2016. 02. 22.
Világ szelfibűnözői egyesüljetek! (feb. 22-23-24-25.) + The Rest of 2015 vol. 9.
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Világ szelfibűnözői egyesüljetek! (feb. 22-23-24-25.) + The Rest of 2015 vol. 9.

 

 

 

 

 

 

HÉTFŐ, FEBRUÁR 22.:
EGY KUSSABB MENNYORSZÁG GYERMEKEI

0

Try walking in their shoes.

Sorozat, talán érdemes:
Az HBO-n természetesen nyolckor folytatódják a Bakelitet, de ezen felül is lesz ilyesmi jóság, ugyanis egy órával később, azaz pontban kilenckor egy újabb friss széria kezdőrésze vár minket az AMC-n a Night Managerrel amiben Hugh Laurie még dr. House-nál is genyóbb figurát (fegyverkereskedőt) alakít, a főszereplő azonban nem ő hanem az általa „megkísértett” ex-kommandós Jonathan Pine (Tom Hiddleston), akit még a nyugalmas ÉJSZAKAI szállodaportási szolgálatban is megtalálnak múltja sötét elemei akik rábeszélik, épüljön be a kereskedő belső köreibe.

Ajánlott:
Nyolckor
a világ első Oscar-jelölt iráni filmje jön a Cinemaxra. A Mennyország gyermekei arra az érzésre alapoz amin mind átestünk, csak mivel Iránból jön, sejthetően kevesebb first world problemmel, helyettük a Légy jó mindhalálig hangulatát élesztgetve: egy teheráni testvérpár egyike őrizetlenül hagyja és ezáltal elveszejti nővére cipőjét. Apjuk haragjától félve a gyerekek inkább azt a megoldást választják hogy feltáltva hordják a fiú lábbelijét. Cinikus módon azt mondhatnám hogy a rendező egy ziccert sem hagy kihasználatlanul ami a néző könnyzacskóira hathat, de mégis hogyan máshogyan lehetne elmondani ezt a történetet? Majid Majidi egyszerű eszközökkel és amatőr szereplőkkel emlékeztet minket rá hogy amin felnőttként csak röhögünk, az gyerekként óriási tragédia (gondoljunk csak a rossz jegyek miatt elbujdosókra vagy rosszabb esetben öngyilkosságot elkövetőkre), és én már ezért megemelem előtte a kalapomat.

Hétfő? #LESZAROM™.
...még mindig 2015-ből:
VV Dóra szerint kurvult egy világot élünk: „A playmate-ből csak úgy ömlik a bölcsesség.”BAGOLY MONDJA LESZAROM.
eurológus - A tehénfingról vitáztak az Európai Parlamentben: „Van-e hatalma Brüsszelnek megakadályozni a teheneket a szellentésben és a böfögésben?”EZ MOST A LEGFONTOSABB PROBLÉMA, GONDOLOM MAJD A TEHENEKRE IS GÁZKIERESZTÉSI KVÓTÁT AKARNAK ERŐSZAKOLNI, LOL LESZAROM.
Na ez a multitasking: cigizve pisilő nőt fedeztek fel a Street View-n – #pech. – Nem: #LESZAROM.
nesze!szer – Esküvői szelfi: „Liisa Luts, aki Tallinban él, úgy érez­te, saját esküvőjén inkább ő maga fog fotózni. Mit szól a képekhez?” – Azt, hogy LESZAROM.
Gumicukor – De miért emeli ki magát Kellan Lutz a szikla szélén? Meg akar halni? – Nem, csak LESZAROM.
Ilyen az, amikor egy plus size modell kiteszi, amije van – És ilyen az is, amikor LESZAROM.
Velvet – Tuti, hogy ilyen szettben még soha, de SOHA nem látta Aleskát – Tutira LESZAROM, az én szívem már Gianna Michaels-é.
Gumicukor – Pirner Alma meztelenül, terhesen terpesztett Nánási PálnakREMÉLEM NEM LESZ EBBŐL IS DIVAT LESZAROM.
Megmutatta terhes aktfotóját Fábián Anita: „A Jóban Rosszban színésznője 10 évvel ezelőtt volt terhes, de csak most találta meg a fotót.”MICSODA VÉLETLEN EZ IS LESZAROM.
fh – 7000 fontot érő bálnahá­nyást talált egy férfi Wales-ben: „A bálnahányás ugyanis jó illatú, parfüm készül belőle.” – És a LESZAROM mennyit ér? :)))
Mi történt Zimány Linda szájával?: „Túlkente a rúzst? Rossz a filter instán? Az ott egy árnyék? Megnőtt? Mi történt?!”LESZAROM happened!
Bemutatjuk: a hányógép – Én a hányógépet is LESZAROM.


KEDD, FEBRUÁR 23.:
AZ ELMEHÁBORODOTT UJJA

0

Just cut it, honey!

Ajánlott:
Cinemax 2, 00:30 – Az Elme háborúja le sem tagadhatná hogy a hetvenes években készült, a korszak összes művész(kedő) thriller/krimijének ismertetőjegyét magán hordozza. Ott van a lúzer, drogfüggőségétől szabadulni akaró főhős és a nyakába szakadó gyilkossági ügy (az áldozat a nagynénje) amit mégjóhogy egymaga akar megoldani, dacára annak a kábszizás egyik mellékhatása a való élet és a hallucinációk keveredése. Hogy mégis itt van a helye az a szinte dévidlincsi megoldásoknak köszönhető: a fickónak fenyegető levelet írnak a saját írógépén, magnóra veszik és elpostázzák neki őrült kacagását és titokzatos nőkből sincs hiány, a befejezés viszont sajnos már az Antonioni-iskola kézjegyét viseli magán (ezt veheted spoilernek is). Mindegy, én bármit és mindent megnézek amiben Gayle Hunnicutt szerepel, úgyhogy ezt se hagyom ki, kicsit sajnálom is hogy manapság nem ilyesmi marhaságokat vetítenek az art mozik.

Talán érdemes:
Előtte kilenckor még egy kult-nőnek lesz jelenése a Filmbox Family-n: Vinessa Shaw-t leginkább Kubrick tágra zárt szemein át láthattuk a Sötét ösvényre lépni, ezen a nyomvonalon maradt 2004-ben is mint lelkes hobbifotós aki elvesztett férje arcát vágyik megörökíteni, és anyja hiába próbálja a normális férfiak felé terelgetni, ő egy kicsit együgyű srác meg a vele teljesen ellentétes habitusú, nagyon laza nagybátyja társaságát keresi. Remélem nem édeshármas lesz a vége :SSS Más. A retekklubb annyiszor ejtett már pofára hogy már akkor is gyanakszom ha netalán értéket közvetítenek, és 22:25-kor a XXI. században elvileg erre tesznek kísérletet Hegedűs D. Géza életútjának bemutatásával. Remélem méltóképp tisztelegnek hazánk egyik legjobb színésze előtt!

A természet 2015-ben is visszavágott rovat:
A világ legcukibb nyúlféléje Kínában él:
„A bújócska bajnoka is lehetne a visszahúzódó pocoknyúlféle, 20 évig nem látta senki emberfia.”TISZTELET, de van még valaki aki tartja a rekordját: a yeti!!!!
A Facebookon fedeztek fel egy új növényt: „A Drosera magnifica növényevő, a portálon megosztott fotóról vette észre egy szakember.” – Nerm elég hogy a nyulak magánélete is oda, már a növények sincsenek biztonságban? HALÁL A FASZBÚKRA!
ma van - Krokodilon lovagolt egy szöcske, tényleg – Tényleg LESZA nem érdekel, mert a challenger appears:
Orrszarvún rodeózó petymeg a net új sztárja: „Kicsit olyan, mint a Timon és Pumba, csak nem izével és varacskos disznóval, viszont igaziból.” – És legalább énekelnek is közben az Oroszlánkirályból? Mert ha nem akkor uncsi...
Látott már bálnán szörfölő fókát? Mert van ilyen! – Á, ez semmi, mi magyarok ebben is megelőzzük a világot:
A harkályon ülő menyét után itt a galambon ülő héja. Egyenesen a budapesti belvárosból! – Előbb szövetkeznek, aztán interracial párosodnak, végül megindulnakellenünk. ÉBERSÉG!
bréking – Oroszlánüldözés Kecskeméten: három állat szökött meg a cirkuszból: „Három oroszlán szabadult el a cirkuszból. Kettőt már befogtak, egyet még keresnek, félő, hogy a várso felé veszi az irányt.” – Nem kell beszarni, ha nem a traffipaxon akkor a BKV-ellenőrzésen fog lebukni!
Embert ölt egy orrszarvú Nepálban: „A nemzeti parkból érkező állat egy falu utcáján támadt a férfire, aki a helyszínen meghalt.” – Azért inkább cirkuszi oroszlánok randalírozzanak az utcán mint elvadult orrszarvúak. Vagy nem?...
Megölte gondozóját egy tigris Kínában: „A gondozó éppen a ketrecét takarította, amikor a tirgris nekiugrott és többször megharapta.” – A hülye tigris miért nem rakta ki a ne zavarjanak táblát, ha már takarítást nem kért?! Erről meg az oroszlános hírről amúgy az jutott először eszembe hogy helyesen írni továbbra sem tudnak az Indexen-Origón: „tirgris”, „várso”...
BRUTÁLIS! Verseny közben támadta meg a cápa – Akkor ő már tudja hol szeret? Mondjuk mások is:
Cápa támadt egy német turistára Egyiptomban: „A férfi belehalt a sérüléseibe.” – Igen, a cápatámadás általában ezzel jár. Hogy is mondta kuncegábor?...
Csillagos cápák tartottak villámcsődületet Angliában – Akkor lehet hogy ezért voltak olyan idegesek a fenti cápák: épp a flashmobra igyekeztek volna amikor a hülye humanoidok bezavartak.
ma is tanultam valamit – A drogbáró vízilovai teleszülik Kolumbiát – Ez engem nem zavar amíg a négy fal között csinálják, nem akarnak idejönni és főleg nem folytatják a gazdáguk mesterségét!
A pandák jobban teljesítenek: „Több pandát találtak, mint tíz évvel ezelőtt Kína erdeiben.” – Azért inkább a pandák szaporodjanak mint a drogkereskedők vízilovai!
Agresszív sétáló hal fenyegeti Észak-Ausztráliát: "Az állatvilág egyik legkeményebb játékosáról van szó." - Na, és mit csinál, LERÁGJA A SEGGEM kosárra fog dobni, vagy mi? Majd ha kezeket meg agyat is növeszt, akkor szóljatok!
Gúnyolódott az aligátorokon, megölték – Az semmi, akkor mit kapott volna ha haverkodni ment volna be:
Egy őrült nő bemászott a krokodilhoz barátkozni: „Alig győzött utána kimenekülni.”ŐRÜLT NŐK KETRECE Akkor az is kiderült végre hogy hol szeret a krokodil? Szelfit nem akart vele csinálni?
darwin-díj - Csörgőkígyóval akart szelfizni, elveszítheti a karját – Nagyon helyes, aki ennyire hülye azért nem kár.
Rosszul végződött egy bölényszelfi – Az egy dolog hogy már külön kampány van a szelfibalesetek ellen, de a lényeg a Nap kommentjében van:

ezer115 2015.07.23. 18:53:06
Mihez kellett a bölény? Ha nagy marhát akart fotózni elég lett volna egy önarckép.


SZERDA, FEBRUÁR 24.:
CRY ME A CRYSTAL RIVER

0

Mindig csak azon jár az esze...

Talán érdemes:
Nyolckor a stalker-témát bagatellizálják el a Cinemaxon a Hello Carterrel, ahol a lecsúszott főhős ex-barátnője testvérén keresztül szeretné visszakapni az exét, abban reménykedve hogy a szakításuk utáni pechszéria (munkanélküliség, lakás elvesztése) ha semmissé nem is válik, de legalább visszaáll normálisba. A csaj testvére azonban sejthetően nem adja ingyen a segítő infókat... Bár Michael Winterbottom csak producerálta de az már majdnem rendezés, nagyon remélem hogy nem megy át ő is lükbesszonba :SS Egy órával utána a Kristályfolyóba merülhetünk el kilenckor a Filmbox Family-n. A sokadik meghiúsult terhesség beárnyékolja egy fiatal pár életét, a nő inkább a szomszédba frissen érkezett fiatalembert figyeli, annyira hogy a saját emberét szinte már hanyagolja. Az ismeretlen sötét titka ellenére is ez max. egyszernézős.

Kaucsszőr-fingrovat:
Még 2014-ben figyeltem föl rá, először az Indexen, már akkor is tökéletesen hozta a kapuzárási szinglipánikot:
couchsurfing - A fiatalság nem végződik 30 évesen – Ja, te még 40-50 évesen is „fiatal” leszel...miközben az akkori fiatalok igyekeznek majd másfelé nézni :(((
couchsurfing – Lányok csókolózhatnak, fiúk nem: „Na most ha két lány csókolózik a Kolorban, az oké, sőt cool? De ha két fiú, akkor kidobják őket?” – Hát ha már a Kolorban sem smárolhatnak a fiúk, az tényleg a világ legvége...ja, nem:

shitgun 2015.03.24. 10:03:19
A poszt minden szereplője totálisan irritáló és visszataszító, kezdve a taperoló, perverz, identitászavaros melegektől, az anyuapu pénzén világot megváltó elkényeztetett vegánmertazkurvadivatos hisztérikán keresztül, a csóróvagyok, de havonta más országba utazok hisztikirálynőutcánvisítozó félkegyelmű picsáig. Összefújta a szél a szemetet, na.

...aztán átköltözött az Origóra, de minden más maradt, kezdve az önsajnáltatásal:
couchsurfing - Elrontottam az életemet?: "18 brutálisan őszinte dolog egy negyvenbe forduló nőtől." – Dehát az Indexen még csak harminc volt! Hogy lehet egy év alatt tizet öregedni? o_O Ez meg külön jó: "A cikkhez a saját gondolataimon kívül innen merítettem." – Ezzel meg az a baj hogy a saját gondolatai kb. egy összetett mondatot nem tesznek ki.
couchsurfing - Vízháború lehet 30 éven belül: "Mentsd meg a bolygót, ne csinálj gyereket!" – Drágám, ezt inkább a túlnépesedett országok lakóinak mondd, ne az egy-két gyereket vállaló magyaroknak! Persze megmaradt a hedonista-menekülő vonal is:
couchsurfing – Perverzió vagy művészet?: „Ukrajnából jött kötözni a budapesti shibari szeánszra a fodrászlány.”
couchsurfing – Miért akar valaki szexuális rabszolga lenni?LESZA Ja nem, még élvezné. – „Az ausztrál kanapévendég beavatott a BDSM titkaiba.” – Kihagyom. Kihagynám.
couchsurfing - Egy perverz olasz sztriptíztáncos alszik a kanapémon: "Lenyomott nekem egy privát öltáncot is." – Ezt hosszan fogom idézni, annyira jó...NEM. Igazából az egész postot idézhetném: gender studies, homó-sekszuális megközelítés, sztriptíz (persze csak a Szent Cél, a Tanulás érdekében), Gozsdu, Szimpla, Kolor, pszichodráma, öltánc, feminista önkénteskedés Törökországban, olyan mint valami állatorvosi ló amin a társadalmi betegségeket mutatják be, de ha jobban belegondolok, az egész blog olyan. Lehetne belekötni, de inkább szomorú az egész, az meg még szomorúbb hogy a régi blogjáról átmentette a homofób kommenteket, viszont Sarát menetközben átírta Susanra és az erre utaló kommentet is törölte.
couchsurfing -  Hátmasszázs a 108. vendégtől: "Problémamentes lány jött Oregonból. Ismerje meg a couchsurfinget!" – Hátmasszázs, BDSM, valahogy mindig ilyenek futnak be, amikor meg nem, abban sincs köszönet:
couchsurfing – Egy ausztrál agytröszt a kanapémon: "Elmagyarázzuk neki az Orbán-rendszert." – Milyen rendes tőled hogy minden vadidegennek köpködöd a hazádat! Gondolom a No Way-es videó szóba sem került az ausztrál szörfernél :DDD – „Miriam (...) egy közösségi házban élt. (...) A ház többi lakójával is egy közösségi összefonódás alakult ki. Ez nem csak cukor és tojás kölcsönkérésében merült ki, hanem megosztották egymás között a javaikat. Vigyáztak egymás gyerekeire, mindenkinek volt kulcsa egymás lakásához, ki be járkáltak egymás között. Szimbiózisban éltek, a legjobban a Friends amerikai sorozathoz hasonlíthatnám, vagy még pontosabb megnevezés a kommuna talán.” – Van egy még pontosabb megnevezése ennek: DZSUMBUJ akarom mondani SOYLENT GREEN."Miriam szintén ausztrál barátja Svájcban él, 7 éve vannak együtt, de sosem éltek együtt." – Hét éve együtt, de NEM együtt...á, ez már annyira huszonegyedik század hogy szinte virtuál-seksz :DDD És a befejezés ott folytatja 2016-ban a rinyát ahol legutóbb abbahagyta, továbbra is mások tollával:
couchsurfing - 10 brutálisan őszinte tanács egy negyvenbe forduló nőtől: "Húszévesek figyelem. A többiek bukták." – Két kommentet szeretnék kiemelni, az egyik megmutatja mi a baj a blogoló hozzállásával:

Tomfree79 2016.01.07 08:08 | 12
“Menj inkább bulizni, ha éhes vagy, a szülőknél mindig ingyen lehet enni.”
Korrekt. Tökéletes útja a felelős felnőtté válásnak.

...a másik pedig megmutatja az esetleges befejezést:

mákoslecsó 2016.01.05 10:33 | 3
És az ilyen, csak magával foglalkozó – immár negyvenes – nő pár év múlva, de legkésőbb 50 évesen rájön, hogy ez nem az a vonat, ami az igazi boldogság felé visz és valójában nagyon magányosan hal majd meg.


CSÜTÖRTÖK, FEBRUÁR 25.:
TÉRDRE, CSUHÁHOZ

0

...de a győzelem az övé volt.

Talán érdemes:
Bár gyerekekről, de nem gyerekeknek szól az HBO-n nyolckor adott Kéményseprők testvérisége, több köze van a Cigányok idejéhez: egy szülei által eladott és gyerekmunkára (lásd a címet) kényszerített srác szeretne visszajutni a családjához, és erre a legjobb esélyt a Fekete testvérek banda tagjaként, egy barátjával látja. Moritz Bleibtreu kedvéért belenézek.
Duna TV, 22:40 – Nem mindennap láthatjuk Christopher Lambertet reverendát viselni, márpedig a spoileres című Megölni egy papot kedvéért az egykori Hegylakó újra komolyabbik arcát próbálta mutatni nekünk. Az alapot a komcsikkal szembenálló pap, Jerzy Popieluszko megölése adja (bár itt átnevezték Alek atyává), aki rendszeresen szóvá tette hazája szovjet megszállását. A karizmatikus (és a Vatikán befolyása, na meg a Művelt Nyugat szimpátiája miatt) hivatalosan érinthetetlen lelki vezetőt végül nemhivatalosan tette el egy meggyőződéses kommunista rendőr, de ami miatt még katolikus (és antikommunista) létemre sem tudom nyugodt szívvel ajánlani Agnieszka Holland félig-meddig történelemhű drámáját az az hogy a rendezőnő nem egyszerűen szentté avatja a brutalitás áldozatát hanem szinte már Jézus mellé helyezi (szerencsére csak mozis eszközökkel, de akkor is). Lambert mellett David Suchet, Timothy Spall és Tim Roth a húzónevek. Lesz még egy talánérdemes sorozatunk is, de csak ha fenn tudunk maradni 22:25-ig, ugyanis a retekklubb továbbra sem rakta korábbra a Volt egyszer két Németországot. A mai részben a Nyugatra menekült ügynök nem találja helyét a hippikommunában, viszont a régi „munkahelyére” sem hajlandó visszamenni kettős ügynöknek.

Ajánlott:
HBO, 23:15
– Az olaszok és a spanyolok nagyon értenek a többismeretlenes filmekhez, ott volt anno a Nyisd ki a szemed! (ebből készült a Vanília égbolt), ma pedig az Ellenség, ami hasonlóan önkereső-énkereső alkotás, főszereplője egy unott, átlagos tanár akinek szinte semmi társadalmi élete nincs a csajával fenntartott egészségügyi seksz-kapcsolaton kívül. Eseménytelen létezését egy kollégája filmajánlata zavarja fel, ugyanis a képernyőn megpillant egy hozzá megszólalásig hasonlító fickót akit ezután értelemszerűen fel kell keresnie, ezzel azonban mindkettejük életében durva változások kezdődnek. Az Enemy tomkrúza Jake Gyllenhaal, aki zseniálisan játssza mindkét figurát, tudjuk hogy mindkettő „ő”, de mégis elhisszük neki úgy a tanárt, mint a színészt. Elspoilerezni nem akarom, bár talán még úgy is maradna utólagos emésztenivaló, dugig van olyan szimbólumokkal amiknek a konteósok örülni fognak, az egyszerű lelkek a falra másznak, a lelkibetegek alól pedig még jobban kicsúszik a talaj.

0
 

Kötelező:
A Dunára visszatérve 21:40-kor szintén az elmúlt rendszer és ideológiája van a célkeresztben a Kommunizmus és a Gulág áldozatainak emlékére forgatott dokumentumfilmben. A rettegett szigetcsoport sajnálatosan alul van reprezentálva, már ami a rendes mozikat illeti, úgyhogy annak örüljünk hogy legalább a doksikban nem hagyják feledésbe merülni (az átlag tévénézőtől nem lehet elvárni hogy ismeri Szolzsenyicin vagy Salamov könyveit, tisztelet a kivételnek). A Gulágnak nincsenek könnyen megközelíthető, múzeummá alakított táborai, „csak” a végtelen hómezők, erdők és az ott meghaltak emléke, még a vörös khmerek rémtettei is jobban vannak dokumentálva és köztudatban tartva (lásd még Törökország és a kurdok, valamint az örmény népirtás media coverage-ét). Úgyhogy lehet szájhúzni meg minden kormánytévének elmondani a Dunát, de ameddig ilyesmiket is adnak, addig én is beválogatom őket. Mára hírmagyarázás helyett meg csak ennyi, talán olvasható:

0

VISZLÁT SZOMBATON, addigra talán a karácsonyi banner helyett is gyártok egy ideit :)

Kulcsszavak: éberség, LESZAROM, rest of, 2015

bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés