2016. 03. 12.
Nouvelle. Vágod? (márc. 12-13.)
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Nouvelle. Vágod? (márc. 12-13.)

 

 

 

 

 

 

SZOMBAT, MÁRCIUS 12.:
STARS IN THEIR EYES?

0

METH Hollywood. Not even once!

Ajánlott:
A Tigrisliliomok, azaz a The Tiger Lillies 2013-ban már voltak a blogban, de most a MüpArt-szériával (és egy 2015-ös koncerttel) újráznak a Duna TV-n, nem véletlenül 23:40-kor: aki kicsit is ismeri a zenekart, az tudja hogy a sminkek, Martyn Jacques hangja és a rendhagyó hangszerek (pld. fűrész) mellett a tabutémák vicces-beteges feldolgozása adja el a produkciót ami egyszerre idézi és teszi idézőjelbe a harmincas évek Berlinjét, vagy akár Párizs és London piroslámpás negyedeinek világát.

Talán érdemes:
Cinemax 2, 20:00
– Ha még mindig naiv lennék, azt mondanám hogy a Hely a szívemben egy mélyérzésű történet a Gonosz Texasiak rasszizmusáról, azonban a megözvegyült fehér nő és az őt segítő fekete szolga története még ha igaz is lenne (márpedig Délen virágzottak az ilyen-olyan ideológiák, tehát a valóságalap adott), a megvalósítás annyira cukros és könnyzacskókra ható, hogy egy bizonyos kor után nem lehet komolyan venni. Sally Field (a gyerekeit egyedül nevelő nő), Danny Glover (a felvett szolga) és persze John Malkovich mind jól játszanak, de kilóg az agenda. Ugyanabban az időben ugyancsak gyanús dráma az HBO-n ami alapján az az érzésem hogy a BET (a csak fekete csatorna) kb. ugyanolyan színvonalat képvisel mint a SyFy, mármint ami a rendes mozik lebutított újrázását illeti, a Forró csoki ugyanis a már magában is elég gáz Magic Mike komolyabb és (majdnem) all-black kiadása is lehetne. Egy anyagi gondokal küszködő egyetemista utolsó lehetőségként bevállalja a sztriptízt, de a könnyű pénz mellé jön a nehéz feladat: eltitkolni szerettei elől az új jövedelemforrását. Tíz előtt tíz perccel vissza a Cinemax 2-re! A tájékozott ébredők számára már természetesen köztudott hogy az embernek el kell adni a lelkét az ördögnek cserébe a sikerért és hogy a politikusok java része sátánista. 2014-ben végre csináltak erről egy, a Mulholland Drive-nál közérthetőbb filmet, ami amannál műfajilag is jóval egyszerűbb (nem pszichológai) horror. A Tiszta tekintet egy starleté volt valamikor, aki a meló taposómalma mellett folyamatosan reménykedik a befutásban, ezért minden castingon ott van. A nagy esély el is jön érte, de nem úgy, ahogy szerette volna: a nagy álomért cserébe eredeti énje teljesen odavész, pedig igazán gyanakodhatott volna, ha nem az egyre megalázóbb meghallgatásokon, akkor az első forgatási napon. Sarah története remélhetőleg elrettentő hatással lesz minden hírnévre vágyó tinédzserre. Más. Ha valaminek az a címe hogy a Sör Szövetsége az onnantól akár egy állókép is lehet, én akkor is helyet szorítok neki az ajánlásban, viszont a Beer League ráadásul egy született vesztes softball-csapat és riválisuk vetélkedéséről szól a sportág döntőjéért. A húzónév a Howard Stern rádiós show-jából ismert, alkoholkedvelő Artie Lange, aki leginkább önmagát játssza, bár neki a karakterével ellentétben van állása és nem is az anyjával lakik. Igazi pasi-vígjáték, Fffférfiaknak szóló poénokkal, de az övön aluli dobásokon túl sikerül a szereplőket emberivé is tenni, és ez ritka manapság az amcsi vígjátékoknál, úgyhogy háromnegyed tizenegykor mindenkit bátorítok hogy tegyen vele egy próbát a Filmbox Plus-on.

„Horror”, nem érdemes:
A 23:40-kor kezdett Átoksziget a legaljának is az alja, a klisék kliségyűjteménye, nem is tudom mit keres az AXN-en (vagy mégis). Képzeljünk el egy sétáló fát amint egy szigeten ragadt két lánytestvért ijesztget mint Meghatározott Időnként Feltámadó Gonosz Erő. Ismerős? Igen, ez a Jeepers Creepers és bármely tetszőleges survivor-film egybegyúrása. „Beszédes” nevek (Shelternek, azaz menedéknek hívják a szigetet amely nem nyújt menedéket), sok vér (erre nagyobb súlyt fektettek mint a teremtmény kidolgozására), az meg hogy a szörny hang nélkül tud odalopózni bárki mögé (dacára méreteinek és recsegő-ropogó falábainak), az már szinte fel sem tűnik – viszont a gore miatt nem lehet rajta nyugodtan röhögni sem. A legjobb tényleg az lesz ha kihagyod, ahogy hajnali kettőkor az ugyenebbe a műfajba sorolható Pokol kapujában című butaságot is a retekklubbon, ez mintha Kusturica Underground-jából és a F.E.A.R. pc-játékból merített volna ihletet, illetve a Nappali és Éjszakai őrségből is, már csak helyszíne miatt is: a moszkvai csatornarendszerben elszabadult a gonosz, és egy amerikai pap (Vincent Gallo) az ott élő emberek közül szeretné kimenteni régi barátját (Rade Serbedzija). Feltűnik még Stallone fia és a szebb napokat látott Val Kilmer is mint a Gallo intellektusával szembeni nyers erő képviselője, de nem rájunk fogunk emlékezni, inkább az összevissza rohangáló kiscsajra (tiszta Alma Wade) meg a villódzó vörös fénypontokra (ezt a két ismétlődő képsort ráadásul láthatóan kevés verzióban vették fel, vagyis még az ismétlődés is ismétlődik egy alig nyolcvanperces filmben).

„Zene” és „film” rovat:
Ami 2015-nek Sinead O’Connor összeomlása volt, azt lehet hogy idén Madonna fogja szolgáltatni:
Csúnya pereskedés lesz – Gumicukor – Madonna fia már nem bírja elviselni anyját – Ez annyira így van, hogy:
Madonna bíróságon kéri ki a szünetre a fiát: „Madonna szeretné kiperelni a 15 éves fiát Rocco Ritchie-t a téli szünetre. A fiú most ugyanis apjánál, Guy Ritchie-nél van és nem is szeretne visszamenni New Yorkba, írja a Time. (...) Madonnának viszont a kezében van egy végzés a mahattani legfelsőbb bíróságtól, hogy a fiút ki kell adni neki a szünetre. Akkor is, ha nem akar menni.” – Tudjátok mit? Kezdem megérteni a fiát és Ritchie-t is, nekem is ciki volna egy gangbangről meg drogokról éneklő, hatvan felé közeledő „anya”... :SSS
Madonna elfogadta, hogy elveszítette a fiát – Vagy nem:
pro – Madonna gumibugyiban italozott a színpadon: "Sokak szerint teljesen szétesett az énekesnő a fia miatt." – ...tovább olvasva a cikket, a szemfüles olvasó erre lesz figyelmes: "Bohócnak öltözött."CSAK ÍGY TOVÁBB, Anna Nicole Smith is így kezdte :)))
rec – Skinheadek a feketék ellen: „Bizarr videó: a bandaháború végén megszeretik egymást a harcosok.” – Na már most, a valóságban ez így néz ki:
rock 18+ Videón a metalosok és Klu Klux Klán összecsapása: „Véres civakodásba csapott át az a KKK menet, melyet metalosok szakítottak félbe az USA-beli Anaheimben.” – Én nem szimpatizálok a KKK-val, de ezen a videón akkor is csak azt látom hogy egyszercsak rájuk támadnak, és utána a rendőrök a megtámadottakat viszik el. És még valami, Beyoncé legutóbbi performansza ismeretében:

0

Miért túl fehér az Oscar?: „Idén 44 fontos filmes jelölés közül csupán ketten nem fehérek. Óriási a kiborulás, de nézzük, mivel magyarázzák a "Hófehérke-Oscart".” – Egyszerű a megoldás: TESSENEK JOBB FILMEKET RENDEZNI! Ha már itt tartunk, 2016 első nagy kultúr-eseménye az volt hogy a Saul fia megnyerte az Oscart. A normális ember csend drukkolt, ellentétben az Indexszel-CenzOrigóval ahol minden nap foglalkoztak vele (annyira hogy végül előre sejthetően jöttek a bunkó kommentek is). Ennél „jobb” már csak az volt, hogy ugyanaz az Index ami addig ezerrel nyomta a filmet, rögtön a díjátadó után egy ilyen cikkel „köszöntötte” a díjazottat:
Az Oscar-díj megvan, jöhet a nagy semmi: „A mások élete rendezője földbe állt az Oscar után, Susanne Bier viszont Lokival dolgozik. Vajon milyen sors várhat Nemes Jeles Lászlóra?”ÉDES FASZOM! Még ki se hűlt a kezében a szobor, még ki se örülte magát a díjnak, de már jön az ellendrukkerség, már látják hogy innentől „csak a nagy semmi” vár rá. Hánynom kell a magyar médiától!

adam_vok 2016.02.29 23:01:12
nem teljesen értem mire keresi a cikk a választ? Sikerül-e majd... micsoda? Sztár-rendezőnek lennie majd amerikában? Kétévente oscar-t nyernie? Vagy mire?
1 nap sem telt el, de már az "és most mi lesz" cikkek kavarognak... beszarás...

kf – A Walking Dead producerei koreai sorozatot forgatnak!: "A zombis sikersorozat alkotói hatalmas rajongói a koreai sorozatoknak, most végre forgathatnak is egyet!" - Érthető, Észa-Korea teljes lakossága zombiállapotban van.
Könyves – Megérkezett az első kövér szuperhősnő: „A Valiant leszámolt a sztereotípiákkal, Faith hús-vér embernek látszik.” – Ez ugyanaz mint anno a Burka Avengerrel, átesés a ló túlsó oldalára, és bár én imádom a telt idomokat, mégis ez volt az első gondolatom nekem is:

0

Sickratman: A nyomorom lett a szenzáció – Jaj, húzzál már el dolgozni a panaszkodás helyett. Ha nincsen pénzed, azabaj, ha pénzt küldenek, akkor meg azabaj... Komolyan, még a végén én is kirakok egy számlaszámot a blogba hogy támogassanak mert mindig eliszom a fizetésemet...ja, nem! Bemegyek ugyanúgy dolgozni hétfőn is mint eddig (hullaházban nincs szabadnap)! Nap kommentje:

Inner Circle 2016.03.04. 22:35:18
Visszajött a hitem a magyar társadalomban. Részint mert nem hagyták éhen halni, de főleg azért, mert a művészetét éhenhalásra értékelték.


VASÁRNAP, MÁRCIUS 13.:
A MEZŐN IS TÚL

0

...vár a hírnév.

Ajánlott:
A tiszta tekintetű színésznőcske mellett nyolckor mára is jut egy Híres ismeretlen, vagyis egy csillogó szemű, de tök átlagos ingatlanos (Mathieu Kassovitz) a Cinemaxon, aki unalmas életébe úgy csempész izgalmat, hogy másokat figyel meg, majd utánoz: a ruházkodásukat, a viselkedésüket és az arcukat is (maszkok és egyebek segítségével). Problémája ismerős minden médiafogyasztónak aki csodálja a STÁRokat és hozzájuk mérve jelentéktelennek látja magát, szinte biztos hogy Amerikában ebből vígjáték lett volna, a franciák viszont visszatértek régi rendezőik hagyományaihoz és az identitás kérdését boncolgatják, például hogy egy önző, híres zenész elhanyagolt gyerekének melyik a jobb apa, a vér szerinti, vagy az amelyiknek köze nincs hozzá, de ki van éhezve egy másfajta életre. Szűk két és fél órával később, 22:20-kor Kevin Spacey bújik Bobby Darin bőrébe a Filmbox Extra HD-n, aki egy időben a legnagyobb STÁRok egyike volt a Tengeren túlon, pedig a betegeskedő kisgyerekből senki ki nem nézte volna a csúcsra jutást. Spacey nem áll teljesen elfogulatlanul a főhőséhez, szívügye volt a sztori, annyira hogy nem csak eljátszotta, de rendezte és a forgatókönyvet is ő írta, és bár kicsit öreg a harmincas éveiben elhunyt Darinhoz, de értékelem azt a munkát amit a zenés-táncos betétekbe fektetett, felevenítve a rock and roll korszak előtti nagy előadók egyikét (ha már rock, mondjuk azt se hittem volna hogy pont Mick Jagger fog zenét szerezni hozzá).

Talán érdemes:
Nyolc előtt tíz perccel
egy kihagyható akciózás az HBO 2-őn. Mondhatnák a Védelmezőre hogy csak egy újabb kvázi-remake a Hét mesterlövészből és bármely ex-kommandós műalkotásból ahol az öreg harcos egy félelemben tartott Magányos Nő kedvéért újra felcsatolja a revolverét. Mondom, akár lehetne egyszernézős szórakoztatásnak is felfogni, ha nem lenne benne erősen jelen mind az aktuális agenda (Denzel Washington mint kemény, de igazságos fekete hivatásos katona), mind az amerikai politika (az ördögnél is gonoszabb ruszkik, akik persze végül mind véres halált halnak, és egyiküket véletlenül Vladimir Pushkinnak hívják). Hogy a mozis agymosás működik arra jó példa egy-két hozzászóló („Inkább örüljünk neki, hogy ennyi rohadék ruszkit nyírt ki Denzel 'Robert McCall' Washington barátunk! (...). Bár több ilyen oroszgyilkoló szupersztárt látnánk!”), vagyis ugyanolyan warmonger baromság mint a Diktátor vagy az Interjú, még ha a műfajuk más is, én pedig ezért még Csókás Márton miatt sem nézek bele, nem túl sokat gondolkodó egyének viszont jól fognak szórakozni. Kilenc után öt perccel a komorabb témák kedvelőit várja az m2 / Petőfi TV, ott ugyanis A sötétség színeinek minden árnyalata feltűnik egy idős házaspár férfitagjának betegségén keresztül, például hogy alkalmasint öt évtized házasság, gyerekek, unokák sem képesek kitölteni teljesen az életet amikor valaki a halálát érzi, és az új utak keresése néha a régiek felégetésével járhat – de vajon semmissé teszi ezt az ötven évet ez a hirtelen rávetülő árnyék?

Nem érdemes:
HBO, 20:00
– Nem tudom mi kell ahhoz hogy a Wachowskik ne kapjanak több esélyt halivúdban, mikor esik le már a fejeseknek hogy a Fülledtség ígéretes kezdése és a Mátrix kasszafúrása már sosem fog visszatérni. Van aki szerint a V, mint vérbosszú volt az utolsó fellángolásuk (még úgy is azt sem ők maguk rendezték), de ha nagyon gonoszok akarunk lenni akkor már a Mátrix folytatásai is a kifulladás jegyében születtek, nyoma sem volt bennük az első rész innen-onnan összeszedett, de legalább a csürhe agyába is kétkedést elültető gondolatainak, maradt az akció és az egyre bizarrabb figurák. És nem, még a rettenes Felhőatlasz bukása sem volt elég a teljes kegyvesztettséghez, újabb biankó csekk, újabb szabad kéz hogy 2014-ben a Jupiter felemelkedésével bizonyíthassanak. Nos ez sikerült is: most már a nemsznob, mezei néző számára is bizonyították hogy elfelejtettek mindent a filmcsinálásról. Az aktuális agymosáshoz (plusz az egyik vacsovszki nemváltásához illően) az új kiválasztott nő (Mila Kunis), és a legmélyebb (szó szerinti) szarból (= vécépucolói állásból) vakarja ki egy mutáns harcos (Channing Tatum) egy messzi-messzi galaxis diplomáciai játszmái közé. Huncut akinek beugrik a Dűne, a Star Wars, az Ötödik elem, netán a Brazil (utóbbit Terry Gilliam szerepeltetésével nyomják fullba), a gond ott van hogy az „erős női karaktert” csak dobálják egyik CGI-világból a másikba: nem csinál semmit, csak történnek vele a dolgok, hogy aztán SPOILER ott érjen véget a mese, ahol kezdődött, szarpucolással, de most már boldogan, a sorsba belenyugodva. Igen, mások fekáliájának takarítását elviselhetővé teszi a gondolat hogy a pucoló tulajdonképp a világegyetem királynője is lehetne, de ő ilyen szerény, és inkább a klotyóban turkál SPOILER VÉGE. Maximális látvány, nulla történet (egy A4-es lapon elfér a szinopszis), de az igazán rossz hír az hogy most már a másik vacsovszki is megszabadult a heréitől, vagyis innentől kezdve még ennél is töketlenebb alkotások várhatóak tőlük. Pedig, ha lenne igazság, innentől nekik kéne szaros vécéket takarítaniuk (hogy Tarantino első nagy dobására is utaljak).

A másik Wachowski is transznemű: „Nyolc évvel testvére után Andrew is bejelentette, hogy transznemű, és ezentúl nőként él tovább.” – ...és tíz év múlva kutyává vagy delfinné fogják magukat operáltatni. Haladni kell a korral! Mindegy, legalább nem szaporodnak. És akkor egy komment az Origóról:

eschaton1 2016.03.09. 13:50:29
Ez már tényleg a nagy babilon ideje. :(((
A pusztulása nem kérdés.

A seksz, a szipu rovat:
Krokodilokkal dolgoztatott egy holland drogbanda:
„A nyomozók csak a hüllők ártalmatlanítása után fértek hozzá a bűnözők pénzéhez.” – ...az oroszoknál meg a krokodildrog eszi le a fogyasztók húsát. Logikus! ^^
Fico vasárnap részeg lesz – Ez is valami?! Én már most szombaton az vagyok! Mondjuk az is igaz hogy ez nálam folyamatos állapot :)
18+ Ebből a videóból sokat tanulhat a csiklóról – Nekem már nem tudnak újat mutatni, mert én vagyok a csiklómajsztró!44 négy
Sanders bevallotta, hogy fiatal korában kipróbálta a füvet: "De állítólag csak köhögött tőle." – Nekem mindegy, csak ne csináljanak belőle is USA elnököt.
18+ Videó - Annyira ízlett neki az étel, hogy leszopta a pincért: "Nem tudunk mást mondani, mert egyszerűen tényleg ez történt. De miért nem a szakácsot?" – Mert a brit nőkben benne van ez a hajlam, emlékezzünk csak a mamading-ra.
poronty - Unokáira is hatással lehet, ha terhesen iszik – Ugyan dehogy, hisz drogozni is nyugodtan lehet terhesen...vagy nem?
Agykárosodást szenvedett a két törökszentmiklósi csecsemő – Esküszöm nem értem! Hát a négynégynégy szakértői megírták hogy semmi bajuk nem lett, és hogy a teljes legalizáció az egyetlen megoldás!
18+ - élet - Ezért nem kell megkérdezni a nőtől, volt-e orgazmusa – ...mert nem volt, nem is lehetett, megírta a CenzOrigó is!
Prosti18+ - A hölgyek míveseb­ben élveznek el a pasiknálKAMU, FOTOSOPP Lásd fentebb.
Órákon át élvezett! Ez a világ leghosszabb orgazmusa: "5 meglepő tény, amit nem tudtál a kéjről" – Akkor még egyszer: a csikló létezik, a női orgazmus, az a mítosz!
18+ :( Isten gyűlöl minket: Lena Dunham megint meztelen: "De tényleg. Miért kell ezt?" – Nem, nem, NEM! ISTEN SZERET MINDENKIT, még a Velveteseket is! Lena Dunham az, aki gyűlöl és büntet!44
Mit tenne, ha az egyetemi előadáson egy bárány szemezne önnel? – Semmit, mert én nem vagyok holmi mocskos baribaszó.
Úgy akart segíteni a csapatán, hogy a félidőben pornót nézetett velük – Hát azért ezerszer inkább ez minthogy ő könnyítsen rajtuk, mert van ahol most ez a legfőbb probléma:
szexről 18+ Amit szabad a heteró nőnek, azt nem szabad a férfinak? – Már hogyne lenne "szabad" neki, csak onnantól kezdve nem lesz heteró, ugyanis:

remixer 2016.02.25. 13:11:53
Az a férfi, aki szexulis kapcsolatot létesít egy másik férfival, az nem hetero. Olyan nincs, hogy "heteró férfiak más férfiakkal szereznek szexuális tapasztalatokat".

VISZLÁT HÉTFŐN!

 


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés