2016. 04. 25.
Nótabedenóta (ápr 25-26-27-28.)
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Nótabedenóta (ápr 25-26-27-28.)

 

 

 

 

 

 

HÉTFŐ, ÁPRILIS 25.:
EVER SAY SORRY AGAIN?

0

Véget nem érő történet?

Talán érdemes:
...de csak ha marha sok időnk van, mert Andrzej Zulawski nyolckor kezdődő Hűsége tényleg büntető lesz a Cinemaxon, még Sophie Marceau ellenére is: majd’ három óra (!!!), és ezen még az időnkénti (akkori, vagyis 2000-es) kortárs vágások sem segítenek, a nézőt addigra már rég lenullázták a zongoraklimpírozós zenéjével. Ami a főhősnő gondjait illeti, az (a beteg anyától eltekintve) tipikus first world problem (gondolom ebbe belejátszik az is hogy Madame de La Fayette regényéből modernizálták): tehetségét megélhetésre (=bulvárfotózásra) váltó kanadai fotóscsaj a francia fővárosban őrlődik az óveán túlpartján hagyott, nem túl komoly pasija és a Párizsban megismert szintén fotós munkatársa között. És mindezt 170 percen át. Más. Asszem Banksy kapcsán már elmélkedtem egy sort arról, milyen kevés választja el a művészetet a jól prezentált blöfftől, Ai Weiwei valahol ugyanez a kategória: amit csinál, az az átlagember számára (Banksy dolgaival ellentétben) elég nehezen értelmezhető, tehát már ezért is elég nehéz vele szimpatizálni. Aztán ott van az, amivel tulajdonképp évek óta a bekerül a hírekbe (és most már a Never Sorry című dokuba is), azaz hogy összeakasztotta a bajszát a kínai kormánnyal (én erről is többféle verziót olvastam), és azóta folyamatos háziőrizetben van, éjjel-nappal őrök kísérgetik mindenhová, ő pedig mindezt dokumentálja, leginkább persze a neten. Tény hogy ennyire még nem sokan irányították magukra a hatalom figyelmét (talán csak Salman Rushdie, egyébként tőle se vagyok elájulva) és ez valahol tisztelendő, ahogy az is hogy végül ebből is művészetet csinál (amit ezzel a körítéssel még az is megkajál aki amúgy nagy ívben szarik a kortársra), másrészt viszont minél magasabbra emelik, annál inkább erősödnek azon hangok (az enyém is), melyek szerint itt már sokadlagos a művészi tevékenység, illetve hogy betiltás-háziőrizet nélkül nem állna meg a lábán amit csinál. 22:50-kor a Duna TV segítségével mindenki eldöntheti hogy melyik oldalnak van igaza – vagy nem, mert ugye ez a doksi is full elfogult iránta.

Kiemelten nem ajánlott:
Hát gyerekek, kilenckor erős hétkezdése lesz annak aki a ViaSatAN3-at választja. Mert mit is lehet mondani a Luciferről, azon túl hogy semmi jót? OK, hagyjuk a konteókat hogy miért is csinálnak a bukott angyalból szerethető, jópofa, kaliforgiázó ÉS érzelmeskedő sekszy hőst (bár kb. öt perc után mindenkinek leesik), indítsunk a racionalitás talajáról, hogy még az alapjául szolgáló képregényhez sem hű (abban közelebb is állt a Bibliában leírt lázadóhoz). Amit abból összehoztak, az viszont már (a többi másik, az ördögöt segítőnek és pozitívnak bemutató egészestés filmhez-sorozathoz hasonlóan) színtiszta agymosás: a Pokol ura egy ex-pornós detektívet (!!!) segít az ügyei megoldásában, de míg a jó (?) útra tért VETKŐZŐ vétkező leányzó a törvény elé citálná a rosszfiúkat, addig társa „csak” minél brutálisabban megölné őket. Maradjunk annyiban hogy ha valaki, Lucifer ezrével válogathatna jobbnál jobb (és neki engedelmeskedő) nők között (tuti teli van velük a Pokol!44 négy), folytassuk azzal hogy ő általában pártolni szokta a bűnt, nem pedig megoldani és a rendőröknek segíteni, mindazonáltal innentől hivatalosan is megállapítható hogy a csürhe szórakoztatására egyre alantasabb dolgokat „vet be” a média, ha nem a jó és rossz felcserélésével, akkor a párkapcsolatok szétbarmolásával, egy órával később és ugyanitt, és bár nagyon remélem hogy az olvasók közül senki nem néz sorozatokat, pláne nem valóságsókat, de úgy érzem, figyelmeztetnem kell a befolyásolhatóbbakat (na és persze a fiatalokat, akiknek nem elég a neten fellelhető HD-pornó) hogy annak ellenére hogy az Ádám keresi Évát elvileg reality-show, a valósághoz semmi köze sincs: „tökéletes” (izomagyú, tetovált) férfiak és „tökéletes” (műmellű, exhibicionista) nők „ismerkednek” egymással paradicsomi körülmények között. De tényleg, még véletlenül se válogattak be egy „hibás” (= NORMÁLIS) embert sem! Nekem már attól eldurran az agyam hogy míg én itt gályázok, mosom a hullákat meg a kocsmában szerencsétlenkedek, addig ezek Hawaii-n vagy hol a francban verik magukat, de hogy még pénzt is kapjanak mellé... Elmondok egy tanulságos történetet: bár az én időmben még a Lederhosen-sorozat, Josephine Mutzenbacher és a Schulmadchen Report bizonyos részei kedvéért MARADTAM FÖNN illett egyeseknek fönnmaradni, de utólag visszagondolva már az is hülyeség volt. Gondoljátok meg, proletárok: ENNYI ERŐVEL AKÁR EGY PORNÓCSATORNÁT IS NÉZHETNÉTEK, de még az se érné meg. Tapasztalatból mondom!4!

Hétfő? #LESZAROM.
Melyik a hét leghalálosabb napja?
- A hétfő, mert ilyenkor LESZAROM:
Török régészek ősi bölcsességre bukkantak egy 2300 éves mozaikon – Én tudom mi van odaírva: az, hogy LESZAROM. Ez a világmindenség legmélyebb bölcsessége, az élet túlélésének a záloga!
nyááár van, alig fürdőruhááában... – Gumicukor - Jessica Alba lehetetlenül kerek feneke Hawaii-on járt – Lehetetlen nem leszarni, főleg Hawaii miatt, úgyhogy: LESZAROM!
kisokos - Mégis ki az a Bella Thorne, és mit csinál folyton fürdőruhában? - LESZAROM, biztos ő is havajozik :(
Ahol a szükség, ott a segítség: valaki felavatta a szolnoki parkba kidobott vécécsészét! - Megjósolom: 2016 a LESZAROM éve lesz. Nálam amúgy enélkül is minden év ezé ^^
O_O - Próbáljon meg rájönni melyik híres színész öltözött be nőnek - Magánügy, LESZAROM.
Jennifer Lawrence melltartó nélkül promózta filmjét: "És ezzel nincs is semmi baj." - ...ahogy azzal sem, ha emiatt LESZAROM.
napidepi - Gombanyalogató lányok mutatják be a különböző párkapcsolat-típusokat: "Neked mi jut eszedbe a barátságról?" - A barátságról általában a barátság jut eszembe, a gombanyalogató drogosokról meg az, hogy LESZAROM.
Katy Perry és Orlando Bloom a rajongók előtt smároltak: „Kétségtelen, hogy elég menő pár.” – Kétségtelenül LESZAROM őket is.
Ricky Martin a vörös szőnyegen is bemutatta új pasiját: „Már hivatalos, hogy az énekes Jwan Yoseffel jár.” – Hivatalosan is LESZAROM, magánügy!
Tudomány: mindenkit utolér a fingszag: "Bizonyított tény: a szellentés elől nincs menekvés." - LESZA akkor már ezt is értem:
Fanyalogva szagolják a magyar levegőt a hitelminősítők - ...és még hol van az a pillanat amikor LESZAROM őket, egytől egyig!!! :DDD


KEDD, ÁPRILIS 26.:
ODA ÜT, AHOVA GYÉMÁNT KÖLL

0

The great Morpheus! We meet at last.

Talán érdemes:
...de csak ha nem unjuk még a nóbórdörz-nónésönsz agymenéseket, ugyanis a Morgen (bár 2010-es) annyira erőltetetten propaganda ÉS művészkedés, hogy garantáltan fájni fog. Adott egy Egyszerű Ember (Hatházi András) akit rendszeresen zaklatnak a Csúnya Határőrök a román-magyar vonalon, mert valamiért nem örülnek annak hogy át-átszökik halat fogni a magyarokhoz. Egy szép reggelen lelki társra talál egy illegális bevándorlóban, akit csakazértse nyom fel a hivatalos szerveknél, inkább hazaviszi, aztán pont amikor rájönne hogy három napig még a legjobb vendégből is sok, az embere kezdi meggondolni magát, és Germoney helyett inkább vendéglátójával és annak feleségével maradna. Nem akarok nagyon politikai irányba elmenni (megteszem amúgyis elég sokszor :D), csak annyit hadd jegyezzek meg a műről hogy sem a hobbiból (horgászat), sem a szebb élet reményében határsértő karakter nem túl szimpatikus (és hol volt akkor még Röszke, Köln meg a többi), és az is jellemző hogy minél pozitívabb róla egy kritika, annál távolabbi országból írták (kitaláltátok, az amcsik és a kanadaiak a legegyüttérzőbbek), és persze ugyanezek emelik ki hogy milyen szép, lassú folyású, „mély” alkotás is ez (MAGYARUL: Tarr Béla szelleme járja be a képernyőnket). Mondjuk legalább annyi jó van benne hogy címéhez illően másnap hajnali negyed négyig dugdossa a TV2, és ezzel megdőlni látszik ama teóriám miszerint minél jobb egy film, annál később adják le – de nem akkor, ha az M3-on jóval előtte, de még így is későn (22:45-kor) kezdett Körtvélyesi csínyt is ideszámoljuk, ami egy Mikszáth-adaptáció, melynek kérdése (van-e két, vagy egyáltalán bármilyen választás Magyarországon) mindig is időszerű lesz, még akkor is ha az itt humorosan bemutatott (de valójában nagyonis szomorú) csalások elmaradnak. 22:50-kor egy kicsit mortalkombatosra vett akciózás a Cinemaxon a japán-kínai ellentétről, félig valós, félig kitaláció storyval, ami szerint a szigetországiak a huszadik század harmincas éveiben elrabolt gyerekeket fordítottak szülőhazájuk ellen, ám egyikük bosszút fogad és visszatér kiképzése színhelyére (ha már itt tartunk: egész biztos hogy egy japán szekta pont a Hádész Temploma nevet venné fel?), hogy Gyémánt ököllel tegyen rendet és szabadítsa ki az ottmaradó gyerekeket. Mindeme törióra persze csak ürügy az harcművészetre, vagyis aki nincs képben arról hogy az egyik sárga miért utálja a másikat, az is élvezni fogja (én meg pont eleget olvastam a japók kegyetlenségeiről, hogy értékelni tudjam).

Kis hírek a nagyvilágból:
Egy norvég vadászgép mentette meg egy beteg életét:
„Egy speciális műszerre volt szükség, de csak 450 km-re volt belőle. Két F-16-os ugrott be segíteni.” - Bezzeg az amcsik egyetlen vadászgépe egy életre megoldotta volna a beteg problémáit ^^
Ezeken a helyeken akármikor kitörhet háború: „Ismerje meg a befagyott európai posztszovjet konfliktusokat!” – Szeretnétek, mi?
Egy hétig nem vettek észre egy holttestet egy spanyol moziban – Szar halálnem (mondjuk melyik nem az?), de legalább holtában sem unatkozott.
nyugdíj - Mikor vonuljunk nyugdíjba?: "Elképesztő eredmény született a szavazás során. Ön egyetért vele?" – Nem tökmindegy? Úgyse lesz nyugdíjam...
Elárverezik a gyilkos meteoritot is – Nem baj, biztos hamarosan jön az utánpótlás :SSS
Macaulay Culkint kitagadta az apja – Éppen ideje volt volt már. Ha az én gyerekem lenne, már tíz éve megléptem volna.
Madonna fia: az anyám egy ribancEgyetértünk. MUHAHA, az mekkora lesz amikor a gay fan base (akik rendszeresen bitch-nek nevezik a bálványukat) majd betámadják a gyereket hogy nem nevezheti az anyját annak, ami :DDD
Ezért nem jó ötlet kidobni egy Humvee-t egy repülőgépből: "Egy rossz ejtőernyő, és máris buktunk 200 ezer dollárt. De a becsapódás igen látványos." – Szerintem meg direkt csinálták a Hummering mintájára. Idén az lesz a mém, ki tud drágább autókat minél magasabbról leejteni!
Három afgán kamasz megerőszakolt egy 21 éves bécsi lányt – Hát igen, megjönnek a fiatalok, tombol bennük a tesztoszteron, csak az a baj, hogy továbbmennek!
helló magyarok – Így raboltak ki négyszer Limában – Mint a viccben: „hétfőn és kedden is megerőszakoltak az erdőben, és ma is oda megyek”. Mindezt nőként, családdal, gyerekkel, és még le is írja hogy attól még nyugodtan menjünk oda nyaralni. Nap kommentje:

mindent visz 2016.03.30. 13:55:01
Köszönöm az értékes információkat. Maradok az Astoria aluljáróban, ahol talán még mindig itt zenélnek a perui indiánok. Illetve megnézem a Spektrumon vagy a NatGeon a Peruról készült filmeket.


SZERDA, ÁPRILIS 27.:
ÁRTARTALOM

0

Vigyázzatok az ügynökökkel!

Talán érdemes:
22:20-kor egy magyar ügynökös paranoia-film Sára Sándortól a Duna TV-n, ahol egy régóta összejáró baráti társaságba ver éket az egyikük tulajdonát képező ÁVH-igazolvány. Mivel a hét jelenlevő egyike sem „vállalja”, marad a magánnyomozós-szivárogtatós, uram bocsá’ boszorkányüldözős „megoldás”, ahogy a való életben is. Ha jól emlékszem, a Vigyázók az első komolyabb kísérlet volt a múlt feldolgozására (ami sajnos mind a mai napig nem zárult le), és bár 1993-as, vagyis a rendszerváltás után viszonylag hamar készült (ráadásul nem is a közelmúltban, hanem az ötvenes években játszódik), de mindmáig fontos témát boncolgat, és még Törőcsik Mari is játszik benne, nézzétek!

Nem ajánlott:
Film+, 23:15
– Bár a Lucifer a veszélyesebb, azért nem ez az e heti egyetlen, a Sátánt pozitivizáló opus a héten, itt van a Szarvak, ami megintcsak azt sulykolja hogy ne legyünk előítéletesek még akkor se amikor a szomszéd kiskölyöknek lassan már a Fenevad száma is megjelenik a homlokán. Csak hogy teljes legyen a szimpátiánk, a különleges betegség során elváltozott fejű (=felszarvazott, LOL) HARRY POTTERT gyereket (Daniel Radcliffe) ráadásul ártatlanul (?) vádolják GINNY a csaja megerőszakolásával és megölésével, így szembe kell szállnia a Kicsinyes Előítéletekkel és földöntúli képességeivel tisztáznia magát (ez is mekkora véletlen, az ördögszarvak mellé járó szupererő!). Értem én hogy Radcliffe szabadulni szeretne VOLDEMORT Rowling néni árnyékától, azt is hogy Emma Watsonnak könnyebben is megy mindez (már csak azért is mert nőből van és ezért sokmindent megbocsátanak neki), de azért nem kéne bármibe belemennie. Ami a főkolomposokat illeti, Alexandre Aja már bizonyította hogy folyamatosan képes szart csinálni: legyünk őszinték, a Hills Have Eyes reanimálását is csak a totál perverzek tarthatták jónak (és a szörnyű bűnöket abban is háttérbe szorítja az elkövetők vagy gyanúsítottak kinézete), és nagyon remélem hogy Stephen King fia (mert ő felelős az alaptörténetért) nem követi apja nyomdokait, mármint azt hogy ha elégedetlen egy feldolgozással, megcsinálja a maga verzióját, ugyanis egy effajta hülyeség még egyszer is sok.

Kis hírek a nagyvilágból:
Városvédő futás: a Dunából is halászni kellett a szemetet
– Hol itt a baj? Végülis sikeres volt, lehet hogy ez volt az egész performansz célja: megbénítani egy napra Budapestet hogy mindenki szembesüljön a szeméttel....mindegy, megint én csináltam a legjobban aki nem sportolok, inkább kocsmázok, és mindig kidobom a TACCSOT szemetet magam után!
ma is tanultam valamit – Az internet atyja volt a világ első kiberbűnözője – Nana, neki szabad mindent, akkor is és most is :))
Vélemény - Tíz autós dolog, ami nélkül jobb hely lenne az ország: „Regadó, vagyonszerzési, eredetvizsga és még sorolhatnám. Az autós akkor is tejel, ha meg se moccan. Vessünk véget a fejésnek!” – Tíz autós dolog? Írok inkább három általánosat, ami nélkül az egész ország, sőt, a Világ teljes népessége boldogabb lenne: Index, CenzOrigó, négynégynégy. Na jó, legyen még kettő: gugli és faszbúk :)))
Borulhat a jóléti modell a bevándorlók miatt – Hé, de hát nem úgy volt hogy éppen ők fogják mindezt Európának biztosítani? LOL!44
Danube institute - Miért nem éri el Amerikát a Panama-botrány?: "Hova tudják elrejteni a pénzüket az amerikaiak?" - Hát hogy hová rejtik azt nem tudom, de hogy miért nem éri el őket azt igen, amióta a Világhelyzetét meg az Időkjeleit olvasom...:SS
Hogy mit csinált a fegyverszünet alatt a szír ellenzék? Beszerzett néhány légvédelmi rakétát!: „Ha elég sokat sikerült felhalmozni, akkor az újabb fordulatot hozhat a háborúban.” – Akkor most ők fogják bevetni a mustárgázt? Vagy arra cserélték el a légvédelmi rakétákat?...
Dívány - Fémdarabot találtak a 7Days csokis croissant-ban – Szerintem a gyártó eleve tudta hogy a vásárlói nagy része vashiánnyal küzd, és a maga módján tenni akart ellene. Persze az Indexeseknek semmi sem elég jó!4 négy
iddQD – Hoppá, két gépben is feltámadhat a Commodore 64! – Egyből kettőben? Minek? Még lazán mennek a régi C64-eseim, mind a négy darab... Mondjuk a Nap kommentje ismeretében érthető, miért is nyomatják annyira:

kalbász 2016.04.18. 12:41:44
"A kampány szövege szerint mindkét gépből van működő prototípus (bár ezek nem láthatók a kampányoldalon)"
Ja értem...
Nem értelek titeket, elvileg újságírók vagytok vagy mi.
És akkor most nem keverem ide, hogy kizárólag milyen irányban működik (működik túl) az innen is hiányzó megérzésetek.


CSÜTÖRTÖK, ÁPRILIS 28.:
ELLŐSKÖZÉPOSZTÁLY

0
IntörRÉSial. Kukkold!

Ismétlés, de érdemes:
...főleg most hogy szegény Psota is elment közülünk, mindjárt jobban értékeljük Sándor Pál művét is (Szabadíts meg a gonosztól). Ez a Mándy Ivánra építő kabátlopási ügy arra példa, hogy egy egyszerű gyerekcsíny (egy ruhatáros fia ezzel fedezi egy örömlány szolgáltatásait) mennyire hógolyó,-és lavinaszerű tud lenni: az anya (Psota Irén) a háború kellős közepén is ragaszkodik a becsületét jelképező szövetdarabhoz, annyira hogy egész a tűzig képes elmenni érte. Itt (Duna TV) nem véletlen a kései kezdés (23:20).

Talán érdemes:
Nyolckor egy valós eseményeken alapuló kosztümös dráma (Alexander Balanescu zenéjével!) az HBO-n, melyben Lady W botrányos élete lesz a főfogás – pedig igazából a férjén kéne felháborodnia a köznépnek, akitől szeretője mellé menekült az amúgy gazdag és jó parti nő, akit „tulajdonosa” (mert annak idején még így mentek a dolgok) válogatott férfiakkal kényszerített (cuckold) szexre, csak erre tudott rágerjedni, az elfajzott perverz ettől eltekintve nem is nyúlt asszonyához. Szóval ettől menekült Lady Seymour Worsley (Natalie Dormer), míg végül bíróság előtt kellett igazát bizonyítania. Ajánlom minden mai feministának, hogy lássák, milyen az amikor nem a vácpávör meg a gender a legfőbb probléma :((( Utána megint egy doksi, ezúttal fél tízkor és az HBO-n, lényegesen egyértelműbb figuráról mint Ai Weiwei: Herbert L. Block, alias Herblock több mint félszáz éve gyártja rövid, velős, a napi politikára reagáló karikatúráit, melyek bár csak két színben játszanak, A világot mégsem feketén-fehéren mutatják be. Ekkora életútba sokminden belefér, de Block alapvetően mindig a szegények és a kisemberek pártjára igyekezett állni, és erre bőven volt is alkalma, mert az elmúlt NYOLC ötven év bővelkedett problémákban. Reméljük még újabb ötven évig velünk lesz!

TISZTELET! rovat:
...először egy kis visszatekintéssel:
2015 a szelfibalesetek éve volt – MUHAHA, azt remélem is :) – „A legtöbb áldozat az oroszok közül kerül ki. Voltak, akik kézigránáttal robbantották fel magukat.”TISZTELET elvtársak, csak így tovább a LENINI darwini úton, mert a sárgák is nagyon hajtanak az első helyre:
18+ Vonattal szelfizte a halálba magát a 19 éves lány: „A meggondolatlan kínai szelfiző túl közel ment a sínekhez, ezért beesett a vonat kerekei alá.”...wait, a challenger appears:
Menő fotót akart, ehelyett szétlőtte a saját fejétLEGALÁBB A FOTÓ JÓL SIKERÜLT? TISZTELET...az evolúciónak :)))
Leitatták a fiát, baltával verte szét a művházat a volt válogatott kézisTISZTELET, az első közös részegség az apa kiváltsága, nálunk is így volt!
Láncfűrésszel indult fia után a dühös apa: „Láncfűrésszel garázdálkodott az apa, mert félt, hogy a fia rossz társaságba keveredik.”TISZTELET, az első a gyerek erkölcseinek védelme, mindenáron!
fh – A kocsmáig kergette a tol­vajt, majd meghívta egy sörreTISZTELET, bár én utána simán darabokra törtem volna a fején azt az üveget :)
tuti receptek – A 113 éves asszony elárulta a hosszú élet titkát: „Gladys néni semmi különlegeset nem vár az élettől, azt mondja, elég, hogy mindenki kedves vele, és hogy a dolgai pazarul alakulnak (...) hosszú életét szerinte annak köszönheti, hogy sosem dohányzott, és mindig igyekezett egészséges ételeket enni, amelyek mellé egy pohár sherry is lecsúszott olykor-olykor.”TISZTELET, ezek szerint én ezer évig fogok élni (az elfogyasztott sherrykkel egyenes arányban).
<3 <3 <3 – élet – Pénzt gyűjt a 67 éves bácsi, hogy egy hétig fesztiválozhassonTISZTELET, you’re never too old for PARTY HARD!!!, még a halál árnyékában sem:
Kemó helyett inkább élete utazására indult egy 90 éves nő: „Férje halál után sem sokkal tudta meg, hogy rákos, de a kezelés helyett inkább kiélvezi a hátralévő időt.”MAXIMÁLIS TISZTELET. Viccen kívül :(
Ugrás közben jött rá, hogy mégsem akar meghalni: „Kevin Hines 2000-ben ugrott le a hídról, azóta mások életét változtatja meg.” – Neki is őszintén jár a TISZTELET.
Papucsban sem adta fel az Országos Kékkört: „Farkas Arnold huszonöt kilót fogyott a Camino alatt, de végigsírta az utat a meghatottságtól.” – ...ahogy neki is...
Az olaszok legidősebb fociultrája 90 évesen is a szurkolók közötti békét hirdeti – ...és neki is.
Szétosztja millió dolláros vagyonát a szerb remetenő: „Nincs szüksége a férjétől örökölt pénzre, elég neki, ha van kenyér, víz és tűzifa.”EZZEL ÉN IS ÍGY VAGYOK CSAK NEKEM KENYÉR MEG VÍZ HELYETT IS ELÉG AZ ALKOHOL TISZTELET, bár attól félek így illetéktelen kezekbe jut az a pénz :SSS
120yard – Peyton Manning: Egy csomó sört fogok inni: "A Super Bowl-győzelem után nem mondta ki, hogy visszavonul, de ez a legvalószínűbb.”TISZTELET, követem is a példáját (na nem a visszavonulást), pedig szarok a Super Bowl-ra :)) VISZLÁT SZOMBATON!

Kulcsszavak: LESZAROM

bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés