2016. 04. 18.
Aloha véletlen! (ápr. 18-19-20-21.)
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Aloha véletlen! (ápr. 18-19-20-21.)

 

 

 

 

 

 

HÉTFŐ, ÁPRILIS 18.:
FEHÉR ZSARU, FEKETE ZSARU

0

Csak lánc, le vele!

Talán észrevettétek hogy mostanában később kerülnek ki az ajánlók, nos ennek az az oka hogy átvariálták a munkarendemet a halottasházban. Nem baj, legalább az ihlet garantáltan meglesz:

Talán érdemes:
Még évekkel ezelőtt nálam is szerepelt az eredeti, 1963-as Zulu, nos ötven évvel későbbi rokona csak nevében az, ez egy krimi melynek középpontjában egy brutális gyilkosság áll, ezen dolgozik egy fehér rendőr és fekete társa miután kiderítették hogy a holttesten látható csonkolások eltörpülnek amellett hogy az áldozatot előtte valami ismeretlen cuccal nyírták ki. Fél nyolckor kezdik az HBO2-őn, de mint mondtam, ez inkább sima bűnténymegoldás mint misztikus thriller. A Lánclevél átka ezzel szemben már egyértelmű gore-horror lesz kilenckor a Filmbox Extra HD-n, és úgy húsz évvel ezelőtt nagyobbat ütött volna még úgy is hogy akkoriban még csak papíron küldözgették ezeket a „jókívánságokat” amikkel minden kevésbé szerencsés ember összefutott: ha továbbítod százezer embernek akkor gazdag leszel és boldog, ha nem, akkor elveszted vagyonodat meg életedet is, amiért megszakítottad a láncot, satöbbiek. Na, a Chain Letter már elektronikus úton, mai technológiákon (PC és mobil) érkezik, és egyértelműen fenyegető hangnemet üt meg azokkal szemben akik nem küldik tovább. Itt is vannak kezdeti hitetlenkedők, az ő jutalmuk az hogy hamar találkozhatnak az ötletgazdával, és mint kitalálható, ez általában bizarr (és a szükségesnél gusztustalanabb) halállal jár. A Nagy STÁRok (főlet LOTR és Twilight mellékszereplők, de természetesen a Jigsaw-ból is jut bele, ha már felidézik) ellenére is egyszernézős darab.

Ismétlés, talán érdemes:
...de csak mert nemrég hunyt el a Fújd szárazra, édes! főszereplője, Alan Rickman, akit a Filmcafén búsuló JUHÁSZ fodrászként próbálnak rávenni arra hogy újra ringbe szálljon a városába látogató hajnyíróversenyen, de őt több oldalról is húzza az ág: felesége pont a legutóbbi versenykor jött rá hogy a nőket szereti és lépett le azzal a csajjal akinek frizurát kellett volna gyártania, ráadásul az azóta egyedül felnevelt fia pont fő ellensége lányának udvarolgat. Könnyű kis limonádé kilenckor, Rickman mellett még Bill Nighy-re és Rachael Leigh Cook-ra érdemes figyelni.

Hétfő? #LESZAROM.
Kinyitotta a vészcsúszdát a repülőn egy kínai nő: „Csak vécére akart menni.” – Hétfő esténként én is érzem ezt a késztetést, és ilyenkor általában LESZAROM.
18+ Muffin – Ez a pornós egy kissé túltolta a seggfeltöltést – Nemkicsit SZAROM LE.
Gumicukor – Nem lesz ma szórakoztatóbb dolog, mint Majka és Dopeman anyázása – De igen, az amikor én LESZAROM mindkettejüket ^^
Az van, hogy Benedict Cumberbatch lerajzolhatatlan – Meg az is van, hogy nem leszarhatatlan. LE is SZAROM.
Gumicukor – Hetedik nap: Britney Spearst kötelezni kéne a bikinire – Első nap (mármint a héten): LESZAROM.
Van véleménye a magyar savanyúságról? – Pont arról ne lenne? Tessék: LESZAROM.
Ki is volt az az emós Star Wars-gonosz?: „Legendás rendezőkkel dolgozott eddig is, de Az ébredő Erő hatására egy világ ismerte meg Adam Driver arcát. Ki ez a színész, akiről korábban csak annyit lehetett tudni, hogy egy kollégáját már lepisilte a kamerák előtt?”LESZAROM hogy ki. És ezután is le fogom ^^
Velvet – Így vesztette el a szüzességét Khloe KardashianLESZA Nem, hanem így fogja majd:
Gumicukor – Kardashian szexvideóját állítólag az anyja adta el egy pornós cégnek – ...és akkor jöhet a LESZAROM.
Illik ebben a ruhában templomba menni? – Ja, hogy egy kardashiannak (kisbetűvel)? LESZAROM.
Ürítési gyakorlat lesz a Groupama Arénában: „A menekülési gyakorlattal jó pár órát letudhatnak a közösségi szolgálati idejükből a gimnazista diákok.” – Egy egész arénányi ürítési gyakorlat? WEAPONS OF MASS LESZAROM!


KEDD, ÁPRILIS 19.:
MIDNIGHT DRUGSTORE COWBOY

0

Nem Clay-nek való vidék.

Talán érdemes:
Fél tíz után öt perccel egy nyomasztó thriller Belgiumból a Cinemax 2-őn amit próbálok nem elspoilerezni: adott egy sikeres rendőr aki testvére eltűnése óta (de főleg miután a gyanúsítottat elengedték) erre a pályára akart lépni, nem is annyira titkolva hogy szeretne megoldani minden pedofil-gyanús ügyet. Elszántságát csak növeli hogy a régi ügy feltételezett elkövetője a maga módján Kezelésbe veszi amikor szigorúan törvényes keretek között macska-egér játékot űz vele. Amikor azonban újabb, az öccséhez hasonló gyerekrablás történik, a nyomozó úgy véli, eljött a leszámolás ideje, azonban durván rá kell jönnie arra hogy még a legrosszabb feltételezéseknél is van lejjebbb... Csak azért nem ajánlott, mert eléggé erőszakos és explicit – de ugyanakkor hogyan is lehetne bemutatni a pedofilokat, ha nem ilyen szélsőséges eszközökkel.

Ajánlott:
Film Mánia, 21:00
– Mindig Bessont hozom fel példának a produceri státuszba visszahátrált rendezőre akinek annyira kell a lóvé hogy vállalhatatlan dolgokat is elvállal, de nem annyira hogy 100%-ig a nevét is adja hozzájuk. Ridley Scott viszont az ellentéte ugyanebben a pozícióban: bár az Agyaggalambon érezni a keze nyomát, de szinte érdekesebb mint amiket ő maga rendezett ebben az időben, egy kicsit dévidlincses, kicsit koenes krimi-vígjáték ami hol vicces, hol ijesztően sötét, az angol cím (Clay Pigeons) többek közt arra utal, hogy a főhős, Clay Bidwell (Joaquin Phoenix) hamarosan céltáblává válik, de hogy kié, nem egyértelmű, mert több lehetőség is van, bár egyszerűen kezdődik: féltékenységi dráma és megcsalás ver éket két jóbarát közé miután egyikük a másik csajával alszik. A felszarvazott srác öngyilkosságba menekül, de úgy hogy a gyanút a csábítóra terelje, az pedig kissé átrendezi a helyszínt hogy még véletlenül se kerüljön komolyabban a rendőrség látóterébe. Ez eddig rendben is volna, csakhogy feltűnik egy titokzatos cowboy (Vince Vaughn), és a gyanús (ön?)gyilkosságok nem maradnak abba...

Kis hírek a nagyvilágból:
Nem kért bocsánatot Hirosimában John Kerry:
"Meglátogatta a hirosimai emlékművet az amerikai külügyminiszter hétfőn. Nem kért bocsánatot, de miniszter még sosem járt a támadás helyszínén." – Szerintem a japánok csak örüljenek hogy most nem az Enola Gay-jel jöttek hozzájuk az amcsik!!
Lilu és Voldemort igazi ikertornyok – Én elhiszem, csak a Voldemort ne vetkőzzön :SSS
Részeg lengyel hajléktalant néztek terroristának Amszterdamban: "Ő állította magáról, hogy terrorista, ráadásul a bombakereső kutya is jelzett." – Az asking for it klasszikus esete. Hát akkor vigyék is Guantanamóra.
Meghívta a rendőröket a házába, úgyse találják meg a fegyvereit. Megtalálták: "Az Alföld legnagyobb fegyverarzenálját rejtegette a férfi. Ráadásul a többségét ő készítette."Asking for it, vol. 2.
Színészekre támadt egy néző a Bethlen Színházban: „A zavarodott férfi a korbácsolós jelenetnél pattant fel a helyéről és próbálta meg ellökni az egyik szereplőt. Az esetről felvétel is készült.” – Ő is kiabálta előtte hogy irány az idegenlégió? :DDD
Olcsóbb lett egy tank benzin: „Meg egy tank dízel is, sőt, az még olcsóbb lett.” – ...csak a tankok ára, az marad ugyanolyan drága :SSS
sportfoglalkozás - Hová tűntek a focidrukkerek?: "Utoljára 30 éve volt átlagosan 10 ezres a nézőszám. Haladni kéne a korral." – Nem, gyerekek: MEG KÉNE TANULNI FOCIZNI. Egyébként hogy hova tűntünk? Hát továbbra is a kocsmában vagyunk :)) A múlt hét legnagyobb (LOL) eseménye természetesen a vasárnapi boltzár feloldása volt, amire érdekesen reagált a média: eddig az volt a baj hogy nincsdemokrácia, nem voltak megkérdezve a Zemberek, stb., most meg az a baj hogy „gyávaságból” eltörölték a boltzárat. Egy biztos, mindenki látja a maga győzelmét:
Európa kávézó – Orbán vereséget szenvedett: „Ha úgy tetszik, csatát vesztett. A háborús veresége még odébb van.” – Igen, sőt, már meg is bukott, már múlt héten, sőt, már tavaly...
moma – Gyávaság, Orbán a neved: „Már nem biztos sem magában, sem a győzelemben. Erre egyébként minden oka megvan.” – Akkor újra leírom hogy egyik pártot sem szeretem, de amikor ilyen gusztustalan fotosoppokat látok, meg azt hogy bokros kisbetűvel lajos erkölcsről papol, akkor azért hadd háborodjak már fel. Nap kommentje:

uluk4i 2016.04.12. 17:31:51
"Rajtunk a sor." Ez pontosan mit jelent? Hogy visszavonod a Bokros-csomag néven ismert intézkedéseket és bocsánatot kérsz mindenkitől, aki akkor rosszul járt?
Ha jól emlékszem, azt se szerették az emberek és mégis bevezetted. Persze, jó pap holtig tanul...csak kicsit szerényebb.


SZERDA, ÁPRILIS 20.:
ESZE. VESZED?

0

Elvarázsolt Néró. Hamis a római császár?

Talán ismétlés,biztosan érdemes:
Féldélkor (gy.k. 11:30) egy huszadik századra applikált Feuchtwanger-feldolgozás a Duna World-ön: a Hamis Néróban szinte minden ugyanúgy történik mint az eredetiben, csak épp a harmincas évek Németországába átemelve, Róma helyett pedig ha jól emlékszem a Reichstag ég, a zsarnok halála után meg előkerül egy rá nagyon hasonlító közember, aki a császár halála utáni zavaros idők egyik gyalogja lesz a sakktáblán (lásd még a Titánia, Titániát). Korrekt tévéfilm olyan nevekkel mint Őze Lajos, Kállai Ferenc vagy Básti Lajos, és aki lemarad róla, az se marad le, hajnali negyed háromkor ugyanis megismétlik ugyanitt, lehet fölvenni.

Zene, talán érdemes:
Féldél után féléjfél: 23:30-kor az A38 Hajó színpadán a kimondhatatlan nevű !!! együttes koncertjét adják az m2 / Petőfi TV-n, asszem azt amikor az énekes a bárpulton is táncikált (bár mintha folyton azt tenné amikor nálunk jár). Legnagyobb slágerük a többszinten utalgatós Me and Giuliani Down by the School Yard, ezzel lopták be magukat a szépemlékű Matulások-Subbacultchások playlist-jeire, és bár azóta eltelt jópár év, de a funkos hangzások és punkosan anarchista fellépések (a háttérben ügyesen megbúvó, nem tolakodó elektronikával együtt) maradtak, a közönség legnagyobb örömére.

Talán érdemes:
Ha már múlt héten láttuk a Basil Rathbone-féle legjobb Mr. Holmes-t, akkor este nyolckor itt az ideje (vagy nem) a múlt évi verziónak a Cinemax 2-őn, amiben Ian McKellen majdnem ugyanolyan hűen hozza a figurát mint nagy elődje, egy lényeges különbséggel: az ő Sherlock-ja már (fiktív) élete végén jár, és Japánban méhészkedik, miközben elmúlásról, a szigetországra ledobott atombombáról és a Szerelemről elmélkedik, már amennyire romló memóriája engedi neki. Egy szobalány és annak gyereke ápolják, előkerül egy régi-régi (lezáratlan) ügy is, de mint sejthető, ez inkább művészfilm mint krimi és nem tudom Doyle mit szól(na) hozzá. Egy és háromnegyed óra, de mivel szó szerint nyugdíjas tempóban csordogál, garantáltan többnek fogjuk érezni. McKellennek holnap lesz még egy jelenése, inkább arra tartogassátok az energiáitokat... Ugyanabban az időben újabb producerkedő rendező az HBO-n, mégpedig nem kisebb arc mint Pedro Almodóvar, a rendező ezúttal Damián Szifron, aki hat különböző hosszúságú és intenzitású sztorit rakott össze egybe, rajta kívül még a kitörő agresszió köti össze ezeket az Eszeveszett meséket, melyek hol viccesek, hol nagyonis sötétek, de mindben megvan az amiért anno Almodóvart is megszerettük, vagyis a humán faktor: meg tudjuk érteni a hivatal packázásaival küszködő tűzszerészt, a leendő (?) férje csalfaságán és aljasságán kiboruló menyasszonyt, a családját földre küldő uzsoráson elégtételt vevő pincérnőt és a többieket. Pörgős, kemény, elgondolkodtató – ha csak egy filmet néztek ma, ez legyen az.

Horror rovat:
Film Mánia, 22:45
– 1998-ban John Carpenter is leforgatta a maga verzióját a Vámpírokról, de tőle meglepően abszolút kerülte a túlbonyolítást és a mögöttes tartalmakat: sima B-film, sok (nők elleni :( ) erőszakkal, meztelenkedéssel, brutális kivégzésekkel (amik ma már sokaknál nem érik el az ingerküszöböt, hát így megy ez). Mintha Tarantino és a Vad Banda egyik epigonját (az erőszak és a western-műfaj miatt), a Van Helsing véresebb és felnőttebb kiadását, egyben a Penge előfutárát látnánk: egy vatikáni vadász két társával (köztük egy papocskával) hatszáz éves vérszívót üldöz, aki meg egy titokzatos relikviára vadászik amitől fajtája nappal is aktív életet élhet. Az Alkonyattól pirkadatig legalább önironikusan szórakoztató volt (és Salma Hayek kígyóbűvölt benne), ez azonban sajna pont az aminek az első öt perc után tűnik.

HA HA VERY FUNNY rovat:
Magyar lábgombán kacarászott Julia RobertsHA HA VERY FUNNY, majd ha az ő lábán nő, mindjárt nem fog röhögni!
A nevetésünkről felismerhető, hogy barátok vagyunk-eHA HA VERY FUNNY!
Tréfás razziát tartottak az offshore-botrány kulcsszereplőjénél: „Két héttel az események után akcióba lépett a panamai ügyészség is.”HA HA VERY FUNNY, bár jobb később mint soha!
Törökország börtönbe küldené az Erdogannal viccelő humoristátHA HA VERY FUNNY szerintem örüljön hogy ennyivel megúszta és nem mindjárt fatvát mondtak ki rá!
Lehetőleg ne adjon pénzt az űrben rekedt nigériai asztronautának: „Mondjuk azt meg kell hagyni, hogy a csaló levelek egyre szórakoztatóbbak.”HA HA VERY FUNNY, bár a valóság kezdi őket utolérni:
A NASA szándékosan felgyújt egy űrhajót: „Kíváncsiak rá, hogy hat a tűzre a mikrogravitáció, úgyhogy hamarosan lángolni fog a Cygnus.” – ...és véletlenül valahol Európában fog leesni, fogadjunk. HA HA, NAGYON VICCES EZ A JÁTÉK A TŰZZEL!
Kanye Westet torrentezésen kapták, szerinte csak vicceltHA HA VERY FUNNY, asszem volt valami magyar fickó is aki elsütötte ugyanezt a poént!
Őrülten vicces, fingó hulla lett Harry PotterbőlMIÉRT, EDDIG MI VOLT„Daniel Radcliffe halottat alakít a díjnyertes Swiss Army Manben. Itt a fergetegesen bizarr előzetes.”HA HA VERY FUNNY, tököm tele a fingós viccekkel, kihagyom!
Bono humoristákat küldene az Iszlám Állam ellen: „A U2 énekese hozzászólt a menekültválsághoz is.”HA HA VERY FUNNY, inkább a zenélésre kéne koncentrálnia ennek is! Nap kommentje:

Schlange 2016.04.13. 18:28:23
"Javaslom a szenátusnak, hogy küldjék oda Amy Schumert, Chris Rockot és Sacha Baron Cohent". Ők pedig azt javasolják, hogy küldjék oda Bonot.


CSÜTÖRTÖK, ÁPRILIS 21.:
ISMERI ÖN A BETTY BLUE-T?

0

Sajnos igen, el is tettem láb alól^^

Talán érdemes:
Nyolckor egy franciás (plusz némi belga beütéses) hangulatú vígjáték az HBO-n egy Szuper-Hipochonder férfiről, akinek GYÓGYSZERÉSZE kezelőorvosa próbál párt találni, azzal hitegetve betegét hogy ezzel majd egycsapásra megoldódnak a problémái. Nos, aki kicsit is járatos a témában az tudja hogy egy házassághoz képest a képzelt betegség semmi, de ne lőjük le előre a poént, mert akkor nem lesz min röhögni. Aki a visszafogott (régi típusú, európai) komédiákat kedveli, az nézzen bele. Jóval később, 00:40-kor egy kriminek induló, de összeesküvéses thrillerbe forduló művészkedés a Cinemaxon: a pénzszűkében levő oknyomozó újságírót, Betibút kérik fel egy tisztázatlan körülmények közt elhunyt mágnás „tisztázására”, de előbb kiderül hogy a férfi lehet hogy korábban megölte feleségét, majd az hogy az író talán maga is Egy gyilkosság nyomában lohol. Kicsit vontatott, de egyszer jó lesz ez is.

Talán ismétlés, biztosan ajánlott:
Kilenckor Richard Loncraine 1995-ös Shakespeare-adaptációja a Film Mánián, ami a Hamis Néróhoz hasonlóan mai környezetbe ültet egy régi történetet, most épp III. Richardét, szinte napra pontosan negyven évvel Laurence Olivier rendezése után (hiába, akkor még nem siették el a remake-eket). A helyszín valami polgárháború sújtotta, fasizálódó jövőbeli Anglia, ahol a Trónok harcát megszégyenítő verseny dúl a hatalomért, ebbe adaptálták a közismert WS-klasszikust, de úgy hogy mindenkinek (és sokadjára is) nyújtson meglepetéseket. Ian McKellen legkeményebb alakítása, még azt is megbocsátjuk neki hogy szövegileg „hozzátett” a szövegkönyvhöz.

Gianna Michaels rovat:
danube - Ki is valójában Trump legfontosabb kihívója? – Az, akire már én is évek óta szavazok: Gianna Michaels.
Gumicukor - Katy Perry és Emilia Clarke dögfaktorát nehéz versenyeztetni – ...de nem Giannáéval ^^
Nem lesz, aki überelje VV Seherezádé merész bikinijét – Már hogyne lenne: Gianna Michaels.
Velvet – Rajongjon velünk egy kicsit a kanadai miniszterelnökért – Politikusokért továbbra sem tudok rajongani, még úgy sem hogy Giannára szavazok...
Ganxsta Zoli vagy József Attila írta ezt a verset? – Egyikük sem, hanem Gianna Michaels. Pont verset írni ne tudna?!
btf - Ki az igazi Gombóc Artúr? – Gianna Michaels, ki más? Dögös is, bögyös is...
18+ Szavazás: még mindig Mia Malkova a legcukibb pornós – Nem, hanem  Gianna Michaels, még úgy is hogy visszavonult.
Az 50 legbefolyásosabb nő Magyarországon – ...és az első helyen az amerikai Gianna Michaels!
18+ Gumicukor - Ki a Farm legjobb nője? – Gianna Michaels, még úgy is hogy nem szerepel benne.
Felismeri a híres nőket a szexi lábukról?: "Adunk hozzá támpontokat, de talán amúgy sem lesz nehéz. Ajándékgaléria, lábfetisisztáknak." – Ez egyszerű: az összes képen Gianna Michaels lába van. Vagy legalábbis én azt látom rajtuk o_O
18+ Muffin – Azonnal segítsen eldönteni, ki a legcukibb pornós! – Eldöntött tény hogy Gianna Michaels az, a cikkbeliekre max. a pedók gerjednek :SSS
18+ Ők 2016 kedvenc pornósai: „Van köztük libanoni, német, természetes mellű és nagyon cuki is.” – ...csak Gianna Michaels nincs köztük. Véletlen? ALIGHA!!
Nagy mellek nélkül is mindenben szupererős: "Mikor kiválasztották Csodanőnek, fújtak rá, most mindenki érte rajong. Ki ez a nő, aki a háttérbe szorítja Batmant és Supermant?" - Egy jobb világegyetemben Gianna Michaels lenne az, és neki még nagy mellei is vannak:

0

VISZLÁT SZOMBATON!

 

Kulcsszavak: Gianna Michaels, LESZAROM

bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés