2016. 05. 07.
May us live long and prosper! (máj. 7-8.)
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
May us live long and prosper! (máj. 7-8.)

 

 

 

 

 

 

SZOMBAT, MÁJUS 7.:
LÁNY A SZIKRÁK ALATT

0
(Kép forrása: ekultura.hu)

Ismétlés, talán érdemes:
19:35-kor
a múlt heti törpeóvakodósság után megint egy Hawn-Chase vígjáték a Duna TV műsorán amihez Neil Simon próbált meg olyan forgatókönyvet írni amilyenekért őt annak idején megszerettük (bár az ihletet érezhetően George Stevens Talk of the Town-jából vette már egy korábbi hasonló sztorijú filmjéhez, a Max Dugan Returns-höz is). A Hárman a slamasztikában ennek megfelelően inkább a harmincas évek komédiáit idézi: egy igaztalanul megvádolt író (Chase) üldözői elől menekülve régi feleségénél (Hawn) és annak új férjénél,egy rigorózus ügyvédnél (Charles Grodin) keres menedéket, azaz csak a nőnél, aki igyekszik titokban tartani a hívatlan vendég kilétét, persze nem sikerül és előbb-utóbb választania is kell a két férfi között.

Talán érdemes:
Az M3-on
egy zenés korrajz 21:10-től Bacsó Péter kamerája által HOMÁLYOSAN élesen: a Szikrázó lányok a gyerekvállalás, pontosabban a munka alatti felügyelet nehézségeiről szól egy LÁDA konzervgyár dolgozóival elmesélve, akik nem tudják hol elhelyezni a kicsiket, a bölcsinél ugyanis fontosabb a férfiak STADION horgásztanyája – azaz csak lenne, ha nem járnának túl hősnőink az eszükön. Ebben az esetben még nekem is háttérbe kell szorítanom az antifeminizmust! Más: moralizálgatás a retekklubbon hajnali negyed egykor Woody Harrelsonnal, aki öntörvényű zsaruként kerül Sigourney Weaver célkeresztjébe. A Rampart mint "mű" nem indul  be, nem tart semerre azon túl hogy egy elég romlott rendőrt mutat be, erősen általánosítva, aki egy kikerült videofelvétel hatására (amin helyretesz egy randierőszakolót) egyből a nép egyszerű hőse lesz, miközben közvetlen környezetében mindenki szenved tőle. A videós párhuzam és a "főhős" kommunaszerű családmodellje szinte kiált a Rodney King-es és Charles Manson-os hasonlítgatások iránt (maga a cím pedig a Rampart Division-botrányra utal), és tényleg, azon túl hogy egy amúgy sem közkedvelt szakmát a lehető legrosszabb megvilágításban mutatnak be, nem történik benne sokminden. Bár ki tudja, talán ez volt a cél. Kereken (még mindig hajnal) egykor a Sírok között után megint egy Lawrence Block-adaptáció az m2 / Petőfi TV-n csak épp Franciaországból, de hasonló (nemierőszakos) témával, hasonlóan szabadon kezelve a tényeket. Legyünk őszinték: teljes szabadkezet egyetlen rendőr sem kap, még akkor se ha a tulajdon lánya az áldozat, és pláne nem évek múltán, amikor felmerül hogy esetleg mégsem az elkövetőt dugták rácsok mögé. Vizsgálatok indulhatnak, de nem egyszemélyes Hajszák soha nem, és talán így is van rendjén.

Ajánlott:
HBO, 20:00
– A Sakkverseny fő érdeme (a múlt héten adott Kémhez hasonlóan) hogy nálunk játszódik, de ezt eleve Budapestre írták, már csak azért is mert itt nagy hagyománya van ennek a sportnak, elég csak Lékó Péterre vagy a Polgár lányokra gondolni. Nekem kicsit fura látni hogy a bábutologatók is ugyanúgy PARTY HARD!!!-olnak mint a rendes olimpikonok, ám legyen, azonban szerencsénkre (és a kicsit elbizakodott francia bajnok nagy ijedtségére) feltűnik a színen egy ifjú titán hazánk színeiben (már amennyiben elfogadjuk hogy a Max az egy ősi magyar név), így a laza francia kölyöknek keményen meg kell dolgoznia addig fixnek tekintett győzelméért, és azon is el kell gondolkodnia, mihez kezd, ha veszít. Nem túl hosszú dráma remekül megcsinálva, nézzétek!

0
Cinemax 2, 23:10 – Az Emlékezetkiesésnek többszörös aktualitása is van, ha nem a mostani, akkor a gólyatábori nemierőszak-ügy miatt (úgy látszik a hétvége ebben a szomorú jegyben telik). Robert Hloz azzal a felvetéssel játszik el ami minden ilyen bűntény áldozatának legalább egyszer az eszébe jut, vagyis hogy ha már meg nem történtté nem lehet tenni, legalább ne kísértse tovább. A lány fejéből ennek megfelelően kitörlik a „rossz” emlékeket, ezzel azonban csak azt érik el hogy ne ismerje fel a bűnözőt amikor újra találkozik vele. Ez a cseh minidráma alig félóra, de sokkal több van benne mint magyar kortársában:

Nemcsak a gólyatábori erőszak érdekelte, a hatalom arroganciája is: „A Gólyatábor című film a nemi erőszakot eltussoló HÖK-vezért egy mindenkit erőből lenyomó, leendő államtitkárként ábrázolja. Aki magára veheti, vegye is! - mondja a rendező.”MAGYARUL:

Metronomicon 2016.03.25. 19:47:36
Szóval egy moralizálgató összeesküvés-filmet csinált egy natúr mucsai bűnöcselekményből.

Ez, mármint a sztori átírása, az aktuálpolitika mindenbe beerőltetése mintha divat lenne mostanában, ott volt az Olaszliszkai ahol az öszödi beszédet adta az „író” az agyonvert tanár lányának szájába, ott van az a frissen bemutatott színdarab amiben „véletlenül” egy megtörtént (?) esetet dolgoztak át, és ott vannak azok akik még ennél is lejjebb, a szoborfejrugdosó Dopeman szintjéig süllyednek:

„Zene” és „film” rovat:
Orbánra lőnek az új filmben: „A Zeróban van mézes szex, Udo Kier, és lövöldözés a miniszterelnök portréjára.” – ...és vajon ki rendezte ezt a remekművet? Hát Nemes Gyula, aki (még a 444 szerint is!) „az előző évtized VAN valami furcsa és megmagyarázhatatlanját”, vagyis az Egyetleneimet rendezte. Mecccsodddda véletlen :DDD Nap kommentje:

exterminador 2016.03.08 12:08:48
Erről a filmről most olvastam a Filmvilágban egy interjút a rendezővel. Totális baromságnak tűnik, nekem az jött le, hogy az alkotó egy feltűnési viszketegségben szenvedő, tehetségtelen figura, aki teljesen random cselekvéseket pakolt egymás után, és amikor megunta, kijelentette az elkészült "műről", hogy az egy film. Mivel a filmalaptól nem kapott pénzt rá, kétszer is képesek voltak a "betiltás" szót használni a filmben, nyilván azért, hogy a rendszer áldozatának feltüntetve magát, rokonszenvet ébresszen a fércmunkája iránt. Nemes Gyula sikerként könyvelte el azt, hogy a Karlovy Vary-i fesztiválon még az egyik zsűritag sem volt képes végignézni a filmet. Nagyon-nagyon-nagyon ellenszenves hozzáállás.

Már rocksztárokat is beengednek a Vatikánba: „Történelmet írt a U2 gitárosa.” – Újszülöttnek minden vicc új: Bonóék annyira nem most vannak először a Vatikánban, hogy már II. János Pált is fárasztották a humanitárius baromságaikkal, de ő szerencsére tökösebb volt.
Psy-nak már volt miért megszületnie: szobrot kapott a Gangnam Style: „Gigászi méretű "lovacskázós" bronzkezek hirdetik minden idők legnagyobb koreai slágerének sikerét a dal által megénekelt koreai luxusnegyed közepén. Sőt, ha beáll alá, megszólal a zene is.”SENKIHÁZIAK KEZÉBEN A POPSZAKMA, ATOMOT RÁ „Zenélő” „szobor”, LOL. Mennyi mindent el kell majd itt is dózerolni, ha eljön az ideje... Nade vissza hazánk művészeihez:
Májusban érkezik a mozikba Fliegauf filmje: „A Berlinalén debütált Liliom ösvényt végre a magyar közönség is láthatja.” – Már nagyon várom. Hahaha, jaj, dehogyis :DDD
Ötezer embert érdekeltek Tilla kerekesszékes gengszterei: „A magyar filmesek megszakadhatnak, az első hétvége sosem az övék.” – Nem baj, mert ugyanitt azt írják, hogy:
Kapkodnak a magyar rendezők után Nyugaton – ...és hogy mi az amire belelkesedik az egyszeri néző itthon és külföldön? Hát erre:
hogyvolt +18 – trónok harca – Ilyen mészárlást sem láttunk még a tévében: „Pedig elég sok mindenen túl vagyunk már a Trónok har­cában, volt itt elevenen megégetett kislány, megerőszakolt nő, lefejezés, kasztrálás, nyúzás, szemkitolás és arcletépés is, de a sorozat karikatúraszerű gonosza, Ramsay, most túlment egy lélektani határon.” – És hogy mi az? "Természetesen" egy kisbaba kutyák általi széttépetése. ÉDES FASZOM, de nehéz az ostoba, kretén csürhe szórakoztatása, mindig újabb és újabb mocskot kell nekik találni, lassan már egy merő Szerb film lesz a sikersorozatok (ez is meg az American Horror Story is) minden egyes epizódja, aztán meg nem értik miért egyre több az erőszak a világban. Ja és még valami a gondolkodó tévénézőknek: ”We need to realize that these VERY same writers, book publishers, and TV/movie producers SHIELD THEIR OWN PRECIOUS FAMILIES from the perverted horrors they create both on screen and in writing. These SAME people, raking in obscene amounts of money from creating this garbage, would not let their teenage sons/daughters see this sort of thing, but they have no problem if YOURS DO.”

VASÁRNAP, MÁJUS 8.:
ELSŐLÁZADÓK AZ ISKOLABÁLON

0

Center or the WTC

Talán ismétlés, biztosan érdemes:
...főleg most hogy biszkubéla is Ítéletlenül maradt (de csak a Földön!): Almási Tamás 1991-ben arra vállalkozott, hogy összehozza egy női internálótábor lakóit régi parancsnokukkal. A szembesítés nyolcvan perce során rengeteg kemény sztorit kapunk a (címből sejthetően) tárgyalás nélkül bebörtönzöttek szenvedéseiről, nyilván nem egy könnyű esti program, de a múlt semelyik sötét pillanatáról nem szabad elfeledkezni. Fél tíz, Duna World.

Talán érdemes:
Nyolc előtt tíz perccel
erre a hétre is jut Disney-borzalom a retekklubbra (és vele még egy kvázi-celebgyereket is kapunk Zoë Kravitz személyében). A Lázadó a Beavatott folytatása és egy disztópikus Amerikában játszódik, ebből már sejteni lehet hogy az Éhezők viadalát meg a többi harcos tinifilm-szériát próbálták meglovagolni (és szintén van könyvalapja ennek is), csak a helyszín változott (ami itt Chicago). Adjuk hozzá a Blomkamp által beemelt vesszőparipát (a köznéptől elzárkózó, agymosással uralkodó elit), és máris tisztább a kép (pedig ha valami, az ilyen alkotások bőven kimerítik a brainwash fogalmát). Persze ahogy Reznor mondaná, ez is csak egy másolat másolatának a másolata amiből már az eredeti (Battle Royale) is szar volt. Ugyanitt érkezik a hétvége második emlékezetkiesése 00:20-kor az Ismeretlen szeretteimmel amiben egy focistának kell újrakezdenie az ismerkedést családjával egy baleset után, ami majdnem olyan rossz mintha élete végéig kómában maradt volna. Állítólag valós történet alapján készült, de így is csak egyszernézős. 22:40-kor a Girlfriend Experience előfutára, a Pretty Woman tökéletes ellentéte a Filmbox műsorán, hibáktól sajna nem mentesen. Wayne Wang ezúttal sokat akart markolni, de keveset fogott, és emiatt még kevesebbeket fog megfogni ez a már 2001-ben is valószerűtlen szerelmi történet két, egymástól a lehető legtávolabb álló ember, egy számtech-milliomos és egy X-generációs felszabadult punkcsaj között. Útjuk ott keresztezi egymást ahol az „érdekeik” találkoznak: a (gazdag, de magányos) férfinek sekszre (azaz csak annak látszatára), a nőnek pénzre van szüksége (dobolásból nehéz megélni, kénytelen stripperkedni is mellette), és amikor az utolsó érv is elhangzik (nem kell sekszelnie, ha nem akar), igent mond (és amint az kitalálható, lesz seksz is bőven). Ami jó a Világ közepében az az okosan megfogalmazott hatalmi, üzleti és sekszuális játszmák és a rejtett utalások: bár Vegasban játszódik, mind a nő neve (Florence), mind együttléteik színhelye (Venetian Hotel) Olaszországra utal, és persze szembeállítja az európai szépséget az amerikai szépségeszmény hazugságával. Ami rossz, az a kézikamerázás, az explicit jelenetek, az említett, nem túl hihető karakterek és a szájbarágott tanulságok, melyek egyikét már a Beatles is dalba foglalta (pénzért nem vehetsz szerelmet). Emellett azért mást is sulykolnak, például hogy az anyagi(as) világ álmainak üldözése mennyire eltávolítja a férfiakat és nőket egymástól és önmaguktól is (igazából mindkét főszereplő képtelen emberi kapcsolatokra), illetve hogy emiatt a sekszipar és az internetbiznisz nem sokban különbözik egymástól: mindkettő ürességet hagy maga után. Pornónak nem izgató, romantikázásnak túl pornós, művészfilmnek meg nem elég pornós-romantikus: az Utolsó tangó, az Exotica és a Pretty Woman reszketve félt találkozása a Blair Witch-csel Las Vegasban. Váltsunk is: csak azt lehet biztosan tudni hogy ha a Sosem lehet tudnit ma forgatnák le vagy írná meg G. B. Shaw, elevenen égetnék el, ebben ugyanis a feministák elé tart vicces görbe tükröt a már maga idejében is elég sok vitát generáló író. Amit felvet az az hogy okék a mozaikcsaládok meg a donortól származó gyerekek, de mi történik ha a kíváncsi külvilág többet akar tudni a biológiai apáról? Magyar tévéfilm, kezdés 22:50-kor a régi jóságok lelőhelyén, az M3-on.

A seksz, a szipu rovat:
Erőszakkal akarták heteróvá tenni a leszbikus tinédzsert:
"De az istennek sem sikerült a mormonoknak." – Ja, hogy mormonok! Aszittem már ez is Indiában volt. Bár végülis...
Kínai Viagrával akart kedveskedni a lányoknak a miskolci rendőr: „Szolgál és véd: István úgy érezte, teljesítenie kell.”TISZTELET, ilyen az igazi rendőr, a dolgozó nőket is szolgálja! Pro Urbe-díjat neki!!!
7 - A pornótól sem jobb a világ: "A neten mindenki kúr" - zengi a kórus." – Ez az eredetiben úgy hangzott hogy "the internet is for porn", ami meg a cikk első sorát illeti: DE, IGEN, MI AZ HOGY, NAGYONIS.
Hét évet kapott egy szerb heroincsempész: "Svájcba akarta eljuttatni az egy kiló heroint, de Röszkén lekapcsolták."EZ IS A KORMÁNY HIBÁJA!4 Remélem a civilek már fogalmazzák a beadványt a kerítés azonnali lebontására!44
A csaj, aki kibaszottul imádja a tudományt: „Elise Andrew egyetemista volt, amikor elkezdett képeket posztolgatni a Facebookra, hogy addig se a vizsgáin stresszeljen. Ma, négy évvel később 25 millió követője van, az IFLScience oldalért 30 millió dollárt ajánlottak neki, de nem adja. Közben depresszióval küzd, és öngyilkos gondolatai vannak.” – Íme egy újabb magányos zseni, útban a világ közepe felé. But wait, a challenger appears:
18+ élet – A tudomány miatt maszturbált egy MRI készülékben: „Az írónő pedig be is számolt a kísérletről, aminek célja az volt, hogy megtudják, miként aktivizálódik az agy orgazmus közben.” – ...de mivel női orgazmus nincs, így a kísérlet azóta is kísérlet maradt ^^
Orál után azt mondta, nem fog megcsókolni, mert nem higiénikus – Hát nem is az!! Tökéletesen megértem a fickót!!!4
Nyolc éven át be volt állva a rendőrségi drogszakértő – Hé, dehát neki ez a munkája!
intimitás 18+ 4 gyakori ok arra, ha a nőknek nincs orgazmusuk: „Mi az oka annak, hogy számtalan nő megfosztja magát az orgazmus gyönyörének megtapasztalásától?”Az Origó már megírta, mi ennek az oka, egyébként meg hallgassatok a téma szakértőjére:

Ramil Safarov 2016.03.24. 10:54:06
Az egesz csak egy ujabb, liberalis hulyeseg. Ki nem szarja le, hogy van e a nonek orgazmusa.


EGÉSSÉG, VISZLÁT HÉTFŐN!


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés