2015. 11. 21.
Játék a twi'lekkel (nov. 21-22.)
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Játék a twi'lekkel (nov. 21-22.)

 

 

 

 

 

 

SZOMBAT, NOVEMBER 21.:
AZ UTOLSÓ PERCBEN...

0

...felállt a védelem.

Nem érdemes:
Retekklubb, 22:55
– Mindig siránkozok hogy fogyIK a magyar, és most a Last minute, bébivel lenne is egy esély humoros oldalról megfogni a dolgot, már ha nem olyan vérszegényen tennék mint Eric Styles, és nem a rohadtul ellenszenves Heather Graham játszaná a mindenáron gyereket akaró nőt. Annál hogy mi nem lett belőle, csak az idegesít jobban ami megvalósult, leginkább egy olyan női karakter aki még Gandhiból is ki tudná hozni a damurolandot. Graham majdnem annyira irritáló mint a Majdnem híresben, főleg hogy az erőltetett vicceskedéssel komoly női problémákat (klimax, gyerekvállalás, és társai) bagatellizál. Nagy szerencse hogy nem vagyok hivatásos kritikus, mert egyre kevésbé tudom elfogultság nélkül nézni amit művel, és egyedül a Boogie Nights-ban tudtam értékelni. Sorry.

Ismétlés, talán érdemes:
Háromnegyed kilenckor újabb epizód az M3-on Vámos Miklós beszélgetős műsorából (Lehetetlen!?), és bár a mai vendég, Bodrogi Gyula a kilencvenes években sokmindent bevállalt amivel nem igazán öregbítette a hírnevét (Família Kft., BoVoBo), nekem most és mindörökké a színpadi alakítási meg a Titánia, Titánia fog eszembe jutni róla, úgyhogy a régi szép emlékek kedvéért ezt se hagyom ki.

Családi rovat:
HBO, 20:00: Delfines kaland 2.
– Valós sztorira épülő állatmese egy súlyosan sérült delfinről aki annak idején új uszonyt kapott, itt a folytatásban meg Winter új, hozzá hasonlóan lábadozó társakat kap maga mellé. Gyerekkel-cuki állattal mindent el lehet adni, de ez még a jobban közül való, a kicsiknek nyugodtan ajánlható, a felnőtteket meg majd leköti Morgan Freeman és Ashley Judd. A másik fő kereskedelmi kanális (TV2) egy hülye című családi vígjátékkal (Judy Moody és a nem nyamvadt nyár) csalogatja a családosokat este hétkor, ami az ártalmatlan egynyári tinimarhaságokat és a Bigfoot-urbanlegendet hozza össze röpke másfél órában. Gary Magness és Sarah Siegel-Magness producerek pedig talán magyar származásúak (bár nem sok embert szokás mágnesekről elnevezni, de miért is ne?).

Talán érdemes:
Kilenc előtt öt perccel ugyanitt
egy ugyancsak (egyértelműbb) magyar vonatkozással bír a rendező-forgatókönyves Michael Sucsy révén a Fogadom, ami egy valós eseményeken alapuló amnézia-romantikus dráma egy frissházas párról ahol a nő baleset folytán elveszti az emlékezetét, így innentől férjének minden egyes nap újabb küzdelem a házassága megmentéséért...Jessica Lange mellékszerepel, nagyon rossz nem lehet.

„Zenei” rovat:
m2 / Petőfi TV, 23:10:
Az Akvárium Stage Pass-ban ma DubFX-re kerül sor, aki a szimpatikus indulás után egyre irritálóbb lett (vagy mindig is ilyen volt, csak egyre jobban megismertük). Nekem annak idején azért tetszett amit csinált mert egy rövid ideig a megvalósítható hippi-modellt képviselte (helyben, minimális eszközökkel születő zene, önmenedzselés), plusz ugye ott volt a jótündér-barátnő Flower Fairy aki nagyjából azidőtájt vált le róla ahogy emberünk az utcazenélésből egyre inkább a fesztiválok és koncerttermek felé váltott. A szakítás megviselhette a Művészt is, mert megkeseredett, viszont a világmegváltásról továbbra sem tett le, így interjúi egyre inkább egy Chumbawamba-ba oltott csegevara nyilatkozatai lettek, különösen akkor ha egy őt bátorító riporter kérdezte, és az euro-majdanon ügyködő, szebb napokat látott Quart-nál ezt is megkapta:

Egy fasiszta diktátor minden országnak kijut egyszer: „Az ausztrál Dub FX puffogott politikusok és elhülyülő emberek miatt.” – Ezt de szeretem, egy ausztrál anarchista hippi idejön és okoskodik...mindegy, ő legalább nem hozott nekünk megatonnákban mérhető instant demokráciát – de várjunk, ez a jóember ugyanis a saját hazáját is ugyanúgy köpködi és ugyanazért, mint a miénket:

autoregolante 2015.07.24. 19:31:19
"Én is anarchista vagyok..."
Ja. Meg egy tanulatlan, felületes tuskó.
A saját történelmét se ismeri, egy ilyen akarja megváltani/megváltoztatni a világot?
Bravó.

Zenei rovat:
...és nem idézőjelben, mivel a Köpeny már egyértelműen komoly zenei élmény Giuseppe Adaminak hála, aki egy féltékenységgel végetérő nagy szerelmet dolgozott fel. A címben szereplő ruhadarab alatt valaha boldogan bújt össze az öreg HALÁSZ hajós és hozzá képest fiatal felesége, azonban az utóbbi időkben elhidegülő nő és korban hozzá jobban illő szeretője miatt hamarosan egész más felhasználásra kerül majd. Fél tíz után öt perccel kezdik az M3-on.

Ajánlott:
Cinemax, 20:00: A bíró
– Robert Duvall és Robert Downey Jr. mint zűrös apa-fia páros, akiket ráadásul a közös szakma (jogászság) is összeköt, dacára egyéb ellentéteiknek, erre pedig nagy szükség is van mivel a vidékre hazatérő tékozló ügyvéd-fiút rossz hírek várják: öntörvényű bíró-apját gyilkossággal vádolják, büszkesége miatt pedig alig akarja elfogadni fia segítségét. Akár családi komolykodásként vagy tárgyalótermi drámaként nézzük, a kiváló alakítások mindenképp eladják. Annál is inkább értékeljük ezeket, mert mostanában egész mással próbálják eladni nekünk a „tartalmat”:

„Zene” és „film” rovat:
Isten Brüsszelben él – Az év legeredetibb filmje:
„A most mozikba kerülő Legújabb testamentum az utóbbi idők legeredetibb alaptörténetéből indul ki, és aztán erre még rá is tesz néhány lapáttal. Végre megtudhatjuk, hogy miért szívat minket az élet.” – Jaj, hát eddig morgenfrímen volt az über, aki még legalizáltatna is mindent, most akkor mégsem? LOL. Egyénbként nagyon nyomatják ezt a káromló szemetet:
Isten egy szarházi alak, de szerencsére van egy kislánya – ...és magába a címbe még egy kis NWO-zást is sikerült betenni („újraírja a világrendet"). Dehát mit tegyünk ha az összes zseniális, csodás, legeredetibb film egy kicsit blaszfémikus:
Így nézne ki Isten, ha meztelen nő lenne: „Decemberben kerül a magyar mozikba az Ifjúság (Youth) című csodás film, amelyben két színészlegenda, Michael Caine és Harvey Keitel elmélkedik (...). Az Ifjúság a svájci Alpokban játszódik, egy luxusszanatóriumban, ahol a két főhős (...) mellett még egy csomó színes figura lazít. Például a szépségkirálynőt játszó Madalina Diana Ghenea (...), akinek olyan sok szerepe nincs a filmben, viszont az az egy jelenet, amikor Caine és Keitel szeme láttára meztelenül besétál a termálvízbe, annyira lélegzetelállítóra sikerült, hogy még a film plakátjára is abból rakták a képet. "Ez meg kicsoda?" - kérdezi kigúvadt szemekkel Caine. Isten - szól Keitel válasza.” –  Pedig, pedig:

Edinaaa 2015.09.09. 15:28:33
hupsz! EZ Zsuzsanna és a vének... :)

könyves blog – Halász Judit a világ legcsiribiribb énekesnője: „Az első lemezét nem a gyerekeknek szánta, degenerációk nőttek fel rajta.”„Degenerációk”, mi? Nem vicc, a címlapon is így van:

0

HA HA, NAGYON VICCES!

Ha minden vágya volt Bill Murray társaságában tölteni a karácsonyt, akkor a vágya teljesült – Én inkább Giannával töltöttem volna, de ha már így alakult... – „Ez a plakátja a Netflix A Very Murray Christmas című varietéjének, melynek már írtunk az előzeteséről, meg arról, hogy mennyi híres ember fog szerepelni benne. December 4-én érkezik, Sofia Coppola rendezi.” – Na, akkor ezt is LESZAR kihagyom. Bárki más kihozná ebből a maximumot (igen, még Uwe Boll is), de Sofia Coppola csak ugyanazt tudja és ugyanúgy...nem baj, Arany Medve + Oscar díj borítékolva itt is.
Meghalt Andy White, az ötödik Beatle:
„Nem Ringo Starr, hanem ő dobolt a Love Me Do lemezfelvételén. 5 fontot kapott érte.” – Nahát, az én fiatalkoromban még Murray The K. volt az ötödik Beatle...aztán meg Yoko Ono...hogy telik az idő!!4

Ormi 2015.11.12 14:44:00
A kurva anyátokat.
Már lassan 112 ötödik-beatle lesz, rohadt unalmas.
Szar lehet elképzelni a sikerteleneknek, hogy négy ember végső soron saját magától lett az, ami + George Martin, meg a menedzser Epstein, és persze még néhányan, akik segítettek így vagy úgy.
MINDEN kurva lemezen játszanak stúdiózenészek. Mert senki sem tökéletes.
(Számos esetben pedig CSAK ők... :( )
(Megjegyzem, a Beatles nekem nem szívügyem, a szüleim hallgatták oda meg vissza, nekem annyi elég is volt.)

...és ha már zene, nem mehetünk el az Eagles Of Death Metal koncertjén történt múlt heti terrortámadás mellett sem:
Madonna könnyek között emlékezett a párizsi terrortámadásra a stockholmi koncertjén: „Elmondta, hogy a szeretet vezethet a világbékéhez, majd énekelt.” – A rohadék illuminati hullarabló, ennek semmi sem szent? Év elején még a náci Németországhoz hasonlította teljes Európát, most meg zsöszüíparí?
A zenekar, akik neve eggyé vált a terrorizmussal – ...avagy mindig van lejjebb az indexes címadásban. Ezzel a logikával ha valakivel valami nagyon rossz történik, például pár idióta lelövi a közönséget a koncertjén, az nem áldozat (ne feledjük, csak a szerencsén múlt hogy a maguk a zenészek nem kaptak a golyókból!), hanem szinte „eggyé válik” az eseménnyel, például ha egy öngyilkos a metró elé ugrik, az a vezető hibája, akinek neve innentől „eggyé válik” azzal amit „elkövetett”. Szép logika, kár hogy a rendőrség nemierőszak-ellenes kampánya kapcsán még pont az ellentettjét forszírozták Indexék. Az meg hogy ordító pontatlanságok vannak a cikkben, szinte már kötelezően elvárható:

Queens84XX 2015.11.15 10:55:15
"Később gondolkozott el azon, hogy vajon milyen lenne az Eagles zenekar és a death metal keresztezése, így jött létre a mostani terrortámadás központjába kerülő formáció."
Ha hallottál volna már egy számot tőlük, nyilván elkezdtél volna gondolkozni azon, hogy valamit itt rosszul fordítottál. Homme pedig nagy eséllyel nem arra gondolt, hogy a Vader a death metal sasmadara, hanem a death metal Eagles-e. Ez utóbi ugye, egy baromi népszerű, rokker körökben viszont elég kínosnak tekintendő banda, de ilyen szintű zenei újságírói háttérel, ezt gondolom nem kell neked magyarázni. A cím miatt meg csak simán rohadj meg.

...és végül egy Év kommentje-candidate, csakhogy fennmaradjon a cikkszerző neve:

zzzzzzzz 2015.11.15 00:21:37
Sajó Dávid: Az ember, akinek neve eggyé vált a tudatlansággal

 

VASÁRNAP, NOVEMBER 22.:
RÖBÖTÖKÖL, VASÖKÖL

0

...előbb-utóbb ránk fog csapni :(

Nem érdemes:
Mintha nem volna elég a sátáni Beyoncé világuralma, immár a húgának is „örülhetünk”. Komolyan, miért kell minden énekesnőnek bepróbálkoznia a színészettel? És miért kell a negyedannyit asztalra tevő testvérének? Sosem tudjuk meg (ahogy azt sem hogy a hasonlóan kacifántos karriert bejárt Vanessa Williams-et minek vették bele), de legalább hozzáillő címet (Defektes derbi) választottak, már ennyiből sejteni lehet hogy átlagos amerikai vígjátékot kapunk, ha hajnali 02:10 körül a Filmcafe felé járnánk (nem fogunk), Flúgos futam–féle autóverseny helyett kényszerű családegyesítéssel egybekötött road trippel amihez több vicces figura vagy esemény is hozzájárul (nem, úgy néz ki nem ússzuk meg az emésztéses poénokat sem).

Talán érdemes:
Hét előtt tíz perccel újabb robotsajnáltatás a retekklubbon a Vasököllel ami egyszerre idézi a Rocky-t (a roncstelepről kivakart harcigéppel), a Dühöngő bikát (az őt irányító-trenírozó robotzsokéval) és még a Pankrátort is (a zsoké valamikor maga is küzdősportokkal foglalkozott amíg a robotok el nem vették az ő kenyerét is, innentől vasazásból kénytelen élni ő is) a kelleténél némileg hosszabban (bő két órán át). Lesz még némi családi mondanivaló (a férfi a gyerekével rakja össze a nevével ellentétben még nem túl Atom robotot), de a legszembetűnőbb mégis Halivúd nagy vicce, az hogy megmutatja, mi vár ránk: a gépek elveszik a munkánkat, szemétben és mocsokban fogunk élni, de még ezt is képesek eladni a nézőknek – de csak addig amíg őket magukat nem érintik az automatizálással járó problémák. Az meg hogy a gépnek szíve van már a Chappie-ben sem hatott meg. Hugh Jackman kedvéért esetleg próbálkozhatunk vele.

Ismétlés, talán érdemes:
Kilenckor Mimi Leder Vészhelyzetben történő helytállása utáni első rendezése a Duna TV-n amibe magával vitte George Clooney-t is tökös terrorelhárítónak, plusz megnyerte Nicole Kidmant is az atomtudósnő szerepére, de ami sorozatban működött kis adagokban, az itt már nem tölt ki két órát, ráadásul a Peacemaker már-már egyértelmű idegengyűlölettel áll hozzá a kelet-európaiakhoz (a ruszkikról nem is szólva). Ami pedig a főszálat illeti, mármint hogy az oroszok nukleáris fegyvereket csempésznek kisebb, nem egészen beszámítható országokba, hát a saját ellenségei véletlenszerű felfegyverzése után Samu bácsi is magába nézhetne egy kicsit.

Ajánlott:
M3, 22:20 – A Kéktiszta szerelem mai korunkban elvileg nem működhetne, max. „cikis” mivolta miatt: szocreál tévéfilm gyári munkások szerelmi életéről, ugyan mit sejthet egy mai átlagtini a munka,-és brigádversenyekről, a teljesítményorientáltságról, a munkásszállások világáról vagy egyáltalán a fizikai melóról? Nyilván semmit, max. az öregek pampogásának tudja be amikor a régi időkről hall. 1969-ben nem is rájuk gondoltak amikor leforgatták, inkább próbáltak valami egyszerre szocialistát és érzelmeset csinálni ami motiválja és elgondolkodtatja a(z akkori) fiatalokat – és az eredmény egy olyan alkotás lett ami nagyban hozzájárult a Kádár-korszak elviselhetőségéhez és bizonyítja hogy Latinovits Zoltán és Törőcsik Mari bármit eljátszik. Ugyanott egy órával előtte (azaz 21:20-kor) a Mestersége színészben Törőcsik Mari, ezt csak megemlítem, mivel a műsor maga már volt nálunk, de ha már kép, legyen teljes. Ugyancsak ajánlott nyolckor a Sötét vezér ami a sakk (meg úgy általában a kreativitás) és a lelkibetegségek kapcsolatát boncolgatja és nem is akárhonnan, hanem egyenesen Új-Zélandról. Genesis Potini mintha a mi Adorján Andrásunk messzi távoli kiadása lenne, csak ő depresszió helyett bipoláris rendellenességgel küzd (na meg a törzsi származásából eredő összes hendikeppel), ráadásul jelenidejű legenda (sajnos tényleg az, mivel 2011-től már az égi sakktáblákon tologatja a bábukat). Bár én visszafele haladtam, de ha a Cinemaxon kezdünk, talán még a Latinovits-Törőcsik páros is belefér az időnkbe!

A seksz, a szipu rovat:
pucéran az erőszak ellen – 18+ élet – Rengetegen vetkőztek le BrazíliábanTEHETSZ RÓLA, TEHETSZ ELLENE akarom mondani ÍGY KEZDŐDIK EGY GANGBANG Muhaha! Brazíliában? Abban a Brazíliában ahol a katolikus díszletek ellenére szabályos össznépi orgiákat tartanak (igen, a riói karnevál csak egy ürügy a csoportos seksz-re, meglepődött valaki)? Abban a Brazíliában ahol a legmagasabb az egy főre es she-male-ek aránya (na jó, Thaiföld is jön fel szépen) és ahol tarol az AIDS? Szerintem a sok hülye frankón elhitte a pucér felvonulókról hogy ez valami utókarnevál...pucéran a nemi erőszak ellen, ez tiszta FEMENes logika :DDD
Olyan egészségesen étkezett, hogy leállt a menstruációja, hullani kezdett a haja: „Jordan Younger a vegán életmód és a léböjtkúrák megszállottja lett. Ráment az egészsége az egészséges életmódra.” – Legyen ez egy figyelmeztető jel mindannyiunknak és együnk-igyunk ami csak belefér: ha már úgyis belehalunk valamibe legalább érezzük magunkat jól, főleg így hogy látjuk hova vezet az „egészséges” élet! Persze azért túlzásokba ne essünk:
Drog – Fűvel a hátfájás ellen: „Nem akarja betépve tölteni a napja­it, és nem gondolja, hogy a kanna­bisz csodaszer, de csak ez segít.” – Tökéletesen megértem! Ahogy ő a kannabiszszal, úgy vagyok én is a kannásborral: nem akarok állandóan berúgva lenni, de hát mit tegyünk, nekem csak ez segít :))) EGÉSSÉG!
A kávé a hosszú élet titka: „30 évig tartó kutatás mutatta ki: a sokat kávézók hajlamosak túlélni bizonyos betegségeket.” – Nem igaz, mert csak A PUFFIN az alkohol képes tartósítani az embert.
Metzker Viki kómás fejjel 17 évesnek néz ki: „A DJ minimum tíz évet letagadhat, ha kimerült.”ÉN MEGMONDTAM! Más. Az elmúlt időszak legnagyobb eseménye a párizsi események mellett Charlie Sheen coming out-ja volt:
Szex, drogok, és pornó: Charlie Sheen bukása: „A színész a sajtóban vallotta be, hogy HIV-pozitív. Évtizedekig rocksztárként élt, de most utolérte a sors.” – Bár AIDS-eseken nem szokásom röhögni, de csakazértis: MUHAHA! Hány évig hallgattam hogy mekkora király ez az ember, mennyire irigyelhetem mert mennyire tud élni, pedig csak annyi a történet hogy képtelen volt felnőni és a lelkibetegségeit meg a seksz-függőségét kontroll alatt tartani. Persze ezzel se volna semmi baj ha mondjuk akkora zseni lett volna mint szegény Freddie Mercury (aki ugyancsak majdnem sírba vitte a titkát és szintén sírba vihetett másokat emiatt), de nem: az erős indulás után fokozatosan süllyedt le előbb egy közepes, majd Zs-kategóriás színésszé (igen, ha valaki már csak konzervnevetéses sitcomokkal meg önmaga alakításával tud emlékezeteset adni, az már a Zs-kategória). És még így is ő volt Hollywood érinthetetlen arany gyermeke, ezer lehetőség (gondolom a régen ugyancsak balhés apuka közbenjárására), még a bukásaiból is meggazdagodva jött ki, winning, tigrisvér, közös drogos szám a ma már szintén csak drogügyileg tényező Snoop Dogg-gal, amikor egyszercsak a csürhe számára is nyilvánvaló lett hogy a karma néha vissza tud csapni. De nem is ez a vicc, hanem hogy a sok buta birka még most is csak körbenyalni tudja hogy mekkora király arc, nem lehet rá haragudni, hajrá Charlie, go Charlie, zsöszüí Charlie! Igaz hogy talán megfertőzött egy-két(száz?) embert, de mi az ahhoz képest hogy a Világot Szórakoztatta! A másik amin röhögök öt perce hogy innentől kb. szart sem érnek a pornóforgatáson a kötelező HIV,-és HPV-tesztek ha onnan kapják el a vírust a csajok ahonnan a legkevésbé várják :((( Sheen-nek van annyi pénze hogy úgy jöjjön ki belőle mint Magic Johnson (akiről lassan el sem hiszem hogy egyáltalán meg volt fertőzve), de a sok buta pénzért sekszelő ribi közül ha csak egy is kapott a jóból, az innentől pária lesz minden szinten, mehet a híd alá meghalni a könnyű, bulikás-sekszes pénzkereset helyett. Nap kommentjei:

bElannaTorres 2015.11.17 20:02:07
én se értem, voltaképp azt sztárolják, hogy volt pénze össze-vissza kurvázni meg drogozni. Hu ez aztán az élet. az meg undorító hogy mennyi nőt fertőzhetett meg, akik tudtukon kívül továbbadták a fertőzést, gondolom azok annyira nem hajráznak..

Andie 2015.11.18 09:31:04
18 millió $ fél óra bóhóckodásért meg kanapén heverészésért a kamera előtt? Qrvára el van baxva ez a világ gyerekek. :( Én 1-2x véletlenül belenéztem ebbe a sorozatba, mert annyit olvastam róla itt indexen pl, de a számat sem tudtam elhúzni rajta. Ez persze lehet az én hibám is. És akkor még erre kért 50% emelést...
Az meg, hogy 4 éve titkolja a betegséget, és közben fűvel fával, ez azthiszem símán büntetőjogi kategória, szándékos emberölés, vagy ilyesmi? Mintha fertőzött tűvel szurkálnák embereket a villamoson, nem?...

...és igen, ennyi maradt a WINNING-ből:

0

VISZLÁT HÉTFŐN!

 


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés