2016. 10. 15.
...sem marad felvarró nélkül! (okt. 15-16.)
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
...sem marad felvarró nélkül! (okt. 15-16.)

 

 

 

 

 

 

SZOMBAT, OKTÓBER 15.:
KÖD FOLT, KÓD NEM VOLT

0
Vér és ARANY fürdő.

Talán ismétlés, talán érdemes:
23:40-kor egy kosaras-vígjáték a Viasat3-on amiben két fanatikus Celtic-rajongó (Dan Aykroyd és Daniel Stern) egy részeg éjszakán elrabolja kedvenc csapatuk aktuális ellenfele, a Utah Jazz legfontosabb játékosát (Damon Wayans). Amikor viszont megtudják hogy mindenképp emberrablásért kell felelniük, úgy gondolják legalább hasznukra fordítják a dolgot és addig tartják lekötözve túszukat amíg a Celtics nem győz Csont nélkül, azonban nem számolnak a nagydumás, csavaros észjárású feketével aki mindent megtesz mindkét meccs megnyeréséért, az egyiket a csapata vívja, a másikat pedig ő maga az elrablóival... A később nagyokat szakító Judd Apatow egy korai (1996-os) forgatókönyvéből (és itt még Wayans sem a vécéhumorra épít).

Talán érdemes:
Fél kilenckor
egy egész friss angol dráma (Ködfolt) az érzelmi zsarolásról a Cinemax 2-őn. Egy látszólag sikeres és híres médiaszemélyiségnek még így sem elég izgalmas az élete, ezért piti lopásokkal dobja fel. A régi magyar közmondás szerint a korsó előbb-utóbb összetörik, emberünket is fülön csípi egy kidobóember, de ismertségének hála látszólag könnyen megússza: a rend őre csak egy közös piálást kér tőle, de ahogy lenni szokott, az egy körből sok, az egyszeri alkalomból találkozók özöne lesz mígnem az író-tanár-tévés azt veszi észre hogy nem tud szabadulni a kullancsként rátapadt fickótól aki a bolti lopásáról készült biztonsági kamerás felvétellel tartja sakkban. A Trónok harca szereplői és egy-két technikai embere végre valami egész mást (és jót) csinált: a Patch of Fog mindkét főszereplőjével könnyen tudunk azonosulni (a magányos, mindenáron emberi kapcsolatra vágyó biztonsági őr és a magánéletéből egyre többet feladni kényszerülő sikerember) és tudjuk hogy akármelyikük is győz majd az kétes dicsőség lesz, az egyedüli nyertes csak a néző lehet... Más. Talán újraéled a magyar tévéfilmgyártás, talán nem, mindenesetre 21:35-kor itt van az első fecske a MEMO-val, egy emlékezetkieséses drámával a Duna TV-n amiben egy orvos kihozza hiperamnéziában szenvedő páciensét hogy közelebbről is szemügyre vehesse. Ebben nem csak a puszta filantrópia vezeti: azt reméli hogy az így megszerzett tudással apján tud segíteni, ám nem kell mozibubusnak lenni annak megtippeléséhez hogy semmilyen mentális beteghez nem szabad túl közel kerülni mert onnantól kezdve borul minden. Éjfél előtt tíz perccel az M3-on szintén tévéfilm de harminc évvel korábbról és Vészi Endre művéből Egy lepecsételt lakás lakóiról, azaz egy öreg házaspárról akik frissházasokat fogadnak be magukhoz hogy ennyivel is megkönnyítsék a lakhatási gondokat, de a bürokrácia ugye a szocializmusban virágzott csak igazán, ergo itt is a hivatal „nem úgy van az ahogy azt el teccik képzelni”-hozzáállása adja a fő konfliktusforrást. Közepesen emlékezetes darab maximálisan jó nevekkel (Békés Itala, Pásztor Erzsi, Ráckevei Anna, Kautzky Armand és Szerednyey Béla).

„Zene” és „film” rovat:
Nicolas Cage nekiindul megkeresni Bin Ladent:
„Egy igaz történet alapján készült vígjáték trailerében Cage-et maga az Úr utasítja rá, hogy utazzon Pakisztánba, és végezzen Bin Ladennel.” – Szegény le van maradva pár évvel, 2008-ban már volt egy hasonló sztorijú fél-doku.
27 év után bezár Ibiza egyik ikonikus klubja...and nothing of value was lost.
felismeri? – KVÍZ!! – Gumicukor – Mennyire emlékszik a 90-es évek magyar videóklipjeire? – Istennek hála semennyire sem, mert amikor nem metál,- meg punk-koncerteken ugráltam akkor részeg vagy másnapos voltam, így nem jutott eszembe holmi magyar könnyűzenei műsorokat nézegetni ^^ Na nem mintha most sokkal jobb zenék meg filmek mennének itthon vagy külföldön:
Jared Leto következő filmjével Oscarra pályázhat – Na és mi az ami látatlanban, elkészületlenül is Oscart érhet:
Saját együtteséről és magáról készített dokfilmet Jared Leto: „Az egész estés koncertfilm jövő héttől látható.”Szerénység! Ne tömjénezze magát! Szerénység! Ha én valamit szeretek magamban, az a szerénység. Nézzük is inkább, mi van a másik nagy Oscar-várományossal:
Nem is akar bocsánatot kérni a nemi erőszakkal vádolt rendező: „Nate Parker nem igazán érzi magát bűnösnek, ezért nem kér bocsánatot.” – ...mert végülis nem igazán történt semmi. Ja, de: „Parker és Celestin tagadták az erőszakot, és mindketten azzal védekeztek, kölcsönösen beleegyezésen alapuló szexről volt szó.” – Igen, nagyon hihető hogy egy öntudatlan nő kölcsönösen beleegyezzen abba hogy többen, többször is közösüljenek vele. Szerencsére a Rendező Úr igazi Kemény Férfiként kezeli a helyzetet: „Parker a CBC 60 perc című műsorában szerepelt vasárnap este, ott mondta ki kereken, hogy nem lehet szó a részéről bocsánatkérésről, majd hozzátette: 'nem igazán érzem magam bűnösnek.' Azt mondta, keresztény emberként elismeri, hogy morálisan helytelen dolgot követett el, de bocsánatot nem kér.”ÍGY IGAZ, ilyen egy Igaz Keresztény Férfi, majd ő eldönti, bűnös-e vagy sem!!44!! Hiszen egy Igaz Keresztény az tudja hogy az övé az ítélkezés és a bosszúállás és ő fizet meg, nem holmi felsőbb hatalom!!4 – „Parker azt mondta, csak a hírekből értesült arról, hogy a nő öngyilkos lett, és nagyon megrázta a dolog.” – A fentiek alapján én ezt is tök elhiszem! Szerintem itt a Rendező Úr az igazi áldozat, szinte már sajnálom hogy így „megrázta” a dolog! De milyenek ezek a nők, semmi sem elég nekik!! Ez is, még a sírból is a Rendező Úr után nyúl hogy gátolja a karrierjét! Szerintem hantolják ki hogy a Rendező Úr és a Társszerző Úr még egyszer megerőszakolhassák. Oh, wait, hiszen ezekkel a nyilatkozatokkal épp azt teszik... :(((
Némán virrasztottak a nemi erőszakkal vádolt rendező filmje alatt: „Mozikba került Nate Parker filmje. Gyertyás megmozdulást szerveztek a premier estéjére.” – Őszintén remélem hogy rájuk küldik a Nemzeti Gárdát és végső esetben akár tüzet is nyitnak mint a hatvanas években az egyetemi hallgatókra!!4 Mégis hogy képzelik hogy egy Oszkár-díj útjába állnak?!
0
Már horror is van arról, miért nem jó feketének lenni Amerikában: „Jordan Peele (...) úgy tűnik, megunta a vicceskedést, és forgatott egy indie horrorfilmet Get Out címmel, amiben egy fehér csaj fekete pasija kerül nagy szarba (...) egy szemmel láthatóan kattant, jómódú fehér emberekkel benépesített kertvárosban, és nem azért, mert ott random megölnek valakit, hanem azért vadásszák le, mert fekete.” – Nagyon valószerű forgatókönyv, bár bódis krisztáék már megelőzték őket :DDD
c:c – A világ már készen áll egy golyóálló fekete szuperhősre: „Szitává lövik, de Luke Cage csak megy előre a harlemi éjszakában. Előzetes az új sorozathoz.” – ...ami a Birth of a Nation-höz és a Get Out-hoz hasonlóan az árokbetemetés és a megbékélés jegyében született.
Sosem volt indokoltabb egy golyóálló fekete szuperhős: „Miközben a DC szenved a mozikban legalább azt elmondhatta magáról, hogy tévében odaveri a Marvelt.” – ...de hogy ne ilyen komor, politizálós hangulatban zárjuk a napot, jöjjön egy Év kommentje-candidate:

111352123othonijelszó 2016.10.05. 10:49:57
nem szeretem ezt a 50 centet a zenéjét sem szerettem.
a fekete színészeket miért mindig rapzenével promózzák?a rapzene eredetileg a fehérek zenéje volt lásd pl. Tinódi Lantos Sebestyén (a nevében a Lantos az Emcee korabeli megfelelője)


VASÁRNAP, OKTÓBER 16.:
DON JON’S SON

0
Oh, Carol!

Talán érdemes:
Háromnegyed nyolckor
egy becsületvisszaszerzős western az M3-on: egy véletlenszerűen kiválasztott katona társai kérésére otthagyja állomáshelyét hogy utánanézzen, minden rendben van-e a szeretteikkel, ám mire odaér, csak pusztítást talál, de mivel közben az egysége is elesik, mindenki elkönyveli könnyebb utat választó dezertőrként (különösen egy társa aki nagyjából vele egyidőben indult hivatalos küldetésre). A két szék között a padlóra esésből úgy vágja ki magát a Férfi az Alamo-erődből hogy elvegyül a falut felégető, társait ostromló banditák között és bosszút áll. Kereken 20:00-kor már egy idei western a Cinemaxon amiben egy rosszul sikerült rablás után az elkövetők egy családi farmon kénytelenek éjszakázni ahol hamarosan kegyetlen játékok veszik kezdetüket. Csak egy baj van az Angyalok és banditákkal, hogy nem sokkal az Aljas nyolcas után jött ki, így mindenki ahhoz hasonlítgatja, pedig megáll a maga lábán, az egyetlen ami miatt Tarantinóhoz köthető az az időnkénti erőszakossága és a humora. Még mindig ugyanebben az időben egy toleranciadráma vár minket az HBO-n ha nincs még a műfajtól gyomorrontásunk. Egy egyedül élő átlagamerikai nő találkozik egy nálánál jobb sorban levő, de kapcsolati kiábrándulással küzdő idősebb asszonytársával. Ebből aztán komoly kapcsolat is lesz amit több okból sem néz jó szemmel a környezetük: egyrészt akkoriban nem volt divat felvállalni a leszbikus vonzalmakat, másrészt ott van a gazdagabbik nő családja is, mert bár csak lánya miatt maradt a házasság látszatánál, a férje féltékenysége egyre inkább kifelé löki ebből is. Ami a Carol mellett szól (a magyar szál, a forgatókönyves Phyllis Nagy mellett) az hogy Patricia Highsmith művéből készült, Cate Blanchett és Rooney Mara játsszák a meleg kapcsolatban új erőre kapókat, ellene meg az hogy ha egy középkorú házas pasi csábítana így el egy fiatalt (tökmindegy hogy férfit vagy nőt) akkor nem Oscar-jelölés lett volna a jutalom.
Filmbox Family, 20:30 – A kétezres években annyi megcsinált zenekar jutott nekünk hogy hajlamosak vagyunk elfelejteni, a kiszámíthatóság mindig is a sóbizisz része volt a kezdetektől fogva. A legjobb példa erre A Monkees története, és a róluk szóló biográfiát (Botcsinálta zenekar) csak azért nem tettem az ajánlottak közé mert nem doku és mert a készítők hajlamosak a történelem utólagos átírására, például azt hazudják hogy a banda tudott zenélni és nem voltak hajlandók a kitalálóik szája íze szerint ugrálni, ezzel szemben a valóság az hogy évekig mások játszottak a lemezeiken és csak a turnézás miatt kellett megtanulniuk gitározni-dobolni, az egyetlen komoly „lázadásuk” pedig az utolsó mozifilmjükhöz (Head) köthető amit már a Monkee-mánia lecsengésekor forgattak és amivel gyakorlatilag az utolsó szöget is beleverték a koporsóba – de még azt is az egyik létrehozójuk hozta össze. A Monkees-t az amerikai Beatles-nek szánták, pontosabban annak amit anno az amerikai mogulok felfogtak a gombafejekből, ennek megfelelően csinálták meg őket (ugyanolyan torz helyesírású állatnév, hasonló imázs), csak hogy legyen ürügy egy tévésorozatra. A Beatles legendája azóta is él meg virul, a Monkees-ra meg ma már legkevésbé a zenéjük miatt emlékszünk, inkább a kitaláltságuk volt amivel divatot és követőket szereztek (Archies, Knack). És milyen a világ: az utolsó filmjük amivel legendásat buktak, nagy kult lett Angliában, Lennonék hazájában ahol imádták az abszurd humorát (amiben az ötletelés helyett nagyobb szerepe volt Jack Nicholsonnak és az általa benyalt tömérdek LSD-nek). Kilencor a hét második seksz-addikciós vígjátéka a Filmbox Extra HD-n: Joseph Gordon-Levitt talán kicsit túl sokat akart markolni, több értelemben is. Ugye a Don Jon arról az állapotról szól amikor egy pasasnak az online pornó többet jelent a valódi kapcsolatoknál, de ezen túl JGL írta, rendezte és főszerepel is benne. Nyilván fontosnak gondolta a sztorit ha ennyire nem bízta a véletlenre, ennek ellenére felemás a végeredmény még az olyan húzónevek ellenére is mint Julianne Moore, Scarlett Johansson vagy Brie Larson, leginkább azért mert az átlagmagyar pasas (én is) örül ha összejön neki valami akár életben akár nők terén, itt meg egy gazdag fickó egyik bombanőt a másik után viszi az ágyba de még emellett is sajnálnunk kéne a pornófüggősége miatt – sorry, ez az ő esetében egy first world problem, vagyis LESZA nem fogom, egy kicsivel szerényebb-szegényebb karakterrel mindjárt hihetőbb lett volna. Végül egy ismétlés: tizenegykor folytatódik a Ki Mit Tud?, immár a gálaműsorral, természetesen az M3-on.

A seksz, a szipu rovat:
randi – Saját esküvőjén rúdtáncolt a násznépnek: „A menyasszony úgy gondolta, inkább nagyterpeszeket vág be hagyományos keringőzés helyett.”REMÉLEM KISKORÚAKAT NEM HÍVTAK MEG Á, még tíz év és ez lesz a kötelező. Van még lejjebb? Igen, van:
kellemetlen – randi – Lefilmezték, ahogyan a lánybúcsúján megcsalja vőlegényét – Hát inkább rúdtáncoljon minthogy csalja a férjét :SS Bár nézzük a jó oldalát, a pasas legalább kereshet valamit az ügyön ha eladja amatőrpornóként :D
Egy elefántot is kiüt a Kínából beszerezhető szuperdrog: „A karfetanilt bárkinek leszállítják, akár az Európai Unióba is.” – Mint korábban is mondták egyes kommentelők, ez egy új hadviselési forma :SSS
Talpig marihuánába temetett, kétezer éves holttestet találtak: „A világ egyik legrégebbi szmókerét tizenhárom tő kannabisszal együtt temették el Kínában.” – ...a legújabbat meg Amerikában fogják:
ma is tanultam valamit – Van egy férfi, akinek az USA kormánya segít naponta beszívni: „Havonta háromszáz füves cigit kap, és ez így megy több mint 34 éve.” – Bezzeg nekem meg kell dolgoznom a napi betevő sörömért! Hát hol itt az igazság és hol a demokrácia?!
perla – Nőnek maradni szakítás után: „A nyelves puszitól biszexuális lettem?” – Nyugodj meg kislány, nem egy puszitól lettél az, max. egy pussy-tól :DDD
Ha meghívod egy italra, meg is dughatod: „Különbséget tud tenni férfimagazinok és szexuális bűnelkövetők kijelentései között?”MAGYARUL: a férfiak démonizálása tovább folytatódik. És mi van rögtön mellette:
EGO - A baj az, hogy nem tanulunk meg jól szexelni: „Anatómiai, technikai és kommunikációs problémáink is vannak a szexben, és ez érződik a párkapcsolatainkon is. Interjú dr. Hevesi Kriszta szexuálpszichológussal.” - Nem, nem ez a baj hanem az amit pld. az Origo is népszerűsít:
outsider - Férfiakként szexelnek a nők: „Ne keress érzelmet az egyéjszakás kalandokban!” – Na most ez k*ra nem "férfias" sekszelés, könnyen kapható nők sajnos mindig voltak ahogy bunkó pasik is, de ha nő csinálja az férfias és MENŐ, a férfi az viszont mind "bűnelkövető" még akkor is ha csak belenéz a Playboyba :SSS
melegedő – Mi az a pomoszexu­alitás? És a pánszexualitás?: „Egyre-másra tűnnek fel az új kategó­riák, amiket sokan nem tudnak hová tenni. Segítünk most eligazodni a különféle fogalmak között!” – Hogy hogyan is alakulnak ki ezek az új sekszuális identitások azt mindjárt megtudjuk, de előbb egy érdekes mondat: „A gyermek későbbi fejlődésében nagy szerepe van a szülők róla alkotott elképzeléseinek, főleg az édesanya gondolatainak, hiszen a magzat sok mindent érzékel.”ÍGY IGAZ, lehet hogy a gyerek már az anyaméhben meleg szeretne lenni de a Csúnya Mama heterónak képzeli el és már ezzel kényszerítést alkalmaz :DDD ÉDES FASZOM, ekkora egy ökörséget! És akkor a lényeg a Nap kommentjében:

Haloperidol 2016.10.07. 11:53:59
Ebben az egészben csak az a vicc, hogy ezeknek a genderáltudósoknak konkrétan a biológiáról nincsen fasz fogalmuk sem, mert az legalább valami konkrét kézzelfogahtó tudomány lenne, tudományosan ellenőrizhető bizonyítékokkal.
ezek mind ilyen botcsinálta "gender studies" "diplomások", akik valaószínű alapból aberráltak és azért tanulnak ekkora orbitálius faszságokat.
Találkoznak 1-2 teljesen elveszett, szerencsétlen pszichiátriai beteggel, aki annyira odavan, hogy emberrel-állattal korlátozás nélkül dug, azt sem tudja, hogy fiú-e vagy lány, és akkor felállítanak új szexuális kategóriákat, aztán lepublikálják valami szar lapban, amelyik kritériumok nélkül beveszi az ilyen baromságokat . és meg is van az új genderkategória.
gratulálok.

VISZLÁT HÉTFŐN!

 


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés