2016. 05. 23.
Cannes-you swim? (máj. 23-24-25-26.)
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Cannes-you swim? (máj. 23-24-25-26.)

 

 

 

 

 

 

HÉTFŐ, MÁJUS 23.:
A CSAJ VADÁSZVA JÓ.

0
Hungarian Golden Eye.

Nem érdemes:
Egyszerűen nem értem hogy mit keres a Duna TV-n az Út a háborúba. Az okés hogy mostanában volt az első világégés évfordulója és ennek „örömére” mindenféle dokukat is gyártottak, de hogy magyar csatornán egy ennyire szerbpárti törihamisítást leadnak (még ha 22:50-kor is), az tényleg több a sokknál. Mondjuk hogy az osztrákok minek forgatták le azt se értem, dehát ezek a független filmesek egyre elfogultabb (=nem független) dolgokat tesznek le az asztalra.

Talán érdemes:
Egymás után egy órán belül két magányos férj-vígjáték is vár minket, előbb nyolckor Burt Reynolds mutatja be Egy elvált férfi ballépéseit felesége válókeresetének benyújtása után a Cinemaxon. Az elvileg íróként dolgozó pasit még az is bosszantja hogy a nője zeneszerzőként akar dolgozni és már van „kiadója” is az ő írásait gondozó üzletember képében, Phil azonban nem dobja be a törülközőt: átköltözik egy másik városba és egy elváltakat segítő társaságba jár, összejön egy kórházi nővérrel – csakhogy az exe is felfigyel az újrakezdésre (lásd az eredeti címet: Starting Over) és továbbra is ott legyeskedik körülötte. 1979-es darab, Burt is még bőven karizmája teljében, simán nézhető. Kilenckor ugyanez a téma a FEM3-on csak már a nyolcvanas évekből, de továbbra is nagy nevekkel, itt Steve Martin és Charles Grodin a Lapátra tett férjek akik hol a hírnévvel, hol a fentihez hasonló de jóval titkosabb társaságba járással próbálják orvosolni a szívükön esett csorbát. És még nincs vége, mintha egy napra a lehető legtöbb ilyesmit próbálták volna bezsúfolni, ugyanebben az időben 2010-ben és Svédországban folytatódik a Csajvadászat, csak ezt egy Asperger-szindrómás srác (Bill Skarsgard) vezeti (a betegségre jellemzően túlontúl részletesen megtervezve), célja hogy testvérének nőt szerezzen. Nem (csak) a puszta szívjóság vezeti: amióta a régi barátnő besokallt a hülyeségeitől, minden házimunka őrá maradt. Az első ötlete egy castingolás, persze Miike ebből simán leforgatta volna az Audition második részét, de mivel a Filmbox Family adja, ez az, ami: egy családbarát vígjáték ami szórakoztatva tanít a különbségek elfogadására. Jó nagy időbeli ugrás: annak idején (a hatvanas évek közepén) az Aranyfej igazi fehér hollónak számított, főleg amiatt hogy a legsötétebb cucializmusban eljöttek hozzánk Ámérikából gyerekfilmet forgatni, és még hazánk színészei-mozisai is részt kaptak a tortából. Az ürügy minderre az hogy egy híres amerikai nyomozó Magyarországra jön egy konferenciára, a terv az hogy míg ő beszédeket tart, családja kikapcsolódik, de mindez kútbaesik amikor gyerekeiet megvádolják Szt. László hermájának ellopásával és innentől természetesen a legkisebbekre hárul a Stevenson név tisztázása meg a valódi rablók lefülelése. Az hogy a történet szinte minimális, már az akkori kritikusoknak is feltűnt, akkoriban azzal nyugtázták hogy a gyerekeknek így is bejön majd, 2016-ban, millió átépítés viszont „csak” egy elfogulatlan megőrzése az akkori Budapestnek, gondolom nem a fiatalokra gondolt a Duna World sem a 02:25-ös kezdéssel (ők ha akarták már délelőtt negyed tizenkettőkor belefuthattak). A hatása azért még így is kimutatható az összes szocreál-amcsimásoló magyar vígjátékban (Kojak Budapesten és kb. az összes Ötvös Csöpi-film, és ma már elsősorban ezeket is a korrajz miatt nézzük), de még a Sherlock Holmes nevében is valahol merít belőle.

Cannes? #LESZAROM.
...kivéve a Mihalik Barbara-Palvin Enikős híreket, azok továbbra is külön kategória:
videó – Így koldulhatja be magát bárki a filmsztárok közé: „Szmokingban és estélyiben kell jegyet koldulni, nők magassarkú nélkül bele se vágjanak. Megmutatjuk Cannes-t alulnézetből.”HÉ GYEREKEK, ÉS FIZETNI KI FOG LESZAROM.
A boldogság, a korrupció vagy a bosszú a fontosabb? – Egyik sem, hanem GIANNA MICHAELS a LESZAROM.
Ezen a filmen az sem segít, hogy Charlize Theron meztelenre vetkőzik – Sőt, ezzel csak súlyosbítják azt, ami: „Sean Penn filmje, a The Last Face a cannes-i filmfesztivál eddigi legízléstelenebb filmje. Hiába a világsztárok, a hol gyomorforgató, hol giccses filmet kifújolták a vetítésen.”SEAN PENN MÁR MEGINT FULLBA NYOMTA A KRETÉNT LESZAROM.
Velvet – Szó szerint ruhabaleset történt Cannes-ban – Szó szerint LESZAROM.
Gumicukor – Salma Hayek mellkasát egy másik nő nyalja Cannes-banAZ NEM "NŐ", HANEM CSAK CHLOE SEVIGNY LESZAROM.
Elválunk, ha kifizetsz: „Szívszorító filmet láttunk két ember elhidegüléséről és a szánalmas játszmáikról. Cannes-ban vetítik, de reméljük, magyar premierje is lesz.” – Én is már alig várom. Ja, nem: LESZAROM.
DiCaprio kiakasztotta a környezetvédőket: „A Cannes-ból magángéppel ruccant át New Yorkba, aztán vissza Franciaországba.”"A" CANNES, LOL LESZAROM a grínpíszeseket, ha meg nem ért volna időben a bemutatóra akkor meg az volna a baj!
Teljesen megőrült a zsűri Cannes-banMIÉRT, EDDIG ÉPESZŰEK VOLTAK LESZAROM.
Ryan Gosling Cannes-ban készült fotói láttán be fog pisilni: „És miközben a képeket nézegeti, csak azt tudja majd mondani: ÚR-IS-TEN!” – Nem, én továbbra is csak azt tudom rá mondani hogy LESZAROM, pisilés helyett is!
Woody Allen új filmje Moszkvába megy: „Cannes-ban nyitotta, Moszkvában zárja a filmfesztivált. Kristen Stewart remekel benne.”BIZTOS EZ IS AZ ÉV FILMJE LESZ LESZAROM.
A Szerelem vitte mennybe Makk Károlyt Cannes-ban: „Újra vetítették Cannes-ban Makk Károly 45 éve díjazott filmjét, a Szerelmet. A rendező a vetítés előtt mesélt arról, hogyan lehetett egy ilyen filmet átvinni Aczél Györgyön.”LESZA Az egyetlen jó film az egész rohadt fesztiválon!!!!


KEDD, MÁJUS 24.:
SÉTA A TOLVAJOK KÖZÖTT

0
...szóval hol is van az a szekrény?

Talán érdemes:
Ha nincs még elegünk a régi dicsőségek hánytorgatásából, a retekklubbon 23:20-kor vár minket a XXI. század és vele A Beatles a világban és Magyarországon, vagyis a gombafejek forradalma ezredszerre is, még azt se mondhatnánk hogy a magyar vonal miatt bármi újdonságot kapnánk, Ungváry Tamás óta számtalanszor ki lett vesézve ez is. Éjfél előtt öt perccel vissza a Véres valóságba a Filmbox Plus-on egy brazil dokumentumfilmmel ami sejthetően a Dél-amerikai ország erkölcsi állapotával (vagy annak hiányával) foglalkozik, röviden úgy lehetne összefoglalni hogy „ahol korrupció van, ott mindenki szem a láncban” és még a látszólag ellentétes oldalaknak is „szükségük van” egymásra, senki sem létezhet a másik nélkül, se a kisstílű szélhámos, se a gyerekeire büszke emberrabló (aki egyfajta Robin Hood-ként tekint magára mivel a fülek és végtagok levágásával keresett pénz egy részével a szegényeket és szűkölködőket támogatja), a gazdagok meg főleg nem. Szűk másfél órányi nagyontömény infó-adag ami után kétszer is meggondoljuk hogy elmenjünk-e a riói olimpiára (ki tudja, talán pont ez is volt a cél a leforgatásával-műsorra tűzésével). Éjfélkor egy hasonló leleplezősdi a Filmboxon, de már rendes mozikeretek között amik azért mutatnak hasonlóságot bizonyos eseményekkel. Három ember akaratlanul felfedi az első iraki háború (és általában a demokráciaexport) igazi okát, ami (minő meglepetés!) az olaj (2009-ben még ez a vicc is új volt, le is konteóztak mindenkit aki csak fölvetette), és ehhez mindössze annyit kellett tenniük hogy hármójuk munkájának eredményeit (pénzügyi szakember, médiamunkás, olajipari szakértő) összerakják, és innentől válik számukra veszélyessé az élet, Tolvajok közt ugyanis nincs irgalom a becsületeseknek. Lassan hagyomány lesz a Duna TV-n a Fernandel-bohózatokból, de az örömünk nem teljes, mert sajnos a korai időpont (01:40) is a szokás része lett, pedig a Szökevény szekrény többet érdemelne ennél, már csak mint a Tizenkét szék távoli rokona is. Azt hinnénk hogy ha egy tucat bútordarab helyett csak egyet kell előkeríteni akkor minden egyszerű, de nem, főleg ha az egy gazdag nagynéni tetemét rejti (vagyis a székekhez hasonlóan itt is pénz van a dologban, az unokaöcs ugyanis nem veheti fel az örökséget az exitus fizikai bizonyítéka nélkül). És hogy hogy kerül az öreglány a gardróbba? Elvileg költözni akart, csak útközben megfagyott, a munkások pedig jobb híján oda tették majd „véletlenül” elveszejtették.

Kis hírek a nagyvilágból:
Összeverték a börtönőrei az orosz művészt, akit azért ítéltek el, mert felgyújtotta az FSZB-központ egyik ajtaját:
„Eltört a térdem, a bordám megrepedt, vérömlenyeim vannak, és nehezen kapok levegőt. Ez a szokásos következménye annak, ha valakit áthelyeznek az egyik börtönből egy másikba” – írta Pjotr Pavlenszkij.” – Szerintem ez is csak úgy „művész” ahogy a Pussy Riot "zenekar".
Kína megint megmenti a szocializmust: „Oxigént adnak Venezuelának.” – De basszus, miből? Hát nekik sincs!
Újabb női tagja lett az afgán kormánynak, így már csaknem minden negyedik afgán miniszter nőMAJD LESAVAZZÁK ŐKET Ez nagyszerű, akkor már majdnem ott tartanak mint anno a hatvanas években!
A színpadon halt meg a Guinness-rekorder nagybőgős: „Jane Little a There's No Business Like Show Business című műsor közben esett össze.” – Hát, legalább stílszerűen távozott szegény :SSS
Ellopták a hírhedt budapesti Bentley-t - ...and nothing of value was lost.
Fémszerű darabok lehetnek a Túró Rudiban: "Ha vett június 2-án lejáró hatos csomagot, vigye vissza a boltba." – Szerintem megintcsak arról lehet szó hogy a gyártó a fogyasztó helyett is gondolt a vashiányra.
Annyira bepörgött az Eagles of Death Metal-koncerten, hogy leharapta egy másik ember fülét – Nézzük a jó oldalát: legalább nem ölt meg senkit.
élet - Álmukban halálra szurkálta két kisgyermekét a 24 éves anya – Gondolom az Unicef már gyártja a videókat az "Ide bújj, ha bejön anya"-sorozathoz. Ja, nem.
Tömegverekedés egy moszkvai temetőben, többen meghaltak: „Három ember meghalt és tízen megsérültek abban a verekedésben és lövöldözésben, amely szombaton déltájban történt Moszkva legnagyobb temetőjében, a Hovanszkoje sírkertben mintegy 200 ember részvételével. Az orosz belügyminisztérium sajtóosztályától származó első jelentések szerint a verekedés (...) a temető dolgozói között tört ki, akik állítólag a jól fizető temetői szolgáltatásokon vesztek össze.  Később azonban a Ritual temetkezési vállalat hivatalos közleményben arról tájékoztatott, hogy a verekedés résztvevői Közép-Ázsiából érkezett illegális migránsok voltak, akik egy közeli építkezésről menekültek a temetőbe, hogy ott rejtőzzenek el a Szövetségi Migrációs Szolgálat (FMSZ) ellenőrzése elől.” – Akármi is a Zigasság, ha Magyarországra jössz, nem veheted el a sírhelyeinket, ja és ide a hullaházba se hozzák őket, teltház van!

 

SZERDA, MÁJUS 25.:
BARTERZÓNA

0
No, I can't hear anything either.

Nem ajánlott:
M2 / Petőfi TV, 23:50
– Zenei téren mintha visszavennének minden jót amit ez elmúlt hetekben kaptunk, Az A38 Hajó színpadán ugyanis ma a Kistehén lesz a vendég ami tulajdonképp egymaga Kollár-Klemencz László (még akkor is ha újabban már szólóban is nyomul és nincs sok különbség aközött meg az anyazenekara stílusa között). Már az az egyperces, Sziget-beharangozó rajzfilm is rohadt fárasztó volt, hát még az amikor teljes csapatot gründolt köré (és még ezt is lehetett fokozni amikor az levált róla és Intim Torna Illegál néven folytatta a kultúrszennyezést). Kihagyom, sorry.

Nem érdemes:
Film+, 01:35
– A Hull-a-rabló pont olyan mint azt elsőre sejtjük (cím, leadócsatorna, időpont): az ötleteket (zombik kontra balek bankrablók), de még az aktuális magyar címet is lopták (Hulla, hó, telizsák, egyébként meg régebben is próbálták ránk tukmálni csak akkor Zombik alkonya néven). Big Daddy Kane és E-40 beválogatásából kitalálhatjuk hogy a raprajongókat célozták be az alkotók, és hát tényleg olyan mintha a Környékbeli fiúk vagy a Dzsungelláz kereszteződne bármelyik tetszőleges élőhullás izével, plusz a vámpírzsánerrel (igen, ezek a zombik még vért is szívnak). Bár 2007-es, de majdnem olyan rossz mintha most csinálták volna a divathullám meglovagolása céljából (gondolom ezért is adják le és ezért változtattak a magyar címen is).

Ismétlés, talán érdemes:
Hajnal egy előtt öt perccel
még mindig pasik és csajok, csak most az HBO 2-őn és Barcelonában, de szerencsére nem Woody Allen rendezésében, így elmarad a spanyol főváros idealizálása, van viszont egy frissen elhagyott ex-pat amcsi akihez beesik hivatásos katona unokatestvére és megpróbálja kirángatni magányából és akár még füllent is róla ha azzal érdekesebbé teheti a jelöltek előtt. Ami Whit Stillman vígjátékának a remekül megírt forgatókönyv mellé még plusz többletet ad az az hogy beleszőtte a nyolcvanas évekbeli Amerika-ellenességet (vagyis nem csak arról lesz szó hogy az amik leülnek a helyi romkocsmában és öt percen belül ragadnak rájuk a nők, hanem pofára is esnek néha). Bár két éve voltmár, a gyér választékból ma ez a legjobb.

HeteRovat:
menőciki – Üzenjük a férfiaknak: 2016 a hajgöndörítés éve
– Üzenem BRÜSSZELNEK a velveteseknek: maradok heteró.
Ragasszon szőrt a körmeire, ha menő akar lenni – Köszönöm, bőven elég az a szőrzetem ami természetesen nő.
Meneküljenek, Stohl András mindenkit megdug! – ...kivéve a heterókat.
A földlakók 2,7%-a lájkolja Ronaldót – A maradék pedig férfi és heteró-sekszuális.
hogyvolt – Szolárium nélkül mit ér az élet: „A kaja vészesen elkezdett fogyni, az éhezés mindenkiből kihozza az állatot. Vagy a metroszexuálist.” – ...és ha minden kötél szakad még mindig megehetjük a metró-sekszuálisokat.
Ricky Martin új pasijától eláll a lélegzeted!: „Azta!” – Nem, mert heteró vagyok ^^
smize – 7 trend, amit a stílusos férfiak fognak követni a nyáron – ...kivéve a GYEVI BÍRÓT heterókat!
Sokáig akar élni? Kerülje el a férfiakat! – Ez nekünk, heteróknak nem lesz nehéz :)
élet – 2016-ban minden menő étel szivárvány színű – Kivéve minket heterókat, mi szivárványszínűt max. hányi szoktunk! EGÉSSÉG!
tejben-vajban – Nem ússzuk meg a hippiskedést tavasszal – Mi, heterók szerencsére ebből is kimaradunk.
Piros napszemüveg a divat az idén: „De egy kerek lencsével is menő lesz és most megtudhatja, mi az a Gatsby. Megmutatjuk a legfontosabb napszemüvegtrendeket!” – ...de nem a heteróknak akik Gatsby-ból is maradnak a Nagynál!


CSÜTÖRTÖK, MÁJUS 26.:
MY VÖRÖS SZEREP

0
A város félig üres, vagy félig tele van?

Talán érdemes:
Nyolckor
újabb korrekt HBO-doksi, ezúttal a sport világának egy speciális szeletéről, újra beszédes címmel: az Ütős csajokat hallva először Miló Viktória juthat eszünkbe ami érthető, ő a legismertebb arca itthon a küzdősportos nőknek, de szerencsére nem csak rá koncentrálnak: a befutott sportolótól az amatőrig és az épp csak SZÁRNYAIT karjait próbálgatóig mindenki szóhoz és képhez jut a meccsektől a privát pillanatokig, de az igazi mélyütést a néző kapja még úgyis hogy a lányok ugranak a ring kötelei közé. Egy órával később (21:00) ismétlésgyanús poszt-9/11 dráma a Film Mánián amiben Adam Sandler próbál túllépni a hozzá kötődő közhelyeken, ő játssza a családját terrortámadásban elvesztett, megtört férfit, de az Üres város igazi főszereplője Don Cheadle fogorvosa, akit viszont munkája és családja tart „rabigában”. A két, egymástól nagyon különböző férfi hosszú évek után találkozik újra az egyetemi éveiket felidézni, és kettősük hol megnevetteti, hol komoly hangulatokba kergeti a nézőt.

Ajánlott:
Nagyon remélem hogy a kistehenes borzalom ellensúlyozására adnak végre egy táncházas-folkzenei dokumentumfilmet a Duna TV-n (és ezt már „csak” féléjfélkor). A Keleti szél egy francia, de magyar gyökerekkel rendelkező hegedűs és apja zarándokútja Provence-ből a Kárpátok közé és az A38-ra, Szomjas György kamerájával, aki a tervezéstől a fellépésig kísérte hőseinket (köztük a hazai Legnagyobb Neveket, Sebőt, Dresch-t és persze Sebestyén Mártát). Dario Argento ugyanitt, de 00:55-kor adott Mélyvöröse szintén ajánlott, de ahogy az apokaliptikus jakuzákkal, ezzel is csak óvatosan (még akkor is ha a vágott, százperces verziót adják le): ha nem a rendezőtől elvárható költői vérontás, akkor némi (szükségtelen) állatkínzás fog minket kiakasztani. Ettől függetlenül is a Profondo rosso a giallo-k egyik legjobbja és örökös hivatkozási pont sznobéknál, köszönhetően a klausztrofóbikusan fényképezett terekmek és a nyomasztó történetnek: egy médium egy gyilkos jelenlétét érzékeli a közönségében, majd nem sokkal ezután meg is ölik a Rómában vendégeskedő zongoraművész szomszédja (David Hemmings) szeme láttára, aki megpróbálja kinyomozni az elkövető kilétét és közben megmerül az olasz éjszaka legsötétebb bugyraiban. Bizarr, felkavaró, és ha megnézzük, elmondhatjuk hogy már EZEN IS TÚLVAGYUNK láttuk.

Gianna Michaels rovat:
Ki volt a legjobb csaj a Coachella első hétvégéjén?:
„A kérdés az, hogy a topmodellek vagy a random fesztiválozók néznek ki jobban?” – Egyikük sem, hanem...
Segítsen kitalálni, hogy ki legyen Harry herceg felesége! – Gianna Michaels. Ja nem, ő az ÉN feleségem legyen!
fixált eset - Gumicukor - Találja ki, milyen nővel jött össze Leonardo DiCaprio! – Hát nagyon remélem hogy nem Gianna Michaels-szel :(((
Senkinek nem kegyelmez Áder János: "Csak egy embernek: márciusig 87-ből 86 kegyelmi kérvényt elutasított. De ki az az egy szerencsés?" – Bizonyára Gianna Michaels.
18+ Harley Jade seggénél ma úgysem fog jobbat látni az interneten - De igen: Gianna Michaels-ét.
Harminchét éve uralkodik, most is győzött. Ki az? – Gianna Michaels. Ja nem, ő 33 éve uralkodik :)
18+ Unja a csontkollekciókat? Akkor ezt a pornóst imádni fogja! – Természetesen itt is csak ő jöhet szóba, ahogy szponzoráció esetén is:
Van tippje, hogy ki a Pörköltkirály arca? - Gianna Michaels, mert ő mindig jó húsban van!
Fehér ház - Eldőlt, ki lesz Trump kihívója – Remélem hogy Gianna Michaels! Én már évek óta csak rá szavazok.
Ki a legjobb testű hazai celebférfi? - Ez is Gianna Michaels lenne, ha átoperáltatta volna magát. Szerencsére nem tette, de a magyar állampolgárságot még fölveheti!
A legfontosabb magyar ember is úton van Cannes-ba – Nahát, akkor már föl is vette? o_O
Melyik  a legdögösebb robot?: "Az egyik hozza a sört, a másiknak jó a teste. Ön melyikükkel járna a legszívesebben?" – Továbbra is Gianna Michaels-szel, a robotokat meghagyom a perverzeknek.
18+ 10 nyomós ok, amiért Harley Jade a pornósok istennője – ...és egyetlen fotó, hogy miért NEM ő az:

0

VISZLÁT SZOMBATON!

 

Kulcsszavak: Gianna Michaels, LESZAROM

bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés