2016. 09. 05.
Fiddling about September (szept. 5-6-7-8.)
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Fiddling about September (szept. 5-6-7-8.)

 

 

 

 

 

 

HÉTFŐ, SZEPTEMBER 5.:
PIERCING RED

0
Én alkalmaznám :)

Kiemelten nem ajánlott:
TV2, 21:50
– A Star Academyben egy jó van: az, ami az Index cikkírójának is feltűnt, vagyis hogy most már végig kell csinálni úgy is hogy nem a betervezett gigasiker jött el vele, hanem még az ezeréves ismétlések is lenyomják. Én megteszem a magamét: LESZA kihagyom.

Ismétlés, talán érdemes:
...de csak ha nosztalgiánk van Szandokan, a Maláj tigris után, mert az M3 ismételten egyértelműen biztosra ment, és ugyan ki hibáztatja őket ezért? Kabir Bedi sorozata több okból lett sikeres nálunk: egzotikus témát dolgozott fel szocializmus-kompatibilisen (az angol kapitalisták ellen és hazája függetlenségéért harcoló főhős nem „akar” kalóz lenni, a történelem kényszeríti ebbe a szerepbe), de a Bűnös Nyugat egy fuvallatát is elhozva (elsősorban az NSZK-ét, az olaszok és a franciák „csak” gazdagok és távoliak voltak de nem kapcsolódott hozzájuk az a mítosz ami a kettévágott Németország élhetőbb feléhez), és valamivel elviselhetőbb volt mint Isaura tévémániát csúcsra járató Rabszolgasorsa. 21:10-től újraélhetjük a fiatalságunkat (vagy az első nyugdíjaséveinket, ki mikor futott bele először).

Talán érdemes:
Film Mánia, 18:40
– Általában mindig Detroitot és Dél-Afrikát hozom fel elrettentő példának (utóbbi főleg a kierőszakolt demokráciák működésképtelenségét mutatja) viszont az Aranybánya még nekem is túl sok, olyan mint egy szovjet propandafilm, csak ez az apartheidet idealizálja: a nyilvánvalóan kizsákmányolt és éhbérért dolgozó fekete munkások engedelmesek és megvédik a Gazdát és embereit, vagyis pont olyan amilyennek a hatalom elképzeli őket. Még azt se lehet mondani hogy de már úton vannak a szabadságharcosok, a bányát vízzel elönteni szándékozó társaság célja nem az emberi jogok érvényesítése hanem a nemesfémek árának felverése. Mintha a készítők is érezték volna hogy ez így túl politikus lesz, tettek bele egy kis szerelmet is, de még így is max. kuriózumként és kordokumentumnak nézhető, rendes filmélménynek eléggé felemás még Roger Moore és az alapot szolgáltató Wilbur Smith ellenére is. Utána az HBO-n egy kosztümös minisorozat első és második része nyolctól ami elvileg már ötéves de mintha még nem lett volna a blogban (az originál egészestés még régebbi, 1945-ös). Mildred Pierce (Kate Winslet) egyedülálló nő aki először nem akar rangján aluli munkát végezni, inkább marad a távmunkánál, de mivel két gyereket is etetnie kell (köztük egy elkényeztetett lányt), így kénytelen-kelletlen elmegy pincérnőnek és ezzel megnyílik előtte az a félvilág amitől addig próbálta távol tartani magát, főleg egy nagyvilági playboy személyében aki sejthetően több gondot okoz majd mint örömet. Ha már örömök, Winslet vetkőzni is fog majd’ minden részben, igazából én is ezért válogattam be.

Hétfő? #LESZAROM.
The Classic Edition:
balaton – Amit ezen a képen lát, 4000 Ft-ba kerül: „Elmentünk a Balaton legdrágább luxushelyére. Jelentjük: tényleg a legdrágább, viszont cserébe tényleg luxus.” – Tényleg LESZAROM, ráadásul tök ingyen!
Címlapon meztelenkedik a Glee sztárjaEZ A SOROZAT EZ MÉG MEGY? LOL LESZAROM.
neszeszer 18+ Mindenki őt akarja, ezért levetkőzött: "Simon Emmett fotói az utóbbi idők legfényesebb modell csillagáról."LESZAROM.
végre! – Megvan a cenzúrázatlan kép Orlando Bloom nemi szervérőlJA, MÁR NAGYON KELLETT EGY ÚJABB FAPPENING LESZAROM.
Igen, jól látja, Orlando Bloom tök meztelen - Jól látjátok: LESZAROM.
meg hát minek is – Instahíradó – Nina Agdal testébe nem nagyon lehet belekötni – Leszarni viszont le lehet. LE is SZAROM.
Heti ajánlatunk: salsázzon szörfdeszkán Suicide Squad jelmezben – Azt most nem, inkább LESZAROM.
azt a midnenségit - 6 bizonyíték, hogy JK Rowling egy bevállalós nőHELYESEN ÍRNI MEG TOVÁBBRA SEM TUDTOK Ez hat ok egyetlen LESZAROMra.
törimaskepp - Hol végezték dolgukat a rómaiak?: „A nők állva, a férfiak guggolva.” – Már hanyadik cikket írjátok arról hogy mit adtak nekünk a rómaiak?! Ráadásul a történelmet is meghamisítjátok, méghogy a nők pisiltek állva! Csakazértis LESZAROM!


KEDD, SZEPTEMBER 6.:
TUDOM, MIT CSINÁLT A FELESÉGED DÉLUTÁN ÖTKOR.

0

Földelem.

Talán érdemes:
Kilenckor
újra egy nem túlbonyolított sci-fi-akciózás a Film Mánián. A B-színvonalért a beszédes cím (Támadás a Föld ellen) mellett Mark Dacascos és Billy Zane felelnek, ráadásul mindketten alieneket játszanak: Zane (könnyen kitalálhatóan) az agresszív terjeszkedés híve, míg MarkY MARK úgy szeretné küszködő civilizációját átköltöztetni hogy közben nem igáz le másokat, ezért felveszi a harcot a bolygónkat önkéntesen (és emberi testben) elfoglaló társaival és megvigasztalja az invázió áldozatainak rokonait (elsősorban a fiatalokat és nőket, a gyerekek és a kutyák most hátrébb szorulnak, ezt felnőtteknek csinálták). Egy rész Világok harca, egy rész Csillagkapu (az idegenek portálokon keresztül közlekednek), én meg csak azt nem értem hogy ha ennyire fejlettek akkor miért nem lézerrel, TIE-vadászokkal és lépegetőkkel harcolnak egymással, miért rekedtek meg a gépfegyvereknél és a kínai meg egyéb harcművészeteknél? LOL! Kapcsolódó hír:

Más naprendszerből érkezett jelet fogtunk: „Orosz csillagászok észlelték, a SETI vizsgálja. Ha tényleg földönkívüliek küldték a jelet, a civilizációjuk sokkal fejlettebb a miénknél. Azért még ne készüljünk harmadik típusú találkozásra, sok a homályos és gyanús részlet.” – Na még csak az kéne a terror és a világválság mellé, egy harmadik típusú találkozás :SSS

Címével ellentétben a Délután 5-kort 23:10-kor adja le az M3, pedig kezdhetnék jóval korábban is, ez egy ártalmatlan Tolnay Klári-vígjáték Kertész Magda tollából egy világi-értelmiségi nőről aki nem veszi észre hogy a környezete lassan de biztosan más utakra tévedt amíg ő melózott meg (túl)képezte magát. Egy napon aztán eljön az az egyszerű háziasszonyi élet ami addig annyira „hiányzott” neki, és amint belekóstol, onnantól vissza akarja csinálni az egészet... Itt már érződik a kor amiben készült, nem csak az értelmiség-cikizés hanem pld. Csűrös Karola jelenléte miatt is (a mérleget a jobbik irányba Bárdy György és Lorán Lenke jelenléte lendíti), a befejezés meg remélem nem azért lett így rövidre vágva mert kifogytak az ihletből, hanem mert túl bátor volt az eredeti hepiend... Előtte 21:10-kor ugyanitt a Maláj tigrist folytatják, de arról már írtam, meg egyértelmű ismétlés is, és hát amúgyis mindenki ismeri, lépjünk is tovább.

Kis hírek a nagyvilágból:
mirador – Magyarország jobb hely, mint a hírhedt El Salvador?:
„Ott jobb a klíma, olcsóbb a lakhatás, és hát kicsit több a gyilkosság.” – Gondolom azért is olcsóbb a lakhatás mert fűteni nem kell és olcsó az emberi élet... Hát nehéz volt, de végül döntöttem: maradok itthon és inkább fázok télen minthogy megöljenek vagy elraboljanak :DD
A Bors címadásairól egyszer könyvet fognak írni – ...olvashatjuk az Indexen. Asszem újra aktuális lesz a Bagoly mondja rovat.
Minden bevételét elszedte az állam az Oszama likvidálásáról könyvet író tengerészgyalogosnak: „A 6,8 millió dolláros megállapodással négy éves vita zárult le a férfi és a Pentagon között.” – Örüljön a Hazaffyas Hős hogy ennyivel megúszta, hiszen őt is likvidálhatták volna!!4 LOL!
120yard – Szánalmas cicaharc teszi tönkre az NFL egyik legnagyobb tehetségét: „A Chargers és Joey Bosa addig öli egymást egy záradékon, amíg mindkét fél hatalmasat veszít.” – Meg kell jegyeznem hogy a cicaharc az nem egészen heteró-sekszuális Ffférfi szokás:
Légikisasszonyok cicaharca miatt késett az easyJet – Azért inkább ez minthogy mondjuk egy gépeltérítés miatt késsenek a repülők!
Elvette egy rendőr pisztolyát egy afgán menekült Szegeden – Csak integrálódni akart a rendőrség kötelekébe!!4 négy
Csak a rendőröket nem látta előre a tiszavasvári javasasszony – Mint a legutóbbi ilyen esetnél: milyen jövendőmondó az ilyen?!
Szupercellában ült Pesten a ViszkisAKKOR EZÉRT VOLT AZ A SOK VIHAR A KÖZELMÚLTBAN Év kommentje-candidate:

mogyoro42 2016.08.23. 08:42:48
A szupercellában néha tornádó is kialakul. Kegyetlenség ilyen helyen tartani az embert!


SZERDA, SZEPTEMBER 7.:
BÁSTYATAMÁS

0
Feketék közt egy európaibb.

Talán ajánlott:
19:05-kor
közhelymentes toleranciadráma (jó értelemben!) a Film Mánián. A Mister Johnson nem csak címével idézi a Driving Miss Daisy-t: a rendező és a téma is (majdnem) ugyanaz, csak a helyszín más, Amerika helyett angol gyarmat valahol Afrikában, sofőr helyett egy hivatalnokként dolgozó, társainál jóval képzettebb feketével (Maynard Eziashi) aki rajongásig imádja a briteket, főleg a főnökét (Pierce Brosnan), annyira hogy minél több dolgot próbál tőlük átvenni a saját életébe is (sőt, közéjük tartozónak vallja magát), és mint a legtöbb két székes esetnek, ennek is csúnya földreesés lesz a vége. Joyce Cary könyvalapja mellé nyilvánvalóan a Candide-ot is tanulmányozta a rendező, így a tragikomédia csak a vége felé fordul át egyértelműen sötét színekbe. Érdekes hogy a kritikusok ugyanúgy és ugyanazért nem tudtak mit kezdeni a filmmel amiért a fő karakterrel a fehér és fekete közösség: az angoloknak túl fekete és szervilis, a feketéknek túl okos és angolos, a szakírók pedig jobb híján elővették a rasszizmuskártyát és a tamásbátyázást, a fekete nacionalisták viszont pont azért ünneplik amiért bemutatja a fehérek „agymosását” (fujj, oktatás!44). Megosztó egy darab, úgyhogy most én is megosztom veletek :)

Nem ajánlott:
HBO, 21:55
– Elérkeztünk a legaljához, mert mi másnak lehetne nevezni azt amikor egy nem is olyan régi Rob Schneider-vígjátékot (Kegyenc fegyenc) remake-elnek? Az elítélt vólsztrítfarkasa egy börtönviselt alkalmazottjától kér tanácsot mielőtt bevonulna a San Quentinbe, csakhogy a konzultánsa azt felejti el közölni vele hogy semmi komolyabb ügye nem volt még, a sittre is egy parkolócédula (hiánya) miatt került. A magyar (Keményítőkúra) és az angol cím (Get Hard) a biztosíték rá hogy lesznek övön aluli viccek, Will Ferrell meg inkább doboljon a RHCP-ben, abban legalább profi!!4 négy Nem is tudom miért ilyen szar ma a felhozatal...ja de igen: szerda van :SSS

HA HA VERY FUNNY rovat:
Britney Spears óriásit bukott 9 éve, ideje megmutatnia, ki a pop királynője
HA HA VERY FUNNY, szegény nem képes túllépni azon hogy már rég nem ő a királynő, sőt mai uralkodókra is naponta jönnek a trónkövetelők:
Íme Katy Perry és Orlando Bloom első közös képe az Instagramon: „Viccesen kinyúltak a lépcsőkön Cannes-ban.”HA HA VERY FUNNY, majd akkor szóljatok ha legalább az egyik kinyúlt!
Ki mondta, hogy csak a férfiaknak van humoruk?: „Tíz plusz egy vicces nő a tévéből.”HA HA VERY FUNNY, és ha nem nevetünk, le leszünk cserélve. Persze a férfi is tud vicces lenni néha:
Még mindig a férfiruhába bújt nőn röhögünk – Már aki. HA HA VERY FUNNY!
Van, aki szerint vicces a szexuális bántalmazás – Sőt, a földrengés is:
Az olasz földrengés áldozatain viccelődött a Charlie Hebdo: „A francia nagykövetség elhatárolódott, az olaszok szerint gusztustalan, amit a lap csinál.”HA HA VERY FUNNY :(((( Őszintén, hitte bárki hogy az őket ért tragédia után megváltoznak? Dehogy, ugyanúgy röhögnek a halottakon, még akkor is ha netán olyanok is vannak köztük akik egy éve még zsöszüícsárliztak....
béren kívül – Legyél milliomos nyugdíjas: „Ez nem lehetetlen. Sőt, bárkinek elérhető. Mondjuk is a megoldást!”HA HA VERY FUNNY, úgy látszik parancsba adták ezt a hülyeséget a bloggereknek:
B – Így tesz gazdaggá a kitartás: „Egy százalék ihlet és kilencvenkilenc százalék veríték.”HA HA VERY FUNNY, nyilván ezért gazdag mindenki aki kidolgozza a lelkét :SSS
munkaügy – Korábban is nyugdíjba mehet, mint hiszi – Ja, a híd alá. HA HA VERY FUNNY!
Zarándok – Hogyan ne élj hónapról hónapra?: „Ha szeretnél kikerülni ebből az ördö­gi körből, itt van pár hasznos tanács!”HA HA VERY FUNNY, aki komolyan gondolja annak meg itt van egy:

DFK 2016.07.12. 14:37:08
Egy kemény tanács: fogadd el, milyen életszínvonalra elég a fizetésed; ne akarj belőle jobban élni. Ha jobban akarsz élni, keress többet.

 

CSÜTÖRTÖK, SZEPTEMBER 8.:
HOME IS WHERE THE STOCKHOLM IS

0
Csak az a jó büdös, sötét pince, az fog hiányozni.


Ismétlés, talán érdemes:
Duna TV, 23:25
– Jó kérdés hogy a Kutya éji dala miben más mint a mai lila művészkedések amiket mintha szintén egymásnak csinálna egy szűk kör. Én csak a saját védőbeszédemet tudom újra megtartani: a nyolcvanas évek Magyarországán még komoly fegyvertény volt punk és újhullámos zenekarokat beválogatni, Bódy is kellően újító és ellentmondásos figura volt, és lehet hogy elsőre egy szürreális baromság az egész (annak ellenére hogy nem nehéz meglátni Grandpierre-ék kozmikus ordítása és a kutya holdugatása közötti kapcsolatot), de legalább nem arról szólt hogy a hülye bölcsész a kinőtt pólójában betépve ingyenél a szülei pénzén. A többit tudjátok: jött az Eszkimó asszony fázik, és a magyar art movie-k onnantól kezdve tényleg csak egy belterjes kör önvállveregetései voltak.

Talán érdemes:
Cinemax 2, 21:30: Stockholm, Pennsylvania
– ...avagy a svéd fővárosról elnevezett szindróma globálisan szedi áldozatait, most épp Amerikában: Leia DRAGON Dargon (Saoirse Ronan) szülei még fel sem ocsúdtak abbéli örömükből hogy tizenhét év után előkerült a lányuk, máris jön a K.O., a visszatérő jobban kötődik fogvatartójához mint hozzájuk. Az anya mindent megpróbál, de szinte lehetetlenre vállalkozik, mert az a bő másfél évtized arra bőven elég volt hogy a(z amúgy nem tipikus gonosztevő) csúnyabácsi elhitesse a gyerekével hogy a pince biztonságos, a külvilág rossz, és a Leannának átkeresztelt lány ad értelmet az életének. A nő végül ugyanazt a módszert választja amit az emberrabló...ennyit anélkül hogy nagyon spoilereznék, Ronan szokás szerint remekel, Cynthia Nixon megint a színészibb oldalát mutatja (lehet elfelejteni a sekszésnyújorkot), ahogy az is dicsérendő hogy Nikole Beckwith ott kezdi el a történetet ahol a blockbusterek véget érnek (könnyes vagy anélküli családújraegyesülés), viszont pontlevonás jár amiért megint ilyen vallásos-konteós-világvégevárós fickót kell utálnunk. A Hozzátok haza Pajtit már kutyával bonyolított elveszettgyerekes komolykodás, és nem (csak) azért van itt mert jól illik Bódy alkotása mellé, hanem mert hangsúlyos magyar szálak vannak benne: bár Amerikában játszódik, főhőse, Ricky MARTIN Horvath egyértelműen hazánkfia utcagyerek, aki – miután szeretett kutyáját egy falka csavargó elragadja tőle – kénytelen felkeresni a szinténmagyar nagyapját, Geza Horvath-ot. Családról szóló film ez is (ezért is a Filmbox Family adja), de nem feltétlenül családbarát (ezért kezdik csak este fél tizenegykor).

Kis hírek a nagyvilágból:
Neymart a földre teperték a rajongók:
„A szurkolók egy csoportja betört az Arena Amazoniába, a szeretetüket a gyepen fejtették ki.” - ...avagy így kezdődik egy gay gang bang. Mindig is gyanúsak voltak nekem ezek a sportolók, különösen a focisták!
Megtámadta a pilótafülkét egy férfi az EgyptAir gépén – Nagyon gyúrnak rá hogy átvegyék a vezetést az Emirates-től :DDD
Évekig szervezték a randit Amber Heard és Elon Musk között – Majd kifosztja őt is mint Johnny Depp-et.
krizispr – A Fővárosi Vízművek égése az LSD-s vízzel: „A kutyapárt kampányából a Fővárosi Vízművek nyerhet a legtöbbet.” – Ja, főleg ha beperlik a kétfarkúakat mondjuk pánikkeltésért, jó hírnév megsértéséért ésatöbbi. Most miért, az MKKP szavatossága már úgyis lejárt, ha plakátokra van pénzük, biztos lesz ügyvédre is ^^
Ez a legcsattanósabb válasz a burkini franciaországi betiltására: „Franciaországban jó ideje megy a szélsőjobboldali szavazók szimpátiájáról és a szabadságjogokról egyszerre szóló harc a burkini nevű, a nők teljes testét elfedő "fürdőruha" betiltása körül, amiben elég nehéz nem a vegytiszta rasszizmust látni, hiszen ugyan mégis milyen indok elképzelhető ezen kívül arra, miért akarják állami szinten szabályozni, ki milyen ruhában pancsoljon a tengerben?” – Figyelitek? Pár hónapja még mindenki nizzaira színezte a profilképét, most meg egyszerre szabadságjog lesz fertőzésgóc, testet takaró ruhát viselni még a tengerben is...ne rinyáljatok indexesek, tíz év és nálunk is kötelező lesz :))))
EGO - Öt szokás, ami akadályozza, hogy jól működjön az agya: "Vannak olyan szokásaink, melyek rombolják a tiszta gondolkodást. Milyen gyakran él ezekkel?" - Ööö...mi is volt a kérdés? Mindegy, még egy sör rendel!
Őrizetbe vette a rendőrség Chris Brownt: „Aki Barna Krisztián lenne, ha magyar lenne, de nem magyar. Ő egy amerikai popénekes.” – Ja, de SZINTE már magyar, úgyhogy megint lehet címlapon rugdosni minket, magyarokat, magyarul.
Meglepni indult, meglepődött, aztán nem maradt el a bosszú: „A dubaji sejk Mátyás királyt játszott, utána hullottak a fejek.” – Most fikázhatnám de nem fogom, mert legalább nem szó szerint történt ami történt, miközben Észak-Koreában:
Elaludt Kim Dzsongun értekezletén, kivégezték: „Az észak-koreai tisztségviselőt társával együtt légvédelmi ágyúval ölték meg.” – Gondolom már úton vannak a repülők elvinni a demokráciát. Ja, nem.
kívül tágasabb – fotó – Hawaii ismeretlen oldala: „Hawaiiról mindenkinek a homokos óceánpart, a napsütés,a  boldogság jut az eszébe, pedig nagyon sok ember számára nehéz a megélhetés. Fotók egy ellentmondásos Paradicsomból.” – Igen, a mi hibánk hogy meleg van és nem akarnak dolgozni csak szomorúan néznek a kamerába a pálmafák alatt. Nyilván őket kell sajnálni és nem azokat akik a rendszerváltás után utcára kerültek és megfagytak... Nap kommentje:

arncht 2016.08.21. 10:48:44
Igazan sanyaru sorsuk van... Az, hogy a bennszulottek henyelesessel nem elnek ugy, termeszetes... Ha itthon szart se csinalok, en is az utcan vegzem, csak telen nem palmafak vannak es meleg, hanem hideg es latyak.


VISZLÁT SZOMBATON!

 

Kulcsszavak: LESZAROM

bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés