2016. 12. 19.
Bi-Polar Dear. (dec. 19-20-21-22.)
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Bi-Polar Dear. (dec. 19-20-21-22.)

 

 

 

 

 

 

HÉTFŐ, DECEMBER 19.:
AZ ÜVEGÁLLÓ HERCEG HÁZA

0
Szabad egy pillangózásra?

Talán érdemes:
Cinemax 2, 20:30: A pillangók szabadok
– ...és a szerelem vak, de az igazi látássérült itt egy fiatal srác, mellé költözik a kitörni vágyó színésznő akivel rögvest össze is bútorozna ha nem állna boldogságuk útjába a fiát széltől is óvó mama aki rossz szemmel nézi gyereke függetlenségi törekvéseit és párjára is elkezd féltékenykedni (minden oka meg is van rá, Goldie Hawn 1972-ben még nagyon jó bőr volt). Elnézve Hawn-t ebben a színdarabból adaptált majdnem-kamaradrámában, szinte elfelejtjük hogy manapság legkevésbé a szerepeivel jut el hozzánk, annál többször az arc-átszabásaival :SSS A részletekért rajongók figyelmébe ajánlom hogy a Donnie Darko alkotói talán innen vették az ihletet (ami itt Donnie Dark). A hét első boxfilmje éjfél előtt öt perccel jön az anyacsatornára (Cinemax) a könnyen cikizhető című Üvegállúval amit Stallone legalább két szerepéből gyúrtak össze. A legegyértelműbb párhuzam természetesen a Rocky, de ott van még a Túl a csúcson is, mert itt is ebben a helyzetben van a főhős, azaz egy vesztes meccs után visszavonult, de barátnője mellől visszatérne a ring környékére (főleg hogy a vendéglője csődközelbe került), és ehhez egy sötét alak segítségét kéri. A gengszter azzal hitegeti hogy segít neki egy újabb éttermet nyitni, ő közben még egy fiatal sportolót is felkészít amikor beüt a csapás: hitelezés helyett rá akarnak kenni egy gyilkosságot, vagyis ami sima sport movie-nak indult, hamar átfordul némi noir-ba. Egyszernézősnek korrekt, bár a néző jóindulatával kissé visszaélnek a készítők: hogy a leghíresebb ökölvívót reciklálják az még OK, az már nem annyira hogy a zenéjével is ezt teszik (viszont pluszpont jár az ex-New York Dolls-os David Johansen beválogatásáért és azért is hogy a Dolls egyik száma is felcsendül). A kilenckor kezdett Igazság nyomában címéből ítélve egy JCVD-akciózás is lehetne a Filmcafén, pedig ez csak a szokásos heti politizálós szomorkodás a békétlen világról (bonyolítja a dolgot hogy 2013-ban ugyanezzel a címmel egy krimit is leadtak). A húzónév itt Colin Farrell, a helyszín és időpont a nyolcvanas évek meg a kurdok világa (akik azóta se kaptak önálló területet Törökországtól). Itt állomásozik két fotóriporter akik legszívesebben húznának haza a kegyetlenségek láttán, de az igazi sokkot az orvos okozza nekik aki a sebesülteket kezeli, a menthetetlenek szenvedéseinek pedig véget vet. Miután egyikük hazamegy (és eltűnik), ottmaradó társa (Farrell) megsérül egy robbannásban, szerencséjére elég erősnek találtatik hogy éljen – csak hogy otthon végül kijöjjön rajta minden stressz ami addig érte, felesége pedig pszichológus apjához (Christopher Lee) fordul hogy segítsen feldolgozni az eseményeket.

Hétfő? #LESZAROM.
...the Oligarcha Edition.
menő lakásom – Eladó Margaret Thatcher háza: „Az egész házban hét hálószobát és hat fürdőt találsz és rongyos 12 milliárdért elviheted ezt a palotát”- Csak azért megvenném hogy mindent leszarhassak benne ^^
Nézze meg a sztárok őrülten fényűző otthonait! – Azt most nem, viszont LESZAROM.
Elképesztő luxusban élnek az angol fiatal milliárdosok: „FOTÓK!”MINIBÁR Minimálbérből SZAROM LE őket.
kívül tágasabb – wOw! – Így mulatott az elit a 80-as években: „A brit felső tízezer mindig is tudta, mitől döglik a légy.” – Én már akkor is leszartam őket.
Aranyélet – Gumicukor – A szép celebgyerekeknek csak egy ugrás a Chanel – Nekem meg csak egy ugrás a SUGÁR LESZAROM.
Minden céges buli elbújhat a Clooney-féle csapatépítő mögött!: „Tequila, golf alkonyatkor, röplabda, tűzijáték...” – Így kezdődik egy GANGB LESZAROM.
Gumicukor – Ön nem ismeri őket - pedig híresek, és milliókat keresnek: „Tinisztár gyorstalpaló következik - nézze meg, kinek a koncertjére kell jegyet vennie, ha ön is trendi és menő akar lenni az Y generáció korában.” – Heteró vagyok meg öreg is az ilyesmikhez, úgyhogy csak LESZAROM az összeset.
g – Nagymenők luxus testvére – A bátyját is LESZAROM.
Szanaszét törtek egy vadiúj Jaguart a III. kerületben – ...és emellé most még én is LESZAROM :)
élet – Ne higgye, hogy Teheránban nincsenek gazdag kölykök az instán: „Mert nemcsak a medencés bulikban járnak az élen, hanem a pénzen járásban is.”MAJD ELVISZIK ODA IS A DEMOKRÁCIÁT AZTÁN LESHETNEK MINT HAL A SZATYORBAN Ne higgyétek hogy nem SZAROM LE őket...


KEDD, DECEMBER 20.:
ENGEM TÉKOZZLOBSTERRÉ VÁLTOZTATOTT

0
...de már elmúlt.

Talán érdemes:
...de csak ha nincs herótunk az alienektől és remake-ektől, a Cloverfield Lane 10 ugyanis látszólag ott folytatja ahol az eredeti abbahagyta, de hamar nyilvánvalóvá lesz hogy itt csak másodlagos a Földet letaroló szörny, igazából a közelmúlt pincébezárós eseteit vették alapul a folytatáshoz. Aki arra számít hogy megint a vészhelyzetekre készülő preppereket (és ezen keresztül a férfiakat) démonizálják az nyert: nem egyértelmű hogy az eszméletlen nőt (és a mellette ébredő férfit) tényleg megmentette-e a világösszeomlástól vendéglátójuk vagy csak simán elrabolta őket ahogy arra számtalan példát láthattunk a hírekben. Mindez másfél órára elég is lenne, dehát majd' 105 percig nyújtják. Állítólag a meglepetés volt a cél, ezért nem is promózták, ez annyira jól sikerült hogy meglepetésszerűen elment mellettem (is), vagyis nem csak a forgatást sikerült titokban tartani hanem a bemutatót is. Tartalma mellett a leadási időpont sem túl csábító: éjjel fél kettőkor kezdik az HBO-n, de ne aggódjatok, még így is ez az Év filmje:

filmérték - Az év filmje és kész: „Hát nem furcsa, hogy a Cloverfield Lane 10 létezéséről pár hónapja még nem is tudtunk?” – Nem, az a furcsa hogy LESZA na akkor az Év filmjére egy Év kommentje-candidate:

pavor nocturnus 2016.05.09. 15:43:52
Whiplash... aha... talán csak azt tudná mondani izgalmasabbnak... aha, a Whiplash... azt biztosan... mer' az aztán, hűha egy film volt, a Whiplash... az igen! a Whiplash... az tényleg nagyon ott volt!
Nos... Ettől az összefüggéstől veszítettem el minden érdeklődésemet a most ajánlott film iránt, pedig a korábbi kritikák alapján még adtam volna esélyt neki... De a Whiplash... az azt hiszem helyre tett bennem mindent...

Nyolckor Yorgos Lanthimos újabb dobása a Dogtooth után a Cinemaxon. Bár a Homár a párkeresésről szól, de nem úgy ahogy azt homofóbok esetleg első blikkre elképzelnék: egy jövőbeli világban, azon belül is egy Hotelben az Építésznek (ismétcsak Colin Farrell) negyvenöt napja van társat találni válása után, ha nem jár sikerrel, rákká változtatják (vagy bármi mássá amivé kéri, csak ember nem lehet innentől). Az effajta embertelenséggel szembeni "alternatíva" sem az, az erőltetett házasságok ellen lázadó erdei vadak a másik szélsőséget képviselik, náluk már a flörtölésért és csonkolás jár (egész biztos nem Szaúd-Arábiában vagyunk?). Az idő fogy, az Építész pedig nem akarja a tengerfenéken (vagy ami még rosszabb: mások tányérján) végezni, így akár még egy érdekkapcsolatba is belemenne a túlélésért, de vajon érdemes-e hazudni valakinek, vonzalom nélküli kapcsolatban élni, és ha igen, képes lesz-e rá? Kb. ilyen lenne a számtalanszor kiparodizált nemzeti párválasztó Terry Gilliam és David Lynch közös dirigálásában, bár tudtommal a direkt állatkínzásig egyikük se ment el (ellentétben Lanthimosszal), szóval inkább fekete, mint komédia, de egye fene, Rachel Weisz és John C. Reilly kedvéért talán én is belenézek (mindenki más úgyis Léa Seydoux miatt fog így tenni).

Konteó rovat:
...mert már régen volt.
urbanista - A chamtrail az igazi veszély! - figyelmeztet a hirdető – ...és milyen jól teszi! Ezt minden hirdetésbe be kéne rakni.
Az év legfurább felhőjét fotózták Japán felett: „Gömbformájú, nehezen kategorizálható, gyorsan megjelenő, aztán eltűnő felhő volt az égen.” -Ó, csak a HAARP gyakorlatozott, amúgy meg inkább gömbfelhőket fotózzanak Japán felett mint gombafelhőt, a kemtrélről meg a még durvább dolgokról nem is szólva:
Vegyi köd lepte el egy kansasi város utcáit: „Négy iskolát evakuáltak, az utakon nem lehet látni a ködtől. A lakók klórszagot éreznek.” - This is Umbrella Corporation, welcome to Raccoon City!
Amerikában a busznak is füle van: „A rendőrségnek el kell távolítania a New Jersey-i vonatokra telepített poloskáit.” – Nyilván azóta már el is távolították és nem cserélték le új, nehezebben felfedezhető berendezésekkel. Nyilván!44 négy
Még durvább lesz a tömeges lehallgatás a briteknél – ...de ennek ellenére továbbra is Magyarország a Zelnyomó, mert a brit és amcsi lehallgatás az demokratikus ^^
Új-zélandi cég szoftverével hallgatják le a fél világot: „A brit titkosszolgálat is az Endace technológiáját használja.” - ...ami annyira nem Új-zélandi hogy eredetileg Svájcban kezdte az ipart, csak az Unió regulái miatt költözött külföldre. Niiiice!
Meghalt a színész, aki megölte Brandon Lee-t – ...nyilván véletlenül, ahogy Brandon Lee is. És most nem Michael Massee-re célzok aki TÉNYLEG véletlenül lőtte le Lee-t, hanem arra aki megrendelte ezt is meg az apja kicsinálását is. Persze van még egy lehetőség:

Tepertő005 2016.10.27. 09:47:49
Nemrég Gideon, most meg Mókás. A Holló visszatért?!

Hófehérke a szexizmus szálláscsinálója: „Egy brit tanárok körében népszerű segédanyag szerint a Disney-rajzfilmek a szexizmust és a családon belüli erőszakot népszerűsítik.” - Dehát ezt már minden jóravaló konteós tudta eddig is, ahogy a Disney egyéb nagytestvérkedéseit is:
Titokban, cipőjük alapján követné látogatóit a Disney: „Rejtett kamerákkal és robottal fényképeznének.” - Nahát, megint valami amit a konteóoldalakon előbb olvashattunk! Hogy mik vannak!
Hiába darabolták fel a gyerekrablással gyanúsított krokodikokat: „A kétéves kisfiút elragadta a Disney egy aligátora, de egyik elfogott állat gyomrában sem találják.” - MAGYARUL: feláldozták.
Neil Patrick Harris kopaszra borotválta a fejét – Ajjaj, Britney-nél is így kezdődött :SSS
Kórházba került Kanye West – Úgy látom nem én vagyok az egyetlen akinek beugrott a valós ok:

0


SZERDA, DECEMBER 21.:
A RECEPT RABJAI

0
The return of the Medve.

Talán érdemes:
Az ételt-életet összekötő alkotások külön fejezet a Csokoládétól a Sült zöld paradicsomig (vagy a blogba is beválogatott Ramen Girl-ig), és hát ma este fél kilenckor is erre kapunk példát egy japán dorayaki-árus és a nála munkát kereső asszony történetével a Cinemax 2-őn aki igazi különlegességgel főzi meg meg leendő munkaadóját. A dorayaki félig palacsinta, félig sütemény amihez elengedhetetlen az „an”, ez az édes-babos zselészerűség, és a nő a sokadik visszautasítás után ebből hozza el a sajátját ami természetesen sokkal finomabb mint az általában használt előregyártott késztermékek. Az árusnak ezen kívül ott van még egy iskoláscsaj vásárlója is, e három ember között szövődő ismeretségek adják a történet gerincét. A Remény receptje legtöbb távol-keleti társához hasonlóan lassú, de meghálálja a figyelmet TALÁNSPOILER és emberi hangon szól például a leprásságról is TALÁNSPOILER VÉGE, úgy ahogy én szeretem, vagyis erőltetett prédikálások nélkül. Más. Ahogy az év vége felé haladunk, úgy mutatják be 2015 nagy dobásait, így kilenckor a Visszatérőt is az HBO-n ami végre meghozta DiCapriónak a bűvös szobrocskát, pedig története kb. annyi hogy a régmúlt Amerikájáan egy elszánt pasas átvág a vadonon hogy megfizessen őt hátrahagyó társának többek közt a fia haláláért is, közben sokat szenved és nélkülöz, de mivel már a cím ellövi a befejezést, sok meglepetésben nem lesz részünk a két és fél órás időtartam alatt. OK, a tájak szépek és eddig még soha nem ábrázolták ilyen megkapóan a természet kegyetlenségét, de ha tíz év múlva eszünkbe fog jutni, az csak az Oscar miatt lesz, ellenben ha DiCaprióra gondolunk tíz év múlva, legkevésbé a Revenant fog beugrani (ahogy Inárritunak is vannak jobb rendezései). Én amúgy a jogegyenlőség nevében a medvének adtam volna az Oscart de legalábbis Leótól elvártam volna hogy meghívja a díjátadóra! Most miért, ha valaki egyszerre indulhat a férfi meg a női Oscarért, miért pont egy medve ne kaphatna?! És mikor ismerjük meg végre a történetet az ő oldaláról is?! Biztos kötöttek valami egyezséget amiért nem ölte meg a férfit (ne feledjük, Leo a Titanic-ban pont kihűlés miatt halt meg)!

A természetet visszavágják :( rovat:
Vegán étrendje miatt halt ki a barlangi medve
– Tanuljunk a példájából: innentől DICAPRIÓT DICAPRIÓVAL húst hússal!
Az öreg japán horgász lekaratézta a rátámadó medvét: „A feketeöves nyugdíjas felvette a harci alapállást, és villámgyors akciót indított a japán hegyekben.”Miért csinálod ezt, halász?! Hagyd abba, hallod?!!
rec – Hatalmas maflást kapott a kenguru, egyből odébb állt: „Rátámadt a kutyára. Többet nem fog.” - ...pedig eddig a kenguruk voltak a kiütéses győzelem mesterei :((( Az amúgy milyen hogy egy Origós blog nyúlja Recorder nevét, rövidítését meg logóját, miközben köze nincs a zenéhez?
Vaddisznót gázolt halálra a Tour hőse: „A bringás Sean Kelly megúszta a lejtmenetet.” - ...de mivel több kerékpáros van mint vaddisznó ezért én jobban örültem volna ha az áldozata éli túl.
Karácsonyi rémálom: összemennek a rénszarvasok – Akkor innentől a Télapó manói fogják kihordani az ajándékot? o_O
Zsákokban dobtak át ezer teknőst a zöldhatáron a csempészek: „A kiszáradt és éhes állatokat határrendészek találták meg Tiszaszigetnél egy bokorban.” – Ugyanazt a büntetést az elkövetőknek amit az embercsempészeknek!
Állatkínzás lvl 19789: ragasztót öntöttek egy cica szájába és orrába – Na, én meg ugyanezt tenném azzal aki ezt tette, utána még benzinnel is leönteném és meggyújtanám.
Fogvatartott egy méhet, és rettenetes dologra kényszerítette: „A túszul ejtett rovarnak végig kellett néznie a Mézengúz c. rajzfilmet.” – Ebbe én simán belehaltam volna, ha nem a filmbe akkor abba hogy elfogy a levegő a befőttesüvegből...
ma is tanultam valamit – A szovjetek fel akarták olvasztani a sarkvidéket, ez Kennedynek is tetszett – Hát ha úgy vesszük, végülis megcsinálták, csak időbe került:
Leolvad Grönland monoton mesevilága: „Sébastien Tixier francia fotós egy hónapig járta a sziget jeges tájait, hogy megmutassa, miképpen alakul át gyerekkorának mesevilága. Fotói első látásra furcsán idillinek tűnnek – de ez a világ épp most tűnik el.” – Nem akarom tudni hova lesz az a temérdek víz :SSS
Norvégia levadászná a farkasai kétharmadát – ...de azért szerencsére van jó hír is:
Mégsem ölik meg az amerikai vadlovakat – ...nagyon helyesen, mert kevesebb vad ló van mint hülye amerikai!


CSÜTÖRTÖK, DECEMBER 22.:
A LEGYEK FEGYELME

0
Uraim, csak Fidelmezetten!

Talán érdemes:
Tíz előtt tíz perccel
egy 2016-os séta az élet vadabbik oldalán a Cinemaxon ami garantáltan elveszi az emberiségbe vetett hitünket: egy jószándékú hajléktalannak pár újgazdag kölyök jó pénzt kínál némi szó szerinti utcai harcért, ő pedig belemegy a dologba, de van valami amit nem vállal be, például megverni egy öregembert – és addigi támogatói erre bedühödnek... A végkicsengés azért nem annyira negatív de még így is egy kényelmetlen pillantás a lélek bugyraiba. Könnyű lenne elítélni azt akinek annyira szüksége van a lóvéra hogy a vele azonos mélységekben levőket üti ki, de az igazi gonosz természetesen az aki ezt a mocskos játékot kitalálta, aki pedig a Kartonharcost túl pesszimistának tartja az bizonyára nem hallott még a Bumfights-ról ahol hajléktalanok meccseit "közvetítették". Talán kiegyenlítendő mindezt a komorságot, hősünk közben egy égési sérüléseket szenvedett lány naplóját olvassa - de a Cardboard Boxer még ezzel a kicsit erőltetettnek ható szállal együtt is mentes attól az álszent együttérzéstől amivel nálunk a jóllakott aktivisták heccelik a hómlesszeket az alanyi jogon járó lakhatás meg alapjövedelem követelésére, inkább arra helyezi a hangsúlyt amiről mindenki szeretne elfeledkezni, éspedig hogy bárki kiköthet az utcán és pont ezért nem fogják azok megnézni akiknek meg kellene. Ugyanitt maradva hajnali kettőkor Pat Conroy könyvéből készült katonai thriller, példaként arra hogy az iskolai zaklatás nem ér véget az általánossal: a Fegyelem urai egyetemének legjobb tanulói kipécézik maguknak az első fekete diákot és egy túlsúlyos fehér srácot. Utóbbit sikeresen öngyilkosságba is hajszolják, a másikra viszont (feljebbvalója kérésére) odafigyel egy osztálytársa aki úgy dönt hogy nyilvánosságra hozza miket művelnek a kopaszokkal a rangidősök. Megint más: jobb időben is leadhatnák a Május első hétfőjét mint december közepén negyed tizenegykor, de ha már így alakult, essünk neki: ez az HBO-s doksi annyira first world problem hogy hajjaj, a Met-gálával egybekötött divatbemutatón egymásnak adják a kilincset a hírességek és celebek, a cél az Alexander McQueen-re emlékező 2011-es esemény felülmúlása és ehhez Kínát hívják segítségül. Közben persze (mivel a helyszín a Metropolitan) vitáznak egy kicsit arról hogy művészet-e az amit csinálnak (szerintük nyilván az), és hol van a helye. Még ha szarunk is a divatra (ahogy én is teszem), és ha néha nicsit súl sokat is gondolnak magukról az itt szereplő divatdiktátorok, akkor is jó tudni hogy mennyi munka is van amögött amit mindannyian leszarunk mert nincs rá pénzünk vagy simán csak nem érdekel minket - ez esetben meg azért érdemes a figyelmünkre mert igazolja az összes előítéletünket (például hogy mennyire felszínesnek kell lenni egyes szervezőknek ahhoz hogy Kínát Japánnal összekeverjék).

Kis hírek a nagyvilágból:
Lezuhant és meghalt a csapat zöme, megbüntették őketNAGYON HELYES, a szabály az szabály, be kell tartani!!!
Nagyon furcsán viselkedett egy idős amerikai, ezért a rendőrök agyonlőtték: „Zsebre dugott kezében feszület volt, nem fegyver.” – Emlékszünk még a No Hesitation céltáblákra? Na azért.
Egy éve nem dobott ekkorát az ISIS: bevette Palmürát: „Óriási blamázs Putyinnak, aki korábban kedvenc karmesterét is elküldte a romvárosba. Friss: vegyi fegyvert is bevetettek.” – Kedveseim, asszem ideje lenne eldönteni hogy kinek is drukkoltok.
Pomponlányokból is lehet olimpikon a budapesti játékokon: „A cheerleading olimpiai sport lehet 2024-re.”TÁMOGATOM, hisz' már az ókori Görögországban is hagyománya volt a cheerleaderkedésnek, és ez egy komoly sport!!!
life  - Jogsi csere Dubaiban: „Azt hiszed Magyarországon nehézkes az ügyintézés?” - Szerintem csak örülj hogy élve megúsztad:
Elképesztő dolgot művelt egy szaúd-arábiai nő a nyílt utcán fényes nappal: „Hosszú színes szoknyában és kabátban pózolt fejkendő nélkül. Fel is jelentette gyorsan valaki.” – ...és a femen-nane-fegyinfó szenthomárság máris szervezi a meztelen flashmobokat és slutwalkokat és Amerika is küldi az Enola Gay-t. Ja, nem.
Börtönre ítélték a román boszorkányokatNAGYON HELYES!! Én az inkvizíciót is visszahoznám!!!4 négy
kötőjel - Volt egyszer egy Aleppo: „Egykor pezsgő város, ma háborús övezet.” – ...hála a külföld által támogatott Arab Tavasznak. Érdekes hogy ezek a blogok amik anno a felkelőknek drukkoltak és amik most hullatják a krokodilkönnyeket, mélyen hallgatnak arról hogy Asszad "diktatúrája" idején volt az az általuk visszasírt ideális, "pezsgő" állapot :SSS
nagykép - Ahol szőke gyerekek szaladgálnak a gettóban – Na most ez egy kétszeresen is kontraproduktív cikk, egyrészt aki a calais-i Dzsungelhez hasonlót vár az csalódni fog mert szegényes, de rendben tartott portákat láthat, de az igazi vicc az hogy egymás után le tudják írni ezt: „A nyomor sokszor jelenik meg a faji/etnikai probléma álruhájában. De a dél-afrikai fehér gettók faji értelemben nem számítanak gettónak – ...és rögtön utána ezt: „(...) az apartheid káros hatásait kompenzáló pozitív diszkriminációs intézkedések és a 2008-as válság miatt az állami szférából és a magángazdaságból is egyre több fehér munkás került az utcákra (...), a sorozat kapcsán megszólaló Leigh du Preez, a Dél-afrikai Családsegítő Program (SAFRP) elnöke pedig a kilencvenes évek pozitív diszkriminációs előírásait hibáztatva állította: „A bőrünk színe miatt veszítjük el a munkánkat; azért, mert fehérek vagyunk.” – Basszus legalább átnéznétek a cikkeket drága cikkírók vagy eldöntenétek hogy épp milyen irányba vagytok elfogultak :SS
Másfél évig nem mosott hajat!: „Ez lett az eredménye - FOTÓK!”Nap kommentje:

demokra_CIA 2016.12.06. 09:29:57
Olyan zsíros már 2-3 nap után hogy zsíroskenyeret lehetne vele csinálni!
Nem várom meg, hogy lecseppenjen róla a zsír!


VISZLÁT SZOMBATON!

 

Kulcsszavak: LESZAROM

bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés