvizet mint szeretnék. Egyébként én tökéletesen megértem a problémáit pedig engem nem is ért sokk kiskoromban, a víztől minden épeszű ember irtózik, kivéve a tüzesvizet, ezért is van hogy gyakrabban kocsmázok mint fürdök. A 22:18-kor a Filmbox Plus-on adott sajátos road movie fiúszereplője viszont szociális,-és tanulásiszonyban szenved, így apja koleszba küldi. Itt aztán annyira jól sikerül az ismerkedősdi meg a kultúra magába szippantása hogy a szerelem mellé még a ZabSZEMhegyező-szindróma is betársul, JENNIFER Neil Lawrence ugyanis Salinger regényének elolvasása után rögtön Holden nyomában akar járni, csak neki nő is jut a hosszú, önmegismeréssel járó zarándokútra amivel megtiszteli a könyv helyszíneit. Tovább haladva visszafele az időben kilenckor a Holt költők társaságának 2006-os és kissé megfáradt újrafelhasználása az HBO Comedy-n, kevesebb drámával, emlékezetes színészek (pld. Robin Williams) nélkül, viszont a kelleténél minimum negyedórával hosszabban. Ha az előképet láttuk, ezt is láttuk: a tanári kar közellensége Tudóspalántákat próbál nevelni a munkásosztály gyermekeiből és az elitnek fenntartott egyetemekre bejuttatni őket. Ezt nézve azt hihetnénk hogy a Thatcher-éra amiben játszódik a kultúra melegágya és az osztályok közti korlátok leomlásának ideje volt, pedig dehogy (viszont a kötelező meleg szálat itt sem ússzuk meg).

Hétfő? #LESZAROM.
Percekre lehalt a Facebook, nem tudni, miért
– Mint mondtam, azért mert leszartam, és nem percekre hanem órákra. Ma is LESZAROM, remélhetőleg ma is le fog fagyni! Én szóltam! :)))
ma is tanultam valamit – Lehúzták a vécét, elsüllyedt a tengeralattjáró: „A náci tengeralattjárókban a WC annyira hi-tech volt, hogy specialista kellett az üzemeltetéséhez.”LESZA Hiába, a legendás német precizitás. Még jó hogy nem szolgáltam tengeralattjárón, a vécére ugyanis egyedül szeretek menni, nem technikusokkal!
Ilyen, amikor egy top topmodell félmeztelenül szelfizik – ...és ilyen, amikor LESZAROM.
Gumicukor – Ez egy szokásos csöcsös kép Baukó Évától: "Önnek is hiányérzete van már?" – Nem, én szokás szerint LESZAROM.
18+ Ki ne hagyja ezt a jóseggű pornóst!: "Jessica Creepshow újonc a szakmában, megmutatjuk az első jelenetét."LESZAROM. Ilyen névvel ("Creepshow") mégis mit vártatok?
18+ 10 mellvillantás Gemma Jolie-tól: "A 24 éves amerikai pornósnak eszméletlenül jó adottságai vannak." – Eszméletlen, hogy én ezeket mennyire LESZAROM...
könyves blog - kacér - Hugh Hefner Playboy-házának sötét titkai: "Holly Madison hét évig élt a Playboy-villában, most könyvet írt."NAHÁT, TUD ÍRNI? akarom mondani újabb konteóról bizonyosodott be hogy igaz. Nap kommentje:

0

A norvég tömeggyilkos, ha kell, belehal az éhségsztrájkbaMUHAHA! Azt remélem is! - "Breivik kiakadt a magánzárkán. Tanulni sem tud."FIRST WORLD PROBLEMS LESZAROM.
Fejbe rúgta 60 éves rabtársát, mert az fingott mellette – Basszus, a börtönben már nem csak tanulni, de egy egészségeset fingani sem lehet?! LESZAROM, amíg megtehetem!!!
Túl sokat fingott, kirúgtákLESZAROM ezt a durva, intoleráns kirekesztést!4 Hol van ilyenkor  a tasz, a femin és az üvegpofon?!
15 éve kezdődött - élet - A segg az új MINDEN, a nagyseggűek végre örülhetnekINKÁBB FOGYÓKÚRÁZZANAK LESZAROM. Persze nincs leszarás a fősegg nélkül:
Összeomlott szegény üvegcipő Kim Kardashian súlya alatt - LESZA Break the INTERNET üvegcipő kimkardashian!!!!!!!!!!

 

KEDD, OKTÓBER 6.:
THE FENEVAD IN YOU.

0

Szúnyogok, szúnyogok everywhere!

Ajánlott:
Háromnegyed tizenegykor régi nagy szerelmemről, a fekete zenéről lesz szó a Filmbox Family-n, az itt ábrázolt finn Jazz-kikötőben én is bármikor szívesen lehorgonyoznék FŐLEG HA SÖRT IS MÉRNEK. A valós történeten alapuló vígjáték nem a Kaurismaki-től megszokottak közé tartozik, max. a Leningrad Cowboys-t közelíti, de itt ugye nem egy kitalált együttes mozibemutató utáni szárnyalásáról van szó, hanem pár jazzbolond srácról, akik ráveszik egyiküket (a legtakarékosabbat) hogy félretett pénzét ne a barátnője szépségszalonjába, hanem egy vendéglőbe fektesse, ahol nem csak próbálni tudnának hanem fel is lépnének - a csaj érthetően nem lelkesedik az ötletért, meg sem áll Helsinkiig, közben persze a zenekar és a klub táján sem megy minden zökkenőmentesen, de  végül az először bizalmatlan helyiek is megenyhülnek, és a happy end sem maradhat el.

Talán érdemes:
Filmbox Extra HD, 00:40
– Barbet Schroeder-t ma már leginkább az Egyedülállő nő megosztaná miatt ismeri a szélesebb közönség (a hozzám hasonló sznobok meg a Terror ügyvédje óta jegyzik a nevét), de volt neki 2008-ban egy fura thrillere is Inju: A fenevad árnyékában címmel, ami egy titokzatos japán krimiíró és a vele foglalkozó francia esztéta (Benoit Magimel) konfrontációjáról szól. Utóbbi szinte keresi a bajt: nem elég hogy ír egy, a japán fickó stílusát majmoló regényt csak a rá jellemző negatív végkicsengés helyett hepienddel, de még el is utazik a szigetországba hogy reklámozza. Ekkor kezdődnek a sötét álmok és a még sötétebb telefonhívások, majd egy mazochista gésával való megismerkedés után (aki állítólag a beteges krimiszerző szeretője volt) jön az alászállás az infernóba. Schroeder nem tapicskol annyira a vérben mint a Fűrész, de nem is tudott olyan emlékezetes gonoszt kitalálni mint a Közönséges bűnözők Keyser Söze-je , cserébe sikeresen megidézi például Takashi Miike """jobb""" pillanatait (ez nem feltétlenül dicséret). Ha nem akart volna ennyire nagyot mondani, akkor talán sikerült volna maradandót alkotnia, az alapanyag elvileg adott, az arcnélküli művész kultusza Glenn Brown-tól egész Pynchonig bizonyítottan működik, csak jól kell(ett volna) hozzányúlni.

Sorozat, ismétlés, talán érdemes:
A retekklubb újra sugározza a Castle-t, ami gyaníthatóan még annak ellenére sem volt a blogban hogy 2009-es, ugyan a szériákkal elvből nem foglalkozom, viszont Stana Katiccal igen, úgyhogy ideje pótolnom a mulasztásokat. A férfi-női nyomozópáros nem újdonság (a Simlis és a szende óta biztosan), itt viszont annyi változtatás van hogy a nő vezeti a bűnüldözést, társa csak egy épp alkotói válságban szenvedő krimiíró akit külsős segítőként bevonnak és beosztanak alá, hátha tippjeivel előbbre viheti az ügyeket - ő maga viszont némi ihletet és a karrierje újbóli beindulását várja mindettől, már ha sikerül megszerettetnie magát az öntudatos rendőrnővel...stílszerűen az első résszel kezdik, 22:10-kor adjunk egy esélyt neki (én fogok).

Ismétlés, talán érdemes:
Éjfél előtt tíz perccel egy igazi (melo)dráma az HBO 2-őn Amerikából Kevin Kline-nal mint halálos beteg építésszel akire fokozottan igaz hogy a baj nem jár egyedül: az egészségügyi problémák mellé még ki is rúgják addigi munkahelyéről. Más ilyenkor a Dunának (vagy legalábbis az első útbaeső felhőkarcoló tetejéig) menne, George Monroe azonban a nehezebbik, de gyümölcsözőbb utat választja: meg akarja építeni Az élet házát és ehhez megnyerni problémás fiúgyerekét.

Kis hírek a nagyvilágból:
Nagyon jól éltek a pompejiek, míg be nem borította őket a forró, vulkáni hamu – Hát akkor már nekik sem volt hideg. – "Úttörő radiológiai vizsgálatokkal derítették ki, hogy haláluk előtt jól ettek, és még a fogaik is éppek voltak." – ...ez már több mint amit Európa mai lakossága elmondhat magáról, gondolom helyesen írni is jobban tudtak mint a cikkíró („a fogaik is éppek voltak”), de hát ugye az analfabétizmus az Indexen-Origón-négynégynégyen úgyszólván felvételi követelmény :)))
Magyar sofőr kamionjában halt meg egy menekült: "Az iraki férfire valószínűleg ráborult a rakomány egy fékezéskor." - Hogy is mondta kuncze? "Minek ment oda", minek mászott be a raktérbe? Persze az Origón még így is sikerül egy újabb halálkamiont csinálni az ügyből, külön kiemelve hogy magyar volt a sofőr...
spúrman – Dezodor házilag, olcsón és egészségesen!: „Csak három összetevő kell, és rengeteget spórolhatunk.”
ökoanyu – Egyszerű szemfestéklemosó, házilag: „Még a vízálló sminkett is leszedi pikk­pakk, és tuti nem károsítja a bőrünket!” – Én úgy bírom ezeket az OSTOBA okosbamegoldásokat a dühösmókustól a spúrmanig meg ökoanyuig, csak aztán ne rinyáljon egyik sem amikor a dezodor meg a szemfestéklemosó csontig lemarja a bőrét...helyesen írni persze ez sem tud ("sminkett").
Felszólalás az ENSZ-közgyűlésen: Nem vagyunk buzik: "Beszéd közben váratlanul coming outolt az aggastyán zimbabwei diktátor." – Én egész eddig szinte el is hittem róla hogy nem az. Mondom, eddig, mert aki ennyire bizonygatja az inkább tényleg coming out-oljon, még ha öreg, akkor is! Önmagunk felvállalásához sosincs késő!
hello90 - Milyen leszel, ha öreg leszel? Ebből a tesztből megtudod - NEM. AKAROM. TUDNI!
Hohó, Sylvester Stallone lányára jó lesz odafigyelni
– Nem lesz jó, mert a papa is odafigyel a lányát figyelőkre: "I'm proud of all my daughters, and I'm keeping an eye on all the boys are coming around, watch out!"
bizarr – lakógyűlés – Kenyérdarabbal dobálja a járókelőket: "Nagyon furcsa szomszéd." – Dehogy furcsa, egyszerűen csak mélyen hívő keresztény. Vagy galambnak nézi az embereket :D
A Hilary Duff főszereplésével készült Tinikadét amerikai forgatókönyvírója fog előadni Budapesten arról, hogyan rombolták a nyugati kultúrát Lukács Györgyék és az új nihilisták: „Furcsa világban élünk.” – Nincs ebben semmi furcsa, én mindig is tudtam hogy a legbutább filmekbe rejtik a legmélyebb tartalmakat, viszont az elődást kihagyom, mivel:

0

 

SZERDA, OKTÓBER 7.:
OMEGÁTÓL ÉRLELŐDIK

0

Hölgyeim és uraim, vegyék meg rétjeiket!

Ismétlés, talán érdemes:
Úgyis most volt a Hetedik jubileuma, magától értetődik hogy a Viasat3 leadja Fincher másik sorozatgyilkosos nyomasztását a Zodiákust, aki John Doe-val ellentétben valóságos és nagyonis rendszeres őrült volt, szisztematikusságával és lenyomozhatatlanságával kis híján a rendőröket is elmegyógyintézetbe juttatta. Amennyire megunhatatlan a Se7en, ez nekem annyira „sok”, leginkább a hossza miatt, bár a kezdés (este kilenc) elsőre korainak tűnhet, de ne aggódjunk: mire lemegy a teljes százhatvan (!) perc, a reklámokkal együtt bőven túlleszünk az éjfélen is.

Talán érdemes:
Ugyanabban az időben az Élet háza után Az élet könyve nyílik meg előttünk az HBO-n egy ügyes animációval, amiben az élők és holtak világa úgy fonódik össze ahogy csak Mexikóban tud: míg "fent" egy lány kényszerül választani két udvarlója közt, "lent" fogadás köttetik, ám az egyik tét-tevő úgy dönt hogy besegít a sorsnak, és az egyik kérőt kivonja a forgalomból. A srác a kezdeti lelkesedés és kultúrsokk után úgy dönt hogy inkább mégis az élet meg a nők való neki, és végigcsinálja a "vizsgát" ami ahhoz kell hogy visszatérhessen a barátnőjéhez. Remélem az eredeti hanggal adják, mert olyanok szinkronizálták mint Zoe Saldana, Channing Tatum vagy Ron Perlman. Még mindig ugyanakkor egy gyengécske francia akciózás a Film Mánián a Yamakasi, a Sárkány csókja és más ilyenek nyomdokán, a Korrupt Rendőrökkel szembeszálló SK8R BOI-ok annyira közhelyesek hogy akár még Luc Besson mostani produceri-forgatókönyves ámokfutásának eredményei is lehetnének (pedig nem azok), a Gördeszka életre-halálra pont annyit teljesít mint amennyit a címe ígér: egyszeri alkalomra jó, de a 20. életév fölötti nézők számára még arra se.

Nem érdemes:
A megintcsak 21:00-kor adott Talpig zűrben 2. része csak azért kerül ide, mert itt is bentlakásos iskolába akarják dugni a problémás gyereket, márpedig ha nem más, de a Holden nyomában óta tudjuk hogy mindez hova vezet, ha meg Bagdadban van ez az iskola, szinte biztos hogy dzsihadistaként jön vissza a kölyök, bár talán még ez is fejlődés lenne az első részben megismert elkényeztetett bunkó srácnak, aki most többek az örökbefogadó apja számára keres párt. Mindez a """történet""" azonban elsüllyed a pisi-kaki-hányás viccek áradása közepette, vagyis a Story4-et csak a legerősebb gyomorral rendelkezők válasszák. Még szomorúbb, hogy az itt prezentált „humor” a bemutató óta eltelt húsz évben mintegy legitimitást nyert és nincs vígjáték nélküle.

Kis hírek a nagyvilágból:
Nagyon durván alázzák celebtársaik a KardashianokatMUHAHA! Azt remélem is!
Addig forgott a daru, amíg bele nem esett a folyóba: "A 300 tonnás darut legyőzte a Hortobágy folyó." – Jó tudni, hogy azért még mindig a víz az úr!
Egy férfinek sikerült megvenni a google.com domént: "Csak egy percig, de addig mindenhez hozzáfért. A Google egyelőre nem tudja, miért történt ez." – Előbb a faszbúk-leállás, most meg ez...és hol van még az év vége! :) HALÁL A GUGLIRA IS!
Két óra alatt egy kórházat, egy plázát, egy buszmegállót és egy börtönt is felrobbantott a kínai sorozatbombázó: "7 halott, 50 sebesült egy dél-kínai kisvárosban." - Lehet hogy így akart küzdeni a túlnépesedés ellen. Nem baj, a börtönben majd ő fog átesni a kötelező létszámcsökkentésen...
Súlyos közúti dühöngés történt Borsodban: "Egy budapesti autós szorított le az útról egy másikat Bükkábrányban, késelés lett a vége."A TÖBBSÉGI TÁRSADALOM FELELŐSSÉGE MEGKERÜLHETETLEN.
Bodybuilding – durva! – Felrobbant egy tinédzser szíve a szteroidtól: „Úgy akart kinézni, mint Dwayne "The Rock" Johnson és ezért bármit képes volt kockáztatni. Az életét is.” – Hol itt a baj? Végül is elérte amit akart, nem?
Gigamellű szexbabává vált: "Minden álma az volt, hogy úgy nézzen ki, mint egy guminő" - Dehát akkor sikerült neki is, nem? Ezeknek a mai fiataloknak még a győzelem íze sem elég jó?!
Kitaláltunk egy iszonyú jó játékot Gáspár Győző új klipjével! – Már épp akartam linkelni a vanezajátékos grumpycatet, de láttam hogy tényleg tök jó amit a velvetesek kitaláltak (márminthogy elindítjuk győzike számát és vele egyidőben valami brutálisan mást, például Rammsteint). Egy baj van, még így is növeljük a nézettségét :SSS
Ténytár – Brüsszel menekült­politikája nem bukott meg – Akkor ide is illik a halhatatlan Hofi-idézet: “Anyucikám, én az érettségin nem buktam meg, hanem csak az ötöshöz hiányzott még négy jegy!"
Angela Merkel már közösen védené az EU külső határait – Hé, hát nem úgy volt hogy Magyarország a Pokol és  Gonosz birodalma, gerMONEY meg swEDEN a befogadó csoda? :DDD És csodább is van, mondom még:
Menekültügy: Tovább szigorítanak a németek – Huhh, ez durva, remélem már írják az elítélő leveleket a magyar értelmiségiek :DDD Nap kommentje:

Drebil hadnagy 2015.09.30. 09:16:06
Nem-nem, egyék meg amit főztek és azonnal álljanak neki építkezni, hogy a még érkező milliónyi menekültet befogadhassák. Merkel mami most már nincs megfutamodás!


CSÜTÖRTÖK, OKTÓBER 8.:
A TALÁLÓ MEG A BECSÜLETES

0

Rajta, kutyaütők!

Talán érdemes:
HBO, 21:00
– Mindig a Legyek urát húzom elő a kalapból ha harcoló gyerekekről olvasok, de a Gombháború ráadásul még remake is, viszont a 62-es eredetinél jobban sikerült, mert itt előtérbe kerül a szerelmi szál is ami talán megváltoztathatja a francia vidéken apáról fiúra, nemzedékeken át öröklődő beosztásokat ebben az értelmetlen harcban ahol a győztes levághatja a legyőzött...nadrággombját. Nagy kihagyás a következő műsorig: hajnali egy előtt öt perccel (igen, az már péntek) egy thriller-horror akármi az HBO 2-őn ami nem tesz hozzá sokat az elátkozott házak és babák zsáneréhez viszont legalább Jaime Pressly főszerepel benne. Egy bizonyos kor után az ember tisztában van bizonyos dolgokkal, tehát ha mondjuk vidékre vet a sors akkor nem egy olyan házba költözök amelynek előző tulajdonosai csúnya véget értek a saját lányuk keze által, ha meg mégis, legalább eltávolítom a lakásból az elátkozott babát amelyik megszállta a gyereküket. Na, a Megtalálóban mindez nem történik meg, viszont egy rakás csúnyaság igen, pont eme óvintézkedések elmulasztása miatt.

Talán ismétlés, talán érdemes:
Ide meg egy Dolph Lundgren-akciózást tettem 23:10-kor, leginkább mert bár Dolfi barátunk megint a visszavonult nehézfiút adja, de legkevésbé a zenészkarriert tudnám róla elképzelni (bár ki tudja, hisz’ Steven Seagal is gitározik, nem is rosszul). Szóval emberünk épp fellépne az orosz elnök és egy amerikai popSTÁR előtt amikor jönnek a tenoristák és beleköpnek a levesbe, túszul ejtik a popSTÁRt és az elnököt is családostul, és mivel a háborúban hallgatnak a múzsák és minden megengedett, Lundgrennek is szögre kell akasztania a gitárt meg a mikrofont... A Rajtaütők nem csak Film Mániásoknak, hanem mindenkinek ajánlható aki egy átgürcölt nap után egy kis életigenlésre vágyik.

TISZTELET! rovat:
90 múlt, reggelente dob egy páleszt MarikaTISZTELET! Követni fogom a példáját, hátha én is addig élek!
Nem engedték fel a piáját a repülőre, ezért inkább megitta indulás előtt az üveg konyakot a kínai nő, aki aztán túl részeg volt az utazáshozTISZTELET (vegyétek úgy hogy kínaiul írtam), a pia mindenek előtt!!!
A norvég rabokat nem lehet megállítani, ha pornóról van szó: „Ha kell, tévérendszereket hackelnek meg.”TISZTELET! Most miért, az egyetlen örömüket is el akarják venni tőlük?!
Az évszázad igazi szökése: kiásta magát az oviból két orosz kisfiúTISZTELET, a társadalmi béklyók lerázását nem lehet elég korán kezdeni! Fel vörösök, proletárok!!!
Sört lopott, majd borzasztóan berúgott a lengyel borz a tengerparton: „Wandzia annyira másnapos volt, hogy állatmenhelyre vitték. Két napig feküdt öntudatlanul.”MAXIMÁLIS TISZTELET, a torkos lengyel borzok tudnak élni:
Annyira berúgott a lengyel kalapácsvető a világbajnoki győzelme után, hogy az aranyérmével fizette ki a taxist: „Pars Krisztián legnagyobb ellenfele, Pawel Fajdek kicsit túltolta a bulit Pekingben.”TISZTELET és PARTY HARD!!!
ma is tanultam valamit – A világtörténelem legdrágább berúgása: „Van annyi alkohol, ami után jó ötletnek tűnik az árutőzsdén megvenni 7 millió hordó olajat a cég félmilliárd dollárjából.”TISZTELET, asszem így kell fullba nyomni a PARTY HARD!!!-ot :)))
Hősiesen végigküzdött egy triatlont egy 8 éves, agysérült kisfiúTISZTELET, minden nyavalygó önsajnáló vegyen példát róla!
Öt brit egyetemre is felvettek egy román cigánylányt: „A 19 éves Perla példát szeretne mutatni a romáknak, hogy ki lehet törni.”TISZTELET, járj elöl a jó példával te is, kicsi lány!
Szabadulása után verték meg az erőszakolót: „Épp, hogy kijött a börtönből, önbíráskodók csoportja számolt el vele.”MAXIMÁLIS TISZTELET, mármint az önbíráskodóknak :)
bántalmazta – Megölte erőszakos férjét, hős lett a török nőMAXIMÁLIS TISZTELET a nőnek, a rohadékok csak ebből értenek!!!
Szexrabszolgaságra kényszerített nő ölt IS-vezetőt: „Három hónap szenvedés után állt bosszút.”TISZTELET, vagy ahogy a Milla feloszlásakor írták volt:

ciseaux 2014. április 7. 23:50
...és a jó hírek csak jönnek és jönnek!

...VISZLÁT SZOMBATON!

Kulcsszavak: LESZAROM

bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés