2016. 07. 30.
Bankimungojerry (júl. 30-31.)
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Bankimungojerry (júl. 30-31.)

 

 

 

 

 

 

SZOMBAT, JÚLIUS 30.:
KEZEKET A VÁROS FÖLÉ!

0
Hektikus bolondságok.

Ismétlés, talán érdemes:
M3, 20:20: A nagyrozsdási eset – Gogol Revizora az ötvenes évek Magyarországán, szocrál környezetben, pár évtized betiltással a háta mögött: egy borellenőrt összetévesztenek egy miniszterrel a gőzfürdőben (OK, ott tényleg alig látni, de ilyesmi ma már még ott sem fordulhatna elő), és innentől mindenki próbál az ott dolgozó masszőr kedvére tenni, mert nyilván rokona híres-neves látogatónak, ő pedig nem utasítja el a felkínálkozásokat (nem úgy, még a gőzfürdő ellenére sem!), miközben az ellenőr iszonyatosan berúg a szomszéd faluban.

Talán érdemes:
Nyolckor
a Pegg-Frost páros másik tagjának jelenése az HBO-n egy romantikus, de azért még tartalmas kalandozással. A Hector a boldogság nyomában egy kicsit Kis herceg, egy kicsit road movie: a kiábrándult pszichomókus (Simon Pegg) addig-addig hallgatja mások bajait amíg egyszercsak besokall és úgy érzi, valójában hazudik a pácienseinek, ezért elkezd utazgatni hogy megnézze, ki miben találja meg élete célját (és esetleg megkeresse a régi nagy szerelmét aki helyett végül egy anyáskodó nőt vett el). A Hector... természetesen nem mentes a hibáktól, például a cím maga is megtévesztő, de ezen túl van benne kötelező meleg szál, általánosítások (Afrikában hősünket kis híján megölik de öt perccel később máris vidám törzsi táncot jár az őslakókkal, mer' a Zélet szép – kicsit az Attack on the Block rablásos jelenetét és annak folytatását idézve), de nagyon kevés olyasmi kerül mostanában elénk ami az élet megélésére buzdít, és STÁRok is vannak benne (Toni Collette, Jean Reno, Stellan Skarsgard) becsüljük hát meg. Ugyanabban az időben egy neorealista és vállaltan baloldali filmdráma a Cinemax 2-őn ami mintha az Atlas Shrugged ellenpárja lenne: egy gazdag politikuscsemete ingatlantrükközései és minden áron való érvényesülése forralja a vérünket. Francesco Rosi már többször is ostorozta hazája korrupcióját és egyéb hibáit, de a Kezek a város felett úgy politizál hogy közben a mainstream közönséget is bekalkulálja és senkit nem néz hülyének. Ha most csinálnák meg és Amerikában, minden a hanyagul megépített lakóház összeomlására és a lakók halálára lenne kihegyezve, Rosi azonban van annyira okos hogy másra koncentráljon, például arra hogy mindez bárhol megtörténhetett volna, és főleg hogy újra megtörténhet bármikor (erre utalnak a hasonló légifelvételek az elején és a végén). A TV2-őn 21:10-kor adott Energiából viszont pont az hiányzik: nem tudom hogy ez volt-e előbb vagy az Utolsó léghajlító, de tény ami tény, két hasonló „színvonalú” és tartalmú filmről beszélhetünk. A Push-ban csak a konteósok találhatnak (hamar múló) élvezetet, mert lassan nyílt titok hogy Amerika ott folytatta a félokkult emberkísérleteket ahol Németország abbahagyta, ennélfogva nem is olyan valószínűtlen hogy telekinézisre meg jövőbelátásra képeznek ki fiatalokat. Azonban homok kerül a gépezetbe egy srác (Chris Evans) szökésével akihez egy clairvoyant lány (Dakota Fanning) is csatlakozik, hogy együtt számolják fel az őket létrehozó Divízó nevű egységet. Max. azért érdekes hogy lássuk, amit 2009-ben még riasztónak mutattak be azt 2015-ben már cool dologként tálalták (American Ultra és társaik).

A seksz, a szipu rovat:
EGO – Azért iszom, mert stresszes vagyok!:
„A legtöbbször csak kifogás, ha valaki a nehéz körülményeire hivatkozva piál vagy drogozik.” – Szerencsére nekem nincs szükségem kifogásokra, mondjuk ha lenne, még mindig ott van a tudományos magyarázat:
Komoly mellékhatásai lehetnek, ha túl egészséges akar lenni – Ez annyira így van, hogy az egyetlen megoldás az egészségtelen élet:
ALAPKONYHA – Koktélok: ezektől fog pillanatok alatt berúgni! – Heteró-sekszuális Ffférfiak nem koktéloznak: sör, bor, barack, osztjónapot.
Már több mint félezer halottja van a Fülöp-szigeteki drogellenes vérfürdőnek: „Rendőrök és civil halálbrigádok mészárolják le a nyílt utcán azokat, akiket dílernek gondolnak.” – Na most revideálnom kell amit korábban mondtam. Szóval ha a nagyterjesztőket ritkítják az még úgy-ahogy belefér, de basszus, ne a hétköznapi kis füveseket gyilkolásszák már állami felbujtásra :(((
Többszörös orgazmus a pasiknál: „Végre kiderült, hogy érhető el!” – Mi, Fffférfiak ezt eddig is tudtuk, nem kell ehhez a CenzOrigót olvasnunk ^^
18+ Tinder-randi ötvenezerért: „Szeretnék kikapcsolódni. Főleg a kölcsönös francia kapcsol ki.” 50 ezres éjszaka, százezres dizájntáska, kockázati felár – a Tinderre épülő amatőr szexpiacon jártunk.” – De hisz’ ez már szinte sekszuális kizsákmányolás és prostitúció!! Hol van a Femen, a Nane meg a többiek?!
cdt – Hová tűntek a férfiak?: „Hajtós insta macák, kiéhezett férjek, ex-focisták, drogbárók, leharcolt politikusok: ez vár ma az éjszakában.” – De bírom az ilyen feminista picsogást is. Előbb keresik a kalandokat, az izgalmas hímeket, tinder, gucci táska, aztán meg sírnak hogy normális pasikat nem találnak...üzenem innen is: A KOCSMÁBAN VAGYUNK, HA MEGJÖTT AZ ESZETEK SZÓLJATOK!
csajok – Egy 50-es alkoholistáért hagyott el a 20 éves feleségem!HURRÁ, akkor még én is reménykedhetek :))) – „Egy apakomplexusos tini találkozik egy Lolita-szindrómás sub bétával.” – Hát ennek a mondatnak kb. a felét értem így inkább nem is kommentálom.
Belenézett a gyereke számítógépébe és sokkot kapott: „Kilincset nyalogató nők és megkésett felvilágosítás a reddites szemlében.” – Bezzeg az én időmben még elég volt a heteró pornó!!! Évezred kommentje-candidate, amivel maximálisan egyetértek én is:

2016.07.27 17:15:30 wmiki
ezek még mindig jobbak, mintha szegény gyerkőc rákattintott volna az index.hu-ra


VASÁRNAP, JÚLIUS 31.:
PÁPUÁK KÖZT EGY EURÓPAI

0
LOL! U mad, Marx?

Ajánlott:
Kilenc után öt perccel Hugh Laurie egy kuriózumban egyenesen az emberevők földjéről az M2 / Petőfi TV műsorán. A Mr. Pip valójában variáció a Szép reményekre, amire gyerekhőseinek szüksége is van, mivel épp polgárháború dúl a szigetükön (Bougainville) a bányászati jogok miatt. Ebbe a káoszba hoz egy kis világosságot az egyetlen ottmaradó fehérbőrű (Laurie) amikor önjelölt irodalomtanárként felolvassa Dickens mesterművét, és az egyik kislányt annyira rabul ejti az így megismert világ hogy nemcsak megfogadja hogy eljut Angliába, de még bele is képzeli magát a történetebe. Nem gyerekfilm még a Shrek rendezője ellenére sem, ahhoz túl plasztikusan mutatja be, mivel is járnak a zavargások, viszont Gilliam Münchausenéhez hasonlóan itt is a képzelet ereje segít a valóságon felülemelkedni – leginkább érdeklődő kamaszoknak és még nem teljesen cinikus felnőtteknek fog bejönni.

Ismétlés, talán érdemes:
M3, 19:40
– Hogy miért vasárnap adják a Szombat esti lázat, jó kérdés, mindenesetre aki ezt választja, az tutira megy: közismert zenék, (mára már) közismert arcok, főleg Travolta, aki a hétközben robotoló, hétvégén PARTY HARD!!!-ozó fiatalt játssza akibe belezúg egy szintén eszképista elvek által vezetett leányzó. A felszín alatt homályosan dereng valami megkomolyodás-sztori is (a táncparketten egymásra találó pár nem csak ott és nem csak egy éjszakáig marad együtt), de mindezekkel együtt is abszolút biztonsági játék volt már a bemutatója idejében is. A Saturday Night Fever volt az ami a diszkót azoknak is ismertté tette akik maguk nem táncoltak, innentől már direkt készültek a „klubos” zenék is, és mint minden főáramba kerülés, ez is az eredeti közönséget „viselte meg” legjobban: hirtelen divat lett utálni a dizsit, és hirtelen az eddig táncbavitt amerikai középosztálynak is eszébe jutott hogy annak idején a csóró feketék és melegek buliztak rá, és ha már itt tartunk, mindig elmondom hogy az alapot adó történettel ellentétben Tony Manero itt már heteró-sekszuális, tehát a műfaj meleg gyökereit is igyekeztek kihúzgálni-kilúgozni, azaz pont az ellenkezőjét művelte Halivúd mint ma, amikor mindent a másság és női főszereplők beerőltetésével próbálnak eladni.

Talán érdemes:
Duna TV, 19:25: Tíz kicsi indián
– Agatha Christie krimijének 1989-es feldolgozása Angliából, még a polkorrektség előtti időkből. A kis csapat itt most egy afrikai vadásztúrán fogyatkozik, a színészek közül kiemelendő Donald Pleasence és Frank Stallone. Az HBO-n éjjel 01:10-kor folytatódik az Atlasz megremegett, értelemszerűen a 2. résszel (A csapás), már új gárdával (és rendezővel!), de a régi könyv nyomdokain: a disztópikus Amerikát válság sújtja, és a megoldást esetleg tudó emberek sorra tűnnek el. Az izgalmasnak tűnő kezdés megint túl hamar túl sok beszédbe fullad, és majd’ két órán át tart, így viszont lesz idő észrevenni a hibákat, Ayn Rand szerintem például ott tévedett nagyot amikor a pénz-elitet (itt például a gyárosokat, vasúttársaság-tulajdonosokat) szembeállította az amerikai kormánnyal, holott jelenleg éppen hogy az ő akaratuk érvényesül a legfelső vezetés jóváhagyásával, és aki ezzel szembemegy az nemhogy a szenátorságig nem jut el, de még indulása előtt kifilézi a média. Ugyanitt maradva, de visszaugorva az este nyolcas időponthoz: nem úsztuk meg a tavalyi évet sem a régi legendák kihantolása nélkül, „legjobb” példa erre a Mad Max-é, aminek az igazi címe A harag útja, csak a franchise-ra utalás nélkül a kutya sem nézte volna meg (még úgy sem hogy az eredetiket elkövető rendező csinálta – bár kinek lenne több joga a széria nevéhez, ha nem neki?), így viszont lelkes kritikák ezrei ünnepelték itthon és külföldön is (még rosszabb: díjesővel is jutalmazták):

Őrült Max esete a menekülő tenyésznőstényekkel: „A hetvenéves George Miller olyan posztapkaliptikus westernt forgatott, amihez foghatót még nem láttunk a moziban. A Mad Max: A harag útja egy metálzenére hangolt vizuális orgia. És állati jó.” – Ja, annyira hogy már tavaly májusban ez volt az Év filmje:
Féktelen és őrült, feminista és férfias: mestermű az új Mad Max: „Az év filmje porfelhőben, benzingőzben érkezett, és leiskolázott mindenkit.” – Én is szinte látom ahogy Hitchcock, Fellini és Kubrick még a síron túl is elszégyellik magukat hogy nem ők rendezték ezt a mesterművet...ja, nem.
filmérték – Popcorn a láthatáron! – Ezt a 15 filmet várjuk legjobban az idén!: „Vajon milyen lesz Tom Hardyval az új Mad Max? És van itt még 14 film, amiben bízhatunk.” – ...aztán a tizenöt legjobbat leszűkítették tízre, de még így is benne volt:
Tíz film, amit kötelező lesz megnézni júliusig: „A Mad Max 4, a Bosszúállók 2, a Jurassic Park 4 és az Argo 2 mellett Olivia Wilde horrorját és a Pixar legújabb animációját is nagyon várjuk. Ön is?” – Én az összeset LESZA ja nem, azt hétfőn szoktam, folytassuk a cikket. Szóval én szerencsére nem tartozom sem ezek, sem az originál fanatikus rajongói közé, így nyugodt lélekkel mondom el mit gondolok róla ami röviden: szar, bővebben: egy sima újraforgatás. A történet kb. ugyanaz mint az eredeti(k)ben: a világ egyetlen hatalmas Ausztráliává meg Szaharává változott amiért természetesen a nyugati társadalmak meg általában a fehér ember a felelős, a túlélők egymással harcolnak a kevés megmaradt kajáért, benzinért, golyóért, a főhősök, a kiábrándult Max és a küldetéstudatos Furiosa elindulnak egyik helyről a másikba, lerobban a kocsi, megcsinálják, harcolnak, majd ha az egyik irányba nem tudnak továbbmenni akkor megindulnak visszafele a korábban letarolt vidéken (logikai fail, nemkicsit, nagyon). Kb. ennyi a történet amihez kell is az optikai tuning, bár néha itt is több lett volna a kevesebb, a régiekben asszem nem volt poszt-apokaliptikus rockzenekar (!), mégis ütött. Az erőszakból érezhetően visszavettek (ez se baj, csak így meg a dog eat dog-életérzés veszett el a családbarátság oltárán), Tom Hardy még Gibson lába nyomába sem ér, általában az összes figura élete vagy halála közömbös a néző számára (mondom én hogy itt a látvány a főszereplő!), a főgonosz feleségei meg inkább egy L’Oréal-hirdetésből jöttek mint egy világvégi háremből, de a mindent benyaló „kritikusok” természetesen ezt is megmagyarázzák:

Kik ezek a szédületes nők a Mad Maxben?: „(...) Annyira hihetetlen ennek az öt nőnek az első feltűnése a filmben, hogy Mad Max (...) lába is földbe gyökerezik, mikor először látja őket. (...) Mégis, mit kereshet öt törékeny szépség fehér gyolcsba tekerve a sivatag közepén? (...) Először a Mad Max őrületes sebessége, ezernyi izgalmas apróságból összeálló világa rántja be a nézőt, aztán a karakterek összetettsége. A tettekkel érzékeltetett jellemváltozás érzelmileg is átélhetővé teszi a filmet. Mindezt akkora élmény volt megtapasztalni, hogy már a film felénél azt éreztem, erre nekem még egyszer be kell ülnöm. Ha ezt hozza magával a feminista akciófilm, akkor én még sok ilyet szeretnék látni.”HA HA VERY FUNNY!!! Neked legyen mondva öcsém...feminista akciófilm, ez majdnem akkora fából vaskarika mint a feminista pornó :DDD Nade nem csak a medmex volt az egyetlen megerőszakolt legenda a nyolcvanas évekből, avagy jöjjön a

Remake rovat:
Az új Szellemirtókat még a Fall Out Boyjal is súlyosbítják:
"Az interneten széles körben gyűlölt film készítői újabb tabuhoz nyúltak, és a Ghostbusters c. sláger emo-pop-punk átdolgozást kapott." - ...avagy súlyosbítani azt, ami amúgyis...és amiről úgyis megmondják, hogy valójában jó, és megint a közönség a hülye:
kritika – Nagyon fontos film a csajos Szellemirtók, csak sajna nem jó: „Iszonyúan fontos, hogy a világot ezúttal négy okos nő menti meg a gonosztól, a Szellemirtók azonban ettől még nem lesz jó film. Spoileres kritika.” – Figyeled? „iszonyúan fontos”, de „nem jó” :D Bezzeg az eredeti nem akart fontoskodni, csak szórakoztatni. Meg is tette. Ez meg: „Girls just wanna have fundamental rights (...) A hírek szerint a következő Amerika-kapitány a Szobáért Oscar-díjat kapott Brie Larson lesz, és elvileg hamarosan érkezik a női Oceans' Eleven is. (...) Ha ma akár egyetlen kislány is azt gondolja az új Szellemirtók után, hogy teljesen természetes elméleti fizikusnak, kutató mérnöknek, szuperhősnek, vagy elnöknek lennie – akkor visszavonok minden rossz szót.”MUHAHA, szinte szóról szóra mint a CenzOrigó Fury Road-kritikájának vége a feminista akciófilmekről :DD
Kritika – Az internet gyűlöli az új Szellemirtókat, én nem: „A 2016-os Szellemirtóknál (...) nehéz nem megemlíteni azt, hogy rengeteg, de tényleg rengeteg internetezőből kijött az ostoba csordaszellem (...). És ezt az egész hadjáratot csak azzal lehet magyarázni, hogy elkészült egy 32 éves film remake-je, amiben a főszereplőket nők játsszák. Lehet takarózni azzal, hogy nem lett vicces az előzetese, vagy mi szükség van egy újabb Szellemirtókra (...), de a valóság ez: a lányok megkapták a fiúk játékait, és kiborult a bili.”ÉDES FASZOM, és utána ez is ugyanezt nyomja, igaz hogy "nem olyan jó", de ő csakazértis szereti: „A legfájóbb az egészben, hogy az új Szellemirtók egyáltalán nem érdemli meg a gyűlöletet. Tud vicces lenni, néha látványos, néha fárasztó, néha olyan, mintha túlságosan is ragaszkodna az 1984-es eredetihez, de annyi biztos: nem ez a világ legrosszabb filmje. (...) Nem is tudom, ezek után le kell még írni, hogy miről szól a Szellemirtók? Van egy gonosz, aki elpusztítaná a világot. A Szellemirtók meg összeállnak, hogy megakadályozzák ezt. Nem teljesen mindegy, hogy az előbbi mondatban ki a férfi és ki a nő?”NEM, amíg (megint!) a férfi a gonosz, és látványosan herén lövik. Ja, és még valami:

melonbaron 2016.07.28 22:57:08
ha tökmindegy lenne, ki a férfi és a nő, akkor nem variáltak volna, és meghagyták volna a szellemirtókat férfiaknak....

Újabb film készült Howard Hughes repülőmániás milliárdosról – Nyilvánvalóan ez is biztos sokkal jobb lesz, mint a Scorsese-DiCaprio-féle változat. Ja, nem.
Itt a Jégkorszak 5. része, csak minek: "A nagy bumm" egyáltalán nem szól akkorát.” – Hát még szólhat, ha így haladunk...
Titokban elkészült a Blair Witch Project folytatása – Nem is csodálom hogy titkolták :DD
filmvilág – Westernhős vagy fasiszta agresszor?: „Izgalmas kérdés, de nem csak erről szól a Piszkos Harry.” – Jaj, remake-eljék ezt is, lehetőleg a mai divatnak megfelelően...
Lesz még egy rész Fűrész: „A Lionsgate ragaszkodik a folytatáshoz, és már meg is van a rendező.”Nap kommentje:

Billy Hill 2016.07.13 20:49:24
Ez már Lánc-Fűrész...

VISZLÁT HÉTFŐN!

 


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés