2016. 07. 16.
Popsztárból lesz a legjobb feleség (júl. 16-17.)
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Popsztárból lesz a legjobb feleség (júl. 16-17.)

 

 

 

 

 

 

SZOMBAT, JÚLIUS 16.:
ÁRNYAHÁZ, ANNYI SZOKÁS

0
Minek a csillag?

Ismétlés, de érdemes:
Itt a hétvége, s vele 20:40-kor egy újabb Latabár-film az M3-on arról hogy még a kivégzőosztag előtt sincs túl késő vidámnak lenni – amilyen erőltetettnek hathat ez mostani cinikus világunkban, annyira fontos volt ’54-ben emlékeztetni rá az ország lakosságát akik épp csak túléltek egy világháborút, de máris ott volt a nyakukon az új elnyomó hatalom. A Fel a fejjel az akkori közelmúlt (vége felé tartó világháború, nyilasok, stb.) rémségei közé rejti az optimista tartalmat: sosem szabad feladni, Latyi pedig remekel cirkuszi bohócként dolgozó kisemberként, aki a végsőkig kitart óriástermetű úti,-és munkatársa, Aida, az elefánt mellett. Nagyon elspoilerezni nem lehet, remélhetőleg mindenki látta már legalább egyszer, nagy erénye hogy a kommunista propagandafilmek legtöbbjével ellentétben nagy színészeink itt nem kényszerültek kutyába lemenni. Ugyanitt maradva éjjel tizenegykor egy másik óriás, Páger Antal (és persze Temessy Hédi meg Gobbi Hilda) brillíroznak egy ’83-as drámában amiben összebarátkozik a Szent Kristóf kápolnája restaurálása (és problémái elől való menekülés) miatt vidékre utazó pesti nő és a falu idős papja. Ahogy az asszony (lelkileg!) egyre jobban megnyílik a tiszteletes előtt, úgy tud meg ő is többet az épület múltjáról. Kicsit talán hosszabb a kelleténél (bő száz perc amikor elég lett volna másfél óra is), de még így is simán jó.

Talán érdemes:
21:10-kor
a 2010-es években egyre szaporodó Hitchcock-tisztelgések és életrajzok egyik mellékága a Duna TV-n a kopasz zseni talán leghíresebb szőkéjéről, Grace Kellyről, azaz Monaco csillagáról, akit a Mester itt a Marnie főszerepére próbál visszacsábítani a kamerák elé Rainier herceg mellől és Sean Connery mellé. Tudjuk hogy Kelly mit válaszolt férje ultimátumára („vagy Hollywood, vagy Monaco”), talán ezért is tettek ide is pár extra szálat (a nagypolitika játszmái a kis hercegség ellen, családi gondok). Olivier Dahan Edith Piaf után újabb ikonikus nőre vetette ki a hálóját, de hiába Parker Posey és Paz Vega vagy akár Tim Roth hercege, a főszereplőn áll vagy bukik minden, és itt az utóbbi történik: nem tudom ki választotta ki az ijesztővé botoxozott Nicole Kidmant, de remélem azóta példásan megbüntették. Még ennél is kínosabb hogy maga a hercegnő családja sem lelkesedett a forgatókönyvért (még hogy De Gaulle meg akarta szállni a hercegséget és Kelly emiatt utasította el a Marnie-t!), ezért is kellett kiírni az elején hogy valós eseményeken alapuló fikciót látunk. 21:35-kor egy cseh rövidfilm a Cinemax 2-őn a vadgazdálkodás világából. Az Erdő ura misztikus mese egy alvó lényről, „akit” a környéken garázdálkodó orvvadászok riasztanak fel álmából, de innentől már egy hivatásos is keresi hogy trófeái közé rakhassa preparált fejét, csakhogy a valami meg mintha a lányán keresztül figyelné üldözőjét. Ugyanitt kereken tíztől szintén földöntúli kötelék az Árnyak házával ahol egy ír családra hull távoli, karizmatikus és papként dolgozó rokonuk öröksége, fizikailag a rájuk hagyott birtokkal (amit előbb el akarnak adni), szellemileg meg a rémálmokkal (amik akkor lepik meg a házaspár nőtagját miután a környékbeliek és a hely varázsa hatására mégis a maradás mellett döntenek). Klasszikus kísértetházas-múltbanézős riogatás, pont jó lesz ilyen esős időben.

A seksz, a szipu rovat:
Van remény, idén már lesz Speed Week
– Sőt, már túl is vagyunk rajta, mert tudtommal ez a Balaton Sound egyik versenyszáma volt :DDD
Megdöbbentő valóság: borzalmas dolgokat tesz a kóla a pénisszel (18+) – Ezért kell sört inni. SOK sört. Attól max. impotens leszel, de legalább nem sorvad el vagy esik le tőle!!4
Business – magas élet – 5 tipp, hogyan váltsd a szenvedélyed pénzzé: „Ha tudod, mi okoz számodra örömet, már igazán közel jársz ahhoz, hogy ebből meg is tudj élni!” - Meg lehet élni sörivásból és pornónézésből? Where do I sign up?
Élőben adták, ahogy egy New York-i negyed zombivá vált a szintetikus fűtől – Na, lassan a csürhének is leesik hogy miről szól valójában a vólkingded meg a gémoftrónsz :DDD
Hol és mit esznek a tehetősek?: „A Mandara Café állítólag a déli part negyedik legjobb helye. De jogosan?” – Nem tudom. Van ott kannásbor meg nagycsöcsű, kapatos felszolgálócsajok?
ÉLETMÓD - 8 tipp, hogy légkondi nélkül se szenvedjen a kánikulában: „Meztelenkedhet is, de azért nem ez az egyetlen pénztárcabarát és/vagy hatásos megoldás.” – Így igaz, ott van például a sör is ^^ Most miért, kitaláltak valami jobbat?
élet - Ha melege van, akkor ezzel a havas tájképpel lehűtheti magátFOLYÉKONY és ALKOHOLTARTALMÚ festmény?! Bámulatos, hol tart már a tudomány!
Szokatlan egyesülés: Till Attila és Sebestyén Balázs: „Közös fotót posztolt a TV2-s Till Attila az RTL-es Sebestyénnel, és egyelőre nagyon titkolóznak.” - TÁMOGATOM, nincs is szebb egy őszinte coming out-nál <3
petite mort – Hogyan legyél férfi?: „Hogyan legyél olyan férfi, aki valóban kell is a csajoknak és kivételesen továbbjut a vacsora-film kombónál?” – Hát tuti nem úgy, hogy hülye blogokban tájékozódunk:

cenzurázdcsak 2016.07.15. 09:25:30
Omg mi ez a poszt kérem szépen?
Hogyan legyél férfi? Szánsz rá öt teljes pontot, köszönjük emese.
Most aztán megmondtad a tutit, ezentúl aki ezt elolvassa férfi lesz ám a javából de még milyen!
Femcafe szintű írás, természetesen pontokba szedve, hogy 80 IQ alatt is fel tudják fogni :)
"10 mód ahogy ne írj baromságokat" - ajánlom keress rá


VASÁRNAP, JÚLIUS 17.:
PIG BROTHER IS COMING

0
Soon... :(

Nem érdemes:
Universal Channel, 19:00: 10 000 nap
– Ez az, ami még viccesen sem tud rossz lenni, nulla költségvetés, nulla színészi játék, a sztori valami hülye keverék a Rómeó és Júliából meg a Holnaputánból: miután egy üstökös újra elhozza nekünk a jégkorszakot, a durva időjárás hatására létrejött törzsek két tagja között szerelem bimbózna, közben mások meg a bolygó újrafelmelegítésén dolgoznak, és ezt atomrobbantásokkal (!) idéznék elő. Ha a kezdés szarnak tűnik, képzeld el hogy ez a szcenárió kb. sehonnan nem megy sehova: mintha az egész a közepén kezdődne és jóval a vége előtt fejeződne be. Tényleg ne nézd meg.

Talán érdemes:
Róma és különösen Julius Caesar mindig is izgatta a rendezőket, ahogy Shakespeare is, nem véletlen hát hogy sokan, sokféleképp nyúltak hozzá a szerző darabjához. A klasszikus 1953-as 2012-ben már volt a blogban, akkor csak említettem a kissé félresikerült ’70-es verziót, de ma fél nyolckor most ezt is lecsekkolhatjuk az M3-on és összevethetjük a korábbival: a történet ugyanaz maradt (a legendás, de egyre despotikusabb római vezető elleni merénylethez megnyerik fogadott fiát), és hiába tudjuk hogy Cézárnak március idusától óvakodnia kellett volna, továbbra is temetni jöttünk, nem dicsérni, azaz mégis, mert klasszikusokat látunk, John Gielgud itt már a címszereplőt játssza (a korábbiban még Cassiusként alkotott kiemelkedőt), Charlton Heston szintén ott van a szeren mint Marcus Antonius, és akkor a közelmúltban elhunyt Christopher Lee-ről még nem is beszéltem. Ha már klasszikusok adaptációi, kilenc után öt perccel Bradbury prófétikus műve az M2 / Petőfi TV-n egy olyan jövőből ahol a tűzoltók munkáját a tűzőrök vették át akik vasököllel csapnak le az NWO legnagyobb ellenségeire: a könyvekre és az őket rejtegetőkre. Egyikük (Oskar Werner) azonban ráérez az olvasás tiltott gyönyörére és kiszakad a lebutított társadalomból, eltávolodik a tévéműsorok világába átköltözött, gyógyszerfüggő feleségétől (Julie Christie), megismerkedik egy bátor könyvcsempész csajjal (szintén Julie Christie!), ugyanakkor lázadásával fel is hívja magára felettese figyelmét (Cyril Cusack). Ha elvonatkoztatunk az elsőre nem futurisztikus, inkább tipikusan hatvanas évekbeli látványvilágtól, meglepődhetünk mennyire pontosan lőtte be azt a jövőt ami egyre inkább a mi jelenünk: a visszabeszélő tévé, az okos lakás lassan megvalósul, a 451 Fahrenheit abban sem tévedett sokat hogy nem is kell üldözni a kultúrát, elég leszoktatni róla a csürhét, mert aki esetleg mégis művelődne, az egyre inkább csak az orwelli újbeszél logikájával átírt-polkorrektesített könyvekkel-filmekkel teheti ezt:

„Zene” és „film” rovat:
The Gender Szuperhős Edition:
Női Bosszúállók-film jöhet a Marvelnél: „Joss Whedon korábban azt mondta, elege van a szuperhősökből, de latexruhás nőkkel szívesen forgatna filmet.” – Hát azokkal én is, bár úgy tudom ez a viselet a szadomazóban dívik :SSS
Hirtelen mindenki James Bond akar lenni: „Női 007-es? Scully ügynök és egy indiai színésznő szerint semmi sem lehetetlen.” – Ja, és ha ez is bukik, akkor az sem lesz lehetetlen hogy megint a közönség lesz a hibás :DDD

Thomas Dantes 2016.05.24 19:04:43
Egyértelmű. Melissa Mccarthy. Mert milyen vicces lenne, ha James Bond egy kövér nő, aki fingik meg büfög. Hát nem? (nem, nagyon nem)

...és a férfias hősök kiherélése tovább folytatódik:
mozitekercs – Kivágták a meleg csókot az új Tarzan filmből: „A vágóasztalon végezte a majomem­ber biszexualitását bizonyító jelenet.” – Nahát, nekem nem rémlik hogy a könyvben lett volna ilyesmi! Ez biztos egy ilyen apokrif Tarzan-kézirat lehet!4 négy
Barbara Broccoli mondja meg, ki lesz az új Bond, és kész: „Sam Mendes szerint hiába nyomul a média meg több színész is, a következő 007-es kiválasztása nem a demokrácia szabályai szerint történik.” – Miii?! Nincs demokrácia?! DE HÁT AKKOR HOL ITT A JOGEGYENLŐSÉG?! EJRÓPASEGÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍCCCS!!!
Könyves – Kinyírja Hulkot a Marvel: „19 éves ázsiai veszi át az egyik főmutáns helyét.” – Legalább Fukushimából jön majd a történet szerint? LOL!
Könyves – Fekete lány lesz a következő Vasember: „Tony Stark helyét Riri Williams veszi át, saját Vasember-páncélját pedig kollégiumi szobájában rakta össze az új képregény szerint.” – ...de mivel nehogy az új név hátrányával induljon, gondolom továbbra is Iron Man lesz, és nem Iron Lady, mondjuk azért Hosszú Katinka simán perelhetné is őket :DDD Az meg hogy már a nevével is Rihonyára utalnak az külön vicc: Rihanna mint erős, független, maga ura-nő... :DD
Kristen Stewart is női Bondot követel: „A színésznő szerint már baromi unalmas, hogy mindig valami középkorú, fehér férfi a 007-es.” – Szerintem meg a Twilight az ami „baromi unalmas”, meg a magukat színésznőnek-rendezőnek képzelő nímandok. Év kommentje-candidate:

Jancsiszeg1980 2016.07.12 17:55:30
Én meg férfi szabadságszobrot követelek, meg fehér Michael Jordan-t.

VISZLÁT HÉTFŐN!

 


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés