2016. 02. 27.
A Versace-ház bukása (feb. 27-28.) + The Rest of 2015 vol. 10.
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
A Versace-ház bukása (feb. 27-28.) + The Rest of 2015 vol. 10.

 

 

 

 

 

 

SZOMBAT, FEBRUÁR 27.:
LESZÁMOLÁS OLASZ MÓDRA

0

Salvator? Vagy csak egy gengszter a sok közül?

Kiemelten ajánlott:
Nyolckor Francesco Rosi mesterműve a Cinemax 2-őn Olaszországból, Olaszországról: a Gyilkosság Szicíliában egy helyi gengszter életére tekint vissza flashbackekben. Minden egyes múltbanézés a jelenben kezdődik, a holttest felfedezésével és megvizsgálásával, majd a temetéssel és végül a bűntársak bíróság elé állításával. Egyszerű kriminek túl okos (történetileg és filmes szempontból is), kicsit hosszú, de még így is a fekete-fehér összes árnyalatával fedi le a szinte italikummá vált bűnszövetkezeteket és együttélésüket a hivatalos szervekkel, na meg a hétköznapi emberekkel. Salvatore Giuliano ott hibázott amikor a sima stiklik mellé a politikai szerepvállalást is bevállalta, ezt már a hatóságok se nézhették tétlenül, hiába tekintett rá az egyszerű nép megváltóként (lásd a lead képét).

Talán érdemes:
Úgy látszik a Universal Channel nem fél a Marvel haragjától, vagy csak asking for it, mert mi mással lehetne magyarázni a képregénycég egyik karakterének Asylum-osítását 19:10-kor? Az ütőképes norvég (vagy svéd, tökmindegy, előbb-utóbb úgyis kalifátus lesz mindkét ország) félisten most egy szigeten kalandozik, és bár a Thor: Az Isten kalapácsa leginkább a egyik mellékszereplő csaj miatt lesz úgy-ahogy nézhető, mielőtt nagyon húznánk a szájunkat, ne feledjük hogy akármilyen B-kategória, még így is jobb és történelemhűbb mint a „hivatalos”, elnőiesített verzió (nyugi, egyéb multikulti még így is jut bele). Nyolckor a divatvilág kulisszái mögé leshetünk be az HBO-val, ahol a Versace-ház bukás utáni felemelkedését mutatják be. Gianni Versace megölése után a divatbirodalom igazgatása a lányára, Donatellára (Gina Gershon) zuhant, aki előbb összeesett a súly alatt (ilyen-olyan függőségek és idegrohamok), majd családja segítségével kihúzta a céget a kátyúból. Gershon miatt bele fogok nézni, de csodákat nem várok. Más. A Bolond lánynak szomorú aktualitást ad Psota Irén halála, addig is amíg valamelyik csatorna méltóképp megemlékezik róla, mi az M3-on tegyük ezt tizenegytől. Ebben az 1980-as tévéfilmben egy gyilkossággal megvádolt szobalányt próbál tisztázni a bíróság. Bár Psota csak mellékszereplő, de így is mély nyomokat hagy a nézőben – plusz Makk Károly a rendező, akivel ugye évekig együtt is voltak, szóval már két okunk van hogy ezt válasszuk, ja és véletlenül sem összekeverni a mostanában adott színdarabbal, az ugyanis bohózat, ez meg dráma, és ha már a színdarabokat emlegettem, ugyanitt az Úrhatnám szolgálót ismétlik 22:20-kor. Megint más, de még mindig kései időpont: egy hete adták Dickens Karácsonyi énekének egy korai változatát, ma a 99-es van soron hajnali negyed egykor a FEM3-on, ha másért nem, viszonyításként nézhetjük, mert a lecke (történet) felmondásán kívül nem sok történik benne, és ismert színészek se jutottak bele.

Ismételten nem ajánlott:
Mintha szándékosan húznák a műsorszerkesztők az agyamat, ma megint a Punnany Massif vendégeskedik, ezúttal a Fesztivál Stage Pass-ban. Egy jó azért van ebben is, éspedig hogy csak hajnali negyed egykor kezdi adni az m2 / Petőfi TV, így én már tuti aludni fogok valahol egy árokban...

A seksz, a szipu rovat:
....2015...
Kitúrhatnak minket a saját városunkból: „Imádják Budapestet a bulituristák, egész éves fesztivál lett a belvárosból. A turizmus sok pénzt hoz, de egyre többen látják az árnyoldalait is. Jó-e nekünk, ha mi vagyunk Európa legénybúcsú-fővárosa?”NEM, sőt éppen ideje volna kifüggeszteni mindenhova hogy HA MAGYARORSZÁGRA JÖSSZ, NEM VEHETED EL A KOCSMÁINKAT:
nagykép – Magyarország egy nagy kocsma, de vajon meddig? – Hát remélem az idők végtelenségéig :))) – „Sokat iszunk, mert sok a gondunk, a nyűgeinket pedig előszeretettel visszük a különböző késdobálókba. Ugyanúgy menekülünk, ahogy a rajtunk keresztülutazó migránsok.”EZ NEM IGAZ, én ugyanis nem szoktam kővel dobálni a rendőröket meg zaklatni a kiskorúakat. Ne mossuk a becsületes, adófizető alkoholistákat a tuggyukkikkel!!4 négy
vigyázó – Az igazi Sin City: meg­talál­hatták Szodoma romjait: „A bibliai város leghíresebb bűne a féktelen homoszexualitás volt.”HA EZ VOLT A LEGFŐBB BŰNÜK, MILYEN LEHETETT A TÖBBI Na, újabb csattanós pofon az ateistáknak! Nap kommentje:

Kelly és a szexi dög 2015.10.14. 22:58:24
Kellene szervezni oda egy pride-ot!

tv go – A Trónok harca szépségét nem lehet pénzzel elkápráztatni: „Nathalie Emmanuelt egy dúsgazdag rajongó akarta felszedni, kevés sikerrel.” – ...vagyis már csak az árakról vitáznak.
18+ muffin Ez aztán az autofelláció!: „Ethan White pornószínész megmutatja, hogyan csinálják a profik az önszopást.” – Azt nem lehetne hogy megfullad a saját f***ától mint a Shop Stopban az a csávó?
18+ Egy igazán megható búcsúajándék: "Nehéz búcsúzkodni, de a pornóiparnak erre is van egy csodás javaslata!" – Nekem is, meg Dékárt Rönének is: GIVE HER THE DICK!
Tudja, mit csinál a szíve szex közben? Ezt: „Ezen az ábrán elég jól megállapítható, mikor élvezett el történetünk női főszereplője.” – Én nem látok semmit, és nem véletlenül, ugyanis NŐI ORGAZMUS NEM LÉTEZIK!!44!!
Ezek a tárgyak illeszkednek legjobban - Banán, mobil és uborka (18+): „A nők rendkívül találékonyak tudnak lenni, ha a saját örömszerzés a cél.” – Jellemző ez is!! Főzni nem tud, de a hozzávalókkal játszani azt igen!
Tíz étel, ami hasznos a puncinak és a faroknak: „Az egészséges spermához szükség van spenótra, és görög joghurtra is, ez utóbbi a hüvelynek is jót tesz.” – Nagyon rámentek erre a témára, már az Origo is címlapon hozza:
Altestünk nektárja: Vannak ételek, amik jót tesznek a puncinak (18+): „Te mivel eteted?” – Röviden:

0

 

VASÁRNAP, FEBRUÁR 28.:
KIS, VÁROSI ÖNGYILKOSSÁGOK

0

Amikor a víz visz.

Talán érdemes:
TV2, 19:00 – Az animációs filmek remek mutatói halivúd kétségbeesésének, legyen szó a Pixarról vagy a DreamWorks-ről: az egyszerű rajzfilmhősöktől a kétezres évekre eljutottak a számítógéppel tökéletesen életre keltett, de egyre valószerűtlenebb főszereplőkig. A játékfigurák és gépkocsik után most a csigákon van a sor, pontosabban egyetlen példányon, aki az összes hendikeppje ellenére (vagy éppen azok miatt?) megnyeri az Indy 500-at (ez nem egy Harrison Ford-film, hanem autóverseny). A Turbó nagy jóindulattal is csak egyszernézős, és max. az egészen fiataloknak. Ezzel ellentétben az HBO-n egy órával később, nyolckor vetített Végre otthon! a kevésbé idegesítő animált gyerekfilmek közé tartozik, még úgy is hogy a két főszereplő egyikét, egy földi kislányt Rihonya „játssza” (az anyját meg Jennifer Lopez, csak hogy teljes legyen a könnyűzenei stafétabotátadás), de az igazi STÁR mégsem ő, hanem egy tenyérbemászó alien akit saját fajtársai sem bírnak idegekkel, ő persze ebből mit sem vesz észre, sőt, éppen ellenkezőleg. Mellényúlásai eredményeképp buliba hívja népe legfőbb ellenségét, a közharag elől pedig a Földre menekül, csakhogy haverjai ide is elérnek, és ha már itt vannak (meg nyakukon a veszély), úgy gondolják kitelepítik az őslakosságot és beköltöznek a helyükbe. A deportálás egyetlen túlélője a már említett kislány, aki az agyfaszgenerátor idegennel indul anyja keresésére. Viszonylag komoly igazságokat sulykolnak viszonylag könnyed stílusban, a karakterek sincsenek túldolgozva (és még SPOILER a főellenség is tartogat kellemes csalódásokat SPOILER VÉGE). Ugyanabban az időben jóval komolyabb dolgokról eszik szó a Cinemaxon a Bridgenddel, ami valós eseményeken, egy kisvárosi öngyilkosságsorozaton alapul amit megpróbál felderíteni a lányával frisen ideköltözött rendőrtiszt. A helyzeten nem könnyít az sem hogy lánya belezúg az egyik lehetséges jövőbeli „áldozatba” is. Volt már egy korábbi feldolgozása is a témának, és a képpel ellentétben nem vízbe fúltak a fiatalok hanem felakasztották magukat.

Talán ismétlés, talán érdemes:
FEM3, 21:00 – Úgy emlékszem hogy a Napos oldal korábban csak említésszinten szerepelt nálunk a Kispál-lopás gyanús címe miatt, de talán még úgy is belefér ha voltmár, mivel bár ez is egy denyírós vigjáték, szerencsére nem a mostani sekszes-alhasi dobásai közül való, és bár itt is szülőt alakít, de nem az apjára üt, inkább feleségével együtt próbálja újra sínre tenni diliházat megjárt fia (Bradley Cooper) életét, aki viszont hamar lelkitársra talál egy ugyancsak problémás helyi csajban (Jennifer Lawrence), aki régi barátnője visszaszerzésében segít neki és csak egy hasonló kis szívességet kér, de ahogy lenni szokott, a végén ő lesz a nagy Ő.

Sorozat, kiemelten nem ajánlott:
Az HBO Comedy sajnos továbbra is lenadunyha baromságával, a Csajokkal fáraszt bennünket ma este tíztől, az egyetlen jó hír az hogy állítólag ez az utolsó évad belőle. Éppen ideje volt már, az egész Dunham-jelenség nekem tök érthetetlen, mint nő gusztustalan, mint színész tehetségtelen, forgatókönyvíróként meg egyszerre gusztustalan és tehetségtelen. Ja és ha egy férfiSTÁR vallotta volna be önéletrajzában a testvére sekszuális zaklatását (tökmindegy hogy megtörtént-e vagy csak az eladásokat akarta növelni), akkor élve feszítette volna keresztre az összes média (jogosan!).

AMIKOR SZERETEM AZ INDEXET, A RECORDERT ÉS AZ ORIGÓT IS rovat:
...mert ilyen is volt 2015-ben, és hát ne csak a rosszra emlékezzünk:
Recorder – 6 jó határon túli fesztivál, amire érdemes kinézni: „Ha unjuk a hazai felhozatalt, vagy csak kíváncsiak vagyunk rá, hogy zajlik a fesztivál biznisz külföldön.” – De nem kell külföldre menni a PARTY HARD!!! csúcsra járatásáért, sőt a lakást se kell elhagyni:
Recorder blog – Dobgépezzen egész hétvégén!: „Nem kell programot letölteni, csak kattint, és már szól is a house!” – Megtettem, vasárnap este át is jöttek a szomszédok :) Mármint nem bulizni, hanem kilátásba helyezték hogy rám hívják a rendőröket. Őszintén, most tehetek én róla hogy péntek este tizenegykor találtam rá erre a hírre és megfogadtam a tanácsot?
Dívány – A magyarok igenis jófejek! – A detahó magyargyalázásai után igenis elkelnek az ilyen hírek. Aki kételkedne, annak itt egy újabb bizonyíték:
Index-olvasók segítettek az autista kisfiún – Na, ilyenkor még jobban szeretem az Indexet és az olvasóit is!
Ezen meg fog lepődni: íme 7 menő szent: „Egy szerelmes nő, aki nem maradt a helyén, egy bűvészpap, egy önkéntes auschwitzi rab. Mind szentek.”GIANNA MICHAELS PERSZE NINCS KÖZTÜK Nagyon helyes hogy pozitív példákat állítanak az Indexesek az Ifjúság elé, persze a legjobb az lenne ha az egész szerkesztőséget a katolikus egyház fennhatósága alá helyeznék, de ne legyünk telhetetlenek, talán az az idő is eljön egyszer, a kezdő lépéseket mindenesetre már megtették:
Gumicukor – Látjátok, lányok, ezért kell rendesen tanulni!: „Egy Courtney Stodden nevű lány szomorú példáján mutatjuk be, hogyan nem lehet sokra vinni az életben.”ÉPPEN IDEJE VOLT MÁR, főleg hogy rendszeresen keltik azt a sugallatot miszerint vetkőzésből meg lehet élni. Nem árt ha néha az út végével is szembesítik az olvasókat! Szeretem a Velvetet!
Kirúgták a tesitanárt, aki szexuális tartalmú üzeneteket küldött a diákoknak: „Az esetet az Index tárta fel. Aztán vizsgálat indult.” – ...avagy néha jó dolgokra is használják a médiabefolyást.
randi – Van férfi, aki ennél a lánynál jobb barátnőt kíván magának?: „Egy srác meglepő, megható, vicces és tanulságos fotósorozatot publikált az Imguron arról, milyen nagyszerű csaj a barátnője.” – Nem magyarázom, csak linkelem.
élet – Hány évesnek a legjobb lenni?: „Még ön előtt a legszebb évek? Vagy már túl van rajtuk? Most megmondhatja és megtudhatja!” – Az ember azt várná hogy egy ilen fiatalság-központú site-on mint a Velvet a huszas éveket hozzák ki, de nem: minden életkorban megtalálják a jót.
Csak fényezi magát – Berki Krisztián beszólt Friderikusznak – Ez megint egy olyan cikk amit linkelnem kell :)
Ne ücsörögjön, inkább rúgjon be! – Végre jó tanácsokat adtok! Meg is fogadom! EGÉSSÉG, viszlát hétfőn!

 

Kulcsszavak: rest of, 2015

bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés