2015. 11. 23.
Csillagok, hallelúja! (nov. 23-24-25-26.)
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Csillagok, hallelúja! (nov. 23-24-25-26.)

 

 

 

 

 

 

HÉTFŐ, NOVEMBER 23.:
INFORMER, YOU NO SAY

0

Hétfőn még az informátorok is leszarják.

Nem ajánlott:
TV2, 20:15: A Kocka – Asszem említettem már egyszer hogyha ez a műsor a legendás film reprodukálása volna amiben celebeknek kell küzdenie a túlélésért akkor simán menne a kiemelten ajánlottak közé, így viszont hogy egy újabb ügyességi vetélkedőt próbálnak eladni nekünk (ráadásul Ördög Nórával), csakazértis kihagyom és mindenkit erre biztatok.

Talán érdemes:
Filmbox Family, 20:07: A hercegnő és a koboldok
– Na ez viszont nem a hasonló című japán-magyar rajzfilm, hanem ugyanannak a történetnek (egy várban élő királylány felfedez egy manók által lakott alternatív világba vezető rejtekajtót) 1961-es változata Shirley Temple meseszériájából, George MacDonald könyve alapján, aki állítólag a Gyűrűk Ura és a Narnia Krónikái szerzőit is megihlette ezzel a regényével. Az HBO Comedy-n három perccel később (20:10-kor) kezdődő Informátor!, Steven Soderbergh 2009-es szatírája nem direkt vígjáték, inkább áll közelebb a szintén általa elkövetett Erin Brockovich – Zűrös természethez amennyiben itt is a természeti erőforrásokkal rendelkező cégek piszkos üzelmeit próbálják felderíteni, egy határozott nő helyett egy rejtett mikrofonokkal-kamerákkal felszerelt és az ügybe egyre inkább belehülyülő belső ellenőrrel (Matt Damon) aki maga is egy botlása miatt kell hogy így segítse a szövetségi ügynököket. Pontban kilenckor Billy Bob Thornton hozza a tapló pszichológust a Filmcafén (ha már a télapóval így belejött), aki Balek-sulit tart fenn a szorulóknak, például egy BKV parkolóellenőrnek, akinek magán a mesterén is túl kell lépnie ahhoz hogy elnyerje választottja kegyeit, a lány ugyanis a lélekbúvár befolyása alatt áll. Lassan kőbe véshetjük hogy nincs vígjáték Sarah Silverman és Ben Stiller nélkül, és ez sem kivétel, szerencsére legalább a főszerepet nem ők játsszák. Aki viszont nem vevő a született vesztes figurák csetlés-botlásaira az inkább hagyja ki.

Ajánlott:
A minap dühöngtem egy sort az énekesnő-színészeken, ma nyolcra jön az ellenpélda a Cinemaxra Cherrel, aki talán valamelyest elindította ezt a crossover folyamatot, viszont a Knowles-lányokkal szemben ő tud is játszani, ha a Maszk nem győzött meg minket, itt van ez a tárgyalótermi dráma amiben ő az ügyvédnő akit egy gyilkossággal Gyanúsított süketnéma hajléktalan védelmével bíznak meg, aki a vád szerint megölte egy nemrég öngyilkos bíró titkárnőjét. A nő és az egyik esküdt kénytelen-kelletlen összefog hogy kiderítsék, ki is akarja rákenni a bűntényt – azonban ahogy szokás, a szálak egyre magasabb körökig vezetnek. Chertől mindenki valami pörgőset várna (ma meg főleg), ehelyett egy nem olyan látványos, de annál feszültebb kamaradrámában brillírozik. Másfél órával később (21:35-kor) tisztelgő Gálaest Törőcsik Mari születésnapján, mert az örökifjú színésznő ma tölti be a nyolcvanat (!). Csak azért mondom hogy mindenkinek irány a Duna TV mert legutóbb az Origón az ugyancsak veterán Harkányi Endre nyilatkozata kapcsán megint kinyílt az ostoba webkettes birkacsürhe szája hogy mit keresnek a nyugdíjasok a színpadon és főleg miért van véleményük, örüljenek hogy jut nekik némi extra a járulék mellé, szóval addig becsüljük meg ezeket a régi arcokat amíg még velünk vannak és hajlandóak kiállni a közönség elé. Kapcsolódó hír:
A Nemzetibe mentem be, és onnan fogok meghalni: „Törőcsik Mari hétfőn lesz 80 éves, és még mindig a színház az élete.”Drága jó művésznő, még ne gondoljon a halálra, maradjon velünk újabb nyolcvan évig! Bár minél több ilyen színészünk lenne!

Hétfő? #LESZAROM.
Som-Balogh Edina igyekszik dögösen nézni: „De az is lehet, sorozatgyilkosságra készül. Ön szerint?” – Szerintem LESZAROM.
tejben-vajban - Megint duplázott Katalin – Ez esetben duplán SZAROM LE.
10 dolog, amit valószínűleg nem tudott a Vészhelyzetről – Azt tudta, hogy Carol nővérnek már az első részben meg kellett volna halnia? – És azt tudtátok, hogy LESZAROM?
Feldobom semmi, leesik gyógyszer: mi az?LESZAROM, tablettaformában!!!
véletlen – Mit tesz a sikeres plus size modell, ha 25 kilót fogy, és már nem plus size? – Hát leszarja, ahogy én is LESZAROM. Őt.
Bódi Sylvi félmeztelenül bringázott playmate barátnőjével: „Nem vetkőzik többé... Csak egy kicsit.” – Akkor én is csak egy kicsit SZAROM LE.
Ilyen egy porkitörés egy üstökösön – ...és ilyen egy kocsmai LESZAROM.
Velvet – Csak egy szó a Zoolander második részéről: TÖKÉLETES – Itt van rá egy másik: LESZAROM.
Charlie Sheen-nek két házát is el kell adnia: „A színésznek három hatalmas villája van, de most már csak egy marad.”HÚ, MOST NAGYON MEGSAJNÁLTAM SZEGÉNY ÉCCES MILLIOMOST LESZAROM.
Lát ön mást VV Dóra gigamellein kívül?: „Az exvillalakó a póthaját igyekszik megmutatni - kevés sikerrel.” – Én viszont sikeresen LESZAROM.
És Metzker Viki formás fenekét látta már?: „A DJ egy edzőteremből dobott egy szelfit.” – ...én meg továbbra is a kocsmában SZAROM LE.
:((( - Courteney Coxnak nem áll jól a botox: „A színésznő kezd viaszbábusodni. És ez egészen ijesztő.” – Engem nem lehet csak úgy megijeszteni: LESZAROM.
kívül tágasabb – Ráülne a világ legfurcsább vécéire?: „A helyzet nem annyira vicces, mint amennyire elsőnek látszik.” – Sőt, megnevettetni se könnyű: LESZAROM.
Betiltották a nyers képeket, ezentúl csak nyers képeket akarnak: „Egy ilyen furcsa hír után mi lesz a hírfotókkal?” – Mi lenne, mi lenne...LESZAROM azokat is.
Gumicukor - Így néz ki Aleska Diamond szemöldök nélkül – Így meg akkor amikor LESZAROM.
tv go – Már tudjuk, mit csinál Havas Jon a Trónok harca hatodik évadjában – Én is tudom, mit csinálok vele: LESZAROM.
urbanista - Töröltek-e feneket a rómaiak?AZ ÉLET FONTOS KÉRDÉSEI LESZAROM.
Ma van a budi világnapja: „November 19-e a vécé világnapja, ez egy felhívás az ENSZtől amiatt, hogy a világon nem mindenkinek adatik meg az angol vécé.”KÉRJETEK ÉS ADATIK NÉKTEK LESZAROM amíg megtehetem, gondolom előbb-utóbb jönnek a higiéniai menekültek is :D
kívül tág – Így bulizik a világelit!: „Egy luxus óceánjárón rendezték meg legújabb találkozójukat.” – Visszaszámlás indul: három...
nők a pultnál - Hol mulatnak szupergazdagék?: „Itt múlatják az időt azok, akiknek nem a Balaton a riviéra.” - ...kettő...
Így tengetik minden-napjaikat a gazdag fiatalok Oroszországban...és egy: én meg így SZAROM LE őket ^^


KEDD, NOVEMBER 24.:
ABLAK AZ ŰRRE

0

Égi rovar reloaded.

Talán érdemes:
Úgy látszik a keddek a minimál jegyében fognak telni továbbra is, a két kevés esetleges program közül az első nyolckor egy aktuális dokumentumfilm a Viasat Nature/History HD-n. Az I. Erzsébet: terrorizmusellenes háború mintegy emlékeztet minket arra hogy nincs új a nap alatt, már a XVI. században is létezett a fenyegetés, igaz hogy a spanyol INKVIZÍCIÓ katolikusok álltak mögötte (ez egyébként szerintem csak konteó, és ha nem, akkor is csak egy múló epizód az Egyház patyolattiszta történetében). Ugyanabban az időben egy 2008-as szinténdoksi nyitórésze a Spektrumon. Bár a Mindent Látó Hubble szinte kínálja az NWO-s párhuzamokat azért ugye itt mégiscsak egy távcsőről van szó amit űrkutatásra használnak, tartsuk meg hát a sunyi megjegyzéseket magunknak és gyönyörködjünk a csillagködök látványában – ki tudja, unokáink talán személyesen is látni fogják valamelyiket! Ha nagyon megtetszett, rögtön utána jöhet a folytatás.

Kis hírek a nagyvilágból:
A süni lehet Anglia új nemzeti jelképe:
"De el akarják meszelni a javaslatot, mert a parlament szerint a süni félős és túl sokat alszik." – Szerintem meg pont ezért tökéletes jelképe a mostani Angliának a harcias, nempolkorrekt brit oroszlán helyett :DDD
Fehérneműs képei miatt nem lehet miniszter a román orvos – Pont emiatt? Olaszországban bezzeg a csiccsolína is bejutott :DDD Na mindegy, én azért sunáznám. Ja, nem: "Andrei Baciut az egészségügyi tárcára jelölték." – Nem baj, magánpraxisa még így is lehet a doktorúrnak, még úgy is hogy nem orvosi munkát végez...
Robert Robertovics lehet De Niróból: „Depardieu után az amerikai filmsztár is az orosz állampolgárság felé kacsingat.” – Tudnak ezek a STÁRok valamit? Vagy csak ők is olvassák az Időkjeleit meg a Világhelyzetét?...
Fegyvert és lőszereket találtak az illegális szeszfőzdében Miskolcon: "A tulaj épp pálinkát főzött a rajtaütéskor." – Mint az ölelkező szakállas férfiaknál: ha pálinkát főz, nem lehet arab terrorista!
Ebben az ír étteremben fejbe lövik a belépő vegánokat: „Az egész azzal kezdődött, hogy a dublini The White Moose Cafe tulaja, Paul Stenson beszólt az egyik vendégnek, aki szerinte túl nagy elvárásokat támasztott az étterem vegán kínálatával szemben (értsd, nem tudott mi enni, mert nem nagyon voltak ilyen fogások). Erre természetesen a vendég is válaszolt, és elkezdődött a lassan két hónapja tartó háború. Ez csúcsosodott ki abban a közleményben, ami szerint ha egy vegán megpróbálja átlépni az étterem ajtaját, akkor azonnal agyonlövik.” – Nézzük a jó oldalát: legalább nem vallás és bőrszín alapján szegregál és fenyeget halállal! Ma már ez is valami!44
Nincs különbség a nők és a férfiak agya között: "Hatezer felvételt vizsgáltak át, de az észlelt különbségek teljesen jelentéktelenek voltak" – Aztán kiderül hogy mégse, mivel vannak kivételek:
ma is tanultam valamit – A nő, aki semmitől se fél: „Nem azért, mert olyan bátor, hanem mert nem működik a félelemért felelős agyterülete.” – Ez ismerős nekem is, nálam úgy a negyedik sör környékén szokott kikapcsolni a felelős agyterület...
Jobangel – Öt dolog, amit ne válaszoljunk egy kéregetőnek: „Mert csak magunkból csinálunk hülyét, vagy rosszabb.” - ...és az ötödik sör után már ez is tökmindegy :) Nap kommentje:

saks 2015.11.13. 10:27:50
A legjobb válasz: "No hablan Inglés"


SZERDA, NOVEMBER 25.:
IDŐ-PONTONHÍD

0

Szeress kétszer, ölj meg háromszor.

Ismétlés, talán érdemes:
Hajnali háromnegyed egykor
Szomjas György és Grunwalsky Ferenc kultfilmjét, a Könnyű testi sértést újrázza a Duna TV, ami akár egy tanmese is lehet arról hogy a nők tényleg a verekedős bunkókra buknak, itt van például a börtönből hazatérő férfi akit barátnőjével közös lakásában már a csaj új pasija fogad, és nemhogy olvasna a jelekből, de kitart a nő (meg persze a lakás) mellett, innentől a mindennapok a kakaskodás-emberkedés jegyében telnek, egészen addig míg az új élettárs kiprovokál egy kiadós verést magának, a régi meg mehet vissza a börtönbe – és a csaj kíséri oda, a szíve innentől újra az övé, hát így megy ez!

Talán érdemes:
Film+, 23:15, Baromi őrjárat
– A kétezres évekre az amcsik is összehozták a maguk Monty Pythonját (még a csapat létszáma és neve is rájuk utal: Broken Lizard), de az angol komikusokkal ellentétben ők a harsányabb, egyszerűbb humort képviselik, ennélfogva nemhogy a szintjüket nem ütik meg, de a svéd testvérfilmét, a Zsernyákokét sem érik el, pedig ugyanaz a probléma jön szembe velük is: állomáshelyükön akkora a közbiztonság hogy fel akarják számolni, így ugrott a csövesek és füvesek zaklatása (ez utóbbi különösen fájhat nekik, hiszen ők is élnek a zölddel). A megoldást előbb itt is a mesterségesen generált problémák jelentik, hogy aztán egyszercsak tényleg valami olyasmi történjen ami rendőri akciót igényel... A korai-kései időpontoknál maradva Simon Pegg-et a vígjátékok után végre egy komolyabb szerepben láthatjuk az HBO2-őn (kár hogy hajnali 01:40-ig kell rá várni). A Gyilkosság három felvonásban azért nem mentes a morbid húzásoktól, a főszereplő bérgyilkosnak (Pegg) például egy szörföcsajt kéne eltennie láb alól, viszont ehelyett őt lehetetlenítik el a törvény erejével rögtön háromszorosan (erre utal a félrefordított eredeti cím is). Kicsit Guy Ritchie-s többszálas akciósdi (de nem ósdi, hanem kifejezetten jó).

Kis hírek a nagyvilágból:
Asráf Ali Ali Haszanein el-Garáblit utolsó napja volt: "Az Iszlám Állam egyik legveszélyesebb terroristája már nem döbbenhet rá, hogy nincs mennyország." - Már hogyne lenne mennyország, kedves Index! Igenis van, csak az ilyen rohadékoknak nincs! Na jó, ne foglalkozzunk velük, van más rettegnivaló is a világban:
vgf - Mivel fűtsünk 2016-ban?: "2016-ban betiltják a hagyományos kazánok beüzemelését. De miért?" – Nem tökmindegy? Ha így generálják a válságokat, úgyis papírpénzzel fogunk melegedni...:SSS
Baukó Éváról elkészült élete legszomorúbb képe - MUHAHA, azt remélem is!
no hair, don't care - Rose McGowan tök kopaszra nyírta a fejét – Kezd ő is behülyülni mint Britney...
Médianapló - A tüntetések miért mentek ki a divatból? – Hogy is mondta a kedvencetek? "Majd megunják, hazamennek." Szeretnétek itthon is euromajdant, mi? És igen, már dolgoznak rajta:
Ha ettől nem omlik össze a rendszer, akkor semmitől: óriásplakáton lehet beszólni a politikusoknak a Blahán – Ne reménykedjetek, nem fog összejönni.
Jesus új életet akart kezdeni a szerelmével – Jön a karácsony és vele a burkoltan vallásgyalázó Indexes címek! Ez az ünnepek első biztos jele :)))
c:c - Juszt: Frei egy kényszeres hazudozó – Ejj, asszem ideje újra beizzítanom a Bagoly mondja rovatot :DDD Bár azért szinte megbocsátok neki mindent hogy Freit egyszer lebuktatta...NEM.
Lagzi Lajcsi trombitálhat a börtönben: "Ha már nem töltheti a karácsonyt a családdal, legalább ennyi jó legyen." – Hát neki biztosan jó lesz, a cellatársaknak már nem annyira...
Randi - Rájafotózásba sétált bele a menyasszony - Akkor már ő is tudja, hol szeret a rája!
Bezárják a zárt osztályt a Merényiben – Épp ideje volt, már úgyis az utcákon van az összes őrült...
Spur - Így szedjük össze gyorsan a falevelet, hajolgatás nélkül!: "Egy egyszerű trükköt mutatunk."Nap kommentje:

tavolirokon2 2015.11.20. 09:30:29
Szegeny Rippley hogy megorgedett a vegere, de meg mindig virgonc a targoncarobottal!

 


CSÜTÖRTÖK, NOVEMBER 26.:
MÁS A FALKÁVAL A CSALÁD IS

0

Néha a farkasok is úgy vannak vele

Ismétlés, talán érdemes:
Duna TV, 22:00: Oscar – Ha másért nem, már azért érdemes volt áthelyezni Claude Magnier művét a szesztilalom-korabeli Amerika gengszterei közé, hogy Sly Stallone elmondhassa, legalább megpróbált Luis de Funes nyomába érni, más kérdés hogy nem sikerült neki. Aki az eredetit ismeri annak John Landis biztonsági játéka vérszegénynek fog hatni a jó útra térni akaró Angelo Provolonéról akit elcserélt kofferek és múltból előkerülő állítólagos lánya vár. A klasszikus értelemben vett humor forrását Tim Curry és Harry Shearer kettőse szolgáltatja, az ugyanilyen színészi játékot meg (nem meglepő módon) Kirk Douglas (Marisa Tomei meg Ornella Muti itt inkább szépek mint színésznők).

Talán érdemes:
A doksik után kilenckor egy valós eseményeket kissé vérszegényen feldolgozó többrészes drámázás az HBO-n arról hogy milyen volt az élet röviddel A cunami után, ergo inkább társadalomkritikát kapunk vele mint akció-katasztrófát (azt majd Boll vagy Bay fogja leforgatni, ha még eddig nem tette meg senki). Lesznek benne ismert és többre hivatott nevek (Toni Collette, Kate Ashfield de főleg Tim Roth), én viszont minden együttérzésemmel együtt csak annit tudok mondani hogy Bharat Nalluri inkább térjen vissza a krimi-thriller rendezésekhez, az jobban állt neki. 00:40-kor francia horror a testvércsatornán (ami ugye az HBO2), megint szegény vérFarkasokra jár rá a rúd, de az igazi szenvedő alany a néző lesz itt is akinek sokadjára adják el a kamaszodással kelleténél több szőrt növesztő srác sztoriját aki megismeri valódi állat-énjét és még egy hozzá hasonlóan átváltozó lány szerelméért is ki kell állnia az új családdal (falkával) szemben. Oké, a farkasember-sekszjelenetért érdemes adni neki egy esélyt, de nem többet.

Kiemelten nem ajánlott:
Kilenckor sajnálatos módon a Filmcafe levetíti a 2014-es Év (magyar) filmjét, a VAN valami furcsa és megmagyarázhatatlant, amit szinte napra pontosan egy éve legyaláztam, de nem lehet elégszer. Oké, elismerem, ez olyan mint a magyar foci, pont amikor nem várnám egyszercsak siker, de míg a futball mögött áll valamilyen teljesítmény, addig ezt a vígjátéknak csúfolt valamit nemhogy leforgatták már többször is (például Rám csaj még nem volt ilyen hatással címmel), de ha jobban belegondolunk, ez a tengő-lengő, élősködő here-lét már egész a nyolcvanas évektől kísérti az amúgyis belterjes szakmát. Valamikor az Eszkimó asszony fázik környékén kitalálódtak ezek a manírok a semmiből élő, semmibe révedő Művészekről, hogy aztán az Úristen@menny.hu, a Fekete kefe meg az Egyetleneim környékén a füves-romkocsmás poénokat is hozzávegyék és én kb. ott mondtam hogy köszönöm, ennyi elég volt ebből. Ne értsétek félre, elismerem hogy az év legváratlanabb sikere volt, csak egyszerűen nem érem miért. Aki életében nem látott még kinyúlt pulóveres, szemüveges, kecskeszakállas bölcsészt akit az se rettent el a szülei pénzének elverésétől hogy életében egy másodpercet nem dolgozott, az esetleg beült rá, meg azok is akik pont akkora nímandok mint a „főhős”, de hogy a francba jutott el ez a nyereségig, a DVD-kiadásig, miközben számtalan jobb elfeledett magyar film rohad a Mafilm raktáraiban?! Az meg külön vicc hogy úgy adják el mintha EZ lenne Budapest, ez volna a nagy magyar feeling (még rosszabb hogy a Szigetelni-legénybúcsúzni jövő angolok-németek esetleg el is hiszik), de innen is üzenem hogy NEM, ez az életérzés max. az Astoriától a Deák téren át a Nyugatiig terjed, és csak hétvégéken, és NEM, NINCS ITT SEMMI FURCSA ÉS MEGMAGYARÁZHATATLAN, NINCS ITT SEMMI LÁTNIVALÓ, OSZOLJUNK ELVTÁRSAK OSZOLJUNK!

Sportrovat:
...és ha már emlegettem, ideje szót ejteni a norvégok elleni győzelemről is:
Örömében tombolt a sorsolásnál, most megkapta a norvég szakértőMUHAHA! Azt remélem is!
dotoho - Így lett a hazaáruló Priskinből nemzeti hős: „A nacionalista sötétség útjai kifürkészhetetlenek.” – Á, visszatért a kedvenc fizetett magyargyűlölő trollunk :) Azt vártad hogy a meccsről magáról is szó esik? Nos, nem fog:

PongLenis 2015.11.20. 17:06:02
Egy góltól elindulva egy nyúlfarknyi posztban sikerült menekültezni, terroristázni, magyarozni, felvidékezni, fideszezni és szélsőjobbozni egyszerre. Gratulálok az írónak, igazi gyökér. És még írni se tud.

Örülünk, Vincent? – Orbán Viktor 44 év után kijutott az EB-re: „Elérkezett a 14. perc! Orbán Viktor indította hosszú passzal a bal oldalon meglóduló Orbán Viktort.” – Na EZ a durva, amikor valaki már egy teljes focicsapat összes tagjában is csak a miniszterelnököt látja :DD Kicsit kevesebb füvet meg töményet kéne tolni! Az eseményről természetesen a négynégynégy is beszámolt a maga sajátos módján:
0
Ez az srácok, semminek nem örülni, mindent fikázni ami egy kicsit is jó és magyar, GYERÜNK, GYERÜNK, GO GO GO, DOLGOZZATOK MEG A PÉNZETEKÉRT, RÖF RÖF RÖF!!!!!!! :DDDD

VISZLÁT SZOMBATON!

Kulcsszavak: LESZAROM

bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés