2016. 05. 16.
Just in be Beer-lake! (máj. 16-17-18-19.)
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Just in be Beer-lake! (máj. 16-17-18-19.)

 

 

 

 

 

 

HÉTFŐ, MÁJUS 16.:
A SZERELEM HALLJA MEG UTOLJÁRA

0

Itt lesz a Blue Man Group koncert?

Talán érdemes:
Ma este egyből két ismétlésgyanús tűzfújást is kapunk, ezek közül a TV2-őn adott Így neveld a sárkányodat 2. része (már csak az este hét órai kezdésből sejthetően is) gyerekfilm, bár kicsit komorabb színekkel mint az eredeti volt. Hablaty és Fogatlan, na meg a többi viking boldogan, harmóniában él, ám hőseink az egyik felderítés során megszelídetetlen sárkányokkal találkoznak. Nem mondom hogy rossz, csak azért nem biztos hogy kellett bele ennyi dráma meg sötétség. Jóval később, tizenegykor ugyanez az ember-sárkány téma a Viasat3-on, jóval pesszimistábban (és B-filmesen) megoldva: 2020-ban a mitikus lények a metróban (!!!) tanyáznak, innen indulnak Föld-pusztító útjukra is, melynek eredménye hogy világunk a Tűz birodalmává válik, és az emberek kisebbségbe szorultak, harc helyett túlélésre rendezkednek be egészen addig míg meg nem érkezik az amerikai (mi más!) felmentő sereg. Egy rész Mad Max, egy rész Sárkányszív – viszont még így is max. egyszernézős, ellentétben a (műfajváltás!) nyolckor vetített Szerelem-hallal, ami bőven túlmutat a fekete ápolónő-fehér beteg felállásból sejthető toleranciamesék keretein (érthető, hiszen 1992-ben még nem kvóta alapján gyártották ezeket). A gondozásra szoruló nő a média világából zuhant a tolószékbe (és vele az alkoholizmusba) egy balesetnek „köszönhetően”, segítője pedig drogproblémákkal küzd. Ennek ellenére a kezdeti súrlódások után mindketten megtanulják tisztelni a másikat, és a néző is őket. Korrekt, életerős dráma, mi is van még hátra? Ja igen, a leadócsatorna, ami a Cinemax. Vissza a TV2-re, ahol a farkast kiáltó bárány (na jó, csak pásztor), Jason Shepherd esete vár minket, aki végül egy nálánál is ravaszabb Minden hájjal megkent hazuggal, Marty Wolffal szemben kénytelen „igazát” bizonyítani. Az idézőjel jogos, mivel a Jason mestere a füllentésnek, csakhogy egyik felfújt története a már említett (nem épp) úriember kocsijában marad amikor az átutazva a városon véletlenül elcsapja, majd kárpótlásként elviszi egy darabon. A producer a másik régi igazság elvén (miszerint ERŐSEBB PRODUCER FORGAT tolvajtól nem bűn lopni) nekiáll filmet forgatni az ötletéből, és mivel hősünknek nem hisz senki, lánybarátjával kénytelen elugrani az álomgyárba és elszabotálni a bemutatót. Ha valakinek Jason és Kaylee visszavágásáról beugrik Jay és Néma Bob hasonló akciója, az jó helyen kapirgál, ez viszont azzal ellentétben egyértelmű gyerekfilm (amit azért felnőttek is élvezhetnek), nem is értem, mit keres hajnali háromnegyed kettőkor...

Hétfő? #LESZAROM.
...the Oligarcha Edition.
enter – A 10 legdrágább ingatlan a világon: „Az ötös lottó valaha volt legnagyobb nyereménye is kevés volna a megvásárlásukhoz.” – ...de minek is, ha az ember úgyis csak leszarná:
Pénz, prostik és szex: Ilyen a világ császárának élete – ...és ilyen az örök vesztesek vigasza: LESZAROM.
22 éves, blogger és milliomos – Ötvenes vagyok, tévésblogger, római katolikus, alkoholista, és csóró. Ja, és LESZAROM!
Egy orosz oligarcha gyerekének az a hobbija, hogy megaláz másokat: „Most a kocsiját töröltette le bugyira vetkőzött lányokkal.”HOL VANNAK ILYENKOR A FEMENISTÁK ÉS A PUSSZIRÁJOTOK LESZAROM.
Gumicukor – Az Agymenők jócsaja nem csak okos, de piszok gazdag is – ...és én emellé még LE is SZAROM :)))
Zuckerberg átlag napi 4,4 millió dollárt keres – Hetente SZAROM LE őt is. Ja, és HALÁL A FASZBÚKRA!
Még csak 17 éves, de a hét minden napjára van luxusautója: „Pillantson be ön is az insta gazdag kölykei sorozatunk legújabb szereplőjének csodás életébe.”LESZA wait, a challenger appears:
élet – A gazdag orosz kölykök Instagramja még a kínaiakénál is keményebb: „Ha nincs egy oroszlánod, vagy legalább mosómedvéd, egy senki vagy!”UNATKOZIK? VÁSÁROLJON MOSÓMEDVÉT Remélem egy reggel az oroszlán hasában fog ébredni, addig is LESZAROM.
 

KEDD, MÁJUS 17.:
MINEK A KÉPZELET, HA ÚGY FÁJ?

0
Szegény Fernandelt még a nők is masszírozzák.

Talán érdemes:
Tízkor Val Kilmer száll be egy Utolsó melóba az AMC-n a hét első aktatáskájáért, igazából csak emiatt tettem be mert egyébként a lecsúszó STÁRok összes betegségét hozza ő is meg az is amiben szerepel. A Columbus Day érezhetően kis költségvetésből készült (tulajdonképp egy nap alatt és egy helyszínen, egy parkban játszódik az egész), de nem ez a gond, hanem a hiteltelen történet: egy mestertolvaj (Kilmer) épp ellopott valamit és átadná, de úgy alakul hogy inkább túl kell adnia rajta. Közben beesik még a kötelező cuki fekete srác is, és igazából ennyi az egész: lelkizés, jégkrémevés a parkban és némi flashback arról hogy mi történt, ami után a néző még kevésbé érti hogy mi a fene történt. Ezt aztán később kétségébeesett próbálták eladni a készítők hol akciófilmnek, hol ilyen érzelmes drámának, de igazából egyik sem, ez a két szék között a padlóra klasszikus esete. Éjfél előtt tíz perccel egy többcímes thriller a Filmboxon amiben egy lelki problémákkal küszködő írónőt próbál szinten tartani a férje, ám amikor a nő egy bizonyos Mr. Barrington látogatásairól mesél neki aki elsőre szemlátomást csak egy hallucináció, már ő is kénytelen lépni. Nyomozása vége az az nevelőotthon ahol felesége annak idején gyerekkorát töltötte, és ahogy várható, itt derülnek ki azok a rejtélyek is amik talán magyarázatot adnak a viselkedésére. Jennifer Nichole Porter nem csak játssza az őrületbe süllyedő nőt, hanem még a zenéért és a forgatókönyvért is ő felel, ez általában nem szokott működni, de ne higyjünk a másik címnek amin annak idején forgalmazták (Lila képzelet), ez egy becsületes és nem is túl lila művészfilm. Továbbra is rohadt későn, 01:40-kor adják a jóságokat, most épp egy Fernandel-vígjátékot a Duna TV-n, amiben a legendás mókamiki visszahúzódó filozófiatanárként keveredik egy rablásba: egy hétköznapi vonatút váratlan kitérőbe (zsákutcába?) torkollik amikor a mellette utazó figura rábíz egy táskányi nem túl tisztességesen (mondjuk ki: bankrablással) megkeresett pénzt. Ráadásul miután utastársát orvul megölik, mindenki azt feltételezi róla hogy ő a Nagyfőnök, vagyis a bűntény kiötlője. Jópofa, nem túl hosszú tévedéses vígjáték, vegyétek fel.

More human than human rovat:
Eladó lehet a világ legmenőbb robotgyára:
„A Google megválna a Boston Dynamicstól; ezek a robotok nekik is ijesztőek. De ki veszi meg őket?” – A gazdag robotok, természetesen :(
Robotkamionok suhannak Európa útjain: „Félig automata kamionok értek svéd és német gyárakból Rotterdamba. Sikeres volt a kísérlet.”More sofőr than sofőr.
Emberi bőrből készül az okosórák vezérlése: "Az alkarunkat kell majd nyomkodni az óra helyett."More óra than óra, természetesen csak merő véletlenségből pont úgy megcsinálva ahogy a Jelenések könyvében megjósolták.
Ez a fickó épített egy élethű Scarlett Johansson-robotot, és nem akarom tudni, mit csinál vele, amikor senki sem látjaMore Scarlett than Johansson :((
Emberszabású robotot épített a Hitachi: „Gyorsabb és ügyesebb, mint a 2014-es Pepper. Turistáknak ad majd tanácsokat.” – ...és tessék mondani, mi lesz majd ha a turistákat is kiváltják robotokkal? Mert ugye ha minden munkát robot végez, senkinek nem lesz pénze nyaralásra...
Teljesen felbolydul a munka világa a következő évtizedben: „Több száz nagyvállalat vezetői megjósolták, mi vár ránk. A gépek elvesznek egy csomó munkát, válságba kerülhet az oktatás, de közben feljönnek a nők és ma még elképzelhetetlen szakmák nőnek ki a semmiből.” – Hát igen, megjönnek a robotok, tombol bennük a tetterő:
Azt kérte a robot, érintsék meg a fenekét: „Ez már reakciót váltott ki az emberekből. Stanfordi kutatók érintésérzékeny robotokkal foglalkoznak.”More rape than rape.
A robotok hozhatják el az igazi demagógiát: „Kaptunk egy elég durva sallert a mesterséges intelligenciától, muszáj lenne átalakítanunk az országot.” – No problem, majd mi is kiosztunk nekik pár kokit, oszt jónapot.
Kijelzője is van az okosborosüvegnek: „A Kuvée megmondja, hány pohár maradt, sőt, felnyitás után egy hónapig megőrzi a minőséget.”MORE RÉSZEG THAN RÉSZEG ÉDES FASZOM, hát nehogy már egy borosüveg pofázzon nekem vissza! Csakazértis kannásbor forever!!!
Szexőrült nácivá vált a mesterséges intelligencia: „Ráeresztették a Twitterre, hogy igazi netezőktől tanuljon kommunikálni. Elég rossz vége lett.”More troll than troll.
ma is tanultam valamit - A dalai láma mesterséges intelligenciaként születhet újjáMORE DALAI THAN LÁMA Vajon belőle is seksz-őrült nácit csinálnak majd a kommentelők? :)))
Romantikus könyveket olvastat a Google egy robottal: "Azt remélik, ettől javul a mesterséges intelligencia szövegértése."MORE ROMANA THAN ROMANA Muhaha, elképzelem ahogy a Csók és könnytől lesz olvasott egy gép :DD Ami az embereknél nem ment, azzal nem kéne a gépeket is hülyíteni, hacsak nem eleve ez a cél!
Már a küszöbön áll a sci-fikből ismert világ: "Csillagközi utazás, klóntársadalom és elsöprő természeti katasztrófák várnak ránk a jövőben."MORE SCI-FI THAN SCI-FI Nap kommentje:

malaclaca 2016.05.05. 20:05:43
egy nagy lófasz vár benneteket, nem csillagközi utazás meg klóngyülekezet


SZERDA, MÁJUS 18.:
SOLANA KEZE ROCKS

0

Give PEACE James a Chance!

Kiemelten ajánlott:
A legjobb mai program megintcsak nem a tévé előtt, hanem az A38-on vár minket fél nyolctól ahol Lydia Lunch és a múlt heti Sex Mob után újabb nyújorki legenda érkezik hozzánk, a Lunch-csel is kollaboráló James Chance, aki a korai évek káoszától eljutott odáig hogy belőle is tananyag legyen, ehhez „csak” túl kellett lépnie a no wave, a punk és a jazz bevált sémáin és összeráznia valamit ami egyszerre épít mindegyikre és tart teljesen önálló irányba (meg persze túlélni az életveszélyes szcénát). A beugró mindössze 1500 forint, ennyit bőven megér!

Talán ismétlés, talán érdemes:
Ugyanabban az időben back to the School of Rock-ba az HBO 2-őn. Minden stimmel: Rainn Wilson a szegény ember Jack Black-jeként játssza (direkt elnagyolva) a siker kapujában kirúgott, de a rivaldafénybe azért visszavágyó ütőst, aki újabb Nagy Lehetőséget kap az élettől amikor munkahelyi kirúgása és barátnőjével való szakítása után a nővérénél húzza meg magát, és így találkozik annak fiával meg zenészhaverjaival. Bár az első komolyabb együttzenélésnél megint túldobolja magát, egy óvatlanul netre került próbatermi videónak hála az egész világ megismeri a szebbik (?) fertályát (lásd a címet: Meztelen dobos) és vele a csapatot is, akik azért hamar túllépnek az ingyenreklám által sugallt imázson, és a music business szokásos buktatói (szarkeverő menedszerek, belső ellentétek) után eljutnak odáig hogy a főhőst kirúgó együttes előtt zenélhetnek. Nem annyira gusztustalan mint amennyire várnánk, ezért is válogattam be (tehát nem az együttesük által játszott zene miatt, az sajnos annyira kemény mint a vizezett kenyér, szinte már emós).

Talán érdemes:
Másfél órával később (21:00) szintén zene-közeli, szintén nem túl eredeti darab a Filmboxon, mert szinte mindenki tud kapásból három-négy olyan sztorit ami arra alapul hogy valaki megkapta egy másik ember MÁJÁT kezét-lábát és onnantól kezdve a halott akaratát követte. Na, ugyanezt a leckét mondta fel 2012-ben a Roxana keze is, csak egy francia hegedűművésznővel, és kb. úgy ahogy azt a kilencvenes években megszokhattuk – viszont akkor már inkább egy echte 1993-as múvi az AMC-n amit leginkább Sir Anthony Hopkins miatt lesz érdemes felvennünk (merthogy későn, 02:10-kor adják ezt is). A Nagyfőnökhöz hasonlóan átlagos című Ártatlan tőle eltekintve sima hidegháborús krimi egy fiatal és lelkes ügynök (Campbell Scott) pengeélen való táncáról amit rizikós munkája és egy férjes asszony (Isabella Rossellini) szerelme között lejt, ám még ezen felül is lesz aggódnivalója amikor feltűnik egy hulla is... Ha itt-ott egy kicsit összecsapottnak tűnik az azért van mert le kellett cserélni a rendezőt, Mike Newell-t, és még az eredeti női karaktert is (Lena Olin).

Kis hírek a nagyvilágból:
Aczél: A Facebook-oldalamat meghekkelték
– Ja, sőt az eredeti cikkeit is mind, visszamenőleg a rendszerváltás előttig :DDDD Komolyan, ha már nem tud semmi értelmeset mondani, minek rontja a saját helyzetét?
Hetvenéves korában szült egy nő Indiában – Idősebbek is elkezdhetik...a túlnépesedést.
ma is tanultam valamit - A katolikus egyház tiltotta a villámhárítót – Hát a mai pápa lakásán én is letiltanám, pedig full katkó vagyok.
Velvet - Anna Nicole Smith lánya egyre jobban hasonlít anyjára – Nagyon remélem hogy nem, bőven elég volt egy ilyen tragikus életút :SS
spúrman – Tippek meztelen csigák ellen: „A csigák két dolognak nem tudnak ellenállni. Elmondjuk, mi az.” – Drága blogger, hagyd ezeket a házi megoldásokat, maradj a katolikus megoldásnál: AKI MEZTELEN ARRA SÜRGŐSEN ADJ RUHÁT, és ismerkedj meg a magyar helyesírással (igen, a meztelencsigát azt egybeírjuk, és nem az exhibiconizmusa miatt pucér).
Erről a fotóról beszél most az egész világ (18+): "Alakul a botrány! (...) Márciusban születtek meg Terry Richardson ikergyermekei barátnőjétől, Alexandra Bolotowtól. A sztárfotós Instagram-oldalán osztotta meg rajongóival Alexandra és a két csöppség, Rex és Roman meglehetősen intim pillanatát szoptatás közben."NEM ELÉG HOGY TEHETSÉGTELEN, MÉG SZAPORODIK IS ...és íme, így lesz Amerika rosszfiújából példás, cukimuki, "heroikus" (!!!) "apuka":

selkt-sa 2016.05.09. 22:34:40
mióta heroikus egy fotós, aki megerőszakolja a modelljeit??? ti halál komolyan képtelenek voltatok egy nettó ténycsekkolást megcsinálni, és komolyan van pofátok kiss lászló, meg a félhullára erőszakolt kelenföldi lány után leírni azt a szót terry richardson mellé, hogy heroikus??? tudjátok, hogy mit jelent egyáltalán ez a szó??? a nemi erőszak elkövető, pedofil, molesztáló, munkahelyi zaklató, perverz, szadista sokkal korrektebben megfogalmazná a csávó fotós perszonáját, mint a heroikus.
azt mondjuk nem tudom, hogyan vette rá ezt a szerencsétlen nőt, hogy két gyereket bevállaljon ettől az állattól.


CSÜTÖRTÖK, MÁJUS 19.:
A VILÁGOD, MINT TÜKRÖD

0
Kovboj leszel. Vagy énekes.

Talán érdemes:
21:00-kor családi dráma, hol másutt mint a Filmbox Family-n, de a Kauwboy inkább a családról szól mint nekik, és lesz benne jócskán tragédia is. Egy hirtelen haragú apa egyedül neveli zárkózott fiát, aki telefonon kommunikál (?) hiányzó anyjával, ám melankóliájából kirántja egy fészekből kiesett varjúfióka. Apja előbb tiltakozik az állatka ellen, majd beletörődik, és a néző is drukkol hogy a kettejük kapcsolatát alakító minták jó irányba változzanak, de valahol sejthető, hogy SPOILER ON nem lesz túl jó vége SPOILER OFF. Érzelmes, szomorú darab ami talán más megvilágításba helyezi problémáinkat és az emberekhez való hozzáállásunkat is. Előtte egy órával, nyolckor a Tükörvilágban is hasonló felállás vár minket az HBO-n, csak itt egy elanyátlanodott lány és ex-színésznő nagymamája vívódik egymással és a kiscsaj bontakozó tehetsége lehet(ne) az összekötő pont. Az Alice Csodaországát idéző cím mellett néha Swan Song néven is vetítették, de ez se rettentsen el senkit, ez egy nagyon jó munka a felnövés és a gyász nehézségeiről. Dorothy Tristan szinte eltűnt a szemünk elől a Koldusbottal Beverly Hills-ben óta, de itt kétszeresen is bizonyít, egyrészt ő játssza a nagymamát, másrészt a forgatókönyvért is felel. Neki kellene Oscarokat kapnia, és nem Kristen Stewart-nak szórni a pénzt a rendezésre, hát vannak most is női tehetségek halivúdban, basszus! Ugyanitt maradva a Newburgh-i négyek esetének a konteóhívók fognak leginkább örülni, ez ugyanis arról a szégyenteljes akcióról szól aminek keretében egy FBI-ügynök pár büntetett előéletű fekete srácot terrorista-antiszemita merényletekre vett rá (amiket persze kollégái gondosan dokumentáltak és a tévé is ezerszer leadott). Nem akarok se piti bűnözőket, se terroristákat mentegetni (aki visszajáró olvasó az úgyis tisztában van ezzel), kétségtelen a srácok beszédes múltja, de sokat elmond hogy az interjúkban az elítéltek nem vallásról, inkább pénzről beszélnek (ja és egyikük szellemi fogyatékos is), de mindegy, a show sikerült és megy tovább, így Európában már nem is kell mesterségesen gerjeszteni az ellentéteket. Háromnegyed tízkor vár minket egy ritka betekintés a politika mocskos kulisszái mögé.

Kis hírek a nagyvilágból:
Most jól vagyunk, este meg éhen fekszünk:
„Mi jut a szegények asztalára hó végén? (...) Tibor a szerencsésebbek közé tartozik. Közmunkán van, és maszekolni is el tud járni délutánonként. (...) Cigizni sincs nagyon idejük, az a szerencsés, aki munka közben tudja a szája sarkában tartani a cigarettát – mondja. Ő és családja amúgy viszonylag jól állnak, hó végén is jut alkalmanként hús. (...)“Most jól vagyunk, este meg éhen fekszünk” – mondja a felesége, Ildikó.” – Tibor tényleg nagyon „szerencsés”: este „éhen fekszik”, de cigire azért még így is fussa neki napközben :DDD
K - Az Uber kiáltványban szólítja fel a magyar fogyasztókat, hogy legyenek forradalmárok – Szeretnétek itt is Euro-Majdant, mi? Gyengébbek kedvéért összefoglalom: az Uber ugyanolyan tech cég mint a többi amely az emberi erőforrások és munkák megszüntetésére tör (lásd a vezetőmentes autók-kamionok), csak ők ezt látszólag munkahelyteremtéssel csinálják. Nem értitek? Segítek: egy vezetőmentes világban Uber-sofőrökre sem lesz szükség.
Történelmi pillanat: Obama ellátogat Hirosimába – Huh, remélem nem az Enola Gay fedélzetén :SSS
Még van kibúvó a vasárnapi újranyitás alól – Drága Origósok, hát anno éppen ti keltettétek a hangulatot a boltzár ellen!
Megdőlt a folyamatos tévézés világrekordja: „94 óra - ennyit bírt ki a képen látható fiatalember, mit fiatalember, HŐS a tévé előtt egy ültő helyében, és került be vele a Guinness Rekordok Könyvébe. (...) A rekordkísérletet természetesen orvosi felügyelet mellett hajtották végre, a 94 órás maraton utáni vizsgálat megállapította, hogy Fargosónak felgyorsult a szívverése, másodpercekig tartó, mély álomba zuhan csak úgy, és folyamatosan hallucinál.” – 94 óra tévézés, a végén gyors szívverés, spontán elalvások és hallucinációk...hülye a gyerek, ezt a kocsmában egy húzósabb este egy óra alatt el tudta volna érni tévé nélkül is!
51 autót tört össze egy részeg rendőr PrágábanBrékdöpolísz!!!
Akkor húznánk itt egy jó vastag vonalat: "A Windows 10 nyári kiadásában lesz vonalzó is. Kipróbáltuk."ÉDES FASZOM! Már egy rohadt vonalat is csak a képernyőn tudtok meghúzni? Ennyire kockák vagytok, vagy ennyire hülyék?
rgzd - 10+1 Windows 10 tipp, amivel jobban kihasználhatja a számítógépét! – Mivel valójában a Win10 használ ki minket, így a legjobb tipp továbbra is az uninstall. FOGADJÁTOK MEG UJ PÉTER TANÁCSÁT!!!
Milliókba kerül még ma is Lenin, a bolsevizmus atyja: „Lenin testének tartósítása egyáltalán nem olcsó feladat: az orosz kormány a 2016-os évre több mint 54,5 millió forintnak megfelelő rubelt áldoz az egykori szovjet vezetőre. A 92 éve folyó tudományos projekt részletei titkosak, viszont egyáltalán nem biztos, hogy a Lenin-labornak nevezett kutatócsoport még sokáig fennmaradhat.” – Dehogynem, csak be kell vetni valami közönségcsalogaót. Év kommentje-candidate:

Gólem Jenő 2016.05.10. 20:28:26
Én szerelnék bele szervomotorokat és tudna integetni a látogatóknak.

VISZLÁT SZOMBATON!

 

Kulcsszavak: LESZAROM

bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés