2017. 01. 14.
Nyúlszaltó (jan. 14-15.) + The Rest of 2016 vol. 4.
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Nyúlszaltó (jan. 14-15.) + The Rest of 2016 vol. 4.

 

 

 

 

 

 

SZOMBAT, JANUÁR 14.:
RAISING HELL AND HIGH WATER

0

Whip it!44 négy

Talán ismétlés, talán érdemes:
Kilenctől egy nőkre és családokra optimalizált vígjáték a Viasat3-on amiben egy igazi party girl nyakába szakad testvére három gyereke miután ő és férje odavesznek egy balesetben, így a Cosmo-lányok életét élő modellcsaj innentől kezdve feladni kényszerül a high life-ot. Elsőre mindez meg is viseli, ám ahogy felfedezi eddig háttérbe szorult anyai ösztöneit, úgy hagyja maga mögött az anyagias divatvilágot. Nagyon sok konfliktus nem lesz benne, Kate Hudson jól játszik, bár a neki támaszt (khm) nyújtó lutheránus pap tényleg olyan amit csak forgatókönyvesek tudnak kitalálni (sármőr, ffférfias sport-hobbival), de ez legalább egy jóindulatú film ami nem mellesleg némi értéket is taníthat a fiataloknak (még ha azt is hisszük hogy mindenünk megvan, akkor sem biztos hogy pont ott vagyunk ahol lennünk kellene és néha egy mélyütés ránt vissza a helyes útra), egyedül a címével nem vagyok kibékülve (Kisanyám). Éjjel egy előtt tíz perccel egy bő negyvenéves, de nálunk talán még nem szereplő magyar sorozat az M3-on mintegy alátámasztandó hogy a hetvenes években már engedetlenkedtek a tévések, mi mással magyarázhatnánk hogy készültek Televíziós mesék felnőtteknek is? A mai epizódban a nagyotmondó Münchausen tesz egy sétát Fantáziaországban.

Nem érdemes:
Még csak az év elején járunk de már kezdődik a tehetségkutatás. A sort a Duna TV nyitja fél nyolckor a Dal 2017-es kiadásával de biztos vagyok benne hogy hamarosan a többi kanális is csatlakozik hozzá, ezt is kihagyom, azokat is ki fogom, az meg hogy ki jut ki az Eurovízióra, őszintén, ki a fenét érdekel? Nézzünk ehelyett is valódi zenét:

Zene rovat:
Tátrai Tibuszék már vendégeskedtek nálunk a közelmúltban egy régi koncertjükkel, ma pedig unplugged előadásukat csíphetjük el az MR2 Akusztik+ a Müpából segítségével (igen, az M2 / Petőfi TV-n). Mivel a virtuóz gitárosnak számtalan projektje van, az sem mindegy hogy épp melyik játszik, illetve abból a szempontból igen hogy mindegyikbe maximálisan odateszi magát, ergo a Tátrai Trend sem biztonsági játék lesz 22:35-től, és ahogy megszokott, lesz impozáns vendég is Micheller Myrtill személyében. Ugyanitt maradva éjfél után tíz perccel szintén élő felvétel, de jóval kevésbé ajánlott cucc Manu Chao jelenése az Akvárium Stage Pass-ban. A Mano Negrával ígéretesen startoló frontember sajnos úgy tűnik élete végéig a Chumbawamba által hagyott űrt fogja betölteni (agitpropos, párakkordos nyafizások a fű legalizációjáról meg a multikulti csodájáról). Hogy nem csak nekem megy az agyamra ez a végtelen világmegválósdi azt bizonyítja hogy egyik Szigetes fellépése még az übertoleráns bede „az a baj, hogy továbbmennek” mártonnak is túl sok és túl kevés volt, mit mondjak akkor én? Ha hétfő lenne, leszarnám, így viszont keressünk valami más alázható zenei témát:

F@sztiválrovat:
...mert 2016-ban csúcsra járatódott ez is:
szemköz – Öregedő majmok szólnak be a keményen bulizó fiataloknak: „Harsog a bezzegazénidőmben-lemez.” – Most miért? Minden jogunk megvan rá! Régen tényleg minden jobb volt:
Régen minden olcsóbb volt, de főleg a fesztiválok: „Mindig minden drágul, de hogyan változtak az árak a zenei fesztiváloknál? Melyik a jobb, Sziget-napijegyet venni, vagy a Campusra bérletet? Megnéztük, hogyan változtak az árak az utóbbi években.” – Hogy melyik a jobb? Ahogy mondani szokás: EGYIK SEM :DDDD
shop-stop – Nem borozunk már többet a Szigeten 400 forint alatt...ÉS NEM BOROZUNK MÁR TÖBBET A GANGON Bor?! Sziget?! 400 forint alatt?! Nektek elmentek otthonról? Két sört, mint mindig!
Még grillezni is lehet az első éjjel-nappali AldibanBezzeg az én időmben még mi jártunk ki a Szigetről a közértbe, ma meg házhoz jön a bevásárlóközpont, csak a régi közönség, az marad otthon. Hát igen, öregszünk... :(((
Gerendai: Idén megdől a Sziget látogatórekordja: „Tavaly 441 ezren voltak a fesztiválon, a főnök szerint idén még ennél is többen mehetnek.” – ...de sajnos idén sem lett nyereség még ennek ellenére sem, épphogy összejött a nullszaldó, pedig:
Szuperfesztiválozók tartják el a fesztiválokat: „Egy évben négy vagy több fesztiválon vesznek részt, és többet költenek, mint a többiek.” – ...és ami még közös bennük: mind külföldiek, mert a helyieknek egyszerűen nincs pénzük már erre.
vendéghányás – vendéglátás – Fesztivál a pult mögül: „Rutinos vendéglátós vagyok, legtöbbet le is tudom szerelni, hogy még ők érezzék szarul magukat.“ – Sőt, még büszke is rá ahogy átveri-leveszi a buta palimadarakat. Nap kommentje:

bonfred 2016.08.27. 11:43:14
"A hazai fesztiválélet, teljes mértékben kicsiny leképződése országunk erkölcsének és moráljának"
Pontosan, ezzel az írással együtt.

archív – Nőstényre lesnek a Sziget ragadozói: „Az erdőt különös lények lakják be, éjjel pedig elindul a párzás időszaka. Természetfilm a Szigetről a Gyöngyvirágtól lombhullásig után szabadon.” – ...és a DVBBS Balaton Sound-os botránya után azt is tudjuk hogy a zene mellett mivel kábítanak az igazán nagy ragadozók. Ha már itt tartunk, annyi pozitív hozománya volt ennek meg a túladagolásban meghalt lánynak is hogy a szülők talán ezek után jobban odafigyelnek hova és kivel megy a gyerek.
Gumicsizmában az EFOTT-ot is ki lehetett bírni – Ja, sőt, csak úgy lehet: mocsok a színpadon, mocsok előtte... :DDD
GALÉRIA – Szükségünk van ilyen fesztiválokra Magyarországon: „A Bánkitón jött a zuhé, de még ez sem tudta elrontani a hangulatát.” – ...és mint majdnem minden szemétnél (szemét lemezek és PC-s játékok, még szemetebb Szellemirtók remake) itt is megmagyarázzák hogy a szar az valójában palacsinta:

Behajtó70 2016.07.17 14:23:19
Kellenek ilyenek? Utána meg leírod, hogy szervezetlen, nincs rendes kommunikáció, nincs WC, nincs kézmosó, vacak koncertek, még az idő is szar volt. Ja, és kosz mocsok mindenütt.
De ilyenből több kéne...noooooormális???


VASÁRNAP, JANUÁR 15.:
UJJÉ, HARCOS SZÜLETIK!

0
...csak meg kell legyinteni egy kicsit.

Ismétlés, talán ajánlott:
...de csak a nyitottaknak akik nem idegenkednek egy a melegséggel egybekötött művészkedésektől, mert a kultrendező Derek Jarman Shakespeare szonettjei mellett Caravaggio életéhez is hozzányúlt. A festő halálos ágyán emlékszik vissza eseménydús életére és két nagy szerelmére, Thomasonira (akire a vallásos témájú képein általában a rosszfiú szerepét osztotta és akit Sean Bean alakít – nyugi, itt is kard által vész majd el) és Lenára (aki meg Mária Magdalénaként és Szűzanyaként tűnt fel ezeken, őt Tilda Swinton játssza). Jarmanra jellemző hogy a szűkös anyagi lehetőségek ellenére a lehető legtöbbet igyekszik kihozni a díszletekből a tökéletes korszakidézéshez, ahogy az is hogy az összhatást előszeretettel töri meg azzal hogy műveibe mindig belecsempész valami jelenkorit, ezek itt mai eszközökben (számoló,- és írógépek) és a modern Olaszország utcazajában jelennek meg. Ami még megemlítendő hogy ez tényleg felfogható mozgó festményként: szinte az összes jelenet utalás a mester alkotásaira (a maradék meg a rendező képzeletét dicséri), közben felvillantva a két alkotó közös pontjait is (a botrányokozásra való hajlamot, a küzdelmet a kor bigottságával és persze a szépség keresését mindenben). Itt a blogban hét éve (hej, nagy idő!!4) volt utoljára, azóta sok csatorna megszűnt vagy átszerveződött, ami biztos hogy most az M5 tűzi műsorra (az elmaradhatlan Előszóval együtt) 21:05-től.

Talán érdemes:
Fél egy előtt tíz perccel
a leadócsatorna ellenére is jóféle finn-kínai akciózás a retekklubbon: mintha a Végtelen történetet gyúrnánk egybe a kínai mitológiával meg persze a Kalevalával, de az Újjászületett harcos ennél azért annyival több hogy komoly munkát fektettek bele, így nem lesz gyomorrontásunk az idő,-és kulturális váltások között, márpedig azokból van bőven, kezdve azzal hogy egy kovácsként (is) dolgozó srác barátnője a tudta nélkül elad valami fontosat és ezzel mozgásba hoz egy rég elfeledett történetet ami összeköti a finneket a kicsi sárgákkal, a jelent a múlttal, a párnak pedig útra kell kelnie és megismernie népük történelmét, a fiúnak meg emellett még hőssé is kell válnia. A Jadesoturi eljátszik a felvetéssel hogy mi lenne ha tényleg lenne valami kapcsolat Észak-Európa és a Távol-Kelet között, sikeresen felépít egy alternatív történelmet és még a néző is jól szórakozik mindeközben.

Nem érdemes:
Nyolckor egy ellenpélda a melegtémára a Cinemaxon, azaz nem művészi, nem többértelmű, cserébe viszont trágár. Unokája meglátogatja leszbikus nagyanyját (aki nem tudta feldolgozni barátnője halálát) hogy abortuszra kunyeráljon tőle, ő azonban le van égve, ám ezzel az ürüggyel ketten végiglátogatják a régen költőként „dolgozó” Nagyi életének fontosabb szereplőit hogy ők adakozzanak. Közben elvileg megismernénk a goromba nő emberibb oldalát, csak az a gond hogy Tomlin nem egy Jack Nicholson (As Good as it Gets, About Schmidt) hogy egy ilyen kitárulkozást hihetően eladjon nekünk, és hát a forgatókönyvért-direkciókért sem egy Almodóvar felel.

Balaton Sound rovat:
...mert 2016-ban itt sikerült a legjobban kimaxolni a PARTY HARD!!!-ot, annak minden pozitív és negatív hozadékával, kezdjük a végével:
Velvet – Újra nagyon szomorú a Sound – Szerintem eddig is csak egy szomorúbb-szánalmasabb látvány volt nála, azok akik írtak róla:
stenk – Elszabadultak az indulatok a Soundon: „Hétvégére megérkeztek a dolgozó magyarok is a fesztiválra, ahol szinte mozdulni sem lehetett már a tömegtől.” – Igen, BORZASZTÓ hogy a „dolgozó magyarok” tönkreteszik a hangulatotokat, szerencsére már épül nekik az óccsított butapesti verzió:
A Sziget ura bányatóból épít luxusstrandot: „A Lupa-tó az egyik legnépszerűbb illegális strand volt a főváros környékén. Eddig. Most húsz évre kibérelte Gerendai Károly, és tengerpartot épít belőle kék stéggel, napernyőkkel és ráksalátával. A készülő luxusstrandon jártunk.” – Ööö, eddig nem úgy volt hogy tilos bányatavakban fürdeni? Ja, hogy a prolikért nem kár?... :DDD
Őket nem szabad kihagyni az idei Balaton Soundon: „Tyler the Creator, A$AP Ferg és Rihanna verekedős expasija is ott lesz Zamárdiban.” – ...avagy így lesz a nőverés MENŐség.
stenk – Robin Schulz lemondta a bulit, a kommentelők szerint szarjon majmotMUHAHA, mekkora kezdő ő is de főleg a szervezők, mibe került volna egy random gyökeret beállítani a pultba? Senkinek nem tűnt volna fel... Ami meg a kölyköt illeti, tényleg szarjon sünt, egy play gombot nem tud „betegen” megnyomni, bezzeg Hendrix, Joplin, a Stones meg az Aerosmith teljes turnékat nyomott le öntudatlanul!
balaton sound – A lányokat meztelenül barnítják, aztán mindenki őket nézi
Egyre több a bulizó, egyre kevesebb a ruha:
„Ha azt gondolja, hogy a fesztiválozás egyenlő a pihenéssel, akkor tisztelettel kérjük, higgye el, hogy téved. A hajnalig tartó bulizás után fontos a rekreáció, az aktív vagy passzív pihenés. Az Origo fotósa megnézte, hogyan teszik ezt Zamárdi sounderei. Nézze meg Ön is!” – Bírom ezt a kettősmércét: hangoztatják hogy minél jobb a buli, annál több a seksz és a brog, aztán amikor beüt a krach, nem győzik a mosdatást:
A DVBBS tavalyi budapesti fellépése után is fogadott lányokat: „Ugyanúgy hat lány mehetett bulizni a koncert után, de akkor nem történt baj. A Soundon egy másik informátor szerint nem történt erőszak.”MAGYARUL: akkor is ugyanazt csinálták mint idén, csak megúszták.
Blikk: Négy extasyt vett be a Soundon meghalt lány – ...és megint az a tanulság hogy ez is a kormány felelőssége mert nem legalizál, nem ad ingyen tűket-belövőszobát, ésatöbbi. Év kommentje-candidate:

B3T3G 2016.07.27 10:52:50
Tehát, ha nem tiltanák annyira a nehéz drogokat, nem vett volna be NÉGY ekit :D

VISZLÁT HÉTFŐN!


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés