2016. 11. 14.
Emberi tusa, now! (nov. 14-15-16-17.)
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Emberi tusa, now! (nov. 14-15-16-17.)

 

 

 

 

 

 

HÉTFŐ, NOVEMBER 14.:
A LITTLE MORE FAUST...

0

...a little less Halsy, please!

Ajánlott:
Nyolckor
Robert Redford és Michael J. Pollard Nyerő párosa versenyez a Cinemaxon a pályán és a való életben is, miután addig csak az érdekszövetség tartotta egyben őket: a már gúnynevében is kicsi Little Fauss anyira hisz a "nagy" Halsy Knox motoros tudásában hogy elvállalja a fegyverhordozó (=szerelő) szerepét, háttérbe szorítva saját terveit. Hogy a saját lábára álljon ahhoz kell egy ex-junkie csaj akibe mindketten belezúgnak de ő értelemszerűen a nagymenőt választja, gyereket is szül neki hátha ezzel meg tudja változtatni. Nem tudja, viszont ennek hatására Fauss is átlát főnöke magabiztos álcáján és nem fél ellene indulni a következő versenyen. A Little Fauss and Big Halsy a vesztesekről szól akik újra meg újra nyerni akarnak: a néző vagy megnyugszik tőle hogy "ennyire azért még nem vagyok mélyen", vagy rájön hogy bizony de, és akkor már jóval kényelmetlenebb élmény lesz, amit az azóta készült tribute-ok és paródiák (The Devil Dared Me To) sem tudnak teljesen feledtetni (ebben nagy szerepet játszik Johnny Cash zenéje is a főcím alatt). Redford annyira jól játssza a nagypofájú, de valójában csak vetítő macsót aki mindenkit lehúz maga körül hogy később látványosan megutálta ezt a szerepét (anno gondolom nem zavarta hogy így legalább láthatta Lauren Hutton melleit).

Talán érdemes:
Cinemax 2, 20:30
– Amerikába a 2000-re gyűrűzött be teljesen az a partiőrület ami a Angliában a nyolcvanas évek végén indult, a kilencvenes évekre befutott, utána pedig mainstream lett (ergo kifulladt). Az öreg hippik azonnal felismerték benne a flower power fénykorát: extatikus zene és drogok (még a helyszín is ugyanaz: San Francisco), egy újszülöttnek azonban minden vicc új, jöttek a tengerentúlon is az új szeretetnyarak ahogy egy új generáció látta meg magát az éjszaka tükrében, majd mikor egyre komolyabb tényezővé (=fogyasztókká) lettek, ők is megkapták a maguk Human Traffic-jét a Groove-val, azaz a Trenddel ami egy kis társaság szokásosan induló, de sorsdöntővé váló bulijának állít emléket (ellentétben a HT-vel ami nem egy estére koncentrált hanem magukra a figurákra). A készítők végigkövetik a partit a kezdetektől (odajutás, bemelegítő majd egyre keményebb zenék és a velük együtt emelkedő drogfogyasztás) egész a végéig (kényszerű zárás, az illegalitás velejárója). Közben láthatjuk ahogy a viszonylag újonc srácot beszippantja a hangulat és összejön egy rutinos bulis csajjal, van kötelező meleg pár is akikre a itt még a comic relief szerepét osztották. Bár a zene is meg a drogozás is távol áll tőlem (az alkohol továbbra sem az!), de itt korrektül mutatnak be mindent, még a negatívumokat is, például hogy valaki tulajdonképp azt csinálja amit szeret (bulizik), de hosszú távon úgy érzi, mégsem jutott semerre az életével. Egy apró hibája van csak: azért valljuk be, John Digweed feltűnése egy törvénytelen klubbulin elég valószerűtlen. 02:05-kor (mikor máskor) újabb olasz vígjáték a Duna TV-n melynek főhőse, BAKÁCS TIBOR SETTENKEDŐ Toto előbb kolbászt lop, majd a véletlenek összejátszása folytán nagyban játszana: ha már menekülés közben gazdag házba téved, akár ki is foszthatná. Pechjére azonban egy rokona is pont akkor jár pont arra, és ha mindez nem volna elég, visszatér a tulaj feleségestül – de hogy kettejük közül melyik lesz a Három tolvaj közül az utolsó, azt mindenki maga tippelje meg.

Hétfő? #LESZAROM.
NANANA? - Szóval mi van Sophie Turner és Joe Jonas között?
LESZAROM, magánügy!
Rájött a szükség, ősemberbarlangot talált: „Az emberi anyagcserének köszönhető, hogy kiderült: több tízezer évvel korábban érkezhettek az első emberek Ausztráliába.” – Ballada a LESZAROM hatalmáról.
Pedig nem így tervezte – 165 kilósan, pucéran ment férjhezLESZAROM, ez már neki nem oszt, nem szoroz...
15 foglyot lőttem le, leszarom: „A saját liftjében robbantották fel Motorolát, aki az oroszbarát szakadár Kelet-Ukrajna hőse lett. Nem véletlen: háborús Youtube-sztár volt, aki gyilkolt is.”...and nothing of value was lost, és most még én is LESZAROM ^^
Tudja, mi köti össze DiCapriót és Demi Moore-t? – Az, hogy mindkettejüket LESZAROM.
ma is tanultam valamit - Mi a közös a rénszarvasban és Claude Monet-ban? – Lásd fentebb.
Nahát, mi az ott a VS bugyimodelljének fenekén? – Mi lenne más mint a LESZAROM!
Ismerik azt a viccet, hogy Rihanna, Cate Blanchett és Sandra Bullock a Central Parkban sétálgat? – Azt nem, viszont a poén tuti az lesz hogy LESZAROM!
Gumicukor – Lady Gaga már megint otthon hagyta a melltartóját: „De legalább nem mini shortban, hanem egy elegáns ruhában volt.” – Hiába: LESZAROM.
miért? – Johnny Depp lánya gyönyörű, de miért vág ilyen arcot? – Mert sejti, hogy mindjárt LESZAROM.
Így áll Bradley Coopernek a szakáll – ...és így áll neki a LESZAROM.
ütőkártya – Gumicukor – Ha rajong a gömbökért, Paul Gascoigne bikinis lányát is kedvelni fogjaLESZA Egye fene: SUNÁZNÁM :)


KEDD, NOVEMBER 15.:
HÍRNŐK JÖNNEK ÉS INTEGETNEK

0
Drag me to HELL the messengers!

Nem lennék meglepve ha mára megint elromlana az idő, összvissz egy tűrhető dolgot találtam de még az is csak Talán érdemes:
...bár a Hírnök Kristen Stewart mellett leginkább azért emlékezetes mert a polkorrektség és a nemi egyenlőség jegyében a családot kísértő fiúszellemet kislány játssza. Ettől eltekintve semmi extrát nem kapunk, viszont legalább nézhetően rázták össze a már kipróbált japán és amerikai thriller,-és horrorelemeket (Madarak, Átok meg a többi usual suspect): nyugalomra vágyó család problémás lányát és fiútestvérét egyre erőszakosabban zaklatja valami nem evilági, a szülők meg egyre kevésbé hisznek nekik. A 19:20-as kezdés ne tévesszen meg senkit, a gyerekeket ne nagyon engedjük a Filmcafe elé, a technikai hibákat keresők pedig örülhetnek és kitalálhatnak valami ivós játékot a belógó mikrofonokra.

Kis hírek a nagyvilágból:
Egyre gyilkosabbá válnak az időjárási jelenségek
– És velük együtt a róluk szóló jelentések is: „Több mint félmillió embert öltek meg a szélsőséges időjárási jelenségek 1996 óta.” – Mennyi a terv amit teljesítenie kell a HAARP-nak?
Zalaegerszeg lehet az önvezető autók Detroitja: „Egy új tesztpályától várják Magyarország felvirágoztatását.” – Nem kéne, van már saját Detroitunk, úgy hívják hogy Miskolc. Amúgy hogy is van ez, robotok szerelik össze, önmagát vezeti, hol itt az üzlet nekünk, embereknek?!
Internetszolgáltatóvá válna az Amazon – Hát akkor: halál az Amazonra!
eurologus - Brüsszel új kedvence a pisilő kisfiú után: „Az önkormányzat lemeszelné a péniszt ábrázoló falfestményt, ami egy éjjel megjelent egy forgalmas kereszteződésben. A járókelők jót röhögnek a képen.” – Szerintem ez valamelyik EU-s képviselőt ábrázolja, vagy az összeset, egyben. Amúgy miért van az az érzésem hogy nem Molenbeekben csúfítják vele a falat?...
ma is tanultam valamit – Marilyn Monroe még holtában is kívánatos - Sőt, úgy kívánatos csak igazán, annyit tudhatott szegény hogy főleg a titkosszolgák kívánták így látni...
Teleszemeteli, gyilkolja a gépet a SpotifyHalál a Spotify-ra is!
Robbanás történt egy amerikai tökkilövő versenyen: „Egy nő életveszélyesen megsérült, amikor robbant a tökágyú.” – Abszolút Halloween :DDD
A nukleáris katasztrófa helyszínén is lesz olimpia 2020-ban: „Fukusimában is lesz baseball és softball.” - Remélem a meleg,-és paraolimpiák mintájára a mutánsoknak külön rendezvényeik lesznek, nehogy már normális emberek közé engedjék az ötlábú futókat4!
DiCaprio szólt: megdöglik a Föld: „Bárki megnézheti a Youtube-on, mit talált Leonardo DiCaprio, amikor körbeutazta a Földet, hogy megnézze, hogy pusztítják el a környezetet a politikusok, a cégek, a marhák és az emberek.”A MI HIBÁNK, ÉREZZÜK ROSSZUL MAGUNKAT, mondja ezt Leo az ő takarékos, visszafogott, emberbarát, puritán életmódjával miután kifizették neki a világkörüli utat.
Tagadja Gesztesi, hogy részegen vezetett volna - Hát ha részegen vezetnék, én is tagadnám. Szerencsére nincs mit tagadnom mert vagy iszik az ember, vagy vezet, ennyike.
3. szempont - Sokkoló képek arról a Budapestről, ami nem szerepel a képeslapokon: „Pár megálló a hármas villamos vona­lán, avagy Budapest, Budapest, te nem mindenhol csodás.”MUHAHA, a budai úrifiú lejön a Rózsadombról, meglátja a régi gyártelepeket, a hővezető csöveket és fel van háborodva. Bezzeg a bulinegyed, a Népszínház meg a Hős utca, azok aztán nagyon képeslapra valók :DDD Nap kommentje:

Lucifer Morningstar 2016.11.06. 14:59:30
Ha kutyaszar és hányás kell, fotózd végig a Király utca környékét.
Ja, mégse. Azt a hipszter köcsögök művelik, úri szar, nem kőbányai prolié.

 

SZERDA, NOVEMBER 16.:
REPÜLÉSRE KÉSZÜL...

0
...és most: ugrás!

Talán érdemes:
Kilenc előtt öt perccel
egy régi történelmi eseményre emlékeztet az M3, elég szerencsétlen időpontban, ugyanis nem kell túl nagy jóstehetség ahhoz hogy megjósoljuk, a csürhe a Szigetvári vértanúk hetven perce helyett inkább a Szulejmán aktuális részét fogja nézni, pedig ez a húszéves tévéfilm Jókai Mór művéből készült. A történetet remélhetőleg mindenki ismeri, a hőstett az hőstett marad most és mindörökké, hiába hogy akkor a túlerő győzött, a várvédőt Tordy Géza, az ostromló szultánt Darvas Iván játssza, rajtuk kívül pedig ott lesz még Haumann Péter, Reviczky Gábor, Derzsi János és Jordán Tamás is. Kapcsolódó hír:

c:c – Hát ezeknek semmi sem szent?: „A Comedy Central új sorozatában mindenki kedvére röhöghet a magyar történelmen.” – Ja, a magyar történelem az olyan nagyon vicces dolog!4 Volt már egy másik ilyen hasonló hazafikázó "világsiker" pár éve, azt meg ugyancsak nagyon viccesen Hungarikumnak nevezték el.

Háromnegyed éjfélkor egy többrészes, Domenico Modugno-ról szóló életrajz (Repülni) első epizódja a Duna TV-n, aktualitását – ahogy a Morandi budapesti koncertjéről szóló, korábban adott dokuét is – az olasz sláger reneszánsza adja, bár Domenico élete anélkül is van elég regényes, például az éneklést egy időben csak mellékvágánynak tekintette a színészi karrier mellett, mígnem sok küszködés után a Volare-vel végre rátalált a siker, de akkor nagyon: négyszer tarolt Sanremóban, ő lett Olaszország egyik legnagyobb könnyűzenei bálványa (és ahogy az akkori énekeseknek illett, neki is írtak pár moziszerepet, vagyis végül ez az álma is beteljesülhetett, sőt még a politikába is belekóstolt). Téma,-és időpontváltás, ugrás 03:40-re és a Mozi+-ra: suicide pact, you first – így lehetne summázni az Ugrásra készent amiben az unatkozó pszichológus Lucy (Sarah Jessica Parker) és tanárként dolgozó plátói barátja, Joe (Eric Schaeffer, akinek karakteréről elég nehéz feltételezni a heteró-sekszuális beállítottságot) megbeszélték hogy együtt követnek el öngyilkosságot amennyiben nem találnak valakit harmincéves korukig. A határidő közeledik, a szóbajöhető lehetőségek korlátozódnak, az olvasó már kitalálta: a két first world problémázó végül egymásratalál. Ha coming outtal végződött volna, akkor legalább egy váratlan és vicces dolog lett volna benne (végülis ez volna a műfaja: rom.kom.), így viszont sokkal rosszabb a számvetés eredménye: Parker már majdnem annyira üres mint a Seksz és Nyújorkban, Schaffer néha kifejezetten irritáló (legyünk őszinték, egy ennyire elhanyagolt és egoista pasas után nem kifejezetten futnak a nők, én már csak tudom), viszont Elle Macpherson na meg Scarlett Johansson korai mellékszereplése talán aktuálissá teheti. És ha már komédia:

HA HA VERY FUNNY! rovat:
Mozi –Nicolas Cage végre forgatott egy jó filmet: „Az 52 éves sztár a Dog Eat Dogban Willem Dafoe-val irányít lúzer, de extrém erőszakos bűnbandát.” – Nicolas Cage és a jó film egy mondatban? HA HA VERY FUNNY!
new york – REGGELT! – Whoopi Goldberg simán nyerte ezt a szépségversenyt – Whoopi Goldberg és a szépségverseny egy mondatban?! HA HA VERY FUNNY!
függő hír – Kim Dzsong-Un betiltotta a szarkazmust Észak-Koreában: „Mármint komolyan. Viccnek ugyanis durva lenne.”INKÁBB AZT TILTSA BE MINT AZ ORGAZMUST, LOL HA HA VERY FUNNY. Most miért, ez tényleg az!
Kíváncsi voltam, hogy reagál a gépi intelligencia az emberi humorra – Így: more HA HA than VERY FUNNY!
Stílfűrész – Videó – „A Wellhello egy prémium termék, fizetőképes keresletnek” – ...ja, ahogy a Balaton Sound meg prémiumfesztivál. HA HA VERY FUNNY!
Ezért akar Kanye West elnök lenni: „Semmilyen politikai irányt nem követ, de tudja, mi az emberség.” – Pont ezt a fogalmat „tudja”? Pont ő? HA HA VERY FUNNY!
EK – Rehabilitálni Gyurcsányt: „Az Orbán feletti győzelem ér­de­ké­ben a balliberális oldalnak reha­bilitálni kell Gyurcsány Ferencet.” – Erre csak ennyit: HA HA VERY FUNNY. Tudjátok ezt még fokozni? És igen, tudják:
Nyugati fény – Ha 10 éve meg­valósulnak az őszödi reformok: „Rohadtul nem itt tartana az ország.”HA reformokról lett volna szó és nem egy kikerült beszédről amiben beismerik hogy „egyébként nem csináltak semmit négy évig”, akkor, esetleg, mondom HA, így viszont: HA HA VERY FUNNY!
9/11-ből viccet csinálva reklámozta magát egy matracbolt: „Nem bizonyult jó ötletnek a terrortámadás 15 évfordulója előtt ez a fajta márkanépszerűsítés.”HA HA VER Wait, a challenger appears:
Tíz évet kaptak, amiért a Boko Harammal vicceltek: „Egy kameruni fiatalember két barátjának továbbított egy nem annyira vicces viccet.”HA HA VE Én igenis tudok nevetni, mondjuk leginkább rajtuk és azon amit a böriben fognak kapni tíz éven át :D
Nem éri meg bombariadóval viccelődni: „4 év 8 hónap letöltendő börtönt kapott első fokon egy ilyenért egy gyömrői férfi.” – Lásd mint fentebb. HA HA VERY FUNNY!
chikans – Új trend az elromlott eszközök megjavíttatásaHA HA VERY FUNNY! Nyilván ez a gyártók célja is, nem az hogy évente mindenből újat kelljen venned... Nap kommentje:

Before • http://azbeszt.blog.hu 2016.10.26. 06:01:58
Szomorú dolog ez, szinte felnevettem a címen, annyira elkeserítő és szürreális.


CSÜTÖRTÖK, NOVEMBER 17.:
SZÜRET A PAJZSOK FÖLDJÉN

0
Beowulf elszabadul.

Zene, talán érdemes:
...de csak ha nincs gyomorrontásunk a sűrűn hulló sztárokra alapozott visszaemlékezésektől meg emlékkoncertektől. A "legjobban" Müller Péter szállt rá erre a vonalra előbb Bowie-val, majd (mintha érezte volna hogy közeledik az, ami) Leonard Cohennel (jellemző megoldás: hatalmas betűkkel a Halleluja és Cohen neve, alatta kicsivel MP-és az AndFriends-é, meg hogy "tribute to the best of Leonard Cohen" vagy valami ilyesmi). Nem tudom hogy a Generációk hőséhez volt-e valami köze, lényeg a lényeg: ez egy David Bowie emlékére gründolt tisztelgés az M2 / Petőfi TV-n vagy 23:40-kor vagy hajnali négy előtt tíz perccel, sajnos nem egyértelmű melyik idő az aktuális, hála a port.hu "javított" új kinézetének.

Talán érdemes:
Filmbox Premium, 19:55
– A Game of Thrones sikerén felbuzdulva sorra készülnek a kisebb csatornák epigonsorozatai, értelemszerűen kisebb költségvetéssel (de azért lopva a zenéjét, logóit, stb.). Ezek közé tartozik a Visszatérés a pajzsföldekre is: nincs benne annyi seksz meg erőszak, viszont itt a valódi történelmet (konkrétan a Beowulf-mondakört) keverik fantasy-elemekkel. A dán király egy svéd szörnytől retteg, de mindez csak kifogás a számítógépes trükkökre meg a monda átírására (kicsin múlott hogy nem meghamisítást írtam): vízkereket hajtó óriások és más ilyenek vágják ki a biztosítékot a történelemhűség híveinél, pedig a legrosszabb még hátravan, a feleslegesen feldúsított fantáziaszüleményeknél zavaróbb ugyanaz a polkorrektség ami a Hobbitot is elvágta (női kovács, ázsiai és afrikai karakterek egy angol mítoszban? Really?) Háromnegyed tízkor egy idei HBO-doksi a készítőcsatornán Tony Vaccaro elfeledett történetéről. Valójában inkább ő felejtette volna el a Tűzvonalban töltött éveket, ugyanis amellett hogy híradósként dolgozott, "hobbiból" még dokumentálta is a második világháború rémségeit amiket ráadásul fiatalként élt át (mondom, érthető ha felejteni akart). Viszont a világnak szüksége van az emlékezőkre-emlékeztetőkre, így az ő fotóit is véres kardként hordozták körbe, nagyon helyesen egyébként, mivel az általa megörökített pillanatok nem fértek volna be se újságokba, se hivatalos propagandaanyagokba, annyira személyesek és megrázóak voltak.

Ismétlés, nem érdemes:
Kilenckor egy gyenguska Dolph Lundgren-akciósság a Film+2-őn: a baltaarcú szőke jó (?) szokása szerint jó útra térni próbáló maffiás keményfiút játszik, nagyobb baj hogy a rendezői székben is ő ül, így a sablonos ötletet (régi megbízói elrabolják feleségét és gyerekét akik elől titkolná a munkáját, lásd Két tűz között) a megvalósítás sem nagyon menti, nem véletlen hogy külföldön már két címmel dobálják az ember után, a nálunk is elsütött Ikarosz mellett a hasonlóan fantáziamentes, de legalább őszinte Killing Machine néven is. Ha a Feláldozhatókból befolyt összeget erre költötte, nem értem: semmi sem mutatja hogy mitől szívügye a sztori, mi különbözteti meg az ezer hasonló nyolcvanas-kilencvenes évekbeli társától, azoknak legalább megvolt az a mentsége hogy akkor készültek, meg hát az idő is szépített rajtuk, de ez max. egyszer, szódával.

A természet visszavág rovat:
Majdnem elvitte a sas a gyereket:
„Egy ausztrál vadaspark bemutatóján támadt a kisfiúra egy ékfarkú sas.” – Amíg nem alapítja meg ő is az Ékfarkú Sas Pártot addig nincs nagy baj...
kormi átment őrültbe - élet - Újabb terrormacska ejtett túszokat – Mint a sasnál: örüljünk inkább annak hogy nem vegyifegyverrel támadt és utána nem robbantotta fel magát.
csak szabadságra vágyott – Kiszökött egy leopárd a kifutójából Salt Lake City-ben: „Az állatkert látogatóit bemenekítették egy épületbe.” – Na látjátok, ilyen egy komoly, nagyobbacska macskatámadás, sőt egyenesen nagymacskatámadás :D
Abban leli örömét, ha ráják között meztelenül úszkálhat: „A Ráják Királynőjeként emlegetett tahiti modell lélegzetelállító fotókon mutatja meg különös szenvedélyét.” – Akkor ő már tudja hol szeret a rája. Vagy előbb-utóbb meg fogja tudni ^^
Cápa végzett egy fürdőzővel Ausztráliában: „Egy mentőhelikopter személyzete egy nagy fehér cápát látott a standon.” – Ha a strandon látták és nem benne a vízben akkor nincs nagy baj, csak napozni akar, a fürdőzőt meg valaki más ölhette meg, nyomozzanak inkább az után!4
Velvet – 48 órán át utazott egy cápa, hogy Nyíregyházán találja meg a szerelmet – Hát igen, one for all, all for love, vagy valami ilyesmi <3
ma is tanultam valamit – A hal, amitől jobban be lehet tépni, mint az LSD-től: „Két napig hallucinációk gyötrik az embert, és a mediterrán vendéglőkben tányérra kerülhet.” – ...és még a pacalt démonizálják!
A jegesmedvék miatt hátráltak meg a nácik – Én eddig azt hittem hogy az orosz medve miatt, de már látom hogy tévedtem, ma is tanultam valamit én is...
Agresszív fóka támadt szörfösökre: „Egyiküket meg is harapta az állat.” - Biztos nem szóltak aZ IDOMÍTOTT fókának hogy véget ért a második világháború.
para - élet - Agyevő amőba végzett a patakban fürdő tinivel - OK, innentől kezdve tartózkodni fogok a víz minden formájától, fürödni is csak denaturált szeszben fogok :SS
videó - Az aggregációs feromon a rettenet kulcsa: „Hétpettyesünk végnapjai: intenzív szagát eresztve csoportokba rendeződött és letelepedett az agresszív migráns harlekinkatica.”NEM MENNEK TOVÁBB, AZABAJ!!44 NÉGY!!! Lehet ezt még fokozni?!
Támadnak a nemibeteg rémkaticák: „Ha épp állt, üljön le. Ha ült, kapaszkodjon meg.” – Ajjaj, megjönnek a rémkaticák, tombol bennük az aggregációs feromon :SSS
Aranysakált lőttek Besenyszögnél: „A nádi farkasként is nevezett állat egyre nagyobb területet hódít meg Magyarországon.”ÉDES FASZOM, fertőző, erőszakoskodó rémkaticák, aranysakálok, mi jöhet még?!
Budapestről terjed a poloskainvázió: „A ázsiai márványospoloska 2013 ősze óta ismert, és azóta egyre terjed Magyarországon. Tévedés azt gondolni, hogy télen majd a nagyja elpusztul. Az Egyesült Államokban és Észak-Olaszországban már jelentős mezőgazdasági károkat okozott az elmúlt években, főleg az alma- és a körtetermesztésben, és vélhetően ez vár ránk is. A kérdés csak az, hogy mikor.” - AZ A BAJ, HOGY NEM MENNEK TOVÁBB Nap kommentje:

0

VISZLÁT SZOMBATON!

 

Kulcsszavak: LESZAROM

bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés