2016. 07. 02.
Büszkeség. Bal itt élet? (júl. 2-3.)
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Büszkeség. Bal itt élet? (júl. 2-3.)

 

 

 

 

 

 

SZOMBAT, JÚLIUS 2.:
ZENÉVEL WOODY ELLEN.

0
Oroszországból, szeretettel.

Talán érdemes:
Az estét 19:50-kor egy 2010-es Miley Cyrus-filmmel kezdhetjük a retekklubbon ha nincs még teljesen elegünk az LSD-nyaló exdizni-dizőzből meg az apa-lánya ellentétre épülő mozikból. Nicholas Sparks könyvéből kivágták a bonyolultabb (=fontosabb) részeket (természetesen a prédikátor karaktere volt az első akinek mennie kellett), kihangsúlyozták az egyszerűbbeket például a zene mint összekötő kapocs az eltávolodott családtagok között – viszont mivel a legjobb dalokat sajnos Miley lemezeire tartogatják a háttéremberei, azok meg tudjuk hogy milyenek, itt még azoknál is egyszerhasználatosabb melódiákat és szövegeket kapunk. Ennyit a muzsika hangjairól, Cyrus természetesen egyáltalán nem tud színészkedni, általában összefont karral áll és durcásan-félhülyén néz (igen, pontosan úgy ahogy most elképzeled). Ami rossz hír, hogy az Utolsó dal még korántsem az, vagyis biztos fogunk még hallani májliról akár „zenében”, akár „filmben” kamatoztatja a „tehetségét”. Az HBO-n nyolckor egy egész friss (tavalyi) folytatásos életrajz Marilyn Monroe titkos életéről ami a gyártó (Lifetime) eddigi produktumaihoz képest óriási minőségi ugrás, nem csak Susan Sarandon és Emily Watson becastingolásával, hanem a főszereplőt játszó Kelli Gardner és a korszakot megidéző ruhák, bútorok és egyebek miatt is. Gardner előtérbe hozza MM ritkán látott oldalát, a nőt akinek egy mentálisan instabil anyát kellett eltartania és ehhez komoly áldozatokat-kompromisszumokat hoznia, Sarandon a külvilág elől titkolt, lányával se veled-se nélküled viszonyban élő anya, és bár a színésznő életének apró részleteiben vannak tévedések, ezek csak az abszolút fanatikusoknak fognak feltűnni. Ugyanabban az időben francia-amcsi koprodukció a Cinemax 2-őn arról a két dologról ami Woody Allent a leginkább érdekli, vagyis a Szerelem és halál rejtelmeiről, ezúttal Oroszországból (azaz Magyarországról, mivel már ’75-ben is ide jártak forgatni ha az igazi Moszkvába nem jutottak el). A historizáló történet (Allen karaktere merényletet kísérel meg a hazáját lerohanni készülő Napóleon ellen) szokás szerint csak ürügy a férfi-női évődésre, a filozofálgatásokra és hogy a vitapartnerek ezek ellenére is az érzelmekre hallgassanak. Sok-sok utalás és idézet (Csehov, Dosztojevszkij, de a fő „áldozat” a Háború és béke Tolsztojtól, na meg Bergman elmélkedései). 23:10-kor megint az önelletmondásos címek csapdájába sétálhatunk be a Cinemaxon, mert a Jó szerencsét! története minden, csak nem az: az apja adósságát felvállaló fia sztorija annyira realista (és ezáltal sötét tónusú) hogy akár nálunk is készülhetett volna. Pedig nem, ez Hollandia egyik tartományában (Limburg) játszódik, de legalább láthatjuk hogy ott is megvoltak a vesztesei a gyár,-és bányabezárásoknak, és ott is vannak alvilági figurák akik lekötelezik majd kihasználják az elszegényedetteket.

A seksz, a szipu rovat:
Top 5 drog: na ezeket kerülje el messziről!:
"A legaddiktívabb drogokat szedtük össze. És van köztük olyan, amivel ön is találkozik." – Csak egy kérdésem van: MIT KERES RAJTA AZ ALKOHOL, ráadásul az elején?!
rendező - Szex egy kattintásra: "Kit és mit keresünk pontosan az online társkeresők labirintusában?" – Hogy mit keres ott a buta, igénytelen csürhe azt nyilván ő maga sem tudja, nekünk meg bőven elég tudnunk azt hogy mit találnak:
Hirtelen nagyon sok nemi beteg lett: "Másfélszer annyi gonorrhoeást diagnosztizáltak áprilisig, mint tavaly. A szifilisz is terjed." – ...és ennyi ^^ Na nem mintha más országok fiataljait félteni kellene:
Sokkoló videó! Durva szexorgiába fulladt a turisták mulatsága (18+): "Az egész virtuális világot felháborodással töltötte el" – ...hogy nem hívták meg őket. Ja nem, mivel ez csak az angolok szokásos lealjasodása Magalufon és környékén. Aztán meg kijózanodnak, hazamennek és ott csapja őket pofán a Brexit híre :DD Hülye angolok, angol hülyék!
A magyar állam abbahagyta a drogmegelőzést, aztán csodálkoztak, amikor hetente vitte el a mentő a gyerekeket az iskolából: "A Kék Pont szerint 90 százalékkal csökkent a drogügyre fordított pénz Magyarországon az elmúlt években, ennek pedig katasztrofális következményei lettek." – Most mi a baj? Hát nem azt hajtogattátok eddig hogy a teljes legalizáció az egyetlen megoldás?
nagykép - Paradicsomból lett pokol: "Drog, erőszak, korrupció, halál. Az egyik legveszélyesebb hely lett tíz év alatt Mexikó népszerű turistaparadicsomából." – De szerencsére azóta a fű legalizálása és a drogellenes harc megszüntetése miatt kitört a béke. Vagy nem?
Brutális hármas gyilkosság egy spanyol ügyvédnél: "Az ügyvéd korábban súlyos bűncselekményeknél volt ügyész Peruban." – Ott is be kéne vezetni amit Mexikóban, biztos egyből megoldaná a problémákat. Ja, nem.
Halomra ölik a drogdílereket a Fülöp-szigeteken: "Duterte, a kőkemény elnök még el sem foglalta hivatalát, de máris beindult a bűnözők legyilkolásának programja. Az is lehet, hogy korrupt rendőrök takarítják el a tanúkat."PEDIG IGAZÁN TUDHATNÁ HOGY CSAK A TELJES LEGALIZÁLÁS OLDJA MEG A GONDOKAT ...and nothing of value was lost.
Megdöbbentő dolog derült ki az anális szexről (18+): „Megoszlanak a vélemények.”
”Arra kért, hogy izgassam a fenekét az ujjammal”: „Férfiak meséltek életük legőrültebb szexuális kalandjukról”
Elképesztő! Így vélekednek a nők, akik elvesztették popsiszűzességüket (18+) – Ez a három hír az Origóról van, és szerintem innentől egyszerűbb lenne comingoutolnia az „újságírónak” :))) A CenzOrigónál és a színvonaluknál maradva:
Mi volt a legmocskosabb szexdolog, amit valaha csináltál? (18+): „Az internet népe kitálalt.” – Én hétfőn fogok valami mocskosat csinálni amikor végre újra leszarom az ilyen és effajta „híreket”:
Pornós Petu végül szexel győzte le a másik bombanőt (18+): „Mi mással?” – Hát nem a helyesírással („szexel”), az tuti:

Kzozo 2016.06.14. 07:46:26
Milyen szánalmas, hogy ilyen fos cikket közöltök, és még a címben sem figyeltek a helyesírásra...

 

VASÁRNAP, JÚLIUS 3.:
JÖN MÉG OLAJRA VIAGRA!

0
Cathcart 22.

Ajánlott:
Nagyon ritkán kerül ide bármi is a retekklubbról, de most eljött az idő: a Portré című sorozat a Saul fia sikere kapcsán végre megtalálta Röhrig Gézát, akinek élete egyébként is bőven megérdemelt volna egy összefoglalást. A gyerekotthontól a koncertszínpadig majd a zsidó vallásig és az irodalomig nagyon hosszú volt az út, és hol volt akkor még az Oscar-díj! Mint minden jó dolgot, ezt is későn (23:40-kor) kezdik, de attól még érdemes, még azoknak is akiknek esetleg maga a film nem tetszett, mert Röhrig bőven van akkora figura hogy önmagában is érdekes legyen.

Talán érdemes:
19:25-kor
a Nyomoz a páros egy újabb részét láthatjuk (Olajralépés) ha a Duna TV-re kapcsolunk, most az asszony régi tanítónőjének halála és öröksége a téma, mivel az utóbbi (a teljes városka ahol a tanár néni élt) felveti hogy az előbbi mégsem egy véletlen autóbaleset volt, pláne amikor kiderül hogy a település alatt dús olajmezők találhatók, amiket az egyik helyi lakos addig FÖLD fű alatt termelt ki. Kilenc után öt perccel politika kontra szerelem drámázás az M2 / Petőfi TV-n Franciaországból de alapvetően Iránról, egy ottani, Párizsba menekített jobb módú csajon keresztül, aki interneten követi hazája demokratizálódásának (LOL) első lépéseit – frissen beújított barátjával ellentétben, akinek bőven elég a nő minden igényét kiszolgálnia hivatalosan (szállodai dolgozó minőségében) és azon túl is. Amúgy a gazdagokban vagy jobbmódúakban mindig is megvolt ez a könnyes szemű érdeklődés az alsóbb néposztályok szenvedései iránt (annyira azért nem hogy velük is éljenek), mondjuk hogy miért pont Romlás virágainak kellett keresztelni, azt még én se tudom.

Talán ismétlés, biztosan ajánlott:
A 22-es csapdája még azoknak is élmény lesz akik esetleg nem olvasták Heller regényét: a háború abszurditását kevesen ábrázolták ennyire plasztikusan, viccesen és egyben tragikusan, de legfőképp megfilmesíthetetlenül. Mike Nichols sem szó szerint adaptálta, inkább kiragadta a legjellemzőbb részeket és fekete háborús komédiát csinált Fellini-felhangokkal és álomjelenetekkel, úgy hogy közben megtartotta az alapmű „aki tudja magáról hogy őrült, az nem lehet őrült”-logikáját. Alan Arkin nagyon jó mint Yossarian, de rajta kívül még Anthony Perkins, Orson Welles és Jon Voight is remekel, a hetvenes években kötelező zenész-mellékszereplőt Art Garfunkel-nek hívják és Paul Simon mellől lehet ismerős. A M*A*S*H-sel nem csak témája és annak megvalósítása miatt rokon: mivel nagyjából egyidőben mutatták be őket, a Catch 22 húzta a rövidebbet a pénztáraknál, csak az utólagos elismerés lehetett valamelyest vigasz rendezőnek-szereplőknek egyaránt, nekünk, nézőknek pedig 21:05-kor van egy kötelező berepülésünk az M3-on.

„Zene” és „film” rovat:
rec – Pornótánc, füvezés, gettó:
„Két magyar zenész durva, vidám és megható kalandjai Jamaicán.” –Egy baj van ezzel a cikkel: hogy pár hónapja már lehozták egyszer a Stenken, még a fotókat is.
c:c – Lőttek a Bakelitnek: „Az HBO lefújja Scorsese zenés sorozatát.”...and nothing of value was lost, kb. a zene volt már benne a legkevésbé lényeges.
A huszonévesek horrort néznek, a harmincasok vígjátékot: „Ahogy öregszünk, úgy változnak mozinézési szokásaink is.” – Csak egyvalami állandó minden korosztály számára: A PORNÓ :))
könyves blog - A Kincskereső kisködmönt be kéne tiltani: „Lackfi János negyedszerre írta meg, hogy milyenek a magyarok.” – Az a baj hogy a sokadik költőcske írja meg sokadjára ironikusan hogy "milyenek a magyarok", holott már Örkénytől is elég volt egyszer, szerintem se Esterházy, se Spiró, se a többiek nem értek fel hozzá.
Persze, hogy lesz Függetlenség napja 3: „Roland Emmerichet nem érdekli, hogy a kritikusok a második filmet is lehúzták, és az sem, hogy az észak-amerikai mozikban megbukott.” – Engem sem érdekel mit csinál Ronald Emmerich, kb. a debütálása óta.
lg – Feloszlott a Kispál és a Borz: „Végleg, azt mondják. Megnéztük a legeslegeslegeslegutolsó koncertjüket Orfűn.”ÉDES FASZOM, már megint?! Sose lesz ennek vége?!
Kritika – Kispál-koncert Orfűn: mint egy örökké tartó osztálykirándulás: „A magyar válogatott csodálatos szereplése miatt mámoros volt a közönség, mindenkibe visszatért a középiskolás évek felszabadultsága.” - Nem, ez sajnos nem egy "örökké tartó osztálykirándulás", hanem olyan középkorú faszik és csajok gyűjtőhelye (nézőtéren-színpadon egyaránt) akik képtelenek felnőni.
Ez a film nyeri jövőre az összes Oscart: „A Billy Lynn's Long Halftime Walk (magyarul Billy Lynn hosszú, félidei sétája) című regény 2012-ben jelent meg, főhőse pedig a címbeli katona, aki az iraki háborúból hazatér, és a Dallas Cowboys meghívja őt, más társával együtt, hogy vendégeskedjen egy félidei műsorban, ahol egyébként a Destiny's Child lép fel. Billy története abban a pár percben, visszaemlékezések formájában bontakozik ki.” – Patriotizmus, Destiny’s Child, bézból...és egy Év kommentje-candidate:

Fellegjáró Marci 2016.05.13 07:39:17
Nem lenne egyszerűbb kibaszni a vászonra egy amerikai zászlót full totálba 1,5 órára aztán dobálni neki az oscarokat? Szopkodják itt egymásfaszát állandóan...full unalmas!

Sinead O'Connor öngyilkossággal fenyegetőzik: „A dublini rendőrséget hívta fel azzal, hogy kész leugrani egy hídról - Chicagóban.” – Tudom hogy csúnya dolog viccelődni rajta, de akkor sem értem: miért a dublini rendőrséget hívja ha Chicagóban akar leugrani a hídról? o_O
Majka: Tudom, mihez értek és mihez nem: „Megtudtuk, hová tart a rapper zenei karrierje.”„Zenei” karrier, LOL, miközben még a Belehalok is utánérzés, de ide még ez is elég volt a csúcsrajutáshoz. A legjobb az hogy neki csak a kártyázás jelenti a kikapcsolódást-feltöltődést, bár nem akkor amikor veszít egy "nagyobb összeget". Ha Majka egy sikertörténet, márpedig anyagilag biztosan az (ózdi átlagsrác valóságsóval kezdi, rapperkedéssel folytatja, majd vetkőztetős tévéműsorokból eljut a "rendesekig", végül még kajáldába is beszáll), akkor rohadtul szomorú lenyomata ennek a kornak: hiába jutott fel a csúcsra, ha a kikapcsolódást nem a családi programok vagy a művelődés jelenti neki hanem arról álmodik hogy elmegy Vegasba és kártyázik éjjel-nappal :(((
Csak nem ilyen hülyék!: „Megdöbbentően kevés zenész ment el a Petőfi Zenei Díj átadójára, és azok sem nagyon akarták kommentálni, hogy most akkor jó vagy rossz, ami a rádió körül folyik.” – Jajj már, hát aki zenész azt az MR2 közelébe sem engedik, oda csak ezek a rinyálós alterek meg semmiről hadováló repperek jutnak be (egyébként meg mi köze Petőfinek a zenéhez?). Nap kommentje:

Flea30 2016.06.29 17:18:42
"Az év dala: Halott Pénz: Darabokra törted a szívem"
:DDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDD
Na most aztán tényleg itt a legvége. Ennél lejjebb nincs. Kis Grófó az új Led Zeppelin, ő is magasabb színvonalú, mint a díjazottak nagy része.
És az, hogy ez az egész bagázs a szájára meri venni Bereményi és Petőfi Sándor nevét, pluszban felháborító. A büdös kurva anyátokat! Ennyi.

 

VISZLÁT HÉTFŐN!

 


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés