2016. 01. 30.
You shall not piss! (jan. 30-31.) + The Rest of 2015 vol. 4.
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
You shall not piss! (jan. 30-31.) + The Rest of 2015 vol. 4.

Mivel a felhozatal a szokásosnál is gyengébb, mivel szokás szerint beköszöntött a rossz idő, és főleg mivel már a sokadik sört iszom, ezért úgy döntöttem, magamhoz ragadom az „ajánlást”:

SZOMBAT, JANUÁR 30.:
SO FAR A DAY, SO CLOSE IT.

0

Távol Afrikától, közel Algériához.

Talán érdemes:
Cinemax, 20:15 – Régi dilemma hogy háború esetén hova álljanak a belgák, ezzel szembesül az ötvenes években a függetlenségi háború idején egy francia obsitosi múltját maga mögött hagyott algériai tanár (Viggo Mortensen) aki spanyol származása miatt is gyanús lesz mindkét oldalnak, mégis (vagy épp ezért?) bizzák rá egy fogoly kíséretét... Általában nem szeretem a toleranciameséket, de a Távol az emberektől már csak Nick Cave zenéje miatt is érdemes lehet a figyelmünkre. Ha még nincs elegünk a vallási alapú szenvedésből, tizenegykor vár minket Murat Kurnaz kálváriája az HBO-n aki elvileg a békés muszlim zarándokok közé tartozott, egy félreértés miatt mégis Öt évet kellett lehúznia Amerika legvidámabb világbéketáboraiban. 2013-ban (akkor készült) talán még szimpatizáltam is volna vele, ma már inkább attól félek hogy az Afganisztántól Guantanamóig tartó kényszernyaralás hatására nem fanatizálódott-e ő is :SS Hajnali negyed egykor továbbra is maradhatunk a békefenntartás negatívumainál a Duna TV-n, csak épp a másik oldalon, egy kényelmetlen helyzetbe kerülő konvojsofőrrel. Az Élve eltemetve abszolút kamaradráma: zömében egyetlen koporsóban játszódik, itt ébred főhőse egy mobillal meg egy öngyújtóval, és flashbackekben próbálja meg összerakni, hogyan is jutott idáig miközben az idő és a levegő egyre fogy.

Ismétlés, talán érdemes:
Bruce Willis két arcát is láthatjuk ma, mindkettő ezerszer szerepelt már a blogban, csak viszonyításként említem őket (meg mert egy napon, egymás után adják mindkettőt). Kezdjük kilenckor a Viasat3-mal, az itt adott Kód neve: Merkúrban a korrupt kormányügynökök elől menekülő FBI-os és az általa védett, a címbeli bizonyost feltörő esőember-kissrác sztorijában Willis emberibb, agyasabb arcát láthatjuk (emellett persze akcióból sincs hiány). Az élet azóta többször is igazolta hogy a fogyatékosok néha igenis képesek arra amire egy hivatásos hacker nem (viszont a filmnél maradva nem biztos hogy jó ötlet volt az autista kisfiúnak külön zenei témát írni, ez így kicsit szájbarágós). Az utána egy órával (tízkor) a TV2-őn adott Die Hard 4.0 már sajnos a biztosra menés, a kaptafa és a kisujjból kirázás legjobb példája: a kétezres évek netes világa kontra a múltból itt ragadt John McClane, akinek elavult módszerei még akkor is működnek amikor a gépek lefagynak. Amcsi világmegmentés mintegy megmutatni a geekeknek hogy azért a vasököl az úr, annyi pozitívum jut még róla eszembe hogy asszem ebben tűnik fel Kevin Smith, de mondom, ismétlés, ezerszer voltmár, kihagyható. Kapcsolódó hírek:

Előzményfilm lehet a Die Hard 6: „A fiatal John McClane-ről szól.” – Vagy nem:
Romantikus picsogás lesz az új Die Hard? – Miért, az előző mi volt? – „Nagyon úgy tűnik, hogy az előzményfilmben megmutatják John McClane nyomozó szerelmes oldalát is.” – De szigorúan az aktuális genderpropagandához igazítva!!4 négy

A seksz, a szipu rovat:
...még mindig 2015-ből:
18+ Muffin – Ebbe az olasz pornósba azonnal beleszeret!: „A csaj Rocco Siffredi jóvoltából debütált a pornóiparban, miután írt egy emailt neki.” – Dehát Rocco már felelős családapa, mindene a hitvesihűséggel kombinált szeretet meg a gyereknevelés, kiszállt a bűnös pornóból, megírta a Velvet is!
18+ élet – Ezzel foglalkoznának a pornósok, ha nem pornóznánakSPOILER: akkor is pornóznának, nem véletlenül kötött ki egyik sem ott, ahol.
Elvetette a gyerekét, hogy pornósztár lehessen: „Josie Cunninghamet egy orrműtét választja el pornós álmaitól, de terhesen nem plasztikáztathatott volna.” – Na, pont erről beszéltem.
cp - Hatalmas bulit csapnak a horvát végzős középiskolások: "Több tízezer bevörösboroskólázott tini karneválozik gyakran bugyiban a szökőkutakban pancsolva." - ÍGY KEZDŐDIK EGY GANG RAPE Persze az angolok se maradnak el:
bulika – élet – A brit egyetemisták egy 36 állomásos kocsmatúrán isszák szét magukat a tanév elején – Ilyenkor mindig röhögök, a csürhe bejut a büfé-ruhatár szakra és szétcsapja magát, rájátszva az egyetemistákról kialakult képre, miközben azok akik propagálják ezt az ivászatot, elitsulikba rakják a gyerekeiket :DD
Leszakadt egy házibuliban az erkély, öten meghaltak: "Leszakadt egy lakóház egyik erkélye kedden a kaliforniai Berkeleyben. A lakásban épp egy bulit tartottak, amikor a tragédia történt, legalább öt ír diák meghalt, és nyolcan megsérültek - közölte a Fox News. Az ír külügyminiszter szerint az ír diákok ideiglenes vízummal tartózkodtak az Egyesült Államokban.” – Ja, hogy írek? Nem vagyok meglepve. Nem baj, már nálunk is felzárkózik a fiatalság:
you can leave your hat on – élet – Nagy volt a buli a miskolci villamoson, a gatya is lekerült – Ezek a mai fiatalok, mindig csak a SEKSZ villamos és a szipu!4
Nincsenek biztonságban a részeg nők Madridban: „Inkább molesztálták, mintsem segítettek volna az ittasan járkáló nőn. Két elrettentő és tanulságos videó következik!” – Gondolom már szervezik a femenyisták a slutwalkot oda is. Vagy ez már az volt?...sose tudom:
Egy újabb meztelen nő sétál Budapesten: „Újra meztelen nőt fotóztak az utcán, most a Rákóczi téren” – Ez újabban gyakori errefelé, arrafelé meg azelőtt is gyakori volt. Persze másfelé is:
18+ Pucér performanszt tartott egy nő: „Londonban sokkolta a járókelőket azzal, hogy 4 órán át ült egy tetőn.” – Ez ilyen divatbemutató lehetett:
18+ élet – Egészen bizarr, vetkőzős performanszot adtak elő egy divatbemutatón: „A modellek először ágyak közt vonultak fel, majd levetkőztették egymást.” – Lassan már itt se lehet tudni meddig divatshow és honnantól pornóforgatás :SSS
helyszínelő – Alul egy szál pöcsben sétált egy férfi a tatabányai vasútállomáson – Csak látta a fenti híreket és ki akarta egyenlíteni a nemek közti arányokat!4
Óriási botrány tört ki egy gimnáziumban: „A diákok egymás között cserélgették a meztelen képeiket” – Én még emlékszem amikor nagyban ment a parlamenti vita arról hogy a fiataloknak joga legyen lefilmezni egymást seksz közben. Arra is hogy aki akkor óvatosságra intett azt elmondták minden begyöpösödött maradinak.
Pucér szelfik csináltak szexuális bűnözőt két amerikai kamaszból: „Legalábbis a vádhatóság szerint. A logika: egy személyben voltak áldozatok és elkövetők.” – Így igaz, valójában a bűnös az áldozat:
Felfüggesztették a suliból, és kirúgták a focicsapatból a hőst, aki kiütötte a vak osztálytársára támadó barmot: „A kaliforniai iskola megtalálta az igazi bűnöst.”GOD (B)LESS AMERICA!! Itt mindig győz a jó és érvényesül az önvédelem!
Függő leszek, ha túl sok pornót nézek?: "Tönkremegy-e a párkapcsolatom? Depressziós, agresszív, impotens lehetek-e? Persze önt nyilván nem érinti ez, de biztosan van egy ismerősének egy ismerőse, aki miatt érdekelheti a dolog." – Ugyan mér, BRIT tudósok kimutatták hogy pornófüggőség nem létezik!
Domináns férfiként természetesen a kutyapóz a kedvencem: "Olvasónk, Ferenc osztotta meg a tapasztalatát: a hétköznapi életben egyenrangú félként kezeli a nőket, de az ágyban imád parancsolni." – Nem, sajnos a kutyapóz egyáltalán nem a dominancia jele hanem valami egészen másé :)) Ferikém, asszem ideje volna egy coming out-nak :DDD
c:c - Kurválkodtak a Való Világ-szereplők?Nap kommentje:

doggfather • http://apengeele.blog.hu/ 2015.10.17. 11:39:11
ez most annyira meglepett. #nem


VASÁRNAP, JANUÁR 31.:
IN THE WEBB OF CAPTAIN SPIDER

0

A La Manche-csatorna lovagjai.

Ajánlott:
m2 / Petőfi TV, 23:10 – Odegnál Róbert neve már jó ideje ismert a képregényrajongók körében, 2015-ben pedig végre egy mozietűdöt is kapott sajátos világa. A Noiré amilyen rövid, olyan érdekes, kicsit önéletrajzi ihletésű is az átlagos tanár karaktere aki éjjel a maga Bogart-szerű főhősének kaladjainak rajzolásába menekül egész addig míg egy diákjának balesete felveti azt a lehetőséget hogy a fikció és a valóság nem is áll olyan távol egymástól...

Ismétlés, de érdemes:
Nem értem hogy az Egészséges erotikát miért adják féléjfélkor, illetve dehogynem, engem az lepne meg ha a TV2 normálisan bánna a normális magyar filmekkel. 1985-ben már a puha szocializmusban éltünk, ekkor már lehetett óvatosan, összekacsintósan kritizálni a rendszert, így született meg a felesleges munka szimbóluma, a ládagyár, ami akár a Tóték dobozolásának folytatásaként is felfogható, és ahol a meló teljességgel felesleges végtermékét csak járulékos extrákkal, például a női munkaerők tudtán kívül felszerelt rejtett kamerák felvételeivel lehet eladni.

Talán érdemes:
M3, 19:30
– Mint minden siker, úgy a Grease is megérte a 2. részét, és mint a legtöbb, ez is felvonultatta a folytatások összes hibáját (ugyanaz a sztori újracsomagolva, a színészek zöme és a rendező lecserélve), és emiatt ugyanúgy meg is bukott a pénztáraknál. Ha a Nagy Elődhöz hasonlítjuk, tényleg ég és föld a különbség, ha viszont különálló darabként tekintünk rá (lehet ezt egyáltalán?), akkor egy korrekt (de semmiképp nem emlékezetes) musicalt kapunk, maradjunk annyiban hogy nem emiatt jegyeztük meg Michelle Pfeiffer nevét – viszont ma már elsősorban csak miatta nézzük. Más. Bár a hegymászókra jobban figyelnek, azért az úszóké is van akkora teljesítmény, én például most tudtam meg hogy Matthew Webb kapitány 1875-ös egynapos La Manche-átúszását majd’ négy évtizedig senki sem követte. Annyi bizonyos hogy kemény munka volt megküzdeni az időjárás szeszélyeivel meg a vízben leselkedő egyéb (állati) veszélyekkel (azért meg külön tisztelet jár neki amiért mindezt nyugdíjasként teljesítette). Sznoboknak itt is a zenét emelném ki amit (stílszerűen) a British Sea Power-nek köszönhetünk, szóval nyolckor irány a Cinemax.
Film+, 21:10 – Nem értem mi szükség volt a Carrie 2013-as remake-élésére amikor már az eredetit is csak Spacek mentette, de tény ami tény, három éve Chloë Grace Moretz bújt a frusztrált, de telekinetikus csaj bőrébe (a félbolond vallási fanatikus mamát meg a drámára született Julianne Moore-ra bízták), a történeten nem sokat variáltak, csak a külsőségeket igazították a kétezertizes évekhez, és sajnos illeszkedik is mind a korszakhoz, mind általában az utóbbi idők újrafeldolgozásaihoz (igen, gyenge lett és fölösleges). Ha már itt tartunk:

Remake rovat:
...mert 2015-ben csúcsra járatták ezt is:
Megérkezett az első új szereplő Twin Peaksbe: „A TV Line szerint megvan az első új, azaz nem az első két évadban is megforduló szereplő a Twin Peaks elviekben két év múlva érkező harmadik évadában, méghozzá a Mamma Mia!” – Jaj de jó, én nagyon örülök hogy a depis Badalamenti helyett sikerült az ABBÁt rábeszélni a filmzeneszerzésre!
Tévésorozat lesz a Kegyetlen játékokból: „(...) Az ötlet az eredeti film íróitól, illetve az abból készült musicalparódia készítőitől származik és a jelenben játszódik majd, főszerepben egy 16 éves Bash Casey nevű sráccal, aki Sebastian Valmont (Ryan Phillippe) és Annette Hargrove (Reese Witherspoon) gyermeke. Casey megtalálja apja titkos naplóját és otthagyta a kansasi vidéket, hogy a Brighton Preparatory Academyre járhasson San Franciscóban, a szex, drogok, pénz, hatalom és korrupció Mekkájába. (...)” – ...és a csürhe továbbra is így tekint a középiskolákra-egyetemekre, miközben az elit röhög a markába és a Harvardra-Stanfordra járatja a kölykeit.
comment:com – Dr. Moreauból doktornő lesz: „A CBS tévésorozatban folytatja a titkos szigetén ember-állat hibrideket nevelgető tudós történetét.” – Isten ments hogy férfi legyen a főszereplő, Isten ments! Nehogy már tiszteletben tartsuk H. G Wells elképzeléseit! Ki a védett férfiakkal mindenhonnan!444 négy
c:c -Tévésorozat lehet a Watchmenből – :ásít: Persze nem csak a tévés sorozatok kényszerültek az újrafelhasználásra, hanem a „rendes” filmek is:
Összeáll a következő Majmok bolygója: „Erősödik Caesar serege, Steve Zahn is szerepel a 2017-es folytatásban.” – Ez most remake, folytatás, remake folytatása vagy a folytatás remake-je? Mondjuk mindegy, kihagyom.
Két változat készül az új Tarantino-filmből: „Több mint három órán keresztül nézhetjük majd az Aljas nyolcast a mozikban.” – Tessék mondani, azt nem lehetne hogy max. két óra, de az jó és tartalmas?
A Kingsman 2 miatt csúszik a Robin Hood forgatásaKingsmanből második rész? Már az első se kellett volna...
Gumicukor – Bréking! Sigourney Weaver is benne lesz az új Szellemirtókban!: „Maga a rendező jelentette be Twitteren.” – Ebben lesz csupa női főszereplő a négy pasi helyett? Kihagyom ezt is.
Elképesztő lett Sigourney Weaver új sci-fije: "Blomkamp az Elysium után robotos filmmel szépít. Trailer Hugh Jackmannel és sok akcióval." – Elképesztő, az...elképesztően szar.
Az Alien 5 parkolópályára kerülhet: „Ridley Scott Prometheus 2-je miatt nem forog majd az Alien 5. Később sem biztos, hogy lesz.”...and nothing of value would be lost. De sajnos nem lesz ilyen szerencsénk:
Óriási hiba, ha ezt az Alien-filmet hagyják elveszni: „Kiderült, miről szólna pontosan Blomkamp folytatása. Szenzációs az ötlet!” – Ja, nagyon, ahogy Blomkamp összes eddigi „műve” is... Nap kommentje:

xsimix 2015.11.24. 17:34:41
Úristen Blomkamp remélem nem ad szerepet a retardált Die Antwoord-nak mint a Chappie.ben.

Váratlan főszereplővel jönne az új Alien: „Ideiglenesen parkolópályára tették, de most az egyik szereplő kikotyogta, hogy miről is szólna.” – Ja, nagyon váratlan lesz ez a szereplő is:
Ripley is benne lesz a Prometheus 2-ben?: „Vagyis a 2016-os Alien: Paradise Lostban, ami a Nyolcadik utast köti össze a Prometheusszal.” – Ne spóroljunk, azaz de: kössük össze a Prometheust az Aliennel és még a Szellemirtókkal is!
Van három kép a Fox Grease-remake-jéből: „Van hát, és az menten nyilvánvaló, hogy a Fox nem tud és nem is akar elszakadni a klasszikus film látványvilágától, szóval nagy truváj nem várható a január 31-én élőben sugárzott musicaltől. A képeken Julianne Hough (Sandy), Aaron Tveit (Danny Zuko) és Vanessa Hudgens (Rizzo) látható, mellettük Carlos PenaVega (Kenickie), Keke Palmer (Marty), Carly Rae Jepsen (Pink Lady Frenchy) és Ana Gasteyer (McGee igazgatőnő) is szerepel benne.” – Kellett nekem betenni a folytatást az ajánlóba :SSS
Remake lesz a Mementóból – De a lényeg a folytatásban van: „Christopher Nolan filmjét az a cég támasztja fel, amelyik az Édes életből is új verziót forgat.”ÉDES FASZOM, amcsi remake egy Fellini-filmből?! Na akkor itt kellene meghúzni a határt és sóval behinteni halivúdot.
Hogy lehetett így elrontani az újraforgatott Holtpontot? – Hogyhogy hogy? Hát úgy, hogy újraforgatták...
Megint önként mennek a halálba az orvostanoncok: „A tetovált lány rendezője készíti az Egyenesen át remake-jét, a főszereplő Ellen Page lehet.” – ...természetesen itt is meg kellett változtatni a főszereplő nemét, hiába hogy az eredetiben volt erős női szereplő is.
Tom Cruise lehet az új Múmia főszereplője: „A Universal leporolja klasszikus szörnyfiguráit, majd a Bosszúállók mintájára összeereszti őket.” – Cruise? Ha már (botox)múmia, nem lehetne inkább LENDVAI ILDIKÓT Nicole Kidmant megtenni főgonosznak, és akkor egyben a kötelező genderagymosást is letudni? De a remake-láz az irodalmat sem kímélte:
könyves blog – Hét kortárs író írja újra Ottlikot: „Garaczi László már meg is mutatta a magáét.”
Könyves – Újraírni Ottlikot: „Esterházy az Iskola a határont egyetlen lapta írta le, a Margón hét író ismételte meg a gesztust.”ÉDES FASZOM! Már a könyveket is remake-elik?! Legalább Ottlikot hagynák békén!
könyves blog – "Öld meg a szörnyet! Ontsd ki a vérét!": „Ötven év után új fordításban jelenik meg A Legyek Ura.”NAGYON KELLETT MÁR EZ IS Hú, nagyon remélem hogy a fordító bácsi belefordította Katniss Ever-akárkicsodát is az Éhezők viadalából aki elhozza a szabadságot a szigeten rekedt gyerekeknek! Mindent a csürhe kedvéért!44 Esküszöm, lassan már írni sem lesz érdemes semmit mert mindig lesz valaki aki „tiszteletből” újraírja, újragondolja, meg átvariálja a szereplőket... :(((

 

Kulcsszavak: Béla bácsi, rest of, 2015

bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés