2016. 04. 11.
Vén vénáján a szkenner (ápr. 11-12-13-14.)
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Vén vénáján a szkenner (ápr. 11-12-13-14.)

 

 

 

 

 

 

HÉTFŐ, ÁPRILIS 11.:
ÁRTATLAN TAPASZTALATOK

0

Margó. Vágod?

Talán érdemes:
Nyolckor
egy újabb komoly téma fogyasztható köntösben a Cinemax 2-őn. A kapitalizmus régi igazsága (?) hogy a Nagyobb hal megeszi a kisebbet, de vajon mi a teendő akkor ha a kishal egy nagy múltra visszatekintő családi vállalkozás, amire az Európát elárasztó olcsó kínai termékek forgalmazói vetnek szemet? Az idősödő, keményfejű családfő (Walter Schultheiß egy rászabott, tragikomikus szerepben) a velük alkudozó fia meggyőzését annak testvéreire bízza... Egy órával később (kilenckor) egy többrészes (=marha hosszú) és nem is teljesen történelemhű feldolgozássa Julius Caesar életének a Filmboxon, vagyis a tényeket itt is feláldozzák a népszórakoztatás oltárán: sok akció, ármány és cselszövés (te is fiam, Brutus?), melyek között néha elvész az igazság (viszont Christopher Walken tűrhető mint Cato). Utána jön a folytatás, ne menjetek sehova!

Ajánlott:
...de csak ha van egy jó videofelvevőnk, ugyanis a Kulisszák mögött az A38-as hajón mai részét csak hajnali 03:40-kor (!!!) kezdi az m2 / Petőfi TV. Pedig megéri: ami múlt héten Emika, az ma (vagyis inkább már holnap) hazánk lánya, Marge, és általa a nőivonalas, nembuta elektronika-vokálpop, az apropót a Színfal lemezbemutató koncert adja. Az HBO-n szintén zene, szintén későn, de még így is korábban (hajnali kettő előtt tíz perccel): a U2 ezúttal Párizsban és egy egész friss (tavalyi) koncerttel, ez az Innocence + Experience Tour, ami a bandától elvárható maximális látványvilággal csap le ránk. Műsoron (szerencsére) egészen régi és (sajnos) vadonatúj dalok, mindez (kicsit túlságosan is) vérprofin, hogy még a cinikus vagy purista néző is elégedett legyen. Én tudom hogy már csak az élő zenében meg a merchandise-ban van pénz, és hogy kellő prezentációval mindent el lehet adni, mégis azt kell mondjam, hogy egy új lemez, JÓ dalokkal, csak az kéne már... Leadási időpont tekintetében nem jár sokkal jobban a múlt héten nagy dérrel-dúrral megkezdett Költészet: József Attila sem, ennek 2. részét (Holt vidék) csak éjfél után öt perccel kezdik az M3-on, témája a főleg a lázadás (ami persze J. A. teljes életművében jelen van, de a ma elhangzó versekben meg pláne). Gyors üzenet az illetékeseknek: adjátok ki DVD-n is!!!

Hétfő? #LESZAROM.
Gumicukor – Ha hétvége, akkor Emily Ratajkowskin kevés a ruha:
„Heló, nyár, heló, fürdőruha!” – ...és ha hétfő, akkor LESZAROM!
ksz – Kiderült, miért undorodnak a magyar fiatalok a politikától!: „Miért taszítja az Y-generációt a politika? Itt a válasz!” – Nem csak a fiatalokat taszítja a politika! Én már az ötven felé haladok, de még így is LESZAROM...
élet – Tényleg léteztek unikornisok, de nagyon nem néztek ki különlegesnek – Unikornisok és pegazusok nem léteznek, vagy ha igen, én akkor is LESZAROM őket.
Ki látott már mozaikos vécét? – Én. Le is szartam gyorsan ^^
Ilyen egy házibuli Lindsay Lohannél – ...és ilyen egy LESZAROM.
Nézzen fel az égre, sárga eső jöhet!: „De legalább meleg lesz.” – ...és ha a sárga eső után valami barna és szilár halmazállapotú is hullik rátok, akkor az a LESZAROM lesz.
Megoldották a menyasszony-pisiltetés problémáját – Én is: LESZAROM az esküvőket:
Nézzen be egy dúsgazdag orosz üzletember fiának lagzijára!: „Ha a gazdag orosz tinik hétköznapjait imádta, ezen el fog ájulni. Íme egy buli, ami egymilliárd dollárba került.”MENNYI LÉLEGEZTETŐGÉPET LEHETETT VOLNA ENNYIBŐL VENNI ...minden másra ott van a LESZAROM.
khm khm – Több okból sem volt szimpatikus ez a fuxos férfi – Ez már egynél több ok a LESZAROMra.
Gumicukor – Jennifer Lawrence ennyire még sosem volt hétköznapi – Akkor még sosem szartam le ennyire...vagy mégis?...
A pofátlanul gazdag gyerekek továbbra is luxusban élnek, így: „Itt a tavasz, folyik a pezsgő meg a kaviár. Bikinik, jachtok, milliók.” – A kocsmában, üres zsebbel SZAROM LE továbbra is mindet :))
Kizárt dolog, hogy látott már ilyen videót! – Nem kizárt, hogy LESZAROM.
Tesztelje a szemét: mi van a piros körben?LESZA GIANNA MICHAELS!!!!!!!!!!


KEDD, ÁPRILIS 12.:
FREE AS A BLACKBIRD

0

Hajnali eszmélet.

Nem érdemes:
Film+, 20:45
– Bár Bruce Willis neve egybeforrt a világmegmentéssel, a Hercegben ezúttal ő játssza azt a figurát akit normális esetekben hidegre szokott tenni, de hát nem árt a változatosság: ki akarta magát próbálni drogkereskedőként, ezt is kipipálhatja. Persze az ellene küzdő egyedülálló apát (Jason Patric) se kell félteni, ő előző életében bérgyilkosként működött, vagyis tudja mitől döglik a légy – ellentétben a rendezővel, aki nem, mivel akciófilm helyett egy lassú B-kategóriás egyszernézősséget hoz össze (megintcsak) az Elrabolva nyomán, csak itt a bosszúálló apa drogra szoktatott lánya barátnőjével olvassa a nyomokat. 50 cent szerepeltetése figyelmeztető jel itt is.

Talán érdemes:
Filmbox, 21:00
– A Bluebird sem épp a boldogság kék madaráról szól: egy kislány próbál benne helyt állni az iskolai zaklatások kereszttüzében, közben vigyázni fogyatékos testvérére és nem mellékesen elkezdeni felnőni. Nehezíti a dolgát hogy keserveiről nem nagyon mesél otthon (ott pedig tehetséges, sokoldalú tanulóként van elkönyvelve, de csak idő kérdése hogy mikor csapódik le mindaz amiről inkább hallgat). Tévéfilmhez képest meglepően realista és komolyanvehető alkotás, ha minden „prédikálós” film ilyen lenne, jobb hely volna a világ. Féléjfélkor megint zene, megint a Kulisszák mögött az A38-as hajón, hol máshol mint az m2 / Petőfi TV-n. A műsor vendége a Therapy?, akik annak idején akkorát dobtak a Troublegummal hogy azóta sem tudták utolérni, de nem is kell, elég az hogy még itt vannak és élnek meg főleg élőben zenélnek. A Therapy? a hagyományos metálbandáknál alterebb volt (de szerencsére nem annyira mint a Nirvana, talán ezért is haragudnak rájuk kevesebben, míg Cobaint sokan hibáztatják a műfaj megöléséért), tökéletes alkalom arra hogy felidézzük húsz évvel ezelőtti önmagunkat! Ja, és ki ne felejtsem a Költészet: József Attila 3. epizódját (Eszmélet) az M3-on, háromnegyed kettőkor...

Playboy rovat:
playboy – híres – 10 dolog, amit tudni illik Hugh Hefnerről:
„Ma lett 90 éves a Playboy atyja. Tíz érdekesség vele kapcsolatban.”Érdekes módon azt nem emeli ki a szerző hogy épp eladják a villát vele együtt, azt viszont igen, hogy szerinte: „10. Hef a király.” – Ja, kb. mint kiss "kisbetűvel!" lászló:
Combnyitogató droggal cserkészte be a nyuszilányokat Hugh Hefner: „Erről Holly Madison, Hugh Hefner volt csaja írt új könyvében, amiben leleplezi a Playboy-vezér csomó disznóságát.” – Nahát, újabb konteóról bizonyosodott be hogy végülis igaz!
Csöccsel reagál az erőszakvádakra Hugh Hefner felesége: „Crystal Hefner kirakta a mellét, djzgetett kicsit a hétvégén, és nagyjából ennyi. Ezek szerint nem zavarja a dolog.” – Ja, mert gondolom semmi extrát nem talált az állításokban, ez a bedrogozás bevett szokás lehetett arrafelé...
Hugh Hefner megjárta a második világháborút, és egyszerre hét nője is volt: „Három feleség, négy gyerek, Holly Madisont viszont nem vette el. Őrületesen menő régi képek a Playboy alapítójáról.”Hiába nyomatjátok, a nemierőszak nem évül el, nálam legalábbis biztosan nem. Amúgy ne irigyeljük Hefnert, a sok bombabő mellé becsúszott néha egy-egy tökösebb csaj is:
18+ Ő volt az első transznemű, aki szerepelt a Playboyban: „Caroline 'Tula' Cossey még azelőtt szerepelt a magazinban, hogy kiderült volna, átoperálták.” – Én mindig is sejtettem hogy a Playboyt csak látens melegek olvassák!! Csakazértis Gianna Michaels!!
playboypista – Cici és puncimentes lesz a magyar Playboy? – Mi az, még létezik belőle magyar kiadás? o_O Hát ha eddig nem vettem, ezek után tuti nem fogom... – „Amikor a főszerk arra ébred, hogy nincs több pucérság a magazinban.” - ...és a következő hónap, amikor meglátja hogy nullára csökkentek az eladások :DDD Nap kommentje:

FikkFakk 2016.04.01. 03:38:08
Tizeneves koromban lattam utoljara plehboj magazint. Cikkre nem emlekszem belole, de a mindenfajta nok ugy szenne voltak retusalva, hogy utotte az embert, zavaroan feltuno volt.
Pedig akkor nem volt ennyire kozismert dolog a fotosoo es tarsai.
Minosegi cikkeket irni bele havonta... hat az jo nehez lesz.


SZERDA, ÁPRILIS 13.:
BÉREDBŐL ETTEM,

0

...emléked mégis fogva tart.

Talán érdemes:
PRO4, 00:00
– Most amikor ezerrel nyomatják hogy nóbórdörz, nónésönsz, és most amikor Amerika rendszeresen emlékeztet minket humanitárius kötelességeinkre, nem árt emlékeztetni a birkákat is az USA déli határán álló falra meg arra hogy mi is várna azon állampolgárokra akik átjuttatnák rajta „jobb élet reményében” érkező népeket. Többször is foglalkoztak vele, többféle stílusban (talán csak horror meg zenés vígjáték nem készült belőle), Tony Richardson 1981-es Állj, határ! című rendezése meg szimplán felmondja a tolerancia-mesét, de legalább Ry Cooder zenéjével és Jack Nicholson meg Harvey Keitel játékával teszi. Előbbi játssza a frissen áthelyezett határőrt akinek hivatása a hazája védelme lenne, de kénytelen meglátni hogy korrupt felettesei ugyanazzal foglalkoznak amivel a fal túloldalán élő Szegény Elnyomottak, csak nagyban (na jó, a drogfuvarozásra talán nem szorulnak rá). Szintén egy Újonc a főszereplője az HBO2-őn fél nyolckor látható krimi-vígjátéknak, amiben egy zöldfülű srác nyújorki iskolakezdése sikerül keményre: alig érkezett meg, máris kicsalták mindenéből, kis öröm az ürömben hogy átverője (mintegy kárpótlásként) családi melót kínál neki, csak azt felejti el hogy ez egy olasz család olasz melója, így a palimadár a Keresztapa megtekintésekor szembesül először a film és valóság bizonyos egyezéseivel (Marlon Brando önironikus szerepben – ez talán nem nagy spoiler).

Ajánlott:
Mindkét mai idevalóság az M3-on lesz, egyik később mint a másik. Az első fél egy után öt perccel egy könnyűzenei kuriózum, a legendás Edda-film, azaz a Kölyköd voltam, ami a tavaly májusi, a Recorder által vetített tatai rock-konferenciafilmhez hasonlóan nem valószínű hogy belátható időn belül megjelenik DVD-n (és persze ezt is vetítették egyszer a Dürerben, de arról lemaradtam :( ). Almási Tamás a sikerei csúcsán széteső Eddát dokumentálta, s vele együtt a sokszor visszasírt nyolcvanas éveket (amik a megtekintése után kevésbé fognak hiányozni). Pataky Attis mostani ámokfutásaihoz képest itt egy ereje és kreativitása teljében levő, karizmatikus figura, közönségét nézve-hallgatva pedig szinte átjön az a fanatikus (és mai szemmel könnyen kicikizhető) rajongás ami körbevette őt és zenekarát. Az Edda többszörös hátrányból indult (vidéki, őszinte, kőkemény hardrockkal nem igazán lehetett a kritikusok kegyeit keresni), de őrületes munkával (Pataky) és egy nagyon jó zeneszerzővel (Slamo) köröket vertek bármelyik pesti csapatra. Kordokumentumot láthatunk a szó minden értelmében, óriási veszteség hogy csak a jutúbon van fenn, és csapnivaló (de még épp nézhető) minőségben. Nézzétek meg, vegyétek fel, ja, és olvassátok el Gazda Albert kivételesen jó cikkét is róla. A másik kései SIRATÓ jóság természetesen a Költészet: József Attila 4. része (a már címében is önvizsgálatot sugalló Megméressél!) ugyanitt, ezt 01:35-kor vehetjük fel (mert remélem fennmaradni senki sem fog a másnap melózók közül). Jól ismert versek jól ismert arcokkal, továbbra sem az addig elfogadott módon, avagy ha valamit évtizedekre dobozba raktak, az szinte biztosan csak jó lehet.

Kis hírek a nagyvilágból:
Hoppá - Gumicukor - Sebestyén Balázs: Ami a TV2-nél van, az csak egy rossz álom, előbb vagy utóbb vége lesz
- Egyetértek, én már ezer éve várom hogy vége legyen. Mármint a TV2-nek...
egyperces tudomány – Vonzóbb egy arc, ha sokáig bámulja: „Minél több ideig néz egy embert, annál szimpatikusabbá válik.” – Kivéve ha tükörbe, vagy politikusokat nézünk :) EGÉSSÉG!
Azért 4K-felbontásban egy bazinagy lángszóró működés közben elképesztően jól néz ki – 4K-ban, neten nézzem? Minek? Hamarosan élőben, testközelből láthatjuk, ha így haladunk tovább... :SSS
Az USA 92 millió forintot fizetett egy balra-jobbra mutató nyílért: „Igaz, érintésre véletlenszerűen változtatja az irányát. Az utasok terelésére kellett.”92 millió??? Ennyiért még én is vállalom hogy mutogatok az utasoknak!
Keresztény templomot találtak Gázában: „Még a Bizánc idején épült, 395 és 600 között.” – Ezt már lerombolták, vagy még csak fogják?
Nem tudták ráverni a Porschéra Paul Walker halálát – nem is tudom miért nem...ja, de:

jürgen baromartz 2016.04.06 13:29:05
a határtalan emberi hülyeség ellen semmilyen "biztonsági megoldás" nem véd. ők fullba tolták a kretént, meghaltak, így jártak, működött a darwini mechanizmus. mások is haltak már meg ilyesmi miatt.


CSÜTÖRTÖK, ÁPRILIS 14.:
AZ ÓRA SZELEPÉN

0

Ismeri ön a frédibénit?

Ajánlott:
Bár az Egy óra, három szerep nem teljesen fedi a valóságot, mivel (a Vitray-interjúval együtt) bő hetven perc hosszúságú, minden más stimmel: a komikusnak elkönyvelt Márkus László három kortárs szerző három rövid kis jelenetében brillírozik. Az írók közül legalább egy (Csurka István) azóta ugyancsak kacifántos pályát járt be, rögtön utána Szakonyi Károly a legismertebb, de persze Görgey Gábornak sincs oka szégyenkezni. Elsőre talán kicsit szokatlan, de mindenképp minőségi szórakozás várja azokat akik 22:20-kor az M3 felé veszik az irányt.

Nem ajánlott:
Ha már Márkus László, akkor régi kedves emlékek a fekete-fehér tévé előtt, amikor még azért volt heti egy nap tévémentes, mert egyszerűen nem volt adás (mondom, régi szép idők). És a Nap, amit minden felnőtt és gyerek együtt várt: egy rajzfilmes show amit a korszak legjobb magyar színészei szinkronizáltak, és aminek szövegét a mindenkori nyelvzsenik legjobbika írta újra. Nem túlzás azt állítani hogy Márkus, Csákányi, Romhányi és a többiek tették a Frédi és Bénit legendává: míg nálunk azóta is hivatkozási alap, külföldön valamelyest bukta volt, és mindig azé a szponzoré vagy mogulé volt a franchise aki a legtöbbet fizetett érte. Vissza a jelenbe: sovány vigasz a Kis Vukra hogy nem csak nálunk tesznek erőszakot a klasszikussá vált rajzfilmeken és 2015-ben el lehet sütni az elvileg minőségi HBO-n egy olyan borzasztó szar viccet mint a Frédi, Béni és a pankrátorok. A Leszámolás a kőkorban alcímű szemétnek a (gondolom jó pénzért megvásárolt) karaktereken túl semmi köze nincs Hanna – Barbera szerethető figuráihoz, egyrészt itt tényleg csak arról van szó hogy magukat alakító WWE-harcosokat is rajzoltak bele (utánanéztem, ugyanezt a nagyongagyi Scooby Doo-val is eljátszották), másrészt a megvalósítás is kétezertizesen gagyi és több köze van a kései Cartoon Network meg a Nickelodeon világához mint a hatvanas évek kézzel rajzolt műremekeihez. Akkor a „történetről” (LOL) is essen pár szó: a két kőkorszaki szaki közül az eszesebbik (Frédi) ráveszi társát (csakazértse írom le, találd ki) hogy mérkőzéseken álljon ki más kőkori bunkókkal. Zseniális ötlet mondhatom, mi lesz a következő, beleírják Zuckerberget vagy a másik földi sátánt, Bill Gates-t?! Ja, és ha nem a (stilizált) erőszak, akkor a csöcsös-faros női karakterek és sekszuális poénok miatt nem ajánlott a gyerekeknek még az este fél hatos kezdés ellenére sem. Szegény Romhányi ha megérhette volna!... Az ugyanitt 21:35-kor adott Hazánk fiai - A terror elhárítható? szintén kerülendő, de egész más okból, ugyanis sima propagandafilm a belső ellenségről és az ellene vívott Hősies Küzdelemről (az Állj, határ! legalább nem próbálta magát doksinak álcázni). És hogy mi a valóság? Hát ez:

Hollande: Léteznek további terrorista hálózatok – Nahát! Tényleg? Ki hitte volna...
Obama megtorpedózta a CIA tervét: „Amivel időben megállíthatták volna az Iszlám Államot.” – Egész eddig ilyesmiket csak a Világhelyzetén, Időkjelein és más hasonló helyeken olvastam...
Mustárgázt vethetett be az Iszlám Állam: „Állítja az a szír kormány, mely 2013-ban szintén gázrakétákkal támadta ellenzékét.” – Hol itt a probléma? Mindig más van ellenzékben, mindig másnál van a mustárgáz...evezzünk is békésebb vizekre:

Kis hírek a nagyvilágból:
Japánban nem kérnek a női vezetőkből:
"Tanfolyamot hirdettek az elfogadásról, senkinek nem kellett." – Na, van egy olyan érzésem hogy MOST fogják hozzájuk ledobni az amcsik a világháborúból visszamaradt demokrácia-kilotonnákat :DDD
Bepörgött egy japán műhold, most próbálják megülni: „A JAXA elvesztette a kapcsolatot a Hitomi nevű röntgenteleszkóppal, robbanás történhetett.” – ...és ha sikerül megülni akkor a Dr. Strangelove is hamarosan valósággá válik ^^
Fulladásos halálért fizetnek a leghülyébb netezők: "Mesterséges kopoltyút ígért egy fejlesztőcsapat, több ezren elhitték, hogy ez lehetséges."TÁMOGATOM. Aki hülye, haljon meg!
h – Tandemugrás babával: „A babára veszélyes tandemugrás fotói sokkolják mostanában a Facebookot.” – Ezt viszont NEM támogatom. Nem elég hogy van aki drogozik, az egészségesen született gyerekeket is veszélyeztetni kell? :(
firestarter – 10 titkos trükk, hogy olvasott legyen a blogja: „Blogot szeretne indítani, de nem tudja, hogyan fogjon hozzá?”ÉDES FASZOM, még egy tanácsadóblog ami blogírásról ad tanácsot, pedig megszüntetni kéne a blogokat, nem pedig szaporítani... Na mindegy, olvassunk bele: „Ez a legelső lépés, ki kell találni, miről írjunk. A rövid válasz az, hogy bármiről. De tényleg. (...) A lényeg az, hogy olyan témában írjunk, amit ismerünk, amihez értünk. (...) Ha pedig semmihez nem értesz, akkor írhatsz arról, hogyan kell blogot írni. – Ja. Aki nem tudja, az tanítja... – „Mivel ma már minden témában rengeteg a blog, ezért ha azt akarod, hogy anyukádon kívül más is olvasson, akkor valami olyat kell nyújtanod, amit az olvasó máshol nem kap meg. (...) Legyen valami egyedi tartalmad, amire emlékezni fog az olvasó, és amiért megéri neki visszatérni. Mondhatnék példákat, de akkor túl könnyű dolgod lenne. – Á, basszus, én vagyok a hülye hogy tovább olvastam. Megyek is inni, szevasztok, VISZLÁT SZOMBATON!

 

Kulcsszavak: éberség, LESZAROM

bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés