2016. 09. 02.
Fidlar On The Roof (szept. 3-4.)
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Fidlar On The Roof (szept. 3-4.)

 

 

 

 

 

 

SZOMBAT, SZEPTEMBER 3.:
CSODÁLATOS EGY ANTRÉ!

0
With or without face value.

Nem érdemes:
Duna TV, 20:00: Fiatal zenészek eurovíziós versenye
– Bármi amire az "eurovízió" árnyéka vetül az nyugodtan kihagyható, így ez is.

Talán ismétlés, biztosan érdemes:
...de csak hogy lássuk, Mel Gibson igenis tud játszani (sőt, rendezni is), ha akar, most épp egy zűrös múltú Arc nélküli embert aki valamikor tanárként dolgozott de egy autóbaleset kettértörte a karrierjét (egy fiú meghalt miatta - vagy inkább ezzel vádolták?) és örökre megváltoztatta a kinézetét is (lásd a címet). Önként vállalt visszavonulását (és a falubeliek gúnyolódásait) egy hozzá hasonlóan kívülálló kissrác töri meg, akinek (hosszas unszolás után) elvállalja a tanítását és közben ő új dolgokat tanul magáról. A Man Without a Face szerintem a legjobb Gibson-alkotás, főleg ha mint első rendezést nézzük, és nem is kezdik későn (20:00, FEM3)

Talán érdemes:
A Cinemax 2-őn
Franciaországban arra keresik fél kilenckor a választ hogy Mennyit ér egy ember? Már ennyiből is könnyen megtippelhető hogy drámával van dolgunk: egy frissen munkanélkülivé vált apa próbál új állást találni úgy hogy közben feleségével együtt a lehető legbiztonságosabb hátteret biztosítsák fogyatékos gyereküknek. A férj szembesül azzal hogy egy bizonyos kor fölött már nehezebb az elhelyezkedés, és ezt persze pont azok érzékeltetik vele azok akiknek elvileg az lenne a dolguk hogy visszavezessék a munka világába, de kitartása végül meghozza az eredményt, bár csak biztonsági őrként tud elhelyezkedni és így még jobban láthatja a társadalmi ellentmondásokat. Ha Hanif Kureishi rendezte volna, akár Párizs megöl engem is lehetne a címe, de Ken Loach vagy Mike Leigh is büszke lehetne rá – kérdés hogy az ebben a valóságban élőlnek szükségük van-e arra hogy munka után is ezt lássák kikapcsolódásként. Lassú (bár csak másfél óra), itt-ott erősen művészkedő jelenetekkel, vagyis Cannes-ban ennek is jutott pár díj.
Filmbox Family, 21:00 – Mi volt előbb, a Guffmanra várva vagy a Csodálatos André? Tökmindegy, a lényeg hogy úgy hasonlítanak mint két tojás, itt is egy kisvárosi ünnepre (és az alkalmából íródott színdarabra) várnak egy nagyvárosi nagykutyát, csak nem szimplán a nézők közé, hanem a színpadra is, ám amikor a fickó távolmarad, a címben szereplő írónak kell minden szerepet eljátszania. Kaotikus és néhol elég fárasztó vígjáték. 22:35-től egy több okból is kult műsor az M3-on: a Szamuráj a nyolcvanas évek magyar balettjének egyik fontos állomása volt, már csak a rendező (Markó Iván), a szólótáncos (Fülöp Viktor) és a (japán) kísérőzene miatt is. Félóra formabontás ami ma már konszolidáltnak is hathatna ha nem jönne rögtön utána tizenegy után öt perccel a - mai szóval - werkfilm (ami ráadául ugyanazt a címet viseli amiről szól), amiből megtudhatjuk milyen rögös út vezetett az előadás létrehozásáig (leginkább Fülöp Viktor számára aki határozott elképzeléseivel kérdemelte a három T közül az elsőt, vagyis a tiltást, és csak Markó volt olyan bátor hogy alkalmazza).

A seksz, a szipu rovat:
Flegma - Az arcát elnézve Jaden Smith csúnyán eltévedt
– Az „arcát elnézve” ez meth vagy crack lesz, nem egy sima eltéve(lye)dés :DDD
Dolgok, amiért imádjuk az internetet, 1005. rész – Ezer és öt dolog? Elég lett volna egyet írni: pornó ^^
testünk – Idd magad soványra – Na ez úgy kamu ahogy van. Kölyökkorom óta piálok de nem fogytam, sőt, sörhasam lett, nem mintha azzal bármi baj lenne... – "A legjobb zsírégető zöldség-és gyümölcslevek." - Ja hogy a gyümölcslevek! Azokat meghagyom a nemheteróknak!44 négy
Lily Allen addig bulizott, amíg el nem ájult: „Nem gáz, van ilyen. A jelenlegi és az ex pasija támogatták a whiskyk után, nem történt tragédia.”„Nem gáz”? „Nem történt tragédia?” Szerencsétlen csaj, semmiben sem különbözik a többi angol binge drinkertől :(((
vipzone – VV Viviennek két óra kellett ahhoz, hogy meztelenre részegedjék (fotók): „A villalakó egyik kedvenc foglalatoskodása a ruhátlan időtöltés.” – Na, ez se tud inni. Lányok, véssétek az eszetekbe: a részeg, büdös és elhanyagolt férfi az Vonzó és Fffférfias, a nő az nem!4! négy!!!
Annyira berúgott Ibizán egy angol férfi, hogy véletlenül vett egy buszt – Na, erről beszélek, ez a tökösség!! TISZTELET!
1952 – Múltbéli autóversenyzőnek hitte magát a kómából felébredő tévés – Ilyen egyszer majdnem velem is előfordult, neki is jár a TISZTELET.
intimitás 18+ Szerelmi vallomás álló farokkal: „(...) A lecsót mindenki másképp csinálja (...). Az én változatom így néz ki. (...) Tudom hogy nem szokás, de én teszek bele egy kanál pirospaprikát is, mert szeretem azt az erős vörös színt. (...) A paprika volt a farok, a paradicsom a punci. (...) Egy bodagot az egyik oldalán bevágok és zsebet csinálok benne. Mintha egy puncit finoman megnyitnánk. Óvatosan bele kanalazom a lecsót, és ez a szaftos, csípős és vörös csoda megtölti szépen a bodagot. A farok behatol a punciba, megtelnek vérrel, nedvessé válik minden és elalélunk a gyönyörben. A lecsó ereje ízzel tölti meg a ropogós bodagot. Szerelmi vallomás, álló farokkal.” – ...és akkor ne jussanak eszünkbe a rémtörténetek amikor a pék a kenyérbe veri a faszát, a pincér meg belepisál a levesbe...jó hogy nem dugja meg a lecsót/bodagot/akármit mint Amerikában a pitét szokás. Miért nem aprítja bele mindjárt a saját heréit is, hogy legalább az olvasónak jó legyen?! Nap kommentjei:

Tibi ! 2016.08.29. 17:21:29
Nővel voltál már?

Sólyom Tomi 2016.08.30. 09:40:16
Jó érzés lehet úgy lecsót enned, hogy közben arra gondolsz, 6-8 féle fasz van a szádban.


VASÁRNAP, SZEPTEMBER 4.:
E MÉSZTŐ: TÉBOLYULTSÁG.

0
A tale of two sisters.

Talán érdemes:
Filmbox Premium, 21:00
– A Tébolyultak az eredeti cím vagy forgatókönyv díjára nemigen esélyes, de egy megnézést megér, ha másért nem hogy megint erősödjenek az amerikaiakkal szembeni sztereotípiáink, akár a fokozatosan megbolonduló lakosságot, akár az Egyedül A Gáton Álló Seriffet (Timothy Olyphant) nézzük (akinek még a hadsereg által városa köré húzott karantén is ott van). A legnyilvánvalóbb mégis az újrahasznosítósdi, ugyanis ez is George A. Romero remekét update-eli a kétezertizes évekre, és míg ő az Androméda törzsben megfogalmazott veszélyeket a Dolog és a Testrablók inváziója paranoiájával vegyítette (vagyis jobban érdekelte a fertőzés hatása és a dilemma hogy miből tudhatjuk ha valaki érintett), addig Breck Eisner keveset moralizál, annál többet tocsog a vérben és akciózik (viszont legalább magyar szál is van a forgatókönyves Scott Kosar személyében). A Duna TV-n 21:10-től egy ismétlésgyanús életrajzi dráma első és második része Teréz anyáról, A szegények szolgálójáról akinek kitartása és áldozathozatala mindannyiunk számára példa lehet (nyilván ésszerű körülmények között). A készítők szerencsére úgy tartották meg a vallásos mondanivalót hogy nem erőszakolták rá a nézőre, vagyis spirituális meggyőződéstől függetlenül bárki megnézheti, a hívőknek ott van a személy akiről szól, a többieknek meg Olivia Hussey, aki jó nagy utat tett meg Zeffirelli Rómeó és Júliájától idáig. A testvércsatornán (Duna World) fél tízkor a közelgő '56-os évforduló előőrse Koszmovszky Edináról, aki a forradalom kirobbanásakor kulcsszerepet játszott (többek közt ő olvasta be a követeléseket a rádióban), hogy aztán pont emiatt kényszerüljön emigrációra. A Hazaérés az ő 2005-ös látogatása hozzánk és egyben kísérlet a régen történtek felelevenítésére. Közben az M2 / Petőfi TV-n egy újabb ismétlésgyanússág 21:05-kor, bár lehet hogy az Emésztő megszállottság azért ismerős mert a sztorija kicsit a Mennyei teremtményekre hajaz: két, egymástól eltávolodott barátnő szerepel benne, egyikük gazdag, a másik pont az ellentéte, viszont azt nem tudni hogy melyikük élte túl azt a tüzet ami elpusztította a házat ahol épp tartózkodtak, mivel a túlélő lánynak nem csak újra kellett szabni az arcát, de még az emlékeit is reinstallálni kell az amnézia miatt és csak barátnője naplójából tudja összerakni az eseményeket...

„Zene” és „film” rovat:
c:c – Stranger Things: alig van benne eredetiség, mégis az év sorozata
– Gondolom, pont ezért. Szerencsére aki nem hülye, az ezen a sorozaton is átlát!!!
Egy rakás drogos szupermodell bent ragad a hóviharban: „Supermodel Snowpocalypse lesz a címe annak a filmnek, ami a divatipar egyik legkeményebb történetét dolgozza fel.” – ...és még be se mutatták, de már jön is a magyar párja:
Végre bepillanthatunk a szexmunkások életébe: „Megérkezett A nyomozó rendezőjének új, prostituáltakról szóló filmje, a Kút első előzetese (...) A semmi közepén álló kúton ragad egy kisbusznyi, nyugati munkára tartó prostituált, miközben felbukkan a kutat vezető alkoholista férfi rég nem látott fia is. Az összezárt társaságban aztán hamar felszínre kerül néhány titok is, amelyekből a filmhez készült első előzetesből még nem igazán tudunk meg semmit. Meg igazából semmi másról sem tudunk meg semmit, de a forgalmazó azt ígéri, a rejtélyes hangulatú ízelítő előzetes után - amelyben összesen egy mondat hangzik el - hamarosan érkezik egy hosszabb trailer is.” – Óriási, hiánypótló ötlet, legalább akkora mint a Zürichi expressz volt, remélem annyi nézője is lesz:
Repülnek a bazmegek az új magyar filmben – Jaj de jó, ez olyan bátor húzás! A magyar filmekben eddig nem káromkodtak, nem vetkőztek, NA DE MAJD MOST: „Itt a Kút első teljes előzetese, három hét múlva a mozikban A nyomozó rendezőjének új filmje.” – Igen, tudjuk, Év filmje és ízléstelen lúzerek vagyunk ha nem nézzük meg. Nap kommentje:

para_noir 2016.09.02 17:53:13
Alpári fos, nem tudom mi a szép képi világ, egy Goproval szebbet lehet csinálni, már ha van kreativitás az emberben... És még mindig kurva szégyen, hogy a magyar filmesek nem tudnak trailert vágni, ebből se derül ki, hogy mi a szarról fog szólni ez a film. Persze lehet, hogy szokás szerint semmiről, akkor nem a trailer a hibás. Azért 2016-ban még mindig ott tartani, hogy a bazdmegezés laza, hát, szánalmas. Már csak pár random csöcs kell bele, és meg is van a tipikus magyar ótvar szemét film.

ap – Paolo Coelho Zionba megy: „A Mátrix második részével egyetlen probléma van: az, hogy elkészült.” – Szerintem már az elsővel is „csak” ennyi baj volt.
Három gyerek, három szoba, aztán a válás: „Mi a jobb? Mindig veszekedni vagy csendben egymásra unni? A Párterápia nem fekete-fehér művészfilm, hanem szórakoztató vígjáték.”Év filmje ez is, már alig várom. Ja, nem :)
Lángoló Gitárok – kacér – Majdnem csak nők a nagyvilágból: „Hét klip a nyár közepére.” – Helyesen: ezek csak majdnem nők. Ha már náluk tartunk:
Meztelen képeket loptak a Szellemirtók sztárjáról: „Leslie Jones sikerét és népszerűségét nem tudták elviselni a trollok, nyomozás indult.”A MIJÉT "nem tudták elviselni"? Basszus, most bukott egy hatalmasat, de mivel fekete is meg színésznő is, nem lehet kimondani hogy egyszerűen szar amit csinált, nem, mindenki nőgyűlölő akinek nem tetszik, és bele kell keverni Trumpot és még MLK-t is: „Vasárnap lesz Martin Luther King ikonikus, "I have a dream" beszédének az 53. évfordulója és az esetről beszámoló amerikai médiumok nem felejtették el megjegyezni, hogy hiába telt el több, mint egy fél évtized, sajnos a szövegben megfogalmazott célok még mindig inkább álomszerűek, mintsem az amerikai mindennapok részei.” – Aha, értem: az "53. évforduló" az az Indexnél már "több mint egy fél évtized", a "médiumok" (ki)nyilatkoz(tat)nak és persze mindenki egy százkilós nőt akar meztelenül látni :DD A cikkre meg csak ennyit:

ZMO 2016.08.26 18:42:06
Trump-feminizmus combooooooo... :) Ha ez nem egy "légyszi írj egy cikket ami..." típus akkor semmi. Tudom, hogy vannak cikkek amik direkt kattintás vadászatra mennek, de ez most nagyon ijesztő. Én nagyon szeretem-szerettem az Indexet, de lehet, hogy ez után a cikk után kicsit fordul a kocka. Pedig ez csak egy sima bulvárhír, de valahogy több van benne. Igazából annyira mesterkélt az egész írás, hogy konkrétan félelmetes, hogy az Indextől egy ilyet belerendeltek.

VISZLÁT HÉTFŐN!

 


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés