2016. 04. 01.
Egész héten április 1.! II. rész (ápr. 9-10.)
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Egész héten április 1.! II. rész (ápr. 9-10.)

 

 

 

 

 

 

SZOMBAT, ÁPRILIS 9.:
PÁR HŐS, PÁR BAJ...

0

...nem jár egyedül.

Talán érdemes:
...de csak ha nincs elegünk a telefonba fojtott hangon fenyegetődző Liam Neesonból, aki kilenckor kb. ugyanazt a bőrt húzza le saját magáról a Cinemaxon ezúttal a Sírok között, mint máskor az Elrabolva bármelyik tetszőleges részében: a sötét múlttal rendelkező, de azért (vagy épp emiatt) kőkemény problémamegoldóét, aki itt Lawrence Block erősen átdolgozott történetében próbálkozik, kevés sikerrel, hála a rendezőnek, aki végig nem tudja eldönteni mit is akar, inkább bedob mindent (drogkereskedők nőire vadászó sorozatgyilkosok, fura mellékszereplők, lelki tépelődések), hogy aztán a végére az egész szétessen. Szóval ez a szegény ember Taken-je, és akkor már inkább a Cinemax 2-őn nyolckor Damiano Damiani 1977-es társadalomkritikus krimije, a Jogos félelem, amiben egy a maffia ellen küzdő bíróra (Erland Josephson) kell vigyáznia egy sokat próbált testőrnek (Gian Maria Volonté), aki először azt hiszi, végre nyugtot lel azok után amiken átment (pld. egy gyilkossági kísérlet), de hamar rá kell jönnie hogy őbenne nincs meg az a mártírhajlam mint védencében. A western és az olasz rendőrfilmek hatásos keveréke, Riz Ortolani zenéjével, nézzétek! Hajnali 01:20-kor egy gall vígjáték az m2 / Petőfi TV-n ami leginkább arról nevezetes hogy Demis Roussos mellékszerepel benne, ettől függetlenül a Tiszteld anyádat és anyádat! a szabvány franciázást hozza: lázadó bogaras hölgy családjával visszatér kedvenc görög szigetére ahol azzal szembesül hogy megálmodott rendezvénye a recesszió áldozatává vált. Más normális ember belenyugodna a Sors csapásaiba, ő nem: addig feszíti a húrt és próbálja ráerőltetni akaratát a helyiekre, mígnem pereputtyostul kiutasítják.

Ajánlott:
Amennyire közismert a befutott Ridley Scott munkássága, annál kevesebb fény vetül a kezdetekre, pedig a reklámjai is vannak olyan érdekesek mint a későbbi egészestés művei (sőt, a most belengetett BR,- Alien,- és Prometheus-folytatásokhoz-prequelekhez képest talán még jobbak is). De addig is amíg egybegyűjtik Scott TV-s hirdetéseit, meg kell elégednünk 22:50-kor az első rendes filmjével a Cinemaxon, amin a bizonytalanságok ellenére ígéretes, és már benne van mindaz amiért a rendezőt később imádták (vagy épp gyűlölték): a látvány mindenekfelettvalósága, az egyszerű történet (amit Joseph Conrad műve szolgáltat), és persze a Komoly Dolgok sulykolása, úgymint Becsület. Sőt, áttételesen akár még a culture clash is ott van valahol, mivel két amerikai színész (Harvey Keitel és Keith Carradine) küzd benne Párbajhősökként egymással, a francia történelemmel és főleg a full angol stábbal. A kiváltó ok egy sértés, amiért abban az időben karddal volt szokás elégtételt venni, ebből az egyszerű felállásból születik egy végtelenített hagyomány amihez mindkét fél ragaszkodik hosszú-hosszú évtizedeken át, és ebből csinál Scott egy (itt még) nem túl hosszú kosztümös drámát, amit én elsősorban kuriózum-mivolta miatt ajánlok nektek. Ha hajnali kettő előtt öt perccel még ébren leszünk, a spanyolok egyik leghíresebb és legkedveltebb költőjének, Lope de Vegának életrajza vár minket a Duna TV-n, aki kalandok és életművészet terén akár Villon vetélytársa is lehetne: a harcmezőktől a fontosabb börtönökig és ágyakig mindenütt megfordult (van ahol többször is). Itt most az alkotói út kezdőlépéseire koncentrálnak, a nagy, meghiúsult szerelemre ami elindította rajta, és a színháztulaj-feleségre, aki teret adott elképzeléseinek. Ha mindez nem elég, megemlíteném hogy a kultkedvenc Sonia Braga is feltűnik benne.

„Zene” és „film” rovat:
Fehér brit színész játssza Michael Jacksont a 9/11-filmben:
„Ennek a hírnek egy mondata sem fikció. Joseph Fiennes lesz a popsztár egy új brit tévéfilmben.” – Szerintem Jackónak semmi kifogása nem lenne ellene :)
Gryllus Dorka gyilkos pillantású kurtizán lesz: „A Horthy-korszakban játszódó Sóhajok hídjában a Léderer-gyilkosságot dolgozza fel Szász János.” – Nem is tudom honnan ismerős ez. Ja, de, igen: Félvilág, Mágnás Elza...
Drukkolunk, hogy el ne rontsák: „Ilyen profi látvány Hollywoodban is ritka, mint amilyet a Budapest noirban látunk majd. Ki ölte meg a zsidó lányt a bordélyban, ahol Dobó Kata a szexi madám?” – Ja, Év filmje, sőt meg sem áll az Oscar-díjig mert ilyen még Halivúdban sincs... ÉDES FASZOM, hanyadik prostifilm ez már az idén? Ennyire kell nyomatni az agendát a csürhének?!
Natalie Portman már nem kell a magyaroknak: „Megint egy rakat film nem jutott el semmilyen formában Magyarországra. Ezek miatt kellett más megoldások után néznünk.” – ...vagyis az nem igaz hogy en bloc nem kell „a magyaroknak” Portman, hisz ugye a cikkíró is az és megmondta hogy alternatív megoldások után fog nézni.
Pintér Béla bocsánatot kérne: „De csak mint magánember. A bajnok című darabja miatt van benne lelkifurdalás. (...) Biztos benne, hogy a darab tíz év múlva is színpadon lesz, és alig várja, hogy „olyan emberek üljenek a nézőtéren, akik semmit sem tudnak a pletykáról. (...) A szóban forgó pletyka egy vidéki polgármestert érint, akit a felesége egy olimpiai bajnok sportolóval csalja meg. A Heti Válasz kérdései arra utalnak, hogy a polgármester kormánypárti, de Pintér hozzátette, hogy ha ez egy ellenzékivel történik meg, akkor is megírja a színdarabot.”HÁT PERSZE, NYILVÁN.„Március végén Pintér adott egy interjút a Népszabadságnak, amiben azt nyilatkozta, hogy ugyan a produkció kiindulópontja Puccini A köpeny című operája volt, egyszer beugrott neki, hogy „hogyan kellene megváltoztatni a szereplőket ahhoz, hogy igazán fájdalmas kortárs történet legyen.” Csak az írás közben szólt az egyik barátja, hogy létezik egy ilyen pletyka.” – Igen, ez valahogy bevett dolog a kortárs szerzőknél, hogy véletlenül vesznek egy nagy vihart kavaró valós témát (vagy egy már eleve megírt színdarabot) és elkezdik a saját szájuk íze szerint átírni. Tényleg, a Szögi Lajost gyalázó darab szerzője bocsánatot kért? Ja, hogy már nem tud...
Hamarosan új albumot ad ki a Rolling Stones – Hé gyerekek! És zenélni ki fog rajta? :DD
Megint bolondos táncot jár a kislány: „Egy szarvas elszabadul a tengerparton, mindenki meglátja a kisördögöt a feje felett, illetve Ámor teljesen megőrül. A hét legjobb videoklipjei.” – ...azaz lassan már nincs is videoklip okkult szimbólumok nélkül, és ebben élen jár Sia, akinél a kvázi-pedofil vonal (kiskorú kislány nem annyira „bolondos”, mint inkább merész táncot jár felnőttekkel) mellett már szinte fel se tűnik mindez. Persze azért van aki így is észreveszi:

0

Morcheeba-tagokkal zárul a Művészetek völgye: „Skye Edwards énekesnő és Ross Godfrey a fesztivál utolsó estéjén játszik majd.” – Jaj de jó hogy végre Kapolcs is Szigetelődik! Lesz Prodidzsáj is?
Avicii nem lép fel többet: „Hosszú posztban jelentette be Tim Bergling, azaz Avicii, hogy 2016 lesz az utolsó év, amikor turnézik és fellép, ugyanis szeretné lezárni az életének ezt a szakaszát. Úgyhogy jövőre már biztos nem jön a Szigetre.” – De gondolom azért idén még lenyomja a haknikat meg lesz búcsúturné is. Ez is kb. annyira jó hír mint Kanye „visszavonulása” ami meg sem történt valójában.
Végre egy igazi punk: elégeti kétmilliárdot érő gyűjteményét: „A Sex Pistols menedzserének a fia nem szarozik.” – Na, kellett nekem tegnap megemlékeznem a papájáról. De egye fene, égesse, csak aztán ne sírjon a szája ha hajléktalan lesz...
Nem akármilyen horrorfilmben tér vissza Wesley Snipes: „Egy ismert pankrátor is felbukkan benne, a producer Gene Simmons, a Kiss frontembere.” – Mi az, lejárt az adócsalásért rányomott börtön? Én drukkolok neki, de azért a Nap kommentjében is van némi igazság:

ecks 2016.04.06 15:26:26
Hiszen Snipes már szerepelt jó pár horrorfilmben . Elég az utóbbi évek direkt dvd-re megjelent filmjeire gondolni,


VASÁRNAP, ÁPRILIS 10.:
EGYÜTTÉRZŐ SÓHAJÓ

0

Egy elválás egyetlen éjszakája.

Kiemelten nem érdemes:
Hét előtt tíz perccel kezdődik a TV2-őn a Nagy Duett aktuális évada, amit én a tavalyihoz hasonlóan tutira ki fogok hagyni, és mindenki másnak is ezt tanácsolom. De akkor mi lesz ami mégis nézhető? Mondom:

Talán érdemes:
Filmbox Plus, 21:00
– Mi tizenötmillióan tudjuk hogy a piálás NEM betegség, de ha az volna akkor is ott van az Anonim Alkoholisták Szövetsége, melynek alapítójának felesége (Winona Ryder) első kézből tudta, milyen az Mikor a szerelem nem elég, mert az ital átvette az irányítást a szeretett férj fölött. Nem is engedte el amíg ő maga rá nem jött hogy egy másik, hasonló cipőben járó ember segítségével sokkal könnyebb a leszokás, ennek örömére született meg az A. A., ami mellett viszont a nő újra hanyagolva érezte magát, de csak addig amíg ő is létre nem hozott egy alapítványt, ami meg az anonim alkoholisták családtagjainak adott tanácsokat. Bill Wilson története egyébként szomorú véget ért: még a halálos ágyán sem ihatott meg egy viszkit, nehogy ezzel beárnyékolja addigi eredményeit. Ha más nem, ez mindenképp rettentsen vissza minket, Rendes Alkoholistákat bizonyos határok átlépésétől!4!4 négy Sokkal később, hajnali kettő előtt tíz perccel egy igazi B-film a Filmbox Extra HD-n amiben a szebb napokat látott John Rhys-Davies indul meg a LENINI vezlisznájpszi úton (plakáton-borítón kiemelt hely, magában a filmben tíz perc játékidő ami végül gyors halállal végződik, csekket felvesszük, irány haza). A Dühöngő dimenzió annyira SyFy hogy már külföldön is rögtön több címmel próbálták a népekre tukmálni (The Other Side, Ferocious Planet), története kissé hasonlít a Slidersre (Rhys-Davies abban is játszott): egy tudós ablakot nyit egy másik világra (lásd a címet), majd egy véletlen folytán át is dobja oda a kukucskálókat, akikre elkezd vadászni egy közepesen gagyi (de legalább grafikusan jól megoldott) szörny. Ne józanon nézzétek, ha egyáltalán.

Ajánlott:
m2 / Petőfi TV, 21:05
– Nem sűrűn szoktam iráni drámákat ajánlani, de most megteszem Nader és Simin kedvéért: az Egy elválás története egy jobb helyzetű, de épp szétmenőben levő család kálváriája, ahol a válást nehézségeit még a férj ápolandó apja is tetézi. A helyzetet nem oldja meg az sem hogy felvesznek mellé egy először ódzkodó ápolónőt: amikor a férj elhanyagolt állapotban találja a nagyapát, megindul az a bírósági per amin keresztül mi is mély betekintést kapunk egy vallás által szabályozott társadalomba, ahol valamilyen szinten mindenkinek igaza van: az iszlám szabályait komolyan vevő ápolónak, az apjáért aggódó férjnek és a szabadulni akaró feleségnek.

A seksz, a szipu rovat:
érezzen együtt! - élet - Egy Playboy-modell elárulja, miért nehéz az óriásmellű nők élete
– Majd ha ráérek, sajnálni is fogom. Ja, nem:
Tanult és intelligens vagyok, de a pornózást választottam: "Egy ausztrál pornós, Lana Jade mesélte el, hogy néz ki egy napja, miért választotta a szexipart. A napi rutinja pedig a következő: ébredés, zuhany, kondi, válasz egy rakás emailre, forgatás, szex különböző férfiakkal. De Lana Jade aligha tudna megélni Sydney-ben a pornóból, másodállásban escortozik, abban van a nagy pénz." – Asszem nem is kell mondanom hogy hogyan is hangzik magyarul az escortozás. Ez aztán az elhivatottság: még a szabadidejében is a munkájának hódol, csak most már pénzért. Tényleg nagyon „tanult és intelligens lehet” :DDD Ja, és ilyen munkatempó (LOL) mellett akár percenként is mehetne HIV-tesztekre, akkor is becsúszhatna valami. Még szerencse hogy ő jobban tudja: "Lana Jade-et egyáltalán nem érdekli, mit mondanak mások, boldoggá teszi az, amit csinál, nem kényszerből pornózik.’Nem érdekel, mit mondanak. Ha valaki azért ítél el, mert szeretem a munkám, és nem kell 50 órát melóznom egy héten, az az ő problémájuk, nem az enyém.’” – Ja, nem kényszerből pornózik, még kevésbé kényszerből escortozik, csak kell neki a pénz...
Foglalkozása: egyetemi professzor és pornósztár – Még mielőtt térdre esnénk a sokadik ezer IQ-s, MENSA tag, egyetemi prof. pornóstól, azért vessünk egy pillantást az út végére is:
18+ élet - Charlie Sheen pornós üdvöskéje vallott a pornóiparról: "Bree Olson életét nem a pornó tette tönkre, vagy talán mégis, a hírneve miatt nem emberként kezelik, hanem pornósként. És ez fáj neki." – De miért? Hát egész eddigi élete arról szólt hogy a seksz-királynőt lássuk benne, plusz a kokós seksz-partik Charlie Sheen-nel, most meg sír amiért így tekintünk rá? És igen: „Azt szeretném, ha az emberek úgy bánnának velem, ahogyan egy több gyerekes, házas családanyával teszik”HAHAHAHAHAHAHA. Emlékszem mennyi viccet hallhattam arról hogy a kemény meló az igazi szopás és nem a testből élés (lásd még a fentebbi ausztrál pornóst), meg hogy aki csinálja, az művész, aki hagyja, az a köcsög. Erre ez is meg Madonna is elkezd sírni hogy senki sem szereti őket és nem látja meg bennük az anyát, a tökéletes nőt, és egyáltalán, ki fog róluk gondoskodni, ők mindig is családanyák akartak lenni, tiszteljük őket ésatöbbi: „Az emberek úgy néznek rám, minta szexuális bűnelkövető lennék. Úgy néznek rám, mintha kevesebb lennék mindenféle értelemben, és a legrosszabbat feltételezik rólam, minden értelemben" – írja, és hozzáteszi, hogy ő már soha de soha nem mehet vissza ápolónőnek vagy tanárnak, vagy bármelyik céghez dolgozni, mert az ügyfelek kényelmetlenül éreznék magukat, amiatt, aki ő.”Kislány, semmi baj nincs a pornóval, a legolcsóbb pénzkeresést választottad, OK, de akkor ne rinyálj, vonulj szépen vissza és hallgass pár évig, tanulj, válts szakmát, a kutyát nem érdekelné a múltad ha nem emlékeztetnéd rá az embereket például az ilyen videókkal is. – „Hogy a helyzetét valóban komolyan kell venni, az is mutatja, hogy a pornófilmek világában nincsenek jogdíjak, ergo, ha valaki felhagy a szakmával, akkor nem ülhet otthon munka nélkül – pénz nélkül.”ÉDES FASZOM! Ennek is mennyi esze volt, utólag rájött hogy a filmjei nem tűnnek el varázsütésre és további jövedelmet sem jelentenek neki azután hogy leforgatta őket. És ez még mind semmi, mert ezek után lehet hogy elolvassa a szerződése apróbetűs részét is, és akkor további meglepetések fogják érni (pld. nyugdíjügyben), mi pedig továbbra is remekül fogunk szórakozni :)))
élet 18+ Így készül a világ legismertebb műpuncija: "Tök nem szexi. De nagyon nem." – ÉS???? A vágóhíd sem egy clown car, mégis ugyanúgy eszi mindenki a húst!!
Itt a legextrémebb ital: a vaginális sör – Hát ha ez is úgy készül mint a műpunci, akkor köszönöm, ennél is maradok inkább az eredetinél :SSS
drogiporter – Orbán tanulhatna drogpolitikát Obamától: "Épp Orbán látogatása idején jelentette be, hogy a büntetés helyett a drog­függők ellátására helyezi a hangsúlyt." – Ja, erre vannak itthon is próbálkozások, és hogy milyen sikerrel:
17 éves, és kristály, bio, fű, spuri, heroin, minden volt: "(...) A teljesen eltérő társadalmi háttérrel érkező fiúk drogos múltja kísértetiesen hasonló. 8-10 évesen kezdenek el cigizni, 10-11 évesen, leggyakrabban idősebb ismerőseik kínálására próbálják ki az első fajta drogot, ami szinte kivétel nélkül biofű, vagy másmilyen dizájnercucc, aztán rákapnak, és onnantól verekednek, késelnek, lopnak és bármit megtesznek a minél olcsóbb drogért.” – Most szinte hallom az együttérző sóhajokat és a távolban felsíró gyermekeket, de a helyzet az hogy ugyanez a probléma az én időmben, sőt az összes többiben is megvolt. Ami most a dizájnerdrog az az én koromban a szipuzás volt, azelőtt meg a máktea, és akinek egy pici esze is volt (netán föl is világosították otthon) az mindig is tudta hogy ezek károsak. Valahogy ugyanazt érzem mint a pornósoknál: ezer örömmel rálépnek a bűn útjára az első adandó alkalommal, aztán meg nem ordítanak hogy nekik normális élet kell...
tasz – Most, hogy csecsemők sérülnek a dizájnerdrogoktól: „Nem ártana jobban támogatni a Drogstratégiát, igaz? A kormány viszont nem így gondolja.” – Ja, nem ártana nektek adni a pénzt, sőt, a kormány összes tagja személyesen felelős a csecsemők életéért :DDD Mondják ezt ugyanazok akik máskor az önkábításhoz való jogot védelmezik. Basszus, ha akár csak minimálisan is működne a Drogstratégiátok, akkor egyre kevesebb narkós lenne, ehelyett folyton új belövőszobát meg legalizálást követeltek. Nap kommentje:

N. Barbie 2016.03.24. 11:35:06
Ha felnott embernek drogprevencios eloadasok vagy mas hasonlo kell hozza, hogy rajojjon, hogy ha terhesen drogozik, az nem tul jo a gyereknek, akkor ott ablakon kidobott penz ez. Ha magatol nincs ennyi esze, akkor felesleges prevenciora kolteni.
Mellesleg nagyon helyes, hogy a kormany nem tamogatja kb. semmivel, dogoljon is meg minel hamarabb az osszes ilyen semmirevalo selejt, senki nem kenyszeritette oket, hogy elkezdjenek drogozni.

VISZLÁT HÉTFŐN!

 


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés