2015. 11. 14.
Hollandélelőtt (nov. 14-15.)
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Hollandélelőtt (nov. 14-15.)

 

 

 

 

 

 

SZOMBAT, NOVEMBER 14.:
EXTERMINATE!

0

Kusza fókusz.

Ismétlés, talán érdemes:
Duna TV, 21:00 – A Flashdance annyira régi és olyan ritkán adják hogy szinte már érdemes a figyelmünkre, ha nem azért mert Eszterhas itt még kontroll alatt tartotta a beteg sekszuális fantáziáit, akkor azért mert (nekem legalábbis) ez volt az első példa az egészestésre nyújtott videoklipre. Az időnkénti erotikus felhangokat elhomályosítja a tény hogy a főhősnő (Jennifer Beals) nemcsak nevében (Alex) férfias, hanem munkájában is, mivel hegesztőként dolgozik, és bár bártáncosnőként keresi a mellékest, de álmát (bejutás a balettbe) csakis egyenes úton hajlandó elérni, a tisztességtelen ajánlatokat élből elutasítja (vessük össze Eszterhas későbbi Showgirls-ével). Ennyi pozitívum (plusz Giorgio Moroder zenéje) mellett szinte mellékes hogy a legfontosabb táncjeleneteket egy bizonyos (a stáblistán sem feltüntetett) Marine Jahan „követte el”. Az eheti második Lindsay Lohan-büntetés fél tízkor egy vígjáték a TV2-őn: az Anya, lánya, unokája amennyire fontos témával foglalkozik, annyira hihetetlen hogy egy évben készült a Tudom, ki ölt meg-féle torture porn-nal. Lohan itt azt a lázadó party animalt játssza akivel később a való életben is sajnos azonosult, de mikor a sokadik utolsó esélyét is ellőtte, anyja a mormon nagymamához (Jane Fonda) zavarja, akivel a kezdeti súrlódások ellenére lassan megértik egymást, annyira hogy végül kiderül, mi állt a rebelle without a cause viselkedése mögött (na ez az amire Lohan IRL balhéi kapcsán soha nem derült fény). Ugyanitt háromnegyed éjfélkor a bizonyíték arra hogy Halivúd igenis figyel ránk, magyarokra, a Bőrfejek egyes részei ugyanis kísértetiesen idézik a Régi idők fociját, dehát esély sincs egy plágiumperes kárpótlásra (arra már inkább hogy az első ilyen próbálkozáskor hozzánk is ledobjanak egy-két kilotonna sűrített demokráciát), ahogy arra se sok hogy a mai átlagnéző egyáltalán ismerje az eredetit. Mindegy, röviden a lényeg: Minarik Ede tengerentúli testvére, Jimmy "Dodge" Connelly (George Clooney) csődbejutott amerikaifoci-csapatának másodvirágzását egy háborús hős beválogatásától reméli (aki nem mellesleg a hadsereg előtt némi sportkarriert is letudott). A siker és hőseink közé csak egy riporternő (Renée Zellweger) állhat, akire mindkét férfi szemet vet... Basszus, jobban megnéztem, még a korszak (az 1920-as évek) is stimmel Sándor Pál filmjével! : (

Talán érdemes:
Ha valamit este hétkor kezdenek az már bőven jelzésértékű, ilyentájt az esti mesét és az ártalmatlanul gagyi műalkotásokat szokás vetíteni, és tényleg: az Exterminator (A Roswell invázió) egy nagyon zsékategóriás elvileg akciófilm, valójában vígjáték a Universal Channel-en. Feltételezem hogy az Asylum műve ez is, mivel a békés nyugdíjaskorból előrángatott szupercsapat közhelye már  „nagy” filmekben is csontig lett rágva, itt meg mindezt egy az egyben Emmerich legbutább blockbusterére (Independence Day) húzzák rá, szóval kihagyható. Negyed tízkor lesz még egy alienes marhaság az HBO Comedy-n, immár egyértelműen poénra véve, bár az UFO boncolás is inkább a ciki / camp, mint a direkt vígjáték felé hajlik a véletlenül nyilvánosságra kerülő idegen-aktákkal amik pont olyan lúzerek kezébe kerülnek akik a legkevésbé alkalmasak az effajta anyagok birtoklásával járó stressz kezelésére. Nem elég hogy Bill Pullmanen kívül még Götz Otto is szerepel benne, de ráadásul egy magyart („Laszlo”) is alakít. 00:40-kor az összeesküvéselméleteknél maradva el kell mondjam hogy mi ILLUMINÁLTAK felvilágosultak jól tudjuk hogy a gyapjas alakváltó gyíkemberek irányítják a világot, ergo az AXN Black-en adott Feltárva (ez elvileg az Összeesküvés-elméletekre vonatkozna) nem sok újat fog nekünk mutatni, de azért még belenézhetünk csak hogy röhögjünk egy sort azon ahogy a mainstream média próbálja elmondani nekünk a tutit.

Ajánlott:
Nyolckor egy megunhatatlan (és valós eseményeken alapuló) Clint Eastwood-darab a Cinemax 2-őn, ami a címe (Szökés Alcatrazból) ellenére sem sima akciózás, inkább a tett mezejéig elvezető kínlódásra fókuszál: a rab-lét lélekölő rutinjára, a megaláztatásokra, a cellatársakra, és az apró tervezgetésekre amiket végül győzelem koronáz: a mindenhonnan meglógó elítélt és két társa végül kifog a tökéletes börtönön. Háromnegyed tízkor egy harmincéves operafilm az M3-on a mindenkori legjobbakkal (Komlóssy Erzsébet, Tokody Ilona, Melis György, Gregor József), akik ezúttal Falstaff történetét keltik életre, aki windsori víg nők vagyonkájára feni a fogát, átgázolva olyan alapértékeken mint a házaság szentsége. Szerencsére a nők pletykásak, a férjek éberek, és emberünk is emberére akad, vagyis elnyeri méltó büntetését – mindez az olasz mesterre, Verdire jellemző humorral és dallamokkal. Nem csak sznoboknak, nem csak operarajongóknak.

„Zene” és „film” rovat:
Interjú – Daniel Craig vagyok, nagypofájú: „Élete legsúlyosabb döntése volt, hogy elvállalta Bond szerepét, de már ő is érzi, hogy fizikailag kevésbé bírja. Saját bevallása szerint szokott hazudni az újságíróknak.” – Ő legalább őszinte, ellentétben az újságíróval, aki egy kerekasztal-beszélgetést is a sajátjaként prezentál.
Könyves - Megnyílt az első Amazon-könyvesbolt: „Az Amazon előbb tönkretette a könyvesboltokat, aztán nyitott egy sajátot.” – Nahát, hogy ez mennyire meglepő...ja, nem.
Katartik – Mi van a falak mögött? Párizsi lakások privát pillanatai: „Milyen titkokat rejtenek a lakások, mennyi sztori van egy-egy házban ami előtt nap mint nap elmegyünk? Rengeteg. Gail Albert Halaban New York-i fényképész, néhány évvel ezelőtt kezdett el bekukucskálni az ablakokon. Az így készült kukkolós fotók aztán hatalmas sikert arattak.” – Én azt hittem hogy a CenzOrigóra költözött (és talán hamarosan nálam is kivesézésre kerülő) Couchsurfing-blog a legelkeseredettebben önpromozó poster kies e hazában, de nem. Egy dolog a másoktól lopott kép és szöveg, de az igazán szánalmas a percenként beszúrt, csupa nagybetűs faszbúk-önreklám: „A KATARTIKOT MEGTALÁLOD A FACEBOOKON IS ITT (...) A CIKK FOLYTATÓDIK KATTINTS A TOVÁBB GOMBRA (...) A KATARTIKOT MEGTALÁLOD A FACEBOOKON IS ITT (...) HA SZOMORÚ VAGY, MERT VÉGE LETT A POSTNAK, KERESD A KATARTIKOT A FACEBOOKON IS ITT” – OK, I get the picture, még több belőled a faszbúkon, még több belőled a faszbúkon, még több belőled, igen, ott, lájkoljunk, jelöljünk, share-eljünk.
Ilyen Beyoncé retus nélküli arca - Nem, hanem ilyen:
0
Lássuk csak: van valami jó film a moziban?: „Ajánlunk vicceset és izgalmasat, sőt olyat is, amin sírva lehet röhögni.” – ...sőt, csak olyanok lesznek, persze nem azért mert direkt annak szánták őket, mert mi is a következő Év filmje:
Szét kell tenni a lábad, az a belépő: „Az Origo Filmklubon nézheti meg először a Félvilág című kosztümös thriller borzongatóan erős, erotikától túlfűtött előzetesét. Három nő szerelmi háromszögét és egy kegyetlen gyilkosság történetét meséli el a Monarchia végnapjaiban játszódó film. Kovács Patrícia egy manipulatív, a legmagasabban körökben forgó luxuskurvát játszik, Gryllus Dorka szürke komornaként féltékenykedik, Döbrösi Laurának pedig szépen lassan szertefoszlik az ártatlansága. Nagyszerű filmélmény közeledik felénk.” – Ja, nagyszerű lesz! Az ezredik Gryllus Dorka-film (remélem ebben legalább nem vetkőzik), ami ráadásul a mai celebkurvák ősanyjával foglalkozik, ez rohadtul kellett nekünk... CSINÁLJATOK MÁR EGYSZERŰEN CSAK „JÓ” FILMEKET, VETKŐZÉS NÉLKÜL, majd ha az megy, utána lehet művészkedni is! Nap kommentje:

Comment.com 2015.11.06. 00:27:43
Értelmesebb témát nem lehetne esetleg megfilmesíteni?
Valami olyat aminek építő üzenete is van!
Gondolom a forgatókönyv írója nagyon azt hitte, hogy ez a történet izgalmas csak azért mert kurváról szól és még gyilkosság is van benne...nagyon nem jött be, ezzel a művel sem lett semmilyen érték létrehozva, sőt!


VASÁRNAP, NOVEMBER 15.:
SWALLOW THIS. SUCK ON THIS.

0

The name is Hamilton, JAMES Carl Hamilton.

Ajánlott:
Filmbox Premium, 21:00 – Most hogy mozikba került a James Bond-széria leggyengébb darabja (már ha a Timothy Dalton-féle mellényúlást nem számoljuk), ideje némi figyelmet szentelni a trónkövetelőknek is, itt van például Hamilton, aki a brit ügynök távoli svéd rokona, némi Bourne-ultimátum-befolyással, hasonló, bár kisebb hatósugarú license to kill-lel és némi konteózással (fegyvergyártók által szervezett false flag operation-ök) és az orosz maffiába való beépüléssel. Míg mondjuk a Zsernyákok kifigurázta az ilyen krimik kliséit, addig itt egyszerűen csak éltek a készítők a lehetőségekkel: svédektől meglepően komolyan megkomponált küzdelmeket és durva leszámolásokat kapunk, mindezt az északiakra jellemző rezzenéstelen arccal. A jó hír hogy elvileg ez is trilógia, így a közeljövőben várható az I nationens intresse (ez a mostani első rész másik címe) folytatása. Utána jöjjön mondjuk féléjfélkor egy ’81-es Strindberg-adaptáció az M3-on Galambos Erzsi és Gábor Miklós főszereplésével, egy magányosan élő házaspár és a hozzájuk érkező rég nem látott ismerősük Haláltáncáról, elfeledett érzések újraéléséről, kapcsolati játszmákról...északi lélek-mélyfúrás, sznobok előnyben!

Talán érdemes:
Lángelmék a szigeten
– ...és bár ők nem a strindbergi párocska magányos szikláján élnek, de ezt is az M3 adja, igaz, korábban (22:20), ugyancsak parádés szereposztással (Almási Éva, Halász Judit, Márkus László és Páger Antal), szereplői ugyancsak házastársi problémákkal küzdenek (ráadásul apja és lánya révén többgenerációsakkal is), viszont a hozzáállás Gyárfás Miklósnak köszönhetően jóval könnyedebb, nem véletlenül hozott egy tető alá válóperes ügyvédet és anyakönyvvezetőt, időst és fiatalt... Hasonló témát vezet elő 21:05-kor a Szívrablók, hasonló stílusban az m2 / Petőfi TV-n, a franciáktól elvárható lazasággal. A rossz párválasztás utáni legfontosabb döntés a párelválasztás, amihez szintén szakember kell, például profimód elcsavarni a felesleges fél fejét – ehhez meg hideg fej, az érzelmek kizárása is szükséges, na ez nem sikerül a kötelékbontással foglalkozó testvérpár egyik tagjának: nem elég hogy egy őszinte szerelmespár szétrobbantására kérik fel őket, de a célszemélyek női fele (Vanessa Paradis) is igencsak vonzó... Bár én általában ódzkodok a romantikus vígjátékoktól, de ez nagyon jó, nézzétek.
HBO, 21:00: Éjszaka a múzeumban – A fáraó titka – Nagy kár hogy Robin Williams egy Ben Stiller-rel fémjelzett családi bugyutasággal volt kénytelen elbúcsúzni tőlünk, így a fiatalabb generációk számára csak egy felemás élmény marad utána ezzel a Múmia,- és egyéb kalandfilmekből összeszedett egyszernézősséggel, ami nem elég hogy azt próbálja elhitetni hogy a kiállítási tárgyak éjszaka életre kelnek, de a történelmi tényeket is a kelleténél jobban szabadon kezeli. Újszülötteknek ez is új lesz, a rutinos rókák meg már úgyis mindent láttak.

A seksz, a szipu rovat:
Sokkoló! 21 darab vaginát találtak egy férfi mélyhűtőjében – Hol itt a baj? Gazdasági válság van, ő meg punciból is betárazott a szűkösebb időkre. Kicsit több toleranciát a más sekszualitásúak felé, kedves CenzOrigó!!4 négy
78 évesen csukták le nemi erőszakértRape-rape: idősebbek is elkezdhetik. – „Két évet töltött már börtönben, pedig semmi nem bizonyítja, hogy a lányát zaklatta.” – Na, erről beszélek, ez a tolerancia, a megértés lényege. Nehogy már higyjünk a lányának!4
vodkaatag - Milyen típusú az ivásod?: „Ha az öt kategória egyikébe sem férsz be, akkor megnyugodhatsz. A család is. Egi!” – Már megint ez a hülyeség! Szerencsére egy Év kommentje-candidate helyrerakja a szerzőt:

Salala 2015.11.11 19:14 | 4
Alfa-Béta vagyok… eddig is tudtam… nah megyek is a kisboltba és a szokásos napi adagot megvesztem… és le vagytok szarva… jól érzem magam… ;) Igyatok inkább ti is, mértékkel kell és nem lesz semmi baj…

:DDDDDDDDD – Hülye fia buktathatja le a szökésben lévő drogbárót: „Twitterre töltött fel közös képet a szökésben lévő apjával, és még a pontos helyet is bejelölte.” – Erre mondják hogy asking for it. És én még azt hittem hogy a maffiózók rafináltak, mert hogy az egyszeri részeg segghülye, azon nem lepődök meg:
A hétvége lúzere: élőben közvetítette, hogy részegen vezetett: „A 23 éves Whitney Marie Beall telefonja és a Periscope app segítségével mutatta meg élőben a világnak, hogy előbb csacsira issza magát szombat este, majd volán mögé ül. A lány annyira részeg volt, hogy vezetés közben nem tudta, hogy merre jár. Végül az egyik nézője hívta ki rá a rendőrséget, akik letartóztatták Whitney-t.” – ...és amikor azt hinnéd hogy nem lehet fokozni, a challenger appears:
Videóra vették a saját halálukat a bedrogozva száguldozó fiatalok – Elvileg sajnálnom kéne őket meg minden, ehelyett annak örülök hogy nem öltek meg senkit. Az meg külön poén, sőt egyenesen deus ex machina hogy egy templom fala állította meg őket :DDD
ma is tanultam valamit – Miért vannak a nőknek melleik? – Hülye kérdés! Hát azért hogy nekünk, Ffffférfiaknak jó legyen!
p 18+ Miért szeretjük a pornót?MERT JÓ. Ennek is kár volt külön cikket írni...
Muffin 18+ Ez a foci hétvégéje, nézze meg pornóval vegyítve!Nem, nem, SOHA, még azzal sem! Nincs annyi pornó a világon amivel a focit nekem el lehetne adni!
A nagyipornó mindent visz 18+ Zalatnay és Krasznai taroltak a hazai pornóoldalon – ...ilyennel meg aztán főleg. EZÉRT FOGY A MAGYAR, szevasztok, mentem hányni, viszlát hétfőn...:SS

 


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés