2016. 04. 30.
UtolsHónap + Bolondok napja (április 30., máj 1.)
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
UtolsHónap + Bolondok napja (április 30., máj 1.)

 

 

 

 

 

 

SZOMBAT, ÁPRILIS 30.:
SICK TRANSIT!

0

A MÁSIK LÁNYOS HÁZ
Csak egy átlagos nap egy bosszúálló életében.

Ismétlés, talán érdemes:
Duna TV, 19:30: Nem mai dolog az átemeléssel egybekötött tisztelgés: az 1978-as Óvakodj a törpétől annyira profin idézi meg Hitchcock legjobb pillanatait a külsőleg (albínó, törpe) vagy lelkileg (seksz-mániás) bizarr karakterektől a cselekményig (leszakadó zuhanyfüggönyök, alacsonyan szálló hullák, rafinált gyilkossági ügyek) hogy szinte már elhisszük hogy ő maga rendezte. Hitch azonban sosem ment volna annyira át komédiásba mint Colin Higgins, aki még egy adag Scorsesét (Lidérces órák) is bedob a néző szórakoztatására, így egy részleteiben mozgalmas, egészében kissé szétesett, de máig szórakoztató vígjátékot kapunk, ahol a merénylet megakadályozása másodlagos. És hogy Goldie Hawn karakterének (Gloria Mundy) nevére is utaljak, hogy hogyan is múlik el a világ dicsősége, azt elég jól lekövethetjük Hawn plasztikrémesedésén és Chevy Chase brutális elhízásán és még brutálisabb elhülyülésén.

Talán érdemes:
Nyolckor a Clarence Thomas-Anita Hill ügy dramatizálása az HBO-n aminek legjaváról mi Magyarországon lemaradtunk, emiatt talán kevésbé lehet számunkra érdekes a sekszuális zaklatással vádolt fekete képviselő és szintén fekete áldozata randevúja a tárgyalóteremben, amely hely egyiküktől sem idegen, lévén mindketten az igazságügyben dolgoznak, sőt a férfi épp most került közel a Legfelsőbb Bíróság vezetéséhez. A Bizonyosság ezügyben csak annyi hogy Thomas-t szinte kötelezően jelölte a Bush-adminisztráció, de azt senki nem kalkulálta be hogy nem csak feketékből volt kevés a szakmában hanem nőkből is, és ezzel sokan vissza is éltek bőrszíntől függetlenül. Anita Hill úgy döntött, kiáll a maga igazságáért és ezzel precedenst teremtett, erőt adva a nőjogi mozgalmaknak (más kérdés hogy azóta már az amcsik meg a svédek is átestek a ló túloldalára és lassan már azért is börtönbe csukják az egyszeri embert ha előre enged egy nőt az ajtónál). 21:50-kor ne higyjünk az első benyomásnak: a Cinemax 2-őn adott 2015-ös Bosszúvágy nem Bronson igazságtevésének remake-je csak a magyarításban kapta ezt a címet, ez egy „sima” horror amit Josef Fritzl és egyéb börtönpincéket működtető társai ihlettek. Respektálandó hogy a (független) rendező ott kezdi el a filmet ahol az átlag (halivúdi) álomgyári munkás befejezné, vagyis hogy a fogvatartott megszökik. Innentől kezdve ha nem kötünk bele a részletekbe (pld. hogy a frissen szabadult miért nem megy el egyből a rendőrségre, minek megy vissza szenvedései helyszínére), feszült másfél óránk lesz, a csaj ugyanis visszatértekor felfedezi hogy különböző helyszíneken még több hozzá hasonló láncravert nő van talonba téve, és úgy dönt, a szívére hallgat: megpróbálja kiszedni a szemétládából, hogy hol. Duplán durva történet, akár az áldozatok szenvedéseit, akár a véres bosszút nézzük, szerencsére Jose Manuel Cravioto inkább sejteti a szörnyűségeket mint mutatja, de azért így is lesznek kényelmetlen pillanataink. Elspoilerezni nem akarom, csak annyit figyelmeztetésül hogy született gyilkosokra, gyerekrablókra, általában véve bűnözőkre Hannibal Lecter óta köztudottan nem tanácsos hallgatni.
PRO4, 22:00 – Április utolsó és május első napjai a szokatlan castingok jegyében telnek, mert bár Kevin Costnerre még ma is hajlamosak vagyunk a Farkasokkal táncoló meg a Waterworld alapján emlékezni, a valóság ezzel szemben az, hogy a kilencvenes évek macsója 2009-re már a horrorba is belekóstolt, de szerencsénkre nem megy le kutyába, inkább szembe a mai rémfilmek vérözönével és amiben szerepel az a hangulatával nyomaszt (amivel viszont egyből beugrik róla mindenkinek a MásVilág és a Jelek). Egy frissen elvált családapai fiával és lányával egy erdő melletti tanyán telepszik le, ám amikor kis idő múlva (főleg miután egy gyanús dombocskát találnak a fák között) idősebbik gyereke egyre inkább egy Másik lányként kezd el viselkedni, elkezd nyomozni a korábbi lakók után. Amit talál, nem önti el maradéktalan örömmel: termékenységi varázslat meg valami bizarr indián kultusz, aminek a régi család leánygyermeke áldozatul esett. Bár a rutinos néző sok mindent előre fog sejteni (főleg a horrorban kötelező, a hétköznapi logikának ellentmondó lépéseket), de attól még működik.

Nem érdemes:
Fél tizenegykor
megint egy elsőre megítélhető amcsi „vígjáték” a Film+-on, mert ha sem a magyar (Szexmentes övezet), sem az eredeti címe (American Virgin) nem kapcsolja be a fejünkben a vészvillogót, Rob Schneider jelenléte már tuti működésbe hozza a pánikgombot. Igen, ez egy Cool túra / Amerikai pite / 40 éves szűz típusú hormonzavar a Disney-től, NAGYON SOK meztelenséggel, nem mintha ez bárkit meglepne aki tudja mi is az átlag diznisztárok sorsa, de a többségnek azért a családi filmek és DisneyLand ismeretében bizonyára visszatetsző lesz (még dalra is fakadnak benne, á la High School Musical). Szüzességet fogadott kollégista csaj (akit egy cölibátust propagáló szervezet nyomott be a főiskolára) és vele mindenben ellentétes szobatársnője (meg pár fiúbarát) együtt indulnak visszaszerezni azt a Vad csajok-mintára felvett meztelenkedős videót amiben az addig nem ivó-nem sekszelő főhősnő szerepel. Hogy hogy került bele? Természetesen szobatársnője és nem kevés pia ráhatására. Disney-ékhez képest elég otromba és közönséges, a hagyományos értékeket egyszerre parodizálja meg próbálja megóvni, de mivel a nők nagy többsége meztelenül meg részegen tűnik fel benne, ezért inkább az izzadó tenyerű kamaszoknak készült (bár talán még nekik is hányingerük lesz tőle).

„Zene” és „film” rovat:
Ez lesz az utolsó Kispál és a Borz-koncert:
„És még Péterfy Bori eredeti zenekara is fellép. (...) Lovasi azt is elmondta, úgy véli, a nyári tényleg a végső búcsúkoncert lesz: „Nekem most az a véleményem, hogy a Kispál és a Borz zenekar többet nem lesz. Mint progresszív, újító zenekar semmiképp, de szerintem nosztalgiakoncerteket sem fogunk már játszani.” – Én egy tiszta lelkű, egyszerű figura vagyok aki így ötven felé már mentes a rózsaszín álmodozásoktól, ergo nem is reménykedek pld. választási ígéretek betartásában, de basszus, CSAK EGYSZER VENNÉ MÁR VALAKI KOMOLYAN A BÚCSÚKONCERT FOGALMÁT és tényleg nem koncertezne többet hanem leülne nyugodtan a seggére és hagyná hogy a történet magától befejeződjön!! Esküszöm az Illés kevesebbszer állt össze mint a Kispál pedig ők évtizedekkel korábban kezdték! Miközben az igazi tehetségek nem feloszlanak, „csak” sorra halnak:
Bowie-ra és Lemmyre emlékezett a Grammy: „Kendrick Lamar tarolt, de Taylor Swift is boldogan mehetett haza. Justin Biebert életében először díjazták. A zsűrinek már fogalma sincs arról, mi az a rock. Minden az esti gáláról.” – Nem csak a zsűrinek, a közönségnek sem. De tényleg, odamennek, ünnepelnek és megemlékeznek olyanokról akiktől egy lemezük sincs, de innentől egy hétig mindenki rájuk fog hivatkozni. Ja, és még valami:

perszepolisz 2016.02.16 17:18:36
Lady Gaga-t végérvényesen bevezették a felsőbb körökbe. Oscar díj átadó, Super Bowl himnusz, most meg a Grammy-n énekel kosztümben. Innentől ő lesz az kövi Celine Dion?

David Bowie fia kiakadt Lady Gaga előadásán: „Duncan Jones szerint Lady Gaga Bowie-előadása nem volt méltó az apjához.” – ...és hamarosan arra is rátérünk hogy mi nem méltó (szerintem) David Bowie fiához, most inkább azon röhögjünk, hogy (mint amikor Madonna fia leribancozta az anyját) a LG-fanok majd rászállnak Duncan Jones üzifalára hogy márpedig ők jobban tudják hogy ki képviseli jobban a tulajdon apja örökségét. Vagy nem, mert:
Egy nap alatt 10 millióan vallották be maguknak, hogy semmit sem tudnak Prince-ről – Még mindig jobb mintha utólag eljátszották volna hogy képben vannak, lásd a lájkokért és szimpátiánkért a közmondásbeli jégen disznóként küzdő Vatikán hivatalos nyilatkozatát (ez külön vicces Prince egyes dalszövegeinek ismeretében, gondolom Madonna halálakor is kiadnak majd valami hasonló hülyeséget), vagy mintha a szebb napokat látott Geszti Péter példáját követték volna, aki még most sem bírta ki rímgyártás nélkül:
0

PRINCE IS NOT IMPRESSED WITH YOUR "POETRY"!!!!

Rec18+ Egy kéz egy orgazmus?: „Maszturbáló lányok és férfiak egy képen: botrányos lemezborító.” – Nyilván csak véletlenül Love Over Will az album címe. Nyilván, ez csak véletlen egybeesés, ez nem lehet más, ne keressünk konteókat!44 négy
Anyák napjára forgatott videót Kardos-Horváth János Hahó EgyütteseÉDES FASZOM!! Az összes alter-zenésznek ki kell magát próbálnia gügyögő gyerekműsorral? Ekkora pénz van ebben, vagy ennyire komolyan gondolják hogy mindenkihez akarnak szólni? Miért nem lehet ezt a szakértő együttesekre-előadókra bízni, azokból is több van mint kellene! Ezért fogy a magyar! NEMZETHALÁL!„A Hahó Együttes a közelgő anyák napja alkalmából klipet forgatott az új lemezük Anyák napi köszöntő dalához. A gyerekeknek szóló dalok a legkisebbek mindennapi életének fontos mozzanatai mellett a környezetvédelem, az egészséges táplálkozás a mozgás fontosságára is felhívják a figyelmet, így a tanító jellegű, interaktív koncerteken a gyerekek nem csak jól szórakoznak, hanem játékos formában tudják befogadni a dalokból a hasznos információkat.” – És tessék mondani, ebbe is van bevágva egy erekció mint a szintén gyerekeknek szóló Földlakóban volt?
Tűsarkúban és vízipisztolyokkal a gonosz bohócok ellen: „Tavaly nyáron szinte mindenki a Jurassic World főszereplőnőjét alakító Bryce Dallas Howard magassarkús alakításán pörgött, és most ugyanerre a vonatra ül fel a DembugZ klipje is, amelynek hősnője tűsarkúban és sokat láttató szerelésben vág neki kutyusa megmentésének.” – Érdekesek ezek a semmiből címlapra kerülő „együttesek”, csak az a baj, hogy ugyanezt már 2012-ben is láthatuk a négyesmetróba „véletlenül” forgatni beengedett, ugyanilyen jópofáskodó-semmitmondó nevű Wattamennel. Nap kommentje:

eßemfaßom meg áll 2016.04.25 17:13:11
Mennyibe kerül az, hogy egy senki által nem ismert zenei "produkció" ( a google kizárólag ezt a klipajánlót találta meg az interneten kb 10 hirgyűjtőoldalon, a klip alatti 4 napja regisztrált webcím be se tölt ) felkerüljön az index címlapjára? Vagy ez ilyen indexközeli haveri valakinek a valamilye izé amit a következő hónapokban orrbaszájba fogtok tolni?
Domain Name: DEMBUGZ.COM
Updated Date: 21-apr-2016
Creation Date: 21-apr-2016


VASÁRNAP, MÁJUS 1.:
A BOLONDOK NAPJA!

0
Már ezért a jelenetért érdemes volt leforgatni.

Talán ismétlés, biztosan érdemes:
...mert Örkény Istvánból és Gobbi Hildából sosem elég, de persze a Hanákné-ügy többi szereplője (Hacser Józsa, Psota Irén, Tábori Nóra, Béres Ilona és Márkus László) is mind remekel, és talán már egy sincs köztünk. A pótolhatatlan munkatárs vagy azért az mert tényleg tud valamit, vagy mert „bebiztosította” magát, a címbeli takarítónő azonban azért megy kollégái agyára, mert tudja hogy mennyire NEM akarja senki az ő munkáját végezni, így még azt is megteheti hogy önként lép ki, tudván hogy úgyis vissza fogják tapsolni... Jópofa tévéfilm a szocialista időkből, egyedül a kezdési idővel (00:40) nem vagyok kibékülve, ettől függetlenül örülök annak hogy leadja az M3.

Talán érdemes:
...de csak ha szerettük az első részt, mivel az Argo 2 az eltelt tíz év ellenére sem lett „okosabb”, de azért az Üvegtigris végtelenített folytatásainál még így is jobb. A született vesztesekre most az Egy GYŰRŰ Floppy ellopását bízzák, ők pedig szorgosan vívják küzdelmüket saját korlátaik és az ellenük összeesküvő TUDJUKKIK véletlenek ellen. Értékelem hogy Árpa Attila tojt a polkorrektségre, hogy szemlátomást jó sok filmet nézett amiket nem szégyell idézni, ám nem értékelem azt ahogy a magyar koronát meg egy templom belsejét felhasználta. Kovács Lajos megint jó, Kulka János nagyon jó, Feró még mindig Feró, akinek az első bejött, annak ez is be fog, egyébként meg ez a magyar denitrejó, Bicskey Lukács utolsó szerepe, kezdés 21:35-kor a TV2-őn. Másfél órával korábban, azaz nyolckor a szintén mostanság sugárzott aktuális James Bond-epizód helyett koncentráljunk inkább a mai posztmodern-polkorrekt (kövér és női) szuperügynökre az HBO segítségével. A Kém a magyar közönség számára leginkább attól lehet érdekes hogy nálunk forgatták, ettől eltekintve két mai betegségtől is szenved: az egyik a már említett PC-ség, a másik a vécéhumor. Melissa McCarthy a Női szervekben nagyjából ugyanezt a karaktert hozta és az ember kezd azon gondolkodni (ahogy Lena Dunhamnál is), hogy vajon tud-e mást (azóta a Szellemirtók remake is bizonyította, hogy nem nagyon). Ami engem illet, nekem a Spy csak egy a sok-sok vígjátéknak legyártott, valójában rohadtul nem vicces „műalkotásból”, pedig (a hasonlóan újat mondani akaró Kingsmanhez hasonlóan) ígéretesen kezdődik (hogy a végére legalább akkora trágyahalom legyen belőle): adott egy átlagos CIA-aktakukac, aki, miután a Cég két emberét is lekapcsolják (KÁR ÉRTÜK, KIVÁLÓ ÜGYNÖKÖK VOLTAK), kénytelen a helyükre lépni. Jude Law továbbra is mélyrepül, Statham a korábbi felpörgéseiből csinál egy mérsékelten humoros viccet, 50 Cent meg önmagát játssza (ez főleg nagyon megerőltető lehetett, pláne neki), a mai halivúdi szinthez illően a testnedv-humor mellé természetesen egy merev hímtagot is kapunk a pofánkba, hosszan kitartva, jól láthatóan (szerencsére csak fotón, de akkor is), épp csak nem írják oda mellé hogy „Hé, ez egy poén, neked most nevetned kellene, baz+!”. A maradék valóban élvezhető ötlet a Két tűz közöttből származik (hát igen, eltelt azóta húsz év és az újszülött nézőnek minden vicc új). Ja és még valami: a túlsúlyos emberek nem sportosak, ergo nemigazán tudnak összevissza ugrálni, rohangálni, akciózni, pont azért mert túlsúlyosak. És általában azért túlsúlyosak, mert nem sportolnak (igen, én is, de legalább nem próbálom magamat szuperügynöknek eladni, az a részeg alteregóm, Béla bácsi dolga). TRUE STORY, DEAL WITH IT, egyébként meg:

De aki azt hiszi hogy Melissa McCarthy a legvalószínűtlenebb erőember, az nagyot téved:

Nem érdemes:
Amennyire szokatlan Kevin Costner egy horrorban, legalább annyira furcsa Keanu Reeves-t emberek százait mészárolni látni, csak neki még kevesebb renoméja van erre (még a Mátrix karateedzései után is). 2014-es darabja, a John Wick értékelhetetlen mint értékelhető alkotás: se komolyan, se paródiaként nem működik, az előbbi fő oka maga Reeves (aki egész egyszerűen hiteltelen a visszavonult, halott felesége után rámaradt kutyája megölése és kocsija ellopása miatt kisvárosnyi orosz maffiózót kiirtó mestergyilkosként). Nincs értelme az összes logikai bukfencet és fizikai képtelenséget felsorolni belőle, Reeves tíz éve és a legjobb formájában is csak mértékkel volt hihető mint közelharcos, de már akkor sem lehetett volna eladni a közönségnek mint a tökéletesnél is tökéletesebb mumust akitől még a megbízói is rettegnek, a szomorú Keanu-mém után meg még annál is kevésbé. Aki esetleg ennek ellenére megnézné, az a retekklubbon este tíztől megteheti. Kapcsolódó hír:

Keanu Reeves ontja magából a filmeket: „Jól érzi magát a bérgyilkos szerepében, harmadik és negyedik John Wick is jöhet.”ÉDES FASZOM, pedig már az első se kellett volna! Ha már itt tartunk, jöjjön is a

Remake rovat:
Milliókért forgatják újra DC következő szuperhősfilmjét:
„Több humort és kevesebb komorságot akar a Warner az augusztusban mozikba kerülő Öngyilkos osztagban, írja a Birth Movies Death. Egy forrás szerint ugyanis a film összes poénját elsütötték a már hónapokkal korábban megjelent előzetesben. Több tízmillió dolláros pluszkiadásokra lehet számítani.” – Bár április elsejei hír, én már azon sem lepődnék meg ha igaz lenne, lassan már úgyis a remake-ek remake-jeit remake-elik:
Jövőre jön az Alien 5, 2018-ban a Predator 4: „A Fox egy új szuperhősfilm miatt hozta előrébb az Alien: Covenantra átkeresztelt Prometheus 2-t.” – Á, le vagytok maradva, mert az az Alien 5. ami a Predator 4., az valójában a Prometheus 2. ami Alien 5.:
Noomi Rapace kimarad a Prometheus 2-ből, ami valójában az Alien 5 – Már én se tudom melyik melyik, csak azt hogy mindegyiket LESZA kihagyom.
Kim Basinger is szerepet kapott a mozis szexfilmsorozatban: „A szürke ötven árnyalata-folytatások harmadik részétől lesz látható a színésznő.” – Remélem vetkőzni meg dugni nem fog, nem akarom elrontani kamaszkorom kellemes élményeit :SS
aeon – A Megtorló visszatér: „A Netflix és a Marvel Television döntése értelmében a Punisher figurája saját spinoffot kap. Hurrá!” – Ez nagyon kellett már nekünk, úgyis hiány van a szuperhősökből...
Darázs-film is lesz, ha kasszát robbant a Hangya 2: „2018 után Evangeline Lilly lehet az első olyan női Marvel szuperhős, aki saját mozifilmben repked.” – Sőt, akkor is lesz méhecske-film, ha a hangyaboly megbukik:
Már biztos az Assassin's Creed 2 mozifilm: „Pedig még be sem mutatták az első részt, amiben Michael Fassbender gyilkolja a templomosokat.”MAGYARUL: ez is sima keresztényellenes propaganda mint az összes többi mostani fos.
smoking barrels – mozi – Így nyírja ki a filmipar a szuperhősöket: „Miért nem buknak meg a szuper­hős­mozik - még akkor sem, ha elviselhetetlenül rosszak?” – Tényleg nem tudod? Nézd meg a Szuperistenek és Istenutánzatokat...
filmérték - Az idei nyár 10 legnagyobb filmje: "Összeszedtük azt a 10-et, amiknek a legtöbb esélye van arra, hogy be­gyűjt­se a világ összes pénzét.” – Gondoltam, ha már filmérték a neve, olvassunk bele. Szóval ezek fogják "a világ összes pénzét" begyűjteni idén: Amerika Kapitány – Polgárháború, X-Men: Apokalipszis, Warcraft - A kezdetek, Alice Tükörországban, Szemfényvesztők 2., Szenilla nyomában, A függetlenség napja – Feltámadás, Tarzan legendája, Star Trek: Mindenen túl, Suicide Squad - Az öngyilkos osztag, sőt: „Lesznek még: Angry Birds, TMNT Out of Shadows, Szellemirtók, Jégkorszak -A nagy bumm., Ben Hur, Jason Bourne” – ...vagyis ezeregyedik képregényfilmek, remake-ek és hülye játékadaptációk (ÉDES FASZOM, David Bowie rendezőként dolgozó fia hogy tudott a Warcraftig süllyedni, mindegy, legalább nem az Angry Birds-höz adta a nevét). De van jó hír is: ez alapján az én pénzem biztonságban van :)))
10 film, amit kötelező megnézni júliusig: „Alig vagyunk túl a Deadpoolon és a Batman Szuperman ellenen, máris a nyakunbka zúdítja Hollywood az újabb blockbustereit. A Warcraft, az X-Men 3, a Polgárháborúban egymást agyonverő Marvel-szuperhősök és az új Cloverfield mellett persze azért a Hurok című magyar időutazós film és Till Attila akcióvígjátéka miatt is érdemes lesz a következő három hónapban moziba menni. És ön melyik filmet várja a legjobban? Szavazzon a kedvencére!” – Bár az előző cikkhez írták be, de ide is tökéletesen illik:

Sysco 2016.04.27. 10:38:39
Az egyik sem miért nincs a szavazatok között?

Rockstation – Kutyák ugatják el a Linkin Park-számot: „Ilyen lenne, ha a Linkin Park Numb című dalát házi kedvenceink remixelnék újra.” – Na ez kivételesen jobb lett mint az eredeti! :)))) VISZLÁT HÉTFŐN!

 

Kulcsszavak: nemzethalál

bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés