2016. 01. 31.
Az őskontinens hét lapja (feb. 1-2-3-4-5-6-7.) + The Rest of 2015 vol. 5.
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Az őskontinens hét lapja (feb. 1-2-3-4-5-6-7.) + The Rest of 2015 vol. 5.

 

 

 

 

 

 

HÉTFŐ, FEBRUÁR 1.:
A KÖTELEZŐ VÉRONTÁS

0

Amikor a mortál gombát ér.

Ismétlés, talán érdemes:
A retekklubb Steven Seagal debütálásával kezdi a hetet 21:20-kor. Bár a Nicóban még ifjú erővel csap szét a gonoszok között a kőarcú igazságosztó, de már jelen van a későbbi filmjeire jellemző túlspilázott karakter aki olasz szülők gyermeke, megjárta Japán dojo-it és Vietnam harcmezejét, nem szólva az amerikai titkosszolgálat kiképzőtáborairól, plusz még tökéletes családfő is aki tűzzel-vassal harcol a drog ellen, leginkább akkor amikor elveszik tőle az aktuális ügyét. A rendező vagy nem tud mit kezdeni az alapanyaggal, vagy Seagalnak volt túl sok beleszólása producerként: flashbackek, kicsit erőltetett humor és szinte már természetes erőszak.

Talán érdemes:
Hajnali egy után öt perccel egy korrekt thriller 1991-ből a Film+2-őn abból az időből amikor még Demi Moore is élvezhető volt (a szintén szereplő Bruce Willisnek valamivel több menő éve volt még hátra). A mind magyarul (Öldöklő vágyak), mind angolul (Mortal Thoughts) elég cikis cím egy többcsavaros perfect crime-feladványt takar: két barátnő szemlátomást eltette láb alól egyikük brutális férjét – ám akármennyire nem kár érte, a nyomozás megindul, mi meg az ügyet leginkább a vezető rendőr (Harvey Keitel) szemén keresztül, visszajátszásokban, vallomásokból ismerjük meg. Valamivel előtte, 00:40-kor egy drámának álcázott vámpírkodás Kanadából a Filmcafén a kétezertizes évekre jellemzően (Let Me In, What We Do In The Shadows) posztmodernül, egy titokzatos, magánakvaló srácról, Rufusról aki a nagyváros zaja elől a vidékre menekül, elfelejtve hogy itt még kevésbé maradhat láthatatlan a többség előtt – meg is találja egy női vámpírvadász...

Hétfő? #LESZAROM™.
(múltévi maradék)
Lovasi András titokban megnősült - ...OLVASHATJUK EGY HÍRPORTÁL CÍMLAPJÁN LESZAROM.
titokban házasodtak – Mutatunk 15 celebházasságot, amin meg kell lepődnieMEGLEPŐDTEM HOGY A CELEBEK KÖZT MÉG VANNAK HETERÓK LESZAROM.
Dalra fakadt Stohl András - ezt ne hagyd ki! – Kihagyom, és LESZAROM.
Pitt és Jolie olyat tettek, amit nem szoktak: Együtt adtak interjút – Olyat teszek amit mindig szoktam: LESZAROM mindkettejüket.
tv go – Nehéz eldönteni, ki a szebb: Cindy Crawford vagy a lánya – Dehogyis nehéz, a legszebb még mindig Gianna, Krófordékat meg LESZAROM.
filmklub – Jennifer Lawrence lesmárolta a Trónok harca szépségét: „Ártatlan puszinak indult, de végül a nyelvük is összeért. Véletlenül.”REMÉLEM A FEMINISTÁK MÁR GYŰJTIK A TILTAKOZÓ ALÁÍRÁSOKAT EME NEMI ERŐSZAK ELLEN LESZAROM.
Cinthya Dictatornak jól áll az indiai giccs: "Lehet, hogy bollywoodi karriert kéne csinálnia." – Felesleges, a legjobban továbbra is a LESZAROM áll neki.
Ezt teheti, ha tele a töke a várakozással: "Egy klinikai pszichológus elmélete arról, miért iszonyú várakozni, és hogyan lehetne jobb." - Egyszerűen csak le kell szarni, mutatom is: LESZAROM.
Ejnye - élet - Roppant kínos: Ezt a brit katonát II. Erzsébet társaságában hányták tarkón - ...és szegényt most még én is LESZAROM. Most miért, ezek után nem mindegy neki? Na ugye.
napi vízió - Ki nem találja, mivel foglalkozik ma Kovi - Nem találjátok ki: LESZAROM.
randi – Seggözönnel reklámoz az új magyar társkereső: „A magyar Tinder minőségi kapcsolatokat ígér, de mondjuk ebből a fenekes filmből mi nem erre asszociálunk.” – Én is csak arra, hogy LESZAROM.
brazília legszebb segge +18 Itt vannak az első pucér képek Miss Bum BumrólLESZAROM.
Velvet – A nap seggeit Candice Swanepoel-nek köszönhetjük
– Az év segge továbbra is Giannáé, ezt a kimondhatatlan nevűt meg LESZAROM.
Hivatalos: eladták az Origót – Hivatalosan is LESZAROM, továbbra is.
Filmklub – Spielberg lánya egy végtelenül buja teremtés: „A 25 éves szépség lelkesen mutogatja észbontó formáit. És miért ne tenné?” – Miért is ne szarnám le? LESZAROM.
Ez nem optikai csalódás, ez Salma Hayek melle: „Döbbenten állunk a látvány előtt, a színésznőtől ilyesmit nem szoktunk meg. Mi történhetett?”LESZAROM happened!
Gumicukor – Kiss Daniella nagy eséllyel lehet a világ legszebb nője – Jó eséllyel LESZAROM, ha már a közelébe nem kerülhetek soha. 2015 amúgy a Star Wars éve volt, na nem mintha engem különösebben érdekelt volna:
Interjú - Legalább kétezerszer meghaltam a Star Wars 7-ben – Legalább egyszer LESZAROM.
Majdnem félmilliárdot hagytak a mozikban a magyarok Star Wars-jegyekre a hétvégén – Kivéve engem, mivel én LESZAROM.
Hullócsillagot látott? Lehet, hogy egy űrhajós lángoló ürülékétől kívánt – Még a Halálcsillagot is LESZAROM.
Mi jut eszébe arról, hogy SW?
    Délnyugat rövidítése angolul
    A bajorországi Schweinfurt kódja a rendszámtáblákon
    és ugyanez a lengyelországi Swietohlowicében
    Svédország FIPS-kódja
Más lehetőség csakazért sem jut eszembe.
– Nekem igen: LESZAROM. Mondjuk nekem mindenről az jut eszembe...


KEDD, FEBRUÁR 2.:
MIT AKAR A HATALOM?

0

Reggie imádja a démont? o_O

Talán érdemes:
22:25-kor a retekklubbon végre újra a magyar történelemmel foglalkoznak a XXI. században, de még a huszadik század a téma, egész pontosan a legendás Lánchídi csata aminek idén lesz harmincadik éve. Mint köztudott, az átkosban nem igazán bátorították a forradalmi megemlékezéseket – az ’56-osról szó sem eshetett, a márciusit meg csak hivatalos programokon belül lehetett ünnepelni. Azonban rendre akadtak akik testi épségüket kockáztatva önállóskodtak. Ez történt ’86-ban is amikor pár egyetemi hallgató bebörtönzött társukért demonstrálva megpróbálta a márciusi ifjakat követni fel a várig – ám ahogy sejteni lehetett, a karhatalon ezt nem nézte jó szemmel... A Filmboxon tíz perccel később (22:35-kor) egy kevéssé sikerült társadalmi dráma (Reggie imája) Amerikából, azon belül honnan máshonnan mint a fekete közösség egyik iskolájából amit a helyi (és fehér!!!4 négy) díler tart a markában. Ezen szeretne változtatni egy focisztár aki egy fiatal srác haláláról értesülve előbb edzősködni, később erősködni megy oda amikor egyik diákját ugyanazok, ugyanazzal a módszerrel próbálják behálózni... Ha már iskola:

Kössz, oktatás! rovat:
...mert 2015 a gyerekbutításról szólt:
Egy norvég iskolában már negyven éve eltörölték a tantárgyakat: „Projektok vannak meg multidiszciplina. És a büdös kölkök élvezik meg még tanulnak is. Ahelyett, hogy jól megszívatnák őket. Hülyék ezek a norvégok” – ProjektOK, mi? Látom te is sokat jártál iskolába, vagy csak próbáltál vicces lenni. HA HA VERY FUNNY!
ep - Így tanulnak a mai fiatalok - sokkal jobban, mint mi anno: "Okostelefon és demokrácia a titok."
O - Internetes diplomát a népnek!: "Vezessék be az online interaktív kurzu­sokat a felsőoktatásba, kreditekért." - Faszom, előrehozott nyugdíj nem kéne? :D
2.0 - Az a baj, hogy az oktatás megragadt a múlt században: "Le a merev iskolai keretekkel, kor­szerű tudást a jövő döntéshozóinak!" - Így igaz, engribördz for teh win:
Na, ezért kell az óvodásnak is játékgép: „A több mint tíz évvel ezelőtti kakaóbiztos számítógépek nem váltották be a hozzájuk fűzött reményeket. Most új, érintőkijelzős PC-t adnak az ovisoknak.” – Ja, csak hülyítsétek el a kölyköket már óvodáskorban, csak semmi olvasás, kirándulás, aztán meg rinyáltok hogy a digitális gyerekeitek képtelenek odafigyelni öt percig:
Kölyök – Másfajta tanár kéne a digitális kölykök mellé – Sőt, inkább semmilyen tanár nem kéne:
10 – Nem a tudás, a jegy számít: „Jön a félévi hajrá a jobb jegyekért. De mit érnek az osztályzatok?”
tanárszemmel – Megszívatják a gyerekünket: „Miért tanítanak felesleges dolgokat az iskolákban?” – Mert nem is akarjátok őket hasznosítani és eleve feleslegesnek tartotok mindent?...
szagértő - Arrogáns pedagógusok: "Egyes tanárok felsőbbrendűnek érzik magukat a népnél, az átlagember meg nem mer szólni, nehogy a gyerekének hirtelen leromoljon a bizonyítványa." - ...persze a vallás tehet minderről. De akkor minek egyházi iskolába járatja a gyereket? Nap kommentje 1.:

Proud Mary 2015.10.19. 17:39:38
lol, ha egyházi iskolába iratod a gyereked akkor 10-kor kezdődik az évnyitó
ha nem örülsz, h a gyerekedtől elveszik a százezerforintos tabletet akkor nem engeded meg, h elvigye az iskolába
"Az egész erős hasonlóságot mutat a diktatúrával." megalol, a fasisztakomcsináci jelzőt kifelejtetted (képzeld, az iskolában arra kényszerítik a gyereket, h tanuljon. hallatlan)

Így nyomorít meg egy életre az iskolatáska: „Nem nehéz belátni, hogy nem egészséges kisgyerekekkel a testsúlyuk 25-40 százalékát cipeltetni. Magyarországon tettek is kísérletet a súlykorlátozásra. De vajon eleget? És egyáltalán, betartja bárki?”
bezzeganya – Iskolába járni muszáj. De minek?: „Még azt sem sikerült bevezetnünk, amit máshol már leváltanak. Csőd az egész.” – Ja, sőt, minek dolgozni, minek felkelni az ágyból... Nap kommentje 2.:

nagycsaládos 2015.04.16 09:46 | 15
Mar megint arrol van szo, hogy az okos kis kincsecskeket elrontjak a buta, semmihez sem erto gaz pedagogusok. Basszus, ha a te munkadat ocsarolna mindenki napi 24 oraban, biztosan sokkal jobban csinalnad es eredmenyesebb lennel. Aha!

Kölyök – Magyar csodatanár, akinél kötelező netezni órán: „Bognár Annamária webes kincskereséssel és fejtörőkkel tanítja az irodalmat, történelmet, digitális óráit imádják a diákok.” – Eközben a valóságban:
Rendőrt hívott a tanár a dühöngő nyolcadikosra: "A 16 éves oroszlányi fiú a projektort leverte, a tanárt megráncigálta. Letartóztatták." – ...mármint remélhetőleg a tanárt, aki a csintalan kisgyermek jogait korlátozni merészelte. Egy jogállamban ennek így kell lennie!
Az iskolai zaklatás új formái jelentek meg: „Megjelent az óvodai erőszak, új veszélyforrás az internet”NA, EZÉRT NEM KELL MÁR AZ ÓVODÁSOKNAK IS SZÁMÍTÓGÉPET ADNI!


SZERDA, FEBRUÁR 3.:
FENYŐ-ÜNNEP :)

0

Mára csak egyvalami jut, de az legalább Ajánlott:
Duna World, 20:00 – A Rocklexikonban az örökifjú Fenyő Miklós a vendég, aki abszolút autentikus helyen és időben, a fénykorában és Amerikában találkozott a rock and roll-lal, innentől nem is volt megállás. A legnagyobb dobása a kezdeti Beatles-kedés után egyértelműen a Hungária volt ami amellett hogy biztonságosan csempészett egy csipetnyi Amerikát a szocialista Magyarorágra, még egyfajta sztárcsinálóként is működött: Dolly Roll, R-Go, Plexi és Frutti, még később Szandi... Nekem úgy tűnt hogy a szólókarrierek és kiválások hatására később mintha csak mellékvonal lett volna számára a rock, annál inkább próbálta meghonosítani az aktuális trendeket (rap a Miki-albummal, Moder Talking-hangzás a Modern Hungáriával), hogy végül visszatérjen a gyökerekhez és ezzel a közönségsikerhez ami azóta is tart (Made In Hungária musical illetve film). Alapvetően pozitív sikertörténet az övé ami egyszeri és megismételhetetlen, még a legendásan geci Matula Magazin is csak felsőfokban beszélt róla, hát így nézzétek.

NEMZETHALÁL! rovat:
Nem vicc, visszatért a Shygys: "Méghozzá egy új klippel, mi pedig még mindig nem tértünk magunkhoz." – Egy szó: NEMZETHALÁL. Na mindegy, ne legyünk előítélesek és negatívak: most legalább a hangszereken is ők játszanak? :DDD
A nap képe - Conchita Wurst a zuhanyzóban - NEMZETHALÁL.
Feltámad a Muppet Show, az Agymenők írói szállítják hozzá a poénokatHA HA VEY FUNNY NEMZETHALÁL.
Már a Barbie baba is pofázni fog: "Internetre kötik a népszerű babákat, történeteket és vicceket fognak mesélni." - More Barbie than Barbie! NEMZETHALÁL!!! Persze amikor már a híroldalak is ezzel operálnak, az azért nekem is gyanús:
Ilyen reményvesztett még nem volt a magyar – :ásít:
Egyre gyorsabban fogy a magyar – Szeretnétek, mi? :)
Európa egyik legboldogtalanabb népe vagyunk: "Semmi nem jó az életünkben." – Hát aki az Indexen-Origón tájékozódik arról el is hiszem, egyébként meg millió dolognak örülhettek...már ha akartok.


CSÜTÖRTÖK, FEBRUÁR 4.:
A KATONA NEHÉZ DOLGA

0

Deutschland, Deutschland, alles ist 83!

Ajánlott:
A retekklubon nagyonfriss (tavalyi) filmsorozat 21:20-tól az NDK-NSZK közt kémkedés világából. Volt egyszer két Németország, ahol természetesen a szegényebbik és szocialistább szeretett volna minél többet megtudni a szomszédjáról. Az akciókhoz szinte kötéllel fogdosták az „önkénteseket” akiket leginkább magánéletükkel kapcsolatos ígéretekkel vagy fenyegetésekkel vettek rá az együttműködésre. Egy ilyen botcsinálta kém kalandjait láthatjuk ma, kezdünk az első résszel és rögtön utána jön a folytatás. Engem már maga a téma is érdekel, adok neki egy esélyt, tegyél így te is.

Talán érdemes:
Egész más a leányzó fekvése az Almanach projekt esetében 23:35-kor az HBO-n, ami egy időutazásos sci-fi akarna lenni a mai MTV-generáció szintjére butítva, a szokásos found footage-klisékre építve meg arra hogy fiatalok tényleg mindent rögzítenek és feltöltenek. A főhős megtalálja a DARPA-nak dolgozó apja időgép-terveit és haverjaival neki is látnak a megvalósításhoz, mközben egyikük videóra veszi az egészet. A próbálkozásokat siker koronázza, barátaink a legátlagosabb dolgokra használják az időugrást (lottó megnyerése, iskolai eredmények javítása, koncertek), a kezdeti bajtársiasságot meg hamar felváltja az ötletgazda önzése aki megszegi a legfőbb szabályt és a többiek nélkül változtatgat múlton-jövőn. Ha nem az elvileg mobillal-ájfónnal felvett, ide-oda rángatott képi világ, akkor a bakik fogják lekötni a figyelmünket, más nem nagyon.

TISZTELET! rovat:
mekkora hódítás! - 150 kormányzati dolgozónak küldte el a pöcsét: "Egy japán újságíró egy nőnek akarta küldeni a képeket, azóta már nincs is munkája."TISZTELET, most már mindenki tudja ott is hogy ki a faszagyerek!
nagykép – Száz éve született Frank Sinatra, a nők és a viszki szerelmese: „Egyszerre barátkozott a maffiával és John F. Kennedyvel, miközben négy feleséget, és még ennél is több viszkit fogyasztott el. Amerika kedvenc énekese híresen undok volt, mégis döglöttek utána a nők.”TISZTELET, akkor már majdnem olyan mint én, igaz engem nem üldöznek a nők és elnökökkel se kvaterkázok, de az alkoholizmus már megvan!
Gumicukor - Khloe Kardashian exe kómában van, négy napot töltött egy bordélybanTISZTELET, ilyen egy szép halál: kurvák ölében, bedrogozva, öntudatlanul...ja, nem.
Durva! Prostituáltokra herdálta el milliárdjait a lottónyertesTISZTELET, én is a hookers & blow-ra szavaznék, avagy:

faszagyerek 2015.12.03. 09:38:02
Azért megpróbálnám elviselni a megrázkódtatást!

A fiú, akit csuklás sem akadályozott meg abban, hogy elénekelje a himnuszt: „Ethan Hall lehet, hogy nem egy ígéretes énekes, de hősnek mindenképpen hős.”TISZTELET, ő legalább tudja a himnuszukat és tűzön-vízen át el is énekli!
Barátnőt villantott Richard Gere: „A színész egy madridi filmpremieren büszkélkedett nála 34 évvel fiatalabb barátnőjével.”TISZTELET, toljad neki te is még nyolcvanévesen is!
Jennifer Lawrence nemrég alaposan berúgottTISZTELET, még a végén megnézem az Éhezők viadalát :D
Ez az orosz srác egy pizzát vett feleségül: „A 22 éves fiatalember azzal indokolta választását, hogy szeretett pizzája soha nem fogja megcsalni őt.”TISZTELET, mennyire igaza van, bár ennyi erővel a kutyáját is feleségül vehette volna és azzal még nemi életet is élhetne :)
Az óriásmellű exmodell a Wizzair járatán balhézott: „Samantha Foxot nem engedték fel a gépre, mert részegen balhézott a fapados poggyász-ellenőrzés után.”MAXIMÁLIS TISZTELET, a Wizzair érezze magát megtisztelve hogy egy ekkora legenda utazik rajta!
videó – Hallgatok külföldi dalokat, csak fingom sincs, miről énekelnek: „A drávaszerdahelyi hölgyek rajonganak a tökéletes hangú polgármesterért, Alpár Györgyért, a férfiak szerint ihatna kevesebbet.”TISZTELET, egy Ffffférfi sosem ihat „kevesebbet”! EGÉSSÉG!
Papp Gergő kocsmázás közben törte össze magát - TISZTELET, az igazi férfiak így tolják!
Már megint megdőlt a futva piálás vagy a piálós futás világrekordjaTISZTELET, én mindig is mondtam hogy a sport és az alkoholizmus nem zárja ki egymást, sőt:
Részeg vagy alkalmatlan bírók 4 aranyérmest hoztak kiTISZTELETet a bíróknak, ez a legigazságosabb verseny: mindenki nyer :)
Egy tízezres nézett a forgalmiból a rendőrre: "Nem hagyta magát a törzszászlós."TISZTELET, vicc nélkül, bár minden munkatársa ilyen lenne!
helyszínelő – 50 milliót rabolt össze az új Viszkis, és aztán jött egy nagyon bátor nőTISZTELET Remélem a Társaság a Kenderojásért már feljelentette ezt az önbíráskodó, erőszakos nőt!!4


PÉNTEK, FEBRUÁR 5.:
RAJTA NEM FOG AZ ÜLÉS

0

BEN KINGSLEY MÁR AKKOR TUTTA If you are a Pharoah.

Talán ismétés, biztosan ajánlott:
Cinemax, 20:00 – Annyi szerencsejáték-filmet adtak mostanában hogy üdítő kivétel ha egy ténylegesen jó is jut közéjük, mondjuk az is igaz hogy a Pókerarcok 1998-as, vagyis nem mai darab, de köröket ver pld. a Wild Card-ra (mondjuk ez sem nehéz). Matt Damon remekül adja az egyetemre járó, de a kártyaasztaltól elszakadni nem tudó jogászt, aki egy időben még a vesztést is tanulópénznek fogta fel (minden függőség előszobája). A helyzet akkor bonyolódik igazán amikor régi barátját kiengedik a sittről, ő pedig a bent felhalmozott adósságokat pókerrel szeretné törleszteni... A Rounders legnagyobb erénye (színészei, Edward Norton, Famke Janssen, John Malkovich és a többiek mellett) a képi megvalósítás: Jean-Yves Escoffier szinte másvilágként vagy egyenesen pokolként, elegánsan mutatja be a játékbarlang-bugyrokat.

Ajánlott:
Filmcafe, 19:20
– Az egyiptomiakat sújtó remake-átok helyett inkább nézzünk egy életrajzi sorozatot ami korrektebben mutatja be az Ifjú fáraó, Tutenkámen életét mint a törökök szulejmánét (igen, népirtó diktátorok nevét továbbra is kisbetűvel írjuk). Bár az eredeti cím csak becézi (Tut), azért nem véletlenül ő az első név aki Egyiptomról eszünkbe jut: ifjú kora ellenére hamar feltalálta magát az udvari intrikák és a vérre menő csaták világában is, hogy végül úgy vonuljon be népe történelmébe mint nálunk Mátyás király (bár tény hogy hozzá több piramis fűződik).

Talán érdemes:
Este tizenegy előtt tíz perccel egy dantei című (Isteni színjáték), de inkább a Fűrész alapötletét idéző dráma a Film Mánián ahol hat, számokkal jelölt, egymásnak (látszólag) ismeretlen figura játszik orosz rulettet a túlélésért, azaz csak játszana, mert ahhoz egymás életén keresztül vezet az út. Elsőfilmesektől (pláne Kanadából) meglepően összerakott cucc. Rögtön utána Hong Kong kínai „átvétele” szolgáltatja a hátteret tizenegykor Jean-Claude Van Damme ’98-as Rajtaütéséhez a Film+-on amivel az orosz maffia mikrocsipbomba-üzletét szeretné meghiúsítani amit hamisított farmerekebe (!) rejtenek (még furcsább hogy mindehhez a zenét a Sparks duó szolgáltatja). Valószerűtlen, egyszernézős csihipuhi tipikus first world problemekről amiket világméretű eseményként próbálnak prezentálni...

Szakálla volt genderrovat:
...mert 2015 a genderagymosás éve volt:
s - Megbolondultak a finnek?: „Ismét a skandinávok tolják túl a nemi egyenlősítés biciklijét.” – ...és hogy ez mit is jelent:
A névnek nem kell a nemet tükröznie: „A finn kislányok fiú-, a fiúk lánynevet is kaphatnak.” – Nagyon helyes, majd eldöntik mik lesznek, ahogy a svédek is!
könyves – Túl sok fehér, heteró férfit olvas?: „Egyre többen buzdítanak a fehér, heteró írók bojkottjára, a kritikusok szerint ez rasszizmus.” – Dehogy, sőt: „Február 22-én a New York-i feminista író, K Tempest a blogján arra ösztönözte olvasóit, hogy egy évig ne vegyenek kezükbe olyan könyvet, amit a kiváltságosok hangján megszólaló fehér ciszheteró férfi írt. (...) A Guardianban Sunili Govinnage írt cikket arról, hogy milyen volt 12 hónapig nem fehér szerzők könyveit olvasni. (...) A Telegraph szerzője még a  We Need Diverse Books Tumblr-oldalra is rátalált, ahol nem állnak meg a fehér, heteró férfiak bojkottálásánál, és egyenesen azt követelik, hogy a gyerekirodalom sokszínűbb, változatosabb legyen. Az oldal arra is emlékeztet, hogy a gyerekkönyvekben nagyon kevés a fekete, meleg, leszbikus és transznemű szereplő, aki segítene a gyerekeknek elfogadni, hogy nincsenek egyedül. (...) A Telegraph szerint az egészben a legfurább, hogy a fehérellenesek gyakran maguk is fehérek, sőt liberálisak, sőt középosztálybeli fehér férfiak. Vajon az önostorozásuknak a fehér bűntudat az oka, teszi fel a kérdést a cikk szerzője. (...) A tanulság a Telegraph szerint annyi, hogy mindenki hülye, aki a vele nem azonos nemű vagy bőrszínű embereket bántja. A cikk szerzőjének ebben teljesen igaza is van, de a fehér, heteró férfiszerzők uralma a könyvszakmában ettől még létező jelenség.IT’S OFFICIAL: KIHALÁS – ÍGY VÉGEZZÜK MI IS. Mekkora poén lesz ha majd Mark Twain után Jókai Mórt és Gárdonyi Gézát is átírják...
Az Oscar-díj a fehér férfiak kanbulija: "Nő vagy? Színesbőrű? Akkor senkit sem érdekel itt a filmed." – Ugyanez az indexen:
Az idei Oscar is a fehér férfiakról szól majd: "Meglepetések és dühítő mellőzések a 2015-ös Oscar-nevezések között. Bradley Cooper illusztris társaságba került, Vegasban a Sráckorral nem lehet pénzt nyerni. Elemezzük az Oscar-jelöléseket."
tv go – Hollywoodnak még mindig büdösek a nők: „Angelina Jolie és Jennifer Lawrence a kevés kivételt erősíti.”ÉDES FASZOM! Én úgy bírom ezt a gugli-generációt akik nemhogy az ötven-hatvan évvel ezelőtti dolgokra, de még a keresőrendszer előtti évekre sem emlékeznek. Hollywoodnak büdösek a nők? Grace Kelly, Audrey Hepburn, Mae West, Jessica Lange, Elizabeth Taylor és Marlene Dietrich neve mond valamit? Kicsivel nagyobb nevek mint Jennifer Lawrence...
Szánalmasan kevés a női főszereplős film: „2014-ben a száz legjövedelmezőbb amerikai film főszereplőinek alig 12 százaléka volt nő.”Év kommentje-candidate:

matahari • 41 perce
Kevés pornót néztek. Vagy csak gay pornót.

tv go: Csak melegeket, színes bőrűeket és kövéreket ne! – Hé! Queer As Folk, The L Word, Csajok (a bálnatestű vérfertőző lenyadunyhával) ésatöbbi megvolt, kedves posztoló? Vagy a legújabb agymenés:
A nőknek nem egyéni látásmódjuk van, hanem kevesebb pénzük: „Szexelő, verekedő, veszekedő, Rihannát éneklő, párizsi külvárosban élő tinilányokról szól a Csajkor, elsősorban tinilányoknak.” – Ki nem találtam volna. Még a címét is lopta...
Patricia Arquette felrobbantotta az internetet: „A friss Oscar-díjas színésznő nem plasztikáztat, nem jár manikűrbe, és olyan feminista beszédet mondott, hogy mindenki állva ünnepelte.” – Ja, felrobbant:

Fővájár 2015.02.23 11:04:57
Úgy felrobbant, hogy reggel óta a romokat takarítom...
Szóval felolvasott egy lelkesítő és energikus beszédet?
Mesélj még kedves cikkíró.

...de a legjobb mégis a Végső Feminista Követelés:
Dívány – Fizessenek a nők kevesebbet ugyanazért a termékért!MICSODAAA?!  HÁT HOL ITT AZ EGYENLŐSÉG?!


SZOMBAT, FEBRUÁR 6.:
AZ ELSŐ ÉS UTOLSÓ ASSZONYOK

0

Együtt, de egyedül még az ágyban is.

Talán érdemes:
21:10 - Hol másutt adnának Harmadnaposok címmel filmet mint a retekklubbon? Ebben eddig nincs is semmi meglepő, abban már annál inkább hogy az anno a Priscillával határokat feszegető Stephan Elliott is az Amerikai Pite / Másnaposok / Bazi nagy akármilyen lagzi környékén kötött ki 2012-ben. A helyszín ezúttal (is) Ausztrália, a kötelező szebb napokat látott STÁR Olivia Newton-John (a nemrég adott Grease-hez képest különösen erős lesz a kontraszt), az újrahasznosított poénokat az első tíz perc után minden mozibubus előre fogja látni, kivéve engem mert én nem fogom nézni. Tízkor valami más okból talánérdemesség a Cinemax 2-őn. Én tudom hogy Marco Ferreri egyfajta szent tehén a sznobok számára (ahogy Bertolucci is), de mit tegyek, a Nagy Zabálás óta nem bírom megszeretni. Már Fellininél is túl sok volt néha a testiség meg a férfilélek egyszerre közönséges és gyermeki ábrázolása, de Marco ezt negatív tökélyre fejlesztette. Az Utolsó asszony újra ismerős pályán játszódik, főhőse (Gérard Depardieu) annyira magának akar mindenkit hogy ezzel üldözi el őket, így feleségét is. Nem baj, új szeretője szinte már anyja helyett anyja lesz gyermekének, ő viszont ezt nem bírja és ollóval nyúl magához (vagy nem azzal, de hogy valami vágóeszközzel az biztos). Ennyi a történet, a tanulságot mindenki vonja le magának, én ebben sem látok semmi mélyebbet ahogy a Zabálás dugásaiban-fingásaiban sem, dehát ez van, ennyire még én sem vagyok sznob.

Ajánlott:
Éjfél után tíz perccel
az HBO Comedy-től szokatlan módon egy komoly témát boncolgató Jason Reitman-filmet kapunk arról hogy hogyan is hatott Férfiak, nők és gyerekek életére az internet. A örökérvényű sémák mindegyike szerepel a klasszikus szerelmespártól át a játékfüggő fiún át a széteső házasságig (ahol a férj a fia gépén nézi a pornót, a feleség pedig megcsalós társkeresőre akar regisztrálni), mindegyik jól eljátszva (talán Jennifer Garner a legjobb, de Adam Sandler is kellemes meglepetés). Ki tudja, talán a megtekintése után megtaláljuk az arany középutat a technológiához a két szélsőség (a szülők félelmei és a gyerekek teljes szubmissziója) között. És ki tudja, egyszer talán az alapjául szolgáló könyvet is lefordítják magyarra.

A seksz, a szipu rovat:
drogiporter – Drogfogyasztói szobák Barcelonában: „A droghasználóknak nyújtott segítséggel sikerült visszaszorítani a túladagolásokat és a HIV járványt.” – ...és ezért van hogy folyamatosan csökken a drogosok és HIV-fertőzöttek száma míg végül teljesen meg nem szűnik. Ja, nem.
Lényegében legalizálták a fű kis mennyiségű termesztését Angliában: „Legalábbis a rendőrség nem fog vele foglalkozni.” – Ja, inkább füvezzenek mint hogy politizáljanak. Hülye angolok, angol hülyék!
Isten sava: „A Pszichedelikumok és spiritualitás tömören, mégis részletesen mutatja be a hallucinogének és a vallásos élmények közti összefüggéseket. Hiánypótló magyar szakkönyv az intézményesített droghasználat előnyeiről.” – Ja, nagyon kell ez is nekünk, meg a gyerekeinknek:
A nyári tábor, ahol mindenki be van szívva: „Lehet fűvel főzőcskézni, gandzsaügyi továbbképzésen okosodni, szénné szívva jógázni, festegetni és üveget fújni, valamint marihuánaolajjal masszíroztatni. Minden nap 4:20-kor van közösségi röhögcsélés, és azt is meg lehet tanulni, hogy melyik fűfajtához milyen ételt lehet fogyasztani. Nyilván hogy sajtos-tejfölös vagy sajtos-csilis csipszet kell mártogatni a csokifagyiba.” – ...és íme a bede által vázolt modell eredménye:
Hárman haltak meg, mert ittasan és drog hatása alatt vezetett: „Siófokon bulizott hajnalig, majd barátaival kocsiba ült. Villanyoszlopnak ütköztek.” – Nahát, pedig a 444 is megírta hogy a teljes legalizáció a megoldás! Vagy legalábbis a drog veszélyeinek elbagatellizálása:
Tényleg betépünk a futástól: „Egerekkel kísérleteztek és kiderült: az endorfin eddig más tollával, egészen pontosan az endokannabinoidéval ékeskedett.” – Igen, a testedzést ki lehet drogozásal váltani. Ja, nem.
EGO – Megvannak az alkoholizmusért felelős idegsejtek: „Egy idegsejtcsoportot úgy változtat meg az alkohol, hogy ettől még többet akarunk piálni.” – Ez mekkora hülyeség már! Sürgősen inni is kell rá egyet...
Kaszinók helyett gigantikus marihuána-kalandparkokat nyithatnak az amerikai indiánok: „Dél-Dakotában nyílhat meg az első marihuána-resort, amit maguk az alkotók is betépett felnőttek játszótereként képzelnek el.” – Ez mekkora megalázás már a kontinens egykori lakóinak.
Egy 22 éves amerikai srác kihívta a rendőrséget, mert túlságosan beszívott: „Magzatpózban fekve nyögdécselt a szobájában egy csomó csipsz között.” – Legalább volt még annyi esze, hogy...ja, nem.
Pornót néztek volna, de egy vírus hatolt be: „Újabb durva Iphone-sebezhetőséget találtak, megint a kínaiak jártak rosszul.” – Nem baj, ők már úgyis elegen vannak.
stílfűrész – Neveljen punkot a gyerekből!: „Hirtelen nem is tudnánk jobb esti mesét annál, milyen volt egy Iggy Pop & Stooges koncert a CBGB-ben. És ezt már elmesélheti akár valódi gyerekkönyvből, gyurmafigurákkal illusztrálva.” – Na ezt nagyon keményen tiltanám. Egyrészt nem biztos hogy jó poén Iggy Pop herointúladagolásával altatni a gyerekeket, másrészt a punkokat nem csinálják, hanem lesznek, ahogy én is!
Kamasz és az alkohol - tiltani, tűrni, támogatni?: „Az igazi kérdés, hogyha belecsöppen egy ivós helyzetbe, akar-e, tud-e nemet mondani, vagy fél attól, hogy emiatt majd lúzernek fogják tartani.” – A fentiek az alkoholistákra is érvényesek természetesen.
18+ Az utcán szexelt merevrészeg pasijával: „Egy parkoló aszfaltján mászott rá az öntudatlan férfira, fényes nappal. Nyilván az alkohol a hibás.” – Nyilván nem, mert nekem még sose jutott eszembe részegen sekszelni az utcán! EGÉSSÉG!


VASÁRNAP, FEBRUÁR 7.:
FOGADÓNÁL A SZERENCSE?

0

Csak az a folyosó :(((

Talán ismétlés, biztosan érdemes:
Cinemax, 21:45 – Gus Van Sant Elefántja félig-meddig tévéfilmként kezdte hogy aztán Cannes-ban elvigye az Aranypálmát. A Columbine-mészárlás ihletésére született dráma kicsit mintha megelőzné a Csak a szél megoldásait, az első félórában nem történik semmi (a zömében amatőr vagy ismeretlen színészek improvizálnak is), hogy aztán beüssön a tragédia. Van Sant érezhetően sokat merített Tarr Bélától és műve tágabb értelemben a szeptember 11 utáni Amerikáról is szól, nem is ül le csak akkor amikor az indítékot próbálja megtalálni.

Talán érdemes:
Mára is jutnak illegális örömök, előbb nyolckor tudhatjuk meg az HBO-n egy tavalyi drámából hogy a Szerencse forgandó. Az elsőre ellenpropagandának tűnő cím ellenére ez egy buddy movie két pókerarc összekovácsolódásáról úton a nyúorlínszi kártya-olimpia felé ahol a közös hang megtalálását a közösen megkopasztott (vagy kopasztani próbált) balekok segítik, vagyis nem a szerencsejáték negatív oldalának bemutatása lesz többségben. Viszont ahhoz meg túl semmilyen hogy új palimadarakat szerezzen akik úgy akarják fedezni a napi betevőt mint a két lébecoló főhős.

Ismétlés, talán érdemes:
Akkor már inkább az m2 / Petőfi TV-n egy órával később (21:05-kor) a négy éve (!) voltmár Kóser játszma amiben arra látunk elrettentő példát hogy mi lesz azokkal akik elhagyják atyáik vallását a bűn útja kedvéért és a rabbipálya helyett a drogterjesztést választják. Ti, gyermekek, ne tegyétek! Végül 22:20-kor egy újabb JCVD-Dolph Lundgren-akciózás zárja a hetet a retekklubbon: a Tökéletes katona 2009-es Új kezdetéről ki nem találtam volna az évszámot mert a genetikailag módosított harcost Csernobilba küldik a helyzet fokozására és Van Damme az egyetlen aki megállíthatja őt is klóntársait is – vagyis tiszta nyolcvanas évek!

„Zene” és „film” rovat:
2015 sajnos továbbra is a Star Wars éve volt, nem csak a leszarásban:
46 órán át bírta a bajnok a maratoni Star Wars-nézést: „Egy texasi mozi hirdetett extrém Star Wars-néző bajnokságot, amire meglepő módon csak hét rajongó jelentkezett - vagyis hát lehet hogy nem is annyira meglepő a dolog, hiszen a maraton az előzménytrilógiával indult, aztán a klasszikus három film, és csak ezután kanyarodott rá az Ébredő erőre, végtelenítve. A bajnok a hat régi film után 9-szer ülte végig az újat, és így 46 órás eredménnyel végzett az élen. A titka sok gyümölcs, és speciális, a haditengerészetnél tanult légzéstechnika volt saját bevallása szerint. Mondjuk a Sátántangót tuti nem bírná a feléig se. (via Guardian)” – Persze a történet igazi hőseiről, a mozigépészekről megfeledkeztek. Azért többesszám mert nagyon remélem hogy cserélték őket, én az első résznél spontán agyhalált kaptam volna! Persze az ajnározást semmi sem állíthatja meg:
Az új Star Wars olyan, amilyennek régen megszerettük: "Könnyes lett a szemünk, amikor megjelent a vásznon a híres kezdőmondat, és megkaptuk a varázslatot, amire 30 éve várunk." - Sírok én is, de nem az örömtől :SSS
af – A távoli galaxisban mintha semmi nem változott volna: „J. J. Abrams leforgatta a mozit, ami­vel a Lucasfilm és duzzogó névadója harminc éve tartozott nekünk.” – ...azaz leforgatta újra az eredeti trilógia legjobb részeit egyetlen filmen belül. Persze a trollok már gyúrtak a spoilerezésre:

kitiIthatatIan kommenteIő 2015.12.18. 11:45:48
Nalam is mindjart leer torrentrol, majd leirom mirol szol.

Megmondjuk, mikor, melyik új Star Wars-filmet nézd a következő öt évben – A helyes megfejtés: EGYIKET SEM.„Öt év alatt öt film, lehet örülni. Csak aztán nehogy csömörünk legyen ettől a franchise-tól is.” – Nekem már most csömöröm van pedig még be se mutatták, nézzünk is másfelé:
A Stenk szerzői előlépnek a közös lista árnyékából: "Egyéni listák, egyéni válogatások, amibe belehallgatva megismerheti az ízlésünket." – Jaj, gyerekek, igazán nem kellett volna...
Bocsánatkérésnek indult, végül lek*rvázta rajongóit Madonna: "Kiakadtak a rajongók, mert nagyjából 40 percet késett a popkirálynő machesteri koncertjéről. Ezen pedig Madonna akadt ki, és jól meg is mondta a magáét." – Nagyon helyes, szépen csúszik lefelé a néni, lassan már a meleg törzsrajongóit is elüldözi :)))
Madonna a teltházas koncertje után Párizs utcáin emlékezett a terrortámadás áldozataira – ...miközben év elején ugyanő, ugyanitt kollektíve lenácizta a nem eléggé befogadó Európát.
Bono finoman rátelepszik a párizsi terrorra: „A U2 énekese most az Eagles of Death Metalt dicséri.”ÉDES FASZOM, Bono, Madonna...remélem legalább Bob Geldof nem látta még a híreket!
Pornóbesorolást kapott az új Rob Zombie-horror – Bár az lenne, bár az lenne! De ez csak egy újabb elmebeteg, szadista, embergyűlölő szarság :SSS
c:c – Új szörnyek is lesznek az X-Aktákban: „21 perces werkfilm 2016 egyik legjobban várt sorozatáról. Spoilerfóbiások NE kattintsanak.” – Sőt, a többiek se :) Főleg hogy azóta már megtudtuk hogy az X-aktákkal is csak a csürhe agyát mossák át a szíriuszi gyíkemberek...
Meghalt egy kaszkadőr a Resident Evil 6 forgatásán: „El van átkozva a Resident Evil 6 stábja: ha nem lett volna elég szörnyű Olivia Jackson kaszkadőrnő balesete és kézamputációja, decemberben egy kaszkadőr is elhunyt a dél-afrikai forgatáson - írja az Inquisitr.com. Ricardo Corneliust december 3-án szenvedett súlyos balesetet, de a felesége és a filmet gyártó Constantin Film csak most jelentették be hivatalosan a halálhírt.” – ...de természetesen még ebből is a készítők fognak jól kijönni. Tényleg, Milla Jovovich mnég a főhős benne? Mondjuk mindegy, lásd a Nap kommentjét:

Gyulimali 2015.12.27 02:44:03
Szerintem nincs semmi baj a sorozattal.
Ideális alapanyag egy jó berúgáshoz.
Csak ki kell választani egy konkrétumot, amikor inni kell, és el kell kezdeni nézni a filmeket.
Utoljára a "kellene/kellett volna" volt a varázsszó.
A 3. részre már matt részegek voltunk.
SZerintem roppant jó szórakozás.

 

Kulcsszavak: nemzethalál, LESZAROM, rest of, 2015

bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés