2016. 10. 10.
A leggyengébb ránc... (okt. 10-11-12-13.)
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
A leggyengébb ránc... (okt. 10-11-12-13.)

 

 

 

 

 

 

HÉTFŐ, OKTÓBER 10.:
GOLD MEMBERS OF COMMUNITY

0
Yes, ma'am.

Sorozat, talán érdemes:
Az HBO természetesen a Westworld-dal nyitja a sort nyolckor, én pedig (mivel utálom a remake-eket) csak addig foglalkozom vele amíg beleivódik a köztudatba (igen, lehet hogy jövő héten már nem is válogatom ide). Az AMC-n tízkor egy tavalyi széria első része, elsősorban Marton Csokas miatt: az Into the Badlands Kína irodalmát, a klasszikus harcművész filmeket, a road movie-t és a világvége-hangulatot vegyíti. Az alapot a Nyugati utazás című ősrégi történet adja, az idő és helyszín a távoli jövő ahol az összeomlás után hadurak osztják föl egymás között a területet. Csokas játssza az egyik ilyen klánvezért, de az igazi főszereplő az ő legjobb katonája - korrekten megcsinált látványvilág, sok akció vár minket ha ezt választjuk. Végül a Duna TV-n szintén sorozat, bár nem "olyan": 01:05-kor folytatják a múlt héten megkezdett Málenkaja rabatyonkát, vagyis újabb alkalmunk lesz belenézni az átkos rendszer legátkozottabb bugyraiba és csodálni azokat akik egyenes gerinccel és lelkiekben megerősödve jöttek ki a megpróbáltatásokból.

Talán érdemes:
Fél kilenckor
egy kis agendanyomatás a Cinemax 2-őn: a Mr. Tűsarok cipőgyárosa szembe kell nézzen az örökölt anyagi csőddel amit sürgősen be kéne foltozni. A megoldást egy utcai támadóktól megmentett drag queen ihleti: emberünk innentől transzvesztita előadóknak gyárt sekszy csizmákat, Lola/Simon pedig segít neki a tervezésben. Ha családi szórakozást akarok benne látni, ott van (végülis a régi szakma és vállalkozás megőrzése a cél), viszont nem lehet nem észrevenni a mögöttes tartalmat sem (lásd a szintén brit, szintén "kreatív" pénzszerzésről szóló Alul semmit amit szintén imádtak Amerikában ugyanemiatt).
Filmbox Premium, 00:25 - A Yes Men csoport tanulságai ma már mások mint 2003-ban voltak. Rövid összefoglaló: két lelkes fiatal hülyét csinált a világból, de főleg a WTO-ból melynek nevében "cselekedtek", előbb egy weblapon, majd a való életben mindenféle előadásokon is. Szóval anno mindenki (én is) az elit parodizálására és az ellentmondások leleplezésére figyeltem benne, de most, 2016-ban már van egy másik olvasata is a sztorinak, éspedig hogy mennyire könnyű valakinek a nevében nyilatkozni. Régen egy homepage-t kellett csinálni a médiahack-hez, ma már elég egy twitter account, egy fake tumblr, szinte bármi, és nincs akkora blődli amit ne kajálnának be (például most a Trump-DeNiro "összecsapást"). Bár ha jobban megkapirgáljuk a felszínt, előjön még valami: az igenemberek őrült, de végülis logikus aktivizmusán (a Világkereskedelmi Szervezet megszüntetése, ételújrahasznosítás, stb.) 2016-ra már rég túllépett a valóság (Monsanto, GMO, TTIP).

Zene rovat:
23:35-kor
a magyar kult-psychobilly csapat, a Yellow Spots koncertje Az A38 Hajó színpadán akik a korai rock and rollból kinövő vadhajtások legérdekesebb itthoni képviselői. Zenéjük az ötvenes-hatvanas évek Amerikájáé, külsejük egy elszabadult fantáziájú horror-maszkmesteréi. Nekem mindig a Cramps és a Rocket From The Crypt ugrik be róluk (már amennyiben a beteg humort és tüzes zenét nézzük), unatkozni tuti nem fogunk még akkor sem ha a képernyőn keresztül nem jön át minden ami egy élő koncerten, de ez nem az M2 / Petőfi TV
hibája. Fogd meg a botkormányom, májkül!

Hétfő? #LESZAROM.
The Palvin Enikő / Mihalik Barbara Edition:
Instahíradó: Mihalik Enikő szemüvegben, kutyával. Kell ennél több? – Mármint a leszaráshoz? Nem, ahhoz bőven elég ennyi is:
Palvin Barbara a velencei Lidón pancsol – Budapesten SZAROM LE.
éljen az instagram! - Gumicukor - Most akkor van bikinifelső Mihalik Enikőn vagy nincs?LESZAROM, éljenek a nagy női mellek ^^
Instahíradó: Mihalik Enikő bikini nélkül lépett a barnulás útjáraAKKOR MÉGIS VAN RAJTA BIKINIFELSŐ LESZAROM.„És egy nagyon magas szikláról ugrott a vízbe. Palvin Barbara pedig megmutatta, hogyan fest 12 órányi alvás után.” – Ez a nagy kérdés amúgy egy másik hírnél is előkerült: „És a világ miért olyan igazságtalan, hogy Palvin Barbara ébredés után is szép?” – Azért hogy én minden hétfő este leszarhassam.
Palvin a Velencei filmfesztivál legdögösebb vízitündére: „Csak úgy, mint a Cannes-i filmfesztiválon, itt is megjelent Palvin Barbara, aki már a világ legjobban kereső modelljei közt szerepel.”LESZA Biztosan véletlenül járt arra. Ja, nem:
instahíradó – Palvin véletlenül ugyanott fotózkodott, ahol Lewis Hamilton – Nem véletlen hogy LESZAROM őket.
Palvin Barbara Lewis Hamiltonnal volt OlaszországbaÍRNI MEG MÉG MINDIG NEM TUDTOK LESZAROM.
Instahíradó - Mihalik Enikő smink nélkül is jól érzi magát a bőrében – De csak amíg LE nem SZAROM.
Na, volt Palvin Barbaránál szebb a Velencei Filmfesztiválon?LESZA Lett volna, ha meghívják Gianna Michaels-t!
csak a bugyi kevesebb – Palvin Barbara után is van élet a Velencei FilmfesztiválonSŐT, CSAK AZ VAN LESZAROM.
18+ Gumicukor -  Mihalik Enikő végre nyilvánosan is megmutathatta mellét: „Az Instagram állandóan cenzúrázza a magyar modellt, de a Párizsi divathéten bugyibemutatót tarthatott.”DE Ő LEGALÁBB NEM KAVAR AUTÓVERSENYZŐKKEL LESZAROM.
Instahíradó – Hamilton újabb szupermodellel, nem Palvinnal bulizott: „Osvárt Andrea 20 évvel ezelőtti fotót posztolt, Alicia Vikandert pedig túlphotoshopolták.”ÍGY MÚLIK EL A VILÁG DICSŐSÉGE LESZAROM.
sebesség - feladtuk - Már nem tudjuk követni Lewis Hamilton szerelmi életét - EGY FORMA1-ES VERSENYZŐNÉL EZ ÉRTHETŐ IS, LOL LESZAROM.


KEDD, OKTÓBER 11.:
ÁLMAINKBAN: A HIBA :(

0
(Kép forrása: femina.hu)

Kiemelten nem ajánlott:
Ugyan nem értek a focihoz és nem is rajongok érte különösebben, de tiszteletben tartom mások érzéseit. Épp ezért kell őket figyelmeztetnem arra hogy 21:10-kor NEM egy sima történelmi visszatekintést láthatnak kedvenc sportágukra az HBO2-őn, hanem tömény agymosást, mert a Közös szenvedély propaganda, mégpedig abból a legrosszabb fajtából amiket nem a csúcson forgatnak hanem amikor az első repedések megjelennek a mézesmázos külsőn, és tök ugyanolyan mint a politikai ideológiás „remekművek”: akkortájt készült amikor napvilágra került a nemzetközi futballszövetség szennyese, ennek megfelelően a sikkasztásokról egy büdös szó sem esik benne, cserébe a FIFA vezetői szinte szuperhősökként, megváltóként és emberjogi harcosokként vannak ábrázolva. Az egészet áthatja az önszopás és a saját vállak veregetése, meg a rajongók emlékeztetése arra hogy „ne feledjétek, nélkülünk ti sem lennétek sehol”. Szeretném azt mondani rá hogy viccesen szar mint mondjuk a Battlefield Earth amivel a szcientológusok egy világ előtt csináltak magukból bohócot Travoltástul, de nem: a United Passions legalább olyan szánalmas mint a zenei díjátadók ahol mindig mikrofon elé engednek valami kiadó-fejest aki felszólít minket hogy vásároljunk zenét. Nos, jó bornak nem kell a cégér, a mai „muzsikák” ingyen sem kellenének, viszont hogy a FIFÁnál mekkora pénzek mozognak az sejthető a célnak megnyert (=megvett) nevekből: az rendben van hogy Gérard Depardieu lassan mindent elvállal, de Sam Neill-t és főleg Tim Roth-ot látva egy világ dől össze a mozirajongók szívében. Fura, de egyedül a focibarátok járnak jól vele, pont amiatt amiért én senkinek nem ajánlom: ha eddig voltak is kétségeik afelől hogy mekkora korrupt összeesküvés amit a sportjuk köré gründoltak, innentől tuti leomlanak a bálványaik.

Talán érdemes:
M3, 22:45
- Bár a régi (kissé hímsovoniszta) vicc szerint még mindig az Édenkertben lehetnénk ha Éva nem hallgat a kígyóra, a valóság az hogy A hiba nem az almában van, hanem azokban akik megették, márpedig evvől az első emberpár minkét tagja kivette a részét, hiába a férfi a teremtés koronája. Ez a bő egyórás tévéfilm humoros formában teszi helyre a "mindenről a nő tehet"-közhelyeket többek közt Halász Judit, Sztankay István és Verebély Iván szereplésével.

Kiemelten ajánlott:
Pleszkán Frigyes távozása nagy űrt hagyott maga után, ha valakié, az ő sorsa mutatja hogy a tehetség itthon mire (nem) elég: hiába volt zseniális zenész, ha nem volt hajlandó követni a "leghíresebb" dzsesszisták (Meződi & co.) útját, vagyis nem kezdett el szemetet gyártani a megélhetésért, inkább maradt az általa választott műfajnál, "jutalma" az lett hogy külföldön ismertebb volt mint hazánkban. Állítólag ez (mármint az itthoni mellőzöttség) is hozzájárult az öngyilkosságához amivel akkor tele voltak a hírek. Ennyiben változatlan a média: a kiemelkedő emberek csak így kerülhetnek be az újságba, lásd kb. az összes zenés blogot ahol van Rihanna vetkőzésétől kisgrofó verekedésééig minden, csak normális zenei programokat nem ajánlanak. Aki lemaradt róla (márpedig gondolom sokan vannak így), azok éjfél előtt öt perccel a Pleszkán Frigyes trió egy 1995-ös TeleJazzPódium-fellépésével pótolhatnak az M3-on (ez is vicc, hogy húszéves róla a legfrissebb felvétel). Még később, 02:20-kor lesz a másik ajánlottság pedig ezt is főműsorban adhatná a Duna TV, egy természetfilmet a River of No Return nemzeti parkról ahova valószínűleg sosem foguk eljutni, úgyhogy legalább így a tévén át megcsodálhatjuk (már persze csak ha fölvesszük). A folyó, ahonnan nincs visszatérés ma már nem azért méltó a nevére amiért annak idején (áthatolhatatlan erdőség, szó szerint vad vizek): aki egyszer ellátogat ide az sosem fogja elfelejteni, a szíve egy darabja itt marad. Így járt az a kutató és felesége is akik egy éven át figyelték az itt élő farkasfalkákat. És ha már itt tartunk, jöjjön

A természet visszavág rovat:
Utcán támadt az oroszlán egy idős férfire Nairobiban:
"Megszökött egy rezervátumból és bement a városba, ahol felbőszítették a dudáló autósok." - Az is hülye aki oroszlánra dudál.
Vemhes T. rexet találtak az USA-ban - Csak aztán nehogy császározzák :SSS
Fehér cápáknak nyitottak magánbölcsit: "New York és Boston között félúton." - MIÉRT, NINCS BELŐLÜK ELÉG? ÉS HOGY IRATJÁK BE ŐKET A SZÜLEIK? ...és máris jön a nagy kérdés:
Szeretne 35 cápa között éjszakázni? - Nem, mert egyrészt heteró vagyok és NEM pedó, másrészt...nem tudok úszni:
bigblue  - Cápával úszkálók: "Roppant okos turisták egy cápával pancsoltak Egyiptomban. Nem kellene." - Dehogynem, sőt remélem hogy szelfiznek is vele vagy legalább megpróbálják!
A delfin szerint nem illik iPaddel nézni a műsorát, el is intézte: "Egy finom mozdulattal kiverte a kezéből, majd boldogan csapkodott tovább." - TISZTELET, a delfinek tudják hogy kell ezeket kezelni!
Svédország homárinváziótól szenved: "Az EU segítségét kérik, hogy az amerikai homárokat megállíthassák." - Keep calm, biztos csak házasodni miatt mentek oda <3
nagyon állat - Ésszel játsszál, kiselefánt!: "Két lányt is megpróbál levenni a lábáról. Elefántról lévén szó ez sikerül is." - Így kezdődik egy...stampede.
Indiában öt áldozata van az elefántok rohamának: "Egyre csökken az életterük, évi 300 ember hal bele a vadon élő óriásokkal való találkozásba." - ...lásd fentebb.
Medvét láttak nógrádi futók: "Először azt hitték a nagy, barna, szőrös állatra, hogy szamár, de aztán ráébredtek, hogy nem." - Szerencséjük volt hogy nem a saját kárukon tanultak:
Szükségállapotot hirdettek ki a medvék miatt Szlovákiában: „A Magas-Tátrában lakott területekre is bemerészkednek, és bemennek a házakba is.” – Lakásfoglaló medvék?! ÉBERSÉG!
élet - Krokodil után most kígyótámadás volt Disney Worldben: "Az állat egy férfit mart meg, aki azóta nem tudja használni a jobb kezét." - Á, csak Amerika is követi az indiai példát:
A színpadon harapta meg a popsztárt a királykobra: „Az énekesnő nem sokkal később belehalt a mérgezésbe.”...and nothing of value was lost: a zenéje szar, az meg hogy mérgeskígyókkal bohóckodik az tényleg az asking for it kategória... Év kommentje-candidate:

Légycsapó 2016.04.07. 18:38:45
És még azt mondja a Zacher, hogy a méregtelenítés hülyeség!

 

SZERDA, OKTÓBER 12.:
A WESELE-TELEP

0
Menye: gőz.

Talán érdemes:
Nyolckor
komoly függőségek komolytalan (vagy legalábbis nem csak drámai) formában a Filmcafén, hogy mindenki torkán lecsússzon az üzenet: seksz-ből is megárt a sok. A Vágyak szerelmeseihez megnyertek pár ismertebb színészt (Tim Robbins, Gwyneth Paltrow), de mindez sehol sem lenne egy jó forgatókönyv nélkül, és a rendező Stuart Blumberg-nek hála ide az is jutott (nem is volt túl sikeres Amerikában). A seksz-függőséget sokan elkönyvelik first world problemnek pedig nem az, és nem is olyan jó dolog mint amilyennek az átlagember gondolná (igaz, nem is az a NEMZETHALÁL mint aminek a Nimfomániás bemutatja). A Thanks for Sharing nagyjából közel jár az igazsághoz: több, a kilábalás különféle fázisában levő embert mutat be és szerencsére azt is megmondja, mi a különség a drogfüggők és az itteni karakterek között (pld. a seksz-szel nem lehet teljesen leállni hanem meg kell találni az egyensúlyt).

Kiemelten kötelező:
21:25-től
újabb rendezői bevezetős Andrzej Wajda-alkotás az M5-ön: a Menyegző alapjául szolgáló dráma a lengyel irodalom egyik alapműve ami a felszínen egy parasztlány és egy városi költő házasságáról szól, de az egész csak szimbólum amire ráerősítenek az esküvő vendégei akik az ország történelmének egy-egy szeletét képviselik. A mulatság egyre sötétebb lesz az elfogyasztott étel-ital ellenére (vagy tán épp ezek miatt), kialakulnak a kisebb-nagyobb társaságok (a vidék-város ellentét itt is érvényesül), az éjszaka előrehaladtával egyre több halott teszi tiszteletét, a háttérben pedig már gyűlnek a történelem viharfelhői, felkelés készül az ország elnyomói ellen, nagyobb szükség lenne a lengyel történelem aranykürtjére mint eddig bármikor, de senki se találja. Végül pár szó az íróról és a rendezőről: Stanislaw Wyspianski a maga idejében igazi reneszánsz ember volt: írt, épületeket tervezett és ezerrel élte az életet, Wajda pedig (nekem mindenképp) a legnagyobb lengyel rendező. Szomorú aktualitást ad hogy pont most hétfőn hagyott itt bennünket, de hát senki sem láthatta előre.

Heterovat:
Egy hipnózissal felér: nézzen leöntött férfiakat!
– ...de nem a heteróknak, őket továbbra is Gianna Michaels mellei hipnotizálják :)
n – A tökéletes táska férfiaknak: „Persze nem mindegy, mi­lyet választunk! 3 dologra kell figyelni.” – Nem, csak egyre: hogy egyet se vegyünk, a táska ugyanis női kiegészítő!44 négy
balaton válasszon – Szereti a homokos balatoni strandot? Hát a füveset? – Egyiket sem mert heteró vagyok és utálom a kábítószereket!!!
p – Hogy lettek a férfiak cicana­cis, favágó inges szakállgyurik?: „Akockás favágó ing lett az új smart casual. Oké, és most?” – Most tanuljatok meg írni, utána meg rohadt sürgősen el kell felejteni és meghagyni ezeket a hülyeségeket a gaybears-nek!44
Pornóoldal büntet a politikusok miatt: „A pornónézők jobban szeretik a melegeket és a transzneműeket, mint a törvényhozók.” – Én megértem hogy magatokból indultok ki, de ezügyben csak a saját nevetekben beszéljetek :)))
s – Szakállékszer: az új őrület: „Nem telhet el úgy az ősz, hogy a szakállőrültek ne találjanak ki megint valamit.” – Szinte már kezdem megérteni azokat akik kétségbevonják a viselők sekszualitását:
overground – Miért olyan divatos napjainkban a szakáll?: „Ez lenne az identitásukat vesztett férfiak utolsó mentsvára?” – Szeretnétek, mi? :) Csakazértis Heteró-sekszualitás, no szakáll!
Magyarország Szépe a Beépített szépségnek köszönheti a koronát: „Ugye ön is szépségkirálynő akart lenni kiskorában? Nem? De miért nem?” – Mert Fffférffi vagyok és heteró.
Tejben-vajban – Divatba jönnek a hatalmas fülbevalók – ...de nem a heteróknak ^^
életmód – Menő/ciki – És ön hogy élhetett eddig mellmaszk nélkül? – Úgy, hogy heteró vagyok. – „Csupa jót ígérnek az interneten kapható maszkok, például feszesebb és kevésbé lógó mellet, hát mindez nyilván igaz is!” – ...aztán meg csalódtok hogy a pasi ejt titeket amikor látja hogy még egy tisztességes szilikont se vagytok hajlandók berakni, inkább kitömött melltartót vesztek...
tejben-vajban – Hordhat-e párducmintás tűsarkút egy miniszterelnök? – Csak ha nem heteró. Vagy ha nem Fffférrfffii...
állatka – Ébredt már ön farksodróval a mellkasán? Egy 99 éves hölgy igen – Hála az égnek nekünk, heteróknak nincs szükségünk ilyen segédeszközökre:
tabuk 18+ A vibrátorok fajtái: „Vásárlás előtt gondold át, pontosan mit is vársz el egy vibrátortól.” – Semmit mert heteró vagyok, akárhogy is reklámozzátok az ellentétét:
Amikor a pénisz mellett még valami becsusszan a hüvelybe (18+) - Mennyei érzés!: „Párvibrátor bavállalósoknak.” – Egyszerűbb lenne férjnek-feleségnek coming outolnia :SSS
Pedig Drake csak egy puszit akart LeBron James-től, de visszautasították: „De miééért??!!:((((" – Mert LeBron még tudja, mik a Heteró Értékek! TISZTELET!


CSÜTÖRTÖK, OKTÓBER 13.:
ÚJ FÉSŰ JÓL FÉSÜL

0
Örökös magasság.

Ismétlés, talán érdemes:
M3, 21:05
– A színházi életben Örökös tagságot nyertek közül ma este Haumann Péter jön: számtalan archív feltévelt láthatunk a fontosabb szerepekből, megszólal maga a művész is, és még a lányával is duettezik. Biztosra menős szórakozás az egész családnak.

Zene rovat:
M2 / Petőfi TV, 23:40
– A Brian Jonestown Massacre eddig tudtommal csak az Ezt kapd ki! kapcsán szerepelt a blogban, de most „élőben” is megleshetjük őket a Kulisszák mögött az A38-as hajón segítségével. Aki nem tudná, a Dig! A BJT és a vele egyidőben induló másik környékbeli szóvicces zenekar, a Dandy Warhols útját követi. Azért útról beszélek, mert karrier csak egyiküknek jutott: míg a Warholok egyik számukkal eljutottak a világsikerig (ehhez persze kellett egy komolyabban meztelenkedős klip és egy farmerreklám is), addig mára Anton Newcombe tulajdonképp egymaga a Massacre, nehéz figura nem túl populáris zenével aki valahogy mindig saját magát lőtte lábon a befutás küszöbén, ha nem a zenekara nevével akkor némi önpusztítással, nem is csoda hogy tartósan nem sokan maradtak mellette. Budapestre egy valamelyes lehiggadt Newcombe érkezett, de attól még ne számítsunk tőle tingli-tanglikra, inkább némi pszichedelikus-kísérletezős gitárzajongásra.

Kis hírek a nagyvilágból:
szómatrica – Mekkora az emberi agy kapacitása?:
„Vajon hány gigabájtnyi hely van a fejünkben üres információra várva?” – Hát az enyimnek még nem értem a végére, de neked max. 1-2 megabájtnyi lehet, és nem bővíthető :DD
Nicole Kidman lánya: "Anyám egy hatalmas ribanc": „Isabella nem veszi emberszámba a színésznőt.” – Na majd mint Madonnánál, itt is jönnek a rajongók és megvédik a saját gyerekétől...
sz – Az első rúgás a legnagyobb, a többit lassan megszokod: „László Petra rugdosása olyan mély gyűlöletről tanúskodott, hogy nem lehetett elkerülni az eset részletes kivizsgálását.” - ÍGY IGAZ, ez sokkal súlyosabb eset volt mint amikor kamionnal hajtottak a tömegbe vagy elvágták a pap torkát. És ezzel NEM azt mondom hogy egyetértek vele...
115 ezer éve nem volt ilyen meleg – Honnan tudjátok? Éltetek akkor, vagy mi? o_O
ritkán látható történelem – fotó – Te ennél egy sírkamrában?: „Lord Carnarvon és Howard Carter brit régészek pontosan ezt tették Tutanhamon fáraó frissen feltárt sírjában. De láthatsz képet arról is, hogyan búcsúztatták Japán iskolás­lányok a halálba induló kamikaze pilótákat, és az autóról amivel a náci Németországban sebességrekordot próbál­tak felállítani 1939-ben. 20 remek fotó a történelmünkból.” – Én egész eddig nem hittem hogy a Titanic a fáraó átka miatt süllyedt el, de ez a fotó most meggyőzött róla.
Testőrével akarta megöletni dekoratőrét a szaúdi király lánya: „A munkás bűne az volt, hogy fotózni kezdett párizsi lakásában. Végül megúszta egy veréssel és a hercegnő lábának kényszerű csókolgatásával.” – ...és ekkor Amerika megszakított minden kapcsolatot Szaúd-Arábiával és oda is elvitte a demokráciát. Ja, nem.
size – Miért szégyelljem magam?: „Inkább az a szégyen, hogy vannak em­berek, akik csak a kilóim, a kipárnázott hátsóm mérete alapján ítélnek meg.” – Nem, nem az a szégyen, hanem az amit a Nap kommentjének beírója is észrevett:

0

VISZLÁT SZOMBATON!

 


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés