2015. 11. 30.
December Csökkenet (nov. 30., dec. 1-2-3.)
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
December Csökkenet (nov. 30., dec. 1-2-3.)

 

 

 

 

 

 

HÉTFŐ, NOVEMBER 30.:
A REPESZ, AZ AGY, ÉS A NEM TÚL FÜGGETLEN ÓLOMKATONA

0

Na akkor repesszünk az örömtől...

Talán érdemes:
Negyed kilenckor még egy mese az HBO Comedy-n arról hogy a menőségi faktor növelése érdekében magukat rendőrnek kiadó lúzerek szinte jobban végzik munkájukat mint a hivatásosak, viszont a környék új urának hiába magyarázzák a bizonyítványt, neki minden egyenruhás ellenség, így barátaink kénytelenek megmenteni is a mundér becsületét, ha már egyszer felvették. Damon Wayans Jr. csak egy fokkal szerethetőbb mint az idősebbik aki lassan a maradék becsületét is eljátszotta a hozzám hasonló sznobok előtt, de ha sok olyasmit vállal be mint a Kamuzsaruk, akkor rá is ugyanaz a sors vár (egyre gagyibb vígjátékok, egyre alpáribb poénok). Egynek jó, de ha másfél óra alatt lezavarták volna az egészet az még jobb lett volna. Pontban kilenckor ugyancsak egyszernézős horror a Filmbox Plus-on egy iskolai kalózrádióra építve arról hogy jobb a szülők tanácsát megfogadni mint a barátnőkét. Erre jön rá az addig engedelmes lány amikor egy hirtelen fellángolás és rossz környezet hatására a szobafogság helyett a Tárt ajtó műsorán üzen kiszemelt párjának, miközben a barátnője által „lefoglalt” csávó meg őrá vetné ki a hálóját...
Filmbox, 22:25 – A Repesz stáblistáját elnézve a Blade Runnerben lófasznehogymározó Edward James Olmos köré 2006-ra szinte családi vállalkozás épült, de legalábbis Michael D. Olmos neve nem lehet véletlen. A lényeg az hogy a híresebbik Ólmos hasonló (rendőr)karakert nyújt itt is mint abban, de Tom Sizemore és Enrique Almeida mellett kissé háttérbe szorul, előbbi rossz zsaru, utóbbi még rosszabb gengszter (az ő fejében található a címbeli bizonyos), ketten együtt egy bandaháború megelőzése és egy sorozatgyilkos elcsípése érdekében fognak össze. Éjfél előtt öt perccel egy friss doksi a Duna TV-n a huszonegyedik század ismerkedési szokásairól. A Helló, Szia, Csókolom hétköznapi hősei közül mindenki megtalálja a magának valót kortól-nemtől függetlenül, ahogy a fenti köszönések közül is, egy biztos: a felszedőművészek (PUA) és videobloggerinák két szélsősége között a nyugdíjasok képviselik az arany középutat. Nem egy Szerelempatak, annál jóval budapestibb, de attól még érdemes.

Hétfő? #LESZAROM.
Így néz ki Csobot Adél vasárnap reggel – Én meg így SZAROM LE hétfő este. No offense, ez egy ilyen nap, ez erről szól :)
Gumicukor – Csak egy átlagos este: Jennifer Lawrence, Emma Stone és Adele elmentek vacsorázni – Csak egy átlagos hétfő este: mindegyiket LESZAROM. End of story!
Raktár – Julia Roberts közel négyszáz milliót keresett ezen a házon: „Pedig csak kétszáz milliót akart. Nézze meg, hol kelt fel. És hol nem fog ön soha.” – De még így is simán LESZARhatOM, vagy megvárom amíg mások megteszik helyettem:
18+ Airbnb-n adta ki házát, szarral és egyéb mocsokkal összekenve kapta visszaLESZAR még így is olcsóbban megúszta mintha valaki meghalt volna benne...
Saját magát is bekente a kakival, ez lett a veszte: „Április közepe óta keresték a szlovák rendőrök a férfit, aki nőket támad meg és ken össze.”LESZA Na, akkor lehet hogy a detahóblog most egy darabig szünetelni fog?... :DD
NSZ – „Nem akarok kakilni!“: „Mit lehet tenni, ha a gyermeknek krónikus székrekedése van?” – Egy jótanács minden szülőnek: kicsi koromban én is ilyen voltam de aztán idejében rájöttem hogy a legjobb, ha LESZAROM. Ezt csak azért mondtam el hogy pozitív példát állítsak mindenki elé, és bizonyítsam: a lehetőségek végtelenek!
ma is tanultam valamit – Mi a különbség a fehér és barna tojások között?: „Az íz? A tápérték? Az ásványi anyagok? Az egyik rántottába jó, a másik süteményt sütni? Minden közhiedelmet megcáfolunk.”LESZAROM. Most miért ne, minden kaja ugyanoda jut a végén, a vécébe, innentől max. annak a helyszíne változhat:
járó – Megmondjuk, hol pisiljen a Rákóczi híd pesti oldalán: „A Fővárosi Csatornázási Művek az OBI-t, vagy a MüPa kávézóját ajánlja.”ÉN MÁR MINDEGYIKET OLDALBA PISÁLTAM LEGALÁBB EGYSZER LESZAROM, ott és ahol rám jön!!
Hiánypótló turisztikai témájú Instagram-oldal indult Helyek, Ahol Pisiltem címmel!ÉN IS INDÍTHATNÉK ILYET BUDAPESTRE OPTIMALIZÁLVA LESZAROM.
Na ilyen is csak Kínában van: pisiljen fényképezőgépbe! – Csakazértis LESZAROM, engem ne fotózzanak kis,-meg nagydolog végzése közben!
Mire elég 20 perc egy 22 milliós vécében?: „A hódmezővásárhelyiek hétfőtől okosabbak lesznek (...), hétfőtől ugyanis végre használhatják az ország minden bizonnyal legdrágább nyilvános vécéjét (...). Az illemhelyiséget cirka 22 millióból húzták fel a város egyik forgalmas terére és (...) 50 forintért mindenki csak 20 percet trónolhat bent, illetve végezheti el az egyéb szükségleteit egyedül vagy mással. (De tippeket nem adunk). Húsz perc után viszont az ajtó automatikusan kinyílik.” – Mi ez az önkényes ajtónyitogatás alig húsz perc után?! És ha valaki filmet szeretne nézni közben vagy olvasni, az le van szarva? Csakazértis LESZAROM, vagy viszek előre becsomagolva és úgy SZAROM LE!44!
Gigabréking: Berkinek visszaráncosodott a heréje!: „Az Édes Élet celebjének komoly gondjai vannak, most megint ki kell vasaltatnia azokat a heréket.”LESZAR egye fene, én vállalom a nyilvános, ingyenes herevasalást. ÚTHENGERREL :DDD


KEDD, DECEMBER 1.:
CHRISTMAS STARTS HERE!

0

Dalok az elefántcsontormányából.

Talán érdemes:
Cinemax, 20:15: Elefánt dal – Teljesen közömbös kanadai orvosi thriller ami max. Carrie-Anne Moss miatt lehet úgy-ahogy érdekes, tőle eltekintve a szokvány elmegyógyintézetes helyszínt kapjuk ahol egy eltűnt orvos felderítéséhez próbálják felhasználni egyik páciensét – igen, kitaláltad, a beteg csak tetteti hogy hülye, valójában nagyon is pontos céljai vannak amiket – hála az őt kihallgató doki felkészületlenségének – el is ér. Bárányok hallgatnak olcsósított verzióban, sorozatgyilkos és Hopkins-kaliberű színészek nélkül (bár Xavier Dolan rendesen próbál a nyomába érni). Eljött a december és a velejáró ünnepek közeledtét az érzelmekre alapozó műsorok jelzik, így például fél kilenc után öt perccel a Christmas Stars Dániából, ami egy óvodások közt játszódó sorozat a beilleszkedésről, valamint a barátok és szülők fontosságáról, és ugyan hol másutt is vetítenék mint a Filmbox Family-n? Egy órával később (22:35-kor) a XXI. században egy már velünk nem élő legendával randevúzhat aki akar, részemről kihagyom. Valahol persze érdekel hogy a retekklubb mit hoz ki Fekete István életéből, de már annyi rossz fát tettek a tűzre, akkora értékrombolást vittek véghez hogy egy-két jócselekedettel nem állítják helyre a renoméjukat előttem, akkor már inkább leveszem a polcról az író valamelyik könyvét, és nektek is ezt ajánlom helyette, főleg mert a keddi pangás tartósnak tűnik.

Kis hírek a nagyvilágból:
Berki Krisztián elsírta magát FriderikusználMUHAHA! Azt remélem is!
nagykép - Ők fogják megnyerni az Iszlám Állam elleni háborút: "Harmincmillióan vannak, ötszáz éve nincs hazájuk. Kitörölték őket a történelemkönyvekből, gázzal irtották, sivatagba űzték őket. Ma mégis tőlük várja a világ, hogy megdöntsék a rettegett terrorállamot. Nagykép a kurdok múltjáról és jelenéről." - ...és amint ott győznek, ők is megindulnak Európa felé. Meddig játsszák még ezt az "ellenségem ellensége a barátom"-trükköt? Már a táliboknál sem jött be! :(
RSVPTC - Hitler pontgyűjtő akciója megvolt?: "Népautóval verte át a führer a népet. Autó nem lett, ment a pénz a háborúra." – Na, és reklamált valaki? Na ugye. Nincs itt semmi látnivaló, oszoljunk!
Ejtőernyőző hódokról találtak videós bizonyítékot: „Az USA vadgazdálkodás-történelmének egy igen fontos dokumentuma került elő 50 év után.”- Akkor mégis volt alapja az ürgebőrbe varrt békaembereknek?...
Obama melegmagazin címlapján feszítEközben a valóságban...
Obama hajléktalan embereknek osztott ételt – ...és aztán a vizet is borrá változtatta, végül elvegyült a nép között álruhában. :ásít: Lapozzunk.
pekingi kacsa - durva! - Eszement képek egy kínai katonai gyakorlatról: "Kemény a kiképzés a Kínai Népi Felszabadító Hadseregben." - ...csak nem ők is a Fortress Europára edzenek?! ÉBERSÉG!
Schmittelte doktoriját a román belügyminiszter: "Nemcsak 250 oldalt másolt át idézőjelek nélkül, de Schmitt Pál magyarázkodását is ellopta." – Mi ebben is világelsők voltunk!
Ősi társasjátékot találtak egy kínai sírban: "Egy 14 oldalú dobókockát, néhány háromszög alakú játékdarabot és egy tábla részét találták meg régészek." – Nagy ügy, mondhatom. Bezzeg ha egy fullos Iphone-t találtak volna feltöltve vagy legalább egy walkmant kazettával, az igen, arra még én is elismerően bólintanék hogy "igen, ezek a kínaiak tudtak valamit!", na de így...
Hadművelettel felérő razzia BrüsszelbenNap kommentje:

Fingusz Maximusz 2015.11.23. 13:06:02
"Egy férfi autójával a rendőröknek hajtott."
csak megpróbált beilleszkedni közéjük


SZERDA, DECEMBER 2.:
AZ ÁLNOK BIRODALOM VISSZAVÁR

0

The elder scroll locks back with anger.

Talán érdemes:
Nyolc előtt öt perccel egy viccesre vett tribute Leslie Nielsen csupaszpisztolyos felügyelője és a film noir-ok felé a Filmbox Plus-on amiből a magándetekív Rock Slyde-ot játszó Patrick Warburtonön kívül Andy Dick neve csenghet ismerősen, na meg a rohanó világban lassan elvesző private dick, akit egy rejtélyes nőszemély bíz meg egy mindent felkavaró munkával.
AXN Black, 22:20 – Most hogy hamarosan ránk eresztik az új trilógia első részét, nem menekülhetünk a Star Wars-dokumentumfilmek elől sem, és az Álmok birodalma csak annyiban jobb műfajtársainál hogy az eredeti háromságra szorítkozik – viszont majdnem olyan hosszú mint a három film bármelyike (150 perc), így tényleg csak a rajongóknak ajánlható, ők viszont élvezettel fogják nézni ahogy Spielberg, Lucas és a többiek elmesélik a hetvenes-nyolcvanas évek legnagyobb dobásának sztorijait. Ma már az is eldőltnek tekinthető hogy Spielberg és Harrison Ford jött ki a legjobban az egészből, én nem is értem Lucast miért tartják számon rendezőként illetve ő maga miért forszírozza, hiszen a látvány az erőssége, nem a történetmesélés.
Film+2, 21:00: Pokoli bázis – Szerencsésen rövidre fogott sablon-akciózás a titkos katonai bázison pusztító Ismeretlen Lényről akire Idejében Figyelmeztettek, de mivel senki sem hallgatott a rossz hírek hozójára, így most ő maga lesz kénytelen végezni a fényevő (nem vicc!) szörnnyel. Ennyi jut ide mára, ja és persze 20:35-kor folytatódik a Filmbox Family-n a Christmas Stars is.

Ajánlott:
AMC, 22:45
– Általában igyekszem kerülni a japán rajzfilmeket, de a Ninja Scroll a kevés értékes kivétel közé tartozik: jól van megrajzolva, jó a története, és dacára annak hogy idén huszonhárom éves (és nemkicsit véres), ma is ugyanolyan szórakoztató (mármint az idősebbeknek) mint annak idején, rendes filmen is ugyanúgy működne a magányos igazságosztó természetfeletti erők elleni küzdelme. Én a mai napig nem tudom hogy meddig anime valami és honnantól manga, de nem is érdekel, az igazi jóság műfajfüggetlen, és ez is az, lehet számolni melyik jelenetet kik vették át belőle. Ugyancsak ajánlott jóval előtte negyed kilenckor a Pablo Neruda életőről szóló dráma a Cinemaxon ami különösen aktuális úgy hogy még mostanában is pedzegetik a politikai szerepet vállaló költő menekülésének-halálának körülményeit. Itt a jogfosztottság utáni önkéntes száműzetés időszakát és ezáltal a fiatalkori helyekhez való visszatérést dolgozták fel, nem is rosszul. Nézzétek!

Kis hírek a nagyvilágból:
Eladták a 168 Órát:
"Az új tulajdonos vállalta, hogy a hetilap marad." – Remélem legalább annyi olvasója lesz mint a Hócipőnek :DDD
a tasz jelenti – Így akadályoz­hatja a kormány az érvényes népszavazásokat: „Hogyan használná a határon túli szavazókat a kormány a népszavazások leszerelésére?” – Érdekes, eddig azt nyomatták hogy az Elnyomás elől Londonba-Bécsbe menekült szavazók fognak kormányt váltani, most meg egyből ők lettek az ellenség? Ja nem, "csak" a határon túli magyarokról van szó, akik nem vándoroltak sehova, mivel az országhatár "kelt át" rajtuk:
hacsaknem - A kormány egy valag pénzt ad a Vajdaságnak: "Gazdasági fejlesztési program címén. 50 milliárd forintot. Vajon visszacsatolták a területet?" – Nem, "csak" mindössze ott is magyarok élnek...ÉBERSÉG elvtársak, december ötödike még arrébb van, de nyugi, nem kell ilyen aljas bejegyzésekkel emlékeztetni a népszavazásos szégyenre, nem felejtettük el... Na lapozzunk is, elég volt a politikából:
Taposták egymást az emberek a kaposvári Tescóban a Black Fridayre leárazott tévékértMUHAHA! Azt remélem is!
Egymást püfölték az emberek fekete pénteken: "A fenti kép és cím megtévesztő, nem csak afroamerikai vásárlók verekedtek. Nézegessen az akcióktól fejüket vesztő vásárlókat!"NAGYON HELYES, én még le is filmezném és elrettentésképp vetíteném a gyerekeknek: nézzétek, mit tesz a csürhével pár olcsó ruha vagy műszaki cikk!
Lobsterizmus - 12 érv az alapjövedelem mellett: "Ezért lenne tragikus ha bevezetnék." - Basszus, most akkor mellette vagy ellene, döntsétek már el! Nap kommentje:

Tranquillius 2015.11.18. 09:17:04
A közoktatásban is be lehetne vezetni az alaphármast és akkor végre senki sem bukna meg és tanulni sem kéne. Sőt a közoktatásra szánt pénzt is el lehetne valami sokkal értelmesebb dologra költeni. Mondjuk az alapjövedelemre.


CSÜTÖRTÖK, DECEMBER 3.:
A FIÚK A PARTON LAZÍTANAK

0

De mint mond a róka a tinderen?

Talán érdemes:
Filmbox Plus, 19:20: Loophole
– Sablonos nyolcvanas évekbeli kasszafúrás Angliában élő ex-pat építésszel (Martin Sheen), alagútban mászkálással, kirabolhatatlan bankokkal, átlagos forgatókönyvvel és szokás szerint korrekten játszó Jonathan Pryce-szal. Tíz előtt öt perccel variáció a Lebegésre a Filmbox Extra HD-n, ezúttal a pap figurájára koncentrálva. Aki az Isten a pokolban cím alapján valami blaszfémikus alkotást vár az mindenképp csalódni fog, mindenki más viszont jól jár ezzel a vállaltan keresztény filmmel (ebből a zsánerből amúgy sem sok jut el hozzánk, „hála” a kertévék moslékosvödreinek). A börtönviselt, bűnös életét maga mögött hagyó és szegény környékéért felelősséget vállaló tiszteletes szerepét mintha Ving Rhames-re szabták volna, és az üzenet sincs nagyon sulykolva, vagyis nyugodtan nézhetik akár ateisták vagy más vallásúak is mivel a téma amit boncol, független ezektől (OK, a rá adott válasz nem, dehát ezért keresztény film, nemigaz?). Míg múlt héten a borzalmas VAN valami...-t adták a friss magyar művek közül, ma 23:50-kor a jóval emészthetőbb Liza, a rókatündér van soron az HBO Comedy-n, ami nekem nyilván nem tetszett 100%-ig (nem is lehet hogy annyira tessen, mivel sznob vagyok), viszont az mindenképp értékelendő hogy csináltak valamit ami vállalható, okos (az öncélú művészkedések hibái nélkül), szélesebb tömegek számára is fogyasztható (de nem esik a bugyuta vígjátékok hibáiba). A kritikusok hol örültek a Jeunet, Kaurismäki,- és Wes Anderson-párhuzamoknak meg a japán mitológiai vonalnak, hol meg ebbe kötöttek bele, én viszont örültem hogy végre sikerült ezeket eladni úgy hogy nem butították le őket teljesen. Az elátkozott (?), de a szerelmet az utána szó szerint döglő férfiak ellenére rendületlenül kereső ápoló és a neki otthont adó Csudapest alternatív valósága az első meghökkenések után természetes lesz, a befejezést elspoilerezni nem akarom, csak megemlítem hogy sajnos ebbe is jutott kötelező meztelenkedős jelenet (na ez az egyik ok amiért nálam nem kap maximális pontszámot). Éjfél előtt öt perccel újabb barátság-film, ezúttal az HBO-n és már majdnem felnőttekkel. A December Boys a magyarításban a kissé szerencsétlen Fiúk a parton címet kapta, amiről lehet hogy sokan a Fiúk a klubból szériára meg arra a nem is oly régi tóparti összemelegedősségre asszociálnak, de ne tegyék: itt három árva srác tengerparti jutalomnyaralása és barátsága a tét amikor egyikük számára feléled a remény az örökbefogadásra. Daniel Radcliffe-en kívül mindenki más is nagyon erős benne, a kései idő ellenére is talán ez a legjobb mai program.

Kis hírek a nagyvilágból:
tejben-vajban – Kanye West:
"Azért diszkrimináltak, mert nem vagyok meleg" – Ne aggódj Kanye, sosem késő (nemet) váltanod! Sosem! :)))
Kézigránátot dobott a feleségére és egy rendőrre egy 61 éves mezőhegyesi férfi – Látom a kézigránát lesz 2015 slágere...
Molotov-koktélt dobtak egy gyöngyösi házra – ...vagy a Rippentrop-koktél.
csoportszexes – 18+ :OOOOOO – Sokkolta a rajongókat Lady Gaga az American Horror Storyban – Á, a meggyőződését ismerve engem az sokkolt volna ha nem csinált volna semmi ilyesmit...és még mindig lesznek olyanok akik ezt is simán művészi szempontból értelmezik, holott, holott...
Halálra verték a jakuzák egyik főnökét: „Egyre nagyobb a feszültség a bűnszövetkezetben, mert elmaradt egy Halloween-buli.” – Remélem az utódja tanult az esetből és már lelkesen szervezi a karácsonyt!
1,5 évvel többet kell ülnie a gólyatábori erőszakolónak – De rohadtul sajnálom szegényt. Ja, nem.
A jacuzziból Dubajt nézheti, a fürdőkádból meg a teknősöket – ...és aztán egyszercsak elfogyott az olaj, és ők is megindultak Európa felé.
Csányi: Elfogytak a nézők a lelátókról, pedig javult az NB i., érdemes lenne meccsre járni – Majd ha VB-t nyerünk, addig a kocsmában megtaláltok :))
Minden magyarnak van papíron 8,4 milliója - Jaj ez nagyon jó hír, csatlakoznék a Nap kommentjéhez:

Szálló29 2015.10.14. 13:26:47
Sürgősen kérem az én részemet igen nagy szükségem van rá.Ígérem több követelésem nem lesz,de ezt a csekély összeget minél hamarább küldjék el.Tisztelettel: Szálló29

VISZLÁT SZOMBATON!

Kulcsszavak: éberség, LESZAROM

bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés