2016. 03. 21.
Hesh, metál! (márc. 21-22-23-24.)
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Hesh, metál! (márc. 21-22-23-24.)

 

 

 

 

 

 

HÉTFŐ, MÁRCIUS 21.:
MAN OF RESOURCES

0

Nem csak ruhában.

Talán érdemes:
Kilenckor egy újabb egyszernézősség a Filmbox Premium-on a Guy Ritchie-iskolából és a tengeren túlról. Sajnos Benny Boom-on észrevehető mind az hogy túl erősen próbálkozik, mind a videoklippes múltja (és azon belül is a 50 Cent-nek gyártott "művei"): balkezes, a tutiba (drogszállítmány) véletlenül (egy befüvezett postás által) belenyúló lúzerei mintha a Ravasz, az Agy... fekete és kevésbé szerethető kiadásai lennének. Rory Breaker itteni testvérét Bodega Diablo-nak hívják, és innentől a kérdés nem is az hogy Kié a cucc?, hanem hogy lesz-e akár csak egy előre nem látható fordulat. Segítek: NEM LESZ, a heroint elpasszolni akaró srácok egyre közelebb kerülnek egy akaratlan találkozáshoz a csomag valódi tulajához, közben a készítők a gettó összes ismertetőjegyét felvillantják nekünk (csajok, vicces erőszak, kemény csávók), csak sajnos a brit (de akár a tarantinói) humorhoz semmi érzéke nincs a stábból senkinek.
Filmbox Plus, 22:50 – A kitalált zenekarok-előadók áldoksijaiból sosincs elég, és valamilyen szinten az Eredeti Jonathan is ebbe a kategóriába tartozik, még akkor is ha itt egy valódi (és azóta elhunyt) komikus, Jonathan Winters a főszereplő. Emberünk szakmát váltana és komoly festőművészként szeretné megismertetni magát a világgal, csakhogy elhagyta az ihlet. Kis öröm az ürömben hogy beugrik hozzá néhány kollégája hogy feldobják és lelket öntsenek bele (köztük sajnos Sarah Silverman is). Ez eddig semmi extrának nem tűnik, de ha azt mondom hogy Andy Kaufman óta senki nem tudta így megvezetni a nézőt egy látszólag egyértelmű helyzetből kiindulva, mindjárt más lesz a leányzó fekvése. Winters kitalálja magát mint kitalált művészt, aki kapja az idegösszeroppanásokat a megnyitó közeledtével – és itt megint bejön ami Kaufmannál, hogy simán lehetnek valódi rohamai, mivel egy időben elmegyógyintézetbe kellett vonulnia. Még ha semmit sem tudunk Wintersről, Jim Carrey vagy Robin Williams miatt akkor is megéri.

Ajánlott:
Nyolckor
nagyon nagy szerencsénkre folytatják A Paradicsom... egy hete megkezdett történetét a Cinemaxon az ...és a Pokollal, amiben a múltkor megismert gazda hirtelen előkerülő lánya (Emmanuelle Béart) ott folytatja a küzdelmet ahol tragikus sorsú apja abbahagyta, vagyis a vízhiányban szenvedő Provence-ben, de már a régi családi farm paradicsomából kiűzetve, kvázi-ismeretlen számkivetettként. A helyiek boszorkánynak hiszik, a régi birtokot bitorlók egyike szerelmes bele, de a lányt természetesen nem hatja meg apja tönkretevőjének könyörgése, és végül a maga eszközeivel tesz igazságot (ha már a helyiek eltűrik a sunyiságokat), ugyanúgy ahogy szüleivel tették anno rosszakarói: elzárja a birtokot éltető vízforrást. A Manon de Sources bár kicsit hosszú, de remek darab, szerintem ezt nézzétek ma.

Hétfő? #LESZAROM.
Sáfrány "Aleska" Emese köldökig érő dekoltázzsal aranyozza be a pénteket
– ...de ma hétfő van, úgyhogy LESZAROM.
18+ Gumicukor – Íme, itt van Paris Hilton mellbimbója: „Egy kép többet mond minden szónál.” – Nem, nem! Van egy szó, ami többet mond minden képnél, és ez a szó az, hogy LESZAROM.
Ezekre a képekre tuti nem számítottak: „Azok, akikről készültek. De talán mi sem.” – Egyedül én készültem, mégpedig egy kiadós LESZAROMmal.
Mire gondol, ha azt mondom, hogy grübedli? És ha azt, hogy bájgödör? – Én arra gondolok, hogy LESZAROM. Mondjuk én mindig arra...
199 dollár, de utána a padlóról is ehetünk – Csak ehetnétek, mert én közben LESZAROM.
Ki irigyelné ezért? – De vajon mi lehet az a gyanús folt Mickey Rourke lába között? – A LESZAROM nyoma! Vagy a beszaromé :DDDD
Berki Krisztián: Kinyalhatják a s**gem – Majd legközelebb (...NEM), most inkább őt is csak LESZAROM.
Tudják, mi lehet még jobb, mint elmenni Katalóniába túrázni? – Hogyne tudnám, a LESZAROM, és ezért nem kell a világ másik felére menni!
Hogy mit csinált a hétvégén Emily Ratajkowski? Vetkőzött! – Na és én mit csinálok hétfőn? LESZAROM.
Csak négy szó: Marilyn Manson smink nélkül – Nem, továbbra is csak egy: LESZAROM.
ma is tanultam valamit – Miért kocka alakú a vombatürülék?MERT A VOMBATOK IS KOCKULNAK, LOL LESZAROM.
mirador – Mi a misztikus kőgolyók titka?: „Ősi díszek vagy az istenek fegyverei?” – Egyik sem, ezek csak a régi LESZAROMok maradványai ^^
Tudja, mi van ezen képen? – Hogyne tudnám: a LESZAROM.
De miért énekelt kétszer Kállay-Saunders?:
„Pacsai Márk zenei producer szerint nem az énekes hibázott, hanem A Dal hangmérnökei.”Nap kommentje:

teofilka 2016.02.29 18:30:33
Leszarom


KEDD, MÁRCIUS 22.:
HESHER IN THE LIGHTNING

0

Aki komolyan gondolja hogy iszik a mások EGÉSSÉG!ére:
I SALUTE YOU!

Talán érdemes:
Kilenckor egy Metallica-logós dráma a Filmbox Extra HD-n a zenekar áldásával, sőt a címszereplő Heshert is valamelyest a tragikusan elhunyt Cliff Burtonről mintázták (valószínűleg ezért is hallhatunk benne egy csomó dalt a zenekartól). Amit kapunk, az egy férfivá érés erős története, tragédia árnyékában: a család elvesztette az anyát egy autóbalesetben, az apa tablettákon él, egyedül a nagymama próbálja ébren tartani a családi tűzhely lángját, ő foglalkozik az egyetlen gyerekkel is, akinek bőven elég lenne a felnövés problémája (és Natalie Portman eladócsajának meghódítása) is a mellékes tragédiák nélkül (anyja halála mellett a balesetes kocsiját őrző roncstelep tulajának bunkó fia, osztálytársak baszogatásai). A véletlen folytán összeakad a címbeli rockerrel, aki be is költözik később hozzájuk és metálos hozzáállásával új energiát ad, pedig neki magának is bőven vannak gondjai. Életszagú, életerős, de főleg valóságos film.

Horror rovat:
Ha nem lenne elég hogy már a múmiákat is remake-elik, 23:45-kor itt van egy 2014-es horror az HBO-n, amiben egy frissen felfedezett Piramis mélyén üldözi hőseinket valami sötét erő az egyiptomi tél vagy az arab tavasz kellős közepén. Alexandre Aja csak producerálta, de valamennyire még így is magán viseli az ő elcseszett kezenyomát, ami most nem a gore és a good old ultraviolence, hanem egy Erős Nő, aki csakazértis vezeti a bunkó és gyáva férfiakat. Valahol ez az igazi horror, mármint hogy még a legkeményebb fenegyerekekre is ráerőltetik az agendákat. Ja meg az hogy egyesek még mindig nem tudnak kinőni a kézikamerás-barlangos-blérviccses riogatásból.

Kis hírek a nagyvilágból:
Gumicukor - Sylvester Stallone nem bír el a lánya házijával:
"Az arcára van írva, hogy nagyon messze áll a helyes megoldástól." - Hát, pedig ez innentől már az ő háborúja :DD
Egy Rambo kellene, ő bevenné az Iszlám Állam fészkeit: „Légi csapásokkal, kommandós akciókkal, az utánpótlás elvágásával készítik elő az Iszlám Állam legnagyobb városának, az iraki Moszulnak a visszafoglalását. A helyiek szerint csak Rambo tudná kiverni egy év alatt a várost védő tízezer dzsihadistát. Véres gerillaharc jöhet.” – Nem, Rambo éppenhogy felfegyverezné őket meg velük harcolna, ahogy a tálibokkal a harmadik részben :DDD Vagy nem:
Fizetéscsökkentés és csokimegvonás az Iszlám Államban: "Egyre rosszabb az ISIS-nek katonáskodni, elfelezték a béreket és megvonták az extra juttatásokat." - De gondolom azért zsebpénzt még kapnak? Vagy legalább levágottfej-pénzt? :DD
Belviszály robbant ki az Iszlám Állam fővárosában: „75 holland idegenlégióst tartóztattak le, nyolcat ki is végeztek.” – Biztos a csokiadagokon vesztek össze.
Azonosak az EU és Törökország céljai – Én is ettől félek, úgyhogy amennyire támogattam anno a belépést, most úgy sürgetem a kilépést :SS
31 éves! – Felgyújtotta magát a modell, mert túl öregnek érezte magát – Én őszintén sajnálom a csajt, de akkor is ez volt az első ami az eszembe jutott: "Egy nő! Egy nő, aki belül annyira undorító volt, hogy megölte magát, ha külsőleg nem lehetett szép. (...) Csak egy ilyen szemét világban próbálhat valaki ilyeneket komoly képpel ártatlannak nevezni!"
c:c – A Tények Juhász Pétert akarta lejáratni, nem jött össze nekik: „A politikus is videózott az interjú közben, közzétette a teljes verziót.” – Na már most, aki visszajáró olvasó az tudja hogy én nem szeretem a kendertojás egyesületet és Juhász Pétert sem, de basszus, ez még az én gyomromnak is sok. Lakásra menni „interjúzni”, majd összevágni, gyerekek, ez nagyon gáz :SS
Az összes új CAF-villamos összetört már Debrecenben: „Mióta járnak, több mint 50 baleset történt.”BREAK THE VILLAMOS!!!! Debrecen jobban teljesít!!
Történelmet írt a muszlim nőkből álló pilótatrió – Na meséljetek, ma mibe repültek bele :))
Ferenc pápa posztolta az első képét az Instagramon: "Pár óra alatt majdnem 100 ezer követője lett."LEGALÁBB NUDE SELFIE VOLT? LOL Basszus, ez is a neten bohóckodik ahelyett hogy felélesztené a kereszteshadjáratokat meg az inkvizíciót! Én született katolikus vagyok, de ha ez így megy tovább, esküszöm református leszek! Mi történt még a múlt héten? Ja, március 15:
EK – Mintha előző nap a szöveget Göbbels-szel egyeztette volna: „Nem volt rá példa az elmúlt 26 évben, hogy egy miniszterelnök kettős redőr­sorfal mögött mondjon beszédet.”ÉDES FASZOM! "Nem volt rá példa az elmúlt 26 évben?" Tényleg? Még 2007 március 15-én se? Te szerencsétlen amnéziás hülye, te.
ég – Amikor először éreztem magam igazán budapestinek: „Egy csomó olyan pillanat, ami után egy vidékiből igazi budapesti lett!” – ...avagy mégsem, mert rajtam kívül is vannak tősgyökeres pestiek akik kiszúrták a pontatlanságokat:

pottompanna 2016.03.10. 23:54:41
Aki pizsamafelsoben és suhogóban mászkál az nem bennszülött drága barátom, hanem a vidéki dzsentrik és a VIII. kerületi szórvány táborát gyarapítja.
Az ötvenes cumis no, ugyanúgy egy alföldi tanyáról érkezett, mint az, aki nem csodálkozott rajta.
A rómain pedig nem lángost eszünk hanem hekket.
Folytathatnám még, de annyira gagyi, hogy inkább alszom.


SZERDA,  MÁRCIUS 23.:
FINCSI INTIMITÁS

0

Résnyire tárt világ.

Talán érdemes:
Ha még mindig nincs elegünk a toleranciamesékből, a Cinemaxon ott van a Lapátra téve New Yorkban, amiben egy perzsa csaj próbál egy fenékkel két lovat megülni fél kilenckor, vagyis a maga nemében (szó szerint, mivel biseksz) párt találni és közben ebből a lehető legkevesebbet megmutatni a szüleinek. Adott egy jó nyitás, mivel a bisekszeket ugyanúgy nem kedvelik a „direkt” leszbikusok-melegek mint a heterók, igazából kimondva-kimondatlanul mindenki azt várja tőlük hogy döntsék már el, melyik nemre gerjednek, és melyikkel azonosulnak. Desiree Akhavan írta, rendezte és játssza, nekem pedig kezd egy sanda gyanúm lenni, és igen: a bisekszualitás kivesézéséből itt most semmi se lesz, az általa kitalált-eljátszott csaj, Shirin elég antipatikus és felületes, a bulizáson, az iváson és a sekszen kívül semmi nem érdekli, legutóbbi stabilabb kapcsolata is valószínűleg ennek hatására ment szét (de ex-barátnője még mindig van annyira korrekt hogy alkalmasint meghallgassa). Ha azt hinnénk, tanult ebből valamit, hát nem: gőzerővel veti bele magát a sekszuális kalandozásba mindkét nemmel (többek közt egy édeshármasba is), hátha ezzel féltékennyé teheti régi barátnőjét. Közben testvére megházasodik, és itt jön be nekem az antipátia: Shirin utálja a saját kultúráját, népét és ennek hangot is ad. Ha NEM vígjátékként nézzük, akkor ez marad meg bennünk leginkább, függetlenül attól hogy szeretjük-e a perzsákat-irániakat: egy sekélyes, élvezeteknek élő, felnőni képtelen hipster nő aki látszólag „egyéni”, de valójában pont olyan mint az összes többi öngyűlölő, a hagyományokra látványosan köpő, aztán meg önmagát sirató spinster, egy biseksz Woody Allen. Mindegy, legalább nem couchsurfölget, nem jár analízisbe és szakálla sincs. Kilenckor egy nagyot markoló időutazás, szintén sekszuális elhajlásokkal a Filmboxon. A címbeli Affinity egy elithez tartozó és egy börtönviselt nő között kezd kialakulni: előbbi rosszul végződött párkapcsolata miatt választja inkább a börtönlátogatást (barátnője a testvéréhez ment feleségül), a másik pedig látszólag megérti és bevezeti a természetfeletti világába, de vajon tényleg őszinte hozzá vagy csak átveri és valami más a célja? Ahogy az effajta filmeknél, úgy itt sem ússzuk meg a végső csavart ami miatt nem is akarok róla túl sokat írni. Egyszer mindenképp érdemes.
Film+, 23:10 – Normális körülmények között nem foglalkoznék a Street Fighter sokadik bőrlehúzásával (emlékeztek, az eredetiben még Kylie Minogue is játszott), de a Chun-Li legendája nem csak azért tűnt fel mert az egyik szereplőt Balrognak hívják, vagy mert az őt játszó Michael Clarke Duncan már nem él, hanem főleg azért mivel a játékban nem nagyon nyílt alkalmunk megismerni azt a hátteret ahonnan a harcias amazon érkezett. Hogy a game-ben is benne volt-e a zongorista múltja azt nem tudom, csak azt hogy ott inkább a csihipuhin volt a hangsúly. OK, ennyi kifogás és ál-indok után jöjjön a valódi ok, amiért beválogattam, Chun-Li féltékeny videónak egyike :DDD

Kis hírek a nagyvilágból:
lumens - Munkahelyek nélküli jövő: utópia, vagy rémálom?
- Rémálom, mivel nekünk ebből csak a jövő nélküli munkahelyek jutnak...
Penészes káposztából, thaiföldi konzervből készült a vecsési savanyú – Hol itt a baj? Csak fullba nyomták a savanyúságot!
spíler - Pár éven belül rá sem fogunk ismerni Budapestre!: "A tervezett fejlesztések újra feltűzhetik Budapestet a világtérképre." – Én már most sem ismerek rá, pedig még csak a harmadik sörömnél tartok...
Obama dalra fakadt a Fehér Házban: "Az elnök egyik kedvenc zenésze előtt tisztelgett." - EKÖZBEN A VALÓSÁGBAN ...vagy inkább a kedvenc magyar ex-miniszterelnöke előtt.
Lapozgató - Sacha Baron Cohen alsógatyában premierezett: "És ha ez nem mozgatná meg, fürdőruhás nőkről is lesz kép a galériában." – Inkább ez mint hogy megint ő viselje a fürdőruhát!
Megalázott egy leszbikus párt a szakács, most a Facebookon kapja vissza – Nagyon helyes, szenvedjenek a melegfóbok.
Autó robbant Berlin belvárosában: „Az autó török vezetője meghalt. A német sajtó szerint bűnözők közötti leszámolás állhat a háttérben, nem terrortámadás.” – Hát persze, ez gyakori arrafelé. Nap kommentje:

Kovego 2016.03.15. 19:39:06
"8 óra 40-kor halottnak nyilvánították"
"A robbanásban senki nem sérült meg."
Sok van mi csodálatos,de az origo-nál nincs csodálatosabb.


CSÜTÖRTÖK, MÁRCIUS 24.:
NÉHA A REZESBANDÁK IS ÚGY VANNAK VELE

0

Az Arthur Newmanőver

Talán érdemes:
A hét második (félig) kitalált embere este tíz előtt öt perccel jön a Duna TV-re Arthur Newman világával. Wallace Avery (Colin Firth) izgalmasan indult, de unalomba és zsákutcába fulladt élete (válás, fiától való eltávolodás) láttán úgy dönt, itt az ideje a tabula rasa-nak: megtervezi a saját halálát és elhúz a távoli Indianába Arthur Newman néven (jaj, ezek a beszélő nevek). Útközben találkozik egy másik újrakezdővel, egy valószínűleg szintén álnéven utazó nővel (Emily Blunt, amúgy kinek volt az a zseniális ötlete hogy a Michaela-t Mike-nak becézze?), megmenti a törvény szigorától egy jólhangzó mesével, és innentől kezdve ők lesznek Bonnie és Clyde meg Mickey és Mallory óvodás kiadása: üres házakba törnek be, fotózkodnak, összevissza kocsikáznak, míg egy szép napon rájönnek, hogy hé, hát ez azért nincs így jól. Kettejük közül a nő a keményebb dió (nehezebb is feltörni a titkait), a gond az hogy papíron bármilyen jól is hangzik Firth és Blunt párosa, meg a szélhámosfilmeknek is külön rajongótábora van (lásd Kapj el, ha tudsz, Mr. és Mrs. Smith sikereit), de se Dante Ariola rendezése, se a színészek nem tudják szerethetővé tenni Becky Johnston „hőseit” (és ezt itt duplán is idézőjelben értem, aki ugyanis úgy képzeli az újrakezdést mint ők teszik, az csak simán gyáva). Más. Nem vagyunk elhalmozva magyar ifjúsági filmekkel, úgyhogy a Berosált a rezesbanda mindenképp kuriózum a FEM3-on, pláne mert Csukás István írásából készült és a sorkatonaság rémével riogatja a fiatalokat, akik a kemény tanár után a vadonba, pontosabban a ruszkik által üresen hagyott laktanyába menekülnek, itt viszont az egyetlen ittmaradt ideiglenes állomásozó veszi kezelésbe (sőt, kiképzésbe) őket, ami után visszasírják az iskolát és a médián (LOL) keresztül tárgyalnak az esetleges visszatérésről, én pedig már csak egyet nem értek, éspedig hogy mi a fenéért 00:20-kor kezdik.

Ajánlott:
23:35-kor
Herskó János Párbeszéde a Duna TV-n, ami a huszadik század Magyarországának két nagy nyomhagyója, a II. világháború és 1956 között zajlik egy koncentrációs tábort megjárt nő és férje között. Ahhoz hogy eme beszélgetésig eljussanak, kellett az hogy a németek alatt meggyőződéses kommunista férfit koholt vádak alapján bebörtönözzék, kellett az is hogy a nő ezalatt visszatérjen régi szerelméhez, de legfőképp kellett ’56, ami után tényleg tisztába kellett tenni a dolgokat legalább egymás között, mert hivatalosan nem szabadott beszélni róla. Külön érdekesség hogy Sinkovits Imre ezúttal pufajkába bújik (ő ugye a valóságban részt vett a forradalomban). Előtte 23:20-kor szintén ajánlott, de nagyon más műfaj a Film+-on, ez a Vadászat életre-halálra, amiben Charles Bronson előze meg saját terepén Stallone folytatásos veteránját (az első részt, természetesen). A harmincas évek Amerikájában egy magának való hegyivadász (Bronson), felháborodva a helyiek kutyaviadalain az egyik állat életét kemény pénzzel vásárolja meg. Azonban az eladó nem szabadul olyan könnyen a kutyától, és hősünk se tőle: hamis váddal ráuszítja a rendőrséget, ám nem számol azzal hogy a fickó jobban ismeri a vadont mint a tenyerét. Kőkemény keresztezése a Szalmakutyáknak és a Bosszúvágynak (utóbbihez már csak a címe miatt is hasonlít: azt ugye Death Wish-nek hívták, ez meg Death Hunt), de az igazi kiköpött mása azért mégicsak a Rambo, ami egy az egyben átvett belőle (már az alaptörténeten túl is).

Horror rovat:
...vagy inkább thriller? Mindegy, az a biztos hogy Geszti Péter öröksége még Lovasiénál is kiirthatatlanabb, mert ugyan mi más magyarázná a Néptelen történet címét ami természetesen egy elhagyatott (?) városban játszódik. Két ember, egy busz, és egy baleset amit talán csak álmodtak, de az tuti hogy innentől és ébredésüktől kezdve egymásra vannak utalva amúgy szájlenthillesen (és ez már szinte spoiler). A címre még annyit hogy hajnal egy előtt tíz perccel kezdik a Cinemax 2-őn, ilyenkor még a Bogyó és Babóca is félelmetes tud lenni, nemhogy ez.

MUHAHA, AZT REMÉLEM IS! rovat:
Gyurcsány Ferenc rosszabbul él, mint egy éve
– MUHAHA! Azt remélem is! EGÉSSÉG!
A szokottnál is dögösebb – Gumicukor – Kristen Stewart iszonyú fájdalmakat élhetett át – Muhaha, azt remélem is! Kemény meló a szépségipar!44!
KT - Összedől a brit Parlament? - MUHAHA! Azt remélem is! – "Elszaporodott rágcsálók, szivárgó WC-k, rossz liftek." – Egész biztos nem képviselők azok a rágcsálók? :DD
Meghalt a pedofíliával vádolt volt vatikáni nuncius: „Josef Wesolowski volt az első pedofíliával megvádolt magasrangú vatikáni személy. Már az első tárgyalási napján rosszul lett.”MUHAHA, AZT REMÉLEM IS! Még úgy is hogy katolikus vagyok!
Nagyot bukott Angela Merkel – MUHAHA, azt remélem is. Jöhet ma ennél jobb hír?
Nagyon leégtek Gyurcsányék - MUHAHA! Azt remélem is!
2018-ban futhat ki a Titanic másolata – Remélem addigra megfordul az üvegházhatás és kitermelődik egy hozzá méltó jéghegy is! – "Még több évet csúszik. Egymillió dollár lehet egy jegy, de lesz rajta elég mentőcsónak."MUHAHA. Hát persze...
Az őrök nem láttak semmit – Josef Fritzlt még mindig verik a börtönben – MUHAHA, azt remélem is! Én még ugrálnék is a rohadékon ^^
helyszínelő – Durván összeverték ezt a pedofíliával gyanúsított férfit: „A 23 éves férfi egy 13 éves lányra a vécében rontott rá. Nem kellett volna.” – Összeverték? MUHAHA, azt remélem is!
Szépségkirálynő is fog ganajozni A FarmonMUHAHA, AZT REMÉLEM IS Év kommentje-candidate:

npityusk 2016.03.17. 10:50:06
Én megcsinálnám azt hogy becastingolnék embereket egy új VV-re aztán mehetnének a Farmra

 

VISZLÁT SZOMBATON!

Kulcsszavak: LESZAROM

bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés