2016. 05. 28.
Belle pók és doksisimi (máj. 28-29.)
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Belle pók és doksisimi (máj. 28-29.)

 

 

 

 

 

 

SZOMBAT, MÁJUS 28.:
SZERELMES ÖSZTÖNÖK

0

Kiborítjuk otthon a házibilit?
 

Talán  érdemes:
HBO, 20:00 – Mondanám hogy Sophie Marceau-hoz már csak a kora miatt is illenek a háziasszony-szerepek, de az a szomorú igazság hogy (velem ellentétben) ő egyszerűen képtelen az öregedésre (lásd még: Monica Bellucci), vagyis bár az Elemi szerelemben is az idősebb nő szerepét osztották rá, a nézőre is ugyanúgy hat mint itteni partnerére (Francois Cluzet), még azt is elnézzük nekik hogy mindketten családosak, hogy egyikük sem kimondottan átlagember (a nő író, a férfi ügyvéd), viszont a nem egészen halivúdos befejezés szinte már kárpótol mindezekért – de főleg Marceau, aki mint mondtam, ötvenévesen is huszonévesnek néz ki. Stílusváltás: az X tervezetet nem illik összekeverni az überszar Project X – A buli elszabadul című tinibaromsággal, még az azonos (angol) cím és a leadócsatorna (Film+) ellenére sem, ez egy állatkísérlet-ellenes dráma (és ami még rosszabb, ugyanezen a néven van még egy ritkán vetített, de nagyon jó sci-fi is). Mondanivalója összefoglalható annyiban hogy attól még hogy valaki-valami nem annyira vagy nem úgy intelligens mint mi, emberek, még nincs jogunk minden hülyeségnek (pld. radioatkív sugárzásnak) kitenni, erre jön rá az amerikai légierő alkalmazásában álló kutató (Matthew Broderick) is amikor úgy dönt hogy a kísérletezés helyett inkább visszaviszi régi gazdájához a láthatóan NEM sima állatkertből érkezett csimpánz-tesztalanyt. Jól is teszi: a makit egy biológuscsaj (Helen Hunt) vizsgálta korábban. A nyolcvanas évek egyik alulértékelt darabja James Horner remek zenéjével, nagyon fiatal gyerekekkel azért ne nézessük meg (erről már az este tizenegyes kezdés is gondoskodik): bár Disney-film, de elég hatásosan mutatja be amikor a hadsereg azt tesztelte hogy például nukleáris robbanás után mennyi ideig tud „működni” egy pilóta – és mivel emberekkel (már!) nem játszhattak szabadon, maradtak a hozzájuk biológiailag legközelebb állók. Félórával később (23:30) már kitalált borzalmak a Cinemax 2-őn. Nem is lehetne rosszabb évszakban leadni a Karácsonyi horrormesét mint így a nyár küszöbén, és még az se lehet rá kifogás hogy „de legalább jó” mert hát nem az. Az ötlet adott (több kis sztori és köréjük egy összefogó kerettörténet), csak nem használják ki rendesen: időbe telik amíg a nézőnek leesik hogy most a négy az egyben-felállás van érvényben. A fővonal Télapó sarkköri birodalma ahol a manók közt zombivírus tarol, ezt szakítják meg előbb egy régi iskolai gyilkosság után a lezárt suliban kutakodós tinislasherrel majd egy rendőrsztorival ahol az illegális karácsonyfavágás nyeri el méltó büntetését, végül pedig egy babába zárt ördögfióka kezd el öldökölni. Ezek közül egyedül a Télapós szál van rendesen, hatásos effektekkel megcsinálva, a többi az Asylum szintjét is csak alulról karistolja még William Shatner (a „valóságban” játszódó részeket összekötő rádiós) és a kötelező magyar vonatkozás (George Buza) ellenére is.

Nem érdemes:
Retekklubb, 23:10
– Sosem voltam nagy Freddy Krueger-rajongó, de a Rémálom az Elm utcában remake-je még nekem is megrázó volt: nem elég hogy Michael Bay producerálta, de a Szellemirtókhoz hasonlóan ez is csak újraforgatás, max. annyiban van megvariálva hogy nem egyetlen forráshoz nyúltak vissza hanem a pulóveres rém kalandjainak majd’ minden részéből átvettek egy-egy jelenetet (azt hogy a mai technikával megcsinált ijesztgetések messze elmaradnak a puszta kézzel összerakott kellékek mögött inkább meg sem említem). Hardcore Elm Street-lakók egyből sorolni fogják mi honnan van, én csak azt érzem hogy ez az egész többszörösen voltmár (ja és Samuel Bayer személyében újabb nagyfilmmel próbálkozó videoklipest tisztelhetünk aki határozottan nem tanult elődei hibáiból és nagy vidáman újra elköveti őket). Persze az igazi alap az eredeti: a címbeli utcában lakó tinik álmaiban megjelenik az összeégett Freddy és akit megkarmol, az a valóságban is meghal. A fő gond mégis az hogy a horrorműfaj nem létezik karizmatikus gonosz nélkül, és Englund hiánya több mint érezhető: itt a bizonyíték rá hogy nem lehet akárkire maszkot, sapkát meg körtkoben-pulcsit adni, Jackie Earle Haley-ben kb. semmi sincs ami annak idején emblematikussá tette a karaktert, még az anno természetesnek ható, gúnyos beszólások is erőltetetten hangzanak tőle. Na de nézzük a jó oldalát: legalább nem egy kövér nővel játszatták el a főgonoszt, mondjuk azt nem is tehették volna a Femen, a NaNe meg az egyéb lobbiszervezetek tüntetései nélkül – vagyis dehogyisnem, ugyanis itt a főszereplővel elkövetett két nagy hiba közül az egyik az hogy megpróbálják szimpatikussá (!!!) tenni (a másik az az hogy már az elején szemtől szembe találkozunk vele – semmi rejtély, semmi suspense). Ha már itt tartunk:

Remake rovat:
c:c – Sorozat lesz a Halálos fegyverből
- Miért, eddig mi volt? :) - „Mel Gibson és Danny Glover azonban már nem tér vissza.” – Minek is? Ha Englundot ki tudták költöztetni az elmuccából...
Lesz Dzsungel könyve 2, új Mary Poppins is: „A Disney az utolsó cseppet is ki akarja facsarni az élőszereplős mesefilmek sikeréből.” – Sőt, a nemélőkből is:
25 éve várunk arra, hogy elkészüljön ez a film: „És a legszebb, hogy Emma Watson a főszereplő benne!!” – Nem, az a „legszebb” hogy ti még mindig azt hiszitek hogy a Disney dolgozta fel először a Szépség és a szörnyeteget, holott pár éve is volt belőle egy francia kiadás.
id – Tetris-mozi készül 80 millió dollárból, megőrült a világ: „Sci-fi thriller lesz. Sőt, trilógia! De mi a bánatos úristennek?” – Hogy a hülyék erre is kidobjanak egy valag pénzt, kedves blogger, te meg istenkáromlásért mondj el gyorsan húsz Miatyánkot!!!
Itt vannak az első képek az új Hét mesterlövészből: "Denzel Washington bajuszt és hatalmas barkót visel a filmben. Egy rövid előzetes is van hozzá." – Na ez történik amikor egy feka ex-kliprendező komolyan veszi Tarantinót és fullba nyomja a Djangót. Igen, a régi Vadnyugaton csak úgy hemzsegtek a szabadon kószáló fekete párbajhősök, akik csak úgy egy fehér csapat élére álltak (és most képzeljük el hogy valaki leforgatja mondjuk a Bíborszínt vagy az NWA-mozit, csupa fehér szereplővel). Füves poénok és baszós-fingós viccek nem lesznek benne? Mondjuk mindegy, már úgyis Év filmje lesz hogy még kész sincs:
Így kell eladni egy mocskos westernfilmet: „A hét mesterlövész az év filmje lehet, ősszel jön.”KÖ-VE-TE-LEM hogy ZÚZASSÁK BE AZ EREDETIT, semmisítsék meg a kópiákat, és hurcoljanak Guantanamóra mindenkit aki csak egyszer is megnézte a Yul Brynner-féle verziót!!! Jogegyenlőség FTW!!!
Az internet népe rühelli az új Szellemirtókat: „Egy film nem kapott annyi negatív visszajelzést, mint a nőkkel újraforgatott klasszikus.” – Dehogynem, ott van például a Hét mesterlövész :DDD Nincs mese, le kell váltani a közönséget, vagy legalábbis médiamunkásokkal puhítani az agyukat:
Nem kell utálni az új Szellemirtókat: „Az egész internet dühös erre a filmre, de pontosan miért is? Az új előzetesben egész vicces dolgok vannak.” – Ja, tiszta HA HA, VERY FUNNY az egész trailer. Ja, nem, viszont érdekes hogy egy ilyen gender-egyenlő remake-ben szabad viccelni a bőrszínnel meg a testsúllyal:

Leadfoot 2016.05.19 09:32:12
Az milyen vicces, mikor a viccesnéger útjából elugranak a koncerten, mert kövér! Érted? Kövér!!! Szakadtam, gecc!

...én is:

0

 

VASÁRNAP, MÁJUS 29.:
MATYI BÁCSI LEVELESLÁDÁJA

0

Karácsony a rácson túl.

Ismétlés, de érdemes:
Fél tízkor
Mészáros Márta mamájának múlt heti, sztálinnak címzett levelei után egy hasonló témájú, tízéves, de aktuális dokumentumfilm a Duna World-ön a vörösök itthoni helytartójának postaládájából (Levelek Rákosihoz). Hírességek és kisemberek kérnek és gyakran könyörögnek, a hatalom meg néha válaszol, hol szóban, hol tettben (fekete kocsi, stb.). Érdekes téma ami egy kicsit komolyabb hozzáállást és bővebb játékidőt érdemelt volna.

Talán érdemes:
Nyolckor
ne higyjünk az ajánlóknak, a Kamikaze NEM akciófilm ahogy nem is romantikus vígjáték vagy dráma, inkább mindegyikből egy kis darab, életigenlő egésszé gyúrva ahogy az a spanyoloktól elvárható. „Hőse” egy terrorista aki elvileg a ruszkiktól Spanyolországba tartó repülőn robbantaná be a hangulatot, de a járat törlése miatt az utasokkal együtt egy hotelben kénytelen elütni az időt. Üresjáratban mi mást lehet csinálni mint beszélgetni, mi másról mint a Zéletről, és a leendő áldozatokét megismerve a merénylő is kezdi átértékelni a magáét. A Cinemaxon vár minket ez a jó értelemben vett multikulti toleranciamese (és nagy szó ha ezt mondom valamire), bár működne az ilyesmi a valóságban is, de ugye az a legritkább esetben hír hogy az öngyilkos merénylő egyszercsak meggondolja magát. A testvércsatornán (Cinemax 2) ugyanekkor egy krimi és vígjáték keverék amit abban az esetben fog bejönni ha szeretünk a rosszfiúknak drukkolni (vagy a kelleténél jobban rá vagyunk gerjedve Margot Robbie-ra), egyébként a Focus (A látszat csal) csak egy újabb Will Smith-próbálkozás a megtépázott renomé visszaállítására (nehéz lesz). A vólsztrítfarkasa a legközelebbi viszonyítási pont Robbie miatt (őszintén: hallottunk róla, felfigyeltünk rá azelőtt is hogy pucérra vetkőzött benne?), illetve hogy itt is a gonosz a „jó”, a lopás a „menő”, és – ellentétben a korábbi szélhámosfilmekkel – nem bosszúból verik át a népeket hanem mert FIATALOK ÉS KELL NEKIK A PÉNZ megtehetik. Az idősebb mestertolvaj előbb kiképzi a fiatalt aki a balekokkal szemben még a női bűbájt is bevetheti, majd belezúg, és sejthetően különválnak útjaik, hogy aztán egy minden eddiginél nagyobb fogásnál találkozzanak össze, csakhogy feltűnik egy harmadik, ugyancsak nem kispályás challenger is a színen. Ha elvonatkoztatunk attól hogy mindenki rossz és ezért potenciális préda akinek pénze van (és hát viszonyítás kérdése az is hogy kinek mi a sok pénz), akkor két (majd három) nagyon ellenszenves embert láthatunk akik egymást túllicitálva lopnak meg másokat. Ha mindenképp tolvajfilmet akarsz, ott a Harry In Your Pocket ami nem szépíti a bűnözők világát akik az átlagember pénztárcájára utaznak (és ott a szerelmes szál sem ennyire elcsépelt). Még mindig ugyanebben az időben egy ezévi történelmi dráma az HBO-n a Végsőkig kitartó Lyndon B. Johnsonról aki az USA egyik legkevésbé kedvelt elnöke volt. Azt lehet mondani hogy ő képviselte mindannak az ellentétét ami JFK volt (emberi jogok, nyitottság, fiatalság), főleg úgy hogy elődje megölése után egyből ő jött és vele a hidegzuhany ami a hatvanas évek kezdődő álmainak befejezésével fenyegetett, aztán persze kiderült hogy lehet még rosszabb ennél is.

A seksz, a szipu rovat:
cs – Döbbenetes, mennyit iszunk
– Kell is, a valóságot nem lehet józanul kibírni:
Rendesen vedeljük a sört: „Ebben igazán jól teljesítünk: több mint egymilliárd korsót nyomtunk le tavaly.” – ...és ehhez a jobbanteljesítéshez én is hozzáteszem a magamét! EGÉSSÉG!
ukko – 4 gyógynövény a másnaposság ellen: „Nem csak aspirin és húsleves lehet a menü, ha nem vagyunk formában az esti buli után.” – Már azt mondtam volna hogy ennél a vegánpropagandánál nincs lejjebb amikor kiderült hogy mégiscsak van:
Van Isten, feltalálták a másnaposság elleni jégkrémet! – A Fffférfiak továbbra is szőrével (alkohollal) gyógyítják a kutyaharapást (másnapot), egyébként meg neked is húsz Miatyánk.
élet – Látott már szoftpornót ingatlanhirdetésben?: „Ha nem, akkor most láthat.” – Kösz nem, maradok a hardkórnál, ahogy zenében is. Persze nem akárminél:
prominent 18+ Jön a nemzeti pornóarchívum – Már majdnem azt mondtam hogy VÉGRE, amikor megláttam hogy Kovi életművét archiválják. Hát tegyék, lelkük rajta, csak ne tegyék kötelezővé a nézését!!!4 négy
Unom a megszokott webshopokat. Hol vásároljak? – Seksz-shopokban, basszus.
prominent 18+ Egy szál péniszben tombolt a színpadon: „Durva jelenet játszódott le egy borfesztiválon. Még a biztonsági szolgálat is lefagyott a döbbenettől!”Nap kommentje:

Zorba the Geek 2016.05.13. 11:25:43
"Bokor Réka kezébe vette a dolgokat"
:-) Azért addig nem fajultak a dolgok.

Hat lefejezett és feldarabolt holttestet találtak egy mexikói taxiban: (...) Michoacán és Jalisco a kábítószergyártás és az Egyesült Államokba irányuló drogcsempészet központjainak számítanak, ahol mindennaposak a drogkartellek állandó, gyilkos csatározásai. A hat férfit is feltehetően kábítószeres bűnözéshez kapcsolódón ölték meg, írta az MTI.” – Dehát pár hete pont az volt a hír hogy Mexikóban legalizálták a füvet és innentől mindenki boldog és senki se öli a másikat!!!! Hát a média nem hazudhat!!!!!!!!!!!!!!
prominent 18+ Szexelt már fával?: „Vannak, akiknek szexuális kielégülést szerez maga az anyatermészet és annak minden növénye.”Év kommentje-candidate:

0

VISZLÁT HÉTFŐN!

 


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés