2015. 10. 12.
Zorro Budapesten! (okt. 12-13-14-15.)
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Zorro Budapesten! (okt. 12-13-14-15.)

 

 

 

 

 

 

HÉTFŐ, OKTÓBER 12.:
OH MY GOD, IT’S A MIRAGE!

0

Xanaxik.

Talán érdemes:
Cinemax, 20:00
– A hetvenes-nyolcvanas években számtalan, ma már teljesen szürreálisnak ható komolyság született, a csúcs a 81-es Mommie Dearest amivel ha jól tudom még nem büntették a magyar nézőket, de az őt tíz évvel megelőző X Y és Zee is elég fájdalmas élmény lesz (annyira azért nem mint mondjuk benne szerepelni és húsz-harminc év múlva visszanézni). Akkoriban úttörő volt az (akkor) durva, trágár nyelvezete, az hogy fullba nyomta a nőgyűlöletet, de főleg az ahogy próbálta sajnáltatni a gazdagokat és szépeket, de ennek csak az az eredménye hogy a végére még jobban utáljuk őket plusz ma már hangosan röhöghetünk is a maníros alakításokon, ugyanis sem a férjét visszaszerezni akaró asszony (Liz Taylor), sem az emberét elcsábító csitri nem „valóságos” és még annál is kevésbé szerethető (cserébe Margaret Leighton aligruhája mindent megmutat). Viszont pont emiatt a túljátszás miatt lett arra a korra jellemző kuriózum (húsz-harminc év múlva meg talán a larszfontrír-flígaufbeléndek összesen fognak majd ugyanígy röhögni).
Cool TV, 21:10: Elveszett – Ez meg egy viszonylag friss thriller Amanda Seyfried-del aki itt egy emberrablás túlélőjét játssza, amikor pedig egy év múlva a testvére esik ugyanabba a csapdába amibe anno ő, természetesen arra gyanakszik hogy az elkövető is ugyanaz, az meg hogy a rendőrség nem hisz neki még ennél is természetesebb, innentől kénytelen maga utánajárni a múlt titkainak és közben remélhetőleg a szabadítást is lezavarni. Más. Megmondom őszintén nem tudtam hogy Arnold Schwarzenegger viszonylag ismeretlen rendezőkkel is forgat és nem csak Terminátor-léptékben gondolkodik, ergo a Szabotázs derült égből villámcsapásként ért: bár inkább B-kat. (vagyis pont jó helyen van a Film+-on), nem mentes a hibáktól, de mégsem egy könnyű biztonsági játék, Arnie vagy ennyire bevállalós, vagy ennyire kell neki a pénz (bár ez utóbbit talán kizárhatjuk). Hangulatában az osztrák tölgy nyolcvanas-kilencvenes évekbeli pörgős keménykedéseit idézi bár annyira poszt 9/11, hogy jobban nem is lehetne: az itt ábrázolt különleges osztag már nem egyértelműen csupa jószívő, hazafias amerikai hős, az egyik akcióban demokratizálandó pénzért még ők is képesek egymást átverni. A rendező David Ayer kicsit sokat akar (ő a producer és a forgatókönyves is, de legalább a zenét átengedte másnak), Mireille Enos-ra pedig ha nem figyeltünk fel a World War Z-ben, itt biztosan fejbevág minket a kissé faces of meth-imázsával (igen, a hadseregben is előfordulnak drogfüggők, sőt néha még hivatalos forrásból is kapják a cuccot, lásd Vietnam), Arnie haját viszont ne nézzük meg közelebbről, és akkor 21:25-től lesz egy kellemesen paranoiás egy és háromnegyed óránk.

Nem érdemes:
A kilenckor kezdett Öt kedvenc viszont már jó állatorvosi ló arra hogy miért is rossz ha valaki túl sok gyeplőt tart a kezében: az Indexen látott SNL-galéria csak emlékeztet minket arra, honnan is zuhant Chris Rock odáig hogy kvázi önmagát alakítsa egy garantáltan humortalan vígjátékban, ami elvileg a gyökerekhez való visszatérésről kéne hogy szóljon, de az egyetlen poén a leadócsatorna nevében van (HBO Comedy), a maradék játékidő az IRL gyökereké marad. OK, Ben Vereen feltűnése pluszpont, viszont whoopie „it wasn’t rape-rape” goldbergért levonás jár, és ők is csak rövid ideig tűnnek fel benne ahogy a többi híresség (például Adam Sandler) is, Rosario Dawson meg legalább szép, de még így is inkább nézd öt percig valamelyik fotóját a monitoron, mint ezt.

Kiemelten nem ajánlott:
Már önmagában az is elég baj hogy sorra gyártják ezeket a metró-sekszuális vámpírkodásokat, még rosszabb hogy a paródiák még náluk is gyengébbek. Ha a Vampires Suck lefárasztott, akkor hajnali egy előtt tíz perccel kerüld messzire a Cool TV-t, ugyanis a Vámpírok szaga - Alkonyat teljes sötétségben már a címével belövi úgy a célközönséget, mint a gúny célpontját (sőt, a sötétséggel a készítők szellemi állapotát is), az eredeti Breaking Wind viszont még tovább egyértelműsíti hogy bőven lesznek benne bélműködéses „viccek” is. A húzónév Danny Trejo aki néha a cikit is élvezhetővé, a szart is arannyá tudja varázsolni de nem akkor amikor valamit erőltetett mémekkel (owling, planking) próbálnak eladni (ne akard tudni mik ezek, mire beírod a gugliba, már régen kimentek a divatból).

Hétfő? #LESZAROM.
Na kinek szúrták át a bimbóját?
LESZAROM.
Velvet – Valami átlátszik Anne Hathaway ruháján, de vajon mi? – Az, hogy LESZAROM.
Egyáltalán nem fair, hogy Emily Ratajkowskinak ilyen teste van – ...de a csúnya embereknek még mindig ott van a LESZAROM.
vetkőzéstudomány – Gumicukor – Emily Ratajkowski topless. Nagyon. Már megint. – Akkor ismét nagyon LESZARhatOM :)
Kendall Jenner fontosnak tarja, hogy a lábszőrtelenítését is megossza a világgal: „Egy kocsi hátsó ülésén borotválja a lábát a videójában.” – Én viszont Ffffférfi vagyok, vagyis nem szőrtelenítek sehol sem. Viszont LESZAROM.
18+ Gumicukor - Kendall Jenner alul-felül kirakta, amije van: "A párizsi divathéten villantott mellbimbót és feneket, elég látványosan." – Látványosan LESZAROM.
csak a torna – Gumicukor – Kylie Jenner teste már természetellenesen tökéletes – Az már csak természetes, hogy LESZAROM :)
Kylie Jenner félmeztelenül hirdeti, hogy mellei igaziak: „A Kardashian-klán legkisebb tagja telefonos applikációt adott ki, amivel a Facebookot és az Instagramot is megelőzte. Itt a világvége.” – Ez most az amelyik átoperáltatta magát? Mindegy, LESZAROM.
Kemény kritikát kapott a Gálvölgyi show: "Lesz.rom, hogy mit mondanak ezek a névtelen hősök" – nyilatkozta a producer” – Az érzés kölcsönös: én is LESZAROM :)))
szokásos 18+ Micaela Schaefer újabb meztelen munkanapja – Csak a hétfői szokásos: LESZAROM.
Gumicukor – Hallott mostanában Kesháról? Lehet, hogy már nem is fogMUHAHA, AZT REMÉLEM IS LESZAROM.
Vajon mitől puffadt fel ennyire Cameron Diaz arca?: „Terhes? Hormoninjekciókat kap? Vagy csak hízott kicsit?” – Nem, ez csak a szokásos hétfő esti LESZAROM hatása.
rengeteg kérdést vet fel minden egyes kép – Öhm... Victoria Beckham bepisilt? – Még ha így is van, én akkor is LESZAROM.
Tudják, mit mondott a pápa annak az argentin családnak, amelyik 13 ezer mérföldet utaztak, hogy lássák? – Hát majdnem azt, hogy LESZAROM: „Azt, hogy megőrültek. A család négy gyerekkel egy régi Volkswagen mikrobusszal utazott az USA-ba, Philadelphiába, hogy láthassák Ferenc pápát. Aztán, amikor már ott voltak, kaptak egy hívást, hogy menjenek reggel az egyik templomba. Ott személyesen a pápa várta őket. Aki a már idézett véleményén kívül örült ám a családnak, aminek az útját a blogjukon keresztül végig nyomon követte.” – ...és azóta a család lehet hogy a mennyek országában van, figyelembe véve a járművet amivel utaztak :SSS


KEDD, OKTÓBER 13.:
MÉGIS, KINEK A COTTAGE-ÁBÓL LÁTSZANAK?

0

Vérzés és kötés.

Sorozat, talán érdemes:
HBO, 21:30 – Vagy az önreflexió, vagy az ötlettelenség, de valami mindenképp arra késztette a fejeseket hogy legutóbbi Sikersorozatuk témájának pont egy tévésorozatot válasszanak ami a címmel ellentétben nem éppen merő kasszafúrás, annál inkább az elkaszálás határán egyensúlyoz, színészei-alkotói pedig a teljes idegösszeomlás szélén, viszont így legalább a néző jól szórakozhat (?). Kicsit megbocsátóbb szemszögből nézve viszont örülhetünk hogy valaki végre mert forgatni arról az elég fárasztó amerikai gyakorlatról ami szerint nem egy az egyben átveszik a külföldi filmeket mint inkább újragyártják őket ottani szereplőkkel (képzeljük el ugyanezt a Muppet Show-val vagy bármilyen ottani blockbusterrel, hát egyből atomot dobnának arra az európai országra amelyik remake-elné). Az itteni bukdácsoló széria Angliában nagy siker volt, viszont a tengerentúli szintnek való megfelelés érthetően nehezen megy, ez a hő humorforrás, és bár a mostani, negyedik évadra érezhetően kifogyott kicsit a szusz, a kurrens néphülyítések közül még mindig ez az egyik legvalósághűbb.

Talán érdemes:
Kilenckor egy féligsikerült nyomasztás a Film Mánián egy átlagamerikai házaspárról akik Vendégházukba fogadnak egy romantikus könyvek írásával foglalkozó fickót (David Arquette próbál szembemenni a hozzá kötődő szerepekkel és a kinézetével is), de ahogy lenni szokott, az idő múlásával szépen jönnek elő az egyre sötétebb titkok, és a csávóval együttélő csaj sem teljesen százas... A Cottage a forgatókönyv miatt vérzik el teljesen az első fele után, egyik valószerűtlenségből a másikba csöppenünk, egyedül talán a magyar vonatkozása (Honti Zoltán operatőri munkája) miatt érdemes vele próbálkozni.

Talán ismétlés, talán érdemes:
HBO 2, 01:05
– Annyi gengszterfilmet kaptunk mostanában hogy a Vérkötelékről magam sem tudom volt-e már, viszont mivel majdnem scorsese-i szinten mutatja be egy tűz és víz testvérpáros kapcsolatát, így érdemes a figyelmünkre. Egyikük már túl van az ötödik X-en és egy jó hosszú kényszernyaraláson a rácsok mögött, a másik pedig időközben rendőr lett és próbálja visszaszoktatni testvérét a polgári létre. Erre nagy szükség is volna mivel nem csak gyilkosság, de egy válás is áll mögötte gyerekkel-mindennel. A tapasztalt néző már ennyiből is sejti hogy a vér itt sem fog vízzé válni, a tragédia szinte kódolva van ebbe a felállásba... Clive Owen, Mila Kunis, Marion Cotillard és Zoe Saldana fogja lekötni a figyelmünket.

Kis hírek a nagyvilágból:
Ne hagyjuk szó nélkül a kedd hülyéjét – Nem is hagyom, LESZA ja nem, az tegnap volt, olvassunk tovább: "Az amerikai haditengerészetnek akart hamis alkatrészeket eladni. Három év börtönt kapott." – Asszem ez megintcsak egy tipikus esete az asking for it-nek.
Az AI felszólítja az EU-t, hogy vonja felelősségre Magyarországot – Jaj, már alig vártam, akármit csinálunk, ezeknek semmi se jó. Nap kommentje:

iván gyenyiszovics 2015.10.09. 10:56:34
Az Amnesty International az Európai Bizottságnak azt javasolja, hogy minden lehetséges eszközzel,
Az Amnesty International mit javasol az usa-nak a kunduzi kórház bombázása után?

Ez a nő pillanatragasztót kapott a szemcsepp helyett: "Az egyik barátja összekeverte a szemcseppet a pillanatragasztóval. A végeredmény kitalálható." – Én mindig mondtam hogy ezek a spórolós megoldások nem nyerők... :SSS
Ezért volt sötét a röszkei menekültsátorban: "Egy bevándorló kicsavart egy villanykörtét az egyik előállító helyiségben, és megpróbálta lenyelni."A TÖBBSÉGI TÁRSADALOM FELELŐSSÉGE MEGKÉRDŐJELEZHETETLEN, remélem az Amnesty Internationalnak sikerül újabb szankciókat foganatosítania ellenünk! HINAUS MIT UNS!!!4
öreg harcos – Újabb ellenzéki messiás-jelölt lép le a színről?: "Előbb-utóbb nem marad több Jézus baloldalon, csak Luciferek."ÉDES FASZOM, egy mondatban Jézus és a baloldal. Asszem ideje innom valami töményet...már úgy értem, még egy pohárral.
A szex tabuját is meg kell törnünk: "Mona Eltahawy a Twitteren kért segítséget, amikor az egyiptomi hatóságok megverték, molesztálták." – ...de ha segítenek, az Indexnek meg azabaj:
Annyira durva a helyzet Egyiptomban, hogy külön taxit indítottak nőknek: "De mi ezzel a baj?"ÉDES FASZOM, a feministáknak semmi sem jó?! A sok erőszakoló állat miatt külön taxit indítanak, és még ekkor is csak rinyálnak hogy elkülönítik őket...az erőszakolóktól. Esküszöm sose fogom ezt az agyműködést megérteni :SS
ma is tanultam valamit – Az ember, aki túlélte az atombombát. Kétszer – Ezt most a maga teljességében fogom idézni hogy lássuk, mekkora gecinagy mágus tud lenni az élet, főleg ha rossz viccekről van szó: „1945. augusztus 6-án Jamagucsi, a Mitsubishi nehézipari vállalat mérnöke, épp egy több hónapos hirosimai üzleti útról készülődött hazatérni. Már úton volt a vasútállomás felé, amikor észrevette a bombázót a város felett. Mielőtt felfogta volna, mit lát, jött a vakító fény, a robbanás, majd a hőhullám és a süvítő szél, ami a földre lökte őt. Beszakadt a dobhártyája, ideiglenesen megvakult és megégett a felsőteste, de még így is szerencséje volt, hogy túlélte: csak 3 kilométerre volt a robbanástól. Valahogy el tudott jutni egy menedékhelyre, ahol az éjszakát töltötte, majd másnap az eredeti terv szerint hazatért. Nagaszakiba. A legendás japán munkamorál élő szobraként Jamagucsi úgy gondolta, hogy három nap pihenésnél többet egy atombomba sem indokol, úgyhogy augusztus 9-én már munkára jelentkezett. A főnöke hitetlenkedve fogadta a beszámolóját a Hirosimában történtekről: - Mérnök vagy, számold ki... hogy tudna egyetlen bomba egy egész várost elpusztítani? – Jamagucsi visszaemlékezése szerint ez volt az a pillanat, amikor megszólaltak a vészjelző szirénák, és jött újra a már ismert, vakító fény. A szerencsétlen mérnök egy atombomba-túlélő minden rutinjával vetette magát a földre. Bár a második robbanás erősebb volt, Nagaszaki egyenetlenebb domborzata miatt, illetve a tűz terjedését megakadályozó folyóinak köszönhetően jóval kisebb pusztítást végzett. Jamagucsi se szenvedett a hirosimaihoz mérhető sérüléseket, pedig különös véletlenséggel ez a bomba is épp 3 kilométerre robbant fel tőle. De hát Jamagucsi történetétől nem idegenek a különös véletlenek.” – Huhh, remélem az amerikai vezérkar nem olvassa az Indexet, nehogy aztán odamenjenek befejezni a félbeszakadt NÉPIRT demokráciaexportot :SSS
Érthetetlen, ami Leszboszon folyik – Bár ez is menekültes hír, de ne komolykodjunk folyton, hiszen:

elnyomott kisebbségi 2015.10.09. 13:23:16
Már az ókorban sem értették egészen, ami ott folyik...)))

 

SZERDA, OKTÓBER 14.:
TÚLKAPÁS VAN!

0

Hozzuk a feketelevest.

Ajánlott:
Nem a Szertartás az első a blogban ami a robbanásveszélyes női barátságokat veszi górcső alá, de Claude Chabrol eme húszéves drámája túlmutat a sekszuális hatalmi játékokon és az osztályharccal kacérkodik. Amikor a (magát) szabadelvű(nek tartó) és jómódú család szolgálólánynak fogadja a zárkózott Sophie-t, még örülnek is hogy a szótlan, szürke és engedelmes teremtés nem zavar sok vizet köreikben, inkább a postáskisasszony társaságát keresi – ám mire a család rájön arra hogy amaz a cselédjükön keresztül hozzáfér a levelezésükhöz, addigra már Sophie is annyira rabja lett Jeanne-nak hogy köteléküket ne tudja széttörni semmi, és az alacsony származásukból eredő összes vélt vagy valós sérelmüket visszafizessék nekik. Rohadt későn (00:40-kor) kezdik a Filmcafe-n, legalább rögzítsük valamire ha már nézni nem tudjuk, Isabelle Huppert, Jacqueline Bisset és Virginie Ledoyen életük legjobb alakításait nyújtják benne. Haladjunk egy kicsit visszább az időben: amilyen "könnyű" téma a második világháború, annyira nehéz róla újat mondani, ezért is örülök ha jön valami olyasmi mint a Fuss, fiú!, amit valamelyest a Valahol Európában mellé lehetne tenni, mivel főhőse egy lengyel zsidó kisfiú aki a gettóból kiszökve előbb pár hasonkorú sorstársával, majd egyedül próbálja túlélni a vészkorszak borzalmait. Útja során (mint a Faludy-Villon-féle Senki fiát) ki megáldja, ki leköpi, de ő mindennél jobban ragaszkodik az életéhez, bár ez néha azzal fenyegeti hogy addigi énjét teljesen maga mögé szorítja a felvett imázsa (elárvult keresztény gyerek). Negyed kilenckor még a legszőrösebb szívűek is sírni fognak egy kicsit ha a Cinemaxot választják, de nincs azzal semmi baj ha az ember olykor elérzékenyül.

Nem érdemes:
22:20-kor hasonló téma a testvércsatornán (Cinemax 2), jóval felszínesebben megoldva és aktualizálva. Ha nem pont most verték volna szét Röszkét, ha nem jöttek volna át most hétvégén 23 ezren, ha nem olvasnám a híreket a táborokban kirobbant zavargásokról, ha nem látnám a videókat akkor talán még szimpatizálni is tudnék az Indulj, hogy maradj Afganisztánból Londonig (!) menekülő srácával meg azzal ahogy ott el(ő)adja magát. Tudom hogy a szimpátiakeltés volt a cél, és én örülnék a legjobban ha kitörne a világbéke, mindenki zökkenőmentesen illeszkedne mindenhova, de a tények ugye makacs dolgok, ahogy az is hogy véletlenül amerikai filmesek cuppantak rá a sztorira. Érted, elvitték a demokráciát az afgánokhoz, aztán csinálnak egy egyoldalú filmet a brit (!) bevándorlásügyi hivatal kegyetlenségéről ami miatt hazudni kénytelenek a regisztrálók (és akkor az is beugorhat mit ordibáltak az ujjlenyomatos-papíros regisztrációra itt nálunk).

Talán érdemes:
Viasat3, 21:00 – Az Edison sajnos nem a feltaláló életének régóta esedékes feldolgozása hanem egy újabb mese a korrupt rendőrökről akik a rendfenntartás érdekében néha mocskos eszközökhöz nyúlnak, de szerencsére arra jár egy Oknyomozó Újságíró (Justin Timberlake) aki megvédi helyettük a köznépet a bűnözőktől...ja nem, csak megszellőzteti a túlkapásaikat, aztán meg csodálkozik hogy befenyítik. Más normális ember megnézné a helyzetet és továbblépne, de nem, neki hőst kell játszania akár főnöke-szerettei életének veszélyeztetésével is, ahelyett hogy azon gondolkodna, ki hajt igazából hasznot a társadalomnak: a maguk törvényei szerint dolgozó-drogozó, de legalább a kisembert védő kékruhások vagy ő, aki pár zsaru eltávolítása és a saját Pulitzer-díja érdekében mindenre hajlandó (arról nem is beszélve hogy ha kirúgják a rendőröket, ki lesz olyan tökös hogy folytassa amit elkezdtek?). Kevin Spacey és Morgan Freeman szépítenek rajta valamit, de ez még így is max. egyszernézős.

Ismétlés, de érdemes:
Film Mánia, 01:10 – Az Evil Dead a.k.a. Gonosz halott a VHS-korszak egyik bűnös öröme (?) volt: Sam Raimi mai szemmel minimális büdzséből valami nagyon ütőset, ijesztőt és gusztustalant rakott össze ami után kétszer is meggondolta az ember hogy elmenjen-e a haverjaival a hosszúhétvégén egy elhagyatott vadászházba, beleolvasson-e az ott felejtetett Necronomiconba, illetve lejátsszon-e magnóra vett kántálásokat. Mostanra sajnos ezt is elérte a remake-láz, de sem a nagy költségvetés, se a patakvér, se az egyre durvább jelenetek nem tudták az eredeti nyomasztó hangulatát pótolni (Raimi pedig még két folytatást is csinált, ezekben már hanyagolta a nőket erőszakoló fákat és inkább a nyomokban már itt is jelenlevő morbid humor felé indult, jól tette).

Kis hírek a nagyvilágból special:
Ma van az olaszliszkai lincselés kilencedik évfordulója, ennek "örömére" ezt is feldolgozták kortársan:
Interjú – Az olaszliszkai a mai Magyarországról szól: "Ma este mutatják be a Katona új darabját, amiben a kilenc évvel ezelőtti olaszliszkai tragédiát dolgozzák fel. Interjú Máté Gáborral." - ...és amiről mélyen hallgat az interjúban az index és a rendező úr is:
Felháborodott a Szögi család a darabon: "Az őszödi beszédből vett idézetet és Magyarországot becsmérlő mondatokat adnak az Olaszliszkán meglincselt Szögi Lajos lányának szájába a Katona József Színházban ma bemutatandó színdarabban. (...) A szövegkönyvből kiderül, a Középső lány nevű szereplő a következőket mondja apjának, aki a darabban Áldozat néven szerepel: „Ezt már elkúrtátok, mi is úgy látjuk, nem kicsit, hanem nagyon. A mi jövőnket.” (...) Majd kifejti, mit terveznek: „Elhagyni ezt az országot hamar, hol nem lehet becsülettel élni (...) Hányok ettől, és attól, hogy ti (mármint Szögi Lajosék – a szerk.) ezt szó nélkül fogadjátok el, mert ez van, és hát megélni kell, mondjátok.” A lány a színdarabban azt is mondja apjának, hogy nem akar itt élni ebben a „mocsárban”.” – Már a Mancs-filmnél is zavart a történelemhamisítás pedig az csak egy mentőkutyáról szólt, de ez aztán végképp mindennek a legteteje-legalja, akárhonnan nézzük, bár valahol ez a szép a mai „művészetben”: még egy ekkora tragédiánál sem kell tisztelettel lenni az áldozat rokonaira-gyerekeire, azt lehet mondani az özvegynek hogy "ha nem tetszik neki a történet, ne nézze meg", kisgyerekek szájába lehet adni a kurvaországozást meg belevinni az aktuálpolitikát. Gondolom a tízéves évfordulóra film is lesz belőle és ott a Bad Ass mintájára már úgy fogják beállítani hogy Szögi Lajos és a gyerekei támadtak. „Hánynia kell” Magyarországtól, mi? Nekem meg tőletek kell hánynom, innentől kerülni fogom a hazug "színházatokat" és mindenkinek ezt fogom tanácsolni, KATONA JÓZSEF FOROG A SÍRJÁBAN, basszus. A helyzetet ha lehet még jobban rontja máté kisbetűvel gábor utólagos magyarázkodása:
Meg kell védeni az olaszliszkai lincselésről szóló darabot: "A mű irodalmi alkotás és mint ilyen, fikció." – Ja, szóval ha egy valós eseményről írok egy könyvet az onnantól az én kitalációm, úgy hazudhatok benne, ahogy akarok? Írhatok én is a rendező úrról egy könyvet ahol tetszőleges csúnyaságokat mondatok vele? Bár a cenzOrigó nagyon aktív volt, azért még így is jut egy Nap kommentje:

exvpg 2015.10.11. 22:45:42
Szögi Lajos halála valóság volt. Egy provokatív szennyet csinálni belőle pedig a legundorítóbb marxista "társadalmi kísérlet". Szégyellje magát MÁTÉ GÁBOR és TŰNJÖN EL a színházi életből. Stílszerűen: legyen szalma!...


CSÜTÖRTÖK, OKTÓBER 15.:
HÓDEN ÉS BENSKI

0

A szabadság fantomja?

Nem érdemes:
Kilenc előtt öt perccel a sokadik ex-kommandós leszámolósdi a Film+2-őn, annyira gyengén hogy azt taní-tani kéne, aki a Szabotázsra fújt azzal büntetésből megnézetném a Bosszú városát. Közhelynél is közhelyebb történet: felesége becsületét védve tisztázatlan gyilkosságba keveredő katona egyszemélyes bosszúja amikor az „áldozat” apja elrabolja a lányát, mindez középiskolás fokon abszolválva. Maximum egyszer, félrészegen, de én talán még úgy sem fogom megnézni. Nem sokkal jobb kilenckor a Bandafőnök kerestetik sem a Film Mánián, ami a Jackie Chan-vígjátékokba erőszakolja bele a másság-vonalat, itt egy haldokló maffiafőnök utolsó lehelletével vállaltan meleg fiára hagyja a céhet, ő viszont inkább a biztonságosabb életet választaná – barátja viszont kapva kap az esélyen hogy eljátssza a régen látott tékozló fiút, viszont ezzel a riválisok célkeresztjét is a homloka közepére vési.

Talán érdemes:
HBO, 22:40 - Banksy egy brand, egy nem létező személy akit minden valószínűség szerint más művészek találtak ki arra hogy a világra szabadíthassák azon agyszüleményeiket amiket a rendes nevük alatt nem tudnak-nem mernek bevállalni. Hahó, 2015 van, valaki elhiszi hogy egy ember csinálja, szervezi mindezt, ráadásul önerőből, ráadásul teljes anonimitásban? Akár kerítenek végül egy hajléktalant akit aztán kikiáltanak Banksynek (lásd még Aphex Twin "interjúit" ahol gyakran a haverjai nyilatkoztak helyette, de ő legalább néha jó zenét csinál és nem politizál feleslegesen), akár még öt-tíz évig játsszák ezt a játékot, a noname kultúrvandál az utóbbi idők egyik legszellemesebb médiahackje volt, meg is mondom mindjárt hogy miért a múltidő, most koncentráljunk inkább a Banksy lenyomja New York-ot című (ál?)doksira ami a művész amerikai útját dokumentálja. Ennek keretében cirka 30 művet "követett el", de persze nem mondta meg előre senkinek hogy konkrétan hol és hová fog rajzolni-performálni a Nagy Almán belül, így aztán tényleg egy napra minden street art-os Banksy lehetett, és bármilyen firkálmányba meg ragasztásba bele lehetett látni a zsenialitását. Ez még rendben is volt (most jön az hogy miért múlt idejű az úriember menősége), a lóláb a legutóbbi projecttel, a Dismalanddal lógott ki teljesen, pontosabban annak utóéletével:
Banksy nyomorparkja még a kelet-európai szívnek is sok: "Egy hónapig volt nyitva Angliában a Dismaland, a világ leghíresebb street art művészének antividámparkja. Megnéztük. (...) Amikor Dismaland felé sétálunk az akkor éppen szitáló esőben, egy csapat kisgyerek és anyuka játszik a homokos parton.”ÉS A TÁVOLBAN VALAHOL FELSÍR EGY GYEREK„A beléptető sor elején egy helyi bácsi áll egy táblával, amiben megköszöni Banksy-nek, hogy feltette Weston-Super-Mare-t a térképre." – Ez OK, csak aztán egyre jobban látszott a mögöttes üzenet:
Menekülttáborba viszik a rohadó Disney-kastélyt: "A vidámpark záróbuliján pengekerítésről énekelt a Pussy Riot." – Gondolom az USA déli határa ihlette meg őket aminek a környékén ott vannak a lelőtt határátkelők temetői is. Oh, wait...
Dismalandben épül új hajlék a menekülteknek: „Menekülttábornak alakítják át a közismert utcai művész, Banksy alternatív Disneylandjét, a komoly társadalmi problémákra rávilágítani hivatott Dismalandet.” – Gondolom az idős bácsika majd ennek az ajtajánál is ott fog állni és megköszöni hogy feltették a térképre a lakhelyét :DD Aztán persze ez a felállás is változott, gondolom a helyiek lelkesedésének köszönhetően:
Menekültek kapják Banksy nyomorparkját: "Az anti-vidámpark építőanyagából a Calais-nál rekedt menekültek építkezhetnek."HAHAHA, ez mekkora! Senki egy szót nem szólhat, hiszen a kiállítás is erről szólt, és a művész is milyen rohadt jótékony :DDD Nap kommentje:
0

TISZTELET! rovat:
Abbahagyta a pornózást, és elképesztő alakot gyúrt magának: „Ashlee Mane testéről most is nehéz levenni a szemünket, csak épp más okból, mint eddig.” – Én nem is tudtam hogy a hölgy pornózott (HAHAHA, DISREGARD THAT), ezért viszont jár neki a TISZTELET!
Hoppá, a jóízlés lenyomta a csöccsel operálókat!TISZTELET, hagyjuk meg a sekszualitást a hanyatló Nyugat ópiumának!!!
kívül tágasabb – férfi szakasz – Nőket ide? Csak ha kihaltunk: „A Garrick Club egyike London legpatinásabb klubjainak, tagja volt Dickens és A.A.Milne is.”TISZTELET, bár előbb utóbb őket is eléri a coming out szele...
Jennifer Lawrence úgy káromkodik, mint egy kocsis – Jár neki a TISZTELET, baszodalássan!
Richard Gere a strandon tapizza 33 évvel fiatalabb szeretőjétMAXIMÁLIS TISZTELET, toljad neki még kilencven évesen is!!!!
18+ Bárdosi Sándor: Amíg én itt vagyok, itt nincs kúrás!TISZTELET, mindent a maga idejére kell hagyni, ne engedjünk a test ördögének!!4! négy
Bálint Antónia iszik, hogy igazát bizonyítsaTISZTELET, bár nekem nincs szükségem ilyen ürügyekre: mindig iszok és mindig igazam van :)))
ma is tanultam valamit – A vasút a Sátán útja, ami a pokolba visz: „XVI. Gergely nem volt különösebben felvilágosult pápa: az Úr nevében betiltotta a vasutat, és a közvilágítást is.”TISZTELET, bezzeg régen ilyen tökös pápáink voltak, akkor és ott kellett volna megállítani a „fejlődést”! Most nézzétek meg, hova vittek minket ezek a technikai tévutak!
Putyin és Berlusconi kinyittatott egy 240 éves bort a Krím örömére: „Ha már ott jártak, nem hagyták érintetlenül a 90 ezer dollátos palackot. Az ukránok kiakadtak.”TISZTELET, de igazán adhattak volna belőle nekem is...
120 éves whiskyt rejtett az időkapszula: „Hol máshol, mint Skóciában. Egy hídfelújítás közben találták meg a munkások a fémdobozt.”TISZTELET, hát ezt én is meginnám o_O
Daniel Craig a legpiásabb James Bond: „Kiszámolták, mennyi alkoholt fogyasztottak a különféle Bondok. Pierce Brosnan a második.”TISZTELET! Ha titkosügynék lennék, én lennék az első :)))
Matthew McConaughey bátyja egy sörről nevezte el a gyerekét: „Miller Lite lett a gyerek neve, mert akkor az apuka ingyen sört kap.”MAXIMÁLIS TISZTELET! ILYEN EGY IGAZI FÉRFI! BROS BEFORE HO’S A sör mindenek előtt! VISZLÁT SZOMBATON!

 


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés