2015. 10. 10.
Mad Mix: Fur(r)y Read! (okt. 10-11.)
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Mad Mix: Fur(r)y Read! (okt. 10-11.)

 

 

 

 

 

 

SZOMBAT, OKTÓBER 10.:
A FÉLŐS HARMADIK

0

...sír a telefonba.

Ismétlés, de érdemes:
21:10-kor újra jön az M3-on Vámos Miklós és a Lehetetlen? Biztos a megelőző hetekben is ment a műsor, de a mai rész különösen kedves a szívemnek mivel Markos Györgyöt interjúvolja benne. Mint Vámosnál, nála is az első találkozás volt a döntő, onnantól kezdve figyeltem amiket csinál amióta először hallottam a Rádiókabaréban. Nádassal, Nádas nélkül, minden formátumban bírtam a pali a humorát, azt meg főleg hogy Vámos nem csak a hülyéskedésre de a komoly témákra is kitért a kérdezősködés közben. Ugyanebben a rovatba tartozik a Film Mánián tizenegy előtt tíz perccel az 1992-es Drakula ami legalább annyira Coppoláé mint Bram Stokeré (meg talán az itteni ruhakölteményeiért Oscart kapó Eiko Ishiokáé is). Bár az igazi fővámpír nekünk magyaroknak most és mindörökké Lugosi Béla marad, de attól ez még egy mindig nézhető sztárparádé ekkor már befutottnak számító nevekkel (Sir Anthony Hopkins, Gary Oldman) és pár nagyon fényesen ragyogó fiatallal (Winona Ryder, Keanu Reeves és Monica Bellucci).

Talán érdemes:
Cinemax 2, 20:00
– Martha Coolidge a dokuk kemény világától jutott el a mainstream vígjátékokig, így 85-ben egy tiniökörségig is melynek főhősei Valóságos zsenik, de legalábbis messze kilógnak (kor)osztályukból intelligenciájuk révén. Erre fel is figyel a helyi rosszember (egy tanár, ki más), aki megnyeri őket egy lézersugár-kutatáshoz, amikor azonban kiderül hogy nem egészen iskolai és még kevésbé békés célokat szolgálnak ki, a három srác föllázad (közülök mára Val Kilmer az egyedüli akire a mostani fiatalok is emlékezhetnek, na meg Zsigmond Vilmos fényképezésére, rajta kívül még egy magyar, Peter Torokvei is van benne). Mivel az egyik nagyon okos fölvetést (iskola mint katonai agymosás és kísérletezés terepe) nem aknázza ki megfelelően, így marad a második tipp, miszerint a mondanivaló tényleg valami olyasmi lehet hogy a tudatlanság erő, a szolgaság szabadság meg ilyenek, ezeket én asszem valami könyben olvastam még úgy 1984 körül. Ugyanabban az időben ugyancsak iskolás komolytalanság az HBO-n egy kiscsajról aki megelégei az addigi állami kém-kiképzést és miután eljátssza saját halálát, úgy dönt hogy innentől a normális tinédzserek életét fogja élni, csakhogy sem 100%-ig levetni nem tudja az addig tanultakat, sem pedig tökéletesen beilleszkedni nem képes az egész más közegből jött osztálytársak közé. Ez a felszín, a valóság viszont az hogy húsz-harminc éve még kisebb botrány lett volna abból hogy egy gyereket egy filmben kicsi korától kezdve ölésre, kémkedésre stb. nevelnek, ma meg nemhogy elfogadott ha egy kamaszoknak szánt vígjáték címe és témája Gyilkos gimi, de még magyarázni is kell a buta csürhének hogy mi ezzel a baj. Én kihagyom, akkor már inkább a még mindig nyolckor adott Harmadik fél, ami egy forgatókönyvre támaszkodó romantikusság, de a készítők tökéletesen kitöltik a két és negyedórás hosszát. Három szerelmespár, három helyszín, három történet ami végül természetesen összeér, számtalan kapcsolati probléma és mindehhez jópár sztár (Liam Neeson, Adrien Brody, James Franco, Kim Basinger és Mila Kunis), mindez a Cinemaxon.

Sorozat, talán érdemes:
Spektrum, 21:30
– Általában elmondható hogy amennyire a mindennapok részévé lettek a kínaiak, annyira keveset tudunk rólunk, épp ideje volt a Kicsi ország, kicsi Kínának, ami remélhetőleg korrekten bemutatja majd a hazánkban élő diaszpórát akik a rendszerváltás után szinte azonnal beolvadtak. Nyilván egyszerű lenne most a sárkányos-tigrises piaccal meg a többivel előhozakodni, de az igazat megvallva én több rendes kereskedővel találkoztam mint illegálissal, még akkor is ha a médiába értelemszerűen csak az utóbbiak kerülnek be. Azoknak meg akik esetleg a mostani napi öt-tízezer illegális határsértővel akarják összemosni a már itt élő beilleszkedett és magyarul beszélő párezer kínait, szóval nekik már jó előre levonom a tanulságot: egy integrálódott kisebbséget onnan lehet észrevenni, hogy nem lehet észrevenni.

Ajánlott:
Mondom, lassan külön rovatot nyithatok a rövidfilmeknek, főleg ha olyanok szerepelnek bennük mint most Sophia Loren és pláne ha olyan jók mint az Emberi hang ma este háromnegyed tízkor ami a nagy szürrealista, Cocteau egyik monodrámájára épül. Nem ez az első feldolgozása, korábban olyanok játszották a fiatalabb nőért otthagyott idősebb asszonyt mint Ingrid Bergman vagy Anna Magnani, de Loren még itt, majdnem 80 (!) évesen is maga a Nő, nem úgy ahogy a tökéletesre műtött STÁRocskák, hanem ahogy a klasszikus színésznők (lásd még: Claudia Cardinale). Alig félóra alatt egy megszakadó-újrekezdett telefonbeszélgetésen keresztül ismerjük meg a nő és fiatalabb szeretője kapcsolatát, annak rituáléit (például a szomszéd szobában készülő ételt amit eddig hétről hétre együtt fogyasztottak el). „Csak” ennyi az egész, mégis több mint a rom.kom.-ok legtöbbje, aki meg azon töprengene hogy a rendező hogy bírta rávenni Lorent a szereplésre, annak elárulom hogy a fia az „elkövető”, akire ha ilyen színvonalon és egészestés alkotásokkal folytatja, érdemes lesz odafigyelnünk. Mindenkinek irány a Cinemax 2!

A seksz, a szipu rovat:
Jézus után sátán? – Gumicukor – Újabb pornósztár állítja, hogy kemény szexet kért tőle a bigott vallásos reality-sztár
– Nem értem a problémát. Mégis kitől kérjen sekszet az ember fia, ha nem azoktól akik pénzért, kamera előtt dugnak? o_O
konzervatív – Valóban ciki lelki betegnek lenni?: „Hová fordulhatnak a magyar lelki betegek? Olcsó pszichológusok és terápiás lehetőségek.” – A legolcsóbb azért még mindig a kocsma :))) EGÉSSÉG!
burzsuj – Nézze meg a legdrágább magyar pálinkát!: „Megvenni úgysem tudjuk majd!” – Ki az a hülye aki ennyi pénzt kiad érte amikor ennyiből egy héten minden este bőven be lehet rúgni?
szexről szabadon 18+ heti bestof – Szokatlan szexjelenetek egy időutazós sorozatban: „A zárása tulajdonképp egy extrém mód perverz erőszakolós jelenetsor.”MAGYARUL: a csürhe hozzászoktatása a devianciákhoz tovább folytatódik.
Kék szemű, szőke gyereket akart, de feketét szült, és hiába pereltA PÉNZTÁRTÓL VALÓ TÁVOZÁS UTÁN REKLAMÁCIÓNAK HELYE NINCS!!! Amúgy lassan komolyan az lesz mint amit steiner egyszer felvázolt és amivel a Gattaca riogatott: a néha azonos nemű „szülők” kiválasztják a gyerek összetevőit mintha egy boltban vásárolnának valami összerakós bútort... – „A mesterséges megtermékenyítéssel teherbe esett Jennifer Cramblett története a végletekig megosztja Amerikát, és ez nem csoda.” – Szerintem meg az a csoda hogy a gyereke nem mekeg, nyerít vagy ugat, ismerve a félrement génmanipulációkat :DDD
Megrázó fotók egy prostituált anya életéről: „Így kerül gyermekei öleléséből a kuncsaftjai ágyába” – Ó igen, az anyai szeretet, mindent a gyermekekért: „A 39 éves Bonnie többször volt börtönben, legkisebb fiát kivéve mindenki tudja, hogy mivel foglalkozik. A kettős életet élő anyát becsületes és erős jellemként írta le Marie Hald, aki hetekig kísérte őt mindenhova.” – Még nincs negyven de úgy néz ki mint egy hatvanéves börtönlakó leszbikus (tetkók, dzsuvás haj, sebhelyek, kosz mindenütt, gondolom a drogot se veti meg), többször volt börtönben, együtt fürdik a fiával (!), de a fotós szerint „erős és becsületes”. Komolyan, szinte már én szégyellem magam hogy nekem „csak” egy becsületesen dolgozó, büntetlen előéletű anya jutott, nem egy ilyen „erős és becsületes”... Nap kommentje:

J_KisGeny0 2015.09.25. 12:39:00
A fotóknál is megrázóbb lehet(ne) a "hölgynek" ha fizikai munkásként egy szalag mellett keresné a betevőt. A dán minimálbérből azért ki lehet jönni valahogy, még néhány gyermekkel is. Na nem "fényesen", de jobban mint nálunk egy 5 tagú 2 átlagbért kereső család. Hogy meg ne sajnáljam nagyon az ordast...

18+ Muffin – Így is lehet szüretelni: „Ha megkívánná a szexet szüretelés közben, íme egy tipp, hogyan dugjon a szőlőtőkék közt.”MAGYARUL: a csürhe hozzászoktatása a devianciákhoz tovább folytatódik.
18+ muffin – Videó – Állítólag ez a tökéletes nyalás titka – ...és ugyanebben a témában kis kihagyással:
18+ Nagyon súlyos videó került elő egy amerikai egyetemről: „Egy indianai egyetemen szexuális zaklatás miatt felfüggesztettek néhány diákot, akik azzal szórakoztak, hogy tucatnyian végignézték, és követelték, hogy egyikük nyaljon ki egy nőt mindenki szeme láttára.” – Esküszöm nem értem az Index meg a Velvet logikáját! Máskor támpontokat adnak a nyilvános-szabadtéri dugáshoz meg a legjobb nyaláshoz, (lásd fentebb), vagy előkerül egy ilyen videó vagy fotó (részeg / bedrogozott egyetemi hallgatók összevissza kúrnak), és egyből megy a szmájlizás meg a poénkodás hogy mekkora bulika volt és micsoda ókeresztény maradi barom aki szerint ez erkölcstelen és káros, de időnként teljesen random módon mintha feltámadna bennük a lelkiismeret meg az erkölcs...hé srácok, az újságírónak nem szabad hogy lelke és gátlásai meg más ilyesmi múltszázadi vonásai legyenek! Tessenek szépen tovább tapicskolni az általatok is dagasztott moslékban, röf-röf-röf!!! :DDD


VASÁRNAP, OKTÓBER 11.:
KÉPES VAGYOK A FEJLÖVÉSRE

0

Leon, a félprofil.

Talán érdemes:
Nemrég emlegettem a Gamblert egy hozzá tök hasonló film (Wild Card) kapcsán, erre ma nyolckor le is adják az HBO-n. A dolgunkat nehezíti hogy a Hazárdjáték még a szintén nemrég kivesézett Szerencsejátékkal is összekeverhető: azonos címek, azonos történet mindhárom esetben (vagy inkább mind a négyben, mivel a Wild Card-ból kapásból kettő is van). Szóval a mai opus csak annyiban emlékezetesebb hogy ide nevesebb színészek jutottak: Mark Wahlberg mint szuperintelligens értelmiségi aki mindig újabb és újabb adósságokba veri magát (nagyon hihető ebben a szerepben...NEM), Jessica Lange az anya aki az utolsó percben mindig kihúzza a szarból a családi vagyonnak hála, John Goodman pedig mint a kőkemény, de valahol mélyen azért aranyszívű uzsorás (na igen, ez is nagyon valóságos, bár Goodman legalább mindent kihoz a neki írt szövegből). Ha esetleg van a családban-ismerősi körben komoly játékfüggő akkor valamivel nehezebb lesz a nála jópár évvel fiatalabb tanítványát kefélő prof.-nak drukkolni amint épp több emberéletre való keresetet ver el egyetlen éjszaka alatt mert épp nyerésben érzi magát, a szerencsejáték-függő legbeszédesebb ismérve pedig még mindig az hogy esetenként órákat tud hencegni azzal, mennyit nyert legutóbb, miközben látványosan kussol arról hogy mennyit vesztett közben. Ugyanabban az időben egy nem minden mellékhatások nélküli dráma a Cinemaxon. A franciák fura hozzállása a sekszualitáshoz közismert ahogy az is hogy sajátos felfogásuk van a gyerekkorról, és erről a kettőről néha filmeket is csinálnak meg könyveket írnak. Egy időben tényleg lépni sem lehetett ezektől a művészkedésektől, szerencsére mára Woody Allen meg Polanski ügyei miatt mindenki gyanakszik ha gyerek és felnőtt barátságát erőltetik rá. Eva és Leon története is simán szólhatna egy felnőtt meg egy gyerek haverkodásáról ha a gyerek nem tízéves lenne, a barátja meg nem egy felnövésre képtelen negyven felé haladó szingli csaj akitől a fiúcska előbb édességet kunyerál majd kölcsönösen visszaadják egymásnak az életkedvüket. Még az is lehet hogy semmi mögöttes szándéka nem volt a készítőknek, de engem már az sem érdekel, kihagyom. Egy órával később (kilenckor) újabb dilemma a Duna TV-n mivel az Ivory-Merchant alkotásoknál sosem tudom megmondani melyiket szidtam már és melyiket nem, még rosszabb hogy amikor külön-külön rendeznek valamit, az is olyan mintha együtt csinálták volna: elnyújtott, általában a régi provinciális Amerikában játszódik, Mély Érzelmek csapnak össze amik mondjuk hihetőek Tolsztojtól vagy Jane Austen-től, de a két amerikai annyi pátosszal tölti a meg műveit hogy a végén csak a hitetlenkedés marad az összes után. A Merchant által producerált és Ivory által dirigált Mr. és Mrs. Bridge sem kivétel, pedig az hideg apa, túláradó felesége és az ebben a kettősségben felnőtt gyerekek diszfunkcionálása (válás, sikertelen színésznői kitörés, stb.) remek alapanyag lehetett volna. Hol romlott el mégis az adaptáció? Mindjárt az elején: mivel Evan S. Connell kétrészes regényéből készült, az a legkevesebb hogy két órát elvesz az életünkből. A látványba most sem lehet belekötni: amíg nézzük, leköt a szinte tökéletes fotografálás (ezért az operatőrt illeti a dicséret), a korszak megidézése (ezért meg a díszlet,-és jelmeztervezőket), Paul Newman, Joanne Woodward és Kyra Sedgwick remekelnének, ha nem lennének csupán bábok ebben az óriás babaházban. Megintcsak ugyanekkor egy osztrák melodráma nem csak a szappanoperák szerelmeseinek a Filmbox Plus-on: a Paraszthercegnő a biztos és a bizonytalan közti választásról szól, erre kényszerül egy fiatal lány aki előbb belezúg a nyakába szakadó apai örökség (alpesi házikó a hozzá tartozó földdel) ellátására felfogadott kölyökbe, majd amikor amaz lelép, kénytelen egy komolyabb férfi után nézni – csakhogy a hűtlen évek múlva visszatér, pont amikor hősnőnk megtalálná a boldogságot és a gazdaságot is egyenesbe hozta...

Ajánlott:
Öt perccel később (21:05-kor) újra az átlagon felüliség hátrányairól mesélnek az M2 / Petőfi TV-n, bár egyáltalán nem humorosan, még akkor sem ha a Normant komédiának hazudják az ajánlóban, mert mi vicces van abban hogy egy magányos, félárva srác végső elkeseredésében azt hazudja az egyik osztálytársának hogy rákos (pedig az apja szenved ettől a nagyon rohadék betegségtől). Azonban az ilyesmivel nem lehet büntetlenül viccelni, annyira nem hogy talán még az épp csak elkezdődő szerelem is kútbaeshet miatta... Keserédes visszatekintés gyűlölt kamaszéveinkre amiket jobban kellett volna felhasználnunk, de utólag még így is nosztalgiával gondolunk rájuk.

„Zene” és „film” rovat:
c:c – A Gálvölgyi Show 2015-ben sem vicces
– Miért, húsz éve az volt? o_O – „Ha szar vicceket írnak neki, akkor szar vicceket fog mondani, a néző pedig szarul érzi magát tőle.” – ...kivéve azt aki LESZA ja nem, azt csak hétfőn fogom :))
Újra lesz Rádiókabaré a Kossuthon: „Októbertől, minden szombaton.” – Ha ez is csak annyira lesz "vicces" mint a Gálvölgyi Show, akkor inkább ne...:SSS
Hány magyar filmet ismer fel csak képről? – Már épp le akartam írni hogy Istennek hála már egyet sem, de sajnos még a Dealert meg azt a másik szart is felismertem egyetlen képkockából, úgyhogy most sürgősen rendelek is valami komolyabb italt, hátha sikerül kitörölni őket az emlékezetemből.
Meztelen művészet 18+ Meztelenül a színpadon. Érdekes kis előadás – Az bizony, megyek is beleszarni a zongorába...
Ezen a fimen fogunk üvöltve zokogni: „Nicholas Sparks újabb csöpögősen romantikus regényéből készült film. Mintha A szerelmünk lapjai találkozna az Üzenet a palackbannal.” – Üvöltve sírok én is hogy ilyen szarok egyáltalán elkészülhetnek!
18+ Gumicukor – Grace Jones tudja, mivel kell eladni a könyvét: „Vetkőzéssel és mellbimbóval. 67 évesen.” – Nem, nekem már azzal sem fogja tudni eladni. Komolyan, ezek a női STÁRok nem tudnak megöregedni és elmúlni úgy ahogy a normális emberek szoktak?! Madonna nyolcvan évesen is a csöcseit fogja lóbálni? És ha netán fizikailag mégis meghalnak, mi lesz? Hologramként kivetítik vagy pucéran kitömik őket és úgy tolják a színpadra? EZÉRT FOGY A MAGYAR!
Transzneműekkel tölthetjük a karácsonyt – Köszike de inkább maradok heteró templombajáró :))) – „Karácsonyra a Magyarhangya a hazai mozikba is elhozza a Sundance-en bemutatott Tangerine című filmet, ami a nemrég véget ért Cinefest Nagydíját és Közönségdíját is megnyerte. Az iPhone-nal forgatott film arról szól, hogyan élik az életüket és töltik el a szentestét a fekete transzszexuális prostituáltak Los Angeles lepukkant környékén.” – ...mint a drogos anyánál: szinte már sajnálom hogy kora reggeltől késő estig dolgozok mint az állat, adót fizetek és nem a testemből élek nőnek maszkírozva...ja, nem :) És van ám még tovább is:
Kampány indul az első transznemű Oscar-díjért: „Először ajánl amerikai forgalmazó transznemű színészeket a legfontosabb filmes díjra. (...) A Variety írja, hogy a filmtörténetben először áll transznemű színész mögé a forgalmazó és ajánlja be Oscar-díjra. A legjobb színésznő díjára Kitana Kiki Rodriguezt jelölnék, a legjobb mellékszereplőnek pedig Mya Taylort, akivel a film rendezője egy LGBT-központban ismerkedett meg pont a nemváltási procedúra idején (...) ez lehet az első alkalom, hogy Oscart kapjon egy transznemű színész.”ÉDES FASZOM! Egy ájfónnal készült transz-prosti doksit ajánl a saját forgalmazója az Oscar-díjra (ráadásul úgy hogy az illető NEM szerepet játszott hanem önmagát adta), asszem itt a világvége. Nap kommentje:

Kelly és a szexi dög 2015.10.07 12:04:13
Nagyszerű kezdeményezés, de ideje lenne a legjobb állatszereplőnek járó díjat is megalapítani - vagy mindjárt lehetne a kettőt egyben!

 


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés