2016. 12. 17.
Az élet egy tindermese! (dec. 17-18.)
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Az élet egy tindermese! (dec. 17-18.)

 

 

 

 

 

 

SZOMBAT, DECEMBER 17.:
KEZDŐDJÉK A JÁTÉK!

0

I'm on that...:)

Havazással-fagyással közeledik a remélhetőleg fehér karácsony, na meg az ezzel járó minimálprogramokkal. Ma például – kiszórva az ismétléseket és a vállalhatatlanul rosszakat – mindössze két nézhetőség lesz, és az is csak

Talán érdemes:
Film+2, 23:25: A félelem játéka
– Másfél órás időtartamához képest eléggé csavaros krimi az igazságszolgáltatás tévútjairól. Egy menő fehér ügyész alkoholos állapotban elüt valakit, majd – miután értesítette a kórházat – hazamegy, de lelkiismerete nem hagyja nyugodni, főleg amikor megtudja hogy áldozata egy fekete férfi kocsijából került elő, holtan, pedig mikor utoljára beszélt vele akkor élt és könyörgött neki hogy ne hagyja ott. Elsőre győz a látszat: emberünk minden befolyását latba vetve tisztázza a fickót az emberölés vádja alól aki elvitte helyette a balhét még akkor is ha az a rendőrség szerint egy rég keresett sorozatgyilkos, csak hogy innentől az angol címben emlegetett Reasonable Doubt vegye át az irányítást... Egy rész nyomozósdi, egy rész tárgyalótemi feszkó – bár Samuel L. Jackson az utóbbi időkben néha ripacskodós önparódiába csúszott át még akkor is ha a neki alapból menő rosszfiúkat kellett játszania, itt egész jó, akárcsak Dominic Cooper a kétségektől gyötört jogász szerepében. Jóval előtte (fél nyolckor) egy másik másodcsatorán (HBO2) jön az Európai Filmdíj-átadás 2016-os kiadása ami elvileg múlt héten volt, talán adták is akkor, de volt elég egyéb műsor így nem kellett beválogatni – nem mintha most feltétlenül szükség lenne rá, mert akinek egy előre levajazott díjátadóra van szüksége ahhoz hogy tudja mi az aktuális jóság, az menthetetlen.

A seksz, a szipu rovat:
Gumicukor - Ki ez a jócsaj, és miért pátyolgatja egy híres pasi?:
„Ideje jobban megismerni Madison Beert.” – Hogy ki ez, azt LESZA nem tudom, de azt igen, miért támogatják: a neve miatt :DDDD
Rengeteg amerikai él antidepresszánsokon: „A gyógyszerhasználat meredeken emelkedik, a mentális egészség azonban nem javul.” – Na vajon miért... Bezzeg az alkohollal nincsenek ilyen problémák, EGÉSSÉG!
Kuba rummal fizetné ki a cseheket: „Száz évre elegendőt kapnak a kubai nemzeti piából, ha elfogadják az ajánlatot az adósságra.” – Bár óriási áldozat, de egye fene: ÁTVÁLLALOM, küldjék azt a rum-életjáradékot :)))
randi – Jött valaki, akiért megérte évekig szinglinek lenni: „Döbbenet: olvasónknak tényleg működött a Tinder! (...) Sokan szidják a társkereső appokat, de igazából pont ugyanakkora eséllyel találsz ott is normális fickót, mintha eldobsz egy követ a metróban. Szóval az én tündérmesém most nyáron kezdődött.” – Én úgy szeretek hinni ezekben a tindermesékben, ebbe is belekezdtem: „Addigra már kellőképpen ki voltam ábrándulva a netes randizásból, inkább csak 1-2 intelligens férfit válogattam rajta, akiknek meg is mondtam, hogy csak egy kellemes beszélgetésre vágyom és semmi szexre. (...) Így találtam rá egy elég különleges fickóra, aki külföldi, csak 5 napra jött lazítani, pszichológus, énekes-dalszerző és elvált, többszörös apa civilben. Gondoltam, ez a sztori megér egy estét. (...) Aztán együtt töltöttük a következő összes napot, szexmentesen, de csókolózva, romantikusan. (...) Életem legromantikusabb pillanata volt, amikor a parkban, az előző napokban nekem írt dalt egy szál gitárral elénekelte nekem. Pontosabban csak hittem, hogy az volt, mert azóta is egy csodálatos távkapcsolatban élünk (...), havonta 5 napot töltünk együtt, skype-olunk, és egyre szerelmesebbek vagyunk egymásba. Adtam egy éves határidőt a kapcsolatnak, de jövő nyáron a tervek szerint költözöm az ő országába, ha nem is egy városba, de legalább közelebb hozzá. A slusszpoén, hogy a párom abból az országból származik, ahova évek óta vágytam és szerettem volna egy-két évet élni. A kapcsolatunk pedig őszinte, egyenes és napról napra fejlődik.”MUHAHA. Véletlenül külföldi, véletlenül pont abból az országból ahova ki akarsz vándorolni... Ez igen, ilyen egy „őszinte, egyenes és napról napra fejlődő” kapcsolat :DDD
Szerelem – randi – Pornósztárból tisztes feleség lett egy thaiföldi lány – Valamiért az volt az érzésem hogy ez is csak olyan sikersztori mint a tinderrandis, és tényleg: „Nong Nat 31 évvel ezelőtt Kejsarin Chaichalermphol névvel született (...). A thaiföldi lány hatalmas népszerűségnek örvend az interneten, úgyhogy a rajongók teljesen kiakadtak, amikor bejelentette, hogy visszavonul. A visszavonulás oka pedig az, hogy 2012-ben férjhez ment egy 70 éves amerikai milliomos építészhez, és most készen áll arra, hogy a beteg férfi mellett elkötelezze magát.” – Bizonyára egy halálos beteg gyári melós mellett is ugyanilyen önzetlenül kötelezné el magát, és a milliomos egészségét is csak kímélni akarja azzal hogy továbbra is másokkal dug. SEEMS TOTALLY LEGIT!
& - Ez a hűség-dolog nem működik nálam: „Szemét vagyok, érzelmi selejt, lelki nyomorék?” – A fentiek után, és röviden? IGEN.
Kölcsönből nyitottak bordélyt Bécsben: „Először csak a nő dolgozott a testvérével, majd 50 magyar nőt vittek ki a stúdiókba.” – Most hol itt a baj? Cukrászdát nem nyithatott mert ahhoz nem volt képesítése, maradt a legősibb mesterség:
Így élnek a prostiként dolgozó édesanyák (18+): „Döbbenetes dolgok kerültek napvilágra” – Jaj, ez egyszerűen borzalmas! Édesanyák kényszerülnek prostituálódni azért hogy a gyereknek mindene meglegyen! Szerencsére az új generáció is van ilyen önfeláldozó:
élet - 311 millióért árulja szüzességét, hogy a szülei ne kerüljenek utcára: "Aleexandra Kefren úgy tervezi, hogy a legmagasabb licitet ajánló férfinak adja oda magát, de 850 ezer fontnál kevesebbel (ami átszámítva egymillió euró, vagyis 311millió forint) nem érné be. Az aktust februárig szeretné letudni, mert szüleinek akkor kell elhagyni otthonukat. A másik célja egyébként az, hogy összeszedje a pénzt az Oxfordi Egyetemen tervezett tanulmányaira." - Hát igen, a tanulásvágy, a segíteni akarás...
r  - Egy negyvenes szex-munkás vallomása: „Öt évvel ezelőtt mikor kezdtem, még megkerestem havi 800.000 forintot is." - MUHAHA, tisztára mintha a Cédát hallanám a Faludy-Villonból :DD És ha mondjuk ha tanulás helyett nem a testéből élt volna akkor azt is tudná, miért keres most kevesebbet, a felvilágosítás így a Nap kommentjére marad:

smartdrive 2016.12.08. 13:53:05
mondom a megoldást: 5 éve még 5 évvel szebb voltál. azért kerestél többet


VASÁRNAP, DECEMBER 18.:
NAPOK TÁJÉKÁN

0
Earl nincs a képen.

Talán érdemes:
M2 / Petőfi TV, 21:05
– A korcserés vígjátékoknak szezonja volt az utóbbi időkben, 2012-ben (kicsit lemaradva) már a franciák is előálltak a magukéval, Camille története annyiban más mint a Hirtelen harminc és társai hogy itt nem egy kamaszlány felnőttségi kívánsága teljesül hanem egy iskolai szerelmével élő háziasszony utazik vissza az alkohol hatására a széteső házassága előtti időkbe, tizenhat éves korába, de már negyvenéves gyerekes anyaként, aki tudja hogy leendő életetársa huszonöt év múlva egy fiatalabbért ott fogja hagyni. A nagy kérdés itt is az lesz hogy elköveti-e ugyanazokat a hibákat ő is meg a férje is amik ama időutazós szilveszteréjszakáig vezettek, és hogy sikerül-e azóta meghalt szüleivel is beszélnie mindenről amiről kell. A mai franciázások hibáitól mentes, szerethető komédia aminek azért az élet komoly oldaláról is van mondanivalója. Az országnál maradva háromnegyed tízkor egy Boris Vian-adaptáció az M5-ön. A Tajtékos napok ha jól emlékszem csak példaként szerepelt eddig, márminthogy milyen nehéz is az író műveit feldolgozni, és tényleg. Michael Gondry a kliprendezőkből lett nagyfilmesekre jellemzően bevet mindent, ötlet,-és vizuálorgiája szélsőséges érzelmeket vált ki a nézőből: vagy nagyon bejön neki, vagy nagyon nem. Az alapot ofkorsz megint a szerelem szolgáltatja, egy gazdag fiatalember épp csak belekóstolna a boldogságba mikor feleségét leteperi a betegség, de ebben a világban még ez is teljesen szürreális: a nő mellkasában lótuszvirág kezd nőni és a férfinak kell elhárítania a veszélyt. Mindez csak lehetőség az elborult fantáziák megvalósítására amik csak addig hatnak agyamentségnek amíg nem úgy kezeljük őket mintha egy fura szemüvegen át néznénk a világot, mert onnantól teljesen logikus lesz a sétáló autó, a koktélzongora meg a többi. A legegyértelműbb párhuzam csak jóval a megtekintés után esik le a nézőnek: Terry Gilliam az aki ilyesmi látványtúladagolással él, és Gondryhoz hasonlóan a CGI helyett ő is jobban szereti a barkácsmegoldásokat – és neki is azt szokták felróni hogy mindez háttérbe szorítja a történetet.

Ajánlott:
Még mindig az élet dolgait boncolgatva 21:20-kor a tavalyi év egyik legnagyobb meglepetése, az Én, Earl és a csaj, aki meg fog halni vár minket az HBO2-őn. Még azt se lehet mondani hogy készítői zsákbamacskát árulnának (lásd a címet): tényleg „csak” annyi történik hogy súlyos beteg gyerekkori barátnőjéhez anyja noszogatására átmegy beszélgetni egy srác aki egész addig inkább a bezárkózást választotta az emberi kapcsolatok terén. Talán mind voltunk hasonló helyzetben amikor játszani, beszélgetni „kellett” másokkal akik szintén nem nagyon akarták, na itt is így vannak vele, de a kezdeti zökkenők után kettejük között elindul valami ami főleg a fiúban fog egész életre ható tanulságokat hagyni. Ha választani kéne a nyilvánvaló párhuzamot kínáló Csillagainkban a hiba és eközött, én az Earl-re szavaznék, nekem őszintébbnek hat, ja és sznobok figyelem: a zenéért egy bizonyos Brian Eno felel. Abban a korban ahol szuperhősök, trágár vígjátékok, legómozik meg lejárt szavatosságú remake-ek célozzák a pénztárcánkat, mindig jó egy ilyen üdítő kivétel. Ha már itt tartunk:

Év filmje rovat:
Két órát hallucináltunk a moziban
– Nektek ezért be kell mennetek a moziba? Ti szegények... – „Lenyűgöző látványvilágot alkotott a Marvel az új filmjében. Doctor Strange a következő Vasember.” – Már majdnem leírtam hogy Év filmje, de rögtön alatta ezt olvastam:
Filmbook – A Marvel idei utolsó támadása az év csalódása: „Összelopkodott és sután fércelt forgatókönyv, újrahasznosított vizualitás, félbemaradt történet, elkótyavetyélt főgonosz.” – Vagyis: mégiscsak ez az Év filmje!
Hat hétig írták, hétszer vágták újra, mégis szar lett - őszinte előzetes a Sucide Squadhoz – ...és az Indexen anno még így is Év filmje lett. Wait, a challenger appears:
Nem spóroltak a látvánnyal a Zsivány Egyes új előzetesébenMAGYARUL: egy év múlva erről fogjátok azt írni amit most a Suicide Squad-ról.
stenk – a hét lemeze – Megtaláltuk a közelmúlt legirritálóbb magyar lemezét: „Egy identitászavaros katyvasz az egész, a magyar Dark Side of the Moon viszont tök szórakoztató.”Év lemeze, már csak a címe miatt is!! A Kolin meg pont azért Év lemeze, mert annyira irritáló:
A film, ami elüldözte a nézőit: „A premier plánban mutatott szexjelenetet és a szülést kibírták, de ami utána jött, az már sok volt.”Év filmje csak a közönség hülye hozzá!44
Kritika – Megvan az év legjobb magyar filmje: „A martfűi rém egy izgalmas, sötét, erőszakos sorozatgyilkosos thriller. És sokkal több ennél.” – Azaz csak lenne, ha nem tűnne fel megint egy trónkövetelő:
Fliegauf Bence filmje kapta a fődíjat a minszki filmfesztiválon: „A Liliom ösvény első magyar filmként nyerte el az Arany Listapad díjat.”Évezred filmje, be se mutassák itt nálunk, mi magyarok meg sem érdemeljük! Vetítsék csak ott a minszki tajgákon...
kötőszó – Ilyen lett a Wellhello-filmÉv filmje, megmondták a hivatásosak is:
Kritika – Ez lehet a kedvenc diáknapi filmünk – Mivel én sose jártam iskolába, ezért én LESZA majd csak hétfőn, addig is nálam ez lesz az Év filmje.
Régen láttunk ennyire ostoba filmet – Ne szépítsük: Év filmje ez is, meg a Tapló Télapó 2. is:
kritika – A film, ami után garantáltan nem megy többet moziba: „Azt gondolja, látott már szar filmet? Úgy érzi, el tudja viselni a fingós, hányós poénokat, sőt még kacag is? Ön szerint nem létezik virtuális agyműtét? Muhaha.” – Pedig már azért megérte elkészíteni az Év filmjét hogy megszülethessen az Év kritikája.
Magyarországon a menny, ahová nem vágynak: „Indonéz szuperprodukciót forgattak Budapesten és Szentendrén, a film előzetesében rengeteg helyszínt lehet felismerni.” – ...és az Év filmje örömére megint sikerült egy jót magyarozni. De még ezt is sikerült fokozni:
Magyar katonákat lőttem halomra az olasz Alpokban: „A Battlefield I tisztességes iparosmunka, de az I. világháború pokla sem elég a sikerhez.” – Szegény Kritikus Úr unatkozik, pedig honfitársait irthatja az Év játéka keretében. Nincs mese, ki kell rakni őt is a valóságba amiről elfeledkezett:

hunorka-3 2016.11.11. 21:41:56
A dédnagyapám ott lett hősi halott a dolomitokban!

VISZLÁT HÉTFŐN!


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés