2016. 02. 08.
England Remade Me (feb. 8-9-10-11-12-13-14.) + The Rest of 2015 vol. 6.
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
England Remade Me (feb. 8-9-10-11-12-13-14.) + The Rest of 2015 vol. 6.

 

 

 

 

 

 

HÉTFŐ, FEBRUÁR 8.:
MENT A NŐTLEN, NEHÉZ TEJJEL

0

Ma Léna, de holnap?

Talán ismétlés, talán érdemes:
Lassan már nincs hét Van Damme-akciózás nélkül, ma tizenegykor a Bosszú mindhaláligban hoz egy a megszokottnál sötétebb formát a Viasat6-on mint Antony Stowe, a rendőrség legalja akinek kábszer, kenőpénz és más ilyenek töltik ki a világát mígnem egy napon egy még nála is mélyebbre csúszott ex-kollégát kéne behoznia az őrsre, azonban az akció nem sikerül, majdnem meg is hal, de legalább megtanulja értékelni az életét és elhatározza hogy leszámol a függőségével és az őt kórházba juttató régi haverral is. Esetleg a JCVD ellenségét játszó Stephen Rea miatt még én is belekukkantok, ki tudja.

Ismétlés, de érdemes:
Ma kerüljük el a Végső állomás újrázását, ha mindenképp egy kétezres voltmárral akarjuk indítani a hetet válasszuk inkább nyolckor Giuseppe Tornatore Malénáját ugyanabból az évből a Cinemaxon ami egy szokatlan plátói szerelemről szól egy helyi fiúcska és egy, a fasiszták oldalán harcoló férfi vidékre deponált felesége között. Az olasz mester még a lakók pletykái és kisstílű húzásai ellenére is érezhető nosztalgiával tekint a negyvenes évek falucskájára ahol a férfiak és nők egyaránt megfordulnak a királynőként sétáló hölgy után, előbbiek nem is olyan titkon szerelmesek bele, utóbbiak egy kanál vízben meg tudnák fojtani. Bár látvány terén Bellucci viszi az egész filmet, ténylegesen alig jut szóhoz, annál többet hallhatjuk titkos imádója narrációját – ez, mármint hogy Monicára leginkább az optikai tuning és eye candy szerepe jut, legalább annyira zavarhatja a nézőt mint hogy a második világháborúból szinte a végéig semmit sem látunk (deakkoraztán!). A férfinézők (így én is) viszont maximálisan együtt tudnak érezni a sráccal, ugyan ki ne esett volna át az első távoli szerelem és csalódás élményén?

Talán érdemes:
Háromnegyed kilenckor
újabb variácó a Tökéletes bűnözők tökéletes bűntényére a Film+-on, meg persze az őket lefülelni akaró rendőrökre. Az egyik oldalon profi széftörők készülnek a legnagyobb akciójukra, a másikon pedig a rájuk vadászó nyomozó. A nem túl eredeti felállásból sajnos nem sikerül sokat kihozni, az egy dolog hogy végig nem egyértelmű hogy most akkor kivel is kellene szimpatizálni, de mindezt ezerszer látott beállításokkal és másoktól vett jelenetekkel oldják meg (már a cím is kelti az asszociációkat).

Hétfő? #LESZAROM™.
...2015 maradéka.
stenk – De kik fognak zenélni a Stenk születésnapi buliján?LESZAROM, és nem véletlenül: „A Somersault Boy már a dalversenyünk előtt elcsavarta a fejünket, a Szigeten pedig még a csávából is kihúztak minket.” – Az ezredik indie-gitáros-angolos bölcsész-zenekar...még egyszer: LESZAROM.
18+ Ez Natasha Voya utolsó szexjeleneteTUTI CSAK ÚGY VONULT VISSZA MINT ROCCO LESZAROM.
Gumicukor – Két dolgot kell tudni a vancouveri rendőrkutyákról: „Az egyik az, hogy nem szeretnek falat mászni.” – A másik az, hogy LESZAROM őket.
A világ legkeményebb állata, megadásra készteti a ragadozókat, meglegyinti a harci kutyákat és nem kegyelmez az óriáskígyónak se – ...és én még így is LESZAROM!
Minden magyar ismeri, sokan úttörődalnak hiszik, valójában angol partyzene, mi az?LESZAROM, az űttörődalokkal így kell tenni!
Taylor ann – Gumicukor – David Hasselhoff lánya bizony elég csinos – Én bizony csakazértis LESZAROM!
tejben-vajban – Idén se hagyja ki a hazánk egyik legmenőbb online magazinját! – Nem hagyom ki: LESZAROM.
Gumicukor – Ne hagyja ki Bencsik Tamara minibe bújtatott tomporát! – Nem hagyom ki őt sem: „Hogy még szexibb legyen, az énekesnő térdig érő csizmában pózol.” – Nem hat meg: LESZAROM.
Exférje új csaja verset küldött neki, lószarral válaszolt: „Íme egy amerikai nő története, akit nem zavar, ha hűtlen volt férje és az új nő őrültnek nézi. Igazi szart küldött nekik.”LESZA TISZTELET, így kell ezt csinálni :)


KEDD, FEBRUÁR 9.:
EMBERTELENÜL EMBERI

0

I don't like "Humans".

Nem érdemes:
Film+2, 21:00
– A Pokoli bázis elvileg akció-horror, csakhogy az egyetlen horror benne az akció hiánya na meg az ötlettelenség, ez ugyanis a sokadik bőrnyúzás a katonai bázison garázdálkodó bizonytalan (hidegháborús) eredetű, de bizonyosan gyilkos lényről és az Egyetlen Emberről aki Tudja, Mekkora Veszélyt Rejt, De Senki Sem Hallgat Rá. Hülye történet, még hülyébb karakterek nem túl meggyőzően, viszont gagyinak sem eléggé szórakoztató, úgyhogy kihagyható. Öt perccel később (21:05-kor) sima, de ugyanilyen gázos akciózás az anyacsatornán (Film+), megverve a B-filmek minden ismérvével, kezdve a cím egy részének elfuserált magyarításával (S.W.A.T.: Tűzveszély), át a közhelyes történeten (kiképzőtiszt aktívan szembekerül az őt és csapatát vádoló efbíájossal, erre utal a félrefordított Firefight is). Talán Kristanna Loken bájai miatt érdemes lesz belenézni...NEM.

Nem ajánlott:
Kilenckor
egy orosz változat a Filmbox Plus-on a gyerekkönyvek egyik legellenszenvesebbikéből, a Kis lordból, angol címmel, vagyis lehet hogy a Joy and Sorrow of a Little Lord nem lesz szinkronizálva, de semmit nem vesztünk vele még így sem. Valamelyik feldolgozása már volt a blogban, asszem már akkor elmondtam hogy akármennyire is igyekeztek szimpatikussá tenni a titkolt nemesi származású srác sztoriját, nem sikerült: a nagyon szerény, nagyon szeretetreméltó, nagyon visszafogott főhős ahelyett hogy generációk példaképe lett volna, inkább nagy visszatetszést keltett az olvasókban, lévén legtöbbjükre nem várt távoli nemesi rokon, csak az eseménytelen felnőttkor. Ugyanabban az időben egész másfajta szellemi veszély leselkedik ránk a Fimcafén. Ha nem volna elég hogy a szulejmánnal országunk néhai mészárosát pozitív színben tüntetik fel, ott van a Humans ami már direkt a fiatalokat és ifjú felnőtteket célozza emberápdétes agymosással egy a miénkkel (véletlenül) párhuzamos valóságról ahol akár tetszik, akár nem alapon minden családba jut legalább egy human droid. Mielőtt még a csürhének is nyilvánvaló lenne a Szép új világ, az 1984 és a többi disztópia, a készítők bevetik a titkos fegyvert, márminthogy valójában kritizálják a more human than human-mozgalmat, de mivel tévén adják, ezért szinte biztosak lehetünk a végkicsengésben amiben ha kételkednék, azt is tegyük hozzá hogy ez ráadásul remake, az eredeti minden genderagymosások hazájából, Svédországból származik. Kapcsolódó hír:

Anyukám, vettem tegnap egy dögös androidcsajt, maradhat?: „A Humans című sorozat alkotói elképzelték, mi lenne, ha az emberhez megszólalásig hasonló szintetikus andoridok élnének közöttünk. Vajon mire használnánk őket? Babysitternek? Szakácsnak? Takarítónak? Persze. Meg szexrabszolgának. Van pár előzetesünk az AMC sorozatából itt.”MAGYARUL: a csürhe aberrációkhoz szoktatása tovább folytatódik, ugyanis az itt felvázolt jövő már a nyakunkon van:

More human than human rovat:
Az Android alapítója szerint a robotoké a jövő
– Ő csak tudja mi a jövő! És ha nem ez lenne, majd egy kis népességcsökkentéssel tesznek róla hogy az övék legyen:
Méreginjekcióval öl az orgyilkos tengeralattjáró robot: „A korallzátonyok védelmében veti be Ausztrália. Nyakunkon a tengericsillagok háborúja.” – ...és hamarosan minket injekcióz majd be ^^
Ismerjék meg Sayát, a szuperélethű digitális lányt: „Egyelőre még csak állóképen, de hamarosan filmben is. Önök elhinnék, hogy igazi?” – Most még nem, de majd el fogjuk:
hello90 – Mégis ki feküdne le egy robottal?: „Harminc év múlva lehet, hogy többen dugnak majd gépekkel, mint ahányan egy másik emberrel járnak. De hova vezet ez?” – Oda hogy pont akire szükség lenne, az nem szaporodik. Vagy épp fordítva?
Pillanatok alatt elkapkodták az érzelmeket is megértő robotot – Sekszelni is tud, érzelmei is vannak, gondolom a feje is szokott fájni...ennyi erővel már igazi nője is lehetne a tulajnak.
Lucy vagyok, és világítani akarok: „A cuki robot a sötét szobákba is beviszi a napfényt. Spórolás mellett depresszió ellen is jó.” – Hát nem tudom, nekem már attól elment az életkedvem hogy elolvastam ezt a hírt...:SS
A robot, ami leigázza a japán popzenét – És nem csak Japánban váltják ki a zenészeket gépekkel:
Egy kiborg dobosról forgatott szuper dokumentumfilmet az AtlanticÉDES FASZOM! Meg is interjúvolták? És kiknek forgatták, a többi kiborgnak?!
Saját utódokat épített az anyarobot: „Az evolúciót utánozta, hogy egyre fejlettebbek legyenek a kicsik. Félni azért nem kell tőle. Még.” – Na, itt a fenti film leendő közönsége.
A Fehér Házat már robotok is látogathatják: „Ezek a gépek nem szuperintelligensek még, emberek irányítják őket.” – Hát persze, avagy megint valami amit előbb olvashattunk az Idők Jelein.
Minirobot tanítja programozni a gyerekét: „És nem is drága: az alapverzió 14, a fullos 40 ezer forintba kerül.”More szülő than szülő. Bizony, mennyivel is jobb idejekorán gépre szoktatni a gyereket és robotokra bízni! De szerencsére van még remény:
Gyerekek bántalmaztak egy robotot: „Egy japán kísérlet szerint mi, emberek is veszélyesek lehetünk a gépekre.” – Remélem is: ŐK VAGY MI, ez itt a kérdés! Nap kommentje:

énekes kabóca 2015.08.07. 19:35:00
Csak a döglött robot a jó robot.

 

SZERDA, FEBRUÁR 10.:
CSAK SEMMI POKOLI MÉLYSÉG, KATOLIKUSOK VAGYUNK!

0

Rossz a karórád?

Ajánlott:
A Cinemaxon ma fél kilenckor szerda este lesz a Péntek este – de nem csak ez a szokatlan hanem hogy ez a 2002-es francia dráma mennyire különbözik az utóbbi idők gall darabjaitól: emberi, nem maximalista, és bár ebben is van seksz-jelenet, nem az aktusra hanem a résztvevők bőrére fókuszálnak (nagyon közeli felvételek, stb.). Átlagos este Párizsban, átlagon felüli közlekedési dugóval. Míg Amerikában Michael Douglas már szállna is ki a kocsiból egy puskával a kezében, addig itt egy fiatal nő fogad be egy vadidegent az autójába ahelyett hogy tervei szerint összeköltözne szeretőjével, dehát végül is érthető, ez egy női film, és nem is rossz: Claire Denis azt vizsgálja, mi mozgatja az egyéjszakás-egyautós kapcsolatokat (plusz az sem véletlen hogy válsághelyzetben a sekszbe szeretnek a népek menekülni, ugye a legtöbb gyereket is akkor csinálták Amerikában amikor odakint dühöngött az ítéletidő). Jóval később, 00:40-kor egy valószínűleg eleve tévére gyártott dráma az HBO-n a szekták árnyoldalairól. Az utolsó idők egyik jele a Hazug próféták feltűnése, és mivel a mormon egyház eleve gyanús alapokra épül, engem nem is lepett meg amikor Warren Jeffs-ről kiderült az, ami. Az egy dolog hogy a több feleség tartása nem épp keresztény dolog, de hogy valaki nem csak az egyházban lépjen a tulajdon apja helyére hanem a hitvesi ágyakban is, az már sok, amikor meg ez a féreg rátért a kislányokra, arra meg a sokk a legenyhébb szó. Bár ez nem doksi hanem „csak” rekreálása az eseményeknek, azért csak nézzük meg hogy ne felejtsük el hogy a vallást mennyi minden szarságra fel lehet használni :SS

Talán érdemes:
TV2, 21:20
– A videojátékok adaptálása rendületlenül folytatódik, a 2014-es áldozat a Need for Speed, és nekem ez is ott vérzik el ahol az összes többi: míg a játékban te irányítasz, váltogatod a pályákat addig itt ugyanitt színészekkel (és nem is túl jókkal) játszatják le mindezt, forgatókönyvet szinte csak alibiből írtak (beugratott és börtönbe juttatott autóversenyző egy flúgos futammal állna bosszút rosszakaróján). Még ha agyatlan szórakozás lenne, bő két óra még abból is sok lenne, dehát nem az.

Nem érdemes:
Film+2, 20:55 – Nincs szerencsénk ezekkel a poklot idézgető B-filmekkel: ma a Pokoli mélység lesz az ami tegnap a Pokoli bázis volt, az amcsik jobban tették volna a Sink Hole helyett Plot Hole-nak keresztelik, jobban illik hozzá. A címbeli peremen egyensúlyozó iskolabusz nekem egy Funes-filmből ismerős, igaz ott egy kocsi akadt fenn a fán és vígjáték volt, ide meg csak Eric Roberts jutott.

MAGYARUL! rovat:
...még mindig 2015-ből:
Jön Lily, a repülő szelfidrón: "Mész, követ, ismeri az arcod is. Nem menekülsz."MAGYARUL: a csürhe hozzászoktatása a magánélet felszámolásához tovább folytatódik.
Gruppen szexre vágysz? Itt a segítség!MAGYARUL: a csürhe aberrációkhoz szoktatása tovább folytatódik. A gruppenszex amúgy egy szó, de ugye hírportálokon nem szabad tudni helyesen írni.
Pentagon: Nem volt közös amerikai-orosz hadgyakorlat SzíriábanMAGYARUL: de igen, volt. És tényleg: „Csak próbarepülés volt az amerikaiak szerint, Kartapolov vezérezredes máshogy emlékszik.”
Obama: Nem vezénylünk katonákat a szíriai frontraMAGYARUL: már ott is vannak. És tényleg: „Barack Obama szerint a Szíriába küldött amerikai katonák nem fognak harcolni, így nem szegi meg korábbi ígéretét. A különlegesen képzett csapatok azt ellenőrzik majd, hogy a hadianyag eljusson a felkelőkhöz.” – Ja, mint Vetnamban a buli elején :SSS
1 terabájt tárhelyet ad ingyen a Google: „Jó, nyilván nem teljesen ingyen, némi kulimunkát kell cserébe elvégeznünk a cég helyett.”MAGYARUL: nincs ingyenebéd.
Így lőjük fel a fájlokat a felhőbe: "Van már korlátlan online tárhely, tölthetünk a netre terabájtos fájlokat is, véget ért a szívás az usb-vinyókkal és meghibásodott szektorokkal. Összehasonlítjuk a legjobb online tárhelyeket."MAGYARUL:
tárhelyszakértő - Esélyünk sincs a hackerek ellen: "A szakértők félistene szerint teljesen tehetetlenek vagyunk." – ...mondja ezt a tárhelyszakértő blog. De nem baj, buta birkák, csak töltsetek fel mindent, tegyetek nekik szívességet...
Samsung okostévéje van? Vigyázzon, mit mond előtte!: "A gyártó a használati utasításban sem tagadja, hogy a tévé személyes adatokat is továbbíthat." - MAGYARUL: újabb konteóról bizonyosodott be, hogy igaz.
Saját filmnél is reklámokat tol a Samsung: "Idegesítően sokszor jön elő hirdetés az okostévén. Elvileg csak az ausztráloknál."MAGYARUL: mindenütt ez van. Vagy lesz. Ez is mekkora LOL már, "okostévé", és közben a saját DVD-imet se tudom megszakítás nélkül nézni :DD
Will Smith a jó szíve miatt nem lett Django: „Sokáig úgy volt, hogy ő lehet Tarantino bosszúwesternjének főszereplője. Most elmondta, hogy miért nem vállalta el.”MAGYARUL: nem volt hozzá tehetsége. Ami meg az indoklást illeti:

mel gibson 2015.11.24 10:02:59
Szeretet??
Most már értem, hogy miért akkora idióta a gyereke...


CSÜTÖRTÖK, FEBRUÁR 11.:
SZÜKSÉGES-E A FEJLÖVÉS?

0

Elkaszálták a hippiket.

Talán érdemes:
HBO, 21:00 – Múlt évben már előkerült Whitney Houston Serge Gainsbourg kapcsán, ma meg egy teljes életrajzot kapunk a nyolcvanas évek énekesnőjének felemelkedéséről és bukásáról Angela Bassett rendezésében de sajnos nem az ő főszereplésével, pedig még most, jóval túl a harmincon is jobban néz ki mint szegény Houston lány bármikor, aki a legjobb példa arra hogy a rossz barátok és még rosszabb férj mennyire gallyra tudják vágni a legjobb nevelést és legragyogóbb karriert is, azóta már a lánya is rálépett ugyanerre az útra (meg is halt szegény), de persze Bobby Brown továbbra is mossa kezeit. Utána ugyanitt másfél órával később (22:30-kor) egy doksi arról hogy mi lett a hippiálmokból és Haight Ashburyből, nem egészen elfogulatlanul (Alexandra Pelosi anyja a régi balos brigád tagja volt), vagyis nézhetjük sima régenmindenjobbvolt-lamentálásként vagy a szükséges fejlődéssel járó áldozathozatalról szóló kordokumentumként. Mint címéből sejthető, San Francisco 2.0 már a doktomlufiról, a startupokról meg más ilyen szilikonhegyes-völgyes marhaságokról szól, ennek megfelelően nem találni olcsó klubokat, még olcsóbb lakásokat, sőt a drog-utcát is felszámolták. Mondom, egyrészt csupa olyan dolog történt aminek a normális adófizető állampolgár örülhet, ugyanakkor a hatvanas évek álmai is odalettek – más kérdés hogy már ezer éve lejárt a szavatosságuk. El ne felejtsem, 21:20-kor a retekklubb folytatja a Volt egyszer két Németországot, de ma csak egy részt kapunk (nagyon remélem hogy nem teszik még későbre és nem hagyják abba félidőben mert nem sikerül megdönteni a szüjjélmán nézettségét).

Kis hírek a nagyvilágból:
...és hogy mi lett volna San Franciscóból ha nem költöztek volna be a tech-esek:
Így élnénk, ha a hippik nem alkudtak volna meg: „Nincs miniszterelnök, nincs rendőrség, és nem a többség dönt, hanem mindenki. (...) A dán főváros központjától alig negyedórányira, a Christianshavn nevű mesterséges szigeten több mint negyven éve létezik egy fristad, azaz szabad, autonóm város. (...) Az autonóm miniállam kezdettől fogva legalitás és illegalitás, vagy – hogy megint szocialista párhuzammal éljünk – tűrés és tiltás határmezsgyéjén billeg.  (...) A hippiállam fennmaradhat, de meg kell oldani a legégetőbb problémákat. Ezek közül a legfontosabb a Pusher streeti állapotok felszámolása. Itt ugyanis úgy árulják a hasist, a füvet vagy akár a keményebb drogokat, mint másutt a gyümölcsöt vagy a szuveníreket. Bár az utca Christiania központjában van, valójában nem az itt élők tehetnek róla, hogy ez lett a kábítószer-kereskedelem fellegvára. "A Pusher-Street bárhol lehetne Koppenhágában – ismeri el a rendőrség képviselője is. – Valamiért mégis itt árulnak elképesztő mennyiségű hasist, úgy saccoljuk, évente tíz tonnát legalább. Ez az üzlet milliárdokra rúg. Olyan bűnszervezetek folytatják, mint a Hells Angels. Gyakoriak a hatalmi harcok, a lövöldözés sem ritka."Ja, lehetne bárhol, de valahogy mégis ott alakult ki. És gondolom annyira nem önállóak hogy saját kórházuk meg iskolájuk legyen, abból jó nekik a "rendes" is...
ma is tanultam valamit - Cigiszünet mentette meg a biztos haláltól a főmérnököt: "1960-ban magától felrobbant egy szovjet rakéta, mert valaki rossz állásban hagyott egy kapcsolót." – ...és még azt mondják hogy a cigaretta káros az egészségre!
Terepjáró csúszott a Fertő tóba: "A Jeepen utánfutó is volt." – Így is kell, Hummering is SOOOO 2013!
elnézést - Kim Kardashian cuki kis üvegből fogyasztja a saját placentáját: "Hogy pontosan milyen élmény a saját méhlepényét enni, nem tudjuk, mert Kim Kardashian ezt csak pénzért árulja el."Szerencsére Geréb Ágnesnél bárki megkóstolhatja ezt az ételkülönlegességet ^^
Sunyi csúsztatások halmaza a nemzeti konzultációs kérdőív: „Terroristákkal, a magyarok munkáját elvevő menekültekkel riogat, a tények nem igazolják.”...ahogy azt meg is tudtuk nem sokkal utána Párizsból és Kölnből, mert 2015 sajnos a terror éve volt, a média előbb együttérzett (Indexen ki is rakták fordítva a trikolórt :D), aztán hamar visszatalált a normális kerékvágásba:
A párizsi merénylők nyomában: „Az Origo párizsi tudósítójának segítségével most helyszíni beszámolókkal, eddig nem ismert részletekkel tarkítva rekonstruáljuk az eseményeket percről percre, hogy mi is történt két nappal ezelőtt péntek este 21.20 és 21.53 között Párizsban.” – ...és még ezt is tudta fokozni a CenzOrigó (azaz egyik blogjuk):
M'Tészta – A tragédia helyszínei: „Ismerd meg a párizsi terrortámadások helyszíneit.” – Igen, most hogy folyt egy kis paradicsomlé, megjött a gasztrobloggerek étvágya is, aztán jöttek a fapadosak, a más nyomorában olcsó nyaralást és könyvélményt keresők:
m - 4 regény, aminek elolvasása után azonnal Párizsba utazna: „A párizsi terrortámadást követően jelentősen megugrott az érdeklődés Hemingway Vándorünnep című visszaemlékezése iránt.”
Erről marad le, ha megijed a terroristáktól: „Megmutatjuk Franciaország legszebb helyeit.” – ...de a gödör aljáig természetesen megint az Index jutott el:
Hallgasson meg egy dalt a leghíresebb mali túsztól – ...és akkor egy jó hír a végére:
Ezek voltak az öngyilkos merénylőnő utolsó szavaiALLAHU AKBAR Ja, nem: "Váltig állította, hogy Abdelhamid nem a barátja." – ...és ez a szegény, ártatlan leányzó aztán egyszercsak felrobbantotta magát egy véletlenül ott levő bombával. Seems legit! Évezred kommentje-candidate:

a nagyon régi alezredesur 2015.11.20. 16:51:56
Egy pohár bort ittam most a hölgy "egészségére"! De szeretnék így lerészegedni, minden elpusztult féreg után egy pohár bor!


PÉNTEK, FEBRUÁR 12.:
ERDŐBEN A BOLDOGSÁG,

0

...erőben a viasz.

Talán érdemes:
Cinemax, 22:05 – Nem sűrűn látunk tudományos-fantasztikus filmeket Mexikóból, de amikor igen, az érdemes a figyelmünkre. Ez a helyzet a Végtelenül esetében is ami a párhuzamos szálas és (sejthetően) ismétlődős-időcsapdás zsánert keresztezi egy bonyolult ügyön dolgozó rendőr és egy utazó család sztoriján keresztül. Ami összeköti őket az az események katalizátoraként ható robbanás, és hogy látszólag nincs kiút a helyzetükből.

Nem érdemes:
Kilenckor
propaganda az HBO-n a hazatérő világbékeharcos amcsi katonáról aki rájön hogy a harctéri gyilkolásnál is keményebb (igaz, vérmentes) küzdelem lesz visszahódítani a fiát. A valóságban ez úgy szokott kinézni hogy a katona egy idő után bekattan és lövöldözni kezd, itt meg olyan címet bírtak adni neki mint a Boldogság erődje. A témánál maradva féléjfélkor újabb rész a Film+-on a Tökéletes katona-szériából, avagy Scott Adkinsnak is eljött a Leszámolás napja, vagyis a csatlakozás a JCVD és Dolph Lundgren által vezetett klónhadsereghez miután rájön hogy a látszat ellenére ők a jók (és szinte a családja megölése is elfelejtődik). Minél gyengébb valami, annál inkább próbálják feldobni, itt például a stroboszkóp-effekttel, vagyis epilepsziások még véletlenül se nézzék. A felvázolt jövő viszont sajnos itt is közelebb van mint hinnénk és szeretnénk:

A világ legnagyobb klóngyárát építik Kínában: „Elég ijesztően hangzik, de egyelőre haszonállatokat klónoznának csak.” – Ja, persze...
Cuki génmódosított mikromalacok Kínából: „Eredetileg az emberi betegségek kutatásához állították elő őket.”HÁT PERSZE!! Jaj de cukik ezek a mini-malackák, szinte olyan arik mint a csernobili mutációk!!!négy!44
Egy kínai tudós azt állítja, tud embert klónozniMAGYARUL: már megcsinálták.

 

SZOMBAT,  FEBRUÁR 13.:
SZERENCSE-MOSÓK

0

NEM Tutenkámen.

Ismétlés, talán érdemes:
Az amerikaiaknak már húsz éve sem volt szerencséjük a remake-ekkel, a Tiszta szerencse például egy Pierre Richard-bohózat 1991-es, elég vérszegény adaptációja a balszerencsés Balfácánról akit ráállítanak főnöke hasonlóan született lúzer lányának megtalálására egy profival együtt. A főhősökből természetesen feketék lettek, de nem csak ez veszett oda a nagy feldolgozósdiban hanem az eredeti szíve-lelke is. Ha valami szerencsés van benne az az hogy 00:10-kor kezdik a TV2-őn, vagyis csak akkor rontja le az originálról bennünk élő képet ha nagyon akarjuk. Ha már mindenképp ugyanitt akarunk hajnalig fennmaradni akkor inkább válasszuk negyed háromkor a repülős katasztrófa Airport-széria '79-es és egyben utolsó részét, a Concorde-ot aminek külön aktualitást ad az Index nemrégi cikke a transzatlanti repülőjárat tündökléséről és bukásáról. Viszont ami magát az Airport-ot illeti, az ihlet ekkorra már kezdett kicsit kifogyni és átcsúszni valami egész másfajta katasztrófába, vagy inkább vígjátékba, mert ez már majdnem Airplane-kategória, még Alain Delon (és Sylvia Kristel) ellenére is. Próbálták aktualizálni és a moszkvai olimpiához igazítani, meg tettek bele fegyvercsempészt és elrejtett bombát, de eredeti forgatókönyv, az nem volt.

Talán érdemes:
A Cinemaxon negyed kilenckor
rendhagyó második világháborús dráma a Phoenix bárral, ami a várható történelmi témán túl is teljesít. A főhőse egy énekesnő aki származása miatt pengeélen egyensúlyoz a harmincas évek Németországának lokáljaiban, mígnem egy napon a táborok elkerüléséhez már nem elég a tehetsége. Kisebb csodaként túléli, "csak" korábbi szépsége és arca lesz teljesen oda egy eltévedt golyó miatt, viszont korábbi férje emiatt már nem ismeri fel, de ez talán nem is baj, mert a nőnek így legalább esélye lesz kívülállóként követni és megfigyelni a férfit, akiről azt gyanítja hogy lehetett némi köze a koncentrációs táborba kerüléséhez. Utána kivételesen a retekklubb is ad valami nézhetőt 21:10-kor, amiben bár Liam Neeson is szerepel, de az elzárt családtag kiszabadítása ezúttal mégis Russell Crowe-ra hárul. A Következő három nap egyszerre börtönből szabadítós akciófilm és dráma az igazságszolgáltatás árnyoldalairól: amikor egy szerető férj (Crowe) élete párját gyilkossággal vádolják és jogerősen börtönbe csukják, végső kétségbeesésében (miután törvényes úton nem tudta az igazát érvényesíteni) rafinált tervet eszel ki a nő megszöktetésére. Bő két óra feszült szórakozás, egyszer mindenképp érdemes megnézni.

Ajánlott:
Ez lesz a legrövidebb, mert jó bornak továbbra sem kell cégér: a Filmcafe folytatja Tutenkámen, Az ifjú fáraó történetét kilenckor, kanadai sorozattól meglepően magas minőségben a történelmi hűséggel. Szinte mintha mi is ott lennénk...

A seksz, a szipu rovat:
...továbbra is 2015 „legjobbjaival”:
Nem lesz több pucér nő a Playboyban – ...de gondolom transz-tesztikulárisok azért lesznek benne, nehogy homofóbiával lehessen vádolni :))
Lenyűgöző, művészi képek egy pornófilm-forgatásról (18+): „Durva fotók.” – Most akkor művészi vagy durva? Mindegy is, a CenzOrigó és az Index együtt forszírozza az aberrációkat:
18+ élet – Négy évig fotózta a pornóforgatásokat: „Sophie Ebrard évekkel ezelőtt egy swingerklubban ismerkedett meg a francia pornórendezővel, Gazzmannel, akinek a segítségével elkészítette az It's Just Love projektjét. Telefonon adott interjút a Velvetnek. Többek közt a Pussy Galore, a Wasted, a Young Harlots (Fiatal kurvák), az Anal Debauchery II. (Anál csábítás), a Satan's Whore (Sátán kurvái) pornóforgatásokon fotózott.” – Mint egytől-egyig Értékes, Kihagyhatatlan Műalkotás!4 négy!!
Kíváncsi vagy, hogy fotózzák a meztelen puncikat?: „Less be a kulisszák mögé!” – ...és az Indexen szerencsére tesznek a nemi egyenlőség kedvére is:
18+ Így fotózzon stílusosan péniszt!: „Az amerikai művésznő annyi unalmas farokfotót kapott az ismerkedőoldalakon, hogy elege lett, és megmutatja, hogyan lehet ezt jól csinálni.” – Ennek is méhe járna inkább és nem a vakuja!
18+ randi – Naivan azt hittem, ezt is beleépítjük szexuális repertoárunkba: „Brigitta azt írja, a szex terén meg kellett reformálnia szerelmét. De egy tabu mégiscsak maradt – mi ilyenkor a teendő?” – Le kell szarni...csak nehogy még a pasija a végén élvezze is!
A vaginája 80 %-a megégett a dokinál: „Az új-zélandi nő egy rutin hüvelytükrözésre ment, ahol viszont 5 %-os helyett 100 %-os savat használtak az orvosok.” – Semmi gond: UGYANEZT AZ ORVOSOKNAK IS!
Gumicukor - Boy George a Voice-ban közölte: lefeküdt Prince-szelKIZÁRT DOLOG, még akkor sem hiszem el ha ő maga mondja! BOY GEORGE NEM MELEG, SOHA NEM IS VOLT AZ, ő csak szereti a zenét! Mindenki így öltözött a nyolcvanas években, én már csak tudom!!4 Egyszerűen borzalmas hogy az Index gyerekkorunk STÁRjait próbálja befeketíteni és felmelegíteni az aktuális agendákhoz illeszkedően!
Gumicukor - VV Zsuzsának 800 ezret ajánlottak fel szexértMUHAHA. Hát persze. Annyiért már REALDOLLT IS LEHETNE VENNI Gianna Michaels-et is örömmel klónoznák...
VV Seherezádé csak vodkával képes elviselni az oroszokat – Ez semmi, inkább abba gondoljunk bele hogy ha neki ennyit kell innia a ruszkik elviseléséhez, mennyit kell inni nekik hogy őt elviseljék? "Az exvillalakó szerint a morcos oroszoknak intravénásan kellene adagolni a piát." - Intravénás alkohol, na persze, mondjuk ezek a celebek egyébként sem tudják mit hogyan kell fogyasztani:
Kerekes Vica egy korsó sört zuttyint a mellei közé: „Volt idő, amikor Kerekes Vica professzionális életének minden egyes rezdüléséről külön cikkben számoltunk be itt a Filmklubon. Elsőként írtuk meg, hogy bugyi nélkül ragadta meg a dákót, együtt örültünk vele, amikor a dekoltázsa kulcsszerepet kapott egy filmben, rögtön szóltunk, hogy a lábai között matatnak, mutattuk egyből, hogy milyen lelkes szexpartner, nem hagytuk szó nélkül azt sem, hogy a melle mindig kéznél van, illetve ha ízlésesen meztelen volt, akkor mi bizony arról is hírt adtunk.” – Nagyonis jó hogy a CenzOrigó ennyire figyelemmel követi a hölgy Munkásságát és beszámolnak az Oscar-esélyes Alakításairól, bármilyen más ilyen alkalommal én is örülnék ennek, de nem akkor ha az Emberiség Éltető Nedűjét pazarolják! Nap kommentje:

Stefano_28 2015.11.18. 02:52:58
Kár érte, mármint a sörért...


VASÁRNAP, FEBRUÁR 14.:
AMIKOR AZ ÉLET IZÉLGET
VESZETT KÍGYÓ GLÓRIÁJA
0

Cult snake?

Talán érdemes:
Russel Crowe helyett Tom Hanks mint Larry Crowne, szabadítás helyett Tanuljunk szerelmet!, minden más stimmel a tegnappal a retekklubbtól szinte a vetítési időpontig (19:50), ez viszont max. egyszernézős egyrészt a romantikus téma, másrészt a gyengus megvalósítás miatt. Pedig ha mondjuk az állását vesztett férfi újrakezdését jobban előtérben hagyták volna és csak mellékvonal lett volna az oktatójába (Julia Roberts) való belezúgás, minden sokkal jobb lett volna. Sajnos Hanks a főszerep mellett a rendezést meg a forgatókönyvet is magára vállalta, ez neki jutalomjáték, nekünk viszont kicsit felemás élmény. A Cinemaxon tíz perccel utána (nyolckor) adott Veszett kígyó is ugyanott vérzik el ahol Hanks rendezése: a jó útra lépni akaró, újrakezdő fegyenc és az utánanyúló alvilág története annyiszor voltmár hogy még ha komoly munkát fektetnének is a megvalósításba, akkor is maradna utána hiányérzet, a Cut Snake-ben viszont már az ex-bűnöző és cellatársa újbóli találkozásának első percétől nyilvánvaló hogy több volt a két férfi között mint sima betyárbarátság, és ez az ami kettejük közül a becsületesen élni akaró házasságát igazán veszélyezteti. Kilenckor egy feleslegesen elnyújtott drámával próbálják elhitetni velünk a Film Mánián hogy a történelem a személyek sorsán át tükröződik és vica versa: egy egyszerű, vidéki francia lány és egy nagyvilági férfi kapcsolatán keresztül mutatják be ahogy az anyaország magára hagyja Az új Franciaországot, Kanadát. Még a mellékszereplő Gérard Depardieu a legismertebb belőle, és akármilyen érdekes gondolatot is vet fel, másfél óra bőven elég lett volna belőle. Egy órával később, 22:05-kor egy kicsit fárasztó toleranciamese Oprah Winfrey és Steven Spielberg producerkedésével a Duna TV-n arról hogy Az élet ízeihez hozzátartoznak az egzotikumok, és hogy álljunk nyitott szívvel a frissen nyitott indiai vendéglőkhöz, meg hogy mit sem ér a mislencsillag curry és egyebek nélkül. Láttam már Helen Mirrent ennél jobb szerepben (igaz, rosszabban) is, az ő rajongóin kívül még a kajapornó-kedvelőknek ajánlható.

Talán ismétlés, biztosan nem érdemes:
TV2, 19:20 – Hogy nem csak nálunk dívik a nyaralás közben, alibiből lezavart „vígjátékok” forgatása (lásd az Idegölőt), arra a „legjobb” példa a Páros mellékhatás aminek ürügyén Vince Vaughn és társai üdülhettek egyet a trópusokon, és ez is egy nyomós érv arra hogy a színészeknek nem szabad szabadkezet adni, pláne nem elutaztatni őket mindenféle távoli szigetekre. A történet dióhéjban: a nehézségekkel küzdő házaspár úgy dönt, párteriápiára utazik és mivel csoportosan kedvezményt is igénybe lehet venni, rábeszélnek három másik párt is. Csakhogy a részvétel mindenkinek kötelező, így az elvileg gondtalan kapcsolatokat is kénytelenek lesznek nagyító alá venni. Ennyi az annyi, ami nem sok, és mindezt elég fárasztó viccekkel adják el annak aki vevő az ilyesmire.

Remake rovat:
...2015-ből:
Folytatják A függetlenség napját: "Folytatást kap A függetlenség napja, de nem minden főhős lesz ott a második menetnél." – Már az első is egy sima propagandaszarság volt, ez a második is tuti az lesz. Kihagyom.
Jared Leto lesz Joker: "Bejelentették a DC következő nagy dobásának szereplőgárdáját. Jared Leto, Will Smith és Tom Hardy közös filmben." – ...csak aztán nehogy ő is úgy járjon mint szegény Heath Ledger.
Dwayne Johnson nagy zűrt fog okozni kis Kínában: "Kurt Russell szerepére pályázik az 1986-os film remake-jében." – Ez is úgy kellett nekünk mint egy falat kenyér...
Még mindig életben van az amerikai Akira: „Most a Kemény motorosok forgatókönyvírójával próbálják feléleszteni a legendás anime remake-jét.” – Még mindig inkább ez minthogy a Szelíd motorosokat rimékeljék :D
kult – c:c – Visszatért a Reszkessetek, betörők! Kevinje: „25 évvel öregebb, dohányzik, és a mai napig rémálmai vannak a betörőkergetés miatt.” – ...és ezáltal egy élő elrettentés minden leendő gyerekszínésznek. Nap kommentje 1.:

scsaba1 2015.12.18. 16:34:18
Kemény...
Egyébként nem tudom, hogy miért nem hívják sorikba játszani karakterszereplőnek. Első osztályúan hozza a lepusztult drogos formát, meg a vérfertőző kapcsolatból született déli degenerált rednecket, ill. ezek tetszőleges keverékét.

A Piszkos tánc sem ússza meg feldolgozás nélkül: „A legendás táncos filmből az ABC csatorna rendelt remake-et, a főhősnő szerepére pedig állítólag A család kicsi kincséből és a Zombielandből ismert Abigail Breslint akarják leszerződtetni.”Év filmje lesz, már előre érzem.
Kiszállt a rendező az Azból: „Cary Fukunaga három héttel a forgatás előtt hagyta ott a gyilkos bohócos filmet, ami lehet, hogy sosem fog elkészülni.” - ...and nothing of value would be lost.
Könyves - Trafó: Jake Smiles cinikus tripje: „Magyarország első netregényéből most monodráma készül.” – Affene, pedig már sikeresen elfelejtettem az anno köréje generált hype-ot.
Átírhatja a történelmet az új Alien-film – ...hacsak a filmet magát is át nem írják közben:
Hülye neve van a Prometheus 2-nek: „Amit eddig Az elveszett paradicsom: a Halálként ismertünk, az még fárasztóbb címet kapott.” – Nem tökmindegy? Úgyse fogjuk megnézni...
Róka még nem súgott ilyen szépet gyerek fülébe: "Megérkezett az első jelenet A kis hercegből, amiben a róka azt a híres idézetet mondja." – Gondolom azt hogy "Ringdingding-digingigerining".
Könyves – 2017-ben jön A tetovált lány 5.: „David Lagercrantz vérszemet kapott: a sorozat még legalább két kötetben folytatódni fog.” – Ekkora siker mellett szinte mellékes hogy az eredeti szerző már nem él, ez csak nem fog a sequel-ek és remake-ek útjába állni! Ahogy a magyar komikus mondotta volt: „aranyoskám, ha egy üzlet beindul!”
Elég valószínű, hogy lesz még folytatása az Éhezők viadalának – Elég valószínű hogy azt is ki fogom hagyni: „Egy konferencián beszélt Michael Burns, a Lionsgate stúdió elnökhelyettese arról, hogy az Éhezők viadala legalább annyira fontos franchise, mint a Harry Potter, vagyis bőven van még hátra a történetből. A Hollywood Reporter szerint Burns nagyon szeretné, ha legközelebb előzményfilmet készítenének, mert a rajongók pont az arénában látható összecsapásokat hiányolták az új filmekből, erre pedig az előzményes megoldás remek lehetőséget kínál. De itt még nincs vége. Burns arra is kitért, hogy szeretné ha a Lionsgate többi erős franchise-a sem tűnne el, így a jövőben számítani lehet Alkonyat-, Fűrész- és Feláldozhatók-folytatásokra, előzményekre, sőt, rebootokra is akár.” – Folytatások, a folytatások mellékszereplőinek forgatott leágazások, majd mindezek reboot-jai... Tessék mondani, eredeti ötlet és nézhető filmek is lesznek valamikor? Bár minek is, amikor az igazi újrafeldolgozásokat az élet csinálja:
Harrison Fordnak repülőbalesete voltNap kommentje 2.:

Carradine a gardróbszekrényben 2015.03.06 08:20:08
Rohadjak meg papírzsákban, ilyen filmje már volt neki! Az élet remake-elte?
[link]
Általában úgy szokott lenni, hogy először történik meg az életben, aztán filmesítik meg a sztorit. Itt most fordítva. Először film, aztán az élet.

 

 

Kulcsszavak: LESZAROM, rest of, 2015

bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés