2016. 05. 30.
Hónaphatáron (máj. 30-31., jún. 1-2.)
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Hónaphatáron (máj. 30-31., jún. 1-2.)

 

 

 

 

 

 

HÉTFŐ, MÁJUS 30.:
ALL YOU TROUBLES

0
Are far away, but so close.

Nem érdemes:
Tízkor a Lucifer után újabb gonosz-relativizáló sorozat, csak most az AMC-n. A Preachernek is erős reklámkampány jutott (fejjel lefelé fordított templom, fordított kereszttel, gondolom merő véletlenségből), mondjuk a sablonos megszállottság-sztori mellé kell is. Az Ördögűzőben ugye egy kislányt szállt meg egy démon és egy pap adta érte a lelkét, na itt egyből egy lelkészbe költözik egy hasonló sötét entitás. Nem is kell nagyon ismernünk a Bibliát ahhoz hogy beazonosítsuk melyik oldal is küldte a lényt, pedig a forgatókönyvesek mindent bevetnek hogy ne lássuk olyan feketének a betolakodót („bűnből és a jóságból született”), ráadásul hatására a lelkész is nekiáll Istent keresni (MUHAHA, gondolom úgy mint Morgan Freeman, az ő sorozatával direkt nem foglalkoztam, az Idők Jelein mindent megírtak róla amit lehetett). Lesz még kötelező vámpír és még a texasiakba is rúgnak egyet (de hogy miért nem fordították le a címet magyarra, az egy nagy rejtély), aki nem unja még ezeket az okkult faszságokat (vagy esetleg szereti homokba dugni a fejét velük kapcsolatban) az tehet egy próbát, én nem fogok.

Talán érdemes:
Cinemax, 20:00: Yesterday története
– Nem közhelyes toleranciamese hanem húsbavágó dráma egy tudtán kívül AIDS-szel megfertőzött fekete nőről aki épp egyenesbe jönne (gyerek, házasság és munka terén) amikor kiderül hogy férje félrelépésének következményeit neki is viselnie kell. Már csak azért is kuriózum mert ez az első zulu nyelvű film, de az Oscar-jelölés nem (csak) ennek, hanem a kiváló forgatókönyvnek szólt ami bemutatja milyen rohadt nehéz HIV-fertőzöttként „normális” életet élni, szemben a társadalom előítéleteivel, milyen az amikor az ember végülis megbocsát annak aki megfertőzte, és milyen célok ad(hat)nak erőt a küzdelemhez.

Ajánlott:
Hajnali háromnegyed egykor
Sára Sándor remek doksija a Duna TV-n 1990-ből a Gulág túlélőiről egyikük, az erőszakkal leventének vitt Dr. Keményfi Béla visszaemlékezéseivel. A Te még élsz? sokatmondóbb bármelyik háborús mozinál, nagyjából olyan mocskosnak mutatja be a második világégés utórengéseit mint azok egy átlagember számára voltak, esetünkben hazatérés, menekülés az oroszok elől, hátbalövés, maga a munkatábor majd’ tíz éve (ahonnan kevesebb esély látszott hazajönni mint a katonaszolgálatból) még csak azután jött.

Hétfő? #LESZAROM.
házm – Bunkó a szomszédja? Szak­értő válaszol, mit tehet ellene!:
„Mit tehetünk? Mi az, ami biztosan nem vezet megoldásra?” – Egy a biztos, le kell szarni:
:((((((( Priscilla Presley arca még mindig alkalmatlan a mosolyra: „Ami annak köszönhető, hogy ipari mennyiségű botox került bele.” – Nem, ez továbbra is a LESZAROMnak köszönhető.
Tessék, itt van Havas Jon csupasz segge, lehet sikongatni – Maradok heteró és LESZAROM, Havas Jon meg köztudottan nem tud semmit.
Az emberiség egyik legnagyobb vívmánya ez a cső a naplementében – Nem, az emberiség fő vívmánya továbbra is a LESZAROM.
erzsébet – Egyre furábbak ezek a körúti WC-k – Ez azért van, mert teLESZAROM mindegyiket.
Ömlik a szar a Dunába Szentendrénél: „Ráadásul egy tervezett szabadstrand fölött.” – Akkor pont a legjobb helyen ^^
Csóva nélküli üstököst találtak: „És nem ez a legfurcsább benne.” – ...hanem az hogy innentől ez a LESZAROM-üstökös.
13 éves lánynál próbálkozott a tornatanár: „Azt mondta, szeretne kérni tőle egy "sz-szel kezdődő" dolgot.” –Adok neki egy L-lel kezdődőt: LESZAROM, ja és börtönbe a pedókkal!
Alakul ez: Orlando Bloom és Gomez nem állt meg a klubban ölelkezésnél: „De vajon mit csináltak? Segítsen eldönteni!” – Segítek: LESZAROM.
Drágulhat a tévénézés – Ingyen SZAROM LE.
Kivégeztetné Obamát Trump volt komornyikja – Igen, nyilván a főnök felel az ezer éve elbocsátott alkalmazottjai hülyeségeiért. Nap kommentje:

elég_edetlen 2016.05.13. 14:04:16
Milyen érdekes dolog!
(de leszarom)


KEDD, MÁJUS 31.:
SINGHAM-SINGHAM!

0
Danny Trejo távoli rokona.

Szinte érzem a rossz időt amit a rossz felhozatal hoz magával, mivel a mai nézhetőségek száma mindössze kettő:

Talán érdemes:
Kilenckor egy fekete vígjáték a Filmbox Extra HD-n a szürke kis titkárnőről, Miss Senkiről aki előbb véletlenül megöli bunkó, erőszakoskodó főnökét, majd amikor börtönbüntetés helyett a régóta húzódó előléptetésre „ítélik”, vérszemet kap és sorra kezdi eltenni riválisait, nem is áll az útjába semmi, csak egy sármos nyomozó akit a gyanús halálesetek ügyére állítanak. A hatások közül a legészrevehetőbb az Amelie, de attól ez még egy (egyszer mindenképp) szórakoztató rémbohózat.
Film Mánia, 01:30 – Ha Bollywood, akkor kötelező romantikázás, zenés-táncos betétek, túlpörgetett akciók amikhez képes bármelyik rajzfilm valóságosnak hat, és hát a Singham is ide tartozik még akkor is ha elvileg akciózás (és elvileg remake egy tamil műfajtársából). Címszereplője egy kisvárosi rendőr, akit – látva milyen ügyesen oldja meg a dolgokat – áthelyeznek a nagyvárosba, alhol viszonylag hamar megtalálja magának a legnagyobb halat, még annak politikai hátterétől sem ijedve meg. Könnyű lenne cikizni, de a megtekintése után értékelni fogjuk hogy a nyomorról-bűnözésről meg az ellene harcoló keményöklű rendőrről nem depresszíven, hanem (túlzásokkal együtt) optimistán „beszélnek”.

Kössz, biztonság! rovat:
Rágyújtották a házat egy boszorkánysággal vádolt családra Indiában:
„Hárman meghaltak, öt embert kimenekítettek.” – Na ilyenkor sajnálom hogy Singham csak kitalált figura :SSS
18+ 100 évet kapott a nő, aki kivágta a babát az anyja hasából – Mint mindig, most is megkérdezem: és hogy fogják rajta behajtani? Megvárják amíg reinkarnálódik, vagy mi?
Kirabolták, majd kocsmázni vitték az idős férfit: „Megszomjaztak a késes támadók.” – Hát még mindig jobb mintha még a hátában is hagyták volna a kést a kocsmában :SSS
példakép busz – A tolnai busz nem hagyta, hogy packázzon vele a tolvaj: „Túszul ejtette a rablót a tolnai busz. Az ajtók közé szorítva várta, hogy kiérkezzenek a rendőrök.” – Remélem a buszt és a sofőrt is börtönbe zárták személyiségi jogok korlátozása miatt!4!!! négy
Ezt a 72 éves nőt nagyon nem kellett volna megtámadni: „A harcos nagyi egy egész bandát lerendezett a bankfiókban.” - ...és aztán jöttek a jogvédők, és mehetett utánuk a börtönbe a nagyi is.
élet – Lábon lőtte a betörőt a gyerek, és még ki is cikizte: „A 11 éves Chris Gaitherrel senki nem packázhat.” – Nem baj, majd lesz az ő házuknál is békés demonstráció...
randi - Berontottak a rablók, ők smároltak tovább – Így is kell! BROS B4 HOES HOES BEFORE RABLOES!!!
Repülős Gizi tajtékzik, nem akar legenda lenni – Tetszettek volna dolgozni, a legendák máshol nőnek!


SZERDA, JÚNIUS 1.:
WITNESS THE PROTECTION

0
Bodyprotested.
 

Ajánlott:
Jól kezdődik a hónap ha Dés László zenéjével, márpedig Rousseau magányos sétáló álmodozásait az ő muzsikája festi alá tizenegykor, ezen kívül a festő (Lukáts Andor) hipochonder monologizálását csak Molnár Piroska oldja. Szerencsére mindössze félórás, így még a művészkedéstől idegenkedőknek is lesz ideje elkapcsolni az M3-ról ha nem jön be nekik.
Cinemax, 00:10 –Brandon Cronenberg az apja fia, és az alma nem esett messze a fájától, első rendezése a Vírusgazda ami folytatja David bácsi hagyományait a 2010-es évek félelmeivel keresztezve: egy kórházban a hírességek betegségeivel oltják be a rajongóikat, de lehetőleg úgy hogy másoknak ne tudják továbbadni. Ebben a szakmában dolgozik Syd March (Caleb Landry Jones) is aki egészen addig éli a piti munkával, piti bűnökkel (mellékes, illegális pénzkereset) lavírozó laborpatkány életét amíg egyszercsak ő maga nem lesz a kísérlet alanya és a megszállott fan-ok célpontja annak „köszönhetően” hogy elkapja az egyik celebet megölő halálos vírust. Az Antiviral ígéretes debütálás, és nem is annyira elszállt a lassan az európai gondolkozást is megfertőző amerikai bulvárvilágot (E! Entertainment, Big Brother és társaik) ismerve.

Talán érdemes:
Kilenc előtt öt perccel
a wilkommenkultur árnyoldalai a Cinemaxon Belgiumból, ezúttal egy rendőrt szippant be a nyomozása során feltárt kongói alvilág, ami itt kivételesen nem a bűnözői csoportokat jelenti (azokkal már van tapasztalata), hanem magát az afrikai hiedelmeket és bizarr babonákat. Közben még otthon is helyt kellene állnia, legnagyobb rémületére a csaja az első gyereküket várja (és ott van még a nő előző kapcsolatából ittmaradt srác is). Ahogy kitalálható, nem tudja megállni hogy ne kezdjen személyesen kötődni az ügyhöz és ezzel az áldozathoz is (de méginkább leginkább a megölt kongói fiú nővéréhez). Ahol Pieter Van Hees Utolsó ügye gyengén muzsikál az a sok ötlet és idézet koherens egésszé gyúrása: túl nyilvánvaló Refn hatása, túlzottan el van nyújtva, hasonló misztikummal pedig még ezer éve jobban ijesztgetett minket például a Kígyó és a szivárvány.

Nem érdemes:
Hajnal egy előtt tíz perccel
az általam eddig szerencsére nem nagyon ismert Tyler Perry próbálkozik a Film+2-őn Martin Lawrence de főleg Eddie Murphy nyomaiba lépni, csak ott nyúlt mellé hogy a kettős vagy többszörös szerep eljátszásához több tehetség kell mint ami neki jutott (és a végeredmény még ekkor is lehet felemás, lásd a Bölcsek kövérét és folytatásait). A maffia (és munkahelye) elől tanúvédelembe menekülő bankár (Eugene Levy) sztorija csak ürügy arra hogy Perry írja, rendezze, producerálja és három (!!!) karakterrel főszerepelje is ezt az izét, és hála neki a Madea néni, avagy a tanú védtelen már a címével is taszítja a nézőt, pedig hol van akkor még a Feketék fehéren-agyiszintre belőtt poénok sokasága (amik már úgy tíz éve nem viccesek). Madea néninek állítólag volt előzménye és már fenyegetnek a folytatással. Nem, még Denise Richards kedvéért se nézz bele.

A természet visszavág! rovat:
darwin-díj - Belehalt, hogy rozmárral szelfizett
MUHAHA! Azt remélem is!
Száz éve most először nőtt a tigrisek száma: „Mondjuk van is honnan visszakapaszkodni: még így is csak 3890 tigris él vadon.” – ...és mintha ettől a fogságban levők is erőt merítenének:
Halálos tigristámadás volt Floridában: „Egy állatkertben élő maláj tigris támadt a gondozóra, a látogatók semmit sem vettek észre.”MALÁJ TIGRIS? LEGALÁBB SZANDOKÁNNAK HÍVTÁK? Senki se vett észre semmit? Akkor végülis jól csinálta, nem?
Repülő teknős törte be egy autó szélvédőjét az autópályán menet közben – Vajon ez már az Alice folytatásának forgatásán történt, vagy csak úgy?...
Krokodil vonszolt el egy nőt Ausztráliában – Hát igen, megjönnek a krokodilok, tombol bennük a tesztoszteron...
Állat kannibálok: így falta fel az aligátor az aligátort – ...oké, animal cannibals, de legalább nem rappelnek!
Az elaltatása előtti éjszaka eltűnt Hannibál, a gyilkos staffordshire terrier – Nem lehet hogy krokodilbőrbe bújt?
élet - Terrorpávák kergetik az őrületbe egy angliai kisváros lakóit – Szerencsére ilyenünk van nekünk is, bár nem ennyire látványos:
Varjú támadt kollégánkra a Vérmezőn: "Imént telefonált be a szerkesztőségbe Barakonyi Szabolcs kollégánk, és elmondta, hogy rácsapott és megbúbolta futás közben egy varjú a Vérmezőn. Sőt egy másik férfit is megtámadott a madár, látszott, hogy valamit véd, és mozgásban lévő emberekre csap le."NAGYON HELYES, üzenem a varjúnak hogy TOJJ A FEJÜKRE HELYETTEM IS!
Ceteket szekíroz a mélységek banditája: „Piócamódra viselkednek a mélytengeri birodalom szivarcápái.” – Na azért mindennek van egy határa. Nap kommentje:

Légycsapó 2016.04.27. 07:30:31
monnyon le a kurva szivarcápa


CSÜTÖRTÖK, JÚNIUS 2.:
BÁCSIKAT A NÉNIKNEK?

0
Inkább ne...

Talán érdemes:
AMC, 20:00
– Most amikor szinte minden napra jut egy molesztálási botrány, a Vadászat emlékeztet minket mindenfajta boszorkányvadászat  mellékhatásaira és az ártatlanság vélelmének fontosságára, meg arra hogy egy egyszerű kis hazugsággal tönkre lehet tenni a legnormálisabb ember életét is miközben a valódi pedók évtizedekig nyugodtan űzik az ipart, sőt, ki is tüntetik őket. Nagyobb spoilerek nélkül arról van szó hogy egy elvált óvodai dolgozót feketít be bosszúból legjobb barátjának kislánya, cserébe azért hogy elutasította a közeledését (és most idézzük fel a nemrég adott Tinilány naplóját ahol idealizálták azt amikor elfogadják a felajánlkozást). A férfi élete innentől pokollá változik (ennek bemutatásában az északiak profik), a néző pedig elgondolkozhat hogy mindig az-e a rosszember akire sokan mondják és hangosan. 22:10-kor jóval kevésbé komor szórakozás az M3-on Mátyás király korából (egyébként meg 1997-ből), csak hogy a Férfiakat Szelistyének segítségével lássuk, az elnéptelenedés akkoriban is probléma volt, igaz nem az elvándorlás hanem a katonáskodás miatt. A címbeli falu lakói a királytól kérik a segítséget lakhelyük (újra)benépesítéséhez, ő viszont előbb (érthető okokból) a női felhozatalt szeretné látni...

Nem érdemes:
HBO, 20:00
– Mint a vírusos hasmenés, úgy tarolják le egyes zsánerek a világot, ha nem a metrósekszuális vámpírok akkor a bazi nagy másnapos házasok. Míg a Hangover eredetije egyszerű, de szerethető baromság volt, addig mire eljutottunk a lánybúcsús-nyoszolyólányos darabokig, az eredeti recept szavatossága ötször lejárt. A végső szög a koporsóban az amikor az európaiak is próbálják felvenni a tengerentúli tempót, ahelyett hogy a saját, már meglévő stílusaikat ápolnák: ha azt mondom hogy 2015-ben a spanyolok is hozzátették a magukét Hogyan éljük túl a leánybúcsút? címmel, abbam minden benne van, ez egy merő FASZKORBÁCS-candidate még úgy is hogy itt nem gazdagék hanem hétköznapi csajok lepik meg egyiküket egy elhajlással. Las Vegas helyett Gran Canaria, de a poénok szinte egy az egyben ugyanazok (és ezért rosszabbak is). Hagyd ki.

Kis hírek a nagyvilágból:
Ma (is) van Buddha szülinapja
– Á, neki mindig, folyamatosan minden nap egy szülinap már nem is tudom mióta. Hiába, ilyen aki szerencsés :(((
Felgyújtotta magát egy 12 éves fiú: "A New York-i fiú végül túlélte az esetet, de az ostoba internetes trend tovább szedi áldozatait." - NAGYON HELYES, részemről meghirdetem a Kútbaugrás Challenge-t is!
Megválasztották a tálibok új vezérkarát: „Az új emír neve: Hajbatullah Akhundzada. Egyik alvezére élve vagy holtan 10 millió dollárt ér.” – Hé, hát múlt héten az volt a hír hogy már nők is lehetnek ott képviselők, vagy mi!
Szelfizés közben zúzott össze egy 126 éves szobrot – Nem kell ide Iszlám Állam, elvégzik a rombolást a fiatalok. Ez is hogy miért nem inkább rozmárral szelfizett?
Ráerőszakolnák a boltokra a magyar árut: "Lehet, hogy kötelező lesz 60 százalékban magyar almát és tejet tartani a boltokban." - DEHÁT EZ BORZALMAS hogy Magyarországon magyar termelők termékeit kell fogyasztanunk!! Még szerencse hogy van aki folyton résen van, remélem már írt is egy bemószeroló levelet Brüsszelbe!
Öt éve halott férfira bukkantak egy szardíniai lakásban – Hát, legalább addig békén hagyták.
Kuvait szerint nem lesz semmi az új OPEC-találkozón – Ők már csak tudják!
v - Hogyan tesz tönkre egy párkap­csolatot a pénz? – Egyszerűen: a hiányával...
Gyurcsány Ferenc ma ledobta a hidrogénbombát, pedig ez még csak egy előzetese egy sokkal nagyobb hidrogénbombának! – Istennek hála túléltem komolyabb károsodás nélkül. Hiába, Hiroshima és Fukushima után már ellenállóbb az ember szervezete!44!
Sör után kóla sincs: „A cukorhiány miatt a Coca-Cola leállította az üdítőital gyártását Venezuelában.” – A sörhiányra már mondtam hogy NEMZETHALÁL, erre viszont csak ennyit:

Pusztai Telivér 2016.05.24. 09:07:19
Lassan egészségesen fognak étkezni. :)

VISZLÁT SZOMBATON!

 


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés