2016. 11. 19.
Véndiáknak való védák. (nov. 19-20.)
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Véndiáknak való védák. (nov. 19-20.)

 

 

 

 

 

 

SZOMBAT, NOVEMBER 19.:
STRANGERS WITH HARD CANDY

0
No Country for the Irishman?

Zene, talán érdemes:
...leginkább azoknak akik régóta követik Bérczesi Robi karrierjét aki most tölti be a 40. életévét. Ennek örömére különleges koncerttel lepte meg közönségét az MR2 Akusztik+ a Müpából keretében – viszont ezzel azok is áttekinthetik a munkásságát akik eddig lemaradtak róla. Robi jellegzetes vidékről Budapestre került zenei antihős, többször is befutott vagy úton volt afelé, de mintha mindig lábon lőtte volna magát közben: a Blablát hamar kinőtte, a hiperkarma (melynek nevét direkt kisbetűsen használták) már kifejezetten köréje szerveződött, itt „otthon” voltak az agyas, megcsavart szövegei ami – a többi ilyen alteros okoskodáshoz (Kispál, Akkezdet Phiai) hasonlóan – vagy nagyon bejön, vagy nagyon nem. Mivel volt elég ember akinek bejött, a dalszövegeiben saját magával előbb óvatosan, majd egyre sűrűbben beszélgető szerzőt beszippantotta az általa megteremtett skizofrén világ és annak velejárói. Ekkor jött az, ami elég jól volt dokumentálva: többszörös drogos megzuhanások, soha el nem készülő, végtelenségig csiszolt dalok, ennek hatására szétszéledő zenekar (akik közül Frenk vitte a legtöbbre), majd tévészerepléssel egybekötött kilábalás zenészkollégákkal (Nemes András, Pajor Tamás), és végül a mostani visszatérés-összegzés 22:40-kor ami remélhetőleg egy sínre került embert mutat majd nekünk és amit természetesen az M2 / Petőfi TV vetít.

Talán érdemes:
Tizenegykor
egy kis komolykodás a Duna TV-n arról hogy a szakszervezetek és a maffia nem esik túl messze egymástól, ráadásul mindez igaz történet alapján: Danny Greene a becsületesebbik oldalon kezdte de aztán inkább a biztos megélhetést választotta. A clevelandi ír bűnszövetkezetben végül olyan sokra vitte hogy az még az olaszoknak is feltűnt, ők persze már nem állást ajánlottak neki hanem el akarták tenni láb alól, erre utal a Nem írnek való vidék eredeti címe (Kill the Irishman) is. Tűrhető leszámolósdi egy-két nagy névvel (Val Kilmer, Vincent D'Onofrio, Christopher Walken, Fionnula Flanagan) és legalább egy kicsivel is, ő Vinnie Jones, és feltűnéséből sejthetően ez inkább B-film mint Scorsese-mozi, de egynek jó. Más. Nagy kár hogy a Film+2 az Öregdiák nem véndiákot csak éjjel 03:20-kor veszi elő, pont ráférne a mai fiatalokra egy kis vicces prédikáció a tanulás hasznosságáról és arról hogy bár a testből élés rövid úton kifizetődő, hosszú távon zsákutca. A már nevében is kiüresedett Jerri Blank három elpocsékolt évtized után, majd’ ötvenévesen tér vissza befejezni a gimnáziumot miután megtudja hogy apja kómába esett. Idősebbek ismerhetik azokat a népnevelő műsorokat amik a gyerekeket annak idején a hagyományos értékek felé terelték, nos a Strangers with Candy ezeket parodizálja, ugyanakkor (ha az elnagyolt, őrült karakterek mögé nézünk) erősíti is a mondanivalójukat. Jó volna egy korábbi időben is hozzáférni, még jobb lenne ha esetleg műsorra tűznék (vagy ha voltmár, akkor megismételnék) az alapjául szolgáló szériát ami külföldön annyira sikeres volt hogy nem úszhatta meg ezt a prequel-mozifilmet. Ha már itt tartunk:

A seksz, a szipu rovat:
élet – Idősebb férfiakkal szexel, hogy eltartsa gyermekeit, de nem tartja magát prostinak: „Samantha egy erőszakos kapcsolatból menekülve került nehéz helyzetbe, most viszont már olyan jól áll, hogy gyerekeinek teszi félre keresete felét.” – ...és ehhez csak el kellett dobnia a ruháját és a gátlásait, mert ILYEN EGY IGAZI ANYA tanulni az kicsit nehezebb lenne. Nem baj, már hazánkban is össze lehet kötni a kellemest a hasznossal:
Szexi egyetemista gazdag szeretőt keres: „Elindult az első magyar társkereső, ami nem titkolja, hogy a felek közti első számú kapocs a pénz. A modellnek évtizedes története van külföldön, de mostantól az itteni diáklányoknak is adott a felület, amelyen - sokakat felháborító módon - támogató szeretőt kereshetnek.” – Igen, egyszerűen szörnyű hogy milyen sokan „felháborodnak”, milyen maradi hozzáállás már ez! Miért is nem tudja mindenki megkeresni az egyetemrevalót a testével!!! A férfiak persze nem, ők csak dolgozzanak ^^
egyetemista – A másnaposság 10 fajtája: „Mindannyian találkoztunk már hasonlóval egyetemista éveink során, nem is egyszer...”ÍGY IGAZ, még én is, pedig már a gimit se csináltam végig :SSS
életmód – A hűtlenség hat típusa – Ezt viszont nem értem minek rangsorolni, a hűtlenség az hűtlenség és kész.
18. századi hajóroncsból került elő a világ legrégebbi söre: „Édes, friss, prémiumkategóriás: életre keltett élesztőgombákból főzték újra az ausztrálok.” – Gombából sört?! NORMÁLIS?!
élet – Nem rajong a gyógyszerekért a 102 éves Etelka néni: „Az ország egyik legidősebb embere nem szereti ha a hosszú élet titkáról faggatják.” – Elmondom helyette is: reggelihez pálinka, vacsora mellé egy-két üveg bor, napközben még pár sör lecsúszik, ennyi ^^
Dzeko gatyára vetkőztette az ellenfelet: „Abszurd jelenet miatt osztottak ki két piros lapot a görög-bosnyák vb-selejtezőn.” – Én mindig is mondtam hogy a futball a látens melegek sportja.
életmód - Élet cukor nélkül: El sem hiszem, de megcsináltam!: „Emberkísérlet: kollégánk már hét napja szenved.” – Ez nem emberkísérlet hanem egyenesen állatkínzás, én mindenesetre eszek egy csokit az EGÉSSÉG!ére helyette is.
Vérben tocsogva órákig keresni a vénát: „Fájdalmasan kemény film született a heroinról dizájnerdrogra áttért budapesti intravénás drogosokról.” – Majd mindjárt meg is sajnálom őket. Ja, őket nem, csak a szüleiket-barátaikat, de azokat nagyon :( Meg mindenki mást is aki kénytelen elviselni ezeket, ugyanis: „Mindez nem valahol a külváros elhagyatott telepein vagy pályaudvarok mosdójában történik. A drogosok Budapest belvárosában, a Margit hídnál, a Duna-parton, a Gellért-hegy bokrai között, a Körúton, Újlipótváros játszóterein hosszú, keserves perceken át keresik a szúrásra alkalmas, még épen maradt, kevésbé gennyes vénákat.” – ...és a Rendező Úr utána megszólaltatta a szülőket is akik összeszedik a Drogos Bácsik után az eldobált tűket és a gyerekeket is akik nem tudják rendeltetésszerűen használni a játszótereket. Ja, nem, ebben a sztoriban nem a hétköznapi embereket kell sajnálni: „Van olyan szereplő aki a péniszébe szúr egy park közepén, de van olyan is, akinek fétisévé vált a tű, és akár 45 percig is képes böködni magát. Tocsog a vérben. Ha sikerül belőni a cuccot, akkor kipattannak a szemek, szétmállnak az arcok, kapkodják a levegőt, fonémákká bomlanak a mondatok.” – Nem az a rohadt nagy szégyen hogy ezt ugyanaz a site hozza le amelyik folyton a teljes legalizálást sulykolja meg ahol látványosan fölháborodnak a gecis-szaros jászótéren, nem, az igazi szégyen az ami másnak is föltűnt:

0


VASÁRNAP, NOVEMBER 20.:
FÉKEK, ELLENBALFÉKEK...

0
...és abszolút kezdők.

Nem ajánlott:
Ide tegnap az X-faktort akartam rakni, de ugye a sas nem vadász legyekre meg ilyenek, ma viszont hét előtt tíz perccel jön a TV2-re a Miss Universe Hungary 2016 ami kb. minden amit utálok: álságos versenyzés, fullba nyomott szépségkultusz, a nagy kérdés továbbra is az hogy ki nézi ezeket, és főleg ki indul rajta? És miért van az hogy a közönség javarésze azok közül kerül ki akik a bulvárlapokat olvassák, ergo pontosan tudhatják hogy egy szépségverseny legkevésbé a szépségről és a versenyzésről szól?

Ismétlés, talán érdemes:
Mint mindig, ide ma is a Ki Mit Tud? jön ami már a ’93-as elődöntőknél tart, már érezni a rendszerváltás jótékony hatását ami itt még nem ment át a szélsőséges szabadosságba (a mai tehetségkutatások általában csak ürügyet adnak a minél extrémebb megnyilvánulások tévébe kerüléséhez), ettől eltekintve mind a csatorna (M3), mind az időpont (23:45) maradt a régi.

Talán érdemes:
Kilenckor
egy tavalyi Robert De Niro-Anne Hathaway vígjáték az HBO-n ami visszaidézi azokat az időket amikor Bob barátunk nem az övön aluli poénokra utazott, külön jópont hogy a Kezdő gúnyt űz a ma divatos, a divatvilágot sem kímélő egyenlősdiből melynek köszönhetően itt egy öregecskedő gyakornok (De Niro) kerül egy fiatalos céghez, főnöke (Hathaway) mindenben szöges ellentéte: nő, akaratos és nem enged az elképzeléseiből. A fő konfliktus,-és humorforrás természetesen a két erős személyiség különbözőségeiből fakad, de még mindig ez az utóbbi idők egyik legszerethetőbb denírósága, és a Dolgozó Nőt sem démonizálják, inkább azt mutatják meg milyen kemény is egyszerre helyt állni a melóban és otthon a gyerek előtt. Még fontosabb hogy egy másik problémát is érint, az egyre korábbra húzódó korhatárt ami után az ember nehezen talál állást.
M3, 21:05 – Ami a mi generációnknak a Hurrá, nyaralunk!, az az olaszoknak a Hová mész nyaralni?, vagyis a kötelező szabadságos bohózat ami orosz testvérével ellentétben jó hosszú és három epizódból áll melynek mindegyikét más rendezte. A legviccesebb rész az amikor a kövér, tésztafüggő, zöldségesként dolgozó szülőket gyermekeik abban a reményben küldik melegebb égtájakra hogy végre lefogynak és kulturálódnak, őket viszont gyötrik az elvonási tünetek Róma és a Nagy Zabálások után... Az abszolút hívószó Ugo Tognazzi és Stefania Sandrelli meztelenkedése, de nélkülük is megáll a maga lábán.

Nem érdemes:
...csak ha elviseljük az SJW polkorrektség-hullámot aminek a Féktelen balfékek remake-je már 2005-ben áldozatául esett, ha viszont van fogalmunk az originál (ötvenes évekbeli) Honeymooners tévésorozatról akkor kerüljük messzire. A történet még egy tévés epizódra sem lenne elegendő: a két örök lúzer, aljamunkát végző férj most is ügyes húzások segítségével szerente kitörni (például kutyaversennyel, egy régi vasúti kocsi megvásárlásával vagy a kétezres év számítógépes átállását meglovagolva), viszont ehhez szükség lenne a Nagy Ötleteiket általában vehemensen ellenző feleségeik megtakarított pénzére is. Ennyi az annyi pedig még egy CSI-részben is minimum két szál van, de még ennél is rosszabb hogy a rimékelők teljesen befeketítették a főszereplőket: míg az ős-sorozat két munkásosztálybeli, fehér fickó mindennapjait mutatta be, itt az egészet áttették a gettó-kultúrkörbe. Mint minden újragondolásnál, itt sem lehet egyszerre a régi rajongók és a fiatal korosztály kedvére tenni, este tizenegykor tényleg csak az nézze a TV2-őt akinek nincs jobb dolga. Ha már újrázások, jöjjön is a

Remake rovat:
Kritika – Idehánytak nekünk egy új Ben-Hurt:
„A gályarabság után a filmet még nehezebb komolyan venni és kibírni röhögés nélkül, mert megjelenik egy új szereplő, aki fogathajtót csinál Ben-Hurból. Morgan Freeman játssza, és komolyan így néz ki” – Ti csak ne röhögjetek, a függőség komoly dolog, az ember minden szart elvállal hogy fedezze!
Két élőszereplős Mulan-film is készül: „A kínai női harcos a Sonyt is megihlette, és a Trónok harca rendezőjét is megnyerték hozzá.” – Szerintem a Hét mesterlövész mintájára játssza őt is Denzel Washington vagy inkább egyből Morgan Freeman! Vagy egyikük az egyik filmben játssza, a másik meg a másikban!!4 négy
Könyves – Nádasdy Ádám újrafordította az Isteni színjátékot: „Ki itt belépsz, hagyj fel minden reménnyel - csak ez a sor maradt érintetlen.”Ó, ENGEM MÁR NAGYON RÉGEN ELHAGYOTT MINDEN REMÉNY Wait, a challenger appears:
Bosnyák Viktória átírta a Pál utcai fiúkat: „Az ikerlányai szórakoztatására kezdett írni, gyerek-bestseller lett belőle.” – De legalább az eredeti szerzőt is feltüntették mellette?
Akár 3 új Harry Potter-film is jöhet – Mi szükség volt egyáltalán a régiekre?!
Alig másfél évet kell várni a Taxi 5-re: „Luc Besson hófehér Peugeot-ja ötödször is nekiindul Marseille utcáinak, tizenegy évvel az eddigi utolsó Taxi-film után.” – Mint a herripotternél: már az első se kellett volna.
kult – c:c – Sorozat lesz a Blöffből és A téglából is: „A tégla chicagói drogháborúról szól majd, a Blöff-sorozat főhőse egy Harry Potter-szereplő lesz.” – ...avagy súlyosbítva azt, ami amúgy is.
c:c – A következő Sherlock-évad lehet az utolsó: „A főszereplőnek túl sok más dolga akadt.”MAGYARUL: még az idén remake lesz ebből is.
Harley Quinn csajbandás filmet kaphat: „A DC-Univerzum másik három szuperhőscsajával közösen fog igazságot tenni egy új filmben.” – Muhaha, ez mekkora amikor a gombhoz (mellékszereplő) igazítják a kabátot (azaz a franchise-t) :DD
Cuki lesz A galaxis őrzői 2: „Visszatér az első részben megismert cukorfalat, már arról megy a találgatás, mi lesz a szerepe.” – Gondolom ugyanaz ami Harley Quinn-nek: semmi, de rá tódul be a csürhe a moziba.
Nőközpontú remake készül A szövetségből – Ez érthető a Szellemirtók-remake Világraszóló Sikere után, főleg hogy a Szövetség eredeti címe az volt hogy League of Extraordinary GentleMEN :DDD Én egyébként már a címét is tudom: NŐSZÖVETSÉG :DDD Lehet ezt még fokozni?
Rihanna és Anne Hathaway is okosbűnöző lesz: „A Szigeten csütörtökön fellépő sztár is benne lesz Sandra Bullock és Cate Blanchett mellett a női Ocean's-filmben.” – Női Ocean’s Eleven? És Rihanna mint „okosbűnöző”? HA HA VERY FUNNY!
cinematrix – James Bondnak meg kell halnia: „Önnek is elege van az állandó filmes folytatásokból? Nekünk is! Ezekből a filmekből nem akarunk többet.” – Hát azok is idegesítenek, de az indexes cikkírók helyesírása még annál is jobban. Nap kommentje:

Carlino Libre 2016.09.08 23:14:55
Egy helyen (a terminátoros részben) Robotszarut írtatok, ami viszont egy roppant vicces ősmagyar időutazós film lehetne, ahol Lehel kürtje Jászberényben öntudatra ébred és visszatér a múltba leverni Konrád császárt.

VISZLÁT HÉTFŐN!

 


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés