2016. 07. 18.
Pokémongólia (júl. 18-19-20-21.)
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Pokémongólia (júl. 18-19-20-21.)

 

 

 

 

 

 

HÉTFŐ, JÚLIUS 18.:
THE YOUNG SMANGUS

0

Cersei la fáma

Sorozat, talán érdemes:
Nyolckor folytatódik az Aznap éjjel (hol másutt mint az HBO-n), bár most valószínűleg ezt is kevesebben fogják majd nézni. Talán nem is baj, mert van máááásik ugyanitt, a mozicsatorna ugyanis fél tízkor újra saját műsorral próbálkozik, ezúttal nem a rock and roll, hanem az amcsi gimik világából. Két, egymást amúgy is utáló férfi küzd a suli igazgatói posztjáért, és ahogy sejthető ez kihozza belőlük a legrosszabbat (a néző legnagyobb örömére). Viszont a Vice Principals Kib*zgatóhelyetteseknek történő „magyarításáért” jár a FASZKORBÁCS.

Talán érdemes:
Visszaugorva az este nyolcas időponthoz a Cinemax 2 megkísérli a lehetetlent: izgalmassá tenni a kultúrát a csürhe számára, vagy legalább kimazsolázni az érdekességeket, például hogy miért Le Corbusier-t ismeri az egész világ és miért nem kolléganőjét, Eileen Gray-t. A megoldás mint annyiszor, itt is a cherchez la famme örökigazságában rejlik: Gray ugyanis nő létére nem vetette meg a női nemet (a férfiak mellett!) sem. Akármilyen közhelyes is a cím, igaz, a Vágy ára az volt hogy mássága miatt mindörökre mellékszereplő maradt – mi viszont az itteni mellékszereplőkön hökkenhetünk meg: az még okés hogy Fernand Légert Dominique Pinon játssza, viszont Alanis Morissette feltűnése több mint meglepő.

Ajánlott:
A jóság szokás szerint jó későn, háromnegyed éjfélkor jön a Duna TV-re egy doksival ami Tajvan egy eldugott szegletébe, Smangusba kalauzolja a nézőt ahol a Tayalok (az ottani aboriginálok) kezükbe vették a sorsukat és emellett valamelyest egyensúlyba is hozták a természeti és emberi vonatkozásokat közös művelésű földekkel és főleg ciprusfákkal. Egy évnyi történés másfél órába sűrítve, hogy az európai ember is tanuljon a felhők között élők gondjából-bajából és persze küzdelmes örömeiből.

Hétfő? #LESZAROM.
NYÁÁÁÁÁÁÁR – GUMICUKOR – David Guetta smárolással, Pippa Middleton evéssel tölti a nyarat – Én pedig azzal, amivel mindig is szoktam:
Velvet - Azt kell mondjuk, Mariah Carey remek formában van – Azt kell mondjam, hogy RECECE LESZAROM.
Irigyli Alexander Skarsgard elképesztő felsőtestét? – Nem, mert az irigység az rossz, megírta a Biblia is, úgyhogy én inkább LESZAROM.
Elszántság – helyszínelő – Hihetetlen bélmozgással próbálta megúszni a börtönt a dílerA BÖRTÖNBEN SZÜKSÉGE IS LESZ A ZÁRÓIZMAIRA, LOL LESZAROM.
Ezeket biztosan nem tudta Ronaldóról – Dehogynem tudom, sőt: cogito ergo LESZAROM.
Mi történik egy leszálló géppel, ha elszakad a kábel, ami megfogná? – Mi történne, mi történne...LESZAROM, az majd megállítja ^^
Gumicukor - Élénk fenékrázással melegített be koncertjére Demi Lovato: "Az énekesnő a backstage-ben twerkelt egy tisztességeset." – Lassan megérdemel egy tisztességes leszarást ő is.
spúrman – Többet nem kell vécét pucolnod, ha ezt használodMÁR MEGINT EZ A BARKÁCSROVAT LESZAROM.
ma is tanultam valamit – A vécépapír rövid történeteTörténelem?! LESZAROM!
tejben-vajban – Leárazás: megnéztük, hogy mit lehet kapni 2000 forint alattSZIFILISZT, KANKÓT, TRIPPERT LESZAROMot. Ingyen.
Ismerje meg ebből a szögből is a Clooney házaspárt: „A színész és felesége tartott egy szolid házibulit. Egy jachton. Mezítláb.” - Minden szögből LESZAROM őket. És ha már yacht:
balaton – Ha nevet adna a hajójának, jobb, ha előtte mélyen elgondolkodik: „Lesznek, akik nem biztos, hogy értékelik majd a választását, akármilyen jópofának tartja is ön.”LOL, MINTHA JOHNNY TEITELBAUM HAJÓJÁNAK NEVÉT LÁTNÁM akarom mondani FIRST WORLD PROBLEM LESZAROM, és ha egyszer lesz saját hajóm, a neve is ez lesz!!!
Ilyen, amikor két nagyon híres, majdnem idegsebész találkozik: „Ha azt mondjuk Matt Leblanc és Patrick Dempsey, önnek mi ugrik be?” - Nekem az, hogy LESZAR AZ A BAJ, HOGY TOVÁBBMENNEK!!!44 négy


KEDD, JÚLIUS 19.:
WHORED BY SEX

0
Devilshore

Sorozat, talán érdemes:
Az egyetlen nézhetőség 19:20-kor egy finomított című történelmi sorozat lesz a Filmcafén valóság és fikció keverésével: Angliában valóban volt egy polgárháború a XVIII. században, abban valóban résztvett egy Edward Sexby nevű katona, viszont az Ördög jegyese (avagy az eredetiben The Devil's Whore/Mistress), vezércsaját, Angelica Fanshawe-t csak az alkotók találták ki, talán azért hogy biztosan tehessenek bele sekszet és polkorrekt szónoklatokat. Angelica – mióta anyja apácának állt – gyűlöli a vallást, házassága révén nemes, majd férje kivégzése után a Levellerek vezetőjével vigasztalódik, csak hogy azt is kivégezzék, ő pedig menekülni kényszerüljön. Ekkortájt jön be a képbe Sexby, aki őszinte odaadással fordul a látomásoktól és családi tragédiáktól megtört nő felé... Kivitelezésében igényes Channel 4 széria ami a BBC kosztümös drámáival ellentétben inkább az újhullámot (lásd Tudorok, Róma, stb.) képviseli, és úgy-ahogy élvezhető a néhol érezhetően beleerőltetett mai FEMENista szemlélet ellenére is (gy.k.: ha annak idején egy nő berontott volna a templomba kiselőadást tartani arról hogy nincs se menny, se pokol, akkor a legkevesebb az lett volna hogy helyben kerékbe törik). Ha esetleg kicsit összecsapottnak tűnik az nem véletlen: eredetileg tizenkét részre tervezték csak aztán harmadolniuk kellett, így négy epizódba sűrítettek mindent, én meg pótolhatom ki a többi műsor helyét hírekkel:

Kis hírek a nagyvilágból:
Hát azok pörögnek rendesen, meg kell hagyni: nizzai terror, török puccs...:SS Nizzára még nem tudok mit mondani (a média meg a bloggerek reakcióira viszont van egy válaszom), nézzük a többit:
reditio – Miért nem találjuk sehol Istent?: „Komoly téma komoly filozófiával, váratlan végkifejlettel.”To cut a long story short: azért nem találjátok mert nem is keresitek:
Miért nincs a nőknek ádámcsutkájuk?: „Ádám torkán akadt az alma, Éva pedig jól megrágta? Egyáltalán, mire jó az ádámcsutka?”Benne van minden a Bibliában, hülyék, tessenek szépen elolvasni!!!4
Menyasszony voltam, felbontottam a jegyességet: „Olvasónk több komoly kapcsolaton túl van, még mindig huszonéves, de most mintha elakadt volna. Mi lehet a gond?” – Talán ugyanaz ami az Istent „kereső” bloggereknél:
randi – Augusztusban lett volna az esküvőnk, májusban robbantottam – Hát, remélem legalább nem Európában csináltad :SSS
Dívány - Kormányváltásig nem szülök – Ja, nyilván mert el vagy nyomva, mert annyira rossz most mint a második világháborúban volt amikor senki nem szült és nem is élt nemi életet...basszus, A MÉHED JÁRJON NE A SZÁD!!!
Egyedül Erdogan járt jól a bukott puccskísérlettel: „A puccskísérlet teret ad a hadsereg elleni leszámolásra, és a török elnök most azt is megmutathatta, hogy ő a legény a gáton.” - ...és ahol vágják a fát, ott hullik a forgács:
GALÉRIA – Véres bosszút álltak a hídfoglaló puccsista katonákon Isztambulban: „A Boszporusz-hidat elfoglaló katonák különösen kegyetlen bánásmódban részesültek a fegyverletétel után.” – Jaj de jó, ilyen egy civilizált, leendő EU-tag ország. Gyorsan megyek is nyaralni hozzájuk a bombák árnyékába. Ja, nem!
18+ Ezen a helyen öt hónapon belül két emberi lábat találtak: „A rejtélyt fokozza, hogy mindkettő bal láb volt, vagyis nem lehet ugyanazé az emberé.” – Egy kétballábasé már hogy a fenébe ne lehetne?!
A körúton kívül - Mit kell tudni a török hadseregről?: "Ez a hadsereg már nem a kemálista hadsereg." – Hogy mit kell tudni róluk? Majd megtudjuk ha megint idejönnek:
Szulejmán és Hürrem leszármazottai Szigetváron – Jaj, remélem a sorozat rajongói térden állva várták őket és felkínálták nekik a hazánkat :DDD - „Oszmán hercegnők beszéltek az életüket átszövő történelemről.” - ...és bocsánatot kértek a gyermek Lajos király meggyilkolásáért, meg a Gyulán és Valpón rendezett mészárlásért.  Ja, nem: „Szulejmán leszármazottai meghatódtak az ásatás láttán”. Nap kommentje:

szalonképtelen 2016.07.05. 14:58:58
Nagyszerű! Batu - kán leszármazottjai mikor jönnek, hogy megtekintsék a muhi csatamezőt?

 

SZERDA, JÚLIUS 20.:
KEZEKET AZ ASZTAL ALÁ:

0
Éljenek a csajok :DDD

Ismétlés, talán érdemes:
Fél tízkor Jancsó annak idején nagy vitákat kavart alkotása a Duna TV műsorán. A Fényes szelek a ’68-as párizsi egyetemfoglalások hangulatában készült, csak a hely és az időpont más, így került 1948 Magyarországára és egy egyházi kollégiumba a sztori. Ide érkeznek téríteni a NÉKOSZ-aktivisták, ki szép szóval, ki erővel, utóbbi hatására a rábeszélő meggyőzés hívei is kiábrándulnak a szép eszményekből. Ma már inkább kordokumentum, de attól még jó, nézzétek.

Talán ajánlott:
...de csak ha nem tépjük a hajunkat az ellenszenves főhősök láttán, mivelhogy Linda Fiorentino pont az a Végső csábításban, amit a címe sugall, vagyis az ultimate femme fatale, aki mindenen és mindenkin átgázolva, identitását váltogatva tör a cél felé, kicsit úgy mint két évvel később Wachowskiék leszbikus főhősei a Fülledtségben: előbb lenyúlja férje drogközeli pénzét (aminek megszerzése közben majdnem meg is hal), majd átteszi működési területét egy olyan helyre ahol még nem ismerik, és elkezdi szőni kapcsolati hálóját amibe a település férfipopulációja önként és dalolva sétál bele, köztük a legfrissebb main victim is, még akkor is ha talán valahol sejti hogy titokzatos barátnője számára a seksz is csak eszköz és a szerelmet még hírből sem ismeri. Ritkán láthatunk egy ennyire szemét, kétszínű és álnok csábítót akit úgy utálunk hogy közben azért mindig azt tippelgetjük, mi lesz a következő húzása. Aki Jockey kedvéért nézte a Dallast, ezt is imádni fogja, bár húsz év után már inkább az fog feltűnni hogy Bridget/Wendy a klasszikus femináci őstípusa: ismeri a jogait és vissza is él velük, legyen az házasságon belüli vagy csak „sima” nemi erőszak, lelkifurdalás nélkül húzza rá azokra akik már megtették kötelességüket az ő kis játszmájában – és valahol a rendező is ide tartozik, mert nem a könnyebbik utat választotta a befejezéshez, mintha ő is beleszeretett volna az általa kreált queen bitch-be. Ami még meglepőbb, hogy mindezt úgy csinálta meg John Dahl hogy nemcsak fogást nem találtak rajta, de pont azok imádták akik elvileg betámadhatták volna. Ha túllépünk a noir-thriller megközelítésen, 22:45-kor egy többszörösen anti-polkorrekt krimit láthatunk a Filmcafén.

Pokémon rovat:
...mert újra pusztít köztünk a régi kórság:
godmode – Milliárdokat hozott az áprilisi tréfa: „A világ sosem látott Pokémon-lázban ég, a Nintendo piaci értékének felét hízta magára, már népszerűbb, mint a pornó és a Tinder. De miért? És mikor lesz vége?” – Maradok a pornónál, a Pokémon már annak idején is egy rakás szar volt.
godmode – Pokémon Go: minden, amit tudni akar róla: „Miért beszél erről mindenki? Hogy lehet több pokémonom? Mitől lesznek erősebbek? Hol szerzem meg Pikachut? Mik azok a kavargó levelek?”LESZA Hát azok bizony a te ellopott személyes adataid szimbolizálják, kedves hülye felhasználó:
A jelek szerint a Pokémon GO mégsem egy szupertitkos megfigyelőszoftver: „A gyártócég szerint csak tévedésből kér hozzáférést minden adatunkhoz a Google-től, valójában csak az emailcímünket akarja. Készül a bugfix.”MAGYARUL: lebuktunk a megfigyelésetekkel, de már írjuk a scriptet amivel észrevehetetlenül csinálhatjuk tovább ;)))
Már készülhet is az első Pokémon-film: „A Warcraft-mozi gyártója csaphat le a milliárdokat érő licencre.” – Ha csak fele annyira jó lesz mint az, már megérte és az Év filmje lesz. Ja, nem :D
Betörte az MMA-s homlokát, majd pokémongózni kezdettTISZTELE Wait, a challenger appears:
Ismerje meg az embert, aki kilépett az állásából, hogy teljes munkaidőben tudjon Pokémon Gózni - ...és még mindig van lejjebb:
Bányamentőknek kellett kihozni a pokémonozó tiniket – Csak egy kérdésem van: MIÉRT??!!
Azt hiszed, hogy a Pokémon csak egy játék? Pedig megváltoztathatja a világot: „Van magyarázat, hogy miért kattantak rá az emberek.” – Bizony van válasz, rögtön mellette:
Pénzcentrum – Pokémon Go: inged-gatyád is rámehet a játékra: „Olcsó játék hülye gyerekeknek.” – ...és aki annyira segg hülye hogy most sem érti, annak itt van a lényeg még egyszerűbben:
Boltokba irányíthat minket a Pokémon Go: „Akinek a boltja pokéstop, ahhoz csordákban áramlanak a vevők.” – Nyilván ez is véletlen, ahogy az összes adatunkhoz való hozzáférés... ^^ JÁTSSZATOK BIRKÁK, JÁTSSZATOK!!!! :DDDDDD

 

CSÜTÖRTÖK, JÚLIUS 21.:
SZERELMEM, A MOZI

0
MAX RESPECT!!

Ma haladjunk visszafele az időben és a jóságokban:

Horror rovat:
A Film+2-őn low budget borzongás hajnali negyed háromkor: azt nem tudom hogy Az ördög jegyesének kapcsolatából született-e a fia, de tény hogy a kis gonosztevő pokollá teszi a rá vigyázó babysitter életét, pedig ő először azt hiszi hogy jót tesz azzal amikor megvédi a házba berontó idegentől... A Babysitter Wanted úgy kezdődik mint bármelyik üldözős-telefonos zaklatós slasher: kisvárosba költöző csaj gyerekmegőrzést vállal némi mellékes keresetként, miközben az az érzése hogy valaki figyeli. Ez csak erősödik mikor ténylegesen is bébisintérkedik, majd amikor a néző megnyugodna hogy csak egy utánérzést lát, Rosemary’s Child-szerű fordulatot vesz a történet, csak hogy a végére egyszerű vérontássá fajuljon. Egyszer, erős gyomrúaknak érdemes lehet.

Talán ismétlés, biztosan nem érdemes:
00:20-kor
egy annyira magyar művészfilm jön a FEM3-ra hogy már a tartalomismertetés is fizikai fájdalmat okoz: egy bankrablásból élő anyuka idő előtt otthagyja a fogát, így autista fia menekülni kénytelen egy hozzá hasonlóan elveszett, de az utcán azért járatosabb kísérővel (ukrán örömlány) arra a biztonságos (?) környékre amit utoljára gyerekkorában látott. Valószerűtlen szereplők és helyzetek, hiába Lukáts Andor, Djoko Rosić, Börcsök Enikő vagy Máthé Erzsi: bár annak idején a Príma primavérát a magyar Esőembernek könyvelték el, és jobb híján be is értük ezzel egy darabig, szerencsére azóta a Trópusi viharból megtuduk miért nem volt szimpatikus a főszereplő örök gyerek felnőtt: ő is fullba nyomta a kretént.

Talán érdemes:
Féléjfélkor
a lassan kötelező skandináv depressziózás a Filmbox Premiumon a huszadik század eleji Svédországról ahol egy egyszerű finn bevándorlóasszony előtt kitárul a világ mikor a lottón nyert fényképezőgépet el akarja adni hogy valamivel kiegészítse dokkmunkás, alkoholista férje keresetét, de a dán fotóboltos meggyőzi hogy inkább használja. Barátságukat nehezen viseli a féltékeny pasas (akiben persze nincs erkölcsi gát amikor ő csalja meg a feleségét), annyira hogy végül majdnem meg is öli (egy korábbi alkalommal „csak” megerőszakolta), ezért börtönbe kerül, és elsőre úgy tűnik, megváltozott, de ugye vér nem válik vízzé – ami viszont az őrületbe fogja kergetni a nézőt az az hogy az asszony ennek ellenére kitart mellette miközben az elviselhetetlen jelenetekből a hobbijába menekül. Az Örök pillanatokról legalább annyi jót még én is elmondhatok hogy hű a címéhez: témájához képest borzalmasan hosszú (több mint két óra), és hát ezt is a többszörösének fogjuk érezni.

Kiemelten kötelezően ajánlott:
HBO, 22:20
– Ami az olaszoknak a Cinema Paradiso, nekünk, magyaroknak a sajnos méltatlanul ritkán vetített Ezüstnitrát (még akkor is ha Marco Ferreri rendezte), az Romániának a Mozi, mon amour, vagyis egy óda a klasszikus értelemben vett mozizáshoz, valamelyest ötvözve a már említetteket: bár doksi mint magyar társa, de a benne szereplő Dacia Panoramic Cinema és megszállott működtetői mintha Tornatore remekművéből pattantak volna ki, főleg Victor Purice aki Alfredo testvére is lehetne, úgy harcol a szívügyéért. Igen, tudom hogy haladni kell a korral, de a múlt minden egyes darabjával, régi épületével együtt belőlünk is kiszakad egy darab (lásd még Hemingway harangjait). Purice küzdelme annál is inkább ismerős lehet nekünk mert nálunk is sorra alakulnak át-szűnnek meg a régi legendás „mozgók”. Mindenkinek kötelező néznivaló.

Friss hírek a f@sztiválról:
...természetesen továbbra is a Dvbbs-botránnyal a célkeresztben.
Vizesen viháncolt Kitti  a Balaton Soundon – Micsoda sekszizmus ez, kérem?! Nagyon ellazult a CenzOrigó amióta a Fegyinfó elköltözött tőlük!44
Videó készült a Balaton Sound öltözőjében: „A biztonsági kamera végig rögzített. Megszólalt az egyik lány.” – ...és közben vicces egyének kreáltak egy ál-hivatalos blogot is (azóta törölték, de érdemes megnézni a hivatkozást). Ami a többit illeti:

Ivan Berger 2016.07.13 09:40:56
cím: "Videó készült a Balaton Sound öltözőjében"
majd alatta: "Magukon az öltözőkonténereken belül ugyan nincs kamera, de a teljes nagyszínpad mögötti backstage-et figyelik"
Hacsek újágíró úr, te ezért pénzt is kapsz/kérsz?

Vécépapírral vágjon neki a Bánkitónak!: „Elkelt az összes jegy a fesztiválra, de akinek még jutott belőle, annak adunk pár hasznos tippet. Árak, időjárás, parkolás és wifi.” – Kelleni is fog az a klotyópapír, mivel LESZ ja nem, azt hétfőn szoktam.
Nem fogja elhinni, mit kellett átélnie ennek a fiúnak a Balaton Soundon!: „Tudta, hogy amikor hangos a zene, akkor lép fel Fritz Halkbrenner? Egy szóviccutálónak sorolunk fel rengeteg fellépőt, persze kellemetlen szóviccekben.”Az év videója: Hacsek és Sajó a Balaton Sound-on!
krizispr – A Balaton Sound-közlemény margójára: „Nemcsak magyar viszonylatban lett kiváló ez a közlemény.”HAHAHAHA. Ja, világszínvonal, sőt egyenesen agyiszint-mutató: „Megrázott minket, hogy a Balaton fesztivál néhány látogatója áldozata lett olyan eseményeknek, amik miatt kórházba kerültek. (...) A rendőrség megerősítette, hogy semmi kapcsolat nincsen közöttünk, és a történtek között, ezért mentünk tovább pár órával később az ibizai fellépésünkre. Ettől az esettől függetlenül zajlik egy marihuánával kapcsolatos ügy, mi szívesen válaszolunk ezekre a vádakra, és készségesen segítünk a rendőrségnek megoldani az esetet. Gondolatban az áldozatokkal és a családjaikkal vagyunk.” – Figyeled? „Nincs közük” a történtekhez, de azért „gondolatban az áldozatokkal vannak”. SEEMS LEGIT!!!! Felejtsük el a hazánkban érvényben levő drogtörvényeket, koncentráljunk inkább arra hogy Ákost egyetlen mondatáért addig vegzálta a média amíg a Telekom szerződést nem bontott vele, itt meg már van használt óvszer, telefonos (tehát nem biztonsági kamerás) videó, de valahogy nem tüntetnek a feministák, nem követelik a vért a blogbejegyzők :DDD

MACISAJT 2016.07.15. 11:41:56
" és a fesztivált az örökké aggódó anyukák is biztonságos bulihelyszínként tartsák számon, ahova nyugodtan elengedhetik lányaikat, "
Azok után ahogy pityinger "alternatív köztársaságielnök" és "forradalmár" ezt leadta, minden bizonnyal küldeni fogják szüleik lányaikat:
Facebook-oldalán ezzel a kijelentéssel és egy vidám emojival értékelte a történteket:.
" A mi öltözőnkből még kijöttek a lányok. Tény, hogy a szájukat törölgetve, de kijöttek”

A legszebb persze még mindig az ebben a kríziskommunikációban hogy jó messziről éreznek együtt mindenkivel, vagy ahogy (egy másik cikk alatt) összefoglalták:

nick papagiorgo 2016.07.12 12:56:53
"A DVBBS vasárnapról hétfőre virradó éjjel már Ibizán lépett fel az Amnesia klubban".
Úgy látszik, ezeknek valami különös vonzódásuk lehet eszméletvesztéshez, amnéziához :)

A Balatont is elérte a beígért ítéletidő – Már elkésett vele, sajnos, nem baj, remélem azért az EFOTT még kap belőle:
Vártnál hamarabb indult a buli Velencén: „Rekkenő hőségben kezdődött el Velencén az idei EFOTT. (...) A zenei fesztivál egészen vasárnap reggelig tart (...). Az első napon Kis Grofo és Curtis közös fellépése volt a legnagyobb szenzáció.”ÉDES FASZOM! Kis Grofó mint egy „zenei” fesztivál „szenzációja”. Asszem ezen már egy kilotonna instant demokrácia sem segítene :SSS
Rabosították Kis Grófót garázdaság miatt: „A Bulibáró és családja verekedésbe keveredett a ceglédi temetőben.”Év kommentje-candidate, képpel:

0

VISZLÁT SZOMBATON!

 


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés