2016. 11. 26.
Sem mi, sem fehér. (nov. 26-27.)
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Sem mi, sem fehér. (nov. 26-27.)

 

 

 

 

 

 

SZOMBAT, NOVEMBER 26.:
WTF! ANOMÁLIS?!

0
Késő, Néró!

Nem érdemes:
...hacsak nem vagyunk kíváncsiak arra, Halivúd hogyan poénkodik mások nyomorán meg a békecsinálással járó felforduláson. Oké, az Afganisztáni víg napjaimba becsúszik a komolykodás, de minél inkább próbálják idézni a régi háborús szatírákat (M*A*S*H), annál inkább az lesz az érzése az embernek hogy már azokat is csak az idő,-és helybeli távolság miatt tudta értékelni, de most hogy egész Európa érzi a demokráciaexport hátrányait, valahogy kevésbé van kedvünk nevetni az Erős Női újságírón aki unalmas életébe úgy csempész izgalmat hogy elutazik a frontvonalba. Mindeközben ráadásul az összes elkövethető hibát meglépi mind katonai, mind emberi szempontból: feltűnő ruhában, pénzzel kitömve császkál, „csak seksz és más semmi”-kapcsolatba keveredik, bulizgat, közben a helyi nőknek magyaráz a nemi szerepekről meg az elnyomásról (cinizmus fullba nyomva), majd ahogy egyre sűrűbben látja a háború valódi oldalát (vér, halál, leszakadó testrészek), visszaszalad a régi biztonságba és ír egy könyvet minderről. Még rosszabb hogy Kim Barker (akit itt valamiért Bakernek kereszteltek át) tényleg megcsinálta mindezt: elment, körülnézett, hazajött és írt belőle egy elfogult könyvet amit végre már tévében-moziban is megnézhetünk. Szinte már működik, szinte sikerül megnyerni a nézőt és közben feminista ikonná is válnia (bezzeg ha egy férfi csinálta volna mindezt akkor a nyakán lenne hadbíróság meg a jogvédők), de hogy végső soron propaganda az ott bukik ki hogy szemlátomást óriási pénzek mentek el Nagy Nevek szerződtetésére (Tina Fey, Margot Robbie, Billy Bob Thornton). A Whiskey Tango Foxtrot címében elrejtett poént már többen, többször is ellőtték, a magyarítás Faludy György-ös utalása pedig egyszerűen méltatlan az eredetihez (gy. k.: az író-fordító valóban megjárta a poklot, nem csak turistáskodott benne). Ha elvonatkoztatunk mindettől akkor nyolctól akár jól is szórakozhatunk az HBO-n, de sorry, én nem tudok rá úgy nézni ahogy az alkotók szeretnék.

Talán érdemes:
Félórával később (20:30) egy csemege a Cinemax 2-őn az animációk kedvelőinek. Charlie Kaufman a John Malkovich menet óta ott van a látókörben ha furcsaságokról van szó, és az Anomalisa is csak annyiban felemás darab hogy nem sikerül egy rövidfilmre elegendő ötletet másfél órássá nyújtani (ez már a Zsinóronnak is csak éppenhogy ment). A bábokkal előadott történet főhőse egy ügyfélszolgálat-specialista tanácsadó (David Thewlis, azaz csak a hangja), aki épp a témában íródott könyvét igyekszik népszerűsíteni az életközépi krízise kellős közepén: annyira unja már a munkáját hogy leginkább csak felveszi a munkahelyi álarcát (szó szerint), ezzel a hozzállással botorkálva át az életén is. Szálláshelyéül a Fregoli Hotel szolgál, itt és ekkor ismerkedik meg egy hasonló munkában utazó nővel (Jennifer Jason Leigh), aki új lehetőségeket nyit meg előtte. A szálloda neve utal arra a személyiségzavarra is amiben a férfi szenved (ahogy az is hogy az összes többi karakter Tom Noonan hangján szólal meg), tehát drámába illő témákat kapunk szokatlan formában (nagy kérdés: mi kell ahhoz hogy a régi tűz és lelkesedés újra fellángoljon és ne lássuk egyformának az embereket), semmiképp ne gyerekkel üljünk le elé, ugyanis lesz egy jó hosszú (báb-)sekszjelenet is (na meg káromkodások). Az áradozó kritikák szinte biztosan a megvalósításnak és nem a történetnek szólnak, ha mindezt élő szereplőkkel oldották volna meg, csak egy lett volna a sok közül. Még később, kilenc után öt perccel kicsit hasonló rom.kom. a Film+2 műsorán ami csak kétéves, de bármikor készülhetett volna: egy munkájában és párkapcsolatában elkényelmesedett csajt barátja házassági ajánlata zökkenti ki a nullpontról, de nem úgy ahogy képzelnénk, ő ugyanis a menyasszony-lét felelőssége helyett inkább a biztos bizonytalant választja, azzal az ürüggyel hogy elutazik, beköltözik egy nála jóval fiatalabb lányhoz (aki először piavásárlásban kéri a segítségét) és annak apjához, akikhez aztán egyre közelebb kerül (ha elítélnénk ezért, azt is vegyük hozzá hogy pont ekkor tudta meg hogy szülei élete-házassága is válságban van). Az hogy bármikor készülhetett volna, egyben a Későnérők gyengesége is: meg kellett néznem nem volt-e már, annyira egykaptafa a sztorija – viszont Keira Knightley, Chloe Grace Moretz és Sam Rockwell még így is sokat dobnak rajta. A Laggies természetesen a felnőttkor nehézségeiről szól: meg kell-e felelnünk az elvárásoknak amiket életünk egyes szakaszaiban támasztanak felénk, ugyanakkor azt is tudatosítja hogy a döntéseket nem lehet a végtelenségig halogatni, ahogy a kamaszkort sem lehet kitolni újabb évekkel, és egy idő után a fiatalabbakhoz csapódás is inkább ciki, mint menő.

„Zene” és „film” rovat:
Koncert helyett Clintont szidta Kanye West, de legalább a jegy árát visszaadják
– Miért? Lehet hogy ez maga volt a koncert!
Recorder – A női egyenjogúsá­gért egy személyben: „17 éves kora óta nem volt férfival, világsztárként harcol a nők jogaiért” – ...és a Recorder (vagy az Index?) cinizmusát dicséri ez a mondat, az énekesnőt ugyanis brutálisan megerőszakolták, vagyis tökéletesen érthető hogy „17 éves kora óta nem volt férfival”. HA HA VERY FUNNY, megy az évvégi válogatásba ez is!
1,1 millió fontot fizetett egy rajongó a privát Take That koncertért: „Az árverés nyertese a koncerten kívül bármit kérhet a zenekar tagjaitól.”ÍGY KEZDŐDIK EGY GANGBANG Akarom mondani nem akarom tudni hogy bő egymiláért mit kérhet tőlük  a "koncerten" ami nem koncert :SSS
c:c – Alföldi Róbert a munkába menekül a magány elől: „Az este induló Lakástalkshow első vendége Alföldi Róbert, aki az élet több területén kudarcot vallott.” – ...sajnos részemről a munkájával is amibe ez elől a kudarcok elől menekül. Esetleg ha kevesebbet provokálna és inkább az értékekre figyelne, talán még én is tudnám értékelni, így viszont:

WiteNoir 2016.11.21. 14:11:58
Alföldi az adásban őszintén beszél arról, mennyire magányos, hogy nyaralni sem jár, ha éppen nincs valakije, mert az is csak a magányra emlékezteti,"
mint sok más ember, szegényebben , kevesebb sikerekkel az életben

...ami meg a talkshow-t illeti, az meg Fridi ötletének lenyúlása (riporter beköltözik vagy egy estét eltölt az alanyával, stb.), lehet hazamenni, nincs itt semmi látnivaló.
A víz alá nyomta a fejem, és fojtogatott: „Likó Marcell élettörténetének, a Bunkerrajzolónak a színpadi változata olyan mélyre húz minket, hogy fuldokolnunk kell. De érdemes.” – ...főleg ha a drogos-gruppensekszes rész is benne lesz ^^ Ja nem, még azért se nézném meg. Egyszerűen nem értem ezeket a mai fiatalokat, nem is a "zenéjüket", hanem hogy alig pár lemez után máris könyvet írnak róluk, abból meg színdarabot rendeznek... Ennyire jelentősek vagy ennyire félnek hogy tíz év múlva senki nem lesz rájuk kíváncsi? Pedig csinálhatnák azt is mint az Oasis, akik csak a sikeres éveiket veszik be a biográfiába:
Stenk – Kritika – Gyűlölte egymást a két ripők, mégis világsztárok lettek: „Dokumentumfilm készült az Oasisről. A példátlan sztorit Noel és Liam Gallagher idézi fel.” – Csak akkor nézem meg ha végre kiderül melyikük énekelt és melyik gitározott. Vagy inkább még akkor sem.
Őrület, mennyit güriznek a srácok egy jó csajért!: „Hol bujkált eddig ez a sok tehetség?! Öröm nézni őket, bárcsak nyár lenne.” – Nagyon promózzák a Wellhello-filmet meg a bennük szereplő „színészeket”, de ez is max. annyiból érdekes hogy végre sikerült egy olyan szülőkompatibilis csajozós-fesztiválos filmet forgatni amiben szóba se kerül az amit az Index is megörökített. Nap kommentje:

Moflee 2016.11.19. 07:49:18
Szóval fészbuk, balatonon berúgás, péniszméret, kiscsajos picsogás, csávós szerencsétlenkedés - igazán ígéretesnek tűnik...

A Trónok harcából igazoltak csajt Han Solónak: „Emilia Clarke a Terminator után egy újabb nagy franchise-ban alakít fontos szerepet.” – Csak aztán nehogy úgy járjon mint Carrie Fisher, kapcsolati meg karrieri értelemben is.
Gumicukor – Lángra kapott a Harry Potter-filmek egyik leghíresebb helyszíne: „Arról a helyről van szó, ami a filmekben a Roxfort varázslóiskola nagytermeként szerepelt.” – Huhh, akkor lehet mégis működnek azok a varázsigék :SS
Scarlett Johansson tényleg nagyon szeretne egy Fekete Özvegy-filmet - Tényleg nagyon LESZA nem, azt csak hétfőn, olvassunk tovább: „A színésznő boldog lenne, ha a kedvenc Marvel-karaktere végre önálló mozit kaphatna.”ÉN MEG EGY SILKENFLOSS-FILMET SZERETNÉK, LOL Év kommentje-candidate:

scaurus 2016.10.14 08:33:29
Én is szeretnék.
Egy 18 karikás XXX verziót is.


VASÁRNAP, NOVEMBER 27.:
A SOVÁNY FEHÉR HERCEG VISSZATÉRT...

0
...egy feketemise erejéig.

Ajánlott:
A mai legfontosabb program nem a tévében hanem a MOM Kulturális Központban lesz, aholis Patricia Barbert és zenekarát láthatjuk este nyolctól. Jazz-kedvelőknek irány a jegypénztár, a tévézőknek meg innentől kezdve minden más csak

Talán érdemes:
Cinemax 2, 20:30
– A Pusztaság után újabb Bányatéma, csak hogy lássuk, északi rokonaink a finnek sem mentesek a korrupciótól. Az apropót a Talvivaara katasztrrófája szolgáltatja, itt már a kétezres évek vége óta voltak gondok, de a 2012-es óriási radiokatívanyag,- és fémszivárgás után (melynek zöme a helyi vízhálózatba jutott) már nem lehetett szőnyeg alá söpörni a tényeket (mikor lesz nálunk hasonló feldolgozása mondjuk Kolontárnak?). Egyedül a főszereplő, Jussi kitalált személy, helyesebben több valós figurából gyúrták össze, ő felel az engedélyek kiadásáért és egyben szimbolizálja a kisembert aki egy jobb fizetésért hajlandó tartani a száját – vagy nem, akkor viszont ugyanaz a klikk rekeszti ki magából aki addig biztosította az életét. Ismerős? Kilenctől az okkult cím (Fekete mise) ellenére szintén korrupció és bűnözés lesz a téma egy régi barátsággal terhelve, mert Boston aljas utcáin is megtörtént hogy a gyerekkori haverok egyike a rendőri szerveknél, másika pedig a szervezett bűnözésnél kötött ki. John Connolly és James Bulger is így jártak, csak nekik sikerült az összecsapást elodázniuk azzal hogy Bulger (az ír maffia fejeként) a rivális olaszokról szolgáltatott infókat. Ám egy idő után elkerülhetetlenné vált amit Scorsesénél is láthattunk – és itt ugrik be, igen, láttunk már ilyesmit nem csak nála de Coppolánál és a többieknél is. Ezzel nem azt akarom mondani hogy a Black Mass rossz, csak azt hogy tapasztalt geek-eknek és mozibarátoknak nem lesz benne „új vicc”, max. a régieket mondják fel hibátlanul, és közben elsikkadnak az apró részletek (gyerekkori emlékek kibontása, Bulger szenátortestvérének részletezése, faji ellentétek, stb.). Minden szem Johnny Depp-en, akit már legalább annyiszor temettek a kritikusok ahányszor az égbe emelték, de itteni alakításával talán végre sikerül a korábbi fiaskókat feledtetnie, és érdekes, egy hete is valós történeten alapuló ír maffiás sztorit (Nem írnek való vidék) adtak – igaz, azt nem az HBO vetítette.

A seksz, a szipu rovat:
Híres - köztünk-szólva – A top 5 legszexibb nem szép férfi:
„Férfiak, akik nem a klasszikus nőideál megtestesítői, de a nők bomlanak értük.”HA FÉRFI AKKOR HOGY LEHET "NŐIDEÁL", LOL Akár én is ott lehetnék köztük. Ja, nem.
ma is tanultam valamit – Aki bedrogozva beszélgetett delfinekkel: „John C. Lilly volt az őrült űrkutató orvos, aki minden kísérletét magán is elvégezte. És aki a világ elpusztítása helyett csinált valami sokkal érdekesebbet.” – Hát pedig az egész világ jobban járt volna azzal hogyha elpusztította volna...mármint önmagát, nem a világot :DD
Csajok és Pasik blog – A mai fiatal csajok rengeteget isznak: „Lehet, hogy azt hiszik, így közvetlenebbek, vagy aranyosak, de egyik sem igaz.” – Igen, mert a piától csak a Ffférfiak lesznek aranyosak és közvetlenek ^^
Sörbúvár – Hogy kerül a tea a sörbe?: „Kevés ilyen sör van ma a magyar főzdék kínálatában.”Sörbe tea?! That’s f**kin’ blasphemy!
sp – A világlegerősebb sörei: „Évtizedekig a Pardubicky Porter, majd a Hürlimann Samichlaus söre számított a legerősebbnekn.”MI VAN, ANNYIT ITTATOK BELŐLÜK HOGY EGY MONDATOT NEM TUDTOK HIBA NÉLKÜL LEÍRNI? LOL Aki a pia erősségére utazik az igyon valami töményebbet. Ja, nem:
Láncfűrésszel esett a fürdőkádnak egy üveg vodka után - meglepő? – Nem, és ezért nem szabad se vodkát inni, sem pedig fürdeni!
stílfűrész – Halott prostituáltak küzdenek az élőkért: „A Girls of Paradise weboldal első pillantásra egy a sok escortlány-közvetítő oldal közül. Csakhogy nem az, hanem egy egy társadalmi érzékenyítő kampány része, brutális csavarral.” – Nagyon nyomatják ezt a bűntudatkeltést, mindjárt két helyen is:
Offbeat - Amikor a férfi prostit keres a neten, aztán meglepődik: „Megdöbbentő, díjnyertes kampány a prostituáltak védelmére.” – Előbb azt sulykolták hogy a prostitúció normális és mindennapos, gyerekes anyák kényszerülnek rá, meg hogy miért dolgozzon valaki ha megél a testéből, most meg sajnálnunk is kéne őket, a kuncsaftjaikat meg (akikből élnek) ezerrel démonizálják. Nekem is szinte bűntudatom támad, szinte már mennék is kasztráltatni magamat, ha nem ezt olvasnám kicsivel alatta:
élet - 46 millióért árulja szüzességét, hogy orvos lehessen - Hát igen, a tanulási vágy még az erkölcsi korlátoknál is erősebb!!!4 négy – „A 20 éves orosz lány szüzességét az veheti el, aki a legtöbbet ajánlja érte. Sőt, van egy barátnője is, aki szívesen beszáll.” – Kicsit túlárazta magát a csaj, a Bűnös Nyugaton ennyi pénzért egy tapasztalt profi feleségül is megy az emberhez, a Közel-Keleten meg egyetlen öngyilkos merényletért rögtön hetvenkét szüzet kap a delikvens :DDD
Pornózik a szíriai menekült: „Egy Németországban élő 19 éves szír migráns pornószínészként keresi kenyerét. (...) Antonio Suleiman még 15 évesen érkezett Németországba, most 19 éves és pornózásból él. Az Antonio Suleiman név egyébként a művészneve, erre rákeresve belenézhettek a munkásságába, amibe a Twitter profilján is részletes betekintést enged a szír migráns.” – Most persze viccelődhetnék hogy az a baj hogy TOVÁBB elmennek, meg hogy ha Európába jössz, nem veheted el a pornósaink munkáját, de inkább azt mondom hogy MAKE LOVE NOT WAR, minden másra ott van a Nap kommentje:

0

VISZLÁT HÉTFŐN!


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés