2016. 09. 26.
Arany vagy márvány? (szept. 26-27-28-29.)
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Arany vagy márvány? (szept. 26-27-28-29.)

 

 

 

 

 

 

HÉTFŐ, SZEPTEMBER 26.:
TÖRVÉNYSZÉKI ÉNDELFIN

0
Rendben, rendben!

Talán érdemes:
Nyolckor egy rövid (szűk egyórás) válogatással kezdünk a Duna World-ön, ez az L, mint Latabár, ahol a nagy nevettetőt (és rokonait) olyanok kísérik mint Gobbi Hilda, Fónay Márta, Kiss Manyi vagy Kellér Dezső, vagyis nem lőhetünk vele mellé. A Cinemaxon ugyanebben az időben kezdett Törvénysértő seriff eredeti címe egy Johnny Cash-sláger (I walk the line) ami gondolom fel is fog csendülni merthogy ő felel a zenéjéért, egyébként meg arról nevezetes hogy ez volt John Frankenheimer kirándulása a western műfajba. A sztori sajnos nem túl eredeti: az erkölcsös rendfenntartó egy nő kedvéért kockáztatja az állását akinek apját elvileg illegális szeszfőzés miatt le kéne tartóztatnia. Fél kilenckor a társcsatornán (Cinemax 2) egy felemás vígjáték (Reuben, Reuben) egy közbotrányokozó skót költőről akit elhagyott az ihlet (és akiért meg asszonyok hagyják el a párjukat egy-egy felolvasóest erejéig, sőt néha tovább is). Környezetében mindenki beletörődött már hogy sose fog kilábalni a nőcsábászatból és az alkoholizmusból (emiatt bocsátották el irodalomtanári állásából is, ezért kényszerül haknizni a verseivel), ám ekkor Gowan McGland (Tom Conti) életébe beköszönt egy nagy szerelem... Robert Ellis Miller mintha ingadozna aközött hogy drámát vagy komédiát forgasson-e Peter De Vries regényéből (amit meg egy attól teljesen távol álló színdarabbal próbál összeboronálni a Casablancáért is felelős Julius J. Epstein). Ugyanitt maradva 23:10-kor egy túlcsavart művészkedés vár minket: egy nő, Simone életének fázisait láthatjuk, főként a gyerekként megérzett és átélt traumára koncentrálva (anyját a szeme láttára ölték meg) amiket húszéves énje nem tud feldolgozni, és amikről a hatvanéves kiadása előadásokat tart (pontosabban az idő természetéről ami ezeket az emlékeket kíséri). Ha már ennyi elég hogy összezavarjon, ne is próbálkozz vele, olyan mint a Felhőatlasz vagy az Under The Skin amire mindenki csak Johansson meztelenkedése maitt emlékszik: ha így nézem, egyetlen hatalmas álom-mestermű jelenről-jövőről, párhuzamos valóságokról amik összeérnek a megérzéseken keresztül (vagy nem), ha viszont úgy akkor másfél óra tömény szellemi f***verés. Ez utóbbit látszanak alátámasztani a Simone által végzett """munkák""" is: egyik korszakában médiaművész, a másikban pedig elméleti fizikus. Az Endorfint Kanadában csinálták, de annyira megcsinált hogy akár francia is lehetne.

Hétfő? #LESZAROM.
Marion Cotillard bejelentette, hogy terhes, és reagált a Brad Pitt-es pletykákra:
„Sokan úgy hiszik, összejöttek a színésszel. Cotillard először és utoljára beszélt a valóságról.”MIÉRT, ELŐTTE ÉS UTÁNA RÉSZEG VOLT? LOL LESZAROM.
A fenekében csempészhette  az aranyat a pénzverde dolgozója: „A detektor nem érzi az elrejtett fémet.” – Inkább LESZAROM és maradok szegény, de becsületes!
!!! – Esélyes, hogy összefut Jared Letóval, ha ön is ide jár: „Nagyon sportos az összes, budapesten forgató hollywoodi celeb.” – Esély van rá hogy őt is LESZAROM, Budapestet meg még mindig nagybetűvel írjuk!
Jelentjük, Eva Mendes már nincs Budapesten – Jelentem LESZAROM, akárhol is van...
Vegye csak meg Leonardo DiCaprio házát! – Dehogy veszem, inkább LESZAROM.
nem kicsit – Gumicukor – Instahíradó: Cinthya Dictator pulcsija, mintha egy kicsit átlátszanaLESZAROM, nem kicsit, nagyon. Tényleg, most volt Őszöd évfordulója :D
Gumicukor – Az ott világfájdalom Ben Affleck arcán? – Nem, az ott a LESZAROM.
Gumicukor – Zayn Malik vagy nagyon hülye, vagy tud valamit – Van egy harmadik lehetőség is: LESZAROM.
Exkluzív ajánlat: négytonnás Lenin-szobrot árvereznek el Csapon! – Megveszem, ledöntöm és LESZAROM.
vipzone – Ki a legbüdösebb villalakó? – Az, akit leszarok. Ha már valóságsók:
18+ c:c – A Star Academyben is megvolt a szexjelenetLESZAROM, ezerszer jobb pornók vannak és ott még a „zenéjüket” se kell hallgatni...jó BORNAK műsornak nem kell a CÉGÉR dugás, egyébként meg:

Lord Barom 2016.09.22. 11:35:45
Lenin is megmondta: Kefélni, kefélni, kefélni! Ja, nem...


KEDD, SZEPTEMBER 27.:
MAGA A HASADÁS

0
Miért szült akkorát?

Nem ajánlott:
Háromnegyed tizenegykor
a hét első bunkeresdije a Film Mánián: a Hasadás apokaliptikus sci-fi-ként indul, hogy aztán nagyon hamar sima torture porn legyen belőle. Xavier Gens azok közé tartozhat akik meg vannak győződve arról hogy vészhelyzet (atomcsapás) esetén a föld alá menekülők mindegyike elmebeteg szörnyeteg, és alig várja hogy ezt meg is mutathassa (nemi és "sima" erőszak, stb.), a cél gondolom az volt hogy a letaszítsa a trónról a Legyek urát, de még az Út babérjaiba sem sikerült beletépnie, ugyanis egy nagyon nagy baj van ezzel a fajta prédikálással: ha a művész eleve csak a rosszat feltételezi az hamar lejön a nézőnek is és utána hiába is akarja piedesztálra emelni magát mindenféle erőszakolásos-gyilkolásos izék után.

Talán érdemes:
Ugyanabban az időben valami jobb: G. B. Shaw-t nehéz párba állítani mai írókkal, ahogy talán azt is nehéz megértenünk hogy a maga idejében mért generált akkora vitákat a munkássága (lásd az Így írtok ti vele foglalkozó részeit). A rejtélyhez egy negyven (!) évvel ezelőtti doksi vihet minket közelebb az M3-on amiben Réz Ádám próbál a Shaw-jelenség mögé látni, bár azt még ő is elismeri hogy A szerző persze őrült, de nem ez a lényeg, hanem az akkori hatása. Egy szempontból mégis lehet párhuzam a mai korral: nekünk is megvannak azok a műveink amiket az utánunk következő nemzedéknek már magyarázni kell hogy miért szólt akkorát. Előtte ugyanitt 22:10-kor egy aktuális epizód a Magyar novellák sorozatban, Nagy Lajos tollából: a Szatírvadászat a tölgyfaligetben akár ma is játszódhatna, csak a helyet kéne Margitszigetre cserélni, de az tény hogy itt is csak akkor lépnek a tettek mezejére a törvény emberei amikor egy képviselő feleségével erőszakoskodik a perverz. Háromnegyed háromkor megint egy olasz cucc a Duna TV-n ezúttal Nino Manfredi rendezésében és főszereplésével. A Csoda olasz módra nem összekeverendő a Csoda Milánóbannal, bár abból a szempontból hasonlít hozzá hogy az Élet dolgairól szól és egy komoly eseménnyel, a főhős öngyilkossági kísérletével indul amiután emberünk kórházba kerül és felidézi eddigi majdnem tragikusan végződő pillanatait, és közben rájön hogy a közös összekötő kapocs mindegyikben az egyház volt, az első bérmálkozástól a gyónásokon át az esküvőig (a legbeszédesebb jelenet amikor fiatalon majdnem megfullad az ostyától). Nem úgy vallásellenes mint a maiak, inkább arra a katolikus bűntudatra épít ami a "vétkezünk és meggyónjuk - gyónunk, hogy vétkezhessünk" ördögi körén alapszik, és az olasz néplélek része (és amin mi már remélhetőleg túljutottunk). Kicsit idejétmúlt alkotás, de Manfredi kedvelői szeretni fogják.

Ajánlott:
A Sex Mob koncertje május 15-én az ajánlottságok közé került és ugyanez a sors vár ma 23:35-kor az eseményről szóló műsorra is az M2 / Petőfi TV-n. Steven Bernstein és kísérőzenészei ilyen-olyan formációkkal már megfordultak nálunk, de most a legendás csapat keretein belül szedik elemeire és rakják össze újra a jazz-t. Aki nem volt ott, az pótolja tévén keresztül!

Kis hírek a nagyvilágból:
w – Lesz budapesti Jersey Shore!:
„Kamerára veszik, ahogy a fiatalok szétbulizzák az agyukat Budapesten” – Hiánypótló, értékteremtő műsor, lehetne a címe Romkocsma Sor, én pedig nézni és kiemelten ajánlani fogom. Ja, nem.
cs – A magyar nyugdíjasok nem kérnek az internetből – De hát pont egy éve volt az Indexen volt egy cikk arról hogy milyen rossz hatással van a nyugdíjasokra a net!
Mussolini-tetoválás miatt rúgták ki az olasz futballsztárt: „Di Canio már játékosként is botrányt okozott, amikor karlendítéssel köszöntötte a szurkolókat.” – A kirúgásával akár még egyet is tudnék érteni ha nem olvasnám kicsivel arrébb ezt a hírt:
tánc – Rosszfiú a filmvásznon: „Ismerd meg a széttetovált fenegyereket, a balett James Dean-jeként emlegett Szergej Polunyint!”
Ez a balett-táncos annyira dögös, hogy meg is filmesítik: „Szergej Polunyin még csak 26 éves, de világhírű lett tehetsége és lázadó természete miatt.” – ...és milyen érdekes, ő nem csak egy DVX feliratot rakatott magára mint a focista, hanem a hasára egy jókora szvasztikát, a kezére meg Ukrajna-logót, de ez senkit nem zavar, róla életrajzi film készül már huszonhat évesen, hisz’ ő csak ilyen „lázadó” és „rosszfiú” meg dzsémszdín, dehát ezért szeretjük a médiát :)))
Dívány - A pozitív gondolkodás erőltetése káros – ...és hogy mennyire így van, arra a 444 hoz példát:
A gyűlölet ereje: a rendőr azért tudta lebeszélni az öngyilkost az ugrásról, mert ugyanazt a csapatot utálják: „Mocskos Dallas!!!!” TISZTELET a rendőrnek és a lebeszélt öngyilkosnak is!
fehér ház – Clinton a legőrültebb beszélgetős műsorra se mond nemet: „A demokrata elnökjelölt unortodox szerepléssel akarja elérni a fiatal szavazókat.” – Nem is tudom miért ugrik be róla folyton Jenna Marbles videója. Amúgy meg:

histar007 2016.09.23 00:07:06
Ha Trump lett volna a vendég, akkor most azon menne az szörnyülködés, hogy mit keres ott.


SZERDA, SZEPTEMBER 28.:
MÁRVÁNYPOLGÁRTÁRS

0
Leszerdáltak :S

Nem érdemes:
Film Mánia, 01:05
– Az originál Helyőrség a nácizombi-zsáner üdítő megújítója volt hiteles gonosszal, még hitelesebb környezettel. A második rész érezhetően gyengébb volt, ez a harmadik (A Szpecnaz ébredése) pedig azzal próbál túljárni a néző eszén hogy prequel-nek hirdeti magát, holott pont az a kifulladás jellemző rá ami a harmadik bőr lehúzásánál szokott felszínre kerülni. Hiába hogy visszatérünk a múltba ahol a partizánok törik a borsot a németek orra alá amíg laborpatkányt nem csinálnak belőlük, hiába hogy megmutatják azokat a kísérleteket amikre az elsőben csak utaltak, az éppen azért volt jó mert nem adta a szánkba a megoldást és a modern kor keményfiúit szivatta meg benne pár újraélesztett berzerker. Érdekes volna mondjuk valami hasonlót leforgatni a Montauk-projektről, vagy akár csak egy elfogulatlan dokut látni a Harmadik Birodalom okkult szálairól, de ezekre úgy tűnik még sokáig kell várnunk. Még valami: OK hogy külföldi film, de azért szomorú látni hogy szegény Kamarás Iván idáig csúszott.

Talán érdemes:
21:20-kor
egy régi tévéjáték, ugyan hol másutt mint az M3-on. Az Eötvös József drámájából készült Éljen az egyenlőség! a magyarországi nemesség "felhígulásáról" és az ezt kiváltó érdekházaságokról szól amivel a jómódú polgárok "bevásárolták" magukat a már nem olyan jómódú, de legalább még kutyabőrrel rendelkező családokba. Antal Imre narrációja mellett a mellékszereplőkért érdemes nézni (akiket olyanok formálnak meg mint Szemes Mari, Székhelyi József vagy Benedek Miklós).

Ajánlott:
Tíztől
a sznoboknak kedveznek a frissen indult M5-ön, rendezői bevezetővel együtt ekkor kezdik ugyanis Andrzej Wajda legendás Márványemberét, ezt az 1977-es, kommunista Lengyelországba helyezett Aranypolgár-parafrázist. A rendező nem hagyta ki a ziccereket amivel Welles klasszikusára utalhatott, kezdve a címmel, folytatva az előbb dicsőségben fürdő majd félreállított téglapakoló munkást előbányászó tényfeltáró riporternővel, Agnieszkával (akiben nem nehéz felfedezni Agnieszka Hollandot), de mégsem egyszerű átemelés az egész, annál sokkal okosabb, és nem csak mert párhuzamosan vezeti az oknyomozó és kutatásának tárgya történet: egyrészt megmutatja hogy egy kisember is viheti sokra és eshet nagyot, bár Birkut bukása nem olyan tragikus mint Kane-é, nem hal meg és nincs neki életreszóló rejtélye sem, őt "csak" felhasználták a gazdasági forradalom kirakati bábujának. Az ő emberi tragédiája az volt hogy nem ismerte fel hogy bárki lehetett volna a helyében, és elhitte hogy tényleg a teljesítményről szól az egész és nem arról hogy egyszerűen kellett egy arc akit mutogatni lehet az újságban. Az sem jelent semmit hogy szobrot kapott, a hatalom bármikor eltüntetheti a nemkívánt elemeket még a saját múltjából is (lásd Sztálin retusált fotóit). A valóság természetesen itt is a művészetet másolta: a kész mű ugyanolyan bizonytalan sorsra ítéltetett mint az amit a filmen belüli filmen forgattak (de gondolom Wajda volt annyira ravasz hogy mindezt bekalkulálja). Aki a folytonosságot a Vasemberben (na nem a Marvel-félében), Agnieszkában pedig a mai erős nők előfutárát látja, az jó helyen kapirgál. Egyedül a hossza ami elrettentő, még úgyis hogy a tíz perccel rövidebb, 155 perces verziót vetítik.

A dolgok internete rovat:
Még 2015-ben kezdték bedobni a köztudatba, természetesen gugliék:
Ijesztő dolgokat tud a Google: „Kezeli a pénztárcákat, ismeri az ujjlenyomatunkat, meghallgatja a zenénket, és még azelőtt válaszol, hogy feltennénk a kerdést. (...) Az Androidnak fontos része a Google Now, ami nagyon komoly fejlődésen ment keresztül (...), például amikor megérkezünk a repülőtérre, a beszállókártyánk automatikusan meg fog jelenni. (...) A Google Photos is kulcsfontosságú, hiszen ezzel tudjuk elmenteni a fényképeink másolatát a Google szervereire. Ezt az alapjaitól újratervezték, és korlátlan méretű helyet kapunk a nagy felbontású fotók és videók online tárolásához. A fényképek akár 16 megapixelesek is lehetnek, míg a videókat 1080p-ben menthetjük el.” – Milyen jóindulatúak: korlátlan ingyen tárhely! Meg kell a szívnek szakadni ennyi adakozás láttán, pláne hogy véletlenül sem arról van szó hogy adatbázist építenek. Ja, de: „Nincs itt semmi szokatlan, felháborító vagy meglepő, legfeljebb rezignáltan legyinthetünk, hogy igen, a keresőcég még többet tud rólunk, még szervesebb része lett az életünknek, mint tavaly ilyenkor.” – Asszem újra kell izzítani a Halál a Guglira! rovatot. És hogy hol tartanak idén? Hát itt:
ifa 2016 – Az internetnek a konyhában a helye: „És ki sem lehet robbantani onnan. A kreativitást átveszik az alkalmazások, és a sütő szól be, hogy mit hogyan kéne csinálni főzés közben. Ilyen lesz a jövő.”MAGYARUL: Azt szeretnétek hogy ilyen legyen.
bázis - Milyen hatással lesz az IoT a munkaerőpiacra?: „Az IoT hatására fontossá válnak az olyan szakterületek, mint az áramkörtervezés, vagy a biztonságtechnika.” – Ja, a biztonságtechnikára arra szükség is lesz:
Térfigyelő kamerákból épült zombihálózat: „A dolgok internetének terjedése ma még felmérhetetlen biztonsági kockázatokkal jár.” – ...de akinek nincs rejtegetnivalója, annak nincs vesztenivalója sem. Ja, de:
Nemcsak adatokat, életeket is veszíthetünk: „Babakamerán leselkedő pedofilok, nyomtatóval felgyújtott irodaházak. A dolgok internetje szép új világ lesz, borzasztó új veszélyekkel.” – ...de azért csak meg kell csinálni, át kell verni a hülyéken. Miért? Ezért:
A lakásokat is meghekkelheti majd a kormány: „Az amerikai hírszerzés feje nyilvánosan is elismerte, hogy a kormányügynökök megfigyelés céljából felhasználhatják az okosotthonos, internetre csatlakozó eszközöket is. Legyen az okoshűtő, okostermosztát, okostévé: sok mindent elárulhatnak.” – Ezzel már majdnem olyanok mint a hekkerek, de ez MÁS mert ezt Amerika csinálja, ők csak a jó célért teszik és csak a rosszakkal!444 négy Nap kommentje 1.:

Egyéb_hiba 2016.02.12. 08:27:39
Volt aki azt hitte, hogy az internet of things a fogyasztó érdeke? :D
Csupán két célja van:
- célzott reklám
- megfigyelés

ifa 2016 - Már a hűtő is szórakoztató központtá válik – Eddig is az volt basszus, csak elég alkohol kellett bele. És aki még nem olvasta a Jelenések könyvét, az mostantól elkezdheti:
mwc2016 - A mobilszám az új aláírás lenne: „A csipek vagy a biometria a megoldás az IoT-ra?” - Aki szerint az I/O okkult felhangjai véletlen egybeesésnek tudhatók be, az az IoT-ra már rá se keressen mert esetleg nem fog tudni aludni ennyi véletlen egybeesés láttán :DDD Nap kommentje 2.:

üresnor 2016.02.24 08:54:25
Újabb lépés a totális kontroll felé. A kötelező arcfelismeréses azonosítás folyamatosan aktualizálja a megfigyelési adatbázisokat és a fényképarchivumot


CSÜTÖRTÖK, SZEPTEMBER 29.:
YOU GO A HOLDRA!

0
Problem?

Ajánlott:
Nyolckor
egy kitűnő áldokumentumfilm az HBO műsorán aminél fennáll az a veszély mint az Index legendás chemtrailes interjújánál, vagyis hogy KIDERÜL AZ IGAZSÁG lesznek akik komolyan veszik. Akik szerint a holdraszállás is kamu volt, azok a Houston, van egy kis gondunk! megtekintése után arról is meg lesznek győzödve hogy az amcsik űrprogramja nem jöhetett volna létre szupertitkos jugoszláv közreműködés nélkül. Ziga Virc ügyesen vegyít tényt és fikciót, archív felvételeket és összeesküvéselméleteket, a célnak megnyert hivatalos megmondóemberek (Slavoj Zizek) igyekeznek úgy nyilatkozni hogy a hatás is meglegyen és a hírnevük is megmaradjon, van egy tippem hogy ez fog hetekig körbemenni az összes konteó-levlistán (persze csak ha A TUGGYUKKIK MEG NEM GÁTOLJÁK EZT IS van igazság a Földön).

Talán érdemes:
Éjfél után öt perccel
multikulti szerelmi háromszög a Cinemax 2-őn Dániából a "nézd meg az apját, állj össze a fiával" alapigazság megerősítésére: egy megözvegyült halüzemi dolgozó a Fülöp-szigetekről hozat menyasszonyt magának. A dolgok ígéretesen kezdődnek, de könnyen megtippelhető hogy a kettejük között tolmácsoló fiúgyerek hamarosan apja helyére kerül Rosita szívében. Kihagyom.

Kis hírek a nagyvilágból:
kevésbé megfontolt döntések – Pénzben fürdött az instán, most 7 évet tölthet a börtönben a díler
Asking for it. Nem baj, fürödni itt is fog majd, de főleg szappanért hajolgatni ^^
Óriáskitörésre készül az egyik legaktívabb japán vulkán: „Évi 14 millió köbméter magma gyűlik össze a vulkánban, ez valamikor ki fog törni.” – ...és milyenek a véletlenek, emellé is épült egy atomerőmű: „A Szendai atomerőműtől 49 kilométerre álló vulkán közelében terül el a hatszázezres lakosú Kagosima város.” – Lassan kezdem megérteni azokat akik az öngyilkosok erdejébe járnak kirándulni :SSS
Homár – Kutya mint hibás árucikk: „Mi van, ha a 100 ezerért vett westie kölyökből falusi vegyesvágott lett?” – Pénztár után ne reklamálj, inkább nézd a jó oldalát: felvágott még így is lehet belőle végszükség esetén.
Emily Bluntot elcsúfították, vagy csak nincs rajta smink?: „Új filmjében egy kissé túlsúlyos, alkoholista, elvált asszonyt alakít.” – Á, biztos csak fullba nyomta a method actinget. Vagy csak a meth-et :DDDD
pp - A Kétfarkú Kutya Párt job­ban teljesít, mint a balliberális ellenzék együttesen: „Pedig nulla mondanivaló, nulla megoldás és nulla értelem.” – Dehogynem, sőt: PONT EZÉRT kajálják őket arrafelé.
Hamburgert egyek, vagy hot dogot? Mindkettőt, egyszerre!: „Egy ausztrál vállalkozó szabadalmaztatta az ötletet, és már árulja is a Hamdogot.”Nem tudom eldönteni szívem, hogy hamburger vagy hotdog. A közelmúlt másik nagy eseménye a brangelina-válás volt:
Brad Pitt csak tegnap tudta meg, hogy Angelina Jolie válni akar: „A színész közeli barátja arról beszélt, hogy a pár a gyerekekkel pénteken még Londonba utazott volna.” – Nem is tudom miért jutott róla eszembe az Depp-Heard válás. Ja, de:
Nyomoznak Brad Pitt ellen gyermekbántalmazás miatt: „A színész állítólag részegen üvöltözött a gyerekeivel és meg is verte őket.”Nap kommentje:

Pkm 2016.09.22. 13:36:09
Abszolut hiheto a sztori, szerdan repultek, csutortokot jelolte be Jolie a szetvalas datumanak. Cotillard nyilatkozott, hogy semmi koze a valasukhoz es terhes a baratjatol.
Nem vedeni akarom Pitt-et, de 6 kolyok mellett lehet en is innek.

 

VISZLÁT SZOMBATON!

Kulcsszavak: LESZAROM

bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés