2015. 10. 24.
Lesz még belőlünk számítógép! (okt. 24-25.)
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Lesz még belőlünk számítógép! (okt. 24-25.)

 

 

 

 

 

 

SZOMBAT, OKTÓBER 24.:
SZEREP. OSZTÓDIK?

0

Négy élet, egy temetés, tetszőleges számú összeesküvő

Kiemelten nem ajánlott:
Retekklubb, 20:00 – A Hungary's Got Talent (A tehetség itthon van) az első epizódok alapján már a címével is hazudik, az elődöntők vagy válogatások „tehetségei” mintha az Észbontók szereposztó díványáról vagy Hajós rossz emlékű Benne leszek a tévében című baromságából szabadultak volna (tényleg, kapott valaki is annyi lehetőséget mint ő?). Az ő szélsőségeik is ugyanazt a célt szolgálják amit Pumped Gabo és társai, vagyis a csürhe megnézi őket és megnyugszik hogy mennyivel okosabb náluk, és tud rajtuk röhögni melóhelyen az ebédet helyettesítő két feles között. Mondjuk a tisztelt zsűri se sokkal jobb náluk:
c:c - A vidékieket leszóló zenész is ott lesz a Got Talent zsűrijében: "A The Kolin énekese pár éve arról beszélt, vidéken mocsári szörnyek élnek, ősztől pedig az RTL tehetségkutatóján mondja a tutit." – Remélem lesz egy-két "vidéki" "mocsári szörny" aki még nem felejtette el a mondatait, ha meg nem akarja a múltbeli botlásaiért a felelősséget vállalni:

Kecses 2015.06.18. 07:06:06
Szóljanak a haverjuknak, a Veszéjes Áronnak, az úgyis nagy bunyós hírében áll, majd megvédi a cicafiúkat.

wm – Mi ez a pusztító alpáriság?: „A Hungary's Got Talent végre egy olyan műsor, ami egyáltalán nem veszi magát komolyan.” – Miért, a többi komolyan veszi magát?
Vetkőzéssel indult a Hungary's Got Talent: „Pucér lánnyal erősít az RTL Klub műsora: Anyaszült meztelenül a kamerák előtt” – Véletlenül, nyilván:
Expornós vetkőzött a Got Talent színpadán: „Végre beindult a tehetségkutató, de szerencsére nem a csupasz mellek miatt.” – Hát persze, nyilván, csak úgy véletlenül be szoktak toppanni ezek az expornósok a kertévékre: – „Ha ismerős lenne a neve, az nem véletlen. Tavaly Benkő Dániellel a női nemi szervről szóló, közös könyvet dobott a piacra, előtte meg azért került be a bulvárhírekbe, mert Esther Bible néven pornózott. Utóbbi pedig azért volt érdekes, mert kiderült, hogy ő egy Balaton-felvidéki falu polgármesterének lánya.” –  A rajongói megalázásával szórakozó sebestyén kisbetűvel balázsnak persze ez a művészet nonpluszultrája: „Én ilyen műsort akarnék csinálni bazdmeg minden este! Bekapcsolod éjfélkor, és ez megy egy óráig! Nem ez a Vastag Csaba, meg ilyen éneklünk... EZ! [...] Srácok, ez maga az avantgárd! Ezt csak egy nagyon szűk réteg érti, de azok nagyon jól szórakoztak. Én beteg vagyok, de ezt bírom.” – A valóság viszont sajnos az, amit a Nap kommentje is mond:

Igazszóló Magyar 2015.10.19. 10:50:53
A salföldi polgármester miért nem helyezteti gyámság alá a szerencsétlen lányát? Mindenki ujjal mutogat már rá, nyilvánvaló, hogy valami nem stimmel nála mentálisan. A pornóprodukciója is elképesztően kínos - túl azon, hogy pénzért lefeküdt három férfival, az egész egy tragikomédia, ahogy megjátszva és affektálva nyögdécsel -, ebben a Retekklub műsorban meg az ország bohócává lépett elő. Miért hagyják a szülei / ismerősei, hogy ez a beteg lány magát égesse? A Retekklub pedig pénzt csinál mások nyomorából, undorító.

Talán érdemes:
Azért nem csak szaröntés lesz a retekklubbon, bár értelemszerűen jó későre (22:40) dugják el a jellemfejlesztésre legalább törekedni próbáló műsoraikat, így az Egy cipőbent is, ebben két nagyon különböző nő (Cameron Diaz és Toni Collette) próbál meg egyszerre járni: egyikük a tipikus szinglihorda-tag (önző, az életet túl lazán vevő, munkahelyről munkahelyre, ágyról ágyra járó csaj), nővére vele pont ellenkező: minden gondolata a munkája és az önértékelési problémái körül forog, egóik törvényszerű összeütközésének eredménye egy látogatás a nagymamához meg az ezzel járó átgondolása bizonyos dolgoknak. A Trainspotting 2 beígérése után épp időben (tíz után öt perccel) adják le az Acid House-t a Cinemax 2-őn. Ezen már érezhető hogy Welsh befutása után készült: igazából sem az író, sem a három novelláját egyetlen káosszá adaptáló rendezők nem erőltették meg magukat, tudván tudva hogy a közönség zabálni fogja úgyis ha csak félgőzzel dolgoznak rajta. A fő gond az hogy Boyle-lal ellentétben az itteniek a szimpla sokkolásra mentek rá, legyen az egy alkoholista és az álruhás Isten találkozása (az elpocsékolt életéért cserébe léggyé változtatott fickó nagytotálban eszi a szart új testében), a férjét bunkó szomszédjával csaló nő kisded játékai, vagy a harmadik rész kisdede, akibe egy acid trip hatására beköltözik egy az átlagosnál is üresfejűbb partiállat (az itt látható „baba” még kevésbé valósághűbben van megoldva mint anno a Trainspotting-ban, viszont ott legalább a drámai hangulat elterelte róla figyelmünket).

Ismétlés, de érdemes:
...már megint itt van a Lehetetlen? a szokásos helyen és időben (M3, 21:10), a ma esti vendég Kaló Flórián. Ne hagyd ki! Tíz perccel előtte (azaz pontban kilenckor) a Sebhelyesarcút ismétli a Viasat3 ami dacára annak hogy tökéletes bemutatása egy gengszter üres életének, mégis a gengszerrapperek és wannabe pimp-ek kedvenc filmje (a Taxisofőr mellett, amiben a főhős egy kiskorú lányt szabadít ki a stricije markából), plusz iskolapélda arra hogy a remake néha jobb mint az eredeti. Tony Montana élete rávilágít az amerikai álom kétarcúságára, a mindenkit letaposó bűnöző is csak a csúcsra érve, a bukás előtti pillanatokban jön rá erre, meg arra is hogy amíg egy morzsányi is maradt benne a régi értékeiből, addig a gyors felemelkedés után törvényszerű a dicstelen zuhanás.

Kiemelten ajánlott:
M3, 22:05 – Pár hete október 10-én a Sophia Lorenes verzióval már szerepelt nálunk az Emberi hang, akkor említetettem az egyéb feldolgozásokat is, azt viszont idáig nem tudtam hogy negyven évvel ezelőtt magyar változat is készült belőle! Ráadásul itt már Francis Poulenc zenéjével élhetjük át a(z el)magányos(odó) asszony lelkének kínjait, akit Házy Erzsébet játszik. Más. Hogy Marcello Mastroianni tehetsége nem ismer határokat, arra a Cinemax 2-őn a Három élet, egy halál a bizonyíték: Raoul Ruiz négy szálon felépülő vígjátékában mind a négy, egymástól gyökeresen különböző főszereplőt ő játssza, hogy aztán a végjátékban egybekapcsolódjanak az epizódok és az életek is... Éjfél előtt öt perccel ugyanitt egy egész friss jóság. Japánról Hiroshima, a szusi és a polip-pornó után rögtön a tetoválásokba öltözött maffiózók jutnak először az átlagember eszébe meg amiket róluk hallott (például hogy hatékonyságban, kegyetlenségben és imázsban köröket vernek európai és amerikai munkatársaikra), viszont amennyire részei az országimázsnak, annyira kényesen ügyelnek arra hogy lehetőleg ne szerepeljenek a kelleténél többet még motívumszinten sem. Ezen változtat a Csináljunk jakuza-filmet!, ami tiszteletadás és önparódia egyben. Tribute a mozimániásoknak a kamera mindkét oldalán, a nézőnek aki ezer szemetet is végigszenved amíg egy tényleg jóra bukkan (mint ez is), a rendezőknek akiket olykor még saját tehetségtelenségük sem akadályozott meg álmaik megvalósításában (na meg azoknak is akik menetközben képezték át magukat passzív szemlélőből aktorrá-direktorrá). Itt a második szcenárió érvényesül: egy ezer éve küszködő amatőrfilmes csapatra rámosoly a Nagy Esély amikor egy jakuza-főnök felfogadja őket hogy forgassanak a lánya köré építve egy filmet hogy azzal köszönthesse hamarosan szabaduló feleségét. Eme nagy esemény mellett szinte mellékes hogy a nagyfőnök egy füst alatt egy régi ellenlábasát is el szeretné intézni – viszont megfeledkezik arról hogy a kitörésre váró rendező legalább annyira elszánt mint ő, és kapva kap az alkalmon hogy a leszámolást is beépítse a történetbe (cinema verité FTW!). Shion Sono-ra érdemes lesz odafigyelnünk: nem elég hogy írta és rendezte ezt a vicces, véres és zsenális ámokfutást, de még a zenét is ő szolgáltatja alá, plusz úgy idézi Kuroszavát, Tarantinót, a Bruce Lee-összest és ezer mást hogy mégis önmaga marad, nem megy át sima átemelésekbe. Nagyon tömény, nagyon agyament, valóságosan hihetetlen karakterekkel telezsúfolt két óra vár azon bátrakra akik mernek.

Kis hírek a nagyvilágból:
...természetesen elsősorban az 56-os megemlékezések jegyében:
Index – 2006-os túlkapások: elítéltek két rendőrtKettőt?! Asszem iszok még két sört ennek „örömére” :(((
Gyurcsány Ferenc nagy dobásra és forradalomra készülÉDES FASZOM! Már megint?! Ki is mondta annak idején hogy nem szabad utcára vinni a politikát?
Kiderült, mi lett volna Göncz Árpád álláspontja a menekültügyről: „Legalábbis Kuncze Gábor szerint. Szomorú 56-os megemlékezés abszurd jelenetekkel.” – ...és ha valami szadeszközeli megemlékezés már az Index szerint is szomorú és abszurd, akkor ott tényleg komoly bajok lehetnek. Az meg hogy szegény Göncz Árpád szájába adnak dolgokat az még a Teller-levélnél is gusztustalanabb, ott legalább megvárták a temetést... :SSS
L – Bálint gazda a menekültekről: "Önként senki sem hagyja maga mögött az otthonát, hacsak nem lehetetlenítik el az ottani életét." – Kedves blogger, nem lehetne békén hagyni az öregeket? Nem lehetne megkímélni a róluk őrzött emlékeinket? Muszáj folyton előhúzni valami közszeretetnek örvendett figurát és kierőszakolni a véleményét valamiről ami nem is érinti? Hagyjuk is az aktuálpolikát, ennyi elég volt belőle:
tiszta matrix – Carrie-Anne Moss sem öregszik – Persze, mert lefeküdt a Küldöttel, Neóval!4! négy
bajos – Hű, mekkorát esett szegény Mischa Barton!MUHAHA! Azt remélem is!
Skizofrén lehet, ha macskákat tart – Nekem a hangok azt mondták hogy a kutyákban bízhatok, de a macskákban nem.
Hatalmas buli volt Észak-Koreában: „70 éves az ország egyetlen pártja, szóval miért ne vonulnának ballisztikus rakéták a fővárosban.”PARTY HARD!!! North Korea is Best Korea!!! Tényleg, mi a helyzet a másik konzervált dolgozói mennyországgal?...
kívül tágasabb – nagyvilág – Kuba titokzatos és veszélyes arca: „Most megmutatjuk Kuba másik arcát, ami nem túl turistacsalogató.” – Megnéztem és megállapítottam hogy nálunk a nyócker nappal veszélyesebb mint Kuba éjszaka. Mert mit is látunk a képeken:

feherb 2015.10.12. 11:05:55
Megállapítható, hogy Kubában sötétben sötét van. És van, aki sötétben dohányzik. Nagyon veszélyesen DOHÁNYZIK!!!


VASÁRNAP, OKTÓBER 25.:
FROCLIS PRACLIK

0

Egy barátság kezdete?...

Talán érdemes:
HBO, 20:00: A galaxis őrzői
– Az utóbbi idők képregényadaptációi közül a leglátványosabb és ugyanakkor a legkevésbé emberibb, az egyetlen 100% humanoid szereplője a kiskorában alien abduction-ön áteső kölyök, aki felnőve ilyen Han Solo-szerű szerencsevadász lett, legfőbb kapcsolata a Földdel egy magnókazetta meg egy eltűnő emlék halálos beteg anyjáról, ám egyik zsákmányával a kelleténél nagyobbat markol, és élete megőrzése érdekében kényszerszövetségre kell lépnie pár hozzá hasonlóan elszánt (és nem minden esetben emberszabású) idegen lénnyel. A hatások a nyitány után rögtön egyértelműek lesznek: Harmadik típusú találkozások, Ötödik elem (világpusztítást katalizáló doomsday engine), Csillagok háborúja (Gamora mintha a twilekek távoli rokona lenne), a geekek imádták (haha, retró, válogatáskazetta, beszélő mosómedve, és még Hodor, akarom mondani Groot is van benne!44), a hagyományos filmezést (tudod: díszletek, élőszereplők, minimális green screen) előnyben részesítők az első félóra után nehezen fogják tudni követni hogy ki kerget kit és főleg miért. Kapcsolódó hír:

herohub – geek – 10 borzalmas Marvel szuperhősfilmCsak tíz?! De hisz’ mind egyformán borzalmas, és még káros üzenetet is közvetít! – „Amíg a képregényes cég nem vette a saját kezébe hőseinek filmesítését, számtalan borzalom készült.” – ...de mint azóta megtudtuk, a java még csak ezután jött :DDD

Ugyanabban az időben egy jóval humánusabb vígjáték a Cinemaxon, szintén nem minden előzmény nélkül, de mégis élvezhetően, mert bár a Focis csajok ötletét (női sportcsapat) már ellőtte a League Of Their Own, de végülis Hollandiában még nem volt ilyen, úgyhogy why not? A magányos nőkből gründolt futballcsapat még mindig hihetőbb mint a pszichiáter pácienseiből verbuvált önsegítőkör, ahogy a problémáik is, ugyanis hosszú távon a sport sem képes teljesen feledtetni a párkapcsolati hiányt, na meg a ketyeg a body clock is, vagyis egyre többen vágynak gyerekre... Hát hogy fognak így kiállni a feröeri delfinmészárosok ellen? :DDD Háromnegyed tizenegykor egy Jókai Mór-adaptáció az M3-on ami ebben az életben biztosan volt már, de az utóbbi tíz évben nemigen. A Bolondok grófja nem származás hanem egy előnyös üzlet nyomán jutott birtokához, azonban amikor beülne a nemesi székbe, akkor jön rá hogy talán nem véletlenül adták el neki áron alul, ugyanis a szolgáktól a gróf ottragadt lányáig mindenkinek egy kerékkel többje vagy kevesebbje van – vagy csak hülyének tettetik magukat hogy ezzel is nehezítsék az új földesúr dolgát, aki viszont szilárd elhatározással áll neki a normalitás helyreállításához. Még a mellékszerepekbe is olyan nevek jutottak mint Tordy Géza, Márton András vagy Körmendi János, nézzétek! Negyedórával később, azaz kereken tizenegykor kanadai thriller a Viasat3-on, a színészekből (Shannon Tweed, Adam Baldwin) sejthetően inkább az alsóbb kategóriák felé tájolva. A bérgyilkos-lét és a lelkiismeret egymással össze nem férő dolgok, a Ben Cross játszotta verőember azonban túlságosan benne van a szakmában ahhoz hogy kiszálljon, így kényszerűségből elvállalja egy csalfa feleség láb alól való eltevését a férj kérésére még úgy is hogy legutóbbi, rosszul sikerült melójának Hideg ölelése még mindig kísérti (szó szerint), a célpont viszont olyan kiterjedt kapcsolatihálóval (khm) rendelkezik hogy jóelőre tudja minden lépését... Mindeközben kilenckor még lemegy a Filmbox Plus-on a Falusi hercegnő 3. része is Kutyaszorítóban címmel, remélem pár Tarantino-fan benézi ezt a lassú folyású osztrák vidéki romantikázást :)

Kiemelten nem ajánlott:
A huszonegyedik század az ellentmondások kora: túl azon hogy a leghíresebb rapper fehér, a legjobb golfjátékos fekete, a Run DMC már bent van a Rock and Roll Hall Of Fame-ben de pld. a Deep Purple még nincs, már azt is megérhettük hogy a Playboyban sem lesz több csöcs, a zenetévéken meg már lassan tíz éve nem megy zene. Ennek tükrében nem csak az tökmindegy hogy a nyolctól kezdődő ceremónián ki „nyeri” az MTV EMA 2015-öt, de még az is hogy milyen „zenékkel”, a hangsúly úgyis a drogos miley cyrus legújabb botrányain lesz, mert hát mi is volt tavaly:
MTV EMA - Nicki Minaj tangás seggét ölelgette Katy Perry
Nicki Minaj dekoltázsa nyerte az MTV EMA-t:
„Nehéz volt a rappernő szemébe nézni, mellei gyakorlatilag az egész színpadot beterítették.” – Na nem mintha a mostani jobbnak ígérkezne:
Óriási sztárparádéval jön vasárnap az MTV VMA: „Justin Bieber, Pharrell és A$AP Rocky mellett Nicki Minaj is felléphet. Kanye West életműdíjat kap.” - ÉDES FASZOM! Kanye West és az életműdíj egy mondatban?! A gondolataimat a Nap kommentje foglalja össze a legjobban:

Gülücsipacsodamuki 2015.08.27 12:38:15
Nem akar az ISIS is részt venni ?

„Zene” és „film” rovat:
Jövőre tényleg visszatér a Gorillaz:
„A Blurből ismert Damon Albarn rajzfilmzenekara jelenleg is aktívan dolgozik az új anyagon.” – Egyetlen kérdés: minek? Az egész Gorillaz-dolog szavatossága már rég lejárt...
Holland klipben örökítették meg a hajléktalan-jacuzzit: „Budapesten készült felvételekkel állít emléket 2015 csodás nyarának a holland Kensington.” – ...vagyis füves kiskölykök idejöttek zenélni, aratni a csajok között meg röhögni a magyarok nyomorán. Jobb helyeken ezt szégyellnék, itt meg reklámozzák is nekünk mint pozitív országimázst. Tudjátok mit, ha így csak szerepelhetünk egy klipben akkor inkább sehogy ne szerepeljünk!
mémeskút – Sose fogja többet ugyanúgy olvasni a Harry Pottert: „Az internet gyerekes humorának hála, Tudjukki Tudjukmije behatol gyerekkorunk idilljébe (...) a felhasználók tömegével csapják fel a könyvet egy tetszőleges résznél, és egy egyszerű behelyettesítéssel máris új értelmet nyer a varázspálca fogalma, egyúttal pedig a gyerekkorunk is.” – Mi ebben a pláne? Szerintem Rowling eredetileg is úgy írta meg hogy pénisz volt a varázspálca helyén, Dumbledore utólagos coming out-ja sem lehet véletlen, az egész HP-univerzum az okkult homó-sekszualitás jegyében fogant, csak később találta ki a szerző hogy gyerekeknek adja el! ÉBERSÉG!!!
kikeltető – Hallotta már ezeket az izgalmas magyar zenekarokat?: „Ők a Kikeltető első elődöntősei!” – Nem hallottam róluk, hála az Égnek, és a belinkelt részletek zenék alapján nem vesztettem sokat. Kicsit kevesebb "tehetségkutató" kéne gyerekek, hogy aki simán csak zenél, az is eljusson valameddig...
Öt dolog, amiért a Sztárban sztár a legjobb műsor most: „Minden korosztály élvezheti, politikai, vallási nézetektől függetlenül, mentes az erőltetett poénoktól és bennfenteskedéstől.” – Igen, nyilván minden korosztály és minden vallás hívője élvezi amikor középkorú szőrös pasasok minden erőltetettség nélkül nőnek öltöznek:
c:c - Gáspár Laci jobb fekete csaj, mint Csobot Adél: "A Sztárban sztárt Gáspár Laci és Tóth Gabi viszi a hátán. Csonka Picit a közönség mentette meg." - ...de minek...
HV – Csobot Adél pelenkában rappelt a Sztárban sztárban: „Gáspár Laci Tina Turner és Shrek szerelemgyerekének öltözött, pedig Whitney Houstonnak indult.” – Tudjátok mit? Továbbra is LESZA nem, azt csak holnap, szóval kihagyom, főleg hogy az eredeti Minajból még egy is sok:
Gumicukor – Nicki Minaj pucsító viaszszobrát mindenki megpocsékolja: "Azealia Banks ki is akadt, hogy mennyire tiszteletlen négykézláb ábrázolni őt." – Mit rinyál? Még így is több ruha van a viaszmásán mint rajta szokott lenni :DD
Kovács Patrícia addig szexel, míg meg nem hal: „A luxusprostit megölik, a gárdások balhéznak, az orrunk előtt loccsan ki egy agyvelőcske. Ön menne már moziba?” – Hát ezek alapján inkább nem, viszont a színésznőnek volna egy ajánlatom ami ha jól látom másnak is eszébe jutott:

kedvestomka 2015.10.14. 21:34:56
Gyere Patrícia! Haljunk meg együtt!

...ja, és senki ne feledje a vasárnapi óraátállítást! VISZLÁT HÉTFŐN!

Kulcsszavak: éberség

bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés