2016. 03. 05.
A bosszúsági fokon túl (márc. 5-6.)
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
A bosszúsági fokon túl (márc. 5-6.)

 

 

 

 

 

 

SZOMBAT, MÁRCIUS 5.:
FEAR OF THE WALKING EVIL

0

Beatwoman és Robin Williams egy személyben.

Talán érdemes:
A Dunán fél nyolc után öt perccel Vincente Minnelli 1950-es vígjátékának (Örömapa) vérszegény remake-je, annak sötétebb tónusai nélkül, néhol egy az egyben átemelve a párbeszédeket (oké, ez csak a sznoboknak fog feltűnni), viszont Steve Martin szinte már Spencer Tracy nyomába ér mint örömtelen örömszülő (bár mint utaltam rá, jóval felszínesebben, például az eredeti rémálmos jeleneteiből semmi sem marad). A papa fő gondja (ahogy minden apának a lánya házasságakor), hogy gyermeke (szerinte) rangol alul megy férjhez, ráadásul (szerinte) a leendő vőlegény szülei sem mérhetők őhozzá. Az HBO-n ugyancsak házasság áll a középpontban 22:25-kor ezúttal egy könyvből feldolgozva, de ugyanolyan felemásan. Ahol a szivárvány véget ér, ott kezdődik a valóság ami bezavar egy régi férfi-női barátság szerelemmé MEREVED nemesedésébe. Nagy kérdés hogy lehet-e ilyesmivel egyáltalán próbálkozni, Alex és Rosie is régóta kerülgetik egymást, de talán most, túl házasságon és földrajzi távolságokon végre egymásra találnak. Ugyanabban az időben valami más. Ha már múltkor anyáztam a Csajokat, most lesz alkalom a szépítésre, ugyanis az HBO Comedy-n a széria egyik STÁRja, Amy Schumer jelentkezik egy stand-up comedy műsorral Élőben az Apollo színházból, visszatekintve addigi karrierjére, remélhetőleg nem kímélve színésztársait, de főleg magát. Aki színpadon iszik annak jár a TISZTELET! A fentiek között, kilenckor a National Geographicon lesz még Malala története is aki a tálibonak „hála” lett világhíres, és én akármennyire is drukkolok neki meg minden, azért kicsit túlzásnak érzem körülötte a felhajtást (önéletrajz tizenévesen? Really?), max. abban reménykedek hogy innentől nyugodtabb sora lesz. És ha már visszaugrottunk kilencre, ugyanabban az időben lesz még egy 2013-as drámasorozat is a Filmbox Plus-on egy klasszikuszenei elképzeléseket dédelgető Beat Girl-ről, akinek terveit keresztülhúzza anyja halála, így családja általa kevésbé favorizált részéhez kénytelen költözni, de pont amikor a legmélyebb gödörben van, akkor nyílik meg előtte egy másik zenei világ, a populárisé, hála egy lemezboltos srácnak aki bevezeti az elektronikus tánczenékbe. A csaj épp megállapodna amikor az őt korábban elutasító iskola újabb lehetőséget ad neki...

Horror rovat:
A mai nap befutója (az ajánlóval ellentétben nem Ausztriából, hanem) Ausztráliából érkezik a Cinemax 2-re tíz előtt tíz perccel, és mivel 2014-es, ezért a biohorror-zombivonalat képviseli, mégpedig közepesen gyengén: a Wyrmwood nem mutat semmi újat és nem jut el sehova A holtak útján, egy-két jellegzetes helyi poén ugyan van, de mintha végig nem tudtak volna dönteni a sima borzongatás (bármelyik tetszőleges sétálóhullás mozi) meg a rémbohózat (Shaun of the Dead, Braindead) között. A felállás a szokásos: két túlélő egyikük nővérét próbálja megmenteni egy őrült tudóstól, aki még az apokalipszis közepén is javában emberkísérletezik egy kamion-laborban. Közben persze bejönnek a képbe mások is hogy aztán véresen távozzanak, de sem a történet, sem a színészek nem túl emlékezetesek. Az őrült doki túl sötét ahhoz hogy néhány poénnal feledtetni lehessen, a végére pedig már azokból (mármint humorbonbonokból) sem jut. Annál egyértelműbb az anyacsatorna (Cinemax) szintén idevágó műsora este nyolckor: az Ash vs. Evil Dead egy tavalyi vígjátékosorozat amiben Bruce Campbell és Sam Raimi idézik fel gyerekkori bűnös videóélményeinket, sejthetően a Walking Dead sikerén felbuzdulva, viszont nem annyira az eredeti Evil Dead, inkább annak folytatásainak stílusában, vagyis sok-sok fekete humort és öniróniát kapunk a zombik mellé. Egymás után leadnak két részt és aki most lemaradna róla, az sem fog, jövő héten ugyanis orrba-szájba ismétlik majd.

A seksz, a szipu rovat:
...immár idén! :)
Velvet – Britney Spearsnek igazán nagy péniszre van szüksége – Növesszen magának, én ugyan nem adom oda a magamét!
Gesztesi Károly alkoholdiétába kezd – Ez is valami? Én már harminc éve ezt tolom!
élet – Fél óra szex egy korsó sört sem éget elFÉL ÓRA?! Egyrészt ki az aki fél óráig bírja, másrészt ha lenne is ilyen, minek elnyújtani azt amit az Igazi Fffférfi tíz perc alatt tökéletesen meg tud csinálni?! De félre a tréfát, 2016 rögtön keményen indult, előbb „csak” Több eszméletlen drogost vittek kórházba Törökszentmiklósról, majd beütött a sokk, azaz hogy terhes nők is voltak köztük:
Egy férfi még életveszélyben: "Kikerültek a kórházból a törökszentmiklósi kismamák, akiket drog miatt kellett megcsászározni"A TÖBBSÉGI TÁRSADALOM FELELŐSSÉGE MEGKERÜLHETETLEN, ugyanis AZ ANYÁK NEM FELELŐSEK.”
Úgy tűnik, hogy megúszták a törökszentmiklósi babák: "Nincs maradandó egészségkárosodára utaló jel annál a két csecsemőnél, akiknek anyjai kábítószerfogyasztás miatt kerültek kórházba."ÓRIÁSI SZERENCSE hogy a négynégynégynél csupa képzett orvos írja a cikkeket és meg tudják mondani hogy a gyerekek később jelentkező születési-mozgásszervi rendellenességek nélkül fognak világra jönni! Dehát ők csak tudják, meg is írták hogy az egyedüli megoldás a teljes legalizáció!! Milyen kár hogy az Index pont az ellenkezőjét írja, és még arra is külön figyelmeztetnek hogy Egyáltalán ne igyon alkoholt, ha terhes. Aztán persze hamar előkerült a Józan Babák Klub is, akik tovább folytatták a maszatolást:
Lerázzák az orvosok a drogos kismamákat: „Az orvosnak kellemetlen felelősség, pedig ha jó kezekbe kerül, egy várandós anyánál nincs motiváltabb abban, hogy lejöjjön a szerről.” – Ja, mert aki addig mindent ezerrel tömött magába az majd nyilván egy pillanat alatt új életet fog kezdeni. És ki a felelős (mármint a többségi társadalmon kívül)? Igen, eltaláltad:
A dizájnerdrogok visszaszorítása az állam felelőssége lenne: „A Magyar Toxikológiai Társaság szerint sürgős lépésekre lenne szükség, amiket az állam elmulaszt megtenni.” - ...olvassuk a teljes legalizálást követelő, herbálvideós négynégynégyen. NICE! Aztán persze az Index is címlapon interjúzta ezeket a szegény unatkozó vidéki fiatalokat:
Ha erős az anyag, leszakad az arcom, és dől az orromból a vér: „Hogy történhet, hogy kismamák drogozzák magukat életveszélyes állapotba? Ráadásul mindezt kis falvakban, közel a természethez. Elmentünk az ország leszakadt falvaiba, és nemcsak választ, de szörnyű drogokat is találtunk.” – ...avagy könnyes riport a peremvidékről, ahol „együtt anyagozik apa, anya, a gyerekek, sőt, néha a nagyszülők is. A robbanás mögött két dolog áll: Az elmaradott drogpolitika, ami oktatás, megelőzés, kezelés helyett egyszerűen csak büntet.” – Ja, olgggyamegazállam, legyen jobb szülő, nevelje józanságra a kölyköket...de amint bármilyen korlátozás érvénybe lépne, egyből beindul a másik kórus, hogy az én testem az enyém, hadd repüljek ha akarok ÉS A TÁVOLBAN VALAHOL FELSÍR EGY GYEREK. Na és mi a másik ok: „A dizájnerdrogok megjelenése. Ezek ugyanis betilthatatlanok: ha az egyiket listára veszik, rögtön kifejlesztenek egy másikat. Ezért dizájnerdroghoz jutni könnyű és olcsó.” – Az újszülött indexesnek minden vicc új, le is mennek nagy szemforgatva interjúkat csinálni a „leszakadt falvakba” és hullatják a krokodilkönnyeket, aztán Pesten megírják a frankót. Elmondanám hogy az én időmben a technokol meg a higító volt ugyanez, és ugyanúgy nem lehetett vele mit csinálni. Mert ugyan mint lehet mondani annak a hülye állatnak aki bármit feltol-felszippant-szúr az aktuális kábulat érdekében? Tiltsuk be a ragasztót, az enyvet, a festékeket, csak azért mert valaki nem rendeltetésszerűen használja? Vagy akár a szappant is:
Kézfertőtlenítőtől rúgnak be a svéd tinik: „AKELAAAAAAAAAAAAAA!!!” – Ezt meg ilyen viccesen prezentálják, akelaaaa, az, baz+. Visszatérve a szipura, én persze már akkor megvilágosodtam, mert hát kinek kell a technokol, ha ott az alkohol? LOL! EGÉSSÉG! A végére meg itt egy Nap kommentje egy szerencsére már NEM aktuális cikk alól (Meghaltak a drogozó kismamák csecsemői):

Kidolgoztam a belem 2016.02.01. 06:29:34
" Kismama-Anya-Édesanya-stb " -- ezek a titulusok sértőek az igazi-normális valódi állapotos nőkre nézve,akik nem kokóznak és nem élnek olyan életet, amelyek ellenkeznek az ilyenkor szokásos normális életvitellel ! -- Vajon a " kispapák " milyenek lehetnek ? " ? -- Dugni és kokózni-piálni-bagózni.ez aztán a nagy jövő kép.a normális társadalom meg fizessen és tartsa el őket,ez nem semmi ! ----

...és még valami, visszatérve egy négynégynégyes videóra:
0


VASÁRNAP, MÁRCIUS 6.:
ELSŐ A KOCSMA!

0

Lerí róla a királyság.

Horror rovat:
Film Mánia, 21:00 – Folytatódik a Valdemár hagyaték a 2. résszel, amiben végre jobban előtérbe kerül ama Tiltott árnyék ami rávetül e valaha jónevű családra. Annyi bizonyos, hogy mindenféle sátáni rituáléknak köszönhetően szabadult rá a világra (de legalábbis a házra), és innentől emberhúsra éhezik!!

Talán érdemes:
Ha azt akarjuk hogy visszatérjen az emberekbe vetett hitünk akkor kilenckor kapcsoljunk a Filmboxra, itt ugyanis egy szívmelengető valós történetet adnak egy amcsi pilótáról aki BOMBÁZÓ repülőgépével némi DEMOKRÁCIAEXPORT röpködés közben Írország egy reptérmentes részén volt kénytelen lezuhanni. Azonban a falusiak egy jólelkű kisfiú győzködésének hatására összedobnak neki egy szedett-vedett, de használható Kifutópályát, hogy végre hazatérhessen...  Ugyanebben az időben Katharine Isabelle a horrorok (Ginger Snaps, American Mary) után végre egy vígjátékban a Filmbox Plus-on mint egy adósságban úszó egyetemi tanár egyik tanítványa azon három közül akikre a fickó a kártyatudását bízta, azonban a frissen szerzett ismereteken nem ülhetnek sokáig és nem használhatják őket saját céljaikra, mivel előkerül az oktatójuk hitelezője és erőltetett menetre kényszeríti őket az elsőtől Az utolsó kaszinóig az adósság előteremtése érdekében. Most hogy csendesek a versenypályák, a TV2 műsorra tűzheti a Forma-1 legpörgősebb évét feldolgozó Hajsza a győzelemért című drámát ami James Hunt és Niki Lauda vetélkedésének állít méltó emléket. Ha jól emlékszem, előbb Hunt volt a közönségkedvenc, aki a nagyhangú, STÁRallűrökkel zsúfolt és erőből versenyző pilóta őstípusa, vele szemben Lauda képviselte a szerény mestert, aki „csak” sorra nyeri a futamokat, mígnem egy baleset majdnem véget vet a sikerszériájának, ám ő kevesebb mint két hónap múlva újra magához ragadja a kormányt hogy bebizonyítsa, nem fél semmitől. És hogy ki a király kettejük közül? Ma már mindenkinek nyilvánvaló hogy Hunt lazán kezelte a szabályokat és valójában Laudát illeti a korona, akkoriban Hunt minden suttyóságát a tökössége számlájára írták. Ha valamivel előbb kezdenék ezt a bő kétórás filmet mint 23:50, akár még ajánlott is lehetett volna, így viszont:

Ajánlott:
Az M3 úgy látszik Gelley Kornél-napot tart este tíztől: előbb a Mestersége: színész sorozatban interjúznak vele és hát van is mire visszaemlékeznie a pályatársaktól a mesterekig, engem leginkább az fogott meg hogy kvázi vele (és a Lear király előadásával) zárult a régi Nemzeti Színház története (meg persze az hogy a szülői tiltás ellenére is követte a világot jelentő deszkákra vezető álmait). Háromnegyed tizenegykor ezt követi a Római karnevál amiben stílszerűen színházigazgatót játszik aki egy külföldön híres magyar író (Gábor Miklós) művének színpadra állításával visszaadja egy valaha bálványozott, mára színházi ajtónállóvá csúszott díva (Tolnay Klári) életkedvét. 00:10-kor még mindig ugyanitt egy Dosztojekvszkij-adaptáció (A játékos). Ami ma a póker, az anno a rulett volt, vagyis az a „tömegsport” ami hamar full addiktot csinált az emberből és még hamarabb az utcára löki nincstelenül. Ebbe az ördögi körbe lép be a szépreményű Alekszej Ivanovics, aki nem bír dönteni álmai asszonya és a rulettasztal között.

„Zene” és „film” rovat:
focker – tv – Ilyen volt a világ egyik legjobb sorozata:
„Amin még az idő vasfoga sem fog ki.” – ...és basszus, egekbe dicsérnek egy sorozatot ami még nincs egyéves.
Visszatérés a bunkókhoz és gyökerekhez: „Tízezer évvel időszámításunk elé varázsol vissza a Far Cry Primal, hogy géppuska helyett íjjal és dárdával vadásszuk a mamutot. Lesz még skalpgyűjtögetés és farkasidomítás is.” – ...és mindez méregdrága PC-n futtatva. Minek, pár év és visszatérünk a kőkorba!
csimbumcirkusz - Kinek kell a Halott Pénz?: "Saját pszichológusa van az énekesnek." – Inkább a közönségének lenne rá szüksége :SS
m – Kitálalnak Madonna táncosai: „Felfedik a popkirálynővel való turnézás hátterét és kendőzetlenül beszélnek, mennyire megviselte őket.” – Nem csodálom. Engem is megviselne ha a Sátán földi helytartója közelében sokáig lennék!4 De vissza hazai földre, a herbálos kismamák mellett 2016 eddigi másik nagy dobása Paizs Mikié volt:
Döbbenet! Facebook oldalán koldul a népszerű magyar énekes – Kíváncsi voltam ki lehet a "népszerű magyar énekes". Csak nem Demjén Rózsi vagy Charlie szorul a rajongóira? Aztán persze elolvastam és elképedtem (így a szombati munkanap utáni jól megérdemelt sörözés után meg főleg). Először a Kétfarkúakkal akartam párhuzamot vonni, de aztán rájöttem hogy nem csak ugyanúgy kunyerál ahogy ők, de egy időben még a reklámarcuk is volt. Asszem gerendás hasonló önsajnáltatása alkalmából mondtam hogy bezzeg Tátrai Tibusznak (aki azért kicsit nagyobb zenész mindkettejüknél), szóval Tátrainak nem volt büdös a kétkezi munka, dehát ő nem is befüvezett ujjbáb-operákkal , hülyemagyarozzásal meg a jobboldal kiirtásáról szóló dalocskákkal lett híres...

RadarLove 2016.02.25. 21:59:12
Annak idején a Mancs és az Index (fiatal voltam, kellett a pénz;) is az egekbe dicsérte a lemezét. Én hülye meg fizettem érte nem is tudom hányezret...
"Hát nesze hülye paraszt, itt egy sor
énekeld velem és jól szórakozol"
Nem. Szórakoztam. Jól. Nem. Értettem. A. Tréfát.
Most sem értem.
De icipicit örülök.

...de sajnos neszehülyeparasztokból továbbra sincs hiány:
Végül több mint 3,5 milliót kalapozott össze Sickratman: „Hiába kérte, hogy ne utaljanak neki több pénzt.” – ...és nem ez a legszebb, hanem hogy az éhezéstől ("Ha van fölösleges pénzed, utalhatnál belőle. Ételre gyűjtök") milyen hamar eljut odáig, hogy: „Ennyi pénzem még sose volt. Ösztöndíjnak veszem. Bűntudat nélkül fogok művészeti tevékenységet végezni." – Ez mekkora már! Tudom hogy azóta átírta a szöveget de akkor is, az egyik percben éhezik, a másikban már újabb koncertet szervez (miközben pont a szülinapi fellépése veszteségessége miatt sírt). Basszus, három és fél milából rendezhetnéd az anyagi állapotodat és beiratkozhatnál valami tanfolyamra ami képesítést, szakmát ad hogy ne a gyerekeidnek égjen a feje azon hogy az apjuk (aki a hagyományos modellben a családfenntartó volna) előbb a neten kunyerál majd koncertet szervez. Egy komment az Indexről:

para_noir 2016.02.26 12:10:29
A tipikus meg nem értett géniusz művész. Unikális, egyedi, szupertálentum, csak éppen a kutyának nem kell. Le kell vonni a következtetéseket. Akinek két lánya van, ne ujjbábozásból meg tuvai éneklésből akarja eltartani őket. "Munkát már nem is keresek" - hadd gratuláljak, így is kell csinálni. Munkát egy hét alatt lehet találni, ja, csak az olyan, hogy mosogatás, kajafutárkodás, raktárpakolás, hamburgersütés. Csak ezek büdösek nyilván. A lányait sajnálom, a csávót a legkevésbé sem.

...és még valami a CenzOrigóról, az azóta törölt kommentek közül:

Hólapát 2016.02.26. 08:19:55
A neten koldulsz? Buzi-e vagy?

Nem kell adóznia Sickratmannek a 3,6 milliója után: „Ennyit dobtak neki össze a rajongói. A szakértők szerint az ajándékozási illetéket nem ússza meg.” – Á, dehogynem:

Flexy Flex 2016.02.29 11:22:58
Sztem dobják össze neki az a 18%-ot, a számlaszám már ismert.

Továbbra is kérdéses a Budapesti Fesztiválzenekar támogatása: "Tavaly 260 millió forintot kaptak, de a zenekar idén nem szerepel a főváros költségvetésében." – Paizs Miki majd átutal nekik a három és fél milájából, hiszen kérte hogy másfélnél ne küldjenek neki többet. Nyilván!
lángoló gitárok – Koldulnak a magyar zenészek: „Sickratman után a Korai Öröm másik tagja, Vécsi Tibor is pénzt kér.”MAJD AD NEKI IS A PAIZSMIKI ÉDES FASZOM! Ezt kell olvasnom egy szombati munkanap után?! TAKARODJATOK DOLGOZNI!!! Remélem ma már nem lesz több pofátlan ingyenélő...
Segítsen Kanye Westnek, vegye meg a villáját!: „Míg Caitlyn Jenner nemrég alakította át luxusvilláját példás ízléssel, addig a világ egyik legellenszenvesebb házaspárja, Kim Kardashian és Kanye West inkább túladnának a kaliforniai Bel Air-ben található, toszkán stílusú luxusvillájukon. – számol be a hírről a Curbed.com. Az önjelölt divattervező, rapper és próféta állítólagos 53 millió dollárra rúgó tartozása miatt kellett meghirdesse a mutatós házat.” – Na nem, ez már nekem is sok, Magyarország, én most leiszom magam!

VISZLÁT HÉTFŐN!

 


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés