2016. 12. 03.
Lehet más a bolygó hollandi? (dec. 3-4.)
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Lehet más a bolygó hollandi? (dec. 3-4.)

 

 

 

 

 

 

SZOMBAT, DECEMBER 3.:
FAR OUT. JÓPOFA!

0
Rosemary had a little boy...or a girl.

Nem érdemes:
...csak ha utáljuk a hagyományos családeszményt, mivel az Apu vagy anyu? célkeresztjében ez áll – na meg a gyerekek, akik hátráltatják az épp válófélben levő szülők karrierjét ezért ők mindent megtesznek hogy kettejük közül lehetőleg a másikhoz kerüljenek. A sovány alaptörténetet válogatott kegyetlenkedésekkel dúsítják fel (nem vicc: mosószerrel "ízesített" kaja, direkt tönkretett születésnapi buli és más ilyenek) amin az érzéketlen felnőttek esetleg jól szórakozhatnak, de ha mindez az iskolában történik és a kicsik kortársai követik el, akkor máris íródnak a krokodilkönnyes cikkek a bullying ellen, így viszont lehet viccesen tálalni meg sulykolni hogy apu és anyu igazából imádják őket, csak hát a pénzkeresés fontosabb (és akkor vegyük hozzá hogy teli vannak a hírek olyan szülőkkel akik tényleg csinálnak ilyeneket a gyerekeikkel, akár csak úgy, poénból is). Bár nincs benne gore meg torture porn, de majdnem annyira beteg mint mai francia horror-társai (és mivel gyerekek a szülői szivatások célpontjai, ezért még azoknál is sokkal kegyetlenebb), nem véletlen hogy az amcsik ráharaptak és már talán kész is van belőle az újrafeldolgozás. Jellemző az is hogy ezt már fél nyolckor elkezdik a Film Mánián, az értelmes műsorokat meg eldugják.

Talán érdemes:
Kilenctől komoly témát érintő komédia a Filmcafén: a Fapofa főhőse (Matthew Perry) deperszonalizációs rendellenességben szenved ami nem egy first world problem, hanem igenis komoly gond: emberünk nemcsak a világban, de a saját bőrében sem találja a helyét, idejét buta tévéműsorokkal és a múlton való rágódással tölti. Unalmából piti bűnökkel igyekszik kitörni, de egész addig nem szánja el magát komolyabban a változtatásra míg nem találkozik egy leányzóval... A Numb a füves vígjátékok ellentéte már amennyiben tudjuk hogy a rendezőben annak idején a marihónalja hatására alakult ki ez a személyiségzavar. Ja és (nem annyira) titkos kedvencem, Mary Steenburgen játssza benne a pszichológust akinek megvannak a maga (ugyancsak humorosan tálalt) démonai (pld. sekszfüggőség).

Talán ismétlés, biztosan ajánlott:
...csak hogy lássuk, milyen magasról zuhant a mélybe Polanski. Az akkor még inkább rendező, mint botrányhős 1968-as alkotása új szintre emelte a rettegés fogalmát és most természetesen a Rosemary gyermekéről beszélek ami látszólag szimpla horror: egy okkult közösség kiveti hálóját a frissen közéjük költözött házaspárra, de főleg a feleségre akitől az Antikrisztus világrahozatalát várják. Ehhez csak meg kell győzniük a színészi pályára betörni szándékozó férjet aki elvállalja a piszkos melót és belép a szektájukba... A történetet jobban megvizsgálva észrevehetünk számtalan konteónak tartott részletet: a sikerért eladott lelket, a külvilágtól elzárt, drogokkal és hamis információkkal táplált nőt mint a „nép” megtestesítőjét. Maga a forgatás sem nélkülözte az IRL horrort: egy nem cáfolt-nem bizonyított urban legend szerint Anton LaVey közreműködött vagy tanácsadóként szolgált az okkult jeleneteknél, a forgatást fura jelenségek kísérték. Az így elkészült filmnél és a körülötte kialakult pletykáknál csak a hagyatéka nyomasztóbb: a helyszínként szolgáló (Bramfordra átnevezett) Dakota-házban lakott John Lennon mielőtt lelőtték volna, és ’69-ben Polanski terhes feleségét is megölték a Manson-banda tagjai (köztük LaVey egyik régi tanítványával, Susan Atkins-szal). Bár későn (éjjel egykor) kezdik, de attól még érdemes megnézni akár sima szórakozásként (?), akár utalásokat keresve, aki még ennél is többet szeretne tudni róla az olvassa el VC mélyreható elemzését, egyébként meg irány az M2 / Petőfi TV. Természetesen ebből is lett remake (ráadásul sorozat) és természetesen itt is fekete lett a főszereplőnő (Zoe Saldana) a polkorrektség jegyében.

„Zene” és „film” rovat:
bl – Hátborzongatóan gyönyörű az új Szépség és a Szörnyeteg előzetes!Év filmje lesz majd. Vagy nem, mert mi van rögtön alatta:
Gumicukor – Tökéletesen giccses lett a Disney Szépség és a szörnyeteg-filmje: „Aki szinkronnal nézi majd meg ezt a mesét, az bűnt követ el.” – Meg aki nem, az is, ugyanis nem a szinkron tesz valamit giccsessé.
7 év börtön vár A sötét lovag szereplőjére: „Anthony Michael Hall a szomszéddal emberkedett. Törött csukló, feljelentés lett a vége.” – Ezért hét év börtön? Én egyedül a Dark Knight-ért vagy tizet sóztam volna rá!
Emberrablás miatt jött ki a rendőrség a filmstábhoz – Pedig itt is magát a filmezést kellett volna büntetni: „Az Indexen keres szereplőket a diliházból szökött bűnözőkről szóló Fekete leves rendezője. Nézze meg a filmet ingyen!” – Nem, köszike, ez egyszerűen túl jó nekem még ingyen is ^^
Könyves – Hatvan éves lett a legjobb magyar író, aki sosem ír – Most mondanám hogy ez egy oximoron, de az irodalmunk javát ismerve tényleg díjazom azt ha valaki inkább nem írja ki magából ami az eszébe jut. – „Németh Gábor a villamoson szólította le Nemes Nagyot, a kritikusával, aki a halál faszára küldte, bosszúból összebarátkozott.”MI VAAN?! Ez egy mondat?! Értem mit akartok mondani, de nem lehetne mindezt magyarul, trágárságok nélkül? Persze csak ha megy...
Interjú – Sokkal több könnyűzene kellene a magyar iskolákba – Dehogy, már most is az a baj hogy túl sok magyar könnyűzene van mindenütt, inkább a népzenére meg a jazz-re feküdnétek rá! – „Bajnai Zsolttal, a Cseh Tamás Program vezetőjével beszélgettünk a zenei támogatásokról.” – Iskolába könnyűzenét támogatással? Miközben már így is a Punnany Massif meg a Halott Pénz vezet mindenhol? NORMÁLIS?!
A nő, aki sosem lehet igazán a tiéd: „Öröm nézni, ahogy Kristen Stewartból bűbájos istennőt farag Woody Allen.” – Vagy nem is akkora öröm, mert mit írnak az Origón:
Nem akarok több Woody Allen-filmet látni: „Pedig az újat, a Cafe Society-t simán el lehet nézegetni, csak egyetlen új gondolat, szín, emlékezetes karakter vagy vicc sincs benne.”Év filmje lesz ez is és legalább egy Oscart is kap majd!
Csucsuka – A 10 legrosszabb mesesorozat: „Ki ne emlékezne, hogy a "Varjúdombi mesék" mennyire el tudta cseszni a szombat reggeleket?” – Én viszont nem fogom elcseszni az időmet a butaságaiddal. Nap kommentje:

Hóhér az utolsó barátod • http://internetszemete.blog.hu 2016.11.19. 09:16:15
Ebből a posztból egy dolog jön le: gyerekként is egy besavanyodott, fantáziátlan kis hülye voltál...


VASÁRNAP, DECEMBER 4.:
AMIKOR A GYENGÉBB NEM SZIVAT!

0
What do I do in a morning coffin?

Nem érdemes:
Néha eljátszok a gondolattal mi lenne ha Halivúd legalább egyszer az átlagember életét állítaná példának, de nem úgy ahogy ma kilenckor teszik az HBO-n. A Joy címe annyira beszédes mint a Precious-é, és legalább annyi örömünk is lesz benne (azaz semmi), ez részben az erőltetett feminista szemszögnek, de leginkább a borzasztóan gyenge forgatókönyvnek és rendezésnek tudható be: a nagy nevek (Jennifer Lawrence, Isabella Rossellini, Bradley Cooper és Robert De Niro) ellenére egyszer(sem)nézős. Joy Mangano a háziasszony-létből és a családja után való takarításból küzdötte fel magát odáig hogy másoknak adjon el felmosórongyokat – nagyjából ennyi az annyi amit egy és háromnegyed órán át „élvezhetünk”. Amennyire tudok drukkolni a sikeres nőknek, annyira dühít ha ezt közhelyesen és unalmasan ábrázolják: a címszereplőn kívül mindenki ellenszenves, a családja mintha csak azért lenne hogy rajta élősködjön, egyedül a nagyanyja támogatja, de ő is csak ilyen falvédőbölcsességekkel. A rendezés zavarosságára ellemző hogy a sztorit az ő narrációjával hallhatjuk – még azután is hogy a szkript szerint már meghalt.

Talán érdemes:
...de csak ha még mindig van bennünk némi vérszomj, mert a Szívós csajok könnyen megtippelhető módon a vámpíros-chick flick vonatra ugrik fel nyolckor (ez volt az első címe is itthon: Vámpírcsajok), de szerencsére nem veszi komolyan magát, inkább parodizálja a Twilight-ot és társait. Az itteni vamp-ek, Goody és Stacy (Alicia Silverstone és Krysten Ritter) anonim gyűlésekre járnak és az emberi vér nélkül töltött napokat számolják. A helyzet akkor borul amikor egyikük terhes lesz Van Helsing leszármazottjától, miközben a főgonosz aki eredetileg megharapta mindkettejüket háborút indít az emberek ellen (Szigorúné Vívör aki itt közelebb áll a xenomorph-királynőhöz mint Ripley-hez). Nem ez a rendező Amy Heckerling és a Silverstone-lány első közösködése, és a Spinédzserekhez hasonlóan ez is egyszerre tinifilm és azok kifigurázása néhány mélyebb pillanattal, sok működő (és pár kevésbé ütős) poénnal. Mindent egybevetbe cikimentes B-film, ergo pont jó helyen van a Film+2-őn. Más. Utolsó vakáció címmel volt már egy másik alkotás nálunk, abban halálos betegség fenyegette a főhősnőt, a mai darab Svédországból a Filmbox Extra HD-re jön éjfélkor és a cím a gyerekkor végére utal. Martin (Bill Skarsgard) az otthonról való menekülés egyetlen eszközét a munkavállalásban látja, de az alkesz apa után csak látszólag nyílik ki előtte a világ, a főnöke ugyanis a legális meló (szálloda) mellett a helyi alvilágban is jelentős szerepet játszik és csak idő kérdése hogy a gyereket is magával rántsa... Végezetül 23:05-kor egy ismétlés az M3-on, természetesen a Ki Mit Tud?, amiben a(z itt még) szimpatikus Czutor Zoli zenekara, a Nyers is fellép.

Ajánlott:
...ez viszont egy holnapi koncert lesz az A38-on. Mondhatnám hogy Lydia Lunch és a Retrovirus lassan annyiszor jön hozzánk mint a Kosheen és a Prodidzsáj együttvéve, fogom is ha mondjuk őket is nagyszínpadra teszik, addig viszont örülök annak hogy klubkoncertek keretein belül végre bepótolhatjuk mindazt amiből sajnos (és Istennek hála) kimaradtunk a hetvenes-nyolcvanas években, vagyis a No Wave és a punk keményebb ágát, annak negatív velejárói (drogok, balhék, stb.) nélkül. Lunch-ról már többször is írtam: konfrontációkereső, provokatív személyiség aki a nyomorgás és a drogozás mellett mindenkivel zenélt és/vagy sekszelt aki akkoriban számított, viszont nem úgy botrányhős mint az egybites celebek, nála ez csak jött, nem a megélhetésért csinálta – viszont túlélte, és most ránk zúdíthatja mindezt úgy hogy nekünk ne kelljen az ő útját bejárnunk. Este nyolctól ismét megmártózhatunk a zaj tisztítótüzében, hogy utána erővel telítődve (?), új emberként szülessünk meg.

A seksz, a szipu rovat:
Jön a támadás, a kapus meg háttal iszogat
– Nagyon helyes, így bizonyítottan ő volt az egyetlen heteró-sekszuális Ffférfi az egész csapatban.
"Jaj de cuki vagy, úgy megcsinálnálak!": „A Facebookon kelt életre egy lány története, akinek elege lett az utcai beszólásokból, amik sajnos szerves részei egy nő életének.” – Szinte már egyetértenék a cikkíróval és szórnám a hamut a fejemre amiért férfinak születtem, ha nem ezt olvasnám rögtön alatta:
A női lelket mezteleníti le a Pirelli-naptár: „Hollywoodi sztárokat ritkán láthatni ennyire természetesnek és közvetlennek.” – Ja, mert egy meztelen fotón mindenki a modell lelkére kíváncsi. Már ha egyáltalán ezek meztelen fotók, és már ha egyáltalán van lelkük!!
helyszínelő - Heroinnal tömték a 4 éves lányt, hogy nyugodtan szexelhessenek: „A gyermek szervezetében heroint, metadont és ketamint is találtak.” – Nyilván erre is a teljes legalizálás volna az egyetlen megoldás. Komolyra fordítva a szót, az ilyen „szülőnek” én a halálbüntetést is kevesellném, de sajnos a jelenlegi irány alapján előbb fogják dicséretben részesíteni őket hogy ezzel a terápiával megelőzték a korukat:
Gyógyszer lehet az extasyból: „A poszttraumás szindrómát kezelnék vele.” – Szép-szép ez a felfedezés, csak az a helyzet hogy eredetileg is annak indult. És hogy hogyan lett az empatogénből drog? Úgy ahogy minden gyógyszerből, vagyis a nem rendeltetésszerű használat miatt. A kör ezennel bezárult :SSS
nagykép – Igazi fertő volt New York nyomornegyede: „A Bowery sokáig iszákosok, koldusok, szerencsétlenek, és kitaszítottak környéke volt. Aztán elkezdtek odajárni bulizni az emberek.” – ...és innentől ugyanolyan drogosok meg alkeszek népesítették be, csak ők öltönyben züllöttek ^^
Kilenc gazdátlan fej került elő Mexikóban: „Megpróbálják őket a közeli tömegsírok holttesteihez párosítani.” – Hát igen, íme a drogügyi enyhítés sikerei, és a világ megy továb a lenini úton:
Üzenet a világ vezetőinek: dekriminalizálják végre a drogfogyasztást: „A Kofi Annant és több egykori államfőt is soraiba tudó bizottság ismét, sokadszor üzente ezt meg.”CSAK NEM ÉRINTVE VANNAK HOGY TELJES LEGALIZÁLÁST AKARNAK? LOL Jaj, már megint ez a morgenfrímenes duma? Akkor Nap kommentje:

0

VISZLÁT HÉTFŐN!

 


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés