2015. 11. 07.
A kenyér is ráé-bread. (nov. 7-8.)
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
A kenyér is ráé-bread. (nov. 7-8.)

 

 

 

 

 

 

SZOMBAT, NOVEMBER 7.:
CAN WE TALK IN PRIVATE?

0

Not anymore! :(

Talán ismétlés, talán érdemes:
Retekklub, 22:55 – Jellemző hogy a Válás francia módra egyedül Naomi Watts miatt ugrott be, de azt még vele együtt sem tudom eldönteni hogy most akkor volt-e vagy sem, ebben izélnek-e vele vagy sem – ja persze, hát ezt is James Ivory rendezte, így már érthető! Mindegy, ez bármelyik felállásban csak egy egyszerhasználatos romantikus dráma, akárhogy is bonyolítják mindenféle értékes festményekkel és a Merchant-Ivory álomgyár egyéb first world problemjeivel (európai és amerikai kulturális különbségek, stb.). Kihagyható.

Ismétlés, nem érdemes:
Viasat3, 21:00
– Ma már könnyű látni a Harry Potter és a bölcsek köve veszélyeit, utólag könnyű okosnak lenni hogy mennyi minden elkerülhető lett volna ha már az első Rowling-regényt sem filmesítik meg, de ez van, győzött az új világrend, gyerekeink olvastatása ürügyén lassan de biztosan csepegtették fejükbe az okkult tartalmakat... Kapcsolódó hírek:
Gumicukor – Úristen, Harry Potternek és Arya Starknak van egy közös szelfije – Ez a Potter gyerek kicsit túl sokat mutatkozik mostanában az árják között. Nem lehet hogy Voldemort átcsalogatta a sötét oldalra néhány sütivel?
Harry Potter eléggé férfias lett – Ő? A legutóbbi péniszes mémek után ez többszörösen is kizárt dolog :DDD
A Harry Potter-regények olvasása csökkenti az előítéleteket – Tudom, épp ezért nem is olvasom őket!!44 négy Nap (múltévi) kommentje:

pocaklakó minimanó 2014.08.06. 13:42:48
Te is más vagy, te sem vagy Harry Potter... :)

...és ha arra vagyunk kíváncsiak mit olvasnak a HP-n felnőtt fiatalok, akkor 20:40-kor ott van a Cool TV-n az Alkonyat szériából az Újhold a metrósekszuális vámpírokkal :SSS Én mindkettőt kihagyom.

Ismétlés, talán érdemes:
Éjfél után öt perccel
vár minket a hétvége első Stephen King-feldolgozása, a Langolierek - Az idő fogságában a maga monstre hosszúságával (180 perc), ebből is az első résszel a PRO4-en, rémkoppantók helyett időutazókra vadászó csupaszáj gömbökkel. Ha egyetlen másfélórás tévéfilmet csináltak volna belőle, az kicsivel több lett volna, és mennyivel nézhetőbb!

Talán érdemes:
FEM3, 22:55: Így készült: Anyám és más futóbolondok a családból
– ...avagy látogatás egy újabb nagy reményekkel induló, első látásra szimpatikus magyar film kulisszái mögé egy látszólag folyton úton levő, valójában csak a történelem hullámai elől fedezéket kereső családról, valós alapokból. Adok neki egy esélyt, hátha.

Horror rovat:
Klisés ijesztgetés háromnegyed éjfélkor (mikor máskor?) a TV2-őn amit leginkább Gary Oldman tesz elviselhetővé (de mivel zsarolták hogy elvállalta?). Rövidre fogom: ő játssza a rabbit és egy sötét emlékek által kísértett lánynak segít az ördögűzésben amivel visszaküldenének a túlvilágra egy gonosz szellemet aki már a lány nagyanyja óta a „családdal van”. Akinek rémlik 2013-ból a Démoni doboz, annak jó az emlékezete: itt is egy dybuk rendetlenkedik mint a Túlvilág szülötte, csak ide még bekeverték a nácik emberkísérleteit is. Egy-két korrekt jump scare, de semmi csontig hatoló borzongás, a dybukot meg általában a zsidó mitológia sötét alakjait ezerszer jobban megcsinálták mások (például Bergman is). Ha már horror akkor ezerszer inkább éjfél előtt tíz perccel a Massza ami megintcsak abból az időből való amikor még megvárták hogy elteljen pár évtized az eredeti és a remake között (esetünkben pontosan harminc év). Ahogy a Dolog origináljában, úgy ennél is a földönkívüli fenyegetés egy nem is annyira leplezett utalás volt a Szovjetunióra (nem véletlenül volt vörös az idegen lény, nem véletlenül kebelezett be tipikusan amerikai dolgokat). Az itt növekvő kisgömböc is akadálytalanul olvaszt be magába mindent és mindenkit aki az útjába kerül, míg két kisgyerek meg nem állítja, ám míg az 58-as változat sima B-film volt, addig ez már felsőbb kategóriának akar látszani (meg is teheti a büdzséből), de sajnos a forgatókönyvön még Frank Darabont se javított sokat – vagyis pont jó helyen van a Cinemax 2-őn.

Kiemelten  kötelező:
Cinemax 2, 20:00 – A Snowden-ügy óta újra aktuális a régi kérdés, miszerint who watchers the watchmen, azaz ki őrzi az őrzőket, ki figyeli a megfigyelőket. A Magánbeszélgetés kegyetlen, kijózanító választ ad a másokról adatokat gyűjtő Harry Caul-nak (Gene Hackman), aki bármennyire is igyekszik együttélni a munkájával (= minél kevesebb megfigyelési lehetőséget adni másoknak, bárkinek), egy munkája során úgy dönt hogy beavatkozik, ám ezúttal róla is gyűlnek az adatok valakinél... Coppola itt is próféta volt, ha a Watergate-botrány előrevetítése nem lenne elég, még mindig ledöbbenhetünk azon hogy állt annak idején a megfigyelési technika – és ha belegondolunk hogy hol állhat most, semmi okunk nem lesz a vidámságra.

„Zene” és „film” rovat:
...Veszettek speciál, mert ugye megint van egy zseniális Év filmje ami kb. mindenkit érdekelt...kivéve a közönséget. De ne szaladjunk előre, kezdjük a szereplőkkel, leginkább a korához képest kétszer annyinak kinéző és magát marha szerénynek gondoló Fenyő Ivánnal:
Nagyon jó érzékem van az egészhez: „Fenyő Iván, a kétezres évek romantikus komédiáinak állandó szívtiprója új szerepkörben bukkan fel. Goda Krisztina Veszettek című filmjében ő alakítja a fiatal vidéki fiúk fejét összezavaró, agresszív rendőrfőnököt, és abban minden kritika egyetért: erős a filmben, nagyon passzol hozzá a szerep. Pedig - ahogy interjúnkból kiderül - nem neki szánták, négy évig győzködte a rendezőt, mire az övé lett a feladat.” – ..de azért nyilatkozni még mindig jobban tud mint színészkedni: „Talán szimbolikus, és nem ennyire konkrét, de tényleg van valami olyasmi, hogy a hét bőséges esztendő és a hét ínséges. (...) De közben meg arra próbálsz rájönni, ez miért van, mit lehet belőle tanulni. (...) Belül például annyit fejlődtem, amennyit előtte sose, és ha épp fenn lettem volna, akkor se tettem volna. Most már azt mondom, minden jó, hogy így történt. De igen, bosszantott (...). Miért nincs semmi, nyomjuk már, most akarom az egész világot, én legyek a legjobb. Nyugi. Türelem, bizalom. Eljön. Ezt kellett megtanulnom.
-És erre mit mondott Goda? Hogy Iván, te most tényleg Al Pacinóhoz hasonlítottad magadat?
Nem, ezt te mondanád, és nem lenne igazad. Ő látja, hogy valóban olyan vagyok.
Szerénység! Ne tömjénezze magát! Szerénység! Ha én valamit szeretek magamban, az a szerénység. Nap kommentje:

lkjsfoijg 2015.10.28. 10:27:35
Nem lehetne megértetni a magyar filmesekkel, hogy iszonyat rosszak?
Rosszak a színészek, rosszak a rendezők és az egész stáb. Egy belterjes brigád aki egymást dícsérgeti az égig.
Bármikor, ha nézek magyar filmet kb. 1 perc után megmondom, hogy magyar, annyira művi, annyira természetellenes minden. A színek, a hangok, a dialógusok -minden.
De nyilatkozni mindegyik úgy tud utána legalább mint a magyar focisták 8-1 után.

...persze az Origón még próbálkoztak magyarázni a bizonyítványt:
Osztogassák csak maguknak a lóvét, most legalább jó filmet csináltak: „(...) a Veszettekben nincsenek túl direkt politikai utalások, sem kőkemény odamondogatás, csak probléma van, komoly, meg egész társadalmat érintő, (...) vannak benne ezen kívül jó párbeszédek, jellemfejlődés, hiteles színészi játék, sőt nyomokban feszültség is; azt is lehetne mondani, profi iparosmunka, de nem úgy, ahogy az eddigi Goda-filmek, mert azoknál azért jóval alaposabb.” – ...de aztán gyurcsányferencet idézve hamar eljött az EGÉSSÉG! igazság pillanata:
Megbukott Goda Kriszta gárdafilmje
Óriásit bukott az egymilliárdból készült Veszettek:
„Brutálisan nagyot bukott a több mint egymilliárd forintból készült Veszettek.”MUHAHA! Azt remélem is! Hejj, mennyi lélegeztetőgépet lehetett volna ennyiből venni...

N3O 2015.10.26. 14:30:22
Tipikus beszari film, amely feketén fehéren mutatja be az embereket, elhallgatva nem egy tényezőt. Az Origo meg azért beszari, mert ezt nem teszi szóvá. Odakerült a film ahová való, a probléma az, hogy a mi pénzünkből.

...és aki azt hiszi hogy ezek után a készítők elgondolkodnak hogy mit is csináltak rosszul, az hatalmasat téved:
Interjú – Szomorú, hogy a gondolkodásra nincs igény: „Két hét alatt alig hatezren nézték meg az egymilliárdból készült Veszetteket. Goda Krisztina rendező szerint ez nem minősíti a filmet. Interjú.” – Így igaz, mi vagyunk a hibásak így kollektíve, mi nézők, akik nem megyünk el megnézni a rólunk alkotott lesújtó alkotásokat!!4 Egyébként van igény a gondolkodásra, én is gondolkodtam hogy adjak-e pénzt egy langyos Rosszfiúk, Amerikai História X felmelegítésre, aztán úgy döntöttem hogy ezt is inkább sörre költöm, és milyen jól tettem! Gondolom majd külföldön ehhez is hozzávágnak egy Arany Medvét :DD Boldogult ifjúkoromban volt egy hasonló filmkészítési metódus, de látom másnak is beugrott:

PR_fact 2015.11.05 20:25:31
Megmaradt a szemlélet a szocializmusból, hogy államilag dotált filmmel akarják az okos rendezők megnevelni a tudatlan és ezért szélsőséges közönséget. Érdemes lenne kipróbálni azt, hogy ugyanezzel a szereplőgárdával díszletekkel és helyszíneken elkészíteni egy filmet ami olyan szemszögből mutatja be a szélsőséges szerveződések történetét ahogy azt a "szélsőséges" magyarok élik meg, akiknek az adóforintjait beleöntik ezekbe a próbálkozásokba.

Ja, és még valami:

Kora Délutáni Kornél 2015.11.05 20:41:00
Ha sikeres a film, az a rendező érdeme.
Ha nem sikeres, akkor a közönség hülye.
Gondolkodásra van igény. Goda Kriszta művére nincs.
KDK


VASÁRNAP, NOVEMBER 8.:
BOOBIE NIGHTS:

0

...a Pöttyös Chappie az igazi :)

Ismétlés, talán érdemes:
Hét előtt tíz perccel kezdődik a víkend másik nagy (és ugyancsak ismétlésgyanús) okkult agymosása a retekklubbon a Varázslótanconccal amit én max. a Maxim Horvath nevű magyar karakter (Alfred Molina) és esetleg Monica Bellucci miatt fogok megnézni. A Potterrel párhuzamba állítható karakter itt már főiskolás, oktatója Nicholas Cage (brrrrr), a tét ezúttal már a világ megmentése, vagyis nem holmi kviddicsmeccsek, emellett még a szebbik nem felé is meg kéne tenni az első lépéseket. Utána két, nagyjából egy időben, egy korszakról (hetvenes évek) szóló drámát is kapunk egy órán belül, előbb az 54-et a Cinemax 2-őn fél kilenckor a diszkó,-és kokókorszak utolsó nagy fellángolásáról. A Club 54 a klubok klubja volt ahova lealacsonyodni jártak a gazdagok és szépek (Andy Warhol meg őket fotózni), nagynéha pedig olyan hétköznapi emberekis bejutottak mint a Shane O'Shea (Ryan Philippe), hogy aztán a kötelező körök (seksz, drogok és Bee Gees) után többszörösen megrágva köpje ki őket a kívül csillogó, belül rohadó celebvilág. Tízkor ugyancsak másodcsatornán (HBO2) jön a Boogie Nights, ugyancsak egy fiatal lélek megromlásával, csak ő diszkó helyett az épp berobbanó pornó-aranykorba érkezik, de a bejárt út és a végállomás ugyanaz. Voltmár, ajánlottammár, többszörnézhető.

Talán érdemes:
m2 / Petőfi TV, 21:05
– Nemrég volt a Recorderen egy cikk a „legendás” Shaggs csupacsaj-együttesről akik keménykezű apjuk kényszerítésére ragadtak hangszert, és bár az Én kivételes gyermekeimben szereplő fiú-lány testvérpár nem csinál olyan borzalmas zenét mint ők, de hasonló lelki terrorban vannak tartva. Csakhogy a virágnak megtiltani nem lehet hogy leszedjék, a lány pedig belezúg egy zenésztársába, ami romba dönti a zsarnok apa terveit...

Sorozat, talán érdemes:
HBO, 20:00 – Jó tudni hogy néha az általunk irigyelteknek sincs mindig Aranyélete, Dyga Zsombor és Mátyássy Áron meg is mutatja, miért, egy látszólag gazdag családon keresztül akik a Szomszédok kétezertizes évekbeli testvérei is lehetnének egy bad neighborhood-ban: a családfenntartó jövedelme nem egészen tisztességes forrásokból származik, a fia rapperkedik, nyakukon a hitel,-és a sima tartozás, ez utóbbit ráadásul egy maffiózónak kellene törleszteniük...hogy van-e kiút ebből, én nem tudom, azt viszont igen hogy ezt is pont azok nem nem fogják nézni akiknek kellene.

Horror rovat:
Féléjfél előtt öt perccel a (blogban már 2012-ben szerepelt) klasszikus Kukorica gyermekeinek 2009-es újraforgatása a retekklubbon, amiben maga a szerző (Stephen King) is részt vett. Aki ezek után óvatosan lelkesedik, azt meg tudom érteni: ahogy a Ragyogásnál, itt is kb. azt herélték ki amitől az első változat még működött. A sztori egy mondatban összefoglalható: valaha réges-rég EGY MESSZI-MESSZI GALAXISBAN Nebraskában egy fanatikus gyerekprédikátor háborút hirdetett a felnőttek ellen a jó termés érdekében. Ebbe az általa kiépített világba csöppen bele két kívülálló amikor segíteni akarnak egy gyereken akit elgázolnak, pláne amikor látják hogy valakik a torkát is ávágták, csakhogy a város ahova betérnek, már a rettenetes gyermekek kezén van. Egy rész Elátkozottak faluja, egy rész hippi-ideológia (csak a „ne bízz senkiben harminc felett” korhatárát vitték kissé lejjebb) és persze egy rész Stephen King – aki viszont akármilyen jó író is (és a maga műfajában tényleg az), de sajnos elfelejti hogy ami működik könyvben, az nem megy át hibátlanul a vászonra, viszont senki sincs aki ellentmondjon neki, nem beszélve az alapszitu elavultságáról: 84-ben még menő és újszerű volt a kereszténységet baszogatni (igazából persze nem, de legalább új volt...ja, az sem), 2009-ben viszont már, hogy is mondjam, szóval ekkor már nem a kereszténységtől kellett félni még Amerikában sem.

Talán ismétlés, biztosan ajánlott:
Nyolckor Pat Garrett-et és Billyt, a kölyköt (na meg Doc Holliday-t) utasítja maga mögé Jane Russell nem csak gravitációs Törvényenkívüli dekoltázsa az M3-on az akkori cenzorok legnagyobb örömére, akik alig várták hogy ollóikkal nekieshessenek ennek az 1941-ben forgatott, de csak 43-ban bemutatott westernnek amiben a három férfit köt össze egy lopott ló meg egy félvér csaj (Russell). Ennél többet találhat benne az egyszeri moziőrült, például megcsodálhatja Hughes részletekre ügyelő maximalizmusát, a forgatókönyv önironikusságát vagy bátorságát, a negyvenes években ugyanis még a sima sekszuális utalásokra is ugrottak, nemhogy a meleg helyzetekre, mondjuk nem tudom a magyarításban ezekből mi marad, de nem ez a lényeg, hanem hogy nézzétek.

Agymosás, kiemelten nem ajánlott:
Cinemax 2, 23:00 – A Chappie-ről semmi mást nem kell elolvasnod mint Vigilant Citizen elemzését, de mivel marha jó fej vagyok (plusz marhára felidegesített), ezért összefoglalom: elvileg Neill Blomkamp az új Ridley Scott – kár hogy vele ellentétben eddig mindent egyetlen ötletre és egyetlen világszemléletre húzott fel, a District 9, az ASYLUM Elysium és idei dobása is ugyanabban a betegségben szenved (Dél-Afrika, hőség, rendőrállam, maraggyunkemberek a nemzetközi helyzet fokozódása ellenére is). A Robotzsaruból, Ghost In The Shell-ből, Blade Runner-ből összeollózott történet hőse egy rendőrrobot-tervező hobbiprojektje, egy kiber-Pinokkió, aki dacára a készítője figyelmeztetéseinek, belesüllyed Johannesburg csibészes, matrózos világába, először kényszerítéssel (elrabolják), majd ahogy rájön a bűn ízére, az addigi engedelmes mesterséges intelligencia előbb örök életet követel létrehozójától, majd megbosszulja a halálát. Mint sejthető, Chappie sírnivalóan megható, pedig rosszarcú emberek báncsák és bizonyos tekintetben folyton rúgják hátulról is, szinte el is felejtjük hogy nem a gépek van az emberért hanem fordítva (aki szerint a tamagocsi egy gyermeteg baromság volt, az eleve bele se nézzen), és itt tűnik fel a média kétarcúsága: miközben a Walking Dead-del, a Trónok harcával és más ilyenekkel fokozatosan idegenítik el az embereket, addig az eredetileg az ő céljaikra kifejlesztett gépeket egyre erősebben humanizálják sorozatokban és már nagyfilmekben is (lásd még a Hős6ost). Az érzelmi kötődést fájdalommal tesztelik: miután megszerettették a nézővel a lélektelen gépet, pár durva jelenettel (kutyaviadal, utcai támadás) a HEREkönnyzacskókat veszik célba (hogy készítőjét az angolul többértelmű „maker” szóval jellemzik, szinte fel sem tűnik, ahogy a mindenütt elszórt okkult utalások sem). A transzhumanista brainwash nem lenne teljes a kötelező gonosz keresztény mellékszereplő és minimum egy ember robotizálása nélkül és lőn: ahogy az Elysiumban az addig elnyomó robotok egyszercsak vöröskeresztesekké alakulnak, addig Chappie már embereket támaszt fel, látod milyen könnyű, nem kell hozzá más, csak egy USB-bemenet!44 MUHAHA, hát persze. Ugyanide tartozik a Filmbox Premiumon kilenc után öt perccel adott Spring Breakers – Csajok szabadon, amiben Vanessa Hudgens és Selena Gomez igyekszik bizonyítani hogy már bizony nem kislányok, teszik mindezt lehetőleg minél kevesebb ruhában. Harmony Korine már ránk szabadított jópár beteg alkotást, de ezzel kétségkívül a „csúcsra” ért, már ami a bevételeket illeti, mert ettől eltekintve bármelyik tetszőleges hasonló történetű Russ Meyer-softporn jobb nála, főleg mert ő nem erőlteti annyira a mély mondanivalókat, inkább marad a bűnös, mégis bűntelen örömöknél (Gomez és Hudgens alapvetően most és mindörökké gyereksztárok maradnak, még felnőve is, Meyer amazonjai meg mindig is felnőttek voltak). A tavaszi szünetnek a tengerentúlon hagyományai vannak, ilyenkor kijön mindenkiből az állat, nem csoda ha pár barátnő egy kis fegyveres rablással tölti az idejét, ahogy az sem hogy börtönbe kerülnek érte, az meg pláne nem meglepő hogy épp egy floridai gengszter hozza ki őket onnan, cserébe „csak” annyit kér hogy innentől dolgozzanak alája. Innentől kezdetét veszi a kiszámítható(an látványos) pokoljárás amiben a tojásfejűek társadalomkritikát és más ilyeneket véltek felfedezni, a célközönségnek nem voltak ilyen gondolatai, ők csak bekajálták az egészet Skrillexestül-csöcsöstül-mindenestül.

A seksz, a szipu rovat:
Elképesztő! Ilyen orgazmusok is léteznek – Akkor még egyszer: NEM LÉTEZNEK, megírta a CenzOrigó is, és nekik csak hisztek?!
18+ élet – Vallomás egy pasitól, miért nem hajlandó nyalni: „Sosem vágyott rá, aztán beleásta magát a témába, egyszer megtette, de soha többé nem fogja. Heteroszexuális.”MY HERO!! Ilyen egy igazi férfi! Hagyjuk meg az előjátékot azoknak akik még hisznek a női orgazmusban!!4!
poronty – Sör és cigi 3 évesen, ilyen egy igazi pasi! – Nana, azért nem szabad ennyire korán kezdeni, én is megvártam amíg kijártam az általánost :DD Nap kommentje az Év Nickjétől:

2015.10.27 16:13:24 Három láthatólag berezelt celebritás közepesen kicsi ökolábnyommal
Biztos olvasták ezt a cikket az EGO rovatban: "A kontrolláló szülő boldogtalan felnőttet nevel"

18+ élet – Négy dolog, amit a swingerező pár megtanult – ...és mit kell olvasnom mindjárt a második pontban: „A pasik természetüknél fogva szeretik a saját nemüket: A heteroszexuális férfiak, amikor a swingerező életmód mellett döntenek, egyúttal a saját szexuális határaikat is tágítják. A legtöbben biszexuálisok lesznek, vagy bi érdeklők, azaz amikor helyzet van, elképzelhető, hogy orálisan kielégítenek egy férfit. Akkor is, ha házasok. A cikk írónőjének férje ezt habozás nélkül megtette, ráadásul egyértelműen és pontosan tudta, hogyan kell egy férfit szájjal kielégíteni.” – Akkor a cikk irónője számíthat rá hogy hamarosan ott is fogja hagyni a pasija egy másik férfiért. Heteró-sekszuális és csak érdeklődik, na persze :DDD
fesztivál – sör, bor – Hol lehet normálisan berúgni augusztusban?: „Legjobb tippek, hol lehet a kultúrára fogni az ivást a nyár végén. Sörös, boros csemegék.” – Csakazértis megvártam a beválogatással a novembert hogy biztonsággal elmondhassam: továbbra is mindenütt be lehet rúgni normálisan. Én is iszok még egyet, oszt’ a ráfogom a kultúrára:
Támogasson egy magyar gimnazistát, aki csillámos pónikat imádó férfiakat kutatEZEK SEM TELJESEN HETERÓK, VAN EGY OLYAN ÉRZÉSEM Tudjátok mit? Ahogy a Veszetteknél, úgy itt is inkább iszok egy sört a támogatás helyett.
Kokaint és füvet csempészett egy galamb egy Costa Rica-i börtönbe – De ha nincs ló, a kutya is jó:
élet – Ebben a brazil börtönben egy kisegér csempészte a kokaint: „Lebukásáig 30 csomag füvet és 20 pakett kokaint szállított le megbízóinak.” – Hú, nem lennék most az egér helyében, akármennyit fizettek is neki a maffiózók! Eddig csak bejárt a börtönbe, de most már ott is fog lakni!
Tilos az EU-ban szűrni a pornót: „Néhány országban automatikusan szűrték a pornót, a felhasználónak kellett jeleznie a szolgáltatónak, ha nézni akarta.” – Ez nagy győzelem a demokrácia és a szólásszabadság nevében, igyunk is rá egyet!

ciseaux 2014. április 7. 23:50
...és a jó hírek csak jönnek és jönnek!

VISZLÁT HÉTFŐN!


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés