2016. 04. 16.
Két végén égetem a kotongumit (ápr. 16-17.)
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Két végén égetem a kotongumit (ápr. 16-17.)

 

 

 

 

 

 

SZOMBAT, ÁPRILIS 16.:
FEHÉR DÖG, DE HOW FEHÉR MACSKA?

0

Az igazat és csakis a színtiszta igazat (NEM).

Ajánlott:
Cinemax 2, 22:05 – A Fehér dög jó példa a kritikusok „erejére” (lásd az Index és társoldalai, Origó társoldalai, vagy a tőlük független portálok folyton újraéledő hadjáratát Ákos ellen), még be se mutatták, de onnantól kezdve hogy valaki fejébe vette hogy márpedig ez egy egyoldalúan rasszista alkotás, gyakorlatilag mintha le sem forgatták volna: a mozikba nem jutott el, a filmévkönyvek agyonhallgatják, nemhogy bevételt nem termelt, de még a költségeit sem hozta vissza. Pedig valójában pont az ellenkezőjéről van szó: egy színésznő egy majdnem végzetes kimenetelű betörés során tudja meg hogy az általa befogadott kutyát elsősorban feketék megölésére képezték ki, így innentől kb. senki szimpátiájára nem számíthat sem ő, sem az eb. Az új gazda (és egy fekete tréner) azonban hisz abban hogy az ember felelős azért amit (még ha rosszul is, de) megszelidített, és mindent megtesznek az állat életének második megmentéséért (először akkor mentette meg a nő amikor elcsapta, de nem otthagyta az út szélén hanem kórházba és haza vitte). Hogy sikerül-e nekik azt nem lövöm le előre, csak annyit tennék még hozzá hogy a mindenfajta megemlékezések és erőszakba fulladó tiltakozások, na meg a Fehér Isten-féle, már címében is egyoldalú bűntudatkeltések helyett szembe kéne nézni azzal amit például itt is felvetnek, éspedig hogy nem az egyszerű, befolyásolható háziállat a hülye amiért arra képezték ki hogy bőrszín alapján támadjon, hanem az aki elültette benne azt hogy a bűn az csak bőrszínfüggő lehet. A rovat végére hagytam az M3-on egy kis direkt-kultúrát, ugyanis a Költészet: József Attila befejező, 5. epizódjához érkezett (Örökkön...), szokás szerint jó korán/későn (hajnali fél kettő előtt tíz perccel), remélem eddig mindenkinek megvolt mind, ha máshogy nem, felvéve.

Talán érdemes:
Hajnali egy után öt perccel
egy francia vígjáték az m2 / Petőfi TV műsorán egy tévés bemondónő összeomló életéről. A Teljes igazság, vagy majdnem sem mentes a kötelező meleg száltól, de itt erőltetés nélkül adják el a nézőnek (és különben is, a galloknál ennek nagyobb múltja van). Szóval adott egy média-anyuka aki egyszercsak észreveszi hogy egyre kevesebb ideje jut mindenre, de főleg magára, annyira elaprózzák a teendők (család, munka, barátnők), és pont olyasvalaki szedi rendbe a gondolatait aki kimaradt az egész családalapításos mókuskerékből, vagyis egy idősödő, elegáns és meleg (de NEM idegesítő) figura.

„Horror” , nem érdemes:
PRO4, 22:00 – A Tükrök már elég szar volt önmagában is, de sajnos kapott egy 2. részt, szerencsére okoskodó alcím nélkül, de minden más maradt a régiben: a rémisztgetéseknél csak a történet fantáziátlanabb, mert ugyan ki az az őrült aki a felesége halálával végződő autóbaleset után még elmenne áruházi éjjeliőrnek a Mayflowerbe, pláne tükröket nézegetne? Hát nem ismeri senki a régi babonákat rajtam kívül? Úgy látszik, nem, a fickóra rá is jön a szapora fosás amikor egy nyughatatlan női lélek kezd el neki jelezgetni az üveg túloldaláról, még jó hogy előkerül az illető lánytestvére aki segít a biztonságisnak... Harmatgyenge, max. szódával és csak egyszer.

A seksz, a szipu rovat:
Egy dílerrel kevesebb van Újpesten
– ...gondolom a Kendertojás EGGyesület már fogalmazza külföldre az elítélő leveleket!4
Híveivel hozott össze 2,6 millió dolláros drogbizniszt a baptista lelkész: "Az indianapolisi Robert Jaynes nagyban nyomta az ipart, közel 100 tonna szintetikus füvet gyártott le és értékesített." – A hülyéje, szintetikus füvet termel, miközben a rendeset már fél Amerikában legalizálták...baptisták, muhaha, még drogot teríteni se tudnak rendesen.
Gumicukor - Michelle Rodriguez elmesélte, mit érzett mikor meghalt Paul Walker: "Pszichedelikus drogot is kipróbált, hátha az majd segít átvészelni a gyászt." – Akkor már tudom miért szerepel egyre szarabb filmekben.
18+ És az ön nagyijáról készültek ilyen szexi képek? – Istennek hála, nem. Nem, még csak rá sem kattintottam.
Találkozott már nagymamával a Tinderen? Ő például fenn van! – Lásd eggyel feljebb :SSS
A Tinder alapítója támogatja a munkahelyi kapcsolatokat: "Sean Rad, a 2012-ben berobbant plakátalkalmazás, a Tinder egyik alapítója nem hisz a munka és a magánélet különválasztásában. Ő inkább arra törekszik, hogy összemossa a határokat...." – Bezzeg ha egy férfi csinálná-hangoztatná mindezt...oh, wait o_O
lumens – párkapcsolat – Már egy éjszakás kalandhoz is menő állás szükséges: „Az online társkereséssel látszólag minden megváltozott, ugyanakkor mégse változott semmi: a párválasztás alapmotívuma pontosan ugyanaz maradt, mint ami legrégebbi őseinknél is volt. A nőknek még mindig fontos a pénz, a férfiaknak pedig a hódítás, egyes folyamatok azonban érdekes fordulatot vettek.” – Milyen sekszista, antifeminista blog ez?! Hol van a NaNe, a Femen meg a többi ilyenkor?! A Tinderre és a többi szarra meg csak ennyit:

Usenka 2016.03.31. 16:53:54
Árucikk mindenki és Te magad is, aztán rádöbbensz, hogy mennyire üres és magányos vagy. Na, ezért sosem volt/ lesz Tinder, Énder, Mider, Whateverder alkalmazásom.

videó – Végre nem zsák krumpliban, hanem euróban fizetnek: „Szinte csak magyar lányok dolgoznak a német kikötőváros piros lámpás negyedében, és bár sokkal jobbak a körülmények, mint itthon, egyáltalán nem szeretnek idegenekkel szexelni. Miért vannak még is ott? Magyar lányok nyugaton, 1. rész.” – Nyilván nem azért vannak mégis ott” mert másra nem alkalmasak, nincs képesítésük, vagy mert túl lusták azt a „zsák krumplit” maguk megtermelni, hanem elüldözték őket :DD Érdekes módon az én anyám képes volt dolgozni és ha kellett fizikai munkát is végezni, mondjuk előbb ment volna kukázni mint hogy prostituálja magát.
mikérünkelnézést - Ez a gettóribanc garantáltan megfekszi a gyomrát: "50 Centet is kicsinálta a látvány, úgyhogy készüljön fel alaposan." - Engem nem, nem is értem hogy mit kell ezen nézni. Töke van, és? 2016 van, legyen már 50 Cent is egy kicsit toleránsabb az átoperáltak iránt!
Gyerekagyunk lesz az LSD-től – Ehhez nem kell LSD! Maradjunk meg az alkoholnál, az legális és nem is káros!! EGÉSSÉG!
Megvan a megoldás arra, hogy a magyar a legszomorúbb nemzet - ...és én eddig is tudtam: INNI KELL, és SOKAT!
spúrman - Még mindig gyötöri a tavaszi fáradtság?: "Ez a filléres szuperital segíteni fog!""GYÖTÖRI", AZ BAZ+ Erre is minek bármit kitalálni? Az alkohol ezer árnyalata pont erre való!
pivo – A 6 legismertebb sörről élő mítosz és hiedelem: „Igaz, hogy a sör hizlal? Melyik a jobb, az üveges, vagy dobozos sör? És a sör tényleg boldoggá tesz?” – A kérdésekre a válaszok: 1.: NEM, 2.: Mindegyik :))), és 3.: IGEN, MI AZ HOGY, NAGYONIS! Végre valami értelmes az Index címlapján! Nap kommentje:

Grgabácsi 2016.04.03. 19:30:58
Hát akkor ennek örömére legurítok egy üveg Sachsenschlössert.


VASÁRNAP, ÁPRILIS 17.:
A VAGÁNYOS ÜGYNÖK TALÁNYA

0

License to dresscode.
(forrás: BasilRathbone.Net)

Talán ismétlés, nem érdemes:
Kilenckor
egy újabb jó példa a Duna TV-n arra hogy hogyan ne bánjunk egy bejáratott névvel. Bár úgy tűnik hogy megint leadják a teljes James Bond-szériát, én most csak a Magányos ügynökre hívnám fel a figyelmet, ami az összes közül, itt szinte a jók is rosszak, a törvény képviselői talán még erkölcstelenebbnek tűnnek mint azok akikre vadásznak. Röviden annyi a helyzet hogy Bond és CIA-s haverja elfognak egy drogkereskedőt aki meglóg, és bosszúból vérfürdővé változtatja a jóbarát esküvőjét (a menyasszony meghal, a leendő férj csak súlyos sérüléseket szenved). Erre kapja Timothy Dalton a címbeli Licence To Kill–t, de talán még ez sem indokolja mindazt az erőszakorgiát ami a maga idejében eléggé sokkoló volt egy Bond-filmhez képest. Hiába a szokásos egzotikus tájak, ha a humor és a seksz háttérbe szorul (még az aktuális Bond-lánynak is ölnie kell, sokat és véresen), és ha azt is hozzávesszük hogy mindezt a (George Lazenby mellett) legkevésbé kedvelt JB, Timothy Dalton „követi el”, akkor mindenki számára nyilvánvaló, hogy innen már csak felfelé vihet az út. Vitt is, egy darabig.

Talán érdemes:
Nyolc előtt tíz perccel
egy kis ízelítő a Filmbox Family-n a klasszikus (1940-es évekbeli) Sherlock Holmes-szériából. A Gyilkos elegancia fő erénye természetesen Basil Rathbone, akinél jobban kevesen játszották el a különc, de zseniális magánnyomozót. Itt pár titokzatos zenélő doboz okoz nekik fejtörést, amit egy rab gyárt sorozatban, és melyek új gazdái rendre holtan végzik. Nem nehéz kitalálni hogy egy másik bűnöző vadászik ezekre a ládikákra, melyek egy elrejtett szajré nyomára vezetnek... Nagyon klassz sorozat az angol filmgyártás fénykorából, nézzétek!
Cinemax, 23:30 – A korosodás falán nem csak Sinéad és Madonna kenődött szét, hanem az A. I. seksz-robotja, a Gattaca vonzó tolószékese, Jude Law is: amikor először láttam a Fekete-tengert, frankón azt hittem hogy Phil Collins tért vissza a színészethez, a Buster után nem lepődtem volna meg azon ha őt látom viszont az elsüllyedt tengeralattjáró kincséért indult expedíció vezetőjeként egy gazdag fickó megbízásából. A sima ügynek induló merülést egyre több nehézség sújtja, de a stílszerűen csak Robinsonnak elnevezett kapitány az utolsó percig és egyre kétségbeesettebben küzd az aranyért, majd annak felszínre juttatásáért. Az apróbb hibák ellenére (gépészek, autószerelők és búvárok ne nézzék) a Black Sea-ben értékelem hogy kihagyják az ilyenkor szokásos természetfeletti vonalat, hogy tényleg orosz felségvizeken, orosz tengeralattjárókon forgatták, és hogy úgy idézik fel a Das Boot hangulatát hogy ez egy tök más sztori, tök más megvalósítással. Egyszer mindenképpen érdemes megnéznünk, akár barátnőstül is, hadd lássák hogy mindenki öregszik, még a seksz-bálvány színészek is.

„Zene” és „film” rovat:
Köztük van az év legjobb magyar dala
– Hát ha ezek között van, akkor inkább maradok bármelyik tetszőleges múltbeli számnál. Vagy nem?...
Charivari – retro – 22 magyar sláger, ami meghatározta a '90-es éveket: „Sokan csak nosztalgiából, sokan csak viccből, és sokan azért, mert tényleg szerették, de ezeket a számokat még ma is rengetegen hallgatják. A házibulik kötelező kelléke­ivé váltak. A népszerűségük már két évtizede töretlen!” – Ez annyira így van hogy én is akkor szoktam le a rádióhallgatásról amikor rájöttem hogy a rendszerváltás után is maradt az azelőtti szint úgy a „zenészek”, mint a közönség részéről :SSS
Az újrahasznosítás mellett készített klipet közösen M.I.A. és a H&M: „Április 18 és 24 között tartja a H&M a World Recycle Week (Globális Újrahasznosítási Hét)), amire a szociálisan nagyon érzékeny M.I.A. csinált klipet. Sőt, új dal is van alatta, nem csak egy régi számot hasznosítottak újra. Az amúgy elég jó dal címe, Rewear It, ami már a címében is a turkálásra utal.” – Az egy dolog hogy egy mondatban öt hiba van, de ÉDES FASZOM, ez az a M. I. A. aki többször adta el a lelkét a konzumsátánnak mint egy „rendes” STÁR? És az a H&M amelyik folyton a legújabb kollekcióival fáraszt minket a buszmegállókban?!
Sokkolta a nézőket Elvis Presley unokája: „Elvis Presley unokája, Riley Keough egy call-girlt alakít a Girlfriend Experience című tévésorozatban, tipikus egyetemista szexmunkást játszik, aki mindenféle bajba kerül. A tizenhárom részes sorozatban exkluzív fehérneműket visel, és viszonylag sokszor látni meztelenül, félmeztelenül. Merészség ez tőle, kevés olyan színésznő van, aki ennyire bevállalós lenne a témában, és topless forgatna.”„Színésznő”, az, basszus, egy legalja pornós „művészfilmjéből” készült sorozatban meztelenkedik... És én még azt hittem nincs lejjebb Lisa Marie Jackóval lezavart kirakatházasságánál meg alibi-lemezénél...
lángoló gitárok – wOw! – Arabokkal buliztunk a Star Wars helyszínén: „Terror nincs, buli viszont nagy volt a Sound Of Sahara fesztiválon a tunéziai sivatag közepén, ahol muzulmán fiatalok isszák a sört, és táncolnak teljesen naprakészen az aktuális zenékre. Csajozni viszont nehéz lenne.” – Az egy dolog hogy mintha kötelező lenne erről a „fesztiválról” írni (az Origo tavaly kétszer is megemlékezett róla), az is elviselhető lenne hogy a LESZARható vécék „falait” bármikor szétviheti egy erősebb szél, de hogy egyetlen helyi csaj se legyen ott?! Megnéztem a képeket, aki nő, az mind látványosan külföldi, márpedig ha már elmegy az ember a sivatagba-életveszélybe akkor legalább mutatóba legyenek csajok (az meg hogy milyen lehet az a „sör” amit ihatnak arról inkább ne is beszéljünk). Nem, köszönöm, maradok inkább az itthoni fesztiválok kihagyásánál :D
Elképzelni sem tudod, milyen nehéz nekem lenni: „Janis Joplin a férfiak uralta rockszakmában próbált meg helytállni, hogy megvalósítsa álmait. Az életével fizetett érte.” – ....ja, megölték a férfiak. Vagy nem?...

0

VISZLÁT HÉTFŐN!

 


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés