2016. 09. 24.
Elzettmágnes (szept. 24-25.)
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Elzettmágnes (szept. 24-25.)

 

 

 

 

 

 

SZOMBAT, SZEPTEMBER 24.:
NEM KOVBOJNAK VALÓ VIDÉK

0
Élhetetlen vadkelet.

Nem érdemes:
M2 / Petőfi TV, 22:35
– Az Eurovízió mellé nyugodtan odatehetjük a Global Citizen Festivalt ami nem verseny, csak a már befutottakat nyerték meg az aktuális agendák népszerűsítésére. A fedőtevékenység egy ENSZ-konferencia a fenntartható fejlődés megvalósítása, a valós cél természetesen a népességcsökkentés, a résztvevők között lesznek bepalizható ex-grunge hippik (Pearl Jam), a U2 babérjaira törő trónkövetelő messiások tökérdektelen zenével (Coldplay, brrr), és persze az illuminált bábelőadók sem maradhatnak ki (Beyoncé, de amúgy mindegyik résztvevő elsüti a kötelező kézjeleket), nekem meg csak annyi a bajom hogy az ilyen gyűléseket meg a hozzájuk tartozó koncerteket nem a túlnépesedő országokban rendezik hanem a Fejlett Nyugat csökkenő születési rátájú lakóit fárasztják vele. Előtte fél nyolckor ugyanilyen alibi-műsor lesz az HBO2-őn a 68. Emmy-díj átadással, csak ez zene helyett az agymosó tévéműsorok gálája lesz, asszem itt nyert meg mindent a GoT, ez kb. mindent elmond a színvonalról, plusz kezdődik még az X-faktor idei évada is, csakazértse írom le hol és mikor, viszont valamelyik hétfőn majd leszarom azt is, ha úgy alakul.

Talán érdemes:
Nyolckor
szintén agendanyomatás a Filmbox Family-n mégpedig Timmel, a VARÁZSrobot baráttal, "aki" a Chappie gyerekkiadása és a Hős6os méltó társa , Ő A TE MŰANYAG HAVEROD AKIVEL POMPÁSAN ÉRZED MAGAD, az sem javít rajta hogy ugyanaz a szeretnivaló gép keresztneve mint a blogban augusztus 2-án már kivesézett Föld után: Apokalipszisban volt, a sztori meg a Játékkészítőt idézi, vagyis itt is van egy szakember aki képes (lenne) megjavítani a lejárt szavatosságú szerkentyűt, de senki sem biztos benne hogy tényleg létezik. Csak amiatt válogattam ide mert a gyereket Tibornak (!) hívják.
Cinemax 2, 20:30 – A Cowboyok többszörösen is aktuális, az még jobban megdobja hogy tavaly készült, bár pont emiatt nem lehet prófétikus alkotásnak besorolni, cserébe néven nevezi a problémákat pár névtelen színésszel (az egyetlen ismert kivétel John C. Reilly aki szokás szerint nagyot alakít). Egy átlagos család átlagos lánya látszólag egyik pillanatról a másikra fanatizálódik amikor egy muszlim sráccal kezd járni („pedig olyan rendesnek tűnt, senki meg nem mondta volna róla!44 négy”), és elszökik vele együtt. Innentől apa és fia együtt próbál a nyomára akadni, pontosabban a gyereke folytatja a papa nyomozását (akinek lehet hogy van valami sötét titka ami közte és az eltűnt közé áll). A srác egyre veszélyesebb utakra téved és a készítők is valahol itt dönthettek úgy hogy a sztori érdekében egy-két túlzás belefér, különben mivel magyaráznánk a néha totál illogikus fordulatokat, bár a Fehér Özvegy és a két osztrák csaj esete után az nem kérdés hogy van-e tényleges alapja a vallás által beszippantott fiataloknak (és talán az is elárulható hogy egy ekkora keresésnek nem is lehet más a vége mint keserű csalódás). S hogy mi köze a címnek a tartalmához amellett hogy az elején kovbojosdit játszanak a gyerekek, hát a civilizációk harcát szimbolizálja a cowboy-indián ellentét, plusz még John Ford Searchers-ére is utal amiben a testvérét megölő, lányát elhurcoló rézbőrűeken áll bosszút egy katona a Vadnyugaton.
TV2, 22:05 – A Védhetetlen megint valami ami tálcán kínálja a címével a rossz szóvicceket, pedig nem annyira gáz mint lehetne, sőt mondhatni hogy ez a legjobb Tony Scott-film amit Daniel Espinosa rendezett. Ryan Reynolds játssza a kitörni vágyó CIA-közlegényt akire egy safe house védelmét bízták valahol Dél-Afrikában, és mikor a vendége, egy szövetségiügynök-múlttal rendelkező, fokozottan őrzött nemzetközi bűnöző (Denzel Washington) megszökik, meglátja a lehetőséget hogy előrelépjen a ranglétrán, csakhogy a foglyára (és ezáltal rá is) vadászó titokzatos üldözők ellen így vagy úgy, de össze kell dolgozniuk. A rutinos nézőben az első támadás után összeáll a kirakós: a terroristák nem ennyire profik, így marad a másik lehetőség, vagyis a titkosszolgálattól áll valaki az egész mögött. Egyszer nézhető, bár negyed-félórát simán ki lehetett volna vágni belőle, meg a kamerarángatós „filmezés” is inkább fárasztó már mint menő, Reynolds jó ahogy Brendan Gleeson is (Washington még éppenhogy elmegy, nem erőlteti meg magát), a legkellemesebb meglepetés a nálunk leginkább humoristaként ismert Fares Fares, aki bérgyilkos-karakterével a felismerhetetlenségig túllépett a Zsernyákok jópofa lúzer zsaruján.

A seksz, a szipu rovat:
Fast food central - Eljött részegek ideje a Mekiben!
Nem, nem, SOHA nem fogok a Mekiben vásárolni még részegen se! Első az egészség! EGÉSSÉG!
Züllöttek vagytok, drága magyar fiatalok!: „Többet cigiznek és isznak, mint az európai átlag.” – Kikérem magamnak, öreg vagyok és még így is átlagon felüli :)
partyarcok - Ilyeneket bulizik menyasszonyával az NBA legmenőbb kosarasaDE HISZ' EZ SEKSZIZMUS, ez kimeríti a nők tárgyiasítását!!!!4 Hol van a NaNe, a Femen meg a Zösszes Többiek?!
18+ EGO – Így formálja át a pornó a szexuális életét: „A gyakori pornónézés akkor is káros lehet, ha nem vagyunk pornófüggők. Interjú Csonka Balázs szexuálpszichológussal, pornókutatóval.” – Tanulság: aki gyakorta néz pornót, még az is megússza a függő-megbélyegzést, ha „pornókutatóként” dolgozik, úgyhogy mától én is ez leszek, méghozzá társadalmi munkában.
cs - Több mint háromszor hosz­szabb a női orgazmus a férfiénálKAMU, FOTOSOPP, VISSZAFELE LETT FELVÉVE, AZ ORIGÓ IS MEGÍRTA.
Vodka, altató, amfetamin: évekig függő volt a legjobb női focista: „A 184 gólt lövő Wambach könyvében vall errről.”MEGÉRTEM, A FOCIT ÉN IS CSAK DROGGAL-PIÁVAL BÍRNÁM Nem elég hogy focista és nő, még a függőségben is Fffférfi-Babérokra tör?! ÉBERSÉG!!!
Józanság - Gumicukor - Hírek kávé mellé: Gesztesi leteszi azt italt!TISZTELET! EGÉSSÉGére :)))
bár - Minden konyak brandy, de nem minden brandy konyak: „Mikor iszunk brandy-t és mikor konyakot, mi az az armagnac?” – Nem mindegy? Inni kell, oszt' jónapot, mer’ a drog az rossz, értem:
fülesbagoly – Elborult képeket fest Kurt Cobain lánya: „A 24 éves Frances Bean örökölte szülei művészi hajlamait.” – Sajnos nem, mivel nem volt mit, viszont a „művészete” jó példa a terhesek intravénás heroinhasználata ellen.
nagykép – A nevem Shanon: „Shanon drogos. Bandatag volt Los Angelesben, de le akart jönni a szerről, így Oaklandbe költözött, ahol született egy gyereke, de a sors nem úgy akarta, hogy boldog legyen.”ÍGY IGAZ, a sors tehet mindenről, a sors adta a kezébe a drogokat és a lőfegyvert, ő szervezte be a helyi bandákba, a sors szült neki gyereket, minden csak a sors, soha életében egyetlen saját döntése nem volt... Borzasztó hogy egyszerű, jóravaló embereket mire kényszerít a sors még most, szabadulásuk után is: „Shanon (középen) füvet porcióz az utcán. Ebből tartja el magát, hiszen büntetett előélete miatt nehezen talál munkahelyet magának, ráadásul kábítószerfüggő.” – Igen, véletlenül sem azért mert egyszerűbb drogfüggőként a cuccot árulni mint letenni a szert és utcát söpörni, vécét pucolni, stb. És még annyi esze sincs hogy felismerje, ez egy ördögi kör :((
Anyám mondta, próbáljam meg egy szeretővel: „Olvasónk bánja, hogy megfogadta a tanácsot: három férfitól négy gyereke van, mégis egyedül maradt.” – Nem baj, legalább kibulizta-kitombolta magát ^^ Nem véletlenül adnak egyes művészfilmeknek olyan címeket hogy Mother Knows Best :))) És igen, kitaláltátok, ez is a rosszfiúért bomol, még így megalázva, egyedül is: „Végighúzott a betonon és még mindig szeretem. (...) Végleg összekeveredett az értékrendem, hogy ki a jó, ki a rossz, mi a helyes és mi nem. És megnyertem a „hogyan maradjunk egyedül négy gyerekkel?” versenyt.” – ...és a tanulság itt is majdnem az mint a sorsot hibáztató drogdílernél: „Óvakodjatok a netes társkereséstől, de inkább úgy általában a társkereséstől. Fussatok, bolondok!"ÍGY IGAZ, a netes társkeresők a hibásak, nem te, aki unatkoztál a férjed mellett és izgalmat kerestél...megkaptad amit akartál, egy egész életre, mi a bajod? Bezzeg ha férfi írta volna és az lett volna a végszó hogy "fussatok a nőktől, de inkább úgy általában az unatkozó családanyáktól akik megcsalnak és még úgyis az övék a tulajdonod fele" akkor már az egész SJW-média ezen háborogna :DD


VASÁRNAP, SZEPTEMBER 25.:
SZEMEZVE A TERMELÉSSEL

0

The devil comes as everything you've ever wished for.

Talán érdemes:
...de csak mert megmutatja hogy milyen Ördögi út is vezet a boldogsághoz: a Devil and Daniel Webster annyiban hasonlít a WUSA-hoz hogy a főszereplő (Alec Baldwin) itt is a lehető legmélyebben van amikor megkapja a sorsferdítő ajánlatot, csak ő szó szerint az ördögnek (Jennifer Love Hewitt) adja el a lelkét tíz év írói sikerért cserébe, amikor pedig lejár a határidő, egy nála okosabb szerkesztőhöz (Sir Anthony Hopkins) fordul hogy ügyét képviselje a behajtóval szemben. Átlagos fausti történet amiről sok másik alkotás is beugorhat (leginkább a Bájkeverő), az igazán meglepő hogy ez volt előbb, pontosabban a könyvalapmű és az a ’41-es film amiből ezt remake-elték (viszont hogy az se lehetett túl jó azt mutatja hogy három címe volt már a maga idejében is attól függően mennyire vágták meg, ebben hasonlít mai társára). 19:20-kor Dan Aykroyd és Sir Anthony Hopkins miatt esetleg az igényesebbek is belenézhetnek a Film+2-őn (de titokban ők is Hewitt feltűnésére fognak várni), amúgy meg Alec Baldwin a leggyengébb láncszem, nem csak a történetben hanem a rendezői székben is (nem csoda hogy miután felállt onnan, mások rakták össze helyette a kész változatot). Kilenc után öt perccel egy korrekt dráma az M2 / Petőfi TV-n amiben egy meg nem értett kisvárosi remete (Robert Duvall) amikor megismeri a róla szóló pletykákat, úgy dönt hogy eljátssza a saját halálát, de legalábbis összedob egy virrasztást ahol mindenki elmondhatja a maga igazságát és talán fény derül arra az eseményre is ami negyven évvel ezelőtt arra késztette hogy elzárkózzon a külvilágtól. A Temetésem szervezem nem csak elsőfilmnek jó (pedig az!), egy ilyen alkotásra bármelyik rendező büszke lenne, mondjuk nem nehéz ha az embernek Duvall mellett ott van Sissy Spacek is vagy Bill Murray mint temetkezési vállalkozó... Folytatva az 1956-tal foglalkozó doksik sorát, fél tízkor a Duna World-ön ízelítőt kaphatunk abból Amit a BBC látott a forradalomból, és ez nem volt kevés, akkor már túl voltunk a mosonmagyaróvári sortűzön, elindultak a menekülők és megindultak a reformszervezkedések, viszont a történelem gyors változásaira jellemző hogy mire leadták az anyagot addigra már a szovjetek leverték az egészet :( Éjjel háromnegyed egykor Charlton Heston aranyásója után egy újabb szokatlan szereposztás, ezúttal a Duna TV-n: Burt Lancaster mint Éjjeliőr A HULLAHÁZBAN az egyetemen, ez viszont kevésbé sikerült és tényleg meg lehetett volna csinálni másfél vagy egy és háromnegyed órában. Az ex-rendőr Jim Slade (Lancaster) éveket töltött rács mögött felesége szeretője megölése miatt, miután kiengedik, egy egyetemen kezd dolgozni, ahol rögtön a dolgok sűrűjében landol amikor eltűnik pár kazetta amik a hallgatók „vallomásait” tartalmazzák lelki problémáikról, nem sokkal később pedig az egyik interjúalanyt is megölik. A gyanú a sötétlelkű gondnokra terelődik, de hősünk másként gondolja, főleg amikor tudomására jut hogy a lány kazettáján többek közt az az eset is szóba került amikor apja molesztálta...

„Zene” és „film” rovat:
Géppisztollyal támad a magyar Jézus-film:
„P. S. O. - Apám nevében a címe annak az új magyar filmnek, amiben Jézust a zsidók ölik meg, Kálloy Molnár Péter vezetésével.” – Gondolom ez is az árokbetemetések jegyében készült és Év filmje is lesz. Gondolom, mert megnézni azt nem fogom :)
Ezekre a szexmunkásokra megérte nyolc évet várni: „Fergeteges erőszak, remek színészek, megkapó romantika. Szuper lett a Kút.”Év filmje, vagy nem:
stílfűrész – A Kútfilm se lesz kultfilm – ...ahogy Kútfejek se. Amúgy már a sokadik sekszes-prostis izét forgatjátok (Félvilág, Kút, Zürichi expressz), nem unjátok még? Mert én k***ra!44
Juliette Binoche minden vágya egy magyar rendezővel dolgozni: „Az Oscar-díjas színésznővel arról is beszélgettünk, mit csinált, amikor egy producer rávetette magát a melleire.” – Hát ha csak ez hiányzik neki, én akár producerálhatom is :)
Ryan Gosling szerelmesfilmje fogja nyerni az Oscart: „A jövő évi gála slágertémái a nemi erőszak és a családi tragédiák lesznek, Emma Stone már készítheti a köszönőbeszédét.” – Idén is slágertéma az erőszak, csak nem úgy: „Fél évvel ezelőtt is biztosnak tűnt, hogy nem ismétlődik meg a hófehér Oscar-balhé, (...) nyáron azonban kipattant egy régi ügy, miszerint Parker és forgatókönyvíró-társa, Jean Celestin 1999-ben megerőszakoltak egy lányt, aki tizenhárom évvel később öngyilkos lett. Celestint el is ítélték az ügyben, Parker viszont a mai napig állítja, hogy nem bűnös.” - Basszus, vágjanak már hozzá az összes erőszaktevő rendezőhöz egy békenóbelt is az Oscar mellé...és nem vicc, tényleg efelé haladunk: „Az Akadémia elnöke, Cheryl Boone Isaacs már nyilatkozott, hogy a The Birth of a Nation-t saját jogán kell megítélni, sokan viszont úgy érezhetik, hogy ezek után eszük ágában sincs megnézni a filmet. Torontóban viszont némileg sikerült rehabilitálni Parkert, a sajtótájékoztatón és a díszbemutatón egy szó sem esett a botrányról, a közönség pedig ovációval fogadta a filmet.”ENNYIT ÉR AMERIKÁBAN EGY NŐ BECSÜLETE ÉS ÉLETE. Kedves feministák, lehet menni tiltakozni ^^
Steven Spielberg óriása a magyarokat is hidegen hagyta: „A kis kedvencek titkos életét viszont nem unjuk.” – Akkor én döntöttem jól, mert engem mindkettő hidegen hagy.
A Szellemirtók taszítja a magyarokat, mint vámpírt a szenteltvíz: „Jason Bourne menőbb, mint valaha.” – Bizony milyen szörnyű hogy senki sem nézi, pedig ti is megírtátok mekkora remekmű...mint Karinthynél: "A közönség sajnálatra méltó, nem ért, nem ért...." És a legalja:
Butaságot néznek a moziban a magyarok: „Hollywood kis híján bevételi rekordot állított fel, ennek ellenére nem lehetnek elégedettek az idei nyár eredményeivel. (...) De mit néztek a magyarok? A képregényfilmek és a folytatások uraltak mindent, ehhez jöttek az animációs filmek meg a játékfeldolgozások, de összességében elmondható, hogy a magyarok ízlése inkább van szinkronban az Egyesült Államokon kívül eső piacokkal, mintsem az amerikaival.” – Ez tényleg nagyon meglepő, tekintve hogy Magyarország az Egyesült Államok területén kívül esik. Na nem baj, majd elhozzák a „buta magyaroknak” is a demokráciát és akkor csak azt nézhetjük amit Amerika akar... Nap kommentje:

nyelv-ész 2016.09.12 13:29:07
Butaságot néznek a moziban a magyarok?
Vagy inkább:
Butaságot gyárt a hollywood-i "álomgyár".

 

VISZLÁT HÉTFŐN!

Kulcsszavak: éberség

bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés