2015. 11. 02.
Brüsszellelbélelt (nov. 2-3-4-5.)
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Brüsszellelbélelt (nov. 2-3-4-5.)

 

 

 

 

 

 

HÉTFŐ, NOVEMBER 2.:
MA RÓMA, HOLNAP A RADICSOM

0

Mi motorra vágyunk.

 

Na, kikaptam egy áramszünetet, de nyugi, nem maradunk le semmiről, mivel minden jót későn kezdenek:

Talán érdemes:
Háromnegyed egykor a sznobok élesíthetik a felvevőket, a Duna TV leadja Pasolini második rendezését. A Mamma Róma az ellentmondásairól nevezetes: itt van ez a meleg, nem enyhén baloldali rendező, aki munkásosztály, sőt az underclass szenvedéseit a vallásos témáknak fenntartott pátosszal, Caravaggio-s utalásokkal ábrázolja (és mindezt klasszikus zenével köríti). Az utcalány tabula rasa-t szeretne hogy fiából magánál jobb embert faragjon, de egy régi kuncsaftja keresztbetesz, a gyerek pedig amikor szembesül anyja múltjával, még nála is mélyebbre zuhan a bűn világába. Annyiból prófétikus mű hogy később Pasolininek is elment az esze és hasonlóan dicstelen véget ért, de addig még csinált egy-két, a begyepesedett nézőknek is érthető rögvalóság-mozit.

Ismétlés, talán érdemes:
Ha már a prófétaság szóba került, 22:40-kor itt van nekünk az HBO Comedy-n a lassan tízéves Hülyék Paradicsoma, ami újabb csípős Amerika-kritika Mike Judge-tól, és mára ez is megvalósulni látszik: lassan nyílt titok az USA összes katonai kísérlete, tehát meg sem lepne ha kiderülne hogy tényleg lefagyasztottak egy prostit meg egy mezei katonát, végülis évekig kísérleteztek elmekontrollal meg hadihajók eltüntetésével. Szóval itt hasonló szituáció áll elő mint az ugyancsak jövőbelátó Szexmisszióban: a két legkevésbé hiányolt embert egyszer csak előkapják a fagyasztóból, ők pedig rémülten szembesülnek a régi igazsággal, miszerint a hülyék országában a féleszű a király. Ahogy ők csodálkoznak rá az időközben konzumidiótává butított népességre, úgy lephet meg minket is hogy azóta mennyi minden megvalósult abból a szellemi kútmérgezésből amit ez a 2006-os szatíra megjósolt. Ugyanebben a rovatban maradva 23:05-kor Joel Schumacher thrillerét, a 8 millimétert láthatjuk a Filmcafén ami a Portyán heteró-sekszuális változatának is tekinthető (dacára a rendező vállalt másságának): a Nagy Ügyre váró magánnyomozó kívánsága végre teljesül amikor egy frissen elhunyt jómódú férfi széfjében talált filmszalag eredetét kell kiderítenie a feleség kérésére, ám itt is beigazolódik kívánságokkal való óvatosságra intés: a snuff movie áldozata utáni kutatás megviseli a pozitív hősként induló nyomozót, hogy aztán a végére teljesen a maga kezébe vegye az igazságszolgáltatást. Andrew Kevin Walker ekkorra már letette a névjegyét a Hetedikkel és hát abban is volt seksz meg csúnya véget érés, itt viszont a végére inkább Schumacher összeomlása érvényesül. Voltmár, ajánlottammár, leginkább azért került be mert egyre több mocskos titok derül ki a gazdagok és szépek sekszuális szokásairól (és mert ez volt Nicolas Cage utolsó fellángolásainak egyike.).

Hétfő? #LESZAROM.
Íme, Kourtney Kardashian meztelen teste
AKKOR MOST Ő AZ AZ ÁTOPERÁLT? Íme, egy LESZAROM.
18+ Justin Bieber farka ellepte a TwittertLESZAROM.
ez nem szokása - Gwyneth Paltrow dobott egy igazán fülledt topless szelfit - Szokásom leszarni. LE is SZAROM.
Tori Spelling elárulta, kivel szexelt a Beverly Hills 90210 alatt – Továbbra is LESZAROM a celebek nemi életét.
Kamerák előtt turkált a bugyijában Aleska Diamond: "Ezzel teljesen elterelte a férfiagyunkat"LESZAROM és továbbra is Giannára koncentrálok ^^
Gumicukor - Itt vajon mit fröcsköltek a bikinis Aleska Diamondra?: "Sajnos a folyamatról lemaradtunk, csak a végeredmény látszik."MOST AKKOR MÉGIS PORNÓZIK? LESZAROM.
a hét képei – Gumicukor – Két segg is fontos szerepet kapott a héten – ...de ha egyik sem Giannáé, akkor mindkettőt LESZAROM.
Hiányzik a Földnek egy csomó ürülék – Ha csak ez kell, tessék: LESZAROM :)))
Pisiszex és édeshármas? (18+): „Ezek a legnépszerűbb szexfantáziák.” – Hát ha nektek is kell, akkor ide is megy a LESZAROM.
Őrület – Gumicukor – Gáspár Győző beindult: az új klipjére nincsenek szavak – Már hogyne lenne: LESZAROM.
Gumicukor – Na de hová tűnt Victoria Beckham lábfeje? – Ellepte a LESZAROM.
A gyár kiakadt a vécén lehúzott legókon: „Nem lehet politikai üzenetet építeni a kockákból.”NEM INKÁBB CSAK EGY BIZONYOS ÜZENETET NEM LEHET ÉPÍTENI? LESZAROM.
nincsenek szavak - A saját anyja se ismerne rá Matthew McConaugheyra – Továbbra is van szó az ilyenekre. Továbbra is a LESZAROM az.
Olyan dolog történt Donald Trumppal, ami még soha – Dehogyis, pont hogy olyasmi történt vele ami minden celebbel szokott hétfő este: LESZAROM.
EGO - Vajon a bizonytalanság, vagy a biztos rossz a szarabb? – Nem tudom, az viszont biztos hogy én mindkettőt LESZAROM.
Inkább egyedül, mint házasan magányosan: „A szinglik sokkal több szoros szociális kapcsolatot ápolnak házas társaiknál.”LÁSD FENTEBB LESZAROM.
váratlan – Heidi Klum majdnem pornós képet posztolt a fenekéről: „Sokat nem takargat, de azt nem tudni, mi volt a célja a fakanállal.”LESZA Mi más, mint ez:

0


KEDD, NOVEMBER 3.:
A SZOMSZÉD TERMÉSE...

0

...mindig grúzabb.

Ajánlott:
Nem húzok le valamit csak azért mert magyar, ahogy nem magasztalok fel mást azért mert külföldi, ergo a Fehér Istennek nem azért nem drukkoltam mert nem szeretem a rendezőt (pedig tényleg nem szeretem), hanem mert rossz, didaktikus, már a címe is üvölt a modorosblog után, bár mondjuk nem is örültem amikor megtudtam hogy lecsúszott a Golden Globe-ról. Hogy miért modom el mindezt? Hát mert a Cinemaxon ma este fél kilenckor megnézhetjük, mi ütötte ki a nyeregből Mundruczó kutyáit. A Mandarinok az egész közeli múltban, konkrétan a bő húsz évvel ezelőtti grúz-abház villongásokban játszódik, és arról ahogy két Észtországból származó gazda dacolva a lassan közeledő frontvonallal úgy dönt hogy csakazértis megvárja a gyümölcsérést – egyikük pedig kényszerszállást ad az egymás ellen harcoló felek egy-egy sebesült tagjának és kívülállóként megpróbálja közös nevezőre hozni őket (hogy osztja nekik az észt az ebben az esetben túl olcsó poén volna, pedig). Bár egyre kevésbé tudok idealista lenni (a csecsenek pedig az iskolai mészárlással végképp elvágták magukat előttem), de jó néha egy-egy ilyen a háborúról szóló, de keményen háborúellenes drámát is megnézni.

Talán érdemes:
HBO Comedy, 23:10: Stella Street
– Kicsit tesco-olcsóságos vígjáték a rossz környékre költöző halivúdi színészekről, ami lényegesen nagyobbat ütött volna ha sikerült volna megnyerni Jack Nicholsont, David Bowie-t, Mick Jaggert és a többieket arra hogy eljátsszák önmagukat, nem pedig olyan briteket vettek volna rá erre akik alig hasonlítanak a STÁRokra.

Ismétlés, talán érdemes:
Viasat3, 21:00: A holló – Ezt is mikor adják le ha nem Mindenszentek után egy nappal, így legalább stílszerűek maradnak. A mai fiatalok nehezen tudják elképzelni mit jelentett akkoriban ez a misztikus thriller, ami mára a kismillió folytatással ugyanolyan véget ért mint az összes sikerfilm: már annak is a fülén jön ki akinek amúgy tetszene. Én évente egyszer azért megnézem csak hogy emlékezzek egy korszakra: itt pont megfelelően hozták össze a látványt, a sztorit és főleg a zenét, van minden az akkori legjobbakból (Rollins, Stone Temple Pilots, Jesus and Mary Chain), és még az új ismeretlenek (Medicine) is tökéletesen illeszkednek. Gót, dark, grunge és techno tökéletes elegye, a közös pont a bőrszerkók iránti vonzódás meg a sötét hangulat. Direkt nem említem hogy a Devil’s Night egy létező hagyomány arrafelé ahogy szegény Brandon Lee halálát sem, bár sokan csak amiatt nézik még ma is, de nekem ez eltörpül amellett hogy Alex Proyas friss vért hozott az American Gothic fogalmába (de egyvalamiben azért ne higyjünk neki, Detroit messze nem olyan vonzóan lepusztult mint amilyennek itt ábrázolják, nehogy odamenjünk). Amúgy messze nem Lee-nek jutott a legcsúnyább vég, hanem Bai Ling-nek, aki még él, de bár ne tenné, ahogy idősödik mindig egyre kevesebb ruha van rajta és egyre megalázóbb helyzetekbe hozza magát. Utána 22:50-kor a Bíbor folyók 2. részét (Az apokalipszis angyalai) adja a Filmcafe, ami kiváló elrettentő példa a folytatásokra: bár lecserélték a rendezőt és a forgatókönyvest (utóbbit ráadásul Luc Bessonra) de a sztori ugyanaz (misztikus gyilkosságok némi vallási köntösbe bújtatva), a megvalósítás dettó: két férfi, egy eset, két különböző szálon elindulva amik értelemszerűen találkoznak. Ha láttuk az eredetit (vagy még inkább a Rózsa nevét) akkor sok meglepetést ez sem fog tartogatni.

Kössz, biztonság! rovat:
Még csak október közepe van, de Ohióban máris túlmaxolták a halloweent: „Az ohiói Vicki Barrett csak valami különlegességgel akart készülni a halloweenre, de a hullabábuk, amikkel telepakolta a kertjét, kiverték a biztosítékot a környéken (...). Sokan vették a lapot, és fotóztak-szelfizkedtek a bábukkal, de volt olyan is, aki bepanaszolta Barrettet, amiért egy általános iskola közelében ilyen ijesztő dekorációkat tesz fel.” – ...és hogy miért került ide? Hát mert a Lehetőségek Hazájában a fordítottja is simán megtörténik:
Halloweeni dekorációnak hitték a nő kerítésén lógó holtestet: „Egy kerítésről lógó holttestet fedeztek fel a járókelők Ohióban. Kiderült, nem bizarr Halloween-dekorációra bukkantak, hanem tényleg egy halott nőre.” – Asszem erre mondják hogy árukapcsolás: Halloween is volt, meg épp akadt egy felesleges hulla, a tettes csak meglátta a lehetőséget...
Megölte, majd feldolgozta feleségét a darnózseli hentes: „Tavaly történt, az ügyészség most vádat emelt.” – ...és azóta már ötször eladta a szerencsétlen asszonyt :SSS Kicsit túl sok Jeunet-Caro-t nézett a csávó...
430 ezer éves gyilkosságra derített fényt egy program: „Annak idején minden bizonnyal sok erőszakot követtek el.” – Ezzel is sokat segítettek az akkori áldozaton...
Drogos férfi vert ájultra egy rendőrt: "Az ajkai benzinkúton a támadót csak hat rendőr tudta lefogni." - Hú, remélem a TASZ már intézkedett a rendőrök felelősségrevonásáról és a 444 is megírta a kötelező cikket az Embertelen Bánásmódról!!! Mi az hogy Magyarországon már rendőrt se szabad verni szegény tragikus sorsú drogosoknak?!
Brutálisan bánt el egy diáklánnyal az iskolai rendőr: "A fekete lány nem volt hajlandó kimenni a teremből, a rendőr padostul a vágta földhöz." – Most miért, járhatott volna rosszabbul is:
Téves feltételezés - élet - Első randiján lőtte le a rendőr a 19 éves fegyvertelen fiút – Én köztudottan az idő előtti seksz és a kemény gyereknevelés pártján állok, de ez azért túlzás...:SSS
Betörés közben halt meg a betörő: „A lehető legrosszabb pillanatban.”A TÖBBSÉGI TÁRSADALOM FELELŐSSÉGE MEGKÉRDŐJELEZHETETLEN. Nap kommentje:

Jenkins • egy órája
És nem perlik be a tulajt? Elvégre nem írta ki, hogy nincs otthon így felesleges stresszt okozott a rablónak. Ráadásul újraélesztő készülék sem volt a lakásban gondolom. De lehet az okozta a halált, hogy nem volt elpakolva a szennyes és beleszagolt a rabló vagy beleevett valami romlott kajába... Mindenképpen sérültek a rabló jogai.


SZERDA, NOVEMBER 4.:
ÁLMOK HAJNALÁN

0

This is a hard time for dreamers...

Ajánlott:
Fél nyolc előtt öt perccel újabb anti-military demonstration a Duna World-ön, magyar vonatkozással, mivel a Hajnalban meghalnak az álmok helyszíne az 56-os forradalom (plusz Miklós Anna személyében színészi vonalon is képviselve vagyunk), és mivel alig pár évvel a sajnálatos októberi események után készült (egész pontosan 1961-ben), ezért akkoriban nemigen versenyeztek a hazai bemutatóért, de most végre pótolhatjuk ami kimaradt: egy kamaradrámát Indro Montanelli visszaemlékezéseiből aki több újságírókollégájával együtt egy szállodában vészelte át a ruszkik november 4-i rendcsinálását. Stresszhelyzetben fokozottak kijönnek az ellentétek, itt is ez történik, a tudósítókból mindaz kirobban amit addig rejtegettek egymás elől: a nézetkülönbségek, a munkához való hozzállás, meg hát mindegyikük mást gondol a magyarok forradalmáról...

Talán érdemes:
...a Cinemax viszont mintha nem tudná milyen nap van ma, fél kilenckor egy nagyon sötét (mármint szellemileg) vígjátékkal büntetnek (Barlangember), amit egyedül Ringo Starr szereplése dob fel úgy-ahogy (de csak a mániákus Beatles-fanoknak). Starr játssza a lázadó ősembert, aki (pár hasonszőrűvel) félredobva törzse hagyományait nem rejtőzködik, hanem elveszi a természettől ami kell neki. Azonban a szerelemben is kénytelen lesz így tenni, mivel kiszemelt párja pont annak a lánya akivel gyökeresen szembefordult... Érdekesség hogy az élet itt is másolta a forgatókönyvet: Ringo végül a kulisszákon kívül is feleségül vette a törzsfőnök lányát (Barbara Bach), ettől eltekintve a gyerekeknek túl „felnőtt”, a felnőtteknek meg túl gyerekes lett a végeredmény – de mondom, egyszeri megnézést talán megér.

HA HA VERY FUNNY! rovat:
Csak szórakozol azzal a játékpisztollyal?: „Egy egri dohányboltban mintha újraforgatták volna a Szeszélyes évszakok összes jelenetét.”HA HA VERY KAPOSVÁR!
Így lehet egy nap alatt 2,3 milliárdot keresniHA HA VERY FUNNY!
S – Így kell nagyon egyszerűen nagyon sok pénzt megszámolni:
„Nem kell drága segédeszköz.” – ...csak lenne mit megszámolni, ugye. HA HA VERY FUNNY!
investor - Így menjen korán nyugdíjba!: "Még gazdagnak sem kell lenni hozzá." - Jaja, ha a híd alatt mindig van hely. HA HA VERY FUNNY!
Viccet csináltak a robotgyilkosságból: „Nem vették komolyan, ami a Volkswagen gyárban történt.”HA HA VERY FUNNY! Majd ha őket is bedarálja egy robot, nem röhögnek tovább!
ISIS-tematikájú esküvőt tartott egy egyiptomi ifjú pár: „Az ötlet akkora, hogy szerintem le fog csapni rá a BNV-n rendezett Esküvő Kiállítás és Vásár.”HA HA VERY FUNNY, ha majd ha itt robbantgatnak nem fogtok viccelődni ti sem :( De van lejjebb, a tunéziai merénylet után például ilyen címekkel „jelent meg" az Origo:
Most érdemes Tunéziában nyaralni: „Jóval olcsóbbak az utak.”HA HA VERY FUNNY, azt gondolom is :SS
Hőség: egy hét múlva már nem kell Tunéziába utaznia: „Kéthetes tartós melegre készüljön.”Nap kommentje:

Papuska 2015.07.01. 11:27:20
A cím alapján úgy tűnt, mintha a terror akciók miatt nem kellene utazgatni, azt itthon is megkapjuk. Megnyugodva olvastam, hogy csak a melegről van szó, bár az elmúlt napok történései alapján bármi lehetséges.

...na nem mintha a 444 lemaradna aljasságban:
Elpatkolt Overdose: „Lóhalálában jött a hír: a magyar csodamén többé már nem harap a fűbe.”HA HA EZ IS DE ROHADT VICCES, ti annyira értetek hozzá mikor mit kell mondani!!4
élet - A nemi erőszakkal viccelődő meninizmus az új, neten terjedő őrület – ...és ugyanez az Index máskor címlapon hozza hogy a részeg nőre ferde szemmel nézés is már felér egy erőszaktétellel. HA HA VERY FUNNY!
Vádemelés Gyulán a félmeztelen fotóból: „A 18 éves fiú jó viccnek gondolta kitenni osztálytársnőjét a netre.”BIZTOS Ő IS CSAK MÉMESKEDNI AKART HA HA VERY FUNNY!
Bevándorlós poénokon röhög a Comedy CentralHA HA EZ IS NAGYON VICCES ÁM!
Micsoda katona már ez?! Átszökött az ellenséghez!: "Az észak-koreai tizenéves egyszerűen át-sé-tált délre!" - És a szüleit majd jól me-gö-lik, csak abból nem lesz ilyen vicces Index-címlap. HA HA VERY FUNNY!
Eltört egy bronzkori vázát egy egyensúlyát vesztő látogató Kretén: „Bocsánat, Krétán.”HA HA VERY FUNNY!
A matekérettségibe is beszivárgott a politika: „Hogy biztosított legyen az ideológiai semlegesség, idén minden párt megírhatott egy-egy szöveges feladatot. VIGYÁZAT! EZ CSAK VICC!”HA HA NAGYON VICCES, ezen azért dolgozzatok még egy kicsit, fiúkák!
ma is tanultam valamit – Mein Führer, ez viccnek azért durva volt: „Hitler csak tréfából küldte öngyilkos misszióra egykori barátját, aki ettől úgy megrémült, hogy inkább átállt az amerikaiakhoz.”LEHET HOGY KOMOLYAN GONDOLTA, VICCNEK AZÉRT KISSÉ DURVA LETT VOLNA HA HA SEHR FUNNY, MEIN FŰRER!!4

 

CSÜTÖRTÖK, NOVEMBER 5.:
WE ARE THE MÁZLISTS

0

Át Amerikán.

Ajánlott:
Cinemax, 20:00
– Bár Toni Collette nem annyira ismert mint mondjuk Angelina Jolie, de fényévekkel jobban játszik nála ahogy ezt ma is bizonyítani fogja nekünk, mivel az ex-pasiját felkutató bulis újságírócsaj sztorija esetében az igazi Mázlisták a nézők. Ellie (Collette) lefeküdt szinte minden STÁRral akit meginterjúvolt, annyira hogy a végén a riportkészítés szinte sokadlagos helyre szorult vissza, és amikor a legutóbbi flekkje is szarul sikerül, a kiadója ultimátumot ad be neki: vagy egy cikk keretében felkutatja a tíz éve sikerei csúcsán eltűnt-meghalt Seattle-i rockert (ismerős karakter?) akihez ráadásul szintén gyöngéd szálak fűzték, vagy repül. Hogy még kevésbé legyen egyszerű a helyzet arról egy újabb ex feltűnése gondoskodik aki tech-startupból épp dokumentumfilmessé képezné át magát, logikus hát hogy hősnőnk őt is magával rángassa még úgy is hogy a férfi gyűlöli a zenét. Igen, a jó öreg „ki volt az igazi az életemben”-kártya, némi road trippel és zenével (pozitívum hogy az eltűnt zenészt játszó színész maga írta és játszotta is fel a dalokat).

Talán érdemes:
20:35-kor egy remake a Duna TV-n abból az időből amikor még vártak pár évtizedet a reciklálással: a Nem vagyunk mi angyalok ’89-es, Neil Jordan rendezte változatában De Niro és Sean Penn játsszák a reverenda mögé bújó elítélteket akiket mintha próbára tenne az álruha: egyiküket (De Niro) a földi örömök (Demi Moore még vonzó formájában), a másikat az Egyház „fenyegeti”, miközben a cél elvileg a hatátkelés volna... Végül hajnali fél egy után öt perccel a kötelező alienes-kamerarángatós-sötétbenforgatott horror az HBO2-őn, ahol addig jár az ufókutató az 51-es körzetbe amíg nem talál valamit – de bár ne talált volna, megspórolt volna a nézőknek egy újabb bőrlehúzást erről az ezerszer lerágott témáról. Kihagyható.

Kis hírek a nagyvilágból:
Lauren - Ralph Lauren bolt nyílik az Andrássyn:
"A hazánkban is kedvelt márka, végre saját üzletet nyit Budapesten." - ...és hiába hogy külön blogot nyitnak neki a gerillamarketingesek, hamarosan megy ez is Gattyán üzlete után, mert pénze nem nagyon van senkinek.
80 éves nő holtteste volt a bőröndben: "Az orosz család nem értett a hivatalos ügyekhez, így feladták repülőn a halottat." - Hol itt a baj? Ő legalább még utoljára még utazhatott egyet, sokaknak ez még életükben sem adatik meg!
Leszámolnak a rasszista nevekkel - Gondolom a Monty Python Mrs. Négerhergelőjére is előbb-utóbb rákerül a sor :DDD
Próbáljon ki valami extrém dolgot még a tél beállta előtt!: "Hullámvasutakat idéző vonalvezetésű siklók, szédítő kilátóteraszok, Halloweenre készülő vidámparkok várják." - Kösz, maradok a BKV-nál, ott mindez egyben megkapom egész évben :DDD
Újratárgyalják a 300 éves boszorkánypert: "Az olaszok ezzel hívják fel a figyelmet arra, hogy a boszorkányperek bűncselekmények voltak." - És mit fognak kezdeni az ítélettel? Visszamenőleg feltámasztják akiket elégettek?
Agyonverte a barátját egy mikróval, mielőtt zombivá változott volna, és eközben a Walking Deadet nézte - Kicsit túlspilázta a szerepét...
f18+ Ezektől a hírektől tuti elveszti az emberiségbe vetett hitét - ...és miután az összes horrort ráöntötték az olvasóra, na mivel búcsúznak: "Kövesd a Függőt! Jó lesz!" - Hát persze, ezek után meg főleg követni fogom...NEM.
Több ezer diák forrong Dél-Afrikában: "A tandíjak emelése miatt vidékről is felutaztak Pretoriába, a rendőrség vízágyúval oszlatott." - Hiába no, megjönnek a fiatalok, tombol bennük a tudásvágy :DD
Senki sem értette a kínai nyugdíjast, ezért gyalog vágott neki a 2000 kilométernek: „A 73 éves férfi lemaradt a kirándulócsoportjától és mivel nem beszélte a helyi nyelvet, jobb híján elindult haza. 100 kilométerrel arrébb találtak rá.” – Migránsok, migránsok everywhere! ÉBERSÉG, viszlát szombaton!

 

Kulcsszavak: éberség, LESZAROM

bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés