2016. 12. 05.
Gyökkettő Vágykettő (dec. 5-6-7-8.)
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Gyökkettő Vágykettő (dec. 5-6-7-8.)

 

 

 

 

 

 

HÉTFŐ, DECEMBER 5.:
JUST 4 COMETIC VALUE

0

Ragadd meg az üstökét!

Na, megvolt a Patricia Barber koncert is, de ma nyolctól (ahogy azt már írtam volt) egy kicsit keményebb műfaj vár minket az A38-on, Lydia Lunch és zenekara visszatért, én is mindjárt indulok (nyugi odaérek, max. az előzenekarról maradok le) csak előbb rátok zúdítom az eheti műsort:

Talán érdemes:
Háromnegyed egykor
egy tavalyi doksi első része a Dunán, Hrutka Róbert zenéjével. Budapest ostromáról mindenki tudja hogy hosszú volt és véres, ahogy a kitörésről is hogy alapvetően reménytelen, de talán most végre korrekt képet kapunk minden eseményről: a katonák ellenállásáról, a nyilasterrorról és főleg a lakosság szenvedéséről (akik üllő és kalapács közé szorultak).

Ajánlott:
Filmcafe, 19:20: A szerelem üstököse
– A szokásosnál okosabb rom.kom.: egy hatéves kapcsolat különböző állomásait látjuk, sorrendtől megfosztva, plusz parallel világokban történik mindez amikben a jövő attól függően alakul hogy éppen mit lép a férfi és a nő. Láttunk már hasonló megoldásokat (például a Ponyvaregényben is), ahogy a "mi lett volna, ha..."-játékra is lecsaptak mások (A nő kétszer, A lé meg a Lola), de mindig örülök ha nem lebutított cukros-giccses "érzelmekkel" etetnek. Sam Esmail elsőfilmje mentes a debütálások és halivúdi szerelmesfilmek közhelyeitől, ezzel remélhetőleg sikerül a Mr. Robot tévés sikereit nagyvásznon is megismételnie (ha ma lemaradnál, szerdán 17:30-kor ismétlik ugyanitt).

Hétfő? #LESZAROM.
Manzárd – wOw! – Kitalálod, miből vannak ezek a portrék?:
„Egy hétköznapi anyag nem hétköznapi formában.” – Hétfő van, úgyhogy ez csakis a LESZAROM lehet!
életmód – Tudni akarja, pontosan mennyi idős? – Pont LESZAROM, ötven fölött nem ünnepeljük a szülinapokat.
30 éves? Akkor most kapaszkodjon meg! – Lásd fentebb...
Ilyen érzés egy koporsóban magadhoz térni – Hamvasztani fognak, úgyhogy ezt is LESZAROM.
Durva buli a párbaj után: Valaki a kanapéra kakált - Videó!: „Ilyen még nem történt a ValóVilágban.”DEHOGYNEM, EGY MERŐ SZAR AZ EGÉSZ LESZAROM. A csürhét is aki fogyasztja ^^
Tom Cruise tán felvarratta a ráncait? – Nem, ez csak a LESZAROM hatása.
Celebeket öltöztet, de mindnél keményebben nyomja: „EJ King a '80-as és '90-es évek divatját keveri valami olyasmivel, amitől lerepül a fejünk.” – Heteró vagyok, LESZAROM.
Istenes Bence Miley Cyrus-szerelésére nincsenek szavak – Továbbra is van rá szó. Továbbra is a LESZAROM az.
Sarah Jessica Parker mikor nézett ki ennyire jól?!LESZAROM, sose buktam rá.
hová lett? miért tűnt el? – Fenyő Iván tudja, hogy megint sztár lesz – Tudom hogy STÁRként és ismeretlenként is LESZAROM.
Ilyen az, amikor Harry herceg és Rihanna találkozik – ...és ilyen amikor mindkettejüket LESZAROM.
Velvet – Britney Spears ősrégi fotójától mi is azt mondjuk, hogy Oops!... I Did It Again – Én meg azt mondom hogy NI! akarom mondani LESZAROM.


KEDD, DECEMBER 6.:
LADY OF THE
LAKE WALL
0
Just another day at a dirty job.

Talán érdemes:
A Cinemaxon
újabb variáció a hajléktalantémára este nyolctól. A Lady in the Van igaz történetből lett előbb színdarab majd egészestés dráma, a bogaras és rossz modorú Miss Shepherd ugyanis az utcán lakott (na jó: egy ott parkoló autóban), megkeserítve ezáltal a jómódú helyiek életét egész addig míg nem kapott lehetőséget hogy legalább pár hónapig védett helyen (egy kocsibeállóban) húzza meg magát. Ez az időszak végül kitolódott úgy másfél évtizedig, közben Kertbérlő és főbérlő megismerték egymást és kiderült hogy a tüskés, magányos nő hogyan is jutott idáig. Bajban vagyok: ha az egyik oldalról nézem szerethető angol komolykodás, ha a másikról akkor viszont kissé kegyetlenül azt kell mondjam hogy a csavarok (a néni múltjában és a férfi magánéletében) könnyen kitalálhatók és hogy szerintem azok fogják értékelni akik a mindennapokban sem sűrűn találkoznak a jelenséggel. Ami elegendő távolságból vicces (direkt büdös ember egy direkt lepusztult kocsiban) az kevésbé lenne az ha mondjuk a Rózsadomb egy kertjében történne - bár akár ez is megeshet, hiszen itt is egy elit helyre frissen beköltöző író jótékonykodik (gondolom meg is köszönték neki a régi lakók). Hogy maga a nő mit szólna az életéből készült feldolgozásokhoz meg ahhoz hogy a kocsija egyfajta zarándokhely lett a krokodilkönnyeket hullatni szeretők körében azt sosem fogjuk megtudni, ugyanis vendéglátója gondosan megvárta mindezzel amíg eltávozik az élők sorából. Tíztől újra Piszkos melók és ezek velejárói az AMC műsorán a minapi svéd kamaszdráma nyomdokain: egy srác a nem egészen tisztességes ipart űző mostohaapja kocsijában esett károkat annak beosztottjánál (Tim Roth) kénytelen ledolgozni, vagyis el kell vinnie őt az utolsó melójába, csak az itt gyilkosságot jelent, ráadásul még egy véletlen szemtanúja is lesz az esetnek, így a gengszterlét felé nyitó kölyök viszonylag hamar megkapja a munka árnyoldalait is. Nem egy korai gájricsi, de egynek elmegy, főleg hogy a bérgyilkost is igyekeztek szerethetőre venni (a lánya esküvője után vissza akar vonulni). Végezetül 22:45-kor újra '56-osság a retekklubbon, ezúttal a XXI. században. A mai epizód Kádár János november 1-i furcsa kirándulásáról szól, vagyis azt derítik ki hogyan rabolták el a forradalom után a ruszkik és milyen szép szavakkal meg visszautasíthatatlan ajánlatokkal hatottak rá.

A természetet visszavágják :( rovat:
Megszökött egy oroszlán egy kanadai állatkertből, megölték:(
- pedig biztos csak plázázni akart így karácsony felé:
nem igazi a karácsony - Teljesen érthető, hogy ez a hód kiakadt a műanyag fenyőfák láttánMore fenyőfa than fenyőfa? Még a végén a hódok is elvesztik a munkájukat :(
darwin - A legaljasabb átverés: „A nő 700 dollárt fizetett egy szőrtelen macskáért. Aztán kinőtt a szőre.” – Hát vágja le oszt’ jónapot! LOL!
A cerkófmajmoknál nők a hadvezérek: „Az egyetlen hím végzi a védelmi feladatokat, de cserébe annyit szexelhet, amennyit bír.” – A genderista kizsákmyányolás már a majmokat is elérte?! ÉBERSÉG!
Laoszban gyakorlatilag kiirtották a kúposfejű delfint: „A Mekong laoszi szakaszán már csak három példány él, kizárt dolog, hogy újra el tudnának szaporodni. Kambodzsában picit jobb a helyzet.” – Majd tesznek róla hogy ne legyen az:
Lefotózták egy százkilós óriáskalmár haláltusáját: „Ritkán adódik ilyen alkalom a természetben.” – Ez a baj a mai generációval: ott haldoklik előttük valaki, ezek meg csak fotóznak ahelyett hogy segítenének:
Halálra simogattak egy bébi delfint a turisták Argentínában: „Az őrületes szelfizés közben senkinek sem jutott eszébe, hogy talán vissza kellene vinni a vízbe.” – Asszem ideje létrehozni a szelfibűnözés rovatot :SSS
Kihalhat a herezacskóbéka: „10 000 béka pusztult el hirtelen a Titicaca-tónál." - Én ezt most tök komolyan sajnálom, de mégis mit tegyek? Mondjak le a sajátomról, vagy mi?
Éhezve halt ki az óriáscápa: „Elfogytak a tenger gyümölcsei, így a 18 méteres Megalodonra a pusztulás várt.” – Bezzeg mi bármikor rendelhetünk tenger gyümölcseit, ha meg Megalodon kell, ott az Asylum, szóval messze még a kihalás! EGÉSSÉG!


SZERDA, DECEMBER 7.:
ÍGY KEZDŐDIK A SEKSZ-FÜGGŐSÉG

0

...nem csak a Harmadik Birodalomban.

Talán ajánlott:
...főleg hogy lássuk, nem a Nimfomániással kezdődött a Szexfüggők szokásait feldolgozó alkotások sora: a rizikót mindig is kedvelő Paul Schrader ebben a 2002-es darabban a kettős életet élő tévés személyiség, Bob Crane sorsát vette alapnak. Crane igazi amerikai golden boy volt aki a Hogan hőseivel robbant be az ország nappalijába, a családbarát külső azonban egy igazi megszállottat takart aki folyton új és újabb, egyre furább élvezeteket hajszolt, egyre vadabb bulijait pedig egy bizonyos John Carpenter (NEM a horrorrendező!) videózta. Tipikus halivúdi sikertörténet a maga ürességével: a hétköznapi ember azt hinné a végtelen pénz és még végtelenebb punci = földi mennyország, de emberünk (mert hősünknek azért nem nevezném) példája abszolút elrettentő, szó szerint semmi nem volt elég neki bár mindene megvolt, addikcióját két házassága bánta és végül úgy halt meg ahogy az ilyenek szoktak: magányosan egy noname hotelben, egy újabb noname numera után, hogy konkrétan ki ölte meg az sose derült ki (lásd még: David Carradine). Szomorú sorsa mintegy intő példa mindannyiunknak hogy maradjunk a heteró-sekszuális pornónál ÉS AZ ALKOHOLNÁL, a végső tanulság pedig valami olyasmi lehetne hogy aki folyton keres valamit az már maga se tudja, mit akar. Greg Kinnear okés, de a show-t ellopja előle Willem Dafoe aki szokás szerint rémisztően jó a dokumentátor-voyeur Carpenterként. Lars von Trier történetével szemben ez jóval rövidebb, ütősebb és végülis szomorúbb, mert valóságos és prófétikus: a technika ami akkoriban egy szűk elitnek volt hozzáférhető, ma már ott van mindenki telefonján – és nagyon sokan használják ugyanarra amire Bob Crane. Este nyolckor kezdik a Cinemaxon de ezt inkább egyedül nézze mindenki: a belső démonok megfilmesítése nem könnyű feladat és még annál is nehezebb néznivaló, itt pedig tökéletesen sikerült megoldani (ellentétben mondjuk a vólsztrítfarkasával).

Ismétlés, de ajánlott:
...mert a Berlin felett az égből sosem elég, és most egy kis előszót is kapunk mellé 22:47-kor, pedig jó bornak nem kell a cégér, a szerelemre vágyó és ezáltal a halandóságot is bevállaló angyal története örökérvényű és megunhatatlan: a várost kettéosztó fal leomlott, Bruno Ganz az ifjabb generációknak mindörökké egy mém marad, mi viszont minden egyes megtekintésével gazdagabbak leszünk, most épp az M5-ön. Ami kiemeli a többi berlines cucc közül az az hogy Wenders rondaságában is szépnek mutatja a kettéosztott várost és szeretettel közelít az emberekhez. Önmagát játszó Peter Falk, agyalás történelemről és érzelmekről, háborúról és szerelemről, Nick Cave és társai zenéje...mi kell még?

Kis hírek a nagyvilágból:
Obamát Twitteren oktatták ki emberi jogokból: „Egy skót komikus hívta fel a figyelmét egy érdekes ellentmondásra.” – Remélem a demokrácia és a szólásszabadság nevében már családostól ledrónbombázták!
Gumicukor - György herceg kihívóra talált Shakira gyerekeiben – Nahát, akkor innentől mégis választani fogják a királyt? Ismeretlenül is Shakira gyerekeire szavazok!
Pedofilokat kezelnének VR-ral: „Csak vigyázni kell, nehogy tippeket adjanak nekik.” - Hát igen, ezek a peventív módszerek már a terroristák ellen is beváltak. Ja, nem.
karakán úr - Gumicukor - Justin Bieber: Az Instagram az ördögtől való - Nem hittem volna hogy valaha is egyetértek vele bármiben, de kénytelen vagyok: IGAZA VAN, remélem lesz annyira tökös hogy a faszbúkról is kimondja ugyanezt!
élet - 17 szörnyű rém, akikkel nem csak a gyerekeket riogatják: „A mumus neve bizonyára ön számára is ismerősen cseng, de vannak nála sokkal ijesztőbb szörnyek is a világban. Legalábbis a legendák szerint.” – Nem tudom mi lehet ijesztőbb a politikusoknál, lepjetek meg! És basszus megteszik: „Szintén a latin országokhoz köthető a Chupacabra, ami lényegében kecskeszívót jelent. Az elnevezés onnan ered, hogy a medveszerű, tüskés hátú bestia kecskék vérével igyekszik csillapítani mérhetetlen éhségét. Első észlelése 1987-ben Puerto Ricóban történt, de a későbbiekben többek között az Egyesült Államokban és Mexikóban is felbukkant.” – Őszintén remélem hogy Trump elsőnek a csupakabrákat fogja visszatoloncolni!
Kettős Mérce - „Egy kívánságom van, hogy ezt a Magyarországot túléljem” – Eridj akkor a Közel-Keletre, ott épp most születik a jogegyenlőség:
Engedné vezetni a szaúdi nőket a milliárdos herceg: „Szaúd-Arábia a világon az egyetlen ország, ahol nem vezethetnek autót a nők.” – ...és ekkor a femenek megszaggatták a ruhájukat, a nane és a fegyinfó tüntetéseket szervezett melyek hatására megindultak az anyahajók, felszállt az Enola Gay, és Amerika elvitte oda is a demokráciát. Ja, nem.
Olyan, mint Budapest, csak itt mindenki mosolyog: „Láttam már szebb és érdekesebb városokat, valami mégis mindig visszahúz Zágrábba.” – Én is szeretem Zágrábot, csak az ilyen hazaköpködő dumákat utálom nagyon. Költözz oda basszus és legyél zágrábibb az őslakosoknál...
kurir – Nálunk a Black Friday is tipikusan magyar lett – Ja, az a baj hogy nem fogyasztunk mint a birkák. Nap kommentje:

konrada 2016.11.29. 10:57:48
Ekkora fasság még az index címlapján is ritka...;)
Elsírja magát a szerző a magyar rögvalóságon, a nemzeti nyomoron, hogy nincs vevő se, aztán azon, hogy percek alatt nincs már áru sem...
... mindezekhez pedig egy olyan képet tesz be, amely a Black Friday őshazájában lőttek, és amiben egymás kezéből tépik ki az árut az emberek. ...biztosan azért, mert már csöngettek a zárórához, és nincs tovább pénztár...;)


CSÜTÖRTÖK, DECEMBER 8.:
MA
RX ÉS A VITA
0

One does not simply walk into the Alamo.

Talán érdemes:
Féléjfélkor egy sötét humorú majdnem-dráma a Filmbox Premiumon Thora Birch főszereplésével. A Petunia nem a növényről, hanem az ezt a nevet viselő terjedelmes(en gazdag) családról szól ahol mindenki küszködik a maga first world problemjével (drogok, alkohol és más addikciók), közben próbálja élni az életét, a szülők néha kissé túlságosan is mintha csak magukra gondolnának. Ha a forgatókönyvre is annyit áldoztak volna mint a látványra, talán több lehetett volna. Sznoboknak kiváló, a többiek valahol máshol keressék a szórakozást. Mondjuk itt:

Ajánlott:
Nyolckor
egy annak idején vitákat kavart '69-es vígjáték a Cinemaxon: egy mexikói tábornokon annyit heccelődnek a környezetében hogy első felindulásában nekifutásból visszafoglalja Alamót. Erre az ötletre még a dél-amerikai ország vezetése is visszakézből reagált, gyakorlatilag betiltották a filmet. Nem értem az indulatokat, főleg mert itt inkább a texasi büszkeséget parodizálják, plusz az Alamo-erőd ostroma is mexikói győzelemmel zárult annak idején (nem mintha az ottaniak tárt karokkal várták volna a stábot: tüntettek és megpróbálták megakadályozni a forgatást, de csak azt sikerült elérniük hogy a Cinecitta díszletei közé helyezték át). A Viva Max! max. annyira komoly mint a Canadian Bacon amiben pár lökött amcsi rohanja le Kanadát, és itt is olcsósítva oldják meg az inváziót: a parancsnoknak még kapóra is jön hogy kevés ember van alá beosztva, így legalább átslisszolhatnak a határon és autóbusszal, feltűnés nélkül utazhatnak el a műemlék-erődbe. Ha ez volt a fölháborodás oka, felesleges: a Nemzeti Gárda is pont olyan töketlennek van ábrázolva mint a "megszállók" (mindkét sereg fegyverrel, de töltények nélkül indul el), emellett a kialakult patrióta mítoszok ellentmondásaira is rámutat (a már említett ostrom végkimenetele, illetve hogy az akkori védőknek több közük volt a Texasi Köztársasághoz mint a ma ismert Egyesült Államokhoz), külön jópont hogy a csegevarás-fidelkasztrós ottani bölcsészek is megkapják a magukét. John Astint leginkább az Addams Family-ből ismerhetjük és itt is komédiázik, de a nagy meglepetés (nekem mindenképp) Peter Ustinov.

Gianna Michaels rovat:
Ki a legdögösebb filmes boszorkány?:
„Ez nem csak a temetőbe járás időszaka is, de a töklámpásoké és a boszorkányoké is. Itt az ideje eldönteni, hogy melyikük a legdögösebb!” – Gianna Michaels.
Aki számít Hollywoodban, biztos járt már Magyarországon – Mint mindjárt látni fogjuk, azért nem egészen: „Angelina Jolie, Brad Pitt és Matt Damon mellett több tucat sztár fordult meg nálunk az elmúlt tíz évben.” – Egyedül Gianna hanyagolja a rajongóit :(
Botrány: nagy mellű szépséget választottak ENSZ-nagykövetté – Nem, az a botrány hogy egy nem elég nagy mellűt választottak meg.
kimaradt jelenetek - Ekkora melleket sem láttunk még magyar tévésorozatban: „Ledobták a bombát, bevetették a nagyágyút, ezt nehéz lesz fokozni.” - Giannával tudnák, szerencsére ő nem szerepel gagyi magyar sorozatokban, mondjuk a Válótársakat miatta sem nézném. Nem volna egyszerűbb nem kerülgetni a kását és simán csak pornót adni ehelyett is? Úgyis mindenki csak STOHL ANDRÁS a csöcsök miatt nézi...
élet - Ha nincs egy buzgó anyuka, az insta legjobb fenekét sem ismeri meg a világ: „Mert ő fotózza az elsősorban emlékezetes domborulatairól híres Amanda Elise Lee-t.” – Gianna hátsójához képest csak kispályás...
Micsoda nő - Ashley Graham tetőtől talpig igazi nő - ...de Gianna MELLett labdába sem rúghat :D
Kocsis Korinna lett Európa legszebb nője - ...de a világ legszebb nője továbbra is Gianna Michaels. Sőt:
Ééééés az év legszexibb pasija a People szerint...: „...dobpergés.... aztán óriási meglepődés!” – ...mert a nemi egyenlőség nevében ez a díj is Giannáé!!4
táfelspicc - Már tudjuk, ki a legjobb magyar borász: „Hosszú évek munkájával érdemelte ki a díjat a szekszárdi szakember.” – Hmmm. Sekszárdi? Akkor bizonyára G.M. a monogramja :)))
nap képe - Ismert pornósztár fotózkodott Gyurcsány ferenccel - Nagyon remélem hogy nem Gianna volt az! Ja és a ferencet nem én írtam a címben kisbetűvel!
Találja ki, Hillary Clinton kit kezdett követni a Twitteren!: „A választások óta most először jelölt meg valakit.” - Lásd mint fentebb, ha Gianna azt akarja hogy 2018-ban is rá szavazzak, ne kokettáljon a baloldallal!44 négy
Gumicukor - Iggy Azalea: Végre elmondhatom, hogy díjnyertes a vaginám: „A szokatlan kijelentés annak kapcsán hagyta el a száját, hogy az Év nőjének választották.” – Ez esetben viszont Gianna az Év Énekesnője.
Colorcam - Te kinek adnád legszívesebben a Comet-gömböt? – Alapból Gianna Michaels-nek, a fenti infó után meg pláne.
Hírek latte macchiato mellé: ilyen egy nem vágykeltő nő Sarka Kata szerint – ...és ilyen egy vágykeltő nő szerintem:

0

VISZLÁT SZOMBATON!

 


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés