2016. 08. 01.
Alle Gegen Allemagneto (aug. 1-2-3-4.)
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Alle Gegen Allemagneto (aug. 1-2-3-4.)

 

 

 

 

 

 

HÉTFŐ, AUGUSZTUS 1.:
NE JÁTSSZ AZ ÉLETTEL!

0
Éld teljes lélekkel!

Ajánlott:
Vagy a Queen budapesti bulijának évfordulójára, vagy „csak úgy”, de a Duna TV újra tiszteleg Freddie Mercury emléke előtt háromnegyed éjfélkor. Nekem úgy rémlik hogy a Nagy tettető a 2012-es bemutatója óta még nem volt a blogban, de még ha így is lenne akkor is mindig érdemes időt szánni a rock egyik legösszetettebb, legkarizmatikusabb énekesére. Mercury nem csinált titkot nemi irányultságából, és neki senki nem is rótta fel, pedig a rockereket sokan homofóbnak tartják. Ha valakire, rá igaz volt hogy a színpadra született, és a legjobb időszakban: a Smile-ig és a Queen kezdeti lépéseiig kanyargós volt az út a párszi családból származó srácnak, de amikor rátaláltak a nyertes kombinációra (többszólamú vokálok Freddie operaénekesi oktávjai mögött, Brian May különleges gitárjátékával), onnantól kezdve nem volt megállás, sikerek és óriási bulik a színpadon (és mögötte is hát igen, a hetvenes-nyolcvanas évek). F. M. már csak azért is jó korba érkezett mivel akkoriban még lehetett kisebb vagyonokat költeni lemezkészítésre, és ez is hallatszik is az albumaikon. Csak azt sajnálhatjuk hogy nem volt monogámabb és nem volt hajlandó gumit húzni: igaz hogy nem lenne körülötte akkora legenda mint most, de legalább az együttese tagjai közül a pénzéhesebbek nem állnának össze egy lemez-turné kombóra Chuck Norristól CHRISTOPHER Adam Lambertig mindenkivel.

Talán érdemes:
Cinemax, 20:00
– Római katolikusként mindig is fenntartással kezeltem hogy India állítólag a világ spirituális köldöke vagy micsodája, számomra ez max. annyit tesz hogy ott a legmagasabb az egy főre eső Szentek és álszentek aránya: minden sarkon egy pucér jógi vagy megerőszakolt gyereklány, ennek megfelelően a Holy Smoke a vicceskedő magyar cím, az erotikus jelenetek és az időnkénti poénok ellenére is inkább dráma. Egy Delhibe látogató ausztrál csaj (Kate Winslet) agyát annyira átmossa egy helyi guru, hogy még apja halálhírére sem hajlandó hazamenni, inkább beállna az önjelölt próféta háremébe. Anyja végül egy amerikai specialistát (Harvey Keitel) bérel fel lánya kondicionálásának megszüntetésére. Már ennyi is elég lenne a jósághoz, de igazán onnantól lesz érdekes hogy ez a két ember egyedül marad a sivatagban és párbeszédük hamar párbajjá fajul, kicsit ördögűzői felhangokkal. Végig nem tudjuk, ki irányít kit, ki próbálja felülírni a másik programját, egyáltalán van-e szükség belénk ivódott programokra, a csúcspont a sekszistáknak szinte biztosan Winslet meztelenkedése lesz, de szerencsére az összkép azért mélyebb ennél, neki amúgy egy évvel ezelőtt, 1998-ban már volt egy hasonló szerepe, igaz hogy az valós elemekre és egy életrajzra alapult és ott a szúfik hozták el a megvilágosodást. Egy órával később (kilenckor) modern noir a Film+2-őn, leginkább a Sin City nyomdokain Russell Mulcahy rendezésében és Thomas Jane főszereplésével. Mindketten hűek a címhez (Pokolba az élettel) már az első perctől: lövöldözések, magas body count, és mindezek mögött egy szabadúszó punisher, Malone, akire látszólag egyszerű szállítói feladatot bíznak, csakhogy a csomagra (egy titokzatos aktatáska) többen is vadásznak. Klasszikus felállás klasszikus gonoszokkal, jut bele nagydarab fekete és keleti harcművész is, a helyszín egyfajta steampunk jövő (negyvenes évek plusz csúcstechnika és mobiltelefonok). Nőügyben viszont ne nagyon reménykedjünk, Elsa Pataky elsősorban eye candy-nek van itt, a mozibubusok viszont Miller művén túl egyéb párhuzamokat is felfedezhetnek (a gyújtogatós gonosz egy az egyben Ledger Jokeréről lett mintázva, a főhős kocsija és mamája pedig Stallone filmjeiből lehet ismerős), mindent egybevéve egyszer mindenképp nézhető.

Hétfő? #LESZAROM.
drogiporter – Milyen a mai magyar drogszcéna?: „Milyenek is “a drogosok”, mit fogy­asztanak, milyen az életük, milyen károkat okoz nekik a drogfogyasztás?”HÉ, EZ NEM AZ A BLOG AHOL MÚLTKOR TANÁCSOKAT ADTAK A HELYES EXTASYFOGYASZTÁSRA? LESZAROM, hulljon a férgese ^^
Újra divatba jön a vizelőfal? – Megcáfolom a gravitációt, és LESZAROM!
Gumicukor – Nem tehet ellene semmit, elkészült A szürke ötven árnyalatának második része – Már hogyne tehetnék: LESZAROM ezt is, mint az elsőt.
spn - Egyiptom istenei: „Ókori Transformerek, és pont.”LESZAROM, és pont.
Új szintre lép a szelfizésREMÉLEM JÓ SOK ÁLDOZATA LESZ, LOL ...akkor én meg világszinten SZAROM LE.
Alexander Ludwig átment a Vikingekből Olaszországba: „A kanadai sorozatsztárnak Itália is jól áll. Nagyon nagyon jól.” – ...de a legjobban azért neki is LESZAROM áll.
Úristen, már megint épül a NAGYSZÍNPAD! - LE-SZA-ROOOOM!!!!!!!4!!!! négy
Velvet – Kristen Stewart őszintén beszélt arról, milyen boldog a barátnőjévelMEGNÉZTEM A FOTÓT, ITT MOST MELYIK A "NŐ"? LESZAROM.
dot - "...nagyrészt a saját tapasz­talatom, mint biszexuális nő": „A Steven Universe című gyereksorozat alkotója coming out-olt a hétvégén.”LÁSD MNT FENTEBB Magánügy, LESZAROM.
Senki nem tudja, mi lehet ez a lilán fénylő tengeri izé: „Egyes teóriák szerint földönkívüli tojás, netán egy új pokémon-faj képviselője lehet.”VAGY ESETLEG GIANNA MICHAELS, ÁLRUHÁBAN LESZAROM.
Párnázatos – Ülj bele Spock arcába otthon, négy fal között: „Mivel is díszíthetné a kanapéját egy vérbeli Star Trek-rajongó?” – Nem is tudom hallottam-e ennél perverzebb dolgot! Nem szarom le, még élveznék :SSS
f5 - Undorító hangnemben fröcsögnek Hajdú PéterrőlÉS ERRŐL MÉG BLOGOLNAK IS First world problem, avagy:

r4pi 2016.07.31. 08:08:28
Igazából, ha leszarnád, nem írtál volna róla cikket.

 

KEDD, AUGUSZTUS 2.:
SPARK LAKE

0

DOLFI KUTYASZORÍTÓBAN
Utánam a Föld köszön.

Ma annyira nem lesz semmi, hogy szerintem megint elromlik az időjárás is :SS Kiszórtam mindent ami ismétlés, így ezek maradtak:

Talán érdemes:
...de csak mert Dolph Lundgrent mintha még nem láttuk volna állatszelidítőként, nélküle a Cápa tó tizenkettő egy tucat ijesztgetés Asylum szinten olyan sztorival amit egy újszülött is álmából felkeltve mondana fel: egy kisvárosban sorra halnak a vízpartra vágyók, az egyetlen gyanúsított a semmiből feltűnt titokzatos tengeri ragadozó. A helyi erők a veszélyt csak látszólag hárítják el, ide profi kell, és jön is, bár először csak azért hogy börtönbüntetése után újra találkozzon a lányával. Ha tizenegykor a Film+-t választjuk, azért tartsuk észben hogy a Shark Lake az annyira rossz hogy már jó B-filmek összes ismérvét hozza a rövid ideig feltűnő húzónévtől (Lundgren) a kötelező buta tinikig és a legalább húsz évvel ezelőtti CGI-ig, de legalább vicces, ellentétben azzal ami most jön:

Nem érdemes:
Film Mánia, 21:00
– Aki nem hitte volna hogy A Föld után című Will Smith-marhaságnál van lejjebb, azt az Apokalipszis alcím útbaigazítja: mivel a nagytestvér címe Amerikában jogvédett, ezért az olcsójánosok maradtak a rövidítésnél (AE: Apocalypse Earth), hátha nem szúr szemet az ügyvédeknek, viszont becsalogatja a nézőket. A kék bolygót idegenek támadták meg, a kevés túlélő űr-mentőcsónakokon menekül, ezek egyike a legénység és az utasok ellentéteinek hála lezuhan egy már lakott bolygóra... Faékegyszerű karakterek: mind az alienek, mind az emberek két csoportba oszthatók, vannak az „élni és élni hagyni”-típusúak és vannak az agresszorok, de a mellékszereplők sem sokkal eredetibbek, TIM VARÁZSLÓ például mintha a Star Trek Datája és HAL9000 keveréke lenne, a történet pedig a Starship Troopers-től a Predatorig mindenhonnan nyúl valamit. Nem tudom miért van az hogy minél szarabb filmeket csinál valaki, annál nagyravágyóbb művésznevet választ: Thunder Levinnek semmi köze a villámokhoz, hacsak nem fog bele csapni egy előbb-utóbb a munkássága jutalmául.

Kis hírek a nagyvilágból:
Leszoknak Magyarországról a németek:
„Öregszik a balatonos korosztály, és a migránsügyi feszültség is betett. Mások viszont jönnek.” – Sőt, szerintem hamarosan a németek is visszaszoknak, még az is lehet hogy megint Trabanttal fognak jönni, vagy akár gyalog is ha már se vonattal, se repülővel nem lehet :DDD
laskai nelli – Honnan tudom, hogy a párom az Igazi?: „Ha tudná a választ, akkor mit tenne másképp?” – Honnan tudod hogy ő az igazi? Hát onnan hogy úgy hívják mint engem <3
Felemelkedtek a hidak, az Auróra cirkáló visszatért Pétervárra – Ajjaj, ezt azért nem kéne, legutóbb is mi lett a vége :S
Új törpebolygót találtak a Naprendszerben: „A Plútónál kisebb, 700 év alatt kerüli meg a Napot.” – Ebben semmi extra nincs, bezzeg ha Németországban találták volna meg!
Mostantól az Édenkert is a világörökség része – Akkor most már visszamehetünk? Végre! Jobb későn mint soha!44
Alakul az új iszlamista szuperfront Szíriában: „A kétmilliós Aleppóban már csak 300 ezer ember maradt, őket is halál fenyegeti. A helyzet megoldását egy új szervezet hozhatja: ismerjék meg a Szíriai Iszlám Mozgalmat.” – Már a nevük is milyen bizalomgerjesztő!!! Nekik is van elit öngyilkos alakulatuk? LOL!
Zöld hab bugyborékolt elő egy amerikai utcában: „A lakók jobban megrémültek, mint attól, hogy egy közeli tóban emberi ürüléken élő alga jelent meg.” – Nem csoda: ők is látták a The Blob című filmet!
Az Iszlám Állam miatt változtatott nevet Michael Caine: „A színész hivatalos neve Maurice Micklewhite volt. Abban bízik, hogy így majd nem tartják fel a repülőtereken.”Nap kommentje:

savallo 2016.07.22. 19:00:11
Milyen nagyszerű ötlet, ha sokat utazgatnék a világban én is Michael Caine-re változtatnám a nevem. :D


SZERDA, AUGUSZTUS 3.:
RUMINI, RUMINI

0
Tiéd a lick war.

Talán érdemes:
Dráma Angliából fél kilenckor a Cinemaxon: amikor az egyszeri író (Bill Nighy) és családja kibérelték a lepusztult kastélyt, még volt némi remény a befutásra, mivel épp kiadott egy regényt. Viszont azóta mintha megálltak volna a dolgok: az épület felújítása elmaradt (ahogy a beígért új könyvsiker is), viszont egyszercsak megjelennek az amerikai tulajdonosok, akik szeretnék jogaikat érvényesítei. Igazi culture clash a harmincas évek Angliája és a feltörekvő USA hozzáállása amit csak bonyolít hogy az angol író lányai (egyiküket a magyar származású Romola Garai játssza) belezúgnak a sikeres és jóképű újvilágiakba, talán még egy házasság is kinéz. Az Enyém a vár Dodie Smith regényének adaptációja, igazi kosztümös film Merchant és Ivory stílusában, két órában. Szintén könyvalapú (Phillip Jose Farmer), de jóval hosszabb 22:40-kor a Riverworld: A túlvilág partján ami ilyen látomásos nagyotmondás akar lenni a Filmcafén, de három óra még hallucinációból is sok még a magyar vonatkozás (az ifjabb és idősebb Robert Halmi) ellenére is. A sztori (ami itt-ott eltér Farmer könyvétől) valamiféle újjászületés-túlvilág tengelyen egyensúlyoz, itt születnek újjá (?) a nemrég meghaltak – vagy mégsem? Nem is tudom melyik a hihetetlenebb: a hossza, hogy ezt az „eposzt” a SyFy követte el, vagy hogy ez már a második (!) próbálkozás a megfilmesítésre, és ez is tömény FAIL. Éjjel egykor egy ritkán adott olasz vígjáték folytatása a Duna TV-n. A Rimini, Rimini első részét tudtommal nem adták a közelmúltban így nem lesz viszonyítási alapunk az Egy évvel későbbi eseményekhez, de talán nem is baj, a Bruno Corbucci által megörökített fíling időtlen, még akkor is ha ma már sajnos lejárt az ideje. Nyaralói között átlagembertől kezdve a gazdagig mindenféle van, ami közös az a kikapcsolódás és a könnyű nyári szerelmek hajszolása. Igen, egyszerű kis limonádé, de mivel lassan minden üdülőben robbantanak-embereket rabolnak, így garantált lesz a nosztalgia.

Windows 10 rovat:
Sosem találja ki, mi az, ami nélkül a Microsoft-vezér elképzelni sem tudja a világot:
„Segítünk: nem a Windows.” - ...hanem az emberek, mert míg egyik oldalon segélyeket osztogat, jótékonykodik, a másikon a népességcsökkentésen dolgozik. Amúgy meg vindóz-felhasználók nélkül nem tudja elképzelni:
Júliusban érkezik a Windows 10 éves frissítése: „Zseniális vonalzó, profibb jegyzet és jelszópótló eszköz is lesz benne.” - MAGYARUL: jelszólopó:
Kikapcsolhatatlan a Windows 10 kémkedése: „A Microsoft megerősítette: bármit csinálunk, a fontos adatokat hazaküldi az operációs rendszer. (...) Belfiore most megerősítette, hogy néhány dolgot ugyan ki lehet kapcsolni, az adatgyűjtések legfontosabb részét azonban nem. „Vannak olyan esetek, amikor nem hagytunk választási lehetőséget, mert úgy éreztük, ezek hozzátartoznak a rendszer egészséges működéséhez. Tudnunk kell, mi döntötte be a rendszert, mitől vannak teljesítményproblémák, de ezek nem személyes adatok, azért gyűjtjük őket, hogy a személyes élménye mindenkinek jobb legyen” – nyilatkozta.”SEEMS LEGIT!!!!
A Microsoft még egyszer az arcunkba tolja, hogy frissítsünk már: „Windows 10-re. Ezúttal teljes képernyőn. Július 30-tól fizetni kell majd a frissítésért.” – Ingyen sem kell, köszike ^^
Meddig próbál átverni még a Windowsom?: „Két hónap, és talán leáll a legidegesítőbb és legzavaróbb nyomulás. Kivéve, ha nem.” – Nyilván le fog állni, ahogy az adatgyűjtéssel is leálltak. Ja, nem:
Még pofátlanabb lett  a Windows 10 frissítője – Miért, eddig mi volt?
Átállítottam anyámat Windows 10-re – Fogadd őszinte részvétem :(((
Egy hét múlva fizetős lesz a Windows 10: „A frissítés csak július 29-ig ingyenes.” – Igen, tudjuk, húzzatok már a francba. MINDENKI FOGADJA MEG UJ PÉTER TANÁCSÁT!
Nem úgy megy a Windows 10, ahogy a Microsoft szeretné: „Belátták, hogy az agresszív kampány ellenére sem lesz egymilliárd Windows 10-es készülék 2018-ig.” - Nincs mese, le kell cserélni a felhasználót :DDD
Nem frissített Windows 10-re, kitaposta a kártérítést, nyert tízezer dollárt: „Egy kaliforniai nő szerint a Microsoft akadályozta őt a munkában.”MAXIMÁLIS TISZTELET!! Remélem emberek milliói követik majd a példáját!

 

CSÜTÖRTÖK, AUGUSZTUS 4.:
UNLIKELY STORY, BRO

0
Flaky cake.

Kiemelten nem ajánlott:
Duna TV, 23:40 – Én próbálok jófej lenni és meglátni az értéket mindenben, még a romantikus komédiákban is, főleg ha a közelgő apokalipszist oldják fel szerelemmel és más mély érzésekkel, azonban a Míg a világvége el nem választ már az a kategória amiért ütni tudnék, ha nem az elcsépelt fenyegetésért (már megint jön az aszteroida), akkor a megvalósításért. Spoilerezni nincs mit, az első perctől tudjuk hogy az a rohadt kisbolygó vagy mi be fog csapódni, ahogy azt is hogy a frissen elhagyott mintaférj (Steve Carell) és a kikapós szomszédnő (Keira Knightley) egy ágyban fognak kikötni (és ha szerencséjük van még seksz is lesz az intergalaktikus klimax előtt). Közben elugranak ide-oda, de ahogy az ilyesmiknél általában, ez itt is csak arra szolgál hogy lássuk ki hogyan menekül a valóság elől (a legszánalmasabb talán a swinger-vendéglő), és a nagy nyáladzás, szétválások-újratalálkozások közepette a néző szinte el is felejti hogy a valóságban az ilyen nagyonszép csajok soha de SOHA nem jönnek rá hogy valójában a szürke szomszédpasit szerették, hanem azt tennék amit annak ex-felesége: körbemennének a városon még egy utolsó nagy menet erejéig. Valahol értem én mit akartak vele mondani (őszinte szeretet kontra halálfélelem plusz egyedüllét), de az ember ennyi cukormáz láttán szinte alig várja a becsapódást. Nem ez a legidegesítőbb világvége-film, de közel áll hozzá hogy az legyen.

Talán érdemes:
Film Mánia, 19:15: Tokiói fosztogatók
– ...avagy hongkongiak Hitchcock felségterületén, még úgy is hogy épp Japánban vannak: az esküvőjén pofára ejtett menyasszony férje után utazik a szigetországba, csak hogy közben csatlakozzon hozzá egy vadidegen aki szintén a vőlegényt keresi mivel tartozik neki. A szálak aztán Tokióban teljesen öszegabalyodnak amikor a helyi yakuzafőnök a felesége becsületén esett foltot szeretné vérrel lemosni, egy privát kopó pedig biztonságos (?) távolból figyeli az eseményeket. A hiccskokki McGuffin egy mikrocsip aminek segítségével hamis pénzzel akarják bedönteni a tőzsdét, ezt adta át az elcsábított maffiózó-feleség, a sok akció közben az is kiderül hogy mindenkinek van némi vaj a füle mögött. Nyolckor az amerikai író, Neil Gaiman rajongói nézhetik kedvencük hihető meséit a Cinemax 2 műsorán. A Likely Stories egész friss, konkrétan idei, és ezzel Gaiman végleg Roald Dahl szintjére emelkedett mint Great Storyteller, lásd utóbbi Meghökkentő meséit, hogy teljes legyen a sznobriadó ahhoz kellett még Jarvis Cocker (Pulp) zenéje is.

Kiemelten ajánlott:
21:00-kor
egy nagyon jó dráma a Filmbox Extra HD-n. Ha be kéne sorolnom a Hósütit, bajban lennék, mert mindenből van benne egy kicsi, de a főcsapás talán a traumák feldolgozása. Börtönviselt (már megint!) autós felvesz egy stopposcsajt, hogy amikor épp csak megismerkednének, beléjük rohanjon egy kamion. A végzetes találkozást csak a férfi éli túl, és lelke megnyugtatásaképp úgy dönt, meglátogatja a lány anyját. Azonban amikor Wawába érkezik, döbbenten szembesül a ténnyel hogy a mama autista, különös szokásokkal (a címbeli „ételt” is ő fogyasztja rendszeresen), de a városka többi lakója is mind furcsa a maga módján – neki a temetésig pedig hozzá kell ehhez szoknia, addig kell ugyanis segítenie a valamelyest gyermeki szinten élő, ugyanakkor néha nagyonis felnőtt anyát. Kínálja magát a párhuzam az Esőemberrel, de míg Hoffmann és Cruise története tipikusan amerikai (Las Vegas, kaszinórobbantás), addig Weaver és Rickman karakterei olyanok mint bármelyikünk, és főleg előbbi miatt érdemes mindenképp megnézni: túljátszás és fullbanyomás nélkül hozza az autista anyát.

Kis hírek a nagyvilágból:
kerepesi tibor - A török puccskísérlet más ol­va­satban:
„Hasonló, ha nem is ennyire nyílt rend­szert épít ki a Fidesz.” – ...és nem csak ő az egyetlen aki itthoni puccsról álmodozik:
férfi - A nagy török puccs: „Vajon nálunk is így lesz?” – Nem is tudom mi undorítóbb, hogy valaki kvázi ellopja a Férfihang nevét (Férfiblog), vagy hogy polgárháborúban reménykedik :SSS
Gombafelhőt fotóztak atombomba nélkül: „Egy nagyon erős leáramlás, az úgynevezett microburst okozhat ilyen formát.” – Most még csak ez, de ami késik az nem múlik :SS
Saját esküvőjén lett öngyilkos Mateo: „Pár órával az igen után rálőtt a felesége rokonaira a spanyolországi lagzin, majd magával is végzett.” – Mostanában elszaporodtak ezek az őszinte esküvők :SSS
EGO - 8 módszer, amivel fejleszti a memóriáját: „Nyolc egyszerű, hétköznapi tevékenység, amik segítenek, hogy penge legyen az agya.” – Öööö...mi volt a kérdés? o_O
art of freedom – Hány méternyi emléked van? – videó: „Mennyi emlékkel tudnál teleírni egy három méternél is nagyobb lapot?”LÁSD MINT FENTEBB Én például emlékszem hogy ittam egy sört. De hogy ez tegnap volt vagy ma, az első vagy a hatodik?...Ki tudja!!4! négy
Pár hónap alatt lett szélsőséges a pap torkát átvágó fiú: „Simpsonst nézett, Rihannát hallgatott, de aztán a Charlie Hebdo-merénylet megtetszett neki.” – Szerintem meg inkább Rihonya és a Simpsons mehetett az agyára.
A franciák elhallgatják a terroristák neveit: „Több médium nem hozza le az arcképüket sem.” – Nahát! Én nem is tudtam hogy már a paranormálisokat is ráállították az ügyre!!!!!
élet – Ez a férfi akkor is Michael Jackson lesz, ha belefullad: „Roy még egy orrplasztikát akar és vége, de az orvosok szerint ez nem túl okos döntés, mert a műtét után nem tudna lélegezni.” – Támogatom. Mégis mihez kéne neki levegő? Agyműködéshez? LOL!
sp – Dőlnek a külföldi befektetések Magyarországra: „Mintha nem lenne holnap.”ÉDES FASZOM, már megint ezek a tükörfordítások! Nap kommentje(i) máshonnan, de ide vonatkozólag:

0

VISZLÁT SZOMBATON!

Kulcsszavak: LESZAROM

bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés