2016. 10. 01.
The Fist of October (okt. 1-2.)
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
The Fist of October (okt. 1-2.)

 

 

 

 

 

 

SZOMBAT, OKTÓBER 1.:
HÍV A
VASÚT HÁZ,...
0
...vár a MÁV brókeráj!

Nem érdemes:
TV2, 22:00
– A Wall Street farkasáról már mindenki mindent elmondott, az általános vélekedés az hogy Scorsese idős korában sem tud hibázni, sőt a Wolf... jobb mint azok az alkotások amik miatt megismertük a nevét. Ezt jellemzően azok hangoztatják akik nem a korai művein szocializálódtak (rosszabb esetben nem is ismerik őket). A valósághoz az áll közelebb amit a kritikusok kiszúrtak, vagyis hogy ha lehetősége (=ürügye) van rá, egyre hosszabb és explicitebb dolgokat forgat (most épp három óra tömény pornót és drogozást). Az erőszaktól sosem irtózott, de a seksz extrém ábrázolása eddig nem volt rá jellemző, a lényeg hogy az ominózus jeleneteket meg lehetett volna csinálni kevésbé szókimondóan, persze akkor senki sem ájult volna el attól hogy DiCaprio milyen átéléssel játssza a lezüllött brókert (és ő is a method acting híve lehet, mivel magánéletében is felvette Belfort tempóját). A három órát egy mondatban össze lehet foglalni: feltörekvő tőzsdeügynök „meglátja a lehetőséget” és egyre nagyobb pénzeket kaszál egyre mocskosabb módon, közben egyre vadabb bulikat rendez, egyre több drogot fogyaszt, ésatöbbi, aztán jön a rendőrség. Aki viszont abban reménykedik hogy a végén majd jól pofára esik és egy kőbányában kell ledolgoznia mindazt amivel megkárosította a világot, az téved: nincs igazi bukás, Belfort ott folytathatja ahol abbahagyta, csak innentől kispályán. Akiket még életükben nem tett utcára a bank, akik még nem buktak milliókat egy rossz üzleten azok röhögve nézik Leo seggében a gyertyát és általában azt hihetik hogy valami jót látnak, mindenki más észre fogja venni hogy a befejezés nem olyan mint a rendező úr korábbi hasonló történeteinél: nincs bűnhődés, a néző nem akarja beverni a „főhős” pofáját, sőt, inkább maga is ilyen akar lenni. Oliver Stone ugyanezt a sztorit az áldozatok oldalán állva mesélte volna el, csak hát az kevésbé lett volna seksz és drog és brókeráj. Marty bácsira visszatérve az igazi gáz az hogy egy befutott amerikai rendező nem jut el oda ahova egy nincstelen magyar költő igen ( „miért ne legyek tisztességes, kiterítenek úgyis”). Az ő korábbi mentsége általában az volt hogy nem példaképeket akart kreálni hanem elriasztásként forgatott rossz emberekről, pld. a Nagymenőket. Nos, az IRL Belfort idoljai többek között az ő gengszterei voltak, a Wolf...-ot pedig (túl azon hogy a finanszírozása is hasonlóan történt mint a bróker mesterkedéseinél) azóta motivációs bulifilmként vetítik a pénzes gecik:

Megvesznek a bankárok a Wall Street farkasáért: „Külön mozitermeket bérelnek, és büszkén mutogatják az ügyfeleknek a kisembereket lenyúló bróker iszonyú mocskos szájú sztoriját.” – És azoknak akik még mindig azt hiszik hogy velük nevetnek és nem rajtuk, hogy az álomgyár „elriasztó példái” valójában az ellenkezőjét szolgálják, itt egy jó régi Nap kommentje:

2014.01.10 19:25:18 kuki123
Emlékeztek mikor a "Brókerarcok" című film-ben a "Tőzsdecápás" klasszikus filmre csöpögött a nyáluk? És ott nézték az üres milliós lakásban Vin Disel meg a többi szereplő.
Azért nézetik velük egyébként, mert megpróbálják beállítani hogy vagy ők (már az ügyfelek) is ilyen kőgazdagok lehetnek és lehull a rózsaszín köd a a legbepalizhatóbbak agyában.
Vagy éppen azt hogy ők nem ilyenek tisztességesek és korrektek és bemutatják a kulcs hibákat, és az ügyfél bizalmába kerülnek ezzel.
A politikus és a bróker.. két olyan állatfaj amit kényszergyógykezelésre kellene ítélni.
A kettő együtt elképesztő rombolásra képes.
A bróker még soha nem épített és alkotott semmit a földön. Csak elvett és másik síkra helyezte.

...nade komolyan, van belőle pornóverzió is, az jobb, viccesebb és főleg rövidebb (na nem felétlenül a hossza, csak több benne az akció és kevesebb a beszéd), tehát inkább azt nézd meg (főleg hogy már az originál is az X-es besorolást súrolta).

Talán ismétlés, biztosan érdemes:
Walther Matthau minden rajongójának van egy jó hírem: Várlak nálad vacsorára – na nem én jövök, hanem a morózus, de bolondos komédiás egy House Calls-a ami a maga idejében annyira bejött a népnek hogy folytatás és tévés sorozat is készült belőle. Egy frissen megözvegyült doktor rövid (kényszer)pihenő után nagy tervekkel (és megváltozott külsővel) tér vissza munkahelyére: vesszen a magány, éljen a társkeresés, a magányos orvosokra úgyis buknak a nők! A terv bejön, de a probléma itt is ugyanaz mint pár hete abban az éjcsbíós-tinderes doksiban meg filmben, vagyis hogy ha minden este mással randizik (netán össze is jön valakivel) az ember, akkor nagy az esély rá hogy az orra előtt váró igaz szerelem elkerüli (ami esetünkben egy hagyományosabb értékeket valló páciensét jelenti). Bár ’78-ban készült, de tényleg nem áll távol az egy évtizeddel azelőtti amcsi párkeresős vígjátékoktól (ahogy Glenda Jackson itteni alakítása sem Doris Day-től és Audrey Hepburn-től), és milyen érdekes, ennek az írói között is ott találjuk a casablancás Julius J. Epsteint. Jellemző hogy egy Walter Matthau-vígjátékot éjjel kettő előtt tíz perccel kezdenek, míg az elvileg korhatáros, kártékony valóságsókat már kora este ránk zúdítják, de hát mit is várhatunk a TV2-től?

Talán érdemes:
20:05-kor
egy múltévi angol feldolgozása a Muskétások kalandjainak az M2 / Petőfi TV-n a második évad első részével. Úgy rémlik hogy ez még nem esett a polkorrekt agymenések áldozatává és Dumas sem forog a sírjában, Athos, Porthos és Aramis (na meg D’Artagnan) régi ismerősök, így a történet sem fog nagy meglepetéseket okozni, és ezerszer inkább ez mint a török agymosások a kertévéken... Éjfél előtt tíz perccel egy zavaros (de legalább rövid) fantázia-romantikázás a Duna TV-n Ryan Philippe-pel (aki jeleneteinek többségében álarcot visel) és Eva Green-nel. A Franklyn négy, egymással látszólag nem összeérő szálon és valóságban fut, hogy aztán (talánSPOILER) erőltetetten összefogják mindet úgy a néző meg is értse meg össze is zavarodjon. A steampunk fantáziavilág ahol a főszereplő magánnyomoz és bosszúállósdit játszik csak ürügy egy kis vallásellenes agendanyomatásra ami kb. annyira hihető mint Eva Green öngyilkos performanszai, a meghiúsult házassága fölött kesergő férfi simán csak szánalmas, az egyedüli szimpatikus figura az apa aki megkattant fiát keresi, de mivel a négy sztori összefügg, így igazából egyikükkel sem tudunk azonosulni, ahogy a befejezés is legalább annyi kérdést hagy nyitva mint amennyit megválaszol: SPOILER a magányos pasas a barátnőjét mindig csak képzelte magának (de legalább összejön a suicide girl-lel), az apa elmegyógyintézetből szökött fia valójában az álarcos igazságtevő aki megszállottságában olyannak érzékeli Londont amilyennek mi is látjuk amikor az ő szemével nézzük, és valójában az apjára vadászik akit szintén valami gonosz izének lát. Több látvány mint történet, nagyon okosnak gondolta magát aki kitalálta, de ennyi szétágazás lezárásához meggyőzőbb véletlenek kellettek volna.

Zene rovat:
Itt ma több választási lehetőségünk is lesz, előbb negyed kilenckor Mészáros Márta majdnemhippi-drámáját (Szép lányok ne sírjatok) ismétli az M3 ahol a szerelmi szálat és korrajzot (munkásszállás, gyári meló, házfoglalás) a Kex, az Illés és a Syrius zenéje puhítja. 22:40-kor az M2 / Petőfi TV műsorán az MR2 Akusztik+ a Müpából vendége a Mystery Gang akik hiába vannak benne ezer éve a köztudatban, a nevükkel még mindig hadilábon állnak a szerkesztők, pedig rajtuk kívül senki nem képviseli jobban kis hazánkban a rockabilly-t. Ugyanitt éjfélkor a Tommy Ramone-emléktábla miatt aktuális Fesztivál Stage Pass, melyben a punk-klasszikus Ramones egyetlen élő tagjának bandája, a Marky Ramone's Blitzkrieg lép fel, és hogy a(z angol) punkok fő ellensége, a progrock is képviselve legyen, hajnali egytől a (már Phil Collins-os) Genesis Three Sides Live című turnéját vetítik (még mindig itt).

A seksz, a szipu rovat:
Kifejletlen nőstényekkel párosodó pókot találtak:
„A hímek attól félnek, hogy a nőstény pókok felfalják őket.” – Már a pókokat is elérte a feminizmus-fóbia?! ÉBERSÉG! Állatoknál maradva:
élet – Mennyire számít perverznek, ha egy lány angolnává változik?: „Egy japán reklámtól annyira kiborultak az emberek, hogy be is tiltották.” – Semennyire sem perverz, sőt, pár év és kötelező lesz GYÍKKÁ angolnává változni. A férfiaknak is!444 négy!!!
18+ Imádják a nők a kannibál zsarut – Ja, igazi nőfaló a csávó, érthető hogy csak úgy döglenek utána.
winelovers – Mutatjuk, mit iszik az ország októberben – Röviden? MINDENT :) – „A fiatal, a kiszámítható, a gömbölyű meg a vagány. Kemény meló volt, de megtaláltuk a legjobb rizlingeket.”RIZLING?! Nektek elment az eszetek? Sör, sör, über alles:
Elindult az Oktoberfestről, majd lezúzott 17 autót: „Egy másik bulizó a melleit mutogatta, egy harmadik fején pedig söröskorsót törtek szét. Csak óvatosan a sörrel!” – ...pedig még el se kezdődött, de most mit tegyünk, a fiúk-lányok csak előrehozták a PARTY HARD!!!!-ot :)
Drogkartell támadott meg egy katonai konvojt Mexikóban: „Egy elfogott társuk kiszabadításáért mészároltak le hat katonát.”
12 holttestet találtak egy mexikói kirándulóhelynél – Még szerencse hogy a teljes legalizáció az egyedüli megoldás, és hogy ezt már a mexikói elnök is belátta!44
Először szerepel hidzsábos nő a Playboyban: „Amerika első fejkendős hírbemondóját mutatták be.” – Nem hittem volna hogy valaha is pozitív példának fogom tartani Mia Khalifát, de eljött ez az idő :((( Nap kommentje:
0

 

VASÁRNAP, OKTÓBER 2.:
PÁRHUZALOS VALÓSÁG...

0
...azaz Őszi Fantozzia :D

Talán érdemes:
...főleg ha még nem találkoztunk az olaszok Hulot úrjával és Homolkáék távoli rokonával, Fantozzival, melynek egyik későbbi része (Fantozzi 2000) már szerepelt a blogban 2010-ben, de ez az első és talán legjobb, itt kezdődik a saga, szóval kilenc előtt öt perccel történelmi randevú vár minket az M3-on. Ugo Fantozzi a hetvenes évek Olaszországának kisembere aki úgy csetlik-botlik mint francia társa, és akit úgy darálnak be a fogaskerek mint Chaplint a Modern időkben: felesleges munkát végez egy kimondhatatlan nevű gyárban, eltűnését senki sem veszi észre csak a felesége hiányolja. Paolo Villaggio maga is megszenvedte azt a világot amit előbb egy sikeres könyben, majd az abból készült filmben állított pellengérre íróként és főszereplőként is, persze biztos lesznek akiknek nem jön be ez a fajta olasz humor, de mit tegyünk, mint korábban mondtam, húsz év múlva a maiak mellé kell majd használati utasítás (bár ha azt vesszük, a Fantozzi-széria harminc évig húzta szülőhazájában, szóval olyan sok magyarázat mégse kell hozzá, elég ha benyögjük utolsó párhuzamként a Rém rendes családot). Ugyanitt 22:40-kor folytatódik a Ki Mit Tud? az 1988-as év 2. elődöntőjével, ha igazi tehetségeket akarunk látni akkor ezt válasszuk. Közben 22:25-kor egy doksi a Duna World-ön az ESZTER Alapítványról akik elsődleges célja Élhetővé tenni az életet a nemierőszakot elszenvedetteknek, főleg azoknak akik fiatal korukban estek át ezen a sokkon. A probléma létezik és nem is elbagatellizálható, ez sajnos egy életen át fájó seb amivel max. együttélni lehet, teljesen elfelejteni sosem. Alig félóra, ennyi felvilágosítás csak belefér a hétvégi lazulásba mindenkinek... Nyolckor egy ritkán adott Duchovny-vígjáték a Filmboxon aminek akkori húzóneve Henry Jaglom volt aki a kelleténél jobban nyomatta magát: a főszereplés mellett még írta és rendezte is, ráadásul egy unatkozó rendezőt alakít aki válása után régi lakásába tér vissza Újév fényes napján ahol egy apróbetűs részt kihasználva épp három nő tartózkodik akikhez hamar csatlakoznak barátaik, családtagjaik és üzletfeleik is, nem mintha a lakásfoglalók nem adnának épp elég okot a fejfájásra önmagukban is: az egyik színésznői álmokat dédelget, a másik családot alapítana, a harmadik csak vacillál, a rendező meg közben szorgosan jegyzetel és gyűjti az ötleteket a való életből. Mulder ügynök női rajongói örülni fognak hogy kedvencüket meztelenül (!) láthatják (igaz, nem sokáig), mi sznobok viszont Milos Forman cameója miatt fogjuk nézni (AHA, PERSZE). Ugyanabban az időben az HBO-n valami más: mivel Rockyt nem tudták befeketíteni, maradt az aduász, azaz a leghíresebb ellenfél bedobása: a Creed természetesen Apolló fiára koncentrál aki felkeresi apja (halálos beteg) régi riválisát hogy a legjobbtól tanuljon – de valójában ez is arra szolgál mint a legutóbbi Star Wars, vagyis a legenda továbbélésére és a staféta átadására (ebbe a szerepbe próbálták Shia LaBeouf-ot is beleerőltetni az utolsó Indiana Jones-szal, de ugye ő közben megbolondult). Az is jópofa hogy sokan a hetedik Rockyként emlegetik, holott már a címe alapján sem az, és Balboa itt még mélyebben van mint a búcsúfilmben, csak ezúttal nem kaparja össze magát egy utolsó nagy menetre, bár annyi köze van azért a régiekhez hogy lehet számolni melyik jelenetet melyik részből vették át. Még annyi jó van benne hogy az akciófilmekben nyilvánvalóbbak a mögöttes tartalmak: a második Rambóban a tálibok voltak a jófejek, az egyik Rockyban egy orosz volt a főgonosz, most meg egy fekete srácra próbálják rá a legenda kesztyűit. Hát, meglátjuk bejön-e nekik, ha már a film nekem nem annyira. Kapcsolódó hírek:

Remake rovat:
Az új Alien félelmetesebb lesz a Prometheusnál
– Azzal nem lesz nehéz dolga, de a régi Alient így se fogja überelni.
Ben Affleck Agatha Christie-mozit készít: „A vád tanúja 1957-es filmváltozatát hat Oscarra jelölték. Most Affleck nyúl hozzá a novellához.” – Inkább a Fantomokat folytassa, abban tök ász volt :D
Jason Momoa lesz az új Holló – Biztos jobb lesz mint Brandon Lee. Ja, nem.
Mozi – Remake készül Dolph Lundgren He-Manjéből: „Minden idők egyik legrosszabb vhs-kazettás sci-fijéből a Terminator 4 rendezője forgatna új verziót.” – Na ez viszont kivételesen az az eset amikor látatlanul is jobb az új mint az eredeti.
Bomba látvánnyal búcsúzik a Resident Evil-sorozat: „A hatodik, The Final Chapter című az utolsó.”MAGYARUL: innentől ezt a hat részt fogják remake-elni a végtelenségig.
smoking barrels – mozi – Miért buknak meg sorra a folytatások?: „Egy 2014-es cikk és néhány statisz­tika érdekes trendekre világít rá.” – Nem kell ehhez statisztika, basszus: azért buknak meg, mert rosszak!
Hellboy Kubába megy – Érthető, Kuba egy merő földi pokol.
Rahedli pénzbe kerül az új Jurassic World: „A pletykák szerint majdnem megduplázzák az amúgy sem olcsó első rész költségvetését.” – Én remélem is hogy egyre több pénzt ölnek bele:
Természetesen trilógia lesz a Jurassic Worldből: „Nem meglepő, hogy berendelték a folytatást. Több pénz = több dinoszaurusz.” – Ahogy az sem meglepő, ha LESZA ez is akkora „siker” lesz mint a Szellemirtók és a többi része elvérzik a tervezőasztalon.
Jó hír Magnum rajongóinak: folytatódik a sorozat – Nem jó hír, mert ez sem folytatódik, hanem:
c:c – Magnum lánya is saját sorozatot kaphat: „Lily visszatér Hawaiira, hogy folytassa apja magánnyomozói munkáját.” – ...és ezzel kipipálható az újraforgatás meg a genderizmus is. Remélem a következő áldozat Columbo felesége lesz!
Kritika – A kicsi, a nagy, a Denzel meg az indián: „A hét mesterlövész látványos és erőszakos, de üres és politikailag kínosan korrektre írt western.” – Nem baj, Év filmje lesz ez is, hisz’ a CenzOrigó is megmondta:
Élvezni kell, nem a régihez méricskélni: „Király arcokból áll az új csapat, az akciójelenetek ütősek. De mi a gond?”Nap kommentje:

Huszonnyolcas 2016.09.26. 11:30:32
"Mi a gond"
Az, hogy akaratlanul is a régihez méricskélünk....

VISZLÁT HÉTFŐN!

 


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés